Keresés

Részletes keresés

vinkel Creative Commons License 2007.03.28 0 0 32

Legyünk pontosak:

A galambgyérítést az önkormányzat rendelte meg, minden hatóság (ÁNTSZ, Madarászok , rendőrség stb.) engedélyével ill. beleegyezésével. Rengeteg gondot okoznak a városnak és az idelátogatóknak. Csak néhányat említsek. A legtöbb madár a belvárosban van, ott is a műemléki épületeken és klinikák környékén. Kiemelt fertőző terület a DÓM tér, és az árkádok. Na meg a híd. Az nem is szegedi aki nem kapott náhány madár ürüléket a fejére. Így a vendégek is inkább menekülnek, az árkádok alatti panteon megtekintése helyett. A gyérítést egy makói Vadásztársaság végzi el, ill. nyete meg a munkát. Mindenféle vadászati - lakott területi - szabályt be kell tartania. Eddig kétféle akció folyik, egyrészt befogással másrészt pedig heti 2 nap fegyveres vadászattal este 8 óra utáni időpontban. Addig nincs is baj, míg a hivatásos vadászok dolgoznak, hanem mostmár szagot kaptak az "amatőr" vadászjelőltek, azaz a légpuskával rendelkezők s félő, hogy az Ő "munkájuk" belezavar a valódi gyérítésbe. Nagy vonzerő ez egy kis maszek galambvadászatra. Jó kis balhé mondhatnám ha ez elharapódzna. Na majd meglátjuk a következő hetekben és biztosan lesz megfelő ismeret is.
bolsh Creative Commons License 2007.03.27 0 0 31

Valójában én 92'-ben voltam Velencében (Triesztben, Firenzében), Párizsban még korábban, Athénban pedig pár éve. Akkor is nagyon durva az 500 euró, hadd legyen szabad tiltakozni ellene. És nem is életszerű, főleg hogy van amivel viszont szabad etetni. Hogyan állapítják meg hogy a vétkes legális, vagy illegális kajával etet-e? Óhatatlanul az jut eszembe, amikor az osztrák legálisan étolajat(keveréket) tankolt a Rábán túl, átjött hozzánk, itt meg lekapcsolták és megbüntették illegális üzemanyagért. Az viszont már jóval életszagúbb, hogy fogamzásgátlót kevernek a takarmányba, pont ilyeténképp jártak-járnak el Tokióban is.

(nem) Mellesleg volt a tokiós filmben egy érdekes aspektus, mégpedig az, hogy a városban rengeteg volt a kiszórt, elszórt, szétszórt ún városi hulladék (kihajított szójás cetfasírt), esetünkben (maguknak)kinevezett galambeledel. Persze hogy nem a madarak a hibásak, hanem a hanyagság amelyet csak kihasználtak az élelmes madarak. Azóta külön odafigyelnek a városi hulladék minimálisra mérséklésére.., amire pont ez a galambpolémia mutatott rá.

Szegeden vajon nem ez lehetne az elsődleges teendő? Másodjára a tojáshéjomlasztó purina? S esetleg harmadjára a drasztikusabb módszer?

Szeretsz keresgélni (guglizni), vajon találsz az első két módszerre szegedi példát? S ha nem, akkor megengeded hogy éljek a jus murmurandimmal?

Előzmény: Degeczi (29)
taligamajom Creative Commons License 2007.03.27 0 0 30

ezt a hozzászólást mutogatni kéne. a madárlövés és az autógyártás nemzetközi összefüggései... gratulálok, öregem, elmehetnél politikusnak. a GDP-t, a faszméretet vagy a nők szépségét miért nem kavartad még bele?

 

eszem megáll. Szegeden sok a galamb, te meg az első hsz-odban a Ferrari-gyártásnál tartasz. agyhalott, idióta országom.

