Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.06.06 0 0 321
egy nyúl túl nagy falat egy farkas számára? nem egészben nyeli le, nem kígyó. de az étkezési szokásait nem részletezném itt, hátha valaki nem bírja. meg az amúgy is már nagyon off lenne.
Előzmény: Anelin (320)
Anelin Creative Commons License 2008.06.06 0 0 320

Az egér nem jelent túl nagy falatot egy görénynek? Mert a kígyónak még csak-csak, hiszen az egyben nyeli le. De a göri mit csinál vele? Széttépi?

Előzmény: Crazyworld (318)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.01 0 0 319
tudom nem túl humánus, de ez az élet rendje. túl egyoldalú lenne folyton csak csirkét etetni vele. a patik is kapnak lisztkukacot, csontit...
Előzmény: Crazyworld (318)
Crazyworld Creative Commons License 2008.05.31 0 0 318
Görinek? :(
Előzmény: Törölt nick (317)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.31 0 0 317
hát fogalmazhatunk így is. de nem eladásra.
Előzmény: Crazyworld (316)
Crazyworld Creative Commons License 2008.05.30 0 0 316

Mér, egeret akarsz tenyészteni? :)

1 órával szülés után már akár fogamzóképes is lehet. Így mire megszületik a következő alom, épp csak leválasztottad a kicsiket. Vagy még épp szopnak.

Előzmény: Törölt nick (315)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.30 0 0 315
a szülés után egyből fogamzóképes, vagy csak miután a kicsiket leválasztotta? patit sem tenyésztettem soha, így nem tudom.
Előzmény: Crazyworld (314)
Crazyworld Creative Commons License 2008.05.30 0 0 314

Ugyan úgy 21-28 nap a vemhesség, ugyan úgy 3-4 hétig szoptat, és ugyan olyan szaporák, mint a patik. :) És ha nem akarsz zsinorban almokat, akkor vedd ki a papát. Egyébként pedig a papa-egér nagyon lelkiismeretes apuka. Én úgy szoktam csinálni, hogy összeteszek egy párt, lehozok 2, max 3 almot, utána pihi. Az utolsó almokat a mama mindig egyedül neveli fel.

Ugyan úgy látszik a golyszijuk, de ők gyakrabban felhúzzák a hasüregbe. Kicsit macerásabb emiatt a nemmegállapítás.

Előzmény: Törölt nick (313)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.29 0 0 313
Crazy az egereknek is látszik a golyòja, mint a patiknak? mennyi a vemhesség ideje náluk? milyen gyakran van alom? ki kell venni a hímet a nőstény és a kicsik mellől?
Anelin Creative Commons License 2008.05.25 0 0 312

Köszi, megnézem!

Voltunk már dokinál a kisegérrel, kapott szegényke három inekciót, antibiotikumot csepegtetünk a vizébe, meg eszeget valami immunerősítő pasztát. De nagyon jót tett neki, sokkal jobban van.

Előzmény: Crazyworld (311)
Crazyworld Creative Commons License 2008.05.24 0 0 311

Fú, sok egerem volt/van. Régebben több volt, most csak 15 nőstényem, ebből 4-el tenyésztek, a többi kedvenc, illetve 4 hímem, ebből 3-al tenyésztek.

Régebben volt, hogy egyszerre volt 50en is. Szép lassan kihalogattak szegénykéim. :( Régiekből már egy sincs.

 

Egyébként nem az egérke a fő projekt, őket most kezdtem el újra tenyészteni. Inkább patkánnyal, tengerimalaccal, hörcsöggel foglalkozom, meg még egyéb aprócska rágcsálókkal, mint sundevall futóegér, degu, stb. Ha a nevemre rákattintasz, akkor megtalálod a honlapom címét. :) Nézd meg, ha van időd!

Előzmény: Anelin (309)
Crazyworld Creative Commons License 2008.05.24 0 0 310

Bocsika, teljesen eltűnt a topik, annyira pörögnek a kedvencbe betettek...

 

Szal a kamillateát csaiks natur! Nem kell bele semmi, se citrom, se cukor. Csak lefőződ. Én 1 liter vízhez szoktam tenni 1-2 filtert. Attól függően, hogy mennyire beteg a bagázs.

