Keresés

Részletes keresés

Tibeth Creative Commons License 2009.07.20 0 0 183
Ghanai is érdekel?
Előzmény: khadaji (182)
khadaji Creative Commons License 2009.02.28 0 0 182
Szép napot Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni, hátha az itt lakók tájékozottabbak nálamnál. Régebben a tévében, újságokban nagy hír volt a "kihaló falvak" és az ezek megmentéséért indított helyi mozgalmak, ahol ha igaz, akár 1 Ft-ért is lehetett ingatlanhoz jutni, ha az ember vállalta, hogy oda költözik, ott él.
Erről szeretnék bővebben olvasni, neadj Isten hasonló települések listáját megszerezni.
Érdekelne több olyan település is, ahol a lélekszám a 0-hoz konvergál, nemcsak hogy 100 fő alatt, de akár 10 fő alatt is: kiköltöznénk a városból.

Tudna nekem segíteni valaki ebben a témában? Előre is köszönöm!
csokigombocz Creative Commons License 2006.04.11 0 0 181
Nem hiszem el ,hogy valaki itt  cigányozik. Ezt azért nem kéne. Meg ha a nyóckerben is laksz, kedves Alfréd. Vagy Adolf?
Előzmény: Alfred (168)
Don Palesz Creative Commons License 2004.10.12 0 0 180
Rohamoznak a hiénák...


Rohamoznak a lakóparkfejlesztők

Világgazdaság
2004. október 12., kedd 7:59

Lassan tíz éve, hogy hazánkban megépült az első lakópark, és ez a szegmens még az ingatlanpiac stagnálása idején is növekszik. Az utóbbi időben sem vesztettek népszerűségükből, "csak" megfelelő eladási technikára van szükség. Egyre gyakoribb a garázs-, tároló- és konyhabútor-akció.




Soha nem látott intenzitás és fokozatosan finomodó értékesítési technikák jellemzik a túlkínálat felé közeledő fővárosi lakóparkpiacot. Egyre gyakoribbak a garázs-, tároló- és konyhabútor-akciók. A konyhabútor több helyütt ingyen jár, és sok értékesítő adja grátisz a 2-3 négyzetméteres tárolókat is. A garázsoknál 5-10 százalékot jelent a kedvezmény, ami több száz ezer forintot hoz a vevőnek.

Igényesebb vevők

A fejlesztők ezzel együtt nagy várakozással tekintenek az őszre. A következő hetekre nagyon sok új építkezés vagy már zajló projekt újabb ütemének beharangozó kampányát időzítették. A fejlesztői oldalon a verseny folyamatosan erősödik, egyre kifinomultabban tevékenykednek a szereplők a piacon, és az ügyfelek is egyre "képzettebbek" és igényesebbek. Kiemelten nagy értékű ingatlanok esetében a fejlesztők rugalmasabbak mind az árképzésben, mind az extrák árazásában, beépítésében. Erre szükségük is van, hiszen tavaly novemberben még szinte azonnal el tudták adni a lakásokat, de most az értékesítési idő legalább 7-10 hónap.

A legtöbb pesti lakóparki lakás ára négyzetméterenként 270-340 ezer forint, míg Budán ugyanez 380 ezernél kezdődik és elérheti a félmillió forintot is. Természetesen ennél drágábbakra is van példa, de nem ez az általános - közölte a Napi Gazdaság érdeklődésére Soóki-Tóth Gábor, az Ecorys Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Helyszín és szolgáltatások

