Keresés

Részletes keresés

Gti-007 Creative Commons License 2007.05.03 0 0 18
Egyáltalán nem.
Mondhatnám, hogy a kivétel erősíti a szabályt.

A lényeg, hogy Orbánék 2001-ben bevezették a közszolgálati törvényekbe, hogy vezetőt "indoklás nélkül és azonnal" fel lehet állítani.
A szocialisták meg 2002-ben rájöttek, hogy ez nekik is lehetőséget ad a fideszesek leváltására.
Azóta ez megy, és nem lesz vége.

Nem ismerem annyira a helyi viszonyokat, hogy a konkrét esetben megalapozott véleményt mondjak. Én a jelenséget próbáltam érzékeltetni.
De a stílusba belefér, hogy fölállítsanak mindenkit.
mert ez a rendszer nem azokat preferálja, aki 25 éve ott van, aki érti a szakmáját, hanem azt, aki feltétel nélkül kiszolgálja a főnökét. Akár törvénytelenségek árán is.
Ez pedig morálisan teszi taccsra a közszolgálatot.

A politikusok meg rövid idő alatt annyira megutáltatják magukat, hogy 4 év múlva biztos buknak!
Ennyi idő viszont csak a rombolásra jó, az építésre nem elég!
Előzmény: becenevem (17)
becenevem Creative Commons License 2007.05.03 0 0 17

Ha megnézed az aljegyző asszonyt, akkor ő már zsenge fiatal kora óta ott dolgozik, de legalább 25 éve.

Na, ez ellentmond az elképzelésednek.

Előzmény: Gti-007 (15)
Bajai Lokálpatrióta Creative Commons License 2007.05.01 0 0 16
jövőre ilyenkor lesz kötelező narancsos felvonulás?
Előzmény: turistvan (13)
Gti-007 Creative Commons License 2007.05.01 0 0 15
Erre ugyanazt tudom mondani, mint a Fidesznek 2002-ben hasonló vádaknál.
"Tessék mondani, akit fölállítottak, az négy évnél régebb óta van ott???"
(Mert ha nem, akkor ő is hasonló módon került oda....)
Na ezen kellene elgondolkozni előbb.....
Egyébként meg utálom ezt a gyakorlatot, taccsra tették vele az egész közigazgatást!!!
Tévedés ne essék, mindkét oldalt hibáztatom.
A Fideszt, mert bevezette ezt a gyakorlatot, és a szoclibeket azért, mert megtetszett nekik, és hatalomra kerülve nem megszüntették, hanem megerősítették ezt a rendszert!!!
Előzmény: turistvan (13)
davodi Creative Commons License 2007.04.30 0 0 14
Személy szerint értékelem Széll Péter döntését. Az új beosztása nem teszi lehetővé, hogy érdemi munkát végezzen Baja városáért. Maradhatott volna és munka nélkül felveheti négy éven keresztül a tisztelet díját. Az egyenes útat választotta. Sokan kivülről alkotnak véleményt és nem ismerik a belső folyamatokat.
turistvan Creative Commons License 2007.04.30 0 0 13
"Fekete-listáról suttognak, amelyekre baloldali, kiszes, avagy úttörő múlttal lehet felkerülni." Hulladékos cég, városgazdálkodás, uszoda vezetés, bizottságok, aljegyző. Sepernek a fiúk. Bekebelezik az összes pénzes beosztást. Kell a Fidesz és saját zsebükbe.
Előzmény: Bajai Lokálpatrióta (8)
turistvan Creative Commons License 2007.04.30 0 0 12
"kis mitugrász" alias törpe diktátor, alias pénzügyi zseni, alias alpolgármester.
Előzmény: becenevem (10)
turistvan Creative Commons License 2007.04.30 0 0 11
"semmivel nem jobbak mint elődjeik voltak" Szerintem olyanok sem. Lesz még választás, de az biztos, hogy ők nagyon eljátszották a becsületüket a választások óta. Mit jelent az, hogy "polgári város"?
Előzmény: becenevem (7)
becenevem Creative Commons License 2007.04.29 0 0 10

Komolyan nem találom a szavakat.

Egy kis mitugrász, jólhelyezkedő, értekrend nélküli team (FIDESZ) városvezetés, koncepciók nélkül, Ordán imádatban fürödve semmittesznek jó pénzért a városházán és még van bőr a képükön demokráciáról beszélni.

Pofázás, mellébeszélés és pénzbezsebelés ez a normativ rendszerük.

Hajrá magyarok! Ezt akartátok, hát megkaptátok. Most jobb?

