Keresés

Részletes keresés

tuutuu Creative Commons License 2008.07.16 0 0 156

Aha, kösz.

Az a baj, hogy a telken éppen tengersok hely lenne, de a vadon amúgy is megélő növényeimen kívül mást nemigen tudok termelni, mert gyalázatos agyag az egész.

Talán jövőre hozatok egy nagy teherautó jó földet, és ott talán lehetmajd tartani mindenfélét. ( Mondjuk a roznmaring jól érzi magát, citromsű, menta meg terem szerteszét, győzöm kerülgetni fűnyíráskor...)

Előzmény: TTAMAS (155)
TTAMAS Creative Commons License 2008.07.15 0 0 155
Hasonlít, de lényegesen lágyabb, nem olyan mereven kemény, mint a rozmaring.
Előzmény: tuutuu (153)
TTAMAS Creative Commons License 2008.07.15 0 0 154
Nem árulják folyamatosan, mint a petrezselymet, de gyakran kapható.
Előzmény: alias78 (152)
tuutuu Creative Commons License 2008.07.15 0 0 153
Élő csombort még nem láttam, ennyire hasonlít a rozmaringra??
Előzmény: alias78 (150)
alias78 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 152
TTAMAS, Red Eagle azt kérdezte, hogy hol szerzem be. Én erre válaszoltam. Ha naponta látna a piacon, gondolom nem kérdezte volna. Mert nálunk annyira gyakori, mint, mondjuk, a petrezselyemzöld. De vannak fűszernövények, amik itt vannak, s ott nincsenek. És fordítva. Például itt nincs metélőhagyma. Nem is ismerik. Én termesztem cserépben magunknak. De viszont tárkonyt innen viszek a barátaimnak.
Előzmény: TTAMAS (151)
TTAMAS Creative Commons License 2008.06.16 0 0 151

Magyarországon soha nem akartam csombort venni. Azt mondod, hogy ott nincs?

 

A kispesti piacon szoktak árulni. Persze, lehet, hogy az nem Magyarország... :))

Előzmény: alias78 (150)
alias78 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 150
Hát én a piacról veszem, de én Marosvásárhelyen lakom. És lehet termeszteni cserépben teraszon, ablakban.
Őszintén, Magyarországon soha nem akartam csombort venni. Azt mondod, hogy ott nincs? Amikor lehet kapni ázsiai citromfüvet, friss koriander levelet, nincs csombor? Borsikafű a másik neve.
A friss zöld leveleket összekötöm a friss kaporral, és úgy teszem az uborkához.

csombor
Előzmény: Red Eagle (149)
Red Eagle Creative Commons License 2008.06.16 0 0 149
És hol szerzitek be ?
Előzmény: alias78 (144)
alias78 Creative Commons License 2008.06.16 0 0 148
Az anyukáméban ott van!
Amúgy a télire eltett savanyúságba is teszünk. Uborkába, csalamádéba, és a savanyított káposztába is.
Ilyenkor van friss, zöld, az a legfinomabb.
Előzmény: Red Eagle (146)
Red Eagle Creative Commons License 2008.06.16 0 0 147
Ha az íze nem hasonlít a Hunyadi keserűvízre, akkor biztos gazdaságosabb megoldás, mint az én 290 Ft -os paradicsomlevem.
Előzmény: stefiadri (145)
Red Eagle Creative Commons License 2008.06.16 0 0 146
Ez nekem új. Koviubi technológiai leiratokban eddig még nem olvastam.
Előzmény: alias78 (144)
stefiadri Creative Commons License 2008.06.16 0 0 145
Te jó ég van olyan elvetemült aki a levét kiönti? Pedig van olyan jó mint a Guttalax :-)))))))))
Előzmény: szysssz (131)
alias78 Creative Commons License 2008.06.15 0 0 144
Mifelénk csombort is tesznek bele.
Red Eagle Creative Commons License 2008.06.15 0 0 143
A topicon többször írták, hogy nem a fény kell neki, hanem a meleg. Ha ezt tudod biztosítani, semmi gond. A technológia megengedi, hogy egy koviubi fan akár decemberben vagy januárban is élvezkedjen. Tarts meleg vízben az üveget, pl. A meleg kell neki, ez a lényeg.
Előzmény: apca (142)
apca Creative Commons License 2008.06.15 0 0 142
Köszi, várok. Addig is segítek rajta egy kis langyosvízzel.
Jelenleg úgy vagyok, mint a halraj.

Elől a csikóhal, aztán a naphal, lepényhal. A remény hal meg utoljára. :)
Előzmény: Red Eagle (141)
Red Eagle Creative Commons License 2008.06.15 0 0 141

Szinte biztos, hogy rövidesen kemény meleg köszönt ránk. Csak ki kell várni. Utóbbi időben a nyaraink se nem melegek, se nem hidegek, hanem szélsőségesek.  Nekem nagy szerencsém volt, ez a széria épp azt hozta, amit vártam.

 

Sok szerencsét Neked is, kedves fórumtárs !

