Keresés

Részletes keresés

Móni73 Creative Commons License 2008.10.15 0 0 28

Sziasztok!

 

Tudna nekem valaki segíteni. 35 éves leszek novemberben , van már 4 gyermkem. Nem szeretnék már többet szülni. Gondolkodtam a műtéten már le is adtam a papírokat. Kicsit tartok tőle. Kinek milyen tapasztalata van? Mi az anyagi vonzata?

Köszia a segítséget előre is!

Dbizs Creative Commons License 2008.06.10 0 0 27
Hát igen... Én is megcsináltattam, 3 kis császárka után. Nem bántam meg; de tényleg: MIÉRT NEM A FÉRFIAK??
Előzmény: krezidiesel (26)
krezidiesel Creative Commons License 2008.01.15 0 0 26

Most akadtam a topicra...

Én is hasonló dologban goldolkozom, csak pasi vagyok...

Nem tudom milyen mellékhatásai lehetnek.

Vagy küldjem el inkább az asszonyt??

Előzmény: malaka (25)
malaka Creative Commons License 2006.07.18 0 0 25

Na hi emberek!

 

Ez a topic is jó kihalófélben van, sőt mondhatom rá, hogy ki is halt. Egyik beirásomra sem kaptam választ, hát mindenesetre nagyon rendesek vagytok és köszönöm.

 

Amúgy ha érdekel valakit, megtörtént, nem fájt, most sem fáj, másnap hazaengedtek, és minden rendben ment.

 

De ne irkáljatok ide mert senki a büdös életbe nem fog válaszolni senkinek.

Ja, és nem bántam meg.

 

 

 

 

Hála a jó Istennek nem kell a gólya sem már!

Majd várom az unokákat. Tök király!

 

malaka Creative Commons License 2006.07.03 0 0 24

Sziasztok!

 

Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltatok a kérdéseimre. Igaz itt állok a műtét szélén, és még arra sem méltattatok, hogy egy nyomorult üzenetet küldjetek nekem, arról amit meg szerettem volna tudni.

Ez a topic is meghalt!!!

 

 

 

 

 

Kár, hogy nem adott tanácsot egyikőtök sem.

 

malaka Creative Commons License 2006.06.30 0 0 23

 

 

 

    Mindenkinek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még azt is szeretném kérdezni, hogy a műtét után nagyon fáj az ember hasa?

Szeretném, ha valaki válaszolni minél előbb a kérdéseimre.

Légyszi!!!!

 

malaka Creative Commons License 2006.06.30 0 0 22

Halihó!

 

Csak azt szeretném kérdezni, ha valaki felnézne, és már túl van az eseményen, mondja már meg legyetek szives, hogy kell -e vinnem sok-sok betétet?

 

malaka Creative Commons License 2006.06.29 0 0 21

Sziasztok!

 

Újabb info.

Ma voltam a dokinál, már nem kell a férj aláirása, akár 18 évesen is kérhetik az elkötést, viszont 35.000 Ft-ba kerül.

Kivéve, ha tudsz vinni orvosi javaslatot, akkor ingyenes.

Én most megyek a másik dokihoz, hogy minél előbb csinálják meg, mert túl szeretnék rajta lenni.

 

malaka Creative Commons License 2006.06.29 0 0 20

Kicsit érdekes, hogy a szülés után rögtön nem kötöttek el miután három gyermeked van már.

Van egy barátnőm, ő sem volt még 35 amikor a harmadikat szülte, és őt rögtön szülés után elkötötték.

Amúgy 35 év három gyerek, és 40 év a korhatár.

Szerintem is menj vissza, és vigyél valami papirt, ha kell születésit a gyerekekét, és igenis mondd meg, hogy ha valóban úgy gondolod, kössenek el.

Szerintem azért nem csinálták meg, mert túl fiatal vagy még.

Mi van ha akarsz még gyermeket, vagy a párod akar?

 

Előzmény: házikó (16)
malaka Creative Commons License 2006.06.29 0 0 19

Sziasztok!

 

Én most készülök a művi meddővétételre.

Előszőr is el kellett mennem a nőgyógyászhoz. Ott adtak a kérvényt. Azon rajta van, hogy alá kell irni a férjnek és a feleségnek a beleegyezést.

Aztán be kell vinni a főfő tanárúrhoz a kórházba, aki engedélyezi, vagy sem.

Ha engedélyezte, vissza kell menni a nőgyógyászhoz, és akkor ott elkezdik a kivizsgálásokat.

A kérvényen rajta van, hogy a művi meddővétételt, kizárólag 3 gyerekkel 35 éves kórtól végzik, vagy 40 évet betöltötteknél, és a harmadik, ha egészségügyileg szükség van rá.

Az engedélyezéstől számitott 3 hónap után csinálják meg a műtétet altatásban.

 

Előzmény: Törölt nick (18)
Casilla Creative Commons License 2003.11.19 0 0 17
Szia házikó!
Nekem azt mondta a dokim, hogy 30 év felett 3 gyermek esetén, 35 felett gyerek nélkül is lehetséges az elköttetés. Komolyan nem értem, hogy téged miért utasítottak el. Betöltötted a 30-at amikor az ikrek születtek?
Beszéltem egy ismerőssel, aki elkötette magát, ő mesélte, hogy a műtét utáni éjjel kellett bennt maradnia a kórházban, reggel hazamehetett.

Casilla

Előzmény: házikó (16)
házikó Creative Commons License 2003.11.16 0 0 16
Segítsetek nekem. Nemrég szültem meg a második ill. harmadik gyerekeimet (ikrek) és hiába kértem hogy kössenek el nem teljesitették. Azt mondták, hogy csak 35 év felett csinálják.Most 31 évas vagyok. Én úgy tudom a három gyerek is elég indok. Hány napot kell kórházban tölteni a műtét után?
Előzmény: telihold (15)
telihold Creative Commons License 2003.10.20 0 0 15
Kedves Alice és persze a többiek is!
Hosszas utánjárás után végülis megtörtént a dolog. Nem féltem, különösebben nem is izgultam, voltak kellemetlenségek de a cél érdekében felejthetők :)....már túl vagyok a varratszedésen is, és most már csak azt várom, hogy elmuljon a vérzés ami vele jár és élvezhessem a pozitiv oldalát is a dolognak.Az utánajárás végülis az én érdekemet szolgálta azért, hogy költségek nélkül usszam meg az egészet. De sikerült....úgyhogy remélem most már minden OKÉ.....köszi a biztatást.
telihold
Előzmény: AliceCsodaországban (12)
csupaszabo Creative Commons License 2003.03.11 0 0 14
Leánya válogatja, kinek mennyire válik be. Én valahogy arra lettem tervezve, hogy gyereket szüljek, nem bírta,m a spirált. a 26 és fél napos ciklusból minimum 15-16 napig volt pecsételő vérzésem, plusz a mensi, volt havi 2-3 napom, amikor jól érezhettem magam. Ja és valószínűleg közrejátszott a spirál által kiváltott irritáció is abban, hogy tavaly egy férfifej nagyságú myoma /jóindulatú méhdaganat/ miatt kipakoltak.
De hát nem vagyunk egyformák.
Előzmény: telihold (9)
telihold Creative Commons License 2003.02.10 0 0 13
Szia Alice!
Köszönöm a hozzászólásodat, ugy gondolom, hogy ez is sokat segitett,mert ezek a kérdések is foglakoztattak. Főleg az utolsó mondat az,ami igazán bíztató...:))))

telihold

Előzmény: AliceCsodaországban (12)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.09 0 0 12
Szerintem is, minél előbb csináltasd meg. (Elárulom, hogy egy sima egészségügyi kaparásnál is van beöntés meg egyebek, ki lehet bírni.) Tényleg igaz, hogy a hormonjaid pontosan ugyanúgy fognak működni mint azelőtt, tényleg csak egy kis masni lesz a petevezeték végén. A klímaxnak az a lényege (én már utána vagyok), hogy a petefészek nem termel több ösztrogént. (Majd észreveszed úgy 50 körül.) Ez olyan nőknél okoz problémát, akiknek a petefészkét kell kivenni. (MInd a kettőt.) Neked ugyanúgy aktívak maradnak a petefészkeid, csak éppen a pete nem jut le a méhbe oszt kész, hanem felszívódik. A hormonok megmaradnak. Sok sikert, bátorságot, félelem nélküli kamatyolást! :-)))
telihold Creative Commons License 2003.02.09 0 0 9
Igen, észrevettem a javitást, köszi.A vérnyomásom sajna nem csak a várakozástól magas és a kardiológián az orvos azt mondta amig ez nem áll be, addig ne is nagyon álljak sorba.Pedig szeretném minnél előbb, hozzászoktam a kényelemhez ami a spirállal járt.Sokan ellenzik de szerintem közel sem olyan rossz, max az előitéletek vele szemben.
telihold Creative Commons License 2003.02.09 0 0 7
Huhaaa ez a fél év kicsit meglep méghozzá azért, mert amikor leszedték a spirálomat(mert muszály volt) az eredmény után beszéltem a dokival és akkor emlitettem, hogy ezt a megoldást szeretném akkor megkérdezte tőlem hogy mikor jött meg utoljára és az volt az érzésem, hogy ő ugy gondoltam, hogy minnél előbb annál jobb. Lehet, hogy az az ok amiért leszedték a spirált mármint, hogy gondot okozott igaz hogy kb 10év után(hozzáteszem az orvos ajánlotta hogy ne piszkáljuk ha nincs vele gond és nem saját trehányságból)az segitene a siettetésben.Egyetlen egy gondom van akkor ezek szerint ami miatt várnom kell.Mivel altatásban végzik ezért sajna előtte be kell, hogy állitsák a vérnyomásomat, mert az magasabb a kelleténél.
A másik amit mondtál, hogy férj meg aláirás az egy kicsit azért durva szerintem is. Mi lenne ha külön élnénk?! Jó,hogy nem kell hozzá szülői beleegyezés :))........a segitséget azért köszi.És hány nap kórház vagy táppénz?

üdv:...telihold

telihold Creative Commons License 2003.02.09 0 0 4
Kedves Alice és Milla...először is szeretném megköszönni a válaszokat és igazából Milláé az amit tudok hasznositani. Ami igazából érdekelt volna azt beleirtad a leveledbe és itt azokra a dolgokra gondolok amit utána jöhetnek elő. Hogy miként hatnak a hormonokra és pl alakváltozást idézhet-e elő? Megkérnélek arra, hogy azért ird le lécci még azokat hogy milyen vizsgálatok kellettek hozzá és mennyi idő volt kb. mire minden papir. ill elővizsgálat dolgot elintéztél. De azért a biztatást köszi ezek feltétlenül előrébb visznek.

üdv: telihold

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.08 0 0 2
Hát sajna tapasztalatokkal nem szolgálhatok, én megszenvedtem rendesen, hogy elég sokáig termékeny maradtam annak ellenére, hogy már nem akartam szülni (3 AB egymás után, ugyanis bogyót nem szedhettem, a spiráltól féltem, mert a szomszédeasszonyom 30 napból 10-et átvérzett tőle), de ha elhatároztad magad, szerintem nyugodtan köttesd el magad. Még csak egy szempontot mérlegelj: hogy elég stabil-e a házasságod, nem adódik-e esetleg olyan szitu, hogy másba szeretsz bele, borul az egész, és az új gyereket szeretne. Ha ez nincs, tudtommal semmi szövődménye nincsen, a petefészkek ugyanúgy termelik a hormont, nem fogsz meghízni meg ilyesmi. A szexuális életed is jobb lesz, ha nem kell félni.
Előzmény: telihold (1)
telihold Creative Commons License 2003.02.08 0 0 1
ok...sorolom: 40 éves vagyok, 2 gyerekem van, többet bizti nem szeretnék szülni, gyógyszert soha nem szedtem, eddig spirálom volt de tavaly ősszel le kellett szedetnem és ezt gondolom a legkényelmesebb megoldásnak. igazából nem nagyon találtam hozzá semmi infót a neten és ismerősöm sincs aki tanácsot adhatna. /nem orvosit, mert azzal már beszéltem. igazából tapasztalatokra lenne szükségem/. előre is köszi

telihold

Előzmény: AliceCsodaországban (0)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.02.08 0 0 0
Ehhez azért többet kéne elárulnod, pl. hogy hány gyereked van? Hány éves vagy? Stb.
Előzmény: telihold (-)
telihold Creative Commons License 2003.02.08 0 0 topiknyitó
Olyan nők véleményére lennék kiváncsi akik segiteni tudnának abban, hogy helyesen döntsek.Szívesen meghallgatnám a negativ és pozitiv véleményket is mert nekem most kellene döntenem. Előre is köszi.
telihold

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!