A legnagyobb szerepe manapság talán a helyszínválasztásnak van. A vevők nagy része általában ragaszkodik egy bizonyos kerülethez vagy városrészhez. A legkeresettebbek közé tartoznak a belvárosi, valamint a II., III., XI. kerületi projektek. Általában helyszínfüggő, hogy a lakóparkok milyen szolgáltatásokat nyújtanak. A belvárosban, illetve ahhoz közel az 50 lakásos méret felett már-már alapszolgáltatás a 24 órás portaszolgálat (ami néhány éve még újdonság volt), illetve belső kert kialakítása. A költségesen fenntartható pluszszolgáltatások (uszoda, nagyobb fitneszterem) azonban csak a magasabb árkategóriában terjednek el. Tapasztalatok szerint a lakók nem szívesen fizetnek ezek miatt magasabb közös költséget, pedig fenntartásuk sokba kerül. Erre lehet megoldás, hogy a fejlesztő ezeket bérbe adja külsős cégnek, és a lakóknak is kell a használatukért fizetni. Ez méltányosabb is, hiszen egy épületen belül az a külföldi vásárló, aki csak néha lakik ott, illetve a már nem aktív nyugdíjasok, akik nem használnák az uszodát, nem kell, hogy részesedjenek a fenntartási költségekből. Ugyanakkor ha mindenki számára elérhető lesz az uszoda, akkor az veszít exkluzív jellegéből. A budai hegyvidéken, a kisebb (néhány lakásos) luxustársasházakban persze más szempontok szerint mérlegelnek. Ott a lakók szívesebben látnak saját használatú kisebb medencét, jakuzzit, fitnesztermet a házon belül.

Elsősorban a fizetőképes külföldi keresletre reagálva eddig ismeretlen új szolgáltatások is megjelentek (lakás takarítása, posta, bevásárlás stb.), illetve olyan új elemek, mint közös belépő- és társalkodótér az exkluzívabb tömbökben.

Mi a lakópark?

Hogy mit nevezünk lakóparknak, arról megoszlanak a vélemények. Tény, hogy sokan azt a lakást is így hirdetik meg, ami olyan környezetben található, amelyre a legnagyobb jóindulattal sem illik ez a fogalom. A lakópark megnevezés mára szinte egyet jelent az egységesen megépített, nagy volumenű lakásfejlesztésekkel. Általában semmi köze nincsen a hagyományos értelemben vett, nyugati (elsősorban amerikai) példákhoz - véli Valkó Dávid, az Otthon Centrum Rt. vezető elemzője.

A 90-es évek elején, amikor a fejlesztői aktivitás a budai hegyvidékre korlátozódott, ez a formátum újdonság volt, és ott valóban épültek zárt, védett, akkori mércével mérve luxusberuházások, lakóparkok. A 2000-ben bevezetett és azóta többször módosított lakástámogatási rendszer hatására a fejlesztők az elmúlt években - a duzzadó kereslet hatására - a minél nagyobb lakásszámú projektek építésében voltak érdekeltek - és ma is ez a helyzet. Így mára a tömbberuházások majdnem mindenhol megtalálhatók a fővárosban. A lakópark egyre inkább elfogadottá vált, bár sokszor éri kritika amiatt, hogy ez valóban csak modern lakótelep - tette hozzá az elemző.
VINCI Creative Commons License 2004.09.25 0 0 179
OFF
na most ahol én lakom nemsokára lignitbánya lesz
ez nem biztos,tiltakoznak ellene de szánalmas az egész
inkább lenne itt is lakópark meg szélerőmű mint bánya
(röhej ahogy szedik össze az aláírásokat amelyeknek annyi hatásuk van mint a magyarországi választások idején a leadott szavazatoknak amin úgyse múlik semmi)
ON
Don Palesz Creative Commons License 2004.09.25 0 0 178
Tegnap a Petőfin nyavajogtak egyoldalúan, hogy állandóan dugó van a 10-es főúton. Persze, mert a felelőtlen polgármesterek koncepciótlanul belakóparkosították a pilisi településeket, sokhelyen tönkretéve a tájat. Persze a kenőpénz biztosan jólesett...
Don Palesz Creative Commons License 2004.09.10 0 0 177
Tennék én feljenentést, ha lennének mögöttem valakik, így egyedül kész öngyilkosság lenne. Egyenlőre még nem süllyedtem ilyen mélyre, hogy a kis vagyonom, és életem veszélyztessem, bár ha így megy tovább, ide is juthatok...

