Keresés

Részletes keresés

klon13 Creative Commons License 2008.04.17 0 0 34
ma kaptam az email-t:

Kondorkeselyu eltávozott köreinkből :(
klon13 Creative Commons License 2008.04.17 0 0 33
Hát ha Úgy van akkor ki kell szelektálni őket.
Előzmény: BOMBYX (32)
BOMBYX Creative Commons License 2008.04.17 0 0 32

udv nektek

latom kevesesen jartok errefele a 4 edig nyulamnak is hull a farkarol a szore bele fogok orulni  ki irtom oket :((

BOMBYX Creative Commons License 2008.04.15 0 0 30
a kepeim tul nagyok hogy felrakjam oket akit erdekelnek a kepek vegyen fel msn re es kuldom csuhas999@yahoo.com
BOMBYX Creative Commons License 2008.04.15 0 0 29
akor irom a holyagos szajfertozez egy eleg ronda betegseg ugy nyilvanul meg hogy a nyul gyengen eszik es a szajat enyhen nyitva tartja es folyik a nyala az alan a szorzet csapzott es nyalas a szajpadlasan egy odemas holyag van es ha ki lyukad akor nagy a baj mert nagyon fertoz es nem, talaltunk ra gyogymodot a nyul ugy 14 napig huza vele es utana megdoglik ahogy eszre veszi az ember hogy holyagjavan gumikesztyuut kell huzni es godrot asni es evagni a nyakat es kesestol meg kesztyustol el foldelni es tuzzel meg fertotlenito szerel fertotleniteni a ketrecet mert az egesz allomanyba kerulhet a dolog ugy hogy vigyazni kell egyelore enyit tudok rolla  minden jot nektek
Előzmény: klon13 (27)
klon13 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 27
én szeretnék többet megtudni róla!
Előzmény: BOMBYX (26)
BOMBYX Creative Commons License 2008.04.15 0 0 26

udv nektek amelyiknek hull a szore 2 tonek hull az egyik a 250 euros bakom

orulok hogy tovis volt a nyuladba es nem holyagos szaj fertozesevol egyszer ha ugy lesz leirom a holyagos szaj fertozest :)

Előzmény: Kondorkeselyu (25)
klon13 Creative Commons License 2008.04.14 0 0 23
ma elvittem az állatorvoshoz , igazad volt tövis volt a szájába és amiatt betegedett le .
De már minden rendbe van.
Előzmény: Kondorkeselyu (20)
BOMBYX Creative Commons License 2008.04.13 0 0 22

udv

ha mindaz amit kondorkeselyu leit nem lathato a nyuladon javaslom vagd le mert en holyagos szaj fertozesre gyanakszom a leirtakbol es az veszelyes es gyogyithatatlan es ha tobb nyuladvan a tobbi is elkaphatja 

minden jot neked

Előzmény: klon13 (19)
BOMBYX Creative Commons License 2008.04.13 0 0 21

udv nektek

a nyulam vitaminban gazdag es valtozatos tapot es takarmanyt kap es nem gombas es nemis eloskodok okozak a szor hulast ugyhogy tovabb hull a szore  de megoldom valahogy

 

klon13 Creative Commons License 2008.04.13 0 0 19
hello mindenkinek!

még új vagyok a fórumon .
Lenne 1 kérdésem , mit jelez az ,ha a nyuszim állandóan nyáladzik , és ha beteg mivel lehetne gyógyítani?
Vegetable Creative Commons License 2008.04.13 0 0 18

Hát szerintem ha a leirásba beleirnád, hogy husnyulasok topikja, akkor nem hinné azt egy errebóklászó hobbysta, hogy az ő topikja.

Nem baj, hgoy könyvekből irsz ki szövegeket, csak légyszi szakszövegeknél figyelj a helyesirásra picit jobban - ott én is törekszem rá, pedig neten nem szoktam. Nagyon jó ötlet, hogy a husnyulasoknak is legyen topikja, azzal van csak bajom, hogy nem egyértelmü, kiknek szánod a topikot. Bevallom, nekem a cim tul fellengzős, de hát te tudod :-) Szerintem is mindennek megvan a maga helye, és elég tág az index, csak azt hiányolom, hogy egyértelmüsitsd a szándékot :-)

Előzmény: Kondorkeselyu (17)
Kondorkeselyu Creative Commons License 2008.04.11 0 0 17
Ebbe a topicba a haszonnyúl tartók írhatnak .Az irásommal nem akartam senkit se megsérteni , pláne nem téged. Egyszerűen rossz napom volt és kész. Aki nyulazik az mind szereti az állatát ,de mind-mind máshogy. Nem lehet egybeolvasztani a hobbi és húsnyulazást, ezért is nyitottam ezt a topicot. Igazad van abban , hogy könyvekből tallózók , de a nyúl bélrendszerét szerinted honnan irjam ki ?
Szerintem a hobbinyúl teljesen különbözik a húsnyúltól mind tartás , takarmányozás stb kategóriában ,ezért nem is kéne keverni őket egymással.
Én már többet nem írok a topicodba ,nem is néztem bele azóta hogy megjelent benne az írásom , inkább téged hívlak meg , és szeretném ha kifejtenéd észrevételeidet , kritikádat ,ötleteidet.
Előzmény: Vegetable (15)
Vegetable Creative Commons License 2008.04.11 0 0 15

Gyere át a nyulas topikba: Törpenyulat akar a gyerek.

Itt rajta kivül senki sincs, ott házikedvencként tartott nyuffancsok méretfüggetlenül, és nem birta a gyomra, hogy nem birtuk a stiljét - nem is nézte, hol van, és leugatta a bandát -, ezért a topik. Időnként idejövök és hajtépek a helyesirási hibák miatt... Amit ir, hibás helyesirással kimásolt tankönyvszövegek, a mesterfoku nyulászatot hagyjuk...

