Keresés

Részletes keresés

Dzsanny Creative Commons License 2010.01.02 0 0 13
Ki tudja? Szabadlábon van még a Belus és a Bodnár?
Tibó Creative Commons License 2009.10.14 0 0 12
A klientúra szinte teljesen átfedi egymást, csak most más szedi ki a lóvét. SŐt, nincs is igazi klientúra, egyszerűen az nyer, aki tejel, megvannak erre a cégek. Mindenütt. És kap fideszes és mszps tolvaj is.
Előzmény: dejo (10)
Political Animal Creative Commons License 2009.10.01 0 0 11
>Alapvetően egy dolog lesz más. A klientúra.

Ebben egyetértünk. Végre az fog szopni, aki pl. az elmúlt nyolc esztendőben nyakló nélkül nyerte a nyíregyházi pályázatokat. Ja, így könnyű szeretni az MSZP-t és utálni a FIDESZ-t. Meg nyavalyogni, hogy más klientúra jön... Mert én már úgy megszoktam a mostanit...

Csak éppen azok vannak magasan leszarva, akiket 2002-ben küldtek el a munkahelyükról, vagy egyszerűen tönkre mentek, mert nem kaptak munkát... Akik nyolc évig gyakorlatilag ki voltak taszajtva minden honnan.

Szóval dejó hagyd abba a siránkozást, és lásd be, hogy csak azt kapod, kapjátok majd, amit 2002-ben Ti is tettetek... Nem kell csodálkozni és legfőbbképpen nem kell sírni. No, meg ezért orbánozni is fölösleges. Magatoknak mutyiztatok... Ehhez semmi köze Orbánnak...
Előzmény: dejo (10)
dejo Creative Commons License 2009.10.01 0 0 10
Az a baj, hogy jövő tavasszal tökfilkót cserélnek stüsziv adászra!
Sokan azt hiszik valami más lesz. Alapvetően egy dolog lesz más. A klientúra. Az a vállalkozói réteg aki a pályázatokon nyer és visszatejel. Bár még a két réteg között is nagyon nagy az átfedés, a visszaosztás célpontja illetve aránya fog változni. Mert most is (és mindenkor) jut az ellenzéknek, hogy ne terítsen ki mindent. A Sóstó ügy aprópénzes játék, azt lehet borítani. Valamit csak fel kell mutatni. Az autópálya építés közmegegyezéssel a legdrágább Magyarországon. Néha megemlítik, de borítani nem merik, mert abból nekik is jut.
Talán vannak akik emlékeznek még a "telefonkönyv cselélős" beszédre. Azóta eltelt 13 év, de semmi sem változott. Az a lényeg, hogy ki állítja össze a telefonkönyvet. Meg az, hogy ki kerül bele és ki marad ki.
És ebben a mindenkori kormány és ellenzék nagyon jól egyetért.
Előzmény: sziliria (9)
sziliria Creative Commons License 2009.09.30 0 0 9
Azért megjegyzem, az aktuális perpatvartól függetlenül, hogy végre észre kellene venni, hogy ma Magyarországon a politikai szerepek totálisan összekeveredtek. Itt aki baloldalinak vallja magát és az MSZP-t dicsőíti az minimum vak és az is aki jobboldalinak vallja magát és a FIDESZ-t élteti. Nem a politikai szövegelést kell követni, hanem a tetteket. Az MSZP-ről már tudjuk, hogy bár menetrendszerűen benyögi a szolidaritás szót, kőkemény vadkapitalista módjára üzletel. Rövidesen a FIDESZ-ről is kiderül majd, hogy vizet prédikál és bort iszik. Ahogy Hankiss Elemér fogalmazott: a "politikai elit" kifejezés ezekre nem alkalmazható!
Dzsanny Creative Commons License 2009.09.30 0 0 8
Lám-lám! Bellusit eltakarították, mint a kutyapiszkot.
Azért az valami, hogy a komcsiknak sem fér minden a pofájukra, főleg meg ha saját egzisztenciájukban érzik magukat veszélyeztetve.
A balekot minden teketória nélkül beáldozták a mundér védelmében.
Előzmény: Political Animal (7)
Political Animal Creative Commons License 2009.09.26 0 0 7
Dzsanny: ha beszállsz dejó süketelésébe, akkor ne csodálkozz semmin...