Amúgy állitólag lett feljelentés téve, de az ügyészség csak ül az ügyön, nem foglalkozik vele.

Azt én is tudom, hogy nagy szerepe van az önkormányzatoknak az ilyen dolgokban, viszont nagy naivitás azt hinni, hogy a vállalkozók tök ártatlanok lennének, sőt épp az ő nyomásukra adnak meg mindenféle engedélyt az önkormányzatok. Pl a Nemaxnak is max egy rét-legelője lett volna, ha nem minősítik át nekik később belterületté. Így viszont egyetlen telket duplannyiért(16 mill) ad(hat) el, mint amennyiért(8 mill) az egész 16 hektáros területet megvette!
Előzmény: Alfred (173)
Don Palesz Creative Commons License 2004.09.10 0 0 176
Még ha pénzért meg is vehetők az emberek, akkor sem lenne minden veszve, ha lennének megalkuvást nem ismerő természetvédők. Illetve vannak, de csak bizonyos helyeken. Zengőn keményen fel tudtak lépni, itt Pesten meg leginkább csak beszélnek, nem cselekednek. Csak azért vannak, hogy felvegyék az állami támogatást. Az meg valszeg veszélybe kerülne, ha komolyabban fellépnének ilyen ügyekben, hisz igen magas körök érdekeltek a lakópark építésekben.
A sajtónak is fontos szerepe lenne, csak szerintük valszeg nincs hírértéke a dolognak. Egyszer, mikor a természetvédők bejárták a területet, ott volt az RTL klubtól egy kamerás, de csak összevissza kóválygott, interjú nem is készült, a hírekben is csak néhány kép, meg két mondat ha elhangzott a dologról. Pedig annyi sokkal kevésbé fontos dologból tudnak vihart kavarni, látszik, hogy a szaros aktívot, fókuszt is alig tudják már valamivel kitölteni, amig big brother, meg megasztár emberkék mindennapjainak, meg hasonló nyalánkságoknak nagyobb hírértéke lesz, mint egy 5,5 milliárdos természetpusztításnak, addig az egészet megette a fene.
Területileg nem volt védve, bár volt rá kisérlet, csak éppen teli van-volt védett növénnyel. Valszeg hasonló sors vár még sok, védetté nem nyilvánított területre, vagy szép tájegységre. A piliscsabai tájat is tönkretették a gátlástalan vállalkozók. Ugye ki ne emlékezne arra, hogy a polgármester dec 23-ra tűzte ki a népszavazást az építkezések engedélyezéséről...
Cserszegtomajon viszont, ha jól tudom területileg is védett területet építettek be.
Előzmény: VINCI (175)
VINCI Creative Commons License 2004.09.06 0 0 175

Végigolvastam a hozzászólásaitokat,én ugyan nem ismerem a tétényi fennsíkot,de elhiszem hogy ott olyan természeti értékek voltak.

De hiába ez a topik,meg bármi más,amíg léteznek pénzen megvehető emberkék(márpedig mindig lesznek), addig lesznek ilyen és ehhez hasonló beruházások akár tetszik,akár nem.

Néha járok budapesten és sok szép zöld területet látok budán,belegondolok,hogy egy-két éven belül a zöld helyén fog virítani a LAKÓPARK.

Remélem olyan nem lesz hogy természetvédelmi területet(a tétényi fennsík az volt?)alacsonyítanak le egy esetleges beruházás miatt.

A környezetvédelem olyan magyarországon mint az igazságszolgáltatás.

Legalábbis nekem úgy tűnik.

kambekk Creative Commons License 2004.09.03 0 0 174

A hónap témája az Építészfórumon a Lakópark, mint új lakásépítési formula.

 

Hozzá is lehet szólni (csak előbb regisztrálni kell)!

