Keresés

Részletes keresés

Csavarhúzós Creative Commons License 2010.02.18 0 0 71
Gratulálok az Indexnek, hogy sikerült törölni az Aquapol - működhet vagy sem topicot.
Úgy látszik a scientológusok nem hirdetnek náluk, azokat lehet szidni akár címlapon is, de az Aquapolt nem...

- nincsVolt, Ráadásul a közlemények rovatban sem indokol a moderátor.
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.11 0 0 70

Sziasztok!

Köszönök mégegyszer minden segítséget!!!

 

Meghoztuk a döntést, megvesszük a házat!! MA beszéltünk a tulajjal, alkudtunk, és az előszerződést is aláírtuk!!! ;) ;) ;)

 

A házról, felújításáról, és mindenféle másról írok egy blogot, ha van kedvetek nézzétek meg, és kövessétek nyomon a felújítás folyamatát, illetve előtte a házvásárlással kapcsolatos élményeinkte!!! És ha időtök is van, írjatok: minden tanácsot szívesen fogadunk!

 

a címe: www.menyecske.blogspot.com

zsrebla Creative Commons License 2008.01.09 0 0 69
Nem lesz vakolva, díszfal lesz belőle.
Még nem fekete szerencsére. Fehér penész burjánzik rajta itt-ott.
Megismerkedtek tegnap a drótkefével. Remélem, nem jelennek meg rajta újra a fehér foltok, sem...
Előzmény: la_co (68)
la_co Creative Commons License 2008.01.09 0 0 68

mire akarod használni?

ha bevakolod, akkor szerintem elég letörölni esetleg drótkefézni és be kell építeni. vakolás után ha kiszárad már nem szabad vizesednie, penészednie. ha igen akkor baj van a szigeteléssel:)

ha nem vakolod hanem fugázod és már esetleg befeketedett a tégla, lehet savazni esetleg hióval is megpróbálhatod, de ez elég kellemetlen meló.

Előzmény: zsrebla (67)
zsrebla Creative Commons License 2008.01.08 0 0 67
Köszönöm!
Még annyit kérdeznék, hogy fertőtlenítenéd valamivel? Most tele van burjánzó penészpárnácskákkal, csak úgy simán letörölni, az nem túl higiénikus, nem?
Előzmény: la_co (66)
la_co Creative Commons License 2008.01.08 0 0 66

a tégla sok vizet tud felszívni és sok idő mire kiszárad. én kint tárolom őket latakarva, tavasszal még fel kell húznom egy válaszfalat és bontott téglából lesz a konyhaszekrények fala is, vágva majd csiszolva. ha beviszem és felhúzom a falat majd kiszárad, szerintem te is várj vele, vagy építsd be, a maltertól úgyis kap vizet:)

Előzmény: zsrebla (65)
zsrebla Creative Commons License 2008.01.08 0 0 65
Sziasztok!

Mi bontott téglát vásároltunk, egy szobában tároljuk őket, ami fűtve van. Azt vártuk, kiszárad. Ehelyett elkezdtek penészedni. Tudtok segíteni, találkoztatok már ilyesmivel, mi lehet az oka? De ami még fontosabb, hogyan lehet végleg megszüntetni a penészt?

Köszi előre is:
Zs
la_co Creative Commons License 2008.01.08 0 0 64
az 1 millió nagyon sovány, még nekem is, pedig én aztán spóroltam ahol csak lehetett. a 3-ból viszont már szépen meg lehet csinálni- csináltatni. az a baj, hogy a pénz felét elviszi a szakmunka, sajnos ha nem ti csináljátok jó ha számoltok vele... én az ácsmunkák és a gáz- fűtésszerelés kivételével mindent magam csináltam, a sóderpakolást, a villanyszerelést, a festést, a falazást, így csak vigasztal, hogy nem kellett szakit fizetnem.
Előzmény: Törölt nick (63)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.08 0 0 63
Szerintetek a felvázoltak mennyiből hozhatók ki??? Mi köbö 1 M-t számoltunk maximális ktsg -ként. Az építész szerint komletten a teljes felújítás max 3 M HUF lenne! Az bizony nem kevés....
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.08 0 0 62
Sziasztok! Húúúúú! Jó sok mindent mondott az építész, summa summárum: ő is megvenné a házat, ha nem utálná a falusi életet ;) Szerinte a falak masszívak, az előszoba tényleg a gyenge pont: a vizesedés a hozzáépült előszoba szigeteletlenségéből adódok, amit szigeteléssel (féltetővel, lemezzel) orvosolni lehet. A tetőszerkezet rendben van szerinte, ahhoz nem kell nyúlni. Viszont: bádogos munkák vannak bőven, illetve az előszoba komplett felújításra szorul: kívül vakolat leverése, aztán újravakolása (előtte falak kiszárítása), utána belül festés, új bejűrati ajtó, járólapozás. A szobák festése, padlózása. Vissza kell kötni a villanyt (előző lakó kikötette), illetve ré kell kötnünk a csatornahálózatra. A konyhát járólapozni, festeni. Első körben ennyi lenne... Úgy néz ki belevágunk ;) ;) ;) Köszi a segítségeteket és a szorítást!!!!!
kentaura Creative Commons License 2008.01.07 0 0 61
No mi lett a szemle eredménye?
Előzmény: Törölt nick (60)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.06 0 0 60
Igen ;) ;) ;) Reméljük holnap az építész bíztató szavakat mond ;)
la_co Creative Commons License 2008.01.06 0 0 59

