Keresés

Részletes keresés

Levendula68 Creative Commons License 2009.01.07 0 0 6

És egy jó hir (jól elbeszélgetek itt magammal):

 

"Munkába állt az állatvédelmi ombudsman

Független Hírügynökség
2009.01.04. 15:22

Január elseje óta már az állatoknak is van ombudsmanjuk - igaz nem parlamenti, hanem civil támogatásnak köszönhetően.

Czerny Róbert állatvédelmi jogászt a Fehér Kereszt Állatvédelmi Liga kérte fel a jelképes posztra, és egy évig saját költségvetéséből finanszírozza a szakember munkáját. Az állatvédelmi ombudsman intézménye nem új keletű Európában: Ausztriában már évek óta állami finanszírozás mellett, Szlovéniában pedig civil kezdeményezés nyomán működik az állatok jogainak védelmében.

Czerny Róbert a Független Hírügynökségnek elmondta: a parlamenti biztos jogkörével sajnos nem rendelkezik, de egyfajta jogsegélyszolgálat formájában hathatós segítséget nyújthat a szabályok útvesztőiben elakadt civil állatvédőknek, illetve magánszemélyeknek. Sokszor előfordul ugyanis, hogy egy állatkínzás miatt indított közigazgatási- vagy büntetőeljárás megakad, és jól jön egy külső jogi segítség - mondta. A frissen megválasztott ombudsman egyébként már pártfogásába vett egy 4-5 éves magyar vizsla szuka kutyust, aki valószínűleg a szilveszteri petárdázások miatt szaladt világgá. Czerny Róbert ráckevei otthonának közelében akadt össze a kutyával, aki azóta három másik négylábúval él a civil állatvédőnél, de keresik a gazdáját."

(Forrás: delmagyar.hu)

Levendula68 Creative Commons License 2009.01.07 0 0 5

Ezt most kaptam e-mailben, agyrém.

 

"Újabb megdöbbentő állatkínzási eset


2008. december 24-én reggel egy alkoholista férfi kidobta idős ír szetter szukáját a XIII. kerületi, 1. emeleti lakásának ablakán. Ezt négy tanú látta. A kutyát ezt követően kihúzta a közeli parkba, hogy és otthagyta.
Egy szomszéd értesülve a dologról elvitte a kutyát az egyetemre, ahol rögzítették a két mellső lábát, majd visszavitte a férfi feleségének, akié a kutya valójában.
Az eset rettentően felháborította a környék kutyatartóit, el is indult egy segítséget kérő köremail, de az semmilyen konkrét adatot nem tartalmazott, nem volt név, cím, nem volt tanú elérhetőség, így semmit sem tudtunk tenni.

Szerencsére a kutyatartók nem hagyták annyiban, mindenki nyomozott, nevet, címet, tanúk, szomszéd elérhetőségét, míg összeállt a kép, hogy hol és kit kell keresni.
Elmentünk a címre, ahol a feleség fogadott egy 2 éves gyerekkel, a férj nem volt otthon.
A kutya is ott volt, lábai bekötve, a szőre fénytelen, a körmei hihetetlenül hosszúak, a tekintete reményvesztett 
A feleség közölte, hogy a kutyának nincs szüksége ellátásra. Neki azt mondta a doktornő, hogy fél év múlva elég, ha megműtteti.
Elkértem a leletet, amiből egyértelműen kiderült, hogy december 27-re hívták őket vissza kontrollra, röntgenre és ha belefér az időbe, akkor műtétre.
Szembesítettem a nőt a hazugságával, és azzal, hogy a kutyának azonnali segítség kell. Felajánlottam, hogy a NOÉ költségén megműtetjük a kutyát, de közölte, hogy nem adja ki a kutyát a kezéből.
Abban maradtunk, hogy másnap ő viszi el a Primavetbe a kutyát, ahol a mi költségünkre elvégzik a műtétet.

Már reggel hívtak a helyi kutyások, hogy a nő levitte sétálni a kutyát, és nagy hangon mesélte ott, hogy ott jártak az állatvédők, de ő bizony nem viszi el megműttetni a kutyát.
Az elmondások szerint a kutya 4-5 lépésenként a mellkasára esett séta közben, nem tudta megtartani a testsúlyát. 