dejóéknál, Beluséknál úgy szokás, hogy minden szolgáltatást kifizetnek előre. Ha 42 millió, akkor 42 millió... És aztán megsem nézik mit vesznek. Ha meg az ellenzék 3 év múlva érdeklődik hol a cucc, akkor el kell kezdeni orbánozni. Mert ez ma a felelős magatartás...
Előzmény: Dzsanny (6)
Dzsanny Creative Commons License 2009.09.25 0 0 6
Kedves Dejó!
Itt Csabainéról, helyi ügyekről van szó és nem Orbánról és a seggnyalóiról.
A seggnyalás a megnyilvánulásaidból következtetve viszont tetten érhető.
Előzmény: dejo (5)
dejo Creative Commons License 2009.09.25 0 0 5
Én nem vitatom el a jogodat ahhoz, hogy utáld a kommunistákat.
Te se vitasd el az én jogomat arra, hogy utáljam a szerintem kommunista módszereket alkalmazó Orbánt és seggnyalóit!
Előzmény: Dzsanny (4)
Dzsanny Creative Commons License 2009.09.25 0 0 4
Nekem meg Kövér László aranyköpése jut eszembe:
kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna.
Előzmény: dejo (3)
dejo Creative Commons License 2009.09.25 0 0 3
Valamiért a bagoly meg a veréb jut eszembe erről. :-{)E
Előzmény: Dzsanny (2)
Dzsanny Creative Commons License 2009.09.25 0 0 2
Veled nincs miről vitatkozni.Te egy nagyon elfogult, elvakult, talán naiv emberke vagy.
Előzmény: dejo (1)
dejo Creative Commons License 2009.09.24 0 0 1
Ennyit én újságban sem olvasok el.
Foglald már össze nekem. Végül is loptak vagy nem loptak? Az MSZP hazudik vagy a Fidesz vagy mind a kettő?
Azt is tudom, hogy a kommunisták hazudnak, csak azt nem tudom most éppen melyik pártban vannak? Az a gyanúm, hogy mindegyikben.
Előzmény: Ébredés (0)
Ébredés Creative Commons License 2009.09.23 0 0 0
Sóstó: bemutatták a kontrolling programot

2009. szeptember 21. hétfő, 22:28

biztos - biztos

Alig telt el hét ezen a nyáron, hogy legalább kétszer két sajtótájékoztató témája ne lett volna a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt., annak gazdálkodása, vagy éppen az a kontrolling program, amelyet a Nyírinfo Kht.-tól rendelt meg a társaság, s amelyről egészen a mai napig – pontosabban a legújabb sajtótájékoztatóig - nem derült ki, elkészült-e vagy sem.



A közgyűlés júniusi ülésén rendelte el a társaság gazdálkodásának vizsgálatát, miközben július végén a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. felügyelő bizottságának két fideszes tagja, Vinnai Győző és Marinka Viktor hűtlen kezelés és csalás gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést a megyei rendőr-főkapitányságon, ahol augusztus közepén nyomozást rendeltek el különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt.