 

üdv

Alfred Creative Commons License 2004.07.19 0 0 173
Don Palesz:
"Az, hogy ilyen nyilvánvaló bűncselekmények háborítatlanul megtörténhetnek, hogy ilyen emberek a törvények fölött állhatnak, hogy ekkora bűncselekményt teljes közönnyel nézzen a szenzációhajhász kereskedelmi sajtó, az életben a jelenbe vetett hitemet veszítettem el. "
Ha biztos vagy benne, hogy bűncselekmény történt - márpedig miért ne lennél benne biztos - akkor tegyél feljelentést! (Persze az kényelmetlenebb lehet, mint egy anoním fórumon átkokat szórni.)

"nem közérdek, hogy lakóparkok épüljenek, csupán néhány nyerészkedő vállalkozóé"
Néhány állami és önkormányzati tevékenységi körön kívül _semmi_sem_közérdek_!
És, mivel minden vállalkozás célja a befektetett tőke megtérülése és a profit, tehát minden vállalkozó "nyerészkedő vállalkozó".
Persze volt néhány évtized, amíg ezt rendesen büntették...

A vállalkozó arra vállalkozik, amire engedélyt kap. Az engedélyeket az illetékes önkormányzatok adják ki. A vállalkozók fikázása helyett az önkormányztok környéén kellene körülnézned!
Előzmény: Don Palesz (171)
Don Palesz Creative Commons License 2004.07.09 0 0 172
Még egy-két adalék:
Tudnának olyan helyen építkezni, ahol senkit sem zavarnának (pl mennyi lerobbant pesti terület hever parlagon), csak az nem olyan jövedelmező, mintha valami frekventált, panorámás helyen építkeznének.(Pl Tétényi-fennsík) Éppen emiatt is többnyire a sok jövedelemmel rendelkezők luxusigényeire készülnek(Pl Tétényi-fennsík).
Ráadásul az érintett terület a volt Mechanikai Művek mellett fekszik, ahol robbanóanyagokat gyártanak, ennek 300 méteres körzetében nem is lenne szabad építkezni.
Végül a mostani munkálatokra még engedélyük sincsen, ezért is csupán egy gép dolgozik suttomban, de mégsem állíttatja le őket senki, sőt már elkészítették a telephelyet, és megérkeztek a biztonsági őrök is...
Előzmény: Don Palesz (171)
Don Palesz Creative Commons License 2004.07.09 0 0 171
Nem hinném, hogy védened kéne őket...
Szerintem biztos lehetne találni, ha esetleg nem is, az se baj, nem közérdek, hogy lakóparkok épüljenek, csupán néhány nyerészkedő vállalkozóé. Nomeg sokszor a korrupció melegágya. Jónéhány példa volt arra, hogy egy területet mélyen ára alatt, vagy külterületként, (amit az eladás után belterületté minősített) adott el az önkormányzat, így a vállalkozó járt jól. nomeg az önkormányzati vezetők(...).
Mondhatsz, amit akarsz, a Tétényi-fennsík érintett területén 5,5 md-ra becsült védett növényzetet pusztítottak el. A terület simán megérdemelte volna a védettséget, de ennek mindig keresztbetettek az illetékes szervek. Aztán 2000 őszén ledózerolták a fákat, a következő évben a védett árvalányhaj mezőket nyírták fűkaszával, majd 2002 őszén kitelepítettek egy csomó védett növényt (ellentétes a genfi egyezménnyel), és 2003 nyarán mindenhol letolták a felső 10 centis réteget a buldózerek, ennek ellenére még idén tavasszal is hajtott ki néhány védett növény, de megint megindult a dózerolás.
Védett növényektől függetlenül is egy fantasztikus terület volt, minden évszakban megvoltak a jellegzetes viágai, különösen nyár elején volt csodálatos, szinte egyedülálló, amilyen tömegben, és színgazdagságban nyíltak a különféle virágok, ez szerintem minden normális embert csodálattal töltött volna el, csak az ilyen mocskos nyerészkedő pénzemberek dózerolnak le ilyen területet. Az, hogy ilyen nyilvánvaló bűncselekmények háborítatlanul megtörténhetnek, hogy ilyen emberek a törvények fölött állhatnak, hogy ekkora bűncselekményt teljes közönnyel nézzen a szenzációhajhász kereskedelmi sajtó, az életben a jelenbe vetett hitemet veszítettem el.
Azért örülök, hogy legalább hozzászóltatok a témához.
Előzmény: Alfred (162)
Alfred Creative Commons License 2004.07.05 0 0 168
kambekk:
"van olyan, hogy egy építkezés a környéken élők érdekeinek aránytalan sérelmét vonza maga után."
Minden építkezés szúrja valakinek a szemét.
Ha magánember épít, akkor csak simán följelentgetik, ha ingatlanfejlesztő épít, akkor tévét-rádiót is odacsődítenek, ha meg önkormányzat építkezik, akkor meg kártalanítást is követelnek.