Köszönet a helyi kutyásoknak, akik nem csak segítséget kértek a kutya számára, de a feljelentést is megtették nem félve az esetleges későbbi problémáktól, amivel egy ilyen kötekedő, részeg ember esetén igencsak lehet számítani.

A rendőrségi feljelentés során szerencséjükre összefutottak egy karakán, ráadásul kutyás rendőrnővel, aki közölte, hogy ugyan nincs olyan végrehajtási határozat, amire hivatkozva azonnal elkobozhatja a kutyát, de kimennek a helyszínre, és megpróbálnak mindent.

A történet végül kis happy enddel végződött abból a szempontból, hogy sikerült a kutyát, Mayát elhozni.
De ha a nőnek nincs gyereke, és nem fél attól, hogy a rendőrnő jelentése alapján a gyámhatóság elkezd vizsgálódni, és nem tart attól, hogy a gyerekét is elveszik tőle, akkor a kutya most nincs nálunk, nincs megműtve, nincs ellátva. 
Az állatvédelmi törvényünk totálisan impontens, ha végrehajtásra kerül a sor 

És végül a hírek Mayáról: a lába nem tört el, de az inszalagok úgy meghosszabbodtak, hogy lifegett a lábfeje. A nő képes lett volna fél évig az első nap rátett fixálóban járatni a kutyát, pedig már így is szinte rohadt a kötés alatt a lába 
Külső fixatürrel rögzítették Maya lábát, amit legalább 3 hónapig hordania kell.
A nő nem mondott le a kutyáról, igényt tart rá, bár a kezdeti lelkesedés ellenére nem jutott el meglátogatni őt a kórházban (szemben a segítőkkel, akik mozgolódtak az ügyében).
A történet még nincs lezárva...

Köszönjük a rendőrnő hatékony segítségét "

Nyafkamacska Creative Commons License 2009.01.06 0 0 4
Levendula68 Creative Commons License 2009.01.06 0 0 3

Egyetértünk. Mi lenne a haszna egy társadalomnak abból, ha az ilyesmire képes egyedeket magában tartja???

Tartok tőle, hogy ezen nem nagyon lehet változtatni. :-((( Elkeseritő, és engem nagyon bosszant a tehetetlenség. Az állam abszolút kivonja magát az állatvédelmi feladatok ellátása alól, és csak a kutyák futószalagon történő kiirtását hajlandó finanszirozni, miközben Állatrendőrség még a nemzetközi segélyekre szoruló D-Afrikában is működik.

 

Nem beszélve arról, hogy ez az állam még a maga alkotta állatvédelmi tv előirásait sem tartja be, miszerint ki kéne vetniük az állatos termékek adóját, amiből finanszirozható lenne az egész állatvédelem. Az előirt termékadó életbeléptetését célzó végrehajtási rendeletet 9 éve (!!!) nem hajlandóak kiadni.

 

Felháboritó.

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.06 0 0 2
Akkor kb. egyre gondoltunk,csak én kicsit indulatosabban fejeztem ki magam.Ahhoz viszont tartom magam,hogy börtönszanatórium helyett kényszermunka,penészes kenyéren és állott vizen.Persze ez vonatkozik a gyilkosokra,erőszakolókra stb.De ez itt off.
Előzmény: Levendula68 (1)
Levendula68 Creative Commons License 2009.01.06 0 0 1

Ó, én nem ezt tenném velük, csak ugyanazt, amit ők műveltek az állattal.

 

A legnagyobb szégyennek azt tartom, hogy eddig összesen 1 biró, 1 egyestben tartottaindokoltnak letöltendő börtönbüntetés kiszabását állatkinzásért.)

Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.06 0 0 0
Lehet hogy ezért kibasznak,de én az összes ilyen "embert" szemrebbenés nélkül kivégeztetném, elötte egy kis brutális kényszermunkával fűszerezve.Csak hogy kicsit átérezzék cselekedeteik súlyát.
Előzmény: Levendula68 (-)
Levendula68 Creative Commons License 2009.01.06 0 0 topiknyitó

Ez hihetetlen. Kik élnek már eben az országban????  Szégyellem, hogy ehhez a fajhoz tartozom, amelyik ezt képes tenni azzal az ÉLŐLÉNNYEL, amelyik valóban a legjobb barátja.

 

ECCE HOMO. NO COMMENT.

 


http://www.netboard.hu/viewref.php?post=9088733 

 

 

Lehet ezen egyáltalán változtatni valaha is????

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!