Előzmény: apca (140)
apca Creative Commons License 2008.06.15 0 0 140
Alkalmasint megfogom, csak most, hogy végre hazahoztam a kaprot, elromlott az idő. Hogy lesz most nekem fííííínom koviubim? :(((
Előzmény: Red Eagle (139)
Red Eagle Creative Commons License 2008.06.15 0 0 139
Rezümé: Rántott csirkecombhoz jobb savanyúságot, mindkettőhöz illőbb bort el sem lehet képzelni. Tökéletes ízharmónia, gasztronómiai émény. Aki szavahihető embernek tart, megismétli a kísérletet. Sikeres lesz.
Red Eagle Creative Commons License 2008.06.15 0 0 138

A környezet valószínűleg nem emlékeztet étkezőre. Igen szobai magányomban az íróasztalomnál ebédeltem. Minden vasárnapi ebédem teljes magányban fogyasztom.

 

Végül egy kulináris élmény romjai: A kutyának ez lesz a gasztronómiai felsőfok:

 

 

Red Eagle Creative Commons License 2008.06.15 0 0 137

Boroscimke közelről. Most ne jöjjön nekem senki azzal, hogy ennél ütősebb pincészetek is  léteznek Somlón, mert az 1450 forintos árat is komoly lelki tusa kíséretében fizettem ki. (Munkanélküli vagyok.)

 

 

 

Red Eagle Creative Commons License 2008.06.15 0 0 136

Bor témában nem sokat töprengtem, nálam száraz fehérben (eme ínyencségekhez vörös nem igazán passzol) somlói a király, abban is juhfark. Emellett egy nagy rántott csirkecomb és két koviubi nézett rám kihívóan:

 

 

 

 

 

 

Red Eagle Creative Commons License 2008.06.15 0 0 135

Szép vasárnapot mindenkinek !

 

Nem sokkal több, durván egy órája fantasztikus gasztronómiai élményben volt részem, fotódokumentációval kísérve. Az előzmény: Ime a 3 literes üveg tartalmának fele.

 

 

 

Rövidesen folytatom.

Red Eagle Creative Commons License 2008.06.14 0 0 134

Segítsetek ! Milyen bort vegyek hozzá ??

 

Köszönöm a sok értékes hozzászólást, mely szerint bármilyet, amit ki tudok fizetni.

:-)))

Szerintem száraz fehér, esetleg rosé jöhet szóba, melyet ki tudok fizetni.

Kóstoltam és igen elégedett vagyok a zamattal, hétfőtől péntekig szerencsés időjárási körülmények segítették az akciót.

Holnap csirkéhez király lesz.

Előzmény: Red Eagle (133)
Red Eagle Creative Commons License 2008.06.13 0 0 133

A mű kész, lent pihen a kamrában. Holnap zsíros kenyér mellé tervezem kóstolni, de igazi debütálása a vasárnapi rántott csirkecomb kisérőjeképp lesz. Erről fotók is lesznek, ígérem.

 

Segítsetek ! Milyen bort vegyek hozzá ??

Előzmény: Red Eagle (120)
Red Eagle Creative Commons License 2008.06.13 0 0 132

Bavallom, nem kóstoltam, így amit írtam, nem vélemény volt, csak első olvasásra kissé furának találtam, hogy a lé is hasznosítható.

 

Különben is a fórumozásban az a legjobb, hogy az ember tanul valami újat ...

Előzmény: szysssz (131)
szysssz Creative Commons License 2008.06.13 0 0 131
Nagy melegben, hosszabb autózás közben egy kisváros piacán szétnézve találkoztunk kovászos uborkával. Kértünk 1-1 bögre uborkalevet, valami fantasztikusan üdítő-hűsítő volt. Felhasználtam már levesekhez is. Nagyon jó.
Előzmény: Red Eagle (129)
apca Creative Commons License 2008.06.13 0 0 130
Pedig tényleg nagyon finom, üdítő, szomjoltó ital.
Előzmény: Red Eagle (129)
Red Eagle Creative Commons License 2008.06.13 0 0 129

A kész ubi leszűrt leve igen jó hűsítő ital a nagy melegekben

 

Nagy rajongója vagyok a koviubinak, de ezt azért mégsem. Maradok a paradicsomlé mellett ... Csak nagyon hideg legyen.

 

Előzmény: szysssz (58)
apca Creative Commons License 2008.06.12 0 0 128
Én is most találtam erre a topikra, hogy akartam csinálni egy üveggel. MA meg is vettem a kaprot, mert már csak az hiányzott, erre nem bent hagyom a melóhelyemen? Itt meg a közelben nem találtam sehol. Na 111 (mindegy) majd holnap hazahozom :)
Előzmény: Red Eagle (127)
Red Eagle Creative Commons License 2008.06.12 0 0 127
De azért csodálkozom, hogy most mikor eljött az ideje, hogy ezzel foglalkozzunk, ennyire kihalt a topic. Avagy a kovászolók úgy gondolják, nincs új a nap alatt. Vagy én vagyok túl lelkes.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!