Keresés

Részletes keresés

horpács Creative Commons License 2007.08.23 0 0 798
Érdekes javaslat. Majd figyeljük az eseményeket.
Protokolos Creative Commons License 2007.08.22 0 0 797
Javított. Az előzőben egyet elgépeltem.

 

Nem bírom tovább! Borzasztó, ahogy nagyjaink kinéznek!

Néha ellátogatok a fórumokra olvasgatni. Úgy látom az élő városi fórumok közül ide fér be észrevételem. A városi ünnepségeket végignézve ismét elszörnyülködtem, hogy néznek ki egyes elöljáróink.

 Nem akarok senkit megsérteni, de jó lenne felhívni a figyelmüket arra, hogyan kell megjelenni rendezvényeken, nagy nyilvánosság előtt. A fehér zokni, makkos cipő talán már idejét múlt, de van hiba bőven. A figyelemfelhívást  úgy kellene közösen megtennünk, hogy senkit nem sértegetve, nevet nem említve, utalunk egyesek megjelenésére, öltözködésének hibáira. Ha  az illető olvassa, ismerjen magára, tanuljon belőle. Dicsérni is lehet.

Pl.: A mostani ünnepségeken a Köztársasági Elnök és felesége helyesen volt felöltözve. Nekik könnyű, hiszen hivatalból segít a szakképzett apparátus. De az a hölgy, aki rövid ujjas fekete csipkés felsővel, kissé szexis nadrágban jelent meg a nagy nyilvánosság előtt, bizonyára nem rendelkezett ilyen tanácsadóval, saját maga pedig rosszul ítélte meg, mit illik felvenni.

Hasonlóan hibázott az a hölgy, aki szoknya helyett nadrágkosztümben, világos cipőben lépett a nagy nyilvánosság elé. Ha már valaki a Köztársasági Elnök mögött feszeng, bírja ki nyakkendőben, mégha meleg is van. Indításnak ennyi.

Remélem nem maradok egyedüli ízlésformáló a topicon.

Protokolos Creative Commons License 2007.08.22 0 0 796
Nem bírom tovább! Borzasztó, ahogy nagyjaink kinéznek!

Néha ellátogatok a fórumokra olvasgatni. Úgy látom az élő városi fórumok közül ide fér be észrevételem. A városi ünnepségeket végignézve ismét elszörnyülködtem, hogy néznek ki egyes elöljáróink.

 Nem akarok senkit megsérteni, de jó lenne felhívni a figyelmüket arra, hogyan kell megjelenni rendezvényeken, nagy nyilvánosság előtt. A fehér zokni, makkos cipő talán már idejét múlt, de van hiba bőven. A figyelemfelhívást  úgy kellene közösen megtennünk, hogy senkit nem sértegetve, nevet nem említve, utalunk egyesek megjelenésére, öltözködésének hibáira. Ha  az illető olvassa, ismerjen magára, tanuljon belőle. Dicsérni is lehet.

Pl.: A mostani ünnepségeken a Köztársasági Elnök és felesége helyesen volt felöltözve. Nekik könnyű, hiszen hivatalból segít a szakképzett apparátus. De az a hölgy, aki rövid ujjas fekete csipkés felsővel, kissé szexis szoknyával jelent meg a nagy nyilvánosság előtt, bizonyára nem rendelkezett ilyen tanácsadóval, saját maga pedig rosszul ítélte meg, mit illik felvenni.

Hasonlóan hibázott az a hölgy, aki szoknya helyett nadrágkosztümben, világos cipőben lépett a nagy nyilvánosság elé.

 Ha már valaki a Köztársasági Elnök mögött feszeng, bírja ki nyakkendőben, mégha meleg is van.

Indításnak ennyi.

Remélem nem maradok egyedüli ízlésformáló a topicon.

apple48 Creative Commons License 2007.08.11 0 0 795
Remélem
Előzmény: Törölt nick (794)
apple48 Creative Commons License 2007.08.04 0 0 793
Ott voltál? Mert én nem. ((0
Előzmény: Törölt nick (792)
apple48 Creative Commons License 2007.07.28 0 0 791

Pénteken(3.-án), de valszeg nem az Építészben, ahol Te is voltál. Nézd a PFT-s topikot.

