Keresés

Részletes keresés

Bolivian Dancer Creative Commons License 2010.04.04 0 0 91
Köszi, az enyém nem eszik emberi táplálékot, csak RC-t, Purinat meg Gourmette-t.
Előzmény: Annie17 (90)
Annie17 Creative Commons License 2010.04.04 0 0 90
Nektek és a cicának is kellemes húsvétot! A mieink már kaptak egy kis sonkát is. :)
Előzmény: Bolivian Dancer (89)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2010.04.04 0 0 89
Köszi, már jobban is van.

Azért kell a kalap, mert nem kéne, hogy kiszedje a varratot a hasából. Ma már evett, ivott, volt kaksi és pisike is. Meglepő, a kalapot is aránylag jól tűri, de amúgy is egy békés, nyugis macska. Naponta többször leveszem, hogy tudjon enni-inni, mosakodni, amikor visszarakom akkor sincs hiszti, csak csúnyán néz egy kicsit. De legalább tudja, hogy nem élete végéig kell hordania, csütörtökön szedetem ki a varratokat. Mondtam is neki, hogy szebb kalapja van mint a Dávid Ibolya néninek, és hogy csinosabb a kalapban, mint a Húsvéti Nyuszi, de szerintem csak hülyének nézett Nagyon kifejező a feje és kommunikatív, iszonyú okos macsek. Tudom hihetetlen, de egyszerű mondatokat is megért.

Ami az álmod illeti, hát, nem vállakoznék rá, hogy megfejtem - pedig volt már, hogy sikerült - de tényleg elég "bizarr" és talán megéreztél valamit. Illetve, lehet esetleg azokban a napokban más is müködött benned?

Kellemes húsvétot!
Előzmény: Annie17 (88)
Annie17 Creative Commons License 2010.04.03 0 0 88

Nagyon szép cica! Látszik, hogy nem érti, hogy miért van rajta ez a műanyag. Biztos kiszúrásnak veszi. Azt hittem, csak kutyákra tesznek ilyesmit. A mi cicáