Keresés

Részletes keresés

GPF Creative Commons License 2008.12.17 0 0 59
A háziorvos számára nem biztos, hogy az lenne a legjobb :)

Lehet, hogy a váróban van egy HD tévé!!!
Előzmény: bonyekkk (58)
bonyekkk Creative Commons License 2008.12.13 0 0 58
Sabeena88 nem is tudom mit írjak.
Elég veszélyesnek tünsz így a második topikodat olvasva. Úgy vélem komoly problémaid vannak a világgal.
Reagáltam már egy hozzászólásodra, de megbánatam. Nem szeretném ha este kinéznék az ablakon, s ott állnál egy baltával a kezedben.
Mindenki számára az lenne a legjobb ha mihamarabb meglátogatnád a háziorvosod.
Előzmény: Törölt nick (53)
luki-luk Creative Commons License 2008.12.12 0 0 57
Te nagyon intelligens!!
Az egész problémát csak azért fujtad itt fel,mert irigy vagy mint az állat!
Méregdrága hd tv-re telik egyeseknek!!
Hogy szakadnának meg!!

Erre csak annyit,hogy mi is a drága!
Anno 167 k ért vettem egy vacak 72 centis 4:3-as thomsont
Most meg 199k-ért egy 107 centis hd lg-t

Akkor mi is a méregdrága??
Akkor még a forint is többet ért!!
Előzmény: Törölt nick (53)
LomposMajomTojás Creative Commons License 2008.12.10 0 0 56
Mert ki mondja, hogy bűn?
szvl Creative Commons License 2008.12.10 0 0 55
Csak hogy máskor ne tűnj analfabétának:

fasszopó köcsög

helyesen: faszszopó köcsög.
Előzmény: Törölt nick (53)
szvl Creative Commons License 2008.12.10 0 0 54
Hülye vagy bazdmeg
leszarom
kinyalhatod a seggemet

A fenti idézetek szerinted kit minősítenek?

A témát a továbbiakban leszarom

Öööö, ezért a néhány tíz hozzászólásért érdemes volt új topicot nyitni?

További kellemes tombolást: szvl
Előzmény: Törölt nick (53)
szvl Creative Commons License 2008.12.05 0 0 52
Olvastad Sabeena88? Alfa758 irigyel Téged. Ez gondolom jólesik a Szegény Emberek szószólójának...
alfa758 Creative Commons License 2008.12.05 0 0 51

Először is irigylem azt, akinek az a legnagyobb problémája, hogy fekete sávokat lát a képernyőn. A kép több információt tartalmaz, ha meg emiatt kicsi a kép közelebb kell menni tv-hez.

Szegénység???

60-as években az is nagy szám volt ha valakinek tv-je volt. Szomszédba mentek tv-t nézni. Jó lehetett. Ma nem is ismerjük a szomszédot, jobb esetben be se engedjük.

80-as években a háztartások nagy részében már színes tv volt, legtöbb helyen 1 darab. Az egész család azt nézte. Összeveszni nem nagyon tudtak, mert 2 csatorna volt. Később megjelent több csatorna, 1 tv akkor is elég volt a családnak. 1 tv ára kb. 2 havi fizetés volt. Nem is kellett cserélni 3 év múlva, mert ha elromlott lehetett javítani.

Egyszercsak megjelentek az olcsó tv-k. Azóta legtöbb helyen kb. 4 darab orion stb. márkájú tv van a családokban és az emberek mást se csinálnak csak bámulják a tv-t, minden családtag mást. Nem kommunikálnak egymással, egyből ülnek a tv elé. A gyerek ki tudja mit néz, persze ennek megfelelő a lelki világuk is. A tv-k ára? Ha 30e Ft darabja, akkor is 120e Ft-nyi tv van otthon, legtöbb tv-hez házimozi is tartozik. Szegény a magyar?

Ebből futná 1 db lapos tv-re és bőven elég is annyi egy családban. Azt az egyet se kell egész nap bámulni (nem is tudom mit lehet). Lehet olvasni, kirándulni, sportolni, gyerekkel játszani.

Gyerekszobába meg soha nem vennék tv-t. Tanuljon és olvasson a gyerek, tv-t meg nézzen a szülőkkel, akik el tudják magyarázni neki, hogy mit lát.

Tisztában vagyok vele, hogy vannak, akik ennél szegényebbek, de a nem hdtv tulajok nagy része megengedhetné magának, hogy váltson, csak akkor 1 tv-n kéne osztozkodni.

Egyébként pár év és ezekből is lesznek 30e Ft-os tv-k. Már most is van 60e Ft körüli.

 

Üdvözlettel: Egy kisvárosban élő, nem gazdag hdtv (1db) tulajdonos

kékszemű Creative Commons License 2008.12.03 0 0 50

A villanykörtének az lenne a feladata, hogy világítson, nem az, hogy melegítsen!!!

 

Ezzel szemben a villanykörte is meleg, ebből kifolyólag nem is fogdossuk :-)))

Előzmény: Törölt nick (49)
szvl Creative Commons License 2008.12.02 0 0 48
Nem kell elhinni minden badarságot, amit különböző fórumokon olvasol. Különösen nem azt, amit erről a topic-ról származik.
Előzmény: Törölt nick (47)
szvl Creative Commons License 2008.12.02 0 0 45
Inkább azt mondanám, hogy nem a te igencsak furcsa és torz vilánézetednek megfelelő válasz.
Előzmény: Törölt nick (44)
ashura Creative Commons License 2008.11.13 0 0 43

1, Senkinek sem kötelező tévét venni és nézni.

2, a legtöbb 16:9-s tévén van zoom funkció, amivel ki lehet tölteni a 4:3-s képformátummal is a teljes képernyőt, de ilyenkor levág belőle alul-felül.

3, marhára nem akar belemenni az agyadba, hogy két különböző képarányról van szó, amit nem lehet veszteség nélkül összeegyeztetni.

4, ez nem okosság kérdése. A mozifilmek már régesrégen szélesvásznú formátumban készülnek, szinte az összes dvd is min. 16:9-s, vagyis a 4:3 tévén alul-felül csík lesz. Ha nem így lenne, akkor a film két széléből nem látnál semmit, a nagyokos kereskedelmi tévék legtöbbször így is adják le.

5, az emberek hülyék - így kerekperec. Úgy mennek el vásárolni a legtöbben, hogy semminek nem néznek-kérdeznek utána, csak az árcédulát nézik. Aztán szopnak, pedig egy kis "felderítéssel" a legtöbb problémájuk megelőzhető lenne. Csak egy példa a szerviztapasztalatból: bármi van, azonnal a szervizbe rohannak, pedig sok esetben csak a kezelési útmutatót kellene kivenniük a qrva fóliából, és ott megtalálnák a választ, de ehhez lusták.

6, baromira nem vagy képes megérteni, hogy ez a műszaki fejlődés természetes rendje: új szabványok és elvek jönnek, amik nem (teljesen) kompatibilisek a régivel. Az áttérés a rosszabb secam-ról a jobb pal rendszerre is ilyen volt, csak mivel akkor a legtöbb tévé már mindkét szabványt kezelte, a többségnek fel sem tűnt, akiknek meg nem ilyen tévéje volt, azok anyáztak. Ha nem lenne fejlődés, még mindig a nyereg alatt puhítanánk a húst.

7, a 16:9-s rendszer nem új, már vagy húsz éve is voltak ilyen tévék, csak akkor még műsorforrás nem volt hozzájuk. Nyugaton viszont már igen régen egyre több műsor ebben a szabványban készül, és ez nálunk is így lesz hamarosan. Tehát elfogynak a 4:3-s arányok.

8, vegyél könyvet, ott a szöveg mindig kitölti a teljes lapot, és nincs "bukta".