Nagyon kedveltük liberált. Amennyire ismertük, csak jót lehetett Róla mondani. Megdöbbentő, különösen, mert kiderült, h a tavalyi betegségének következménye volt és mi (Ő is) úgy tudtuk meggyógyult. ((0

Előzmény: Törölt nick (790)
apple48 Creative Commons License 2007.07.27 0 0 789
Khmmm.
Előzmény: Törölt nick (788)
Hedo Creative Commons License 2007.05.11 0 0 786
Akkor most két évig csak cipőfűzőről beszélj! :)
Előzmény: markos.hu (785)
markos.hu Creative Commons License 2007.01.25 0 0 785

Ha azt mondják nekem, hogy beszéljek öt percig folyamatosan a cipőfűzőről, megteszem. De a hatodik perctől Jézusról beszélek.

Országalma. Látom, ez a téma. Legalábbis annak indult valamikor. De maradjunk az almánál. Vétkeztek. Ádám és Éva ettek a tiltott fa gyümölcséből. Leszakították az almát, a körtét, a banánt, az ananászt, a fügét, a narancsot és a datolyát, a kókuszdiót, a patayát. Ki tudja. Valamilyen gyümölcs volt, az egészen biztos.

Továbbsétálva az Országfügétől, pardon, Országalmától, találhattok egy keresztet. Fenn lóg a falon, pontosan a Polgármesteri Hivatallal szemben. A templom falán. De ott van az ajtó. Innen már csak néhány lépésnyire. Lépjetek csak be. Bátran. Nem harap a bácsi, megtette azt már az Édenkertben. Ennyi. Itt véget is ér a zarándoklatunk. Elérkeztünk az alfától az omegáig. Pihenjünk meg egyet.

Piramisok. Vízesések. Őserdők. Sivatagok. Hegyek. És dzsungelek. Tudjuk egyáltalán, hogy mit keresünk? Ismerjük az alma történetét, vagy csupán az Országalmáét. Vagy csupán lassan emésztünk.

Nem vagyok idegenvezető, de el fogok menni idegen nemzetekbe. S, mindezt majd egyszer elmesélem. Van egy almája ennek a városnak, de vajon van-e Istene?

Ez jusson mindig eszetekbe, ha elmentek mellette.

Mármint az Országalma mellet.

Krisztust, már régen elkerültétek.

Persze, attól függ, hogy melyik irányból érkeztetek. Keletről, nyugatról, északról, vagy délről. Mert templomok minden irányban vannak, az utak mégis itt futnak össze a központban. Ez az Országalma mondernkori története.

Egy alma, ami a gyökere minden bűnnek. 

És még közel sincs vége a mesének.

Még ott va Hófehérke...

 

képviselőjelölt 10 Creative Commons License 2006.08.04 0 0 784
Az örüljön neki:-)))
Előzmény: Pató Pali (783)
Pató Pali Creative Commons License 2006.08.04 0 0 783
...és, ha valaki pl. szabadságon van?
Előzmény: képviselőjelölt 10 (782)
képviselőjelölt 10 Creative Commons License 2006.08.03 0 0 782
No,úgy látom,barátaim beköszöntek,viszont nagy a hallgatás-vajon melyik oldalról is?Talán mindkét oldalról?Sem Esti,sem MajomEmber?Meglepődtek?
képviselőjelölt 10 Creative Commons License 2006.08.03 0 0 781

Én is remélem:-))

Persze sok értelme nem lenne,mert más fórumokon elmondhatja az ember a véleményét.Ezért javasoltam az alábbi kompromisszumos megoldást.Itt már személyeskedésnek nincs helye,viszont a politikai kérdéseket nem lehet megkerülni.

Előzmény: johnnyboysj (780)
johnnyboysj Creative Commons License 2006.08.03 0 0 780
Remélem, a kampányból már nem fognak tudni "kimoderálni"! 8-)
Előzmény: képviselőjelölt 10 (779)
képviselőjelölt 10 Creative Commons License 2006.08.03 0 0 779

Tisztelt Rektor Úr!