 

Előzmény: bolsh (14)
bolsh Creative Commons License 2007.03.27 0 0 28
Igen, így már tetszetősen élces:)
Előzmény: altmark (24)
Degeczi Creative Commons License 2007.03.27 0 0 29
valójában már 10 éve tilos etetni Velencében csak úgy, és az összeg is stimmel!

amivel szabad, az kizárólag az engedélyezett, tojáshéjat gyengítő, így populációt ritkító táp
valszeg ez nem volt elég hatékony, ezért a mostani szigorítás
Előzmény: bolsh (26)
bolsh Creative Commons License 2007.03.27 0 0 27

Szerintem azok a katonák voltak háborús időkben, nem pedig korunk bakfisbugyit szagolgató kavaszakis huszárjai.

Ma is vannak háborús idők, és amerikaiak is.., sőt megkérdezhetnénk..

Előzmény: m.domi (23)
bolsh Creative Commons License 2007.03.27 0 0 26

Jó estét! 

 

Újabb nagyon jó példa! A cikk sugallmazása szerint is így kell civilizáltan eljárni az esetlegesen fokozódó galambveszély ellen! Bár szerintem Velencét hamarabb lepi el a tenger (köszönhetően nekünk), mint a galambürülék.

Kiragadnék néhány kulcsszót; "fizethetsz", akarja, megtiltják.  Nem látok itt határozott ragozást, ez mind feltételes módot sugall. Igaz én már rég etettem ott galambokat (de jó is volt, és milyen jó most előkapni a fotókat, kezemen a galambokkal..), de nekem a cikkből úgy tűnik hogy mindez még csak elképzelés, igaz, annak egy roppant kultúrált módja.

Van még egy megérzésem, az az ötszáz eurós büntetés légbőlkapottnak tűnik. Az egy meglehetősen súlyos kategória (még olaszban is), olyan büntetést komolyabb esetekben rónak ki, pl közúti vétség, vagy durvább szabálysértés. Naívnak tűnne elhinni hogy ekkora összeggel sújtanának egy turistát ott, ahol (egyelőre) a levegőnél is természetesebb a galambetetés. Eleinte legfeljebb 100 ejróval. De az is inkább riogatná az embereket, mint a galambokat.

 

 

(A máshollal meg nem foglalkozok, láttam a youtube-on olyant is, hogy egy naív valagából esernyőt húznak elő, az meg rácsodálkozik. Na és?)

Előzmény: Degeczi (18)
Degeczi Creative Commons License 2007.03.27 0 0 25
"Sőt még ártatlan szivárványharcosokra is lődöznek, viszont galambokra nem."

ez sem nyert...
alaptalanul süketelni lehet, de egyszerű guglizással pillanatok alatt megtalálható, h bizony a franciáknál is így irtják a galambokat és persze a civilizálatlan angoloknál is
Előzmény: bolsh (22)
altmark Creative Commons License 2007.03.27 0 0 24
"Az meg hogy én milyen vagyok, kultúremberek között nem tartozik a tárgyhoz"

Ez igaz. Azt kellett volna írnom hogy "bolsh xxx. számú hozzászólása lenni demagóg"
Előzmény: bolsh (22)
m.domi Creative Commons License 2007.03.27 0 0 23

"A japánok a közhiedelemmel ellentétben roppant békés náció, két ujjal, kisujjukat kitartva fognák meg a stukkert, és a hattorihanzo kardokkal sem egymást kaszabolják,"

 

Na erről megkérdezném az amerikaiakat meg a kinaiakat is!Ők tapasztalták hogy milyen békés náció és hogy hogyan fogták a puskát meg a kardot és miket müveltek vele!

Előzmény: bolsh (22)
bolsh Creative Commons License 2007.03.27 0 0 22

Aham.

 

Nagyon jó példák! Sőt, még macskát is esznek, ugyi?! Az olasz "vadász" egész egyszerűen azért jön ide Magyarországra (is) pityergő pityerekre lövöldözni, mert otthon ezt nem szabad. Jaa, itt sem szabad? Akkor legyek demagóg(?!), náluk TÉNYLEG nem szabad védett madarakra lőni. Nálunk viszont komplett iparág szakosodott (minő csoda) elvetemült, kapzsi magyarokból olasz "vadászok" idegenvezetésére a csalitosban, ott ahol már tényleg a madár se jár. Városunk "menesztett" rendőrfőkapitánya tudna erről mesélni, de aki olvasta-figyelte az országos médiákat annak is derenghet valami.