Vizsgálat indult

A közgyűlés augusztusban tárgyalta volna a vizsgáló bizottság jelentését, de a város vezetése egy jogszabályra és határidőkre hivatkozva levette az augusztusi ülés napirendjéről, és áttette szeptemberre. Az elmúlt napokban már Vinnai Győző 2007-es úti elszámolása mellől hiányzó beszámolója volt a téma.
Mára, szeptember 21-ére azzal hívott össze sajtótájékoztatót Belus Tamás, hogy azon bemutatják azt a kontrolling programot, amely a legtöbb vitát váltotta ki az utóbbi időszakban.
A sóstói Svájci-lakban rendezett projektoros bemutatót Bodnár János, a Nyírinfo Kft. ügyvezetője tartotta.
Belus Tamás rövid bevezetője után az önkormányzati informatikai cég vezetője a munka menetének részletes ismertetésével kezdte a bemutatót:
- A munka helyzetfelméréssel indult, a részvénytárság öt telephelyét vizsgáltuk meg – mondta Bodnár János. - mélyinterjúkat készítettünk a pénzügyi és személyi tevékenységgel kapcsolatban. A felmérést javaslattétellel zártuk.
A 2006-ban megrendelt s még ugyanabban az évben ki is fizetett, bruttó 52 milliós kontrolling-monitoring rendszer előkészületeiről a sajtó képviselőinek Bodnár János elmondta még:
- Ezt követte a koncepcióterv felvázolása, az, hogyan épülhet fel egy pénzügyi kontrolling rendszer. Ezt követte a rendszerterv, amely a további munkát megalapozza. Ez a munka a vállalt összeg 1/3-a volt – tette hozzá az ügyvezető, aki így folytatta:
- Ezután egy pilot projekt bemutatásával prezentáltuk, mire képes ez a program. A következő feladat a telephelyek közti gyors és védett módú adatátvitel megoldása lesz.
Felhívta a figyelmet arra: miután itt pénzügyi adatokról van szó, és az Állami Számvevőszéknek is meg kell felelni, komoly adatvédelemről kell gondoskodni. Itt tért ki arra, hogy „a program beindításához szükség van személyi feltételekre, olyan emberekre, akik értik, mi a kontrolling”.
- Ezek a feltételek lassan előálltak – folytatta Bodnár János -, Belus Tamás vezérigazgató pedig megjelölte azt az időpontot, amikor prezentálni kell az adatátviteli vonalakat. Ez 2010 január 1. Itt láthatóan egy programtermék van a figyelem középpontjában – közölte. - Amikor a nettó 42 milliós értékről beszélünk, ezt a munkát kell mögé gondolni.
Bodnár János tovább részletezte, hogy a program a következő funkciók végrehajtására hivatott: a Svájci lak, Fürdőház, Júlia fürdő, a cégközpont, és a korábbi szerződésben még nem még szereplő élményfürdő közötti adatátvitel.
Annak részleteibe is beavatta a sajtó képviselőit Bodnár János, hogy a rendszerben a fő helyen ül a vezető, akinek mindenre van rálátása. Az egyes munkahelyeken dolgozók a saját állományukból viszik be az adatokat. Az egyes felhasználók az összvállalati mutatórendszer adatainak lekérésére is képesek, amiből elemzéseket végezhetnek.
A funkciók bővíthetők, például most már a tófürdőt is be kell kapcsolni a rendszerbe – részletezte tovább Bodnár János, hozzátéve: a program a felvitt adatokat naplózza, menti, a kapcsolatokat tartja
A program előnyeiről szólva kiemelte: egyszerűen megadható azoknak a mutatóknak a képlete, amelyekre mi kíváncsiak vagyunk. Információkat le lehet hívni egy évre, több évre, éves és havi bontásban. Egy táblázatban 25-féle értéket lehet megjeleníteni – avatott be a további részletekbe, majd elárulta: az adatokból a felhasználó készíthet tetszőleges diagramot, ugyanis a diagramok típusát is megválaszthatja illetve megváltoztathatja.

Adatok még hiányoznak

Elismerte ugyanakkor, hogy nem mindenhol van adat a rendszerben, jelenleg a 2007-es és 2008-as évre vonatkozó adatokat tartalmazza, de – tette hozzá - látható, hogy ez működik, a használatba vétele viszont több időt igényel.
Egyrészt meg kell tanulniuk a pénzügyi szakembereknek, hogy kell használni, hogy tudnak megfelelni a vezetés adatszolgáltatással kapcsolatos elvárásainak. Ehhez azonban - tette hozzá - be kell állítani azt a több, mint száz paramétert, ami a gazdálkodásra valamilyen információt nyújt.
A bruttó 52 milliós munkával azonban, mint kiderült, még korántsem végeztek, hisz mint Bodnár János elmondta: „szükség van arra, hogy a következő egy évben finomítsunk a programon, ha a működés során kiderülnek olyan jellemzők, amiket még be kell építeni.
Összefoglalva: tárgyi és személyi feltételei is vannak annak, hogy egy ilyen program rendesen működjön, ilyen a védett módú internet hozzáférés, és a személyzet képzése – szögezte le Bodnár János.
Arról is felvilágosította a sajtót, hogy az oktatás nem azt jelenti, hogy diplomát, szakmunkáslevelet adó képzésen vesznek részt a dolgozók.
Oktatásnak hívjuk – magyarázta, - de valójában betanításról van szó. A résztvevőknek meg kell ismerni a kontrolling fogalomkört, a programot.