9, remélem elég segítőkész voltam, és felfogod végre, hogy a sarut nem lehet összevetni a csizmával. De lassan a saru pártiak és a csizma ellen ágálók is felfogták, megtapasztalták, hogy télen az utóbbi a jobb.

Előzmény: Törölt nick (42)
szvl Creative Commons License 2008.11.12 0 0 41
No meg azt is megemlítheted nekik, hogy mekkora fejtörést okoz, hogy igazi bivalyerős motort vásárolj, ami hiába tudna 250-el repeszteni, amikor az autópályán is mindossze 130-al mehetszt. Ha pedig egy robogót veszel, akkor pedig az nem fogja elérni a 130-as sebességet. Ezt a problémát is megoldhatnák már végre, nem?
Előzmény: szvl (40)
szvl Creative Commons License 2008.11.12 0 0 40
És ha már az ENSZ-nél jársz, akkor említsd meg nekik, hogy hiába van egyes műsorokhoz illetve egyes DVD-ken 5.1-es hang, neked csak egy sztereo TV-d van. Ha pedig vásárolnál egy 5.1-es házimozit, akkor is a híradót max sztereóban hallgathatod.

Ja, és említsd meg nekik, hogy hiába van színes tv-d, a világháborús felvételeket még mindig fehér-feketében adják. Hogy ez mekkora szemétség...
Előzmény: ashura (39)
ashura Creative Commons License 2008.11.12 0 0 39

Két darab tévé, egy 4:3-s a 4:3-s adásokhoz, illetve egy 16:9-s a 16:9-s adásokhoz, továbbá egy mozi, ahol az ennél szélesebb filmek is megtekinthetőek. És feltétlenül írj az ENSZ-nek, hogy a mielőbb napirendre tűzzék a problémádat a gazdasági válság és szomáliai kalózok ügye között.

 

Tudod ez is olyan, mint a 600-s SEL Merci és a billencs ZIL esete. Az előbbi baromi kényelmes, de nehézkes a sóderszállítára, míg az utóbbi baromi jó sóderszállító, de kényelmetlen.

Előzmény: Törölt nick (37)
szvl Creative Commons License 2008.11.12 0 0 38
A kiabálás nem megoldás.

És az sem az, hogy erről a témáról sok-sok topic-ot nyitsz.
Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.12 0 0 37

Akkor mi a megoldás?

 

A 4:3 -as tévén a 4:3-as műsor jól látható(kivan töltve a képernyő)de a 16:9-es rossz(alul-felül fekete csík).

A 16:9-es tévén a 16:9-es műsor látható jól(kivan töltve a képernyő)de a 4:3-as rossz(két oldalt egy-egy fekete csík).

 

MI A MEGOLDÁS?

Előzmény: GPF (30)
Magdi60 Creative Commons License 2008.10.13 0 0 36
Ez a digitális műsorszórás a szobaantennásokat érinti, nem? Nekik kell a dekóder is, akinek kábeles előfizetése van bárhol is, annak gondolom központilag megoldják.
kékszemű Creative Commons License 2008.10.12 0 0 35

Látom, ez a megmondó-nicked...

 

Mi az igazi?

 

De a lényegre térve: a higanyos hőmérő be van tiltva! Mechanikus vekkert már nem tudsz újonnan venni (legfeljebb a kínai piacon). A kazettás magnónak már az utódja (a minidisc) is kiment a divatból, pedig az digitális volt. Kidobni persze csak a mechanikus vekkert kell, az tényleg nem jó már semmire. Lemezjátszó, kazettás magnó több is van itthon nagy-nagy becsben, lassan többet érnek mint újkorukban :-))

 

A vezetékes telefonról meg nem érdemes beszélni, azok már túlnyomórészt IP alapon működnek, annyi közük van a Bell/Puskás féle elődhöz, mint az űrrepülőnek a léghajóhoz (most itt nem arra gondolok, hogy mindkettő le tud zuhanni).

 

Kényszer pedig nincs, ki kényszerít arra, hogy antennáról nézd a TV-t ?!?!