na most jól ráijesztettél:)

Előzmény: kentaura (58)
kentaura Creative Commons License 2008.01.05 0 0 58
HÉJA HÉJA!!!!
Előzmény: kentaura (57)
kentaura Creative Commons License 2008.01.05 0 0 57
A megoldás az lenne, hogy a falra felkerül 8 cm hőszigetelő rendszer, a lábazatra pedig 4 cm alacsony vízfelvételű, a belső padlósík alá 1m mélységig levezetve, a föld alatti rész elé egy felületszivárgó lemez beépítésével. Nézzétek meg, hogy milyen állapotban van a tetőszerkezet, meg a födém fa anyaga. Ha korhadt, gombás, erősen kiázott részek vannak, azt cserélni kell. Ha netalán könnyező gombás (kék gomba) akkor azon csak a benzin leöntés+gyufa segíthet. A fafödémet a gerendák felfekvésénél kell kibontani, mert ott  szokott elkezdeni gombásodni. Nyissátok ki mindegyik ablakot, mert ha jól látom régi, kapcsolt gerébtokos ablakok vannak, Meg kell nézni, nincsenek-e elrohadva, elvetemedve. Lehet, hogy cserélni kell őket. Nagy valószínűség szerint a födém nincs leszigetelve, úgy számoljatok, hogy oda fel kell tennetek majd 20 cm szálas hőszigetelést, alá párafékező fóliát. (anyagárban kb 1500 - 2000 Ft/m2. Nézzétek meg körben az ereszcsatornát is, van-e, nincs esetleg szétrohadva, leszakadva. A pala tetőt lehet, hogy cserélni kell nemsokára. Ha le akarod szedni az veszélyes hulladék és sokba kerül az ártalmatlanítása, vagy esetleg rálécezel és fölé raksz egy másik hélyazatot, ha a tetőszerkezet jó állapotban van. Nézzétek meg a belső víz és csatorna hálózatot, lehet, hogy elöregedett és az egészet cserélni kell, ami csempével, fürdőszobával együtt többszázezer forint! Nézzétek meg a villanyszerelést, mennyire elavultak a szerelvények, esetleg be kell nézni a kötődobozokba nem-e alumínium vezetékekkel van szerelve. Valószínűleg fí relé nincs kiépítve, azt mindenképp illő lenne megcsináltatni, ha nem akarod, hogy esetleg zuhanyzás közben véletlenül agyoncsapjon az áram egy kis baleset, vagy a falon belül véletlenül megfúrt villanyvezeték miatt. Sok mindent lehetne még írni, de majd az építész ismerősöd úgyis mondani fog még mást is.
Előzmény: Törölt nick (56)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.05 0 0 56
Sajnos nem tudjuk még, hogy merről fúj a szél....hétfőn talán tisztábban látunk. Reméljük az építész azt mondja,hogy a probléma orvosolható  :) :)
kentaura Creative Commons License 2008.01.05 0 0 55
Ez véletlenül nem az uralkodó szélirány felöli homlokzat? Egy kicsit úgy néz ki, mintha a csapóeső és a járdáról fölverődő eső okozná a vakolat leválását, amit tetéz a lábazat kiugrása is, mivel a hó megáll rajta és olvadáskor felszívja a vizet a vakolat. A másik képen az udvar felöli lábazaton nem volt leválás, ezért gondolom, hogy ez lehet az oka.
Előzmény: Törölt nick (50)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.04 0 0 52

Köszi la co !!!

 

Reméljük, hogy lehet alkudni az árból!

 

Bíztató, amiket mondtál. ;) Hát igen, szerintünk sem annyira rossz a helyzet, mert belül a falakon a festés teljesen normálisnak tűnik (régi, de normális--> azon "csak" a vizes folt látszik, a vakolat nem "hámlik".

 

Csak a "vizesedik" kifejezés olyan riasztónak tűnt. A fejemben elindult a vezérhangya, mondván a javítás  jó sok pénzbe kerül majd, meg szétrombolják a kis kuckót, soha nem lesz vége, mert ugye pénzünk az véges (és kevés)....