A Nyírinfoa nyereségért integrált

- Ebben a projektben a szakmában szokásos rendszerintegrátori munkát látunk el.Bevontunk alvállalkozókat, akik speciális ismeretekkel rendelkeztek, mi pedig összehangoltuk a munkájukat. A Nyírinfo Kht-nak több mint 6 millió forint, vagyis 15 százalék nyeresége volt ebből a munkából – mesélte Bodnár János. - Ez számunkra nyereséges vállalkozás volt, de miután non profit cégről van szó, beforgattuk az önkormányzat kiszolgálásába és rendszereinek üzemeltetésébe.
Még azt is hozzátette, hogy szerinte a program továbbértékesítése is szóba jöhet, miután megállapodást kötött a két cég egymással, hogy a továbbértékesítésből mindketten részesednek. Bodnár János ebben nagyon bízik:
- Talán szabad elárulnom - mondta, - hogy van érdeklődés, tárgyalásokat folytatunk egy komoly informatikai céggel, hogy portfoliójába beemelje, és a továbbértékesítésében részt vegyen.
Újságírói kérdésre, hogy miért kellett egy teljesen új rendszert felállítani, Bodnár János úgy felelt: Polcról ilyenek 10-15 millióért kaphatók. Továbbfejlesztve már 100 milliós nagyságrendű az áruk.
Hogy miért volt szükség arra, hogy újat alkossanak, arra azt válaszolta Bodnár János: őket erre felkérte a Sóstó Rt. Itt egy sok telephelyes szituációról van szó, és arról, hogy lehet ilyen esetben az adatokat mozgatni – hívta fel az újságírók figyelmét Bodnár János.
Miért vártak mostanáig?

A BEEZ kérdésére, hogy ilyen, vagy ehhez hasonló adatátviteli szisztémával kapcsolták össze annak idején az önkormányzattal az iskoláit, intézményeit, amelyről néhány évvel ezelőtt ugyancsak sajtótájékoztatón számoltak be -, Bodnár János azt felelte: ez a rendszer már nem működik, túlhaladta a technika, és amúgy is telefonszolgáltatásokra szorítkozott.
A BEEZ másik felvetésére, hogy valamennyien két hónapot nyertünk volna azzal, ha az első felvetés után, ami kétségbe vonta a program létezését, kiállnak, és bemutatják a rendszert úgy, ahogyan azt most a sajtó előtt megtették, arra a következőkpp reagált Bodnár János:
- Lehet, hogy van benne igazság, de fel kellett tölteni és visszaellenőrizni éles adatokkal. Három évnyi adatot fel kellett tölteni, visszaellenőrizni. Az elmúlt két hónapban az adatfeltöltés folyt.

Oktatás is lesz

Az oktatásra visszatérve, arra voltunk kíváncsiak, hogyan végezheti majd el az oktatást egy olyan cég, amelyiknek előre fizettek, de azóta már el is adták és felszámolás alatt áll, azt a választ kaptuk Bodnár Jánostól: a személy - akit nem kívánt megnevezni -, akivel azt annak idején szerződtek, az oktatást feladat átvállalással elvégzi. Októberben lezajlik az oktatás. Nem papírral záródó oklevélről beszélünk, hanem betanításról - tette hozzá.
A rendszer kialakításáról már a kötvénykibocsátásról szóló közgyűlési határozatban szó volt - közölte Belus Tamás, aki hozzátette: A rendszer bővíthető, és így bármelyik önkormányzati cégnél működhet.
- Gazdagságból a szegényházba kerültünk – osztotta meg a cég problémáit a sajtóval Belus Tamás. Mint elmondta: de tavaly megvették a szervert, és folyamatosan helyezik üzembe a programot, melynek végén kialakul egy papírmentes iroda, és nagyon gyors lesz a kommunikáció.
Témánál maradva, de már a vizsgálati jelentésre váltva közölte: pénteken felkerült az önkormányzat hivatalos honlapjára, a www.nyirhalo.hu-ra a vizsgálati jelentés.
Ebből kiderül, hogy „vállalhatatlan magatartású vagyok” azért, mert egy fb-tag adatait nem adtam ki egy másik fb-tagnak, miközben a tagok írásban nem járulnak hozzá adataik közléséhez - mondta Belus Tamás, aki végül utalt arra, hogy a sztorik nem maguktól születnek.
A sztori: június közepén a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. üzleti jelentését tárgyaló közgyűlés közben odaadtam egy útielszámolást Vinnai Győzőnek. Az ülés szünetében a fideszes képviselő már harmadmagával a polgármesternél volt. Én viszont kíváncsian várom, mit tapasztalt ezeken a helyeken Vinnai Győző - mondta Belus Tamás, aki egy soproni útielszámolás idejére datálja, hogy üldöztetése megkezdődött. Arra is reagált: a fideszesek legutóbb azt mondták rá, pártkatona. Ezt ő visszautasítja, mondván: nem azért jutott előre, mert pátfunkcióban volt.
- Azt is mondták - folytatta -, hogy alkalmatlan vagyok a cég vezetésére. Három felsőfokú végzettséggel rendelkezem, továbbá túravezetői igazolvánnyal és nyelvvizsgával.
A biztosítékot azonban az verte ki Belus Tamásnál, hogy a Fidesz legutóbbi sajtótájékoztatóján elhangzott: Vajon mit tudhat ő Csabainéról? Ez már sok volt. Végül hozzátette: Isten óvja meg Nyíregyházát Vinnai Győzőtől. A tanulmányutak elszámolására visszatérve Belus Tamás kijelentette: van, aki teleportálni tudja saját magát. Szerinte ilyen a Fidesz frakcióvezetője.