A Soroksári úti bérházak lakói most perelik a dunaparti építkezést, de nem akármire, az eredeti állapot visszaállítására _valamint_ parkosításra!
Szerintük a romos raktárak, az ötven éve megszűntetett teherpályaudvar romjainak eltüntetése csökkenti lakásaik értékét...

Nincs Magyarországon olyan zöld terület, ahol ha valaki akar, ne találna egy olyan gyomot, amibe belekapaszkodva lehet tiltakozni.

Sokan maradnának Budapesten lakni, ha a város erre alkalmas lenne. Ha kipucolnák a város szép klasszikus utcáit a cigányoktól, visszaállítanák a nagy lakásokat, a házakban a mai igényeknek megfelelő kényelem lenne, akkor nem mennének ki a városon túlra ezekért a szolgáltatásokért.

"környezetidegen tömb-beruházások"
"fittyethány a környezet adottságaira"
Ezek üres lózungok. Miért jobb 100 önálló építkezés Xhektáron mint egy 100 házas?
A leghangosabb tiltakozók azok a kiköltözők, akik a kiköltözési hullám elején vetették meg a lábukat a környező falvakban. Ez nem tilos, de nem túl gerinces dolog.
Előzmény: kambekk (167)
kambekk Creative Commons License 2004.07.05 0 0 167

Úgylátom nem olvastad el figyelmesen a topic címét: ELEG A LAKOPARKOKBOL!!!!

 

Tehát nem a lakás/ház építésekkel van a gondom, hanem a környezetidegen tömb-beruházásokkal.

Igenis meg lehetne tagadni olyan építési engedélykérelmeket, amely fittyethány a környezet adottságaira -mégha jogszabályt nem is sért. Bizony van olyan, hogy egy építkezés a környéken élők érdekeinek aránytalan sérelmét vonza maga után. Nem is kevés! A egészséges élethez való jog létezik, csak sajnos fittyet hánynak rá a hivatalok.

 

 

Előzmény: Alfred (166)
Alfred Creative Commons License 2004.07.05 0 0 166
kambekk:
Mi a megoldás?
Építési engedélyek kiadásának egységes megtagadása?
Jogszabályban rögzíteni, hogy egy beruházásban maximum 2 lakás építhető?
Építésitelek alakítási tilalmat bevezetni az egész országra?
(Egyébként az egész emberi civilizáció zöldmezős beruházás volt.)
Előzmény: kambekk (165)
kambekk Creative Commons License 2004.07.05 0 0 165

Mit szeretnél látni? Légköbméterben kimutatható károsanyagkoncentrációt? Vagy az elpusztított életerős fák lombkoronája által termelt egykori oxigénmennyiséget? Vagy órákban ósszesíthető plusz utazási-közlekedési időitényezőket? Esteleg statisztikákat a megnövekedett környezeti terhelésről?

 

Adóforintok... mihez?! Hogy kártalaníthassák a "fejlődés" elszenvedőit?

 

 

Előzmény: Alfred (164)
Alfred Creative Commons License 2004.07.04 0 0 164
kambekk:
Ez a duma. Ettől nem lesz hitelesebb a környezetvédelem.