Előzmény: Anelin (308)
Anelin Creative Commons License 2008.05.19 0 0 309
Jut eszembe... mennyi egered volt (csak úgy megközelítőleg), hogy ekkora tapasztalattal rendelkezel? Tenyészted is őket, vagy csak tartod? Bocsi a sok kérdésért.
Anelin Creative Commons License 2008.05.19 0 0 308
A kamillateát normál, emberi módon elkészítve kell neki adni /cukorral, citrommal/, vagy vígan eliszogatja csak úgy a la natur is?
Anelin Creative Commons License 2008.05.19 0 0 307

Hajszárítóval? Nem kap sokkot szerencsétlen? Vagy nem perzselted még barnára egyik egeredet sem:)) Kár, hogy nem szereti a vizet, pedig épp most akartam feltaláni az egérjakuzzit:))) A franc, most gondolkodhatok valami máson.

Szegényke most jutalmul, amiért javulgat kapott egy újfajta rágycsarudat. Akkor diódarabok, meg mogyorók vannak rajta mézzel átitatva, hogy szerintem be sem fog férni a szájába. Már várom, hogy felébredjen, mert kíváncsi vagyok, hogy tetszik majd neki:)

Előzmény: Crazyworld (306)
Crazyworld Creative Commons License 2008.05.19 0 0 306

Szió!

 

Szerintem segített a vitamin, de ettől még koránt sem biztos, h meggyógyult. Mindenképpen juss el vele dokihoz! És itass vele kamillateát, mint már lejjebb írtam volt. :)

 

Az én egereim nem fürdenek, eddig talán egyszer volt rá szükség, mikor az egyik úgy összekente magát a sárgadinnyével, hogy sárga lett az egész egér, és ragadt! :D Na akkor megfürdött. Egyébként nem szoktam. Többet tartok együtt, mosdatják egymást tisztességesen. :) + kapnak homokt ők is, ez segít az élősködők elleni harcban, bár ettől függetlenül többször volt már gondom a bolhincákkal. Sajna a széna, amit veszek, bálás. Azaz egyenesen a mezőről jön ide, és abban aztán van annyi vacak, hogy ihaj! Emiatt rákényszerülök a rendszeres írtásra. Az Insecticide kiválóan bevált!

Minden esetre ne tedd egy lavór vízbe azért. Csak 1-2 ujjnyiba, és a sampont keverd el a vízzel, őgy fürdesd. Mintha maganak csinálnál a kádba egy jó kis fürdőt. :) Utána alaposan öblítsd le tiszta vízzel, törülközövel jó alaposan (óvatosan!) dörgöld át, és ha van türelmed, akkor hajszárítóval szárítsd meg. ha nincs türelmed, akkor tedd jó meleg helyre (fürdőszoba pl), amíg megszárad.

 

Előzmény: Anelin (305)
Anelin Creative Commons License 2008.05.19 0 0 305

Szia!

Köszi a gyors megjelenést, az én egeremről volt szó, aki betegecske. Most már teljesen tanácstalan vagyok vele kapcsolatban. A köhögést meg a kattogást abbahagyta, tüsszögni még tüsszög néha, de olyan virgonc, hogy alig lehet leállítani. Megállás nélkül eszeget, aztán ha azt abbahagyta, akkor húsz percig is képes megállás nélkül rohanni a mókuskerékben, úgyhogy a tüdejével biztos nem lehet baj. Kap vitamint a vizébe, úgyhogy reméljük, az hatott. De most nagyon jól néz ki. Minden esetre, ha újra rosszabb lesz, akkor tuti leviszem a dokihoz:))

Arrébb raktam a ketrecet, így már tuti nem éri huzat, de szerintem eddig sem érte, mert mint mondta, ugyan ajtóközelben volt, de direkt olyan helyen, ahol még csak apró szellő sem lebbentheti meg. Na mindegy, most már tuti nem fogja...

Bolhaírtót azért kapott, mert hemzsegtek benne a bolhák, egész nap vakarózott, és egy idő után nekem úgy tűnt, mintha kivörösödött volna a bőre. De már sokkal jobb, alig vakarózik néha... Köszi a szert, amit leírtál, veszek belőle, mert ez a poros dolog nagyon macerás. Nem azért, mert nem hagyja magát, hanem mert mire mindenhol sikerül bedörzsölni vele, addigra lemegy a nap:))

Mi nem nagyon szoktunk neki főtt kaját adni. Magkeveréket eszik, van mézes magrudacskája, kap pisztáciát, mogyorót, paradicsomot, almát, barackot... a lényeg, hogy éheznie biztos nem kell:)))

Az érdekelne, hogy a te egereid hogy tűrik ezt a fürdetős dolgot, mert olvastam, hogy az egerek imádják a vizet, de nem akarnám úgy bedobni egy lavórnyi vízbe, hogy nem tudom, hogy reagál.