Cs.K.
nyiregyhaza.biz
Ébredés Creative Commons License 2009.09.23 0 0 topiknyitó
Hibákat találtak a szerződésekben

Nyíregyháza- Mint ahogyan arról korábban többször is beszámoltunk, a megyeszékhely képviselő-testülete júniusi ülésén úgy döntött: soron kiívül vizsgáló-bizottságot állít fel a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. átvilágítására.

A vizsgálat lezárult, az eredmény elkészült, és bár csak hétfőn kerül a testület elé, az interneten már olvasható az anyag. Ebből kiderül, hogy a soron kívüli vizsgálat célja kideríteni, hogy a szerződések megkötése során a vállalkozás érdekeit, a gazdaságosság szempontjait és a jogszabályi előírásokat kellőképpen figyelembe vették-e.

Vizsgálták az ingatlanok, üzletek, szolgáltató helyiségek bérbe-, üzemeltetésbe-, használatba-adásához kapcsolódó szerződéseket, a működéshez és üzemeltetéshez kötődő kontraktusokat,a kötvénykibocsátáshoz kapcsolódó tanácsadói munkákat, a közbeszerzési eljárásokat és a cég marketingtevénységét is – mindezt 116 oldalon keresztül. A vizsgálat a 2004 január 1. és idén június 30. közötti időszakot tekintette át, és valamennyi szerződést a lehető legrészletesebben elemezte ki, megállapításokat téve a felmerülő hiányosságokra vonatkozóan is. Volt, ahol nem találtak a bérlő nevére kiállított számlát, máshol egy ajánlattételi felhívásról állapították meg, hogy „tér el a szokásostól”, volt olyan, ahol nem tartották indokoltnak a közbeszerzési eljárás megindítását, más esetben a munkaközi dokumentációt hiányolták.

Az Eastern Gate Bt.-vel kötött szerződés kapcsán a vizsgálat azt tartalmazza: mivel a társaság felszámolás alatt áll, nem lehet megállapítani, hogy tudja-e teljesíteni a szerződésben foglalt időig – 2014-ig – az abban foglaltakat, s azt írják, szükség lett volna biztosíték beépítésére. – A megbízásban foglaltak nem teljesültek határidőben – ezt már a Nyírinfo Kft-vel kötött szerződés kapcsán állapítja meg a jelentés, s nem készültek kulcsfontosságú dokumentumok.

Az összegzés többek között azt ajánlja, hogy a Sóstó-Gyógyürdők Zrt. valamennyi tevékenysége kapcsán fordítson nagyobb figyelmet a szabályzataiban foglaltak betartására. hogy a kötelezően elkészítendő szabályzatait aktualizálja, a bérleti szerződéseket egységesítse, minden típusú szerződést vizsgáljon felül, tartsa be a bizonylati rendet. Az önkormányzatnak azt ajánlják, hogy gondolja újra a vezérigazgató hatáskörét, vizsgálja felül a kontrolling rendszert, negyedévente kérjen részletes jelentést a társaságtól, a közbeszerzési eljárás kiírása előtt pedig kérje a tulajdonos testület előzetes véleményét. Hogy azután minderre mit mond a testület, hétfőn délután derül csak ki.