 

Hétfőn megyünk ki egy építész barátunkkal megnézni. Végül is ő mondja majd ki az ítéletet!

 

Majd írok!

 

Köszi még 1x!!!

la_co Creative Commons License 2008.01.04 0 0 51

én rosszabbra számítottam, bár nem tudom belül milyen... a képről sajnos nem látni tisztán, de valószínű a foltoknák kezdi megadni magát a régi szigetelés, a toldaléknál pedig lehet, hogy nem is volt és azért salétromosodik. bár a sarokban mintha nem teljesen alulról érkezne a nedvesség, vagy csak rosszul látom. annyira nem gáz, én kijavítanám, legfeljebb 10 év múlva megint hozzá kell nyúlni.

lehet belőle alkudni emiatt?

Előzmény: Törölt nick (50)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.04 0 0 50

A kép meg lemaradt.....

 

Az ingatlanos azt mondta, hogy akár az előszobát el is lehet bontani, és újraépülni.... Szerintetek??????

 

Az előszoba (balra)  az a lapostetős rész lenne (köbö 7 nm) --> ott a bal sarkában látszik, h. lejött a vakolat...

 

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.04 0 0 49

Szia! Köszi a választ: na hát az úgy van, hogy az előszoba fala vizes, és ha jól megfigyeltük, akkor felülről vizesedett. A vakolat teljesen normálisnak tűnik, nem újszerű, de a festék nem pereg le róla ( de köszi a tippet, ha kimegyünk, akkor megkopogtatjuk mindenképpen). Teszek fel képet a házról, amin látszik az előszoba (a bejárati ajtó nál) - kívülről látszik, hogy kicsit a vakolat lejött.

 

Nem tudjuk, hogyan döntsünk. Szerintetek a vizesedést meg lehet oldani? Annyi mindent írtatok, van akinek bejött az aquapol, valakinek nem, meg az a furkálós módszer.....tanácstalanok vagyunk, és csóróóóóók---> ha ebbe a házikóba belevágunk, akkor holtomiglan ez lesz az otthonunk ;)

kentaura Creative Commons License 2008.01.04 0 0 48
Hol vizesedik az előszoba fala fent, vagy lent. Ha fent, az vagy beázás, vagy páralecsapódás, ha a sarkokban az páralecsapódás, ha a padló sarkában, az vagy fal vizesedés, vagy páralecsapódás. Ha a fal vizesedik, azt kívül is látni lehet. Meg kell nézni a falak alját kívül is és belül is. Ha mostanában volt átfestve az látszik és akkor el lehet kezdeni gyanakodni, hogy nem-e a vizesedés nyomait próbálták meg eltüntetni, ha pedig láthatóan régi a festés, homlokzatszínezés, akkor látni lehet rajta a vizesedés nyomait, (feltáskásodás, sókivirágzás, vakolat hiány) esetleg meg lehet kopogtazni a vakolatot a lábazat környékén, és ha kongó hangot ad, el van válva a faltól. 
Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.04 0 0 47
Húúúú la co !!!! Köszi!!! SZOMOJÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!!! És ha az előszoba-részt lebontjuk????? (mivel az utólag letta házhoz építve, és a teteje vízszintes, még pala sincs rajta... <-- talán ezért ázik be és vizesedik). Annnyira az álomházunk!!!!! De  félek félek félek, mert talán igazad van!! :((
la_co Creative Commons License 2008.01.04 0 0 46

én azt mondom kerülni kell nagyívben az ilyen házakat!

persze csak ha nem bontásra veszed meg. régen küszködök anyámék házával, mint írtam volt injektálásos szigetelés, szárítóvakolat, de télem mindíg előjönnek a gondok. volt aki a lemezes szigetelésre is azt írta, hogy nem ért semmit, mert hőhidat eredményezett... szóval ha egy vásárolandó ház vizesedik, mert nincs szigetelve akkor az veszett fejsze nyele, sokba kerül hogy jó legyen, ha egyáltalán az lesz:(

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.03 0 0 45

Sziasztok! A párommal megtaláltuk álmaink (és  a pénztárcánk) házát! 8,5 M HUF, 80 nm, 3000 nm telek, csendes kis falu... Szeretnénk megvenni, de ahogy megnéztük a házikót igencsak vizes az előszobafal (3 penészes a plafon), illetve az előszobából nyíló nappali előszobafal felőli része is vizes (de az nem penészes). Máshol a házban nem találtunk vizes nyomokat (de a köv. alkalommal elhúzzuk a szekrényeket, és megnézzük, hátha.... ;) A ház amúgy palatetős, és másfél éve fűtetlen, lakatlan. Szerintetek megéri az árát???? Mennyit kellene fordítani a vízmentesítésre??? VAgy a tetőcserére???? A vételt hitelből oldanánk meg, és megtakarított garasaink jelentik az önerőt, vagyis nem sok maradna a felújításra....

