Keresés

Részletes keresés

tyoma67 Creative Commons License 2009.08.28 0 0 19

Sziasztok!
Remélem itt tud valaki nekem segíteni.


A gondom a következő:
Van egy 5.1-es fülesem, hozzá mikrofon. A párom használja online játékra. Én időnként a mikrofont ki szeretném iktatni,és vokál mikrofonnal helyettesíteni. Ezért vettem egyet, aminek a jack dugója 6,3-as. Vettem 3,5-ös átalakítót, és bedugtam a füles mikrofonjának a helyére a rózsaszín aljzatba. Ennek ellenére nem veszi a hangot.
Elmentem, kipróbáltattam egy erősítőn külön a mikrofont, annak nincs baja, jól szól. Innentől nem értem, hogy hol a hiba. Ha a füles mikrofonját visszadugom, akkor szintén veszi a gép a jelet, tehát tudok hangot felvenni vele. Ha visszadugom a kézi mikrofont, akkor megint nem tudok hangot felvenni. Láttam valaki berakta a realtech kezelőfelületét. Ott mindent beállítottam úgy, ahogy be volt karikázva. Mégsem jó... Van valakinek valami ötlete?
És még valami. Ha karaoke olalon akarok éneket rögzíteni, akkor érdekes módon a mikrofont jelző kis zöld oszlop ritmikusan ugrál a zene erősségétől függően, pedig az csak a fülesben szól... azt hogy érzékeli akkor? Van egy olyan is a gépen, hogy hang felvevő. Ott is rögzíti amit mondok /ha hangosan beszélek vagy kiabálok/, de visszajátszásnál olyan halk, mintha suttognék...
Már 3 órája ezen agyalok, ha valaki tudna segíteni, annak nagyon örülnék!

Édesvíz Creative Commons License 2008.08.14 0 0 18
Köszi MidiTom, igazából semmi különleges, csak amikor kérdésessé vált a dolog, egy új gépre, szűz wxp-re nem akartam felinstallálni az integrált Realtek holmit, csak az EMU-t, de ha igazán komolyan gondoltam volna a dolgot, biztosan beszereztem volna valami olcsó keverőt vagy előerősítőt. Én ugyan nem használom ezeket a szoftvereket, de ha lett volna max. 5e körül valami megoldás (usb-s lett volna a legjobb, mást nem is kértem volna tőle, csak az előerősítést), azt megvettem volna. Azóta egyébként megy a kettő párhuzamosan, nem kavarnak be egymásnak, szóval mindenki boldog :)
Előzmény: MidiTom (17)
MidiTom Creative Commons License 2008.08.11 0 0 17
Na, ha a dolog komolyabbik részére próbálunk koncentrálni:
-Miért is kell a skype-zaáshoz előerősítő? Mert szerintem a legtöbb headset mikrofon lépes megfelelően kivezérelni az integrált hangkártya bemenetet. Ha nem headsetet használunk, hanem normális mikrofont, akkor is ez a helyzet, hacsak nem nagyon távolról beszélünk bele. De akkor meg úgyis ronda visszhangos lesz a skype.
Valami extrém mikrofonról volna szó?

Előzmény: Édesvíz (16)
Édesvíz Creative Commons License 2008.08.10 0 0 16
Igen, azzal próbáltam, de nem jött össze. Egy szakértő szerint azért, mert passzív a cucc. Szerinted egy 3V-os gombakksi elég hozzá? És hogyan kell kötni? :)
Előzmény: szsrobert (15)
szsrobert Creative Commons License 2008.07.28 0 0 15
Papírból hajtott tölcsér :)
Előzmény: Édesvíz (14)
Édesvíz Creative Commons License 2008.05.16 0 0 14
Hahó! Mi a legolcsóbb megoldás mikrofon előerősítéshez? Magam nem használok, de Skypehoz kellene a család többi tagjának :-)
petyat Creative Commons License 2006.01.14 0 0 13

Talaltam egy cuccot, es beleszerettem.

Kivancsi vagyok mi a velemenyetek rola.

4 csatornas, csoves mikrofon elofok a TLA-tol:


http://www.tlaudio.co.uk/tlaudio/docs/products/5001.shtml

A hazai studiokban sok helyen elofordul a TLA,

vajon milyen minoseget hoz ez a keszulek?

Elore is kosz minden epito hozzaszolast.

tere Creative Commons License 2003.11.19 0 0 12
Keverőnek inkább válassz egy Phonic-ot. Ugyanaz az árkategória mint Behringer, de egy fokkal precízebb.
Előzmény: Human Positive (10)
KarnEvil Creative Commons License 2003.11.19 0 0 11
Én egy UB 1002-est használok erre a célra és maximálisan meg vagyok vele elégedve. Szerintem a Behringerek hangminőségével semmi baj nincs, csak éppen nem valami masszívak. Persze egy csöves mikrofon-előfok jobban szól :)
Előzmény: Human Positive (10)
Human Positive Creative Commons License 2003.10.28 0 0 10
Sziasztok! Éneket szeretnék felvenni otthon Midiman Audiophile hangkártyával. A mikrofon egy AKG D3700-as dinamikus miki. A kérdésem, hogy milyen elôerôsítôt javasoltok ehhez a konfighoz 30-60ezer forintos árkategóriában amivel nem rontok a felvett hangon. Kacérkodom egy Behringer UB802-essel, de itt nem túl jó a Behringerekrôl a vélemény, mivel válthatom ki ebben az árkategóriában? Akinek van tapasztalata az UB kverôkkel az írja meg! Köszi.
bellano Creative Commons License 2003.03.12 0 0 9
Nevetni fogsz, de én is most böngészem hasonló okokból az internetet. Elég jónak tűnnek a cuccok, de semmi infóm nincs róluk. Most vannak akciók is - tudod olyan kis árukapcsolásos téma- de csábítóak az ajánlatok. Én az IN5-el kacérkodom...:-)
Előzmény: petyat (8)
petyat Creative Commons License 2003.03.12 0 0 8
Kosz.