A köztünk lévő vita/sajnos/ városszerte közismert.Mostantól azonban minden személyeskedés értelmetlen lenne.Mi ketten pontosan tudjuk,ismerjük az Ön székbe kerülésének történetét.Ezzel a kérdéssel foglalkozni egy választási kampányban értelmetlen,ahogy büntetőjogi eszközzökkel fenyegetőzni,és fórumot moderálni szintén az.

Ugyanakkor a jogállamba,demokráciába vetett bizalmunk helyreállítása érdekében kell lennie politikai megoldásnak.Ez pedig abból állna,hogy Ön önként lemond kuratóriumi tagságáról,ahol összeférhetetlenül van jelen.Szintén ezt teszi,akinél esetleg fennáll az összeférhetetlenség.

Amennyiben egy törvényes kuratórium továbbra is Önt tiszteli meg bizalmával,Ön jár a legjobban,hiszen akkor már a gyanú árnyéka sem férne Önhöz,hogy etikátlanul vagy jogszerűtlenül ellenőrzi a kuratóriumból a főiskola vezetését.

Gondolom közös érdekünk városunk közéletének tisztasága.

Kérem,fontolja meg ezt az egyszerű és világos politikai megoldást.Ha pontosan mérlegeli egyéb lépések várható következményeit,remélem Ön is ezt a megoldást választja.

képviselőjelölt 10 Creative Commons License 2006.08.03 0 0 778

Szívből köszönöm!

Remélem,törekvéseim támogatásra találnak.

Tudom,hogy nem múlt el még a "menyét órája",viszont,ha nem sürgetjük,nem is fog:-))

Előzmény: naiv2 (777)
naiv2 Creative Commons License 2006.08.03 0 0 777
Őszinte,jó bemutatkozás.Azért őrizd meg lelked épségét,és ne feledd,a menyét órája még nem múlt el.Sikert kívánok.
Előzmény: képviselőjelölt 10 (772)
képviselőjelölt 10 Creative Commons License 2006.08.03 0 0 776

Nem keserű a lelkem:-))

Úgy nem is lehet emberek közé menni.

Felkészültem a támadásokra,nyilván a nemtelenekre nemigen lehet.

Tiszta lelkiismerettel megállok bárkivel szemben.Fordítva már nem biztos,hogy igaz.

Előzmény: Pató Pali (775)
Pató Pali Creative Commons License 2006.08.03 0 0 775
OFF
Csak attól félek, még keserűbb lesz a lelked a kampány végére. :-((
ON
Előzmény: képviselőjelölt 10 (774)
képviselőjelölt 10 Creative Commons License 2006.08.03 0 0 774

Szívből köszönöm!

Ha ilyen korrekt emberek lennének csak a politika közelében,mint Te,sokat változna a helyzet.:-)))

Előzmény: Pató Pali (773)
Pató Pali Creative Commons License 2006.08.03 0 0 773
Sok sikert, tiszta versengést kívánok Neked !
Előzmény: képviselőjelölt 10 (772)
képviselőjelölt 10 Creative Commons License 2006.08.02 0 0 772

Tisztelt fehérváriak!

Az önkormányzati választásokon indulok, független jelöltként, MDF támogatással. Ezért a személyes bemutatkozás előtt is szeretném az Önök szimpátiáját elnyerni.

Kócsa Péter vagyok, 46 éves középiskolai tanár, magyar -történelem szakos. Nős vagyok,két gyermek apja.

A 10.sz választókerületben indulok,ahol nagyszüleim háza állt. Ősöm anyai ágon Bajorországból betelepült sváb családból származik, akik egyébként Fehérváron a legnagyobb számban a Felsővárosban laktak.

Nagypapám háza, édesanyám szülőháza volt az a Móri út sarkán álló ház, ahol vegyesboltot, és kocsmát üzemeltettek a háború előtt /a későbbi Fister, majd Kerekes Kocsma/.