 

Előzmény: Crazyworld (301)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.18 0 0 304
persze, véregerek. :) zöldség és gyümölcs is megy nekik. kivéve a k betűs zöldségek.
Előzmény: Crazyworld (303)
Crazyworld Creative Commons License 2008.05.18 0 0 303

A diót félben a patit egészben kapja?!? ^.^ :D

 

A száraz kenyeret kivéve okés. :) Gyümölcs és zöldség is kéne. :P

Előzmény: Törölt nick (302)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.18 0 0 302
én speciel magkeveréket adok nekik, amit a patiknak is. plusz macska vagy kutyatáp van benne. szoktak kapni szárított kenyeret, kekszet. diót félbe vágva. a pati egészben. mogyorót, ha van itthon. szóval van mivel koptatni a fogat. :)
Előzmény: Crazyworld (301)
Crazyworld Creative Commons License 2008.05.18 0 0 301

Sziasztok!

 

Jelen! :) Hála Vladnak, meglelődött a topic. Még sosem láttam ezt a topicot, én nyitottam egyet magamnak: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9128706

 

 

Szóval:


Nyüszizés: Nekem is van ilyen egerem, többnyire attól szoktak betegek lenni, hogy nagyon poros a forgács, vagy nagyon bepárásodik a terrárium (nálam terrkóban vannak). Ezek közül egyik sem lehet Nálad, mivel írtad, h ketrecben és csutkaalmon vannak. Szóval marad a megfázás. Ha az ajtóban van, akkor egészen biztos lehetsz benne, hogy megy rá a huzat. Ha lehet, tedd el onnan máshová.
Szerintem vidd el dokihoz, az a legbiztosabb, mert a megfázásra kéne neki adni antibiotikumot, bőleg ha már ennyire előrehaladott állapotban van. Emellett adhatsz neki kamillateát inni, és ha lehet, akkor pár rongyot, hogy jó meleg fészket tudjon magának szőni belőle.

 

Bolhaírtó: MINEK??? Mi a bánatnak? Egy egéren baromira más fajta bolhák vannak, mint a kutyában, vagy a cicában, sőt mondok jobbt: a kutyabolha sem ugyan az, ami a macskának van. Abszolut fajspecifikus élősködők.
Mellesleg amelyik bolhaírtó a kutyára jó, az garantáltan elpusztítja az egér-bolhákat is...az egérrel együtt. Ha élősködőket látsz az egeredben, akkor vegyél Insecticide 2000-et. Ez egy spray, amit 1:5 arányban lehet higítani csapvízzel, így tovább tart. Jól el kell vele áztatni az egérkét, és jó meleg helyen hagyni magától megszáradni. Ha kell, akkor ismételd pár nap múlva.

De most hagyd egyelőre! Amíg nem gyógyul meg, addig ne kínozd ilyesmivel!

 

Főtt kaja: Kaphat, amennyiben nem túl sós, nem túl édes, nem fűszeres (főleg nem csípős), és nem felfujós alapanyagból (pl karfiol, karalábé, káposzta) készült. De ha lehet, csak nasinak kapja, mert ha nem koptatja a fogát rendesen, akkor túlnő neki, és nem fog tudni enni. Ráadásul a természetben nem talál főtt tésztát és rántott húst. :P Ha egy mód van rá, maradjon csak a megszokott eleség. Ami mi is? Mivel etetitek pontosan?

 

 

Előzmény: Anelin (297)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.18 0 0 300
írtam neki üzenetet, hogy nézzen be ide
Előzmény: Anelin (299)
Anelin Creative Commons License 2008.05.18 0 0 299
Köszönöm a tanácsot, majd megkeresem és megkérdezem tőle is, hogy mit lehetne tenni.
Előzmény: Törölt nick (298)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.18 0 0 298
Én ugyanazt adom nekik enni mint a patkányomnak. Semmi bajuk nincs tőle. De gyere át a patkányos fórumra és keresd még Crazyword-öt, ő tenyészt egereket is, biztos tud tanácsot adni. De szólhatok is neki, hogy nézzen at.
Előzmény: Anelin (297)
Anelin Creative Commons License 2008.05.17 0 0 297

Ketrecben tartjuk, és egy ajtó közelében, de elvileg nem mehet rá a huzat, viszont most már biztos, hogy valami felsőléguti megbetegedése van, mert minden egyes lélegzetvételnél olyan hangot ad, mintha halkan zakatolna benne egy kis vonat. Ehető kukoricatörmeléket vettünk neki alomnak. Nagyon jópofa alom ez. Tényleg eszi néha, golyó formájú, így nem szúrja a talpát sem, és tökéletes nedvszívó, így nem is büdös. Nem hinném, hogy azzal lenne baja. Gondoltam arra is, hogy a bolhaírtó lehet a gond, mert az virágpor alapú, de az állatkereskedésben azt mondta a nő, hogy a saját tengerimalacait is ezzel kezeli, és nem szokott bajuk lenni. Na meg utoljára négy napja poroztam be az egeret, szerintem hamarabb kijött volna rajta, ha ez a baja.