Előzmény: ötödik béla (33)
szvl Creative Commons License 2008.10.12 0 0 34
Lemezjátszóba nem tudsz lemezt vásárolni, kazettás magnóba kazettát leszámítva az ócskapiacokat. A higanyos hőmérőt a mérgező tartalma miatt éppen most tiltják be az egész EU-ban. A mechanikus vekker pedig elkopik, hiszem mechanikus. Próbáltál már elromlot mechanikus vekkert megjavíttatni? Többe kerül, mint maga a készülék. És fel kell világosítsalak, hogy a vezetékes telefon is nagyrészt digitális, legalábbis ami a központokat illeti. Vagy visszasírod a 20 évvel ezelőtti állapotokat: a recsegő hangot, a posták előtt toporgó embereket a telefonfülkék előtt?

A digitális műsorszórásnak pedig sok előnye mellett egyetlen hátránya van: Set Top Box beszerzése szükséges. De azt is csak pár év múlva kell megvásárolni, és csak azoknak akik szobaantennával nézik a retekklubbot. Mi ez a mondvacsinált cirkusz itt kérem szépen?
Előzmény: ötödik béla (33)
ötödik béla Creative Commons License 2008.10.12 0 0 33

Hát öcsém, téged valaki nagyon csúnyán rászedett. De én merő jóindulatból most felvilágosítalak, hogy kár volt kidobálni a vezetékes telefont, a lemezjátszót, a kazettás magnót, a higanyos hőmérőt, meg a mechnikus vekkert. Működnek azok ma is, be se tiltották, el se lehetetlenítették a használatukat.

 

Na most, az analóg és a digitális tévéadás esetében hajszálnyit más lesz a helyzet.

 

Fogod már?

Előzmény: kékszemű (32)
kékszemű Creative Commons License 2008.10.09 0 0 32

Jajjjj.....

 

Véleményem szerint a Magyar Televízió elhamarkodottan lépte meg ezt az utat-a"HD-irányt".

 

Mint már többször leírták, az irány nem HD-irány, hanem a digitális televíziózás iránya. Aztán nem is a Magyar Televízió lépte meg, hanem a Nemzeti Hírközlési Hatóság kiírt egy modernizációs tendert, amit az Antenna Hungária nyert meg. Ráadásul nem elhamarkodott lépés volt, hanem elkésett lépés volt, mert Európában már minden országban elkezdődött ez, mert - kapaszkodj meg! - az Európai Unió irányelve az, hogy 2011-ben az analóg televíziós műsorszórást felváltsa a digitális műsorszórás.

 

Szóval a Magyar Televízió(amely pedig KÖZSZOLGÁLATI televízió)véleményem szerint nem gondolt a kisnyugdíjasokra(a Marika nénikre...a Pista bácsikra)az éppen családot alapítókra...a bérböl és fizetésböl élőkre...a szegényebb rétegekre(ez utóbbiak is vannak elegen)az egyetemistákra...albérletesekre...és stb...stb...stb.-egyszóval NEM ránk.

 

Úgy látom, hogy ha rajtad múlna, akkor még mindig tölcsére gramafont használnánk... Azért gondolkodjunk el ezen! A fiatalok körében nagyon elterjedt a digitális alapon működő hordozható MP3 lejátszó. Számold már ki nekem, hogy mennyibe kerülne egy hordozható tölcséres gramafon, amivel menet közben tudsz zenét hallgatni, ha csak a hagyományos technikát lehetne alkalmazni. Csak a hozzávaló ólomakkumulátor lenne vagy 8-10 eFt; a kiskocsi, amin a 10-12 órányi zenehallgatáshoz szükséges  akkumulátort, meg a lemezeket szállítod, az is lenne vagy 3-4 eFt :-)))

 

Csak azokra gondolt akik a Rózsadombon terpeszkednek egy-egy óriási házban ahol még a W.C-ben is...(bocsánat toalettben)tévé van és ahol egy egy szoba akkora mint nálunk maga az egész ház.

