Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

ZOLAS Creative Commons License 2008.03.11 0 0 7
Értem mire gondolsz! Nálunk anno pont svábokat "vádolták" azzal, hogy csak azért vállalnak "csak" 1-2 gyereket, hogy a vagyon ne aprózódjon szét. Mindkét nagyanyám 7-8 gyerekes, szegény családban nőtt fel. Szerencsére a mai napig élnek közülük és tartjuk a kapcsolatot!!!! Ha eljönnek egy családi buliba, mindenki dől a röhögéstől, mert akkora életkedv árad belőlük amit egyik ismerősömtől sem láttam eddig, pedig ők már igencsak 80! felett járnak:)))))
Büszkék rá, hogy tisztes szegénységben nőttek, fel, de nagy szeretetben!
Lehet, hogy öregszem, de nekem is egyre fontosabbak az apró kis örömök, mint a drága, feltűnő dolgok.
És akkor most Darwint nem elemezném :)))
Zolás
Előzmény: miki bx (6)
miki bx Creative Commons License 2008.03.11 0 0 6
Kb 40 év,és az összes magyar kissebbségben él magyarországon.Ez nem hétköznapi fasizmus,hanem realitás.Nem zsidózok,svábozok,de tény,hogy mára már szinte csak a romák vállalnak 2,vagy több gyereket.Nekünk júniusban jön a második,mire mindenki azt kérdezi,hogy meg vagyunk-e őrülve.Próbáltunk szociális bérlakást igényelni,mivel négyen leszünk egy 3.5x4méteres szobában az anyósomnál,de azt mondták,hogy dolgozom,tehát tudok félrerakni,és amúgy is sok Fehérváron az igénylő 4-5 gyerekkel.Namármost,én egy magyar családot sem ismerek,ahol 4-5 gyerek volna.Egyszerű logika az egész,hogy mire akarok kilyukadni.
Előzmény: ZOLAS (5)
ZOLAS Creative Commons License 2008.03.10 0 0 5
És hol vannak itt az autók? Na jó eddig sem voltak nagyon:)))
Az egész cikk ott kezd sántítani számomra, amikor a harmadik generációs munkanélküliségről ír, max kettő - tudom ez sem kevés! - , ha egy csöppet idősebb lennél ismerhetnéd a
Fekete vonat című filmet. Érdemes megnézni. Onnan tovább jutni lehetetlen, pláne, ha már a gyerekeknek sem adunk semmi esélyt. Ha jól értelmezem a cikket pont ezt "irigylik" a romáktól. Pedig ezzel csak a saját, (vélt?) problémáinkat növeljük.
A film 1970-ben!!!! készült. Én akkor 2 éves voltam. A falu szélén laktunk 7-en egy szoba konyhás vályogházban. Ma lassan 40 évesen a falu közepén élek egy 100 nm családi házban, van autóm és egy saját cégem 7 alkalmazottal. A különbség talán csak annyi, hogy engem nem szegregáltak, különítettek el, hanem segíttetek, biztattak. Pedig én is kisebbségiként éltem, és élek a környezetemben a mai napig. (Igaz, hogy magyarként, svábok között) És, hogy el ne felejtsem: a lakcímem változatlan negyven éve!
Sok barátom van, sokféle nációból. Olyan is aki jól indult és lecsúszott, vagy éppen okosan élt a lehetőségeivel, vagy ezek mindenféle kombinációja.
Milyen jogon kérjek számon bárkitől, bármit, ha én, aki megtehetem, nem adok neki lehetőséget? Legalább kettőt, mert egyszer el lehet szúrni...
Zolás
Előzmény: petike bx86 (4)
petike bx86 Creative Commons License 2008.03.10 0 0 4
Feldobnék egy témát... Kiváncsian várom a véleményeket és észrevételeket:)
ZOLAS Creative Commons License 2008.01.20 0 0 3
Nem véletlenül szerettem volna részletes indoklásokat kérni:)
Akár lehetne a te gyereked is, mint az a másik, akit a szülei éveken át járathattak, drága pénzen karate oktatásra, majd egy apróság miatt, az addig megszerzett tudását arra használta amire. Vagy a harmadik, aki sokéves sport pályafutását igen hangosan és véglegesen zárta le. És ez csak az utóbbi egy hét termése.
A munkahelyemen naponta több száz emberrel találkozom. Látom rajtuk a feszültséget és igyekszem oldani, de vannak napok amikor nekem sem megy. Épp most olvastam, talán a: http://bkvfigyelo.blog.hu/2008/01/19/zsebre_dolgozik_az_ellenor hozzászólásai között, hogy miért működhetnek Ausztriában jobban a dolgok, mint nálunk. Gondolkodóba estem, mert kicsiny cégem vezetőjeként az új kolleginák fejébe pont ezt próbálom beleverni. Sokéves tapasztalat mondatja velem, ha valakivel kedves voltam, jön máskor is, sőt a harmadik alkalommal már széles vigyorral. Én is vigyorgok és ezt megkapja még jó néhány vevő. És ami a legjobb benne: hazahozom, elmesélem és itthon is jobb lesz a hangulat.
Csöpögősen hangzik, de, hogy visszatérjek az eredeti témához: ma korán reggel, munkába menet, utolértem egy márkatársat. Néhány kilóméter után már piszkálta a csőrömet, hogy m'ért nem megy a tábla által megengedett sebességgel, amikor üres az út, ráadásul az ő kocsija jóval fiatalabb mint az enyém. Az első keményebb fékezés után rájöttem: csúszik! Beálltam mögé, mert úgy gondoltam, hogy nem tapasztalatlan, hanem ismeri az utat és óvatos. Így is sikerült időben beérnem dolgozn.
Köszönöm: Zolás
Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.19 0 0 2
Mozgásában korlátozni, kéz és lábtörés + ondóvezeték megszakítás.
Előzmény: ZOLAS (0)
Ordas Creative Commons License 2008.01.19 0 0 1
Alapos verés és kényszermunka
Előzmény: ZOLAS (0)
ZOLAS Creative Commons License 2008.01.18 0 0 0
Az első kérdésem az lenne: mi lenne a TE megoldási javaslatod, a Blahán késelő gyerek problémájára. Részletes indoklást szeretnék kérni.
Kösz:Zolás
ZOLAS Creative Commons License 2008.01.18 0 0 topiknyitó
Na ide lehet küldeni az OFF autós topicos hozzászólásokat, véleményeket.
Törésteszt bármilyen témában:))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!