Bajai Lokálpatrióta Creative Commons License 2007.04.29 0 0 9
valamelyik Lényegben az volt hogy a röplap állításai nem felelnek meg a valóságnak lehet hogy nem lényegtelen neki állni érdeklődni arról hogy a bajai uszodában volt vagy sem vezetői munkakörbe munkaerő felvétel a választások óta
Bajai Lokálpatrióta Creative Commons License 2007.04.29 0 0 8
Nem is arra megy ki a játék, hogy itt valami is átlátható, kiszámítható, előre tervezhető legyen. Majd kötelezően jön a debreceni típusú városvezetési módszer, gondolom, Fidesz Z.Rt.-k részvételével, meg az Attila típusú propaganda cég, lásd vásárhelyi beteghalál kommunikálása (sic!), amely majd még’ nagyobb eladósodáshoz vezet, viszont ez hibátlan pozitívizmussal lesz kommunikálva, no és persze, az elődök mértéktelen lopkodási vágyára visszavezetve. Továbbá csókosok, harcostársak bevétele a hatalomba, teljesen mindegy, hogy van-e gyakorlatuk, értenek-e ahhoz, amit csinálnak, avagy sem! Nem probléma naponta többször suttyomban felhívni elődünket, ő ugyan hogy csinálná? Van ehhez bőr a pofán, méghozzá jó vastag! Jó pénzért én is megpróbálnék focizni, persze a színvonalat ne kérje senki rajtam számon. Lehet, nem sokan akarják ehhez a nevüket adni, de nem ez a megoldás. Sokkal többször rá kellene a sumák dolgokra világítani, mint ahogy a baloldal tette ezt Bócsa, Fekete, stb. esetében. Jézusom! Bócsa, és az újsággyártás! Szomorú hallani, a városban a tanárok körében Fekete-listáról suttognak, amelyekre baloldali, kiszes, avagy úttörő múlttal lehet felkerülni. Szinte már leplezetlen vadászat folyik baloldalinak gondolt, és nem csak baloldali, hanem olyan munkatársak után, akik nem hajlandók beállni az elkötelezetten szaros-ny-elvűek sorába. Bizony, ilyen a kisvárosi fideszes racionizálás, mondhatni, eléggé egy ügyű észjárás, hiszen nem csak a forgács, hanem sokszor a fa is kidobásra kerülhet. No, ismerjük mi a szálkáról, és a gerendáról szóló közmondást! Van ennek az egész elintézési módnak egy kora-kádári fealingje, és mindezt jól propagálva sajnos mégtöbb idő kell majd a népnek, hogy a fédervejsz kikopjon a szeméből. Ez van, ezt akarta a többség, amely többség racionális gondolkodásból nullára vizsgázott és valljuk be, amelynek mindig kell egy szaros hátsó, amelyért akár őrjöngve is, de rajonghat. Nyugodtan megállapíthatjuk, a madzag mézezése megtette hatását, elfelejtve azt az ősi igazságot, hogy nem a mézes kanál kezelőjével, hanem a kasszakulcsot bitorlóval kell jóban lenni.
Előzmény: becenevem (7)
becenevem Creative Commons License 2007.04.28 0 0 7
Ez egy rendkivűl érdekes hir! Vajon, mikor kaphatunk normális információt arról, mi is történik a városházán? Ezek a f..sz FIDESZ-es barmok tényleg azt hiszik, mindent megtehetnek? Pontosan úgy fognak járni, mint az elődjeik, kétlábbal rugja ki a polgári város választói őket, mivel ők semmivel nem jobbak mint elődjeik voltak. Szégyeljék magukat, mind a polgármester, mind az alpolgármester, nem ezért lettek megválasztva.
davodi Creative Commons License 2007.04.27 0 0 6
Széll Péter nem akar tovább képviselő lenni BAJA G. Zs. Nem kíván tovább tevékenykedni a képviselő-testületben Széll Péter, aki az előző három ciklusban polgármester volt. Lemondását írásban nyújtotta be tegnap délután. Indoklásából kiderül, hogy áprilistól a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács titkárságvezetője, vagyis hétköznapokon Szegeden, illetve Kecskeméten dolgozik. Ez megnehezíti a képviselősködést. Ugyanakkor azt sem rejtette véka alá, hogy számára elfogadhatatlan az a módszer, ahogy – információi szerint – az új városvezetés egyes személyek, vállalkozások jövőjéről dönt. Helyét az MSZP listájáról Kajtár József töltheti be, de a kérdésben a párt taggyűlése dönt, május 9-én. Távozik az aljegyző KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL, május 5-ével feláll az aljegyzői székből Ágfalviné dr. Baranyai Ildikó. Ez ügyben zárt ülésen hozott döntést a képviselő-testület. Révfy Zoltán polgármester (Fidesz) azt mondta: arról még nem határoztak, hogy később betöltik-e ezt a posztot. FORRÁS: http://www.petofinepe.hu/index.php?apps=cikk&d=2007-04-27&r=1&c=595522
becenevem Creative Commons License 2006.08.16 0 0 5
Érdekes, valahogy a másik csapat nekem szímpatikusabb.
Azt hiszem a kettőböl talán kijöhet egy egészen kíváló társaság.

