Keresés

Részletes keresés

nyman Creative Commons License 2010.02.23 0 0 6
Jo lenne egy kis elrettentes, legalabb terjednenek a szabad szoftverek...

(de nem akarok itt oprendszer flamet)
Előzmény: Afrikaans8 (1)
verz Creative Commons License 2010.02.23 0 0 5
És most ezt te helyesled vagy elítéled?

Mert, ha helyesled, akkor nem vagy komplett (vagy Amerikában élsz, ami szintén bizonyítja elmebeli fogyatékosságodat)!
Előzmény: Afrikaans8 (-)
halinorbi Creative Commons License 2010.02.23 0 0 4
"Még 2008-ban hatalmasat robbantott a mozipénztáraknál a második Batman-mozi."

második?

Afrikaans8 Creative Commons License 2010.02.22 0 0 3
Melyik az a cikk? :)
Előzmény: jolán16 (2)
jolán16 Creative Commons License 2010.02.22 0 0 2
Na ja. Hasonló gazdasági jogsértésekről láttam itt egy érdekes cikket én is: http://www.humanapress.eu/
Afrikaans8 Creative Commons License 2010.02.22 0 0 1
Ehhez kapcsolódik a tiltott szoftverhasználatok ügye. Ilyeneket ugye minimum minden második háztartásban használnak (szerintem alábecsültem), holott keményen büntetendő. Hol van a  szoftverrendőrség? Hivatalokat, irodákat leszámítva hol használnak jogtiszta Windowst? (Ki az a bolod, aki pénzt ad ki ezért? :D  Hacsak nem együtt veszi a laptopjával... na oké.) Akkora tömegeket kellene megbüntetni, hogy csak szemszúrásból szankcionálnak? Vagy nem jól látom?
Előzmény: Afrikaans8 (-)
segédnikk Creative Commons License 2010.02.22 0 0 0
0
Előzmény: Afrikaans8 (-)
Afrikaans8 Creative Commons License 2010.02.22 0 0 topiknyitó

Két év szabadságvesztésre és további pénzbírságra ítélték a legújabb Batman-inkarnáció második részét, A sötét lovag című filmet kézikamerával felvevő filmkalózt. Ezzel még olcsón megúszta.

 

Még 2008-ban hatalmasat robbantott a mozipénztáraknál a második Batman-mozi. Első nap 66,4 millió dollárt, első évben pedig a már-már hihetetlen, közel egymilliárd dolláros bevételt hozott.

A kalózkópiákat megelőzendő a Warner minden eszközt bevetett. Az ausztráliai mozikban például még éjjellátó kamerákkal is ellenőrizték a vetítéseket. Amerikában azonban megmaradtak a régi módszereknél.

A stúdióknak már előzőleg látókörébe került egy mozi, ahol nem sokkal azelőtt a Hancock nevű szuperhős-akcióvígjátékot rögzítette valaki. Ezért aztán azonnal szemet szúrt a nyár közepén hosszú télikabátban érkező egyik néző.

A 42 éves Robert L. Henderson ruházatába rejtve aztán meg is találták a kamerát, majd a rendőrséget kihívva azok letartóztatták. A kamerán azonban nem csak az épp vetített sötét lovagot találták meg, hanem a Hellboy és a Narnia hercege második részét is.

Talán így nem meglepő, hogy az elrendelt házkutatás során összesen 1240 hamis DVD-t és több számítógépet találtak a férfi lakásában. Tavaly október kilencedikén aztán Henderson bűnösnek vallotta magát, és így két évet börtönben, három évet feltételes szabadlábon köteles letölteni, továbbá 24 738 dollár büntetést – azaz filmenként mintegy négyezer forintot – kell fizetnie.

A stúdió minden próbálkozása ellenére azonban a film mégis gyorsan kikerült az internetre; sőt, 2008 legtöbbet letöltött filmjévé avanzsált összesen legalább hétmillió letöltéssel.

 

--------------------------------------------------------------------------------------

 

:D

 

Fel lehet-e számolni az illegális fájlcserélést, ill. hol tart a vonatkozó magyar szabályozás? 1-2 éve emlékeim szerint bezárattak vagy legalábbis korlátoztak néhány letöltőhubot... Persze ezeken csak saját felelősségükre csetelő tömegek vesznek részt, akiknek eszük ágában sincsen illegális tartalmakat egymástól átszedni :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!