 

Tényleg a vizes falak nyáron kiszáradnak?? A falvizesedés miatt nem fog ránkdőlni , az amúgy átlagos állapotú téglaház??? Bocsi, nő vagyok, nem értek az ilyen fickós-témákhoz! ;) Válaszotokat előre is megköszönöm!!!

 

 

kentaura Creative Commons License 2007.12.31 0 0 44
És még az is lehet, hogy valamilyen megfontolásból az érintett sarkon nem vályogfalat készítettek, hanem mondjuk km tégla falat. Lehet, hogy érdemes lenne megmérni a vizesedő sarok és egy száraz sarok felületi hőmérsékletét és a szoba levegőjének páratartalmát.
Előzmény: kentaura (43)
kentaura Creative Commons License 2007.12.31 0 0 43
Tudni kellene, hogy mennyire lejtős a terep, milyen talaj van (agyag, homok, kavics, lösz, stb.), milyen az esővíz elvezetés, hány ponton van, milyen messze van elvezetve a háztól. Lehet, hogy a nedvesedő saroknál van levezetve az esővíz a tetőről? Akkor az a megoldás, hogy jó messzire el kell vezetni a háztól, mondjuk egy betonozott vályúban, vagy más módon. 
Előzmény: Nellibaba (37)
kentaura Creative Commons License 2007.12.31 0 0 42
A három soros kátránypapír már csak a Gábor könyvben van. Az papír hordozórétegű bitumenes csupaszlemez és a papír elrohadása után nem marad hordozó réteg, a bitumen meg imán szétfolyik. Manapság már modifikált bitumenes vastaglemezt kell a falak alá tenni, üvegfátyol hordozóréteggel. A vályogházaknál pedig a legfőbb bűn a padló lezárása, mert ami addig ott párolgott ki, ezután a falon keresztül tud csak feljönni. Ha már lezárja az ember, azt csak úgy lehet megtenni, hogy kellő vastagságú kulékavics ágyat készít (15-20 cm), és a falak mentén szellőzőjáratokat csinál, amik kivezetnek a fal mellett a külső oldalon készített kulékavics árokba (20 cm széles, körbe geotextíliával védve), mellette kifelé lejtő beton járda és az esővizet pedig jó messzire kell vezetni a háztól. El lehet pl azon is gondolkodni, hogy mondjuk beton béléstesteket rak le az ember a padló alá és a végeit összeköti egy tégla járattal, ami több helyen is ki van szellőztetve a falon/alapon keresztül. Hallottam olyan házról, amit az 1800-as években építettek és a pince fala körül készítettek ilyesmi függőleges üregekkel ellátott előtétfalat és csodák csodájára nem nedvesedett a pincefal.
Előzmény: extekergo (36)
la_co Creative Commons License 2007.12.27 0 0 40

Nos az aqupolról annyit, hogy nálunk a bhi kft 250 ezerért körbefúrkálta a házat, beinjektálták azt a csodaanyagot tavasszal, aztán télen már ugyanúgy vizesedik a padló és a fal találkozásánál. Én tudom, hogy az a baj, hogy a régi szigetelés már elporladt és engedi felszivárogni a vizet, de ők azt mondták ez majd megszünteti. Ja, nyáron, amíg nincs fűtés... egyetlen megoldás az élett volna ha lemezeket préseltetek be, de ezt nem tudtam kifizetni, így kidobtam apénzt, és törölhetem a vizet. Mindenesetre aki nem akar így járni az kerülje az ilyen szélhámosokat...

Az ilyen mágnesen csodamasináktól értelmes ember meg ne várjon már csodákat! Ugyan mitől tűnne el a vizesedés?

Előzmény: tvikki (35)
Nellibaba Creative Commons License 2007.12.14 0 0 39

Szia!

 

Köszönöm a hozzászólásodat. A sarok ne páralecsapódás kifejezetten nagy esőzéskor illetve hó olvadás után jelentkezik és csak ott.  Ha belül jelentkezik akkor már régen rossz? Ez alatt mit értesz? Egyébként pont tegnap láttam hogy az alap cementes burkolásán átütött a só vagyis kicsapódott ez azt jelenti gondolom szárad kifele...

 

A szoba betonozása rétegrend: szerelő beton azt hiszem így hívják, aztán lépésálló hungarocel, nelylon, beton, a szoba falainál picit látszik a nelylon is. 1 hónapig rá sem költöztünk üresen állt a szoba nyitott ablakokkal szellőzött a nyáron.

 

Nem tudtam annak a lapnak a pontos nevét de a lényeg az hogy járólapozás előtt le lenne ugyanígy betonozva a helyiség mint a szobában és arra menne a járólap.  Vélemény?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!