Megválaszolatlan kérdések

- Száraz Ancsa -
szon.hu

Ez történt júniustól

A történet a júniusi közgyűlésen kezdődött azzal, hogy a képviselők úgy döntöttek: induljon vizsgálat a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. gazdálkodásának átvilágítására. Az ellenőrzési iroda munkatársai külső tagokkal kiegészülve kezdték el a vizsgálatot, melynek eredményéről a hétfői közgyűlésen tárgyal a testület, de mely a múlt péntek óta az interneten már olvasható. A két közgyűlés között azonban számos esemény történt, az alábbiakban ezekt próbáljuk meg röviden összefoglalni.
Július végén fideszes képviselők bejelentették: különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és csalás gyanúja miatt büntetőfeljelentést tettek a Szabolcs megyei rendőr-főkapitányságon azért, mert a a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. 52 millió forintot fizetett ki a Nyírinfó Kft.-nek (akkor még kht.-t) úgy, hogy az utóbbi cég nem teljesítette a szerződésben foglaltakat. Ennek középpontjában egy vállalatirányítási és ellenőrzési szoftver áll, mely elkészült ugyan, de ezt nem telepítették fel. – Rágalmazásokat és féligazságokat tartalmaznak a Fidesz nyíregyházi frakciójának a Sóstó Gyógyfürdő Zrt.-vel kapcsolatos nyilatkozatai, ami így nem más mint rosszindulatú botránykampány – mondta Nagy LászlóNyíregyháza alpolgármestere, aki úgy vélte, a Fidesz gerillaakciót folytat a Sóstó ellen, amivel komoly károkat okoz a városnak.
Augusztusban a fideszes képviselők Csabai Lászlóné egy nyilatkozata kapcsán azt mondták, „csodálkoznak, hogy a polgármester asszonynak egy 52 millió forintos, különösen nagy értékre elkövetett hűtlen kezelés gyanúja nem komoly probléma”, s hozzátették: a polgármester megpróbálja elbagatellizálni az ügyet. Az augusztusi közgyűlésen még nem tárgyaltak a vizsgálatról, ennek ellenére az ülésen ismételt adok-kapok alakult ki Sóstó kapcsán. Vita volt egy el nem hangzott interpellációról, szóba kerültek felügyelő-bizottsági jegyzőkönyvek, és sóstói szekrényekből kieső csontvázak is. Szeptember elején tovább bonyolódott a történet, kiderült, hogy a Sóstó Gyógyfürdők Zrt. 2004 novemberében tíz évre szóló szerződést kötött a gabona-nagykereskedelemmel foglalkozó Eastern-Gate Bt.-vel, mégpedig pénzügyi tanácsadásra, a 20 millió forintot pedig előre ki is fizették. Később Nyírinfo Kht. is ezzel a céggel szerződött: ők oktatóanyag kifejlesztésére és oktatás elvégzésére, a közel húszmillió forintot pedig ugyancsak kifizették.
A szerződések kapcsán tájékoztatókat tartó képviselők közül ketten a társaság felügyelő-bizottsági tagjai – dr. Vinnai Győző és Marinka Viktor, a szerk. –, akiknek felelőssége korlátlan és egyetemleges, a feladatuk pedig többek között az ügyvezetés ellenőrzése – mondta egy sajtótájékoztatón Belus Tamás, aki szerint a képviselők annak idején látták a kifogásolt szerződéseket, ám akkor nem emelték fel hangjukat. Szóba került Vinnai Győző 44 fürdőlátogatása is, ami kapcsán a fideszes képviselők követelték valamennyi fb-tag költségtérítésének nyilvánosságra hozatalát. Nagy László alpolgármester azt kérdezte, dr. Vinnai Győző útjairól készültek-e beszámolók, jelentések, s azt kérte, a hétfői közgyűlésen a képviselő ezt tegye meg. Végül pedig elkészült a jelentés, melyről a testület 28-án tárgyal.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!