Tényleg kaphatnak a főtt kajából? De hát azt olvastam, hogy semmilyen hozzáadott cukrot, meg nehezebb ételt nem ehetnek... akkor ez csak olyan doktorbácsis okoskodás volt?

Most kicsit játszik az egérke, abban reménykedem, hogy ez a gyógyulás jele, de közben meg olyan csúnyán kattog.

Előzmény: Törölt nick (296)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.17 0 0 296
enni gyakorlatilag mindent adhatsz neki, kivéve a k betűs zöldségek. (a krumpli mehet, mert az b betűs- állatorvosi poén) nyugodtan adhatsz neki a saját ebédedből. tegnap az enyémek spagettit ettek :)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.17 0 0 295
miben tartod? ketrec vagy terrarium? nem fázhatott meg. huzatot nehezen viselik. mit használsz alomnak? én forgácsot. ha túl poros, attól is hapcizhat.
Előzmény: Anelin (294)
Anelin Creative Commons License 2008.05.17 0 0 294

Szia!

Köszi a jótanácsokat! Így már nyugodtan veszünk majd mellé egy kis barátot. Nem tudom pontosan, hogy mennyi idős! Mint már említettem, három hete van nálam, és az állatkereskedésben azt mondták, hogy egy-két hetes lehetett, mikor vettük, tehát ő is valahol az ötödik hét körül tarthat. Hogy mit adok neki enni? Ó, hát el van látva minden földi jóval. Kap magkeveréket, vettem neki magrudat, amit a papagájoknak is szokás, minden második nap kap egy kis gyümölcsöt, esetleg sajtot, némi tejet, ilyesmit. Szóval elvileg jó dolga van, még vitamint is locsolok a vizébe. Ennek ellenére úgy látszik, valami mégsincs rendben, mert ma reggel, mikor be akartam kenni a bolhairtóval (a bolhákat még a kereskedésből hozta), akkor észrevettem, hogy nagyon levert. Már az is gyanús volt, hogy nappal ébren van. Megállás nélkül tüsszög, vagy ha azt mégis abbahagyja, akkor kattog. Nehezen veszi a levegőt, étvágytalan, és ami a legfurcsább, hogy egyáltalán nem akar kimozgulni a házikójából.

Szerinted mi lehet vele a probléma? Annyira szeretnék rajta segíteni, mert látom, hogy szenved, de hiába olvastam el róla minden cikket, semmi használhatót nem találtam! Vigyem állatorvoshoz?

Előre is köszönöm, rendes Tőled, hogy segítesz!

Előzmény: Törölt nick (293)
Törölt nick Creative Commons License 2008.05.17 0 0 293
szia! üdv az egeresek között. nekem voltak fiúkáim együtt és csak kezdetben volt bunyó. hamar eldöntötték, ki az úr és onnéttól béke volt. nappal mikor meg akartam őket nézni vagy csak játszani velük, felébresztettem őket. egy idő után megszokták és nappal is ébren voltak. igaz nem végig. mit adsz neki enni?mennyi idős?nálam most 2 db 6 hetes lány és 1 db 5 hetes fiú van.
Előzmény: Anelin (291)
Anelin Creative Commons License 2008.05.16 0 0 291

Sziasztok!

 

Immár két és fél hete rendelkezem én is egy apró fehéregérrel, és szeretnék tanácsot kérni!

Nekem mindenki azt mondta, hogy azonos nemű egereket, főleg fiúkat nem szabad összezárni, mert abból csak bunyó lehet. Lány egérkét meg nem szeretnék betenni mellé, mert egy kis ideig még nem akarok kisegereket. Mégis úgy sajnálom szegénykét, hogy egyedül van. Bár nagyon rendes, nyugodt egérke, remekül eljátszik egyedül, meg persze szereti, ha kézbe vesszük, de azért mégis sokat van egyedül.

A másik dolog, amivel kapcsolatban tanácsot várnék, hogy normális-e, ha éjszakai életmódot él? Nappal mindig alszik, és rendre este nyolckor felkel, onnantól aztán nincs megállás. Nem zajos, meg semmi ilyesmi, csak azért szeretnénk napközben is látni!

Előre is köszi, és bocs a sok szövegért!

Ui.: Az is problémát jelent, hogy nem találunk neki rendes nevet, mert annyira aranyos, hogy egyik név sem elég jó hozzá!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!