Csak epp a szemem nem szurta ki, ugyanis az STA kartyam naluk vettem. :)

Tudsz valamit mondani errol a SM Pro Audio-rol ugyanis meg soha nem hallottam roluk.

Ha van meg hasonlo megoldas, kerlek irjatok.

Petyus! A helyreigazitast elfogadom, valoban mogotte van, remelem igy is ertheto volt...

Udv: Peter

bellano Creative Commons License 2003.03.12 0 0 7
Esetleg itt vannak olyanok, amiket keresel. Ha nem, akkor sorry...

http://www.prolinemusic.hu/smpro/smpro-start.htm

Előzmény: petyat (5)
PETYUS Creative Commons License 2003.03.12 0 0 6
>A kerdes, hogy egy felvetelhez mit erdemes a mikrofon ele kotni.

Selyemszövetet. Amiket te írogatsz, azok a mikrofon _mögött_ vannak. ;O)

Előzmény: petyat (5)
petyat Creative Commons License 2003.03.12 0 0 5
Udv!

Egy kis segitseget kernek ezen a teren.

Szeretnek osszeutni egy kis hazistudiot, Jelenleg van egy Pc-m egy 8 savos hangkartyaval. A kerdes, hogy egy felvetelhez mit erdemes a mikrofon ele kotni.

Eloszor valami direct out-os keverore gondoltam. Van 8 sav Mic preamp, eq, fader es utana minden sav egyenesen a hangkartya azonos szamu csatornajaba megy. Igy Rengeteg egereszest meguszok, es konnyebb beloni a felveteli szintet.

Az ilyen keverok viszont 300 folott vannak, es rengeteg olyan funkcio van bennuk, amit soha nem hasznalnek (pl aux, group, pan, es egyaltalan a master:). Egyetlen alternativa van, a Behringer EURORACK MX2642A, annak ellenere, hogy 8 direct out van rajta 125 korul van. Ami arban megfelelne, de sokan ovnak attol, hogy Behringert vegyek.

Lattam rack-ba epitheto egeszen kicsi keveroket, a Yamahatol, illetve az Alesistol (Studio12r), eleg korrekt aron, viszont ezekrol hianyzik a direct out.

Mi a megoldas? Van-e olyan kutyu korrekt aron(hasonlo Focusrite octopre, de hat az ara.... ilyesmi kellene, de a negyedeert) , ami Mikrofon elofok, inserttel es eq-val (esetleg kompresszorral), de nem keveri a csatornakat, hanem mind kimegy kulon, asszimetrikusan. Nem akarom eloben hasznalni.

A szakszerutlen fogalmazasert elnezest.

Varom a valaszokat: Peter

emberarc Creative Commons License 2003.01.10 0 0 4
Ámberek!
Kicsit nem idevágó téma, de:
Kéne nekem megoldás arra a problémára, hogy van egy akusztikus, klasszikus, nylonhúros gitárom és színpadi hangosításra kéne olyan mikrofon (NEM PICKUP), amit rá lehet erősíteni kívülről a gitárra. Csak külső megoldás jó. Eddig az AKG C416 -tal találkoztam, de nem tetszett a hangja, ha valakinek van ennél profibb ötlete, az jelezze..
Kösz..
giamexx Creative Commons License 2002.03.22 0 0 3
MidiTom

Hát igen. Magyarországon minden beszerezhető. Sajnos nálunk /SK/ ez nem így van. Nincs még egy normális fórum se, nemhogy Focusrite.
Mégegyszer THANX az infoért. Nekem pedig nemmarad más hátra minthogy elballagjak Miskolcra, mert ez van hozzánk a legközelebb /csak 60 km./

MidiTom Creative Commons License 2002.03.22 0 0 2
DBX: 60.000
Focusrite:125.000
Beszerezhetők minden jobb falusi hangszerboltban, pl. nálunk :)
Előzmény: giamexx (1)
giamexx Creative Commons License 2002.03.22 0 0 1
MidiTom

Köszi, de hol lehet ezeket megvenni, és mennyibe fájnak?

MidiTom Creative Commons License 2002.03.22 0 0 0
giamexx,
a Shark nem rossz, de szerintem nem igazán ilyesmire optimális.
Amit nagyon jó szívvel tudok ajánlani, az a dbx kis csöves előfoka, a MiniPre, és a Focusrite Trakmaster. Mind a kettő nagyon jól tudja a dolgát. Volt, aki a Behringer csöves előfokját is dícsérte, de azzal még nem kísérleteztem.
Előzmény: giamexx (-)
giamexx Creative Commons License 2002.03.22 0 0 topiknyitó
Sziasztok.
Írtunk már mindenfélét, de ez a téma valahogyan kimaradt.
Máris elkezdem:
A minap akadtam rá egy motyeszra BEHRINGER SHARK /remélem jól írtam le/.
Ez nem kimondottan preamp, de a leírtak alapján talán lehetne annak használni + van rajta kompresszor, meg az ára is jó. Van valakinek tapasztalata ezzel a szerkóval? Érdekelne hogy hogyan szól, mennyire zajos. Vagy nem is éri meg vele foglalkozni? Tud valaki esetleg valami jobb vételt? Éneket szeretnék felvenni /hangkártya + PC/.
THANX

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!