Előzmény: davodi (4)
davodi Creative Commons License 2006.08.16 0 0 4

Az MSZP- SZDSZ önkormányzati képviselő-jelöltjei

1. számú vk.: Barna György  MSZP-SZDSZ

2. számú vk.: dr. Sziegl Zsuzsanna  MSZP-SZDSZ

3. számú vk.: Bartos Nándor  MSZP

4. számú vk.: Kajtár József  MSZP-SZDSZ

5. számú vk.: Cserháti János  SZDSZ-MSZP

6. számú vk.: Markovics Józsefné  MSZP

7. számú vk.: Sörös László  SZDSZ-MSZP

8. számú vk.: Bosnyák Róbert  MSZP

9. számú vk.: Horváth Roland  MSZP-SZDSZ

10. számú vk.: Hajdú Miklós  MSZP

11. számú vk.: Nemes Gábor  SZDSZ-MSZP

12. számú vk.: Köteles Ilona  MSZP-SZDSZ

13. számú vk.: Márfai Péter  MSZP-SZDSZ

14. számú vk.: Fodor István MSZP 

davodi Creative Commons License 2006.08.16 0 0 3

Nagy a csend!

 

 

Előzmény: davodi (-)
davodi Creative Commons License 2006.08.03 0 0 topiknyitó
Név: Széll Péter Rövid életrajz: 1950. augusztus 23-án születtem Orosházán. Nős vagyok, házasságunkból két gyermekünk született. Végzettségem szerint biológia-kémia-pedagógia szakos tanár vagyok, diplomáimat a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán, majd a József Attila Tudományegyetemen szereztem. 1975 től a Bereczki Máté Szakközépiskolában tanítottam, 1985-től igazgató-helyettesként, majd 1987-től igazgatóként dolgoztam ebben az intézményben. A helyi politikában a rendszerváltozást megelőző időszakban kezdtem részt venni, mint az akkori reformmozgalom egyik helyi szereplője. Az 1989-ben alakult MSZP alapító tagja vagyok és tizenöt éven keresztül térségi elnöke voltam. Mindíg arra törekedtem ebben a megbizatásomban is, hogy részese lehessek egy korszerű, szociáldemokrata módon gondolkodó és cselekvő baloldali közösségnek, amit egyre inkább a szocialista párt jelent a számomra. A bajai önkormányzat munkájában 1990 óta veszek részt. 1990-94. között önkormányzati képviselőként és a Kulturális és Közoktatási Bizottság elnökeként dolgoztam. 1994-ben megválasztottak Baja város polgármesterének, ezt a feladatot a bajai választók bizalmát bírva azóta két újabb önkormányzati választáson is megerősítették és munkámmal azóta is igyekszem az így elnyert bizalmat megszolgálni.


A bajai önkormányzat munkájában 1990 óta veszek részt. 1990-94. között önkormányzati képviselőként és a Kulturális és Közoktatási Bizottság elnökeként dolgoztam. 1994-ben megválasztottak Baja város polgármesterének, ezt a feladatot a bajai választók bizalmát bírva azóta két újabb önkormányzati választáson is megerősítették és munkámmal azóta is igyekszem az így elnyert bizalmat megszolgálni.
1994 óta tagja vagyok a megyei önkormányzatnak és a közgyűlés Területfejlesztési BIzottságának is. Polgármesterré történt megválasztásom óta előbb alelnöke, majd elnöke vagyok a Felső-Bácskai Önkormányzati Szövetségnek, amelyik 37 bácskai települést fog össze. Az 1997-ben megalakult megyei területfejlesztési tanács munkájában rövid kihagyás után szinte folyam,atosan képviseltem a bajai térség településeinek az érdekeit, így nagyon sok térségi fejlesztés közvetett részese lehettem. Megalakulásától tagja voltam (három év kihagyással) a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanácsnak is, ami alkalmat adott a regionális programok kidolgozásában és megvalósításában való közreműködésre is.
A korábbi térségi együttműködésekre alapozva polgármester kollegáimmal közösen úgy döntöttünk, hogy 2003-ban létrehoztuk a Bajai Többcélú Kistérségi Társulást, amelynek mindazon feladataink közös megoldása, térségi fejlesztési terveink együttes kidolgozása és megvalósítása a célja, amelyekről közösen úgy gondoljuk, hogy érdekünkben áll együtt megoldanunk azokat.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!