Ma is több igen jó barátom lakik a kerületben, igaz, azóta a család már Székesfehérvár más kerületében lakik.

A politikával történelemtanárként többször kacérkodtam, rendszerváltás aktív szereplője voltam, az MDF és a PDSZ alapításánál szorgoskodtam. Sajnos igen korán kiderült számomra, hogy én " nem ilyen lovat akartam". Ezért kizárólag a hivatásommal és a családommal foglalkoztam, a politikát elkerültem.

Most azonban úgy érzem, a hallgatásnál, a kivülről való belebeszélésnél fontosabb dolgok ideje jött el.

Célom a hiteltelenné vált politikába visszaadni a bizalmat, legalább helyi szinten.

Számomra vállalhatóak és nagyon is szimpatikusak az MDF normális Magyarországért, és tisztább közéletért tett erőfeszítései.

Bár tisztában vagyok a körzet sok problémájával, nyilván rengeteg tanulnivaló van. Itt található a város legnagyobb oktatási intézménye, mely különleges lehetőség a kerület számára-ezért fontos, hogy miközben közös reményünk szerint a köz megelégedésére színvonalasan múködik, és fejlődik, addig nem vesz el teret, nem sért egyéb érdekeket a kerületben.

Nem hiszem, hogy ígérgetési versenybe kellene kezdeni. Már látjuk, mi lett a vége a tavaszi ígérgetési versenynek.

Én egyetlen ígéretet teszek, amennyiben megválasztanak, tisztességes, emberközpontú politikát fogok folytatni, kapcsolatban a választóimmal.

Huszonöt év a politikán kívül, a diákokért talán hitelesíti szándékomat.

Kérem, támogassák pártként az MDF-et,jelöltként a kerületben engem.

Tisztelettel kérem, ne vegyék zaklatásnak, ha a kopogtatócédulák kapcsán személyesen is megkeresem Önöket!

Elérhetőségem:

pkocsa@freemail.hu

Köszönöm, ha végigolvasott, maradok tisztelettel minden fehérvári iránt:

Kócsa Péter

ludu Creative Commons License 2006.07.01 0 0 771

Szerintem a Hiemer-Font [Pfond]-Caraffa ház torzult alakjával van dolgunk...

De remélem semmiképp nem a III. ukránnal :-)

Előzmény: Pató Pali (770)
Pató Pali Creative Commons License 2006.06.30 0 0 770
Melyik "front"-ra gondolsz?
Előzmény: Törölt nick (769)
türelmes f.k. Creative Commons License 2006.04.30 0 0 768
Hedo Creative Commons License 2006.04.19 0 0 767
Ahogy hallottam reggel a rádióban, biztos voltam benne, hogy fölteszed. :D
Előzmény: türelmes f.k. (766)
türelmes f.k. Creative Commons License 2006.04.19 0 0 766
naiv2 Creative Commons License 2006.04.04 0 0 765
..mert aminek kezdete vagyon annak vége is...a "Hálózat" sem tart örökké,mint a Boltzmann állandó...Bár még a Fülöp is lehet kereszténydemokrata,mint a Főnök.Péter atya,a korábbi püspökök magyar hangja tán megáldaná... 
Előzmény: türelmes f.k. (764)
türelmes f.k. Creative Commons License 2006.04.04 0 0 764
A tánc végén meg dob egy denariust Fertő kalapjába?Illetve sapkájába?Végül is ő egy mikrovilág ura.Csakhogy ez a mikrovilág lassan leszűkül városi hatalomról munkahelyi hatalomra,önmaga uralására és végül arra sem.Marad a vizelési inger uralása-az is csak egy darabig...
Előzmény: naiv2 (763)
naiv2 Creative Commons License 2006.04.04 0 0 763
Ha már játszunk: elképzelem (a Fertőt) testhezsímuló kosztümben,a rivaldafényben,játszani,táncolni.A rivaldafényben. Szól a zene...A karmester meg mintha a Fülöp Gyula lenne..Aki Neked mondta,hogy ő a világ ura...
Előzmény: türelmes f.k. (762)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!