Előzmény: BOMBYX (13)
BOMBYX Creative Commons License 2008.04.11 0 0 14
remelem nemlesz csupasz a nyul amig valaki erre teved  >>>>>>>>>>>>>
BOMBYX Creative Commons License 2008.04.11 0 0 13
maris akadt egy kerdesem a haverom nyuljanak hull a szore az orarol es a hatarol az orvos nemtalalt se eloskodot se gombat  mitol van a dolog?? es mi a gyogyszer ra??????
BOMBYX Creative Commons License 2008.04.11 0 0 12

SZERETETTEL UDVOZOLLEK BENETEKET

EGESZ JO AZ OLDAL HABAR KEVESEN LATOGATJAK EN EZUTAN FOGOM GYAKRAN

SZERINTEM OLYASMIKROL KELENE IDE IRNI AMIROL A NYULTARTOK IGEN KEVESET TUDNAK ,MERT EDIG AMIKET OLVASTAM AZOKROL MIND TUDTAM . MINDENKI IRHATNA SAJAT TAPASZTALATAROL A NYULASZAT TEREN ES EROL LEHETNE BESZELNI EN EGY NEHANY GYOGYSZERT IS ISMEREK AMIT PELDAUL SERTESNEK HASZNALNAK DE NAGYON JO A NYULNAK ,LEHETNE IRNI A MOBIL VAGOHIDAKROL AMIK OLASZORSZAGBA NAGYON JOL MUKODNEK SOKAT SEGITENE HA AZ EMBEREKNEK JO ARBA  ES AZ EGESZSEGUGYNEK MEGFELELOEN VAGNAK A NYULAT NEKUK ES CSOMAGOLNAK IGY EL LEHETNE ADNI A HUSAT EGYENESEN A TERMELOTOL AZ UZLETBE NEM KELENE SZALITNI A NYULAKAT A VAGOHIDRA  ,LEHETNE BESZELNI A NYULAK TETOVALASAROL  EN ERDELYBE ELEK VAN :UJZELANDI VOROSEM ,FEHEREM ZSANET FEKETEM ,HOLANDTARKAM ES MAJUSBA JOVOK MAGYARORSZAGRA ORIAS FAJTAERT  ,VAN UGY VAGY 200 -300 NYULAS KEPEM AMIT AT TUDNAK KULDENI  VOLTAM EGY JO PAR KIALITASON KOLOZSVARON NYITRAN ES EGY RAKAS NYULAS HAVEROM VAN HATARON INEN ES TUL  MAJD HA LESZ KEDVETEK HOZZA MEG IROK

ADIGIS UDV NEKTEK

petitkata Creative Commons License 2008.04.01 0 0 9
Ha a nevemre kattintassz, tudsz üzenetet küldeni. A fenyegető e-maileket meg küldd tovább a rendőrségnek ;).
Előzmény: Kondorkeselyu (8)
petitkata Creative Commons License 2008.03.31 0 0 7

Szia!

Most még nincs kérdésem, sőt, most nyusszok sincsenek, a következő hónapban fogok ráérni megcsinálni az idei helyüket. Nem túl népszerű topik, mert mostanában inkább szeretgetni szeretik a nyulakat és rossz néven veszik, hogy egyesek meg is akarják enni őket. (arról most ne beszéljünk, hogy mit érdemelnének azok, akik miatt az emberek azt hiszik, hogy a hűtőpultban termő sovány csirkemell az egyetlen húsfajta a világon, amit az embernek illik a szájába vennie). Jó lenne, ha egyszerűen szétválna a dísznyúl tenyésztés és a húsnyúl tenyésztés, és nem fújna az egyik a másikra. Nem akarok nagyüzemi nyúltartó lenni, nekem csak 10-20 nyuszi szokott lenni, hogy ne a hentes nézzen rám furán, ha kedvem támad egy fincsi nyúlgerinchez.

Persze megértem a dísznyuszisok haragját is, én is furcsán néznék, ha a kínai méregetné a kerítésen keresztül a kutyáimat, hogy melyiknek jobb a húsalakulása ;).

Előzmény: Kondorkeselyu (5)
petitkata Creative Commons License 2008.03.28 0 0 4
Interaktív a topik, vagy csak olvassak? ;)
Előzmény: Kondorkeselyu (-)
telefani Creative Commons License 2008.03.24 0 0 0
M0st a sim0gatás ideje van.
Kondorkeselyu Creative Commons License 2008.03.24 0 0 topiknyitó
hát igen .......... megszületett

hát ja kezdjük is

A házinyul őse az európai üreginyúl . Azonban nem zárható ki az sem h a mai házinyulak több vadnyúlfajtól származnak .Sokan keverik az üregi és a mezei nyúlat , pedig a kettő rendszertanilag különbözik egymástól : nemcsak faj , hanem rendszertani különbség is van közöttük. Bizonyos h a mezei és az üregi rokonok , de a mezei semmi esetre sem rokona a házinak . A házinyúl kereszteződik az üregivel , de a mezei sem az üregivel sem a házinyullal nem párosodik . Különböznek életterükben is :a mezei és az üregi nyúl nem kedvelik 1más társaságát , az üregi könnyebben alkalmazkodott az ember lekta települések közelségéhez mint a mezei.méretben is nagy különbségek vannak , de még nagyobbak ha a szaporodásbiológiájukat nézzük: az üregi vemhessége 31 nap mig a mezeié 42. Az üregifiak 10 -12 en is lehetnek és fészeklakók,míga mezeiek csak 3-4en és azonnal látnak és szalanak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!