Valóban, modern köntösű lakótelepek. De valamiért csak jobbak mint a Havanna. Na, ezért a valamiért kellenek.
Valamint az odaköltözők adójárt kellenek a helyi önkormányzatnak.
Előzmény: kambekk (163)
kambekk Creative Commons License 2004.07.04 0 0 163

Te miről beszélsz Alfred?! Az a koncepció, hogy magunk alól vágjuk a fánkat, semmiképp sem védhető! Legfeljebb mentegethető...

És különben is minek építeni lakóparkot, ha csak a meglévő öko-értékek kárán lehet?! Egyáltalán minek kellenek a lakóparkok? Ezek nem mások, mint modern köntösű LTP-k. Egymás szájába lógó luknyi lakások, közös uszodával, és minimális zölddel.

Előzmény: Alfred (162)
Alfred Creative Commons License 2004.07.04 0 0 162
Don Palesz:
Nem találsz ma Magyarországon olyan reálisan eladható területet, ahová lakóparkot építhetnél anélkül, hogy azt valakik ne támadnák meg.
A "rohadt pénzemberek", meg hasonló kitételeket pedig jó volna mellőznöd, mert így kilóg a lóláb, és erősen rontja az öko-aggódó imázsodat! Másrészt a környezet megóvása sehol világon nem önkéntességi alapon megy, hanem a téged, az érdekeidet képviselő állam állít feltételeket. Nálunk is így működik, csak ha nincs bevétel az állam se működik, tehát kénytelen engedni sok olyat, ami hosszútávon nem praktikus, vagy olyat, amit az amatőr zöldek nem tartanak praktikusnak (e kettő a legtöbbször nem fedi egymást).
Előzmény: Don Palesz (156)
Csepeli Creative Commons License 2004.07.02 0 0 161
Sziasztok! Bocsánat, hogy nem egészen ideillő témáról írok, de nagy bajban vagyunk. Kérlek, segítsetek eladni egy csepeli, 2,5 szobás 62 m2-es, jó állapotú öröklakást! Irányár: 11,2 M Ft. raketautca@freemail.hu Kérlek, adjátok tovább a hirdetést bárkinek, akit érdekelhet. Nagy segítség lenne, előre is köszönöm! Ja, és ez nem lakópark! :-)
Don Palesz Creative Commons License 2004.06.30 0 0 160
Nemrég voltam Lellén, útközben a vonatról láttam, hogy többfelé is folynak építkezések a parton. Ezek a mocskos pénzemberek még azt a kevés érintetlen részt sem kímélik:((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Don Palesz Creative Commons License 2004.06.30 0 0 159
Most volt nemrég egy Terence Hilles film, asszem Bajkeverő, vagy mi is a címe. Látszik, hogy ilyen heppy endek csak a filmekben vannak, a valóságban, legalábbis Magyarországon a mocskos, kapzsi patkány építkező pénzemberek ararata győzedelmeskedik:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
nyman Creative Commons License 2004.02.25 0 0 158
A Paskal furdo kornyeket - ahol most a lakopark, nyugdijasotthon, szabadidokozpont stb. - epul, korabban a furdo bovitesere es hasonlo vizividamparknak vot fenntartva. Asztan kiderult, hogy a furdo alitolag nem bovitheto gazdasagosan es igy dontottek az eladas mellet. Egyebkent ha jol emlexem az engedelyezett tervektol elteroen sokkal nagyobb beepitettseg es tervezett magassagok szerepeltek (lehet, hogy innen a antialkoholista 3500-os szama) Vegul is elegge hezagos lesz.

A vizividamparknak nem josolok sok eselyt. En az utobbi idoben rendszersen jartam arra. Nem ertem, hogy sokan mit esznek azon a reszen. Ez laccik az ingatlanarakban. Nem akarom a zugloiakat megserteni, de a Hungaria Krton kivul eso resz egy jellegtelen atmoszfera nelkuli, mocskos koszos resz, rendkivul szar utakkal. Az utak - ha epul meg nehany szaz vagy ezer lakas - raadasul nagyon le lesznek terhelve.