 

Valószínűleg Te a mobiltelefont sem hagytad volna kifejleszteni, elterjeszteni, mert az is eleinte sok-sok tízezer forintba került, tehát csakis a rózsadombiak játékszere volt.

 

Gondolom, hogy az elveidnek megfelelően semmilyen digitális technikát alkalmazó eszközt sem használsz, se CD játszó, se számítógép, se egy digitális hőmérő, se egy vacak kvarcóra nincs otthon...

 

(Csak azt nem értem, hogy analóg készülékről hogyan fórumozol az indexen?!?!)

 

Szóval az alapkérdésre visszatérve: a szegénység nem bűn, de a butaság és a maradiság bűn!!!

Előzmény: Törölt nick (28)
ashura Creative Commons License 2008.10.08 0 0 31
Valóban: a lapostévék MA többet fogyasztanak, mint a képcsövesek. DE! Egyrészt a Te számaid sem korrektek, mert kevesebbet is fogyaszt már sok típus, mint amennyit határértékként megadtál. Másrészt: régebben a képcsöves tévék is zabáltak ám rendesen (nemcsak a csöves korszakban), de a műszaki evolúciójuk miatt a fogyasztásuk csökkent, és műszaki szempontból gyakorlatilag az utolsó években került a csúcsra ez a technológia. Ugyanez vonatkozik a lapostévékre is: folyamatosan csökken az áramigényük. De már bejelentették az oled és fed rendszerű tévék piacra történő bevezetését, ezek a hírek szerint jóval kevesebbet fognak fogyasztani.
Előzmény: Magdi60 (27)
GPF Creative Commons License 2008.10.08 0 0 30
Szerintem még mindig kevered a HD és a széles, 16:9-es kép fogalmát.

A HD a felbontásra vonatkozik, nem a méretarányra. Nem HD-s tévét is lehet kapni 16:9-es méretarányban. De ne hidd, hogy azzal nyersz. Ott nem lesz fekete csík a kép alján meg tetején, de csak azért, mert eleve olyan alakú a tévé. Ha egy olyan tévén nézel 4:3-as filmet, akkor meg két függőleges csík lesz.
Előzmény: Törölt nick (28)
Magdi60 Creative Commons License 2008.10.08 0 0 29

Tegnap mondták a tévében, hogy még karácsony előtt lesz ez a sugárzás, ingyenesen, csak 8250 Ft-ért kell venni egy dekódert, set top box-ot vagymit.

Előzmény: Törölt nick (28)
Magdi60 Creative Commons License 2008.10.08 0 0 27
Jó, de akkor is ezek a többszörösét fogyasztják nnna.
Előzmény: ashura (26)
ashura Creative Commons License 2008.10.08 0 0 26

"Körülbelüli adatok, mert a fényerőtől, világosságtól függően folyamatosan változik a fogyasztás adás közben."

 

Ez pl az lcd-re marhára nem vonatkozik, ott gyakorlatilag mindig ugyanakkora a fogyasztás.

Az általános okosságok éppen azért nem jók, mert általánosak.

Előzmény: Magdi60 (24)
Magdi60 Creative Commons License 2008.10.08 0 0 25
Elcsúszott minden, de nem számít, utána lehet nézni.
Előzmény: Magdi60 (24)
Magdi60 Creative Commons License 2008.10.08 0 0 24

Típus Képátló (cm) 72 80 105 125 157

Képcsöves 50W 130W

LCD 180W 250W

Plazma 350W 450W 600W


(Körülbelüli adatok, mert a fényerőtől, világosságtól függően folyamatosan változik a fogyasztás adás közben.)

Ha ezeket beszorozzuk a napi 6-8 órával, kiderül, hogy elég sok áramot fogyasztanak.
Előzmény: PETYUS (21)
ashura Creative Commons License 2008.10.07 0 0 23
Hogy is mondják? "Ez így nem teljesen igaz..."
Előzmény: PETYUS (21)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!