 

A japán nép ezrelékekben sem kifejezhető száma vadászik (sajnos) bálnára. A japánok a közhiedelemmel ellentétben roppant békés náció, két ujjal, kisujjukat kitartva fognák meg a stukkert, és a hattorihanzo kardokkal sem egymást kaszabolják, hanem azt is Mortimer teszi Józsikával a buszon. Viszont megeszik a bálnahúst amit eléjük tesznek, ahogy mi is megesszük a borjúpárizsit, pedig a névadója elég ártatlan bociszemekkel tud nézni. Egy indiai ezért keresztülszúnézne rajtunk.

 

Korallzátony ügyben sajnos ül a tétel. Sőt még ártatlan szivárványharcosokra is lődöznek, viszont galambokra nem.

 

Az meg hogy én milyen vagyok, kultúremberek között nem tartozik a tárgyhoz.

Előzmény: altmark (16)
m.domi Creative Commons License 2007.03.27 0 0 21
Nagyot tévedsz(tévedtek)abba hogy máshol nem irtják a galambokat csak nem csinálnak ekkora felhajtást belőle!Én azt gondolom ha már mindenképpen ritkitani kell soraikat akkor a légpuska elég "humánus" megoldás.Egyesek számára a  légpuska="szlávia"!Biztosra veszem, hogy nem ilyen 7.5 joul alatti légpukkancsal fogják őket kilőni!(ha egyáltalán sor kerül rá)
Előzmény: bolsh (14)
Degeczi Creative Commons License 2007.03.27 0 0 20
de, ritkították már őket, volt cikk róla a helyi lapban
Előzmény: m.domi (19)
m.domi Creative Commons License 2007.03.27 0 0 19

Még egyetlen galambot sem lőttek le de a hozzászólásodból meg a topikleírásból az derülne ki ha egy külföldi elolvasná ,hogy a barbár magyaroknál puszta kézzel tépik szét a galambokat meg halomra lövik őket mindenféle őrült emberek, mindent ellepnek a galambtetemek és mindenfele vérző, sebesült galambok vergődnek!

Ha kicsit is utánnanéztetek volna dolgoknak FELMERÜLT MINT LEHETŐSÉG ez is!

Előzmény: bolsh (14)
bolsh Creative Commons License 2007.03.27 0 0 17

Aki látta már a "Jamie menzája" című sorozatot, az nyomasztóan szembesült az angolok (britek) civilizáltságával napjainkban.

Úgy tudom hogy hogy az élő rókára való kopós vadászatot már betiltották, és most műrókával ( rókafarok, vagy mi a szösz) élvezkednek.

 

Előzmény: m.domi (15)
Degeczi Creative Commons License 2007.03.27 0 0 18
jó reggelt, Velencében már 500 Eurót fizethetsz, ha eteted a galambokat...

máshol pedig még drasztikusabb a bánásmód
Előzmény: bolsh (14)
altmark Creative Commons License 2007.03.27 0 0 16
olasz jönni ide elvinni sok lelőtt védett madár csomagtartóban
japán vadászni bálna
francia robbant atom korallzátony
bolsh lenni demagóg
Előzmény: bolsh (14)
m.domi Creative Commons License 2007.03.27 0 0 15
Az angol is ráncolná a homlokát és mondaná: ja igen mi szétmarcangolni róka, kutyákkal...:-)
Előzmény: bolsh (14)
bolsh Creative Commons License 2007.03.27 0 0 14

Gratulálok a harcias nickeknek! Szerintem egyenesen puszta kézzel marcangoljátok szét őket! Ez is Magyarország.

Ja, s ha már országnál-városnál tartunk, megjegyezném Velencében, Triesztben, Firenzében, Párizsban és Athénben (máshol is, csak ezeket láttam) a galamb, és annak etetése hozzátartozik az utcaképhez. A Centrál Parkban is (ott nem jártam).

Eljátszom a gondolattal;

Párizs, én tört francia nyelven: -Én lenni magyar, nálunk szeged lőni madár, puf-puf!