Előzmény: Don Palesz (157)
Don Palesz Creative Commons License 2004.02.25 0 0 157
Lakópark helyett vízi vidámpark épülhet Zuglóban

Index
2004. február 25., szerda 14:32

Egy lakópark és Budapest első vízi vidámparkja versenyez egymással a Paskál-forrás melletti területért. A zuglói polgármester az utóbbit támogatja, a főváros városképvédelmi bizottsága ugyanakkor hivatalosan a lakópark terveit fogadta el.





A zuglói Paskál-forrásnál épülhet meg Budapest első vízi vidámparkja, adta hírül az InfoRádió. A kerület polgármestere támogatja a beruházó terveit. Rátonyi Gábort a rádiónak azt mondta, a területen jelenleg több környezetszennyező ipari terület található, amiket egy rendezési terv szerint lakópark váltott volna fel.

Lakópark már van

Ugyanakkor a polgármester úgy vélekedik a zuglóiaknak nincs igényük a közelben már megépült lakóparktól néhány száz méterre egy újabb százlakásos lakóparkra, ezért mind a zuglóiak, mind a XIV. kerületi polgármesteri hivatal támogatja a beruházónak azt az ötletét, hogy a forrás melletti egymilliárd forintra becsült területen inkább a rekreációs központnak nevezett vízi vidámpark épüljön.

A helyiek előnyben

A beruházás részletei még nem ismertek, annyi viszont bizonyos, hogy a vállalkozó fele arányban helyieket foglalkoztatna a vízi vidámparkban, és a kerületi gyerekeknek kedvezményt adna.

Don Palesz Creative Commons License 2004.02.22 0 0 156
De a topicnak nem is erről szól, hanem hogy a gátlástalan vállalkozók fittyet hánynak a természetre, a védett értékekre.
Előzmény: zygota (154)
Don Palesz Creative Commons License 2004.02.22 0 0 155
Vannak izraeli befektetők által épült vagy épülő lakóparkok.
Előzmény: zygota (154)
zygota Creative Commons License 2004.02.22 0 0 154
Antialkoholista!
Mosolyt fakadt ajkamon az állítólagosan izraeli befektetők által építendő lakóparkok listáját olvasva, különösen ami a Paskál-lakóparkra vonatkozó részét illeti. A többi információd is ilyen pontos?? Azon kívül, hogy mi a neve és hol van, semmi nem stimmel!

Előzmény: antialkoholista (146)
Don Palesz Creative Commons License 2004.02.21 0 0 153
Ki tudja, de nem is ezen van most a lényeg, hanem azon hogy 16 hektáros védett növényt büntetlenül le lehetett dózerolni. Most meg jön a következő 100 hektár. Már reklámozzák a balatoni szigeteket, Siófokon és Szárszón épülnek 100-150 m átmérőjű szigetek:(
Előzmény: nyman (152)
nyman Creative Commons License 2004.02.21 0 0 152
Ez egy kicsit osszeeskiveselmeletszagu :o) Ide azert fel kellene sorolni az irodahazakat is, pl. a fel Vaci ut izraeli erdekeltsegu. Oda is be lehet pakolni jo par embert. De pl. 1-2 helyen Libia is megvetette a labat, meg lehet meg hozni az ireket, franciakat, nemeteket is.

Asztan meg a Paskal Park Rt 70%-ban a Mahid 2000 Rt. tulajdonosa, ami a Vegyepszer csoporte, tehat a jobboldali beallitottsagu csoporte. Habar a HVG-ben volt egy cikk, hogy a zugloi onkormanyzatnal pont a fideszesek proszaltak megfurni. Egyebkent pedig nem 3500, hanem "csak" 1300 lakas epul. Infok a http://www.paskal-park.hu/bemutatkozas.html oldalon.

Az 50-60 m2-res lakasokban atlagban 3 ember lakik, nem 4.

A tobbi munkarol nincs infom, de valszeg ilyen targyi tevedesek vannak abban is.

:o)

Előzmény: antialkoholista (146)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!