Keresés

Részletes keresés

soup Creative Commons License 2008.05.26 0 0 9
Sziasztok!

Nekem gyerekkorom óta nagyfokú izommerevség van a hátamban amivel nem tudok mit kezdeni, szedtem rá izomlazítót, gyulladáscsökkentőt, de nem sokat ért. Minden nap 3-szor elvégzek egy izomlazító tornát, amitől ugyan csökken a fájdalom, de reggelre megint betonkeményre merevedik a hátam bárhogy alszom. Ha sportoltam, úsztam, volt hogy még rosszabb lett az állapotom. Természetesen emiatt a testtartásommal is baj van. Hallott már valaki ilyenről?

Üdv, soup
prestidigit Creative Commons License 2008.02.26 0 0 8

Sziasztok!

 

A görbe hát, rossz testtartás, helytelen testhasználat hasonló módon hozható helyre, mint ahogy elromlott (legalább is ha egy Alexander Tanárt kérdeztek). Ez igen bonyolult folyamat, de nem menthetetlen. Ajánlom figyelmetekbe ezt az oldalt: http://www.atstudio.hu/alexander-technika?pid=15 

Mindenkinek, akiben még van akarat ahhoz, hogy változzon, és, persze, hogy jobban legyen.

NÉRÓ89 Creative Commons License 2004.09.03 0 0 7
Sőt, Görbicz Anitának is az a beceneve!:)
Előzmény: Törölt nick (6)
sirkalmi Creative Commons License 2001.07.02 0 0 5
Hi Zsuzsa!

Nagyon szepen koszonom a valaszodat, megfogadom a tanacsodat felkeresek valami magandokit kerul amibe kerul.

udv.:
Sir_Kalmi

Előzmény: zsuzsa (4)
zsuzsa Creative Commons License 2001.06.27 0 0 4
Kicsit agresszivan viseled a jószándéku tanacsokat.....

Olyan nincs, hogy veleszületetten kicsit görbe hát.
A kisbabáknak olyan képlékeny a gerince, hogy a kuszás-mászás során alakulnak csak ki a felnőttekre jellemző görbületek. Ha veleszületetten van valami csigolya-asszimetriad vagy hianyod stb, akkor kb ugy kellene kinézned, mint Quasimodod, ugyanis akkor az egesz hatad asszimetrikusan növekedett volna.

10-16 éves korban kezdödnek a tipikus gerincbajok, az oldalirányu gerincferülés- ez inkább lányoknál, illetve a Scheuermann kór - ez talán inkább fiuknál. Az oldalirányunál sulyos esetben csunya pupja van a lapockája tájékán, de ma már ritkán jutnak el ide a kislányok, korrigálni szokták komoly mütétekkel, hogy legalabb szimmetrikus legyen es normálisan élhessen.
A Scheuermann az un. huzd ki magad fiam, mert nagyon görnyedt vagy.. ha ki tudja huzni magát, akkor hanyag tartas, ha nem tudja akkor Scheuermann. Ezek Kb a növekedés befejeződéséig befolyásolhatók, mivel addig romlanak. Utana " csak " panaszokat utaznak, ami hatfajas, csökkent vitálkapacitás stb.

Akkor is éredmes tornázni, karbantartani,ha már befejezted a növekedést, mert jelentősen javul a közérzet tőle. A rendszeres uszás pl remek dolog.

feltételezem, hogy már nem vagy tini.Ebben az esetben is célszerü volna megállapittatni, hogy pontosan mi a bajod. Vannak biz. ritka reumatikus kórképek ( Bechterew kor a legismertebb ) ezeket jo, ha kizárják a lehetséges okok közül.
Elismerem, hogy egy átlag szakrendelőben nem te leszel a világ közepe, én se szeretek orvoshoz járni SZTK-rendelesre..
Ebben az esetben keress fel egy privat rednelést akár ortopédet, akár reumatologiat.Próbáld figyelmesen és a véleményére nyitottan meghallgatni az orvost....

Előzmény: sirkalmi (3)
sirkalmi Creative Commons License 2001.06.27 0 0 3
Szeva!
Nemtom, hogy a 4 kozul melyik kissebb vagy nagyobb, befogok menni valami kivizsgalasra ha lesz egy kis idom. Egyszer megrongeneztek meg nagyon regen es akkor mondtak, hogy valami rosszul fort ki(nem ossze, rosszul irtam)orokletes hiba, meg oldaliranyu gorbules is van, amibol en nem vettem eszre semmit de biztos tudtak mit beszelnek.
Egyebken a magyar korhazakba csak akkor fekudnek be akarmivel is csak, ha eletveszelyben vagyok. Nem bizom bennuk. Kitudja mit sporolnanak rajtam csak, hogy olcsobb legyen a mutet, meg hany sziket felejtenenek bennem.

Murphy (ha jol irom) Robotzsaru neve volt :-)

Kossz a valaszt udv:
Sir_Kalmi

Előzmény: afintha (2)
afintha Creative Commons License 2001.06.25 0 0 2
Hello, a gerincnek ugye 4 gorbulete van, az erdekelt volna, hogy ezek kozul melyik nagyobb, vagy kisebb, illetve van-e esetleg oldaliranyu elteres. Emlited, hogy valami rosszul forrt ossze, ezek szerint volt serulesed is.

Ezzel a problemaval az ortopediai klinikakon, vagy a korhazak ortopediai osztalyan foglalkoznak, szerintem ott lenne erdemes erdeklodni.

A megy a Murphy becenevet nem ertem.

Előzmény: sirkalmi (1)
sirkalmi Creative Commons License 2001.06.19 0 0 1
Hogy erted, hogy milyen jellegu? Gorbe es kesz. Allitolag rosszul fortak ossze a csontok vagy mittomen. De fizikailag nem erzem hogy kevesebbet birok masnal soot. Nagyon ritkan faj de akkor nagyon, ha rosszul alszom vagy hasonlo.
Kegyetlen idegesito, hogy nemtok ellazulni sehol (diskoba vagy barhol) mert az jar az agyamba, hogy biztos mindenki rajtam rohog. Probalom kihuzni magam de akkor meg ugy megyek mint robotzsaru. Katonasagnal megis kaptam a legkemenyebb megy a Murphy becenevet :-)
Előzmény: afintha (0)
afintha Creative Commons License 2001.06.18 0 0 0
a gerinc es a hat is alapesetben gorbe, szoval ez az egeszseges:))

felreteve a viccet: milyen jellegu ez a gorbehatusag?

Előzmény: sirkalmi (-)
sirkalmi Creative Commons License 2001.06.18 0 0 topiknyitó
Mit lehet tenni ez ellen? Nagyon gáz, születési rendellenesség (örökletes). Lehet ezt műteni vagy hasonló? Egyébként nagyon fitt és sportos vagyok ezt leszámítva. Fájni sem szokott csak esztétikailag zavar. Magyarországon foglalkoznak ilyen műtéttel?

üdv.:
Sir_Kálmi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!