A francia ráncolná a homlokát; -Igen, magyar, tudjuk, a kullogók, tudod magyar, mi nem lőni madár, hanem gyártani rönó, élni gazdagon és élni hagyni.

Trieszt: ....

Az olasz is ráncolná....; -Igen.... gyártani fiat, ferrári....

A görög is.. ...

 

Amúgy meg ha olyan égető gond az a madárcsapat, akkor fogamzásgátlással(kevert eleség) kell őket rendszabályozni, ahogy azt a Spektrum szerint tették és teszik Tokióban.

Ja, a japán is ráncolná... -Igen, ...gyártani (végtelenül hosszú lista),...

 

altmark Creative Commons License 2007.03.27 0 0 13
Szerintem meg az a tipikus magyar dolog, hogy erre majd megbíznak valami céget, nyilván milliókért (kb. mint amikor a villamosmegállóban 100 méter járdát csináltak meg százmilliókért) amikor pár ember a rendőrség "egyedi engedélyével" akár ingyen is lelőhetné mindet, a tetemekről meg annyit hogy ki kell hozni az állatmenhelyről pár macskát aztán meg van oldva.
Előzmény: inside81 (2)
altmark Creative Commons License 2007.03.27 0 0 12
"menj át párszor a szegedi régi hídon és mindjárt magad is beszerzel egy légpuskát..."


Én erre reagáltam. 1. sz. hozzászólásra.
Előzmény: m.domi (11)
m.domi Creative Commons License 2007.03.27 0 0 11
Azt sem állitotta senki hogy gyenge 4.5-ös engedély nélkül tartható légpuskával fognak vadászni rájuk, valószínünek tartom hogy ezt majd megfelelően képzett szakember fogja elvégezni megfelelő felszereléssel, törvényes keretek között! Biztos vagyok benne hogy a város vezetősége ezt a problémát körültekintően körbejárta töbször annál is inkább, hogy manapság már lassan fingani se lehet anélkül hogy a zöldek meg az állatvédők ne hőbörögjenek!
Előzmény: altmark (10)
altmark Creative Commons License 2007.03.27 0 0 10
szerintem a 4.5-ös légpuska, ami elég gyenge ahhoz hogy ne kelljen rá engedély, egy galambban nem sok kár tesz. A szárnya olyan neki mint a páncél.
Előzmény: Degeczi (1)
m.domi Creative Commons License 2007.03.27 0 0 9

"Akkor sem megoldás a leölés. Te takarítod el utána a fertőző tetemet?"

 

A sok szart meg te takaritod el utánuk?

Előzmény: inside81 (2)
m.domi Creative Commons License 2007.03.27 0 0 8

Ezt hol olvastad hogy szakmailag nulla emberek fognak rájuk lövöldözni és majd ott fog rohadni a sok tetem az utcán?????

Szerinted az humánusabb dolog ha vadállatok tépik szét?Öregem, te nem vagy jól összerakva!!!(vagy már széthullóba vagy)

Előzmény: inside81 (2)
taligamajom Creative Commons License 2007.03.27 0 0 7

"bakker, és csak a címig jutottál?!"

 

igen, erről szól ez a kurva ország.

Előzmény: Degeczi (6)
Degeczi Creative Commons License 2007.03.27 0 0 6
bakker, és csak a címig jutottál?!

- csak egy cég irthat
- először befogásokkal próbálkoznak

Előzmény: inside81 (5)
inside81 Creative Commons License 2007.03.27 0 0 5
www.teletext.hu   és ott a Belföldi híreknél (111-es oldal)  azt írták hogy nem a vállalkozó lövi ki
Előzmény: Degeczi (3)
urál Creative Commons License 2007.03.27 0 0 4
A galamb a szárnyas patkány. Írtsd ahol éred!
Előzmény: inside81 (-)
Degeczi Creative Commons License 2007.03.27 0 0 3
eleve rossz a nyitóhír: nem "legálissá tették a lövöldözést", hanem megbíztak egy vállalkozót, aki engedélyek birtokában végzi ezt - és gondolom a tetembegyűjtést is
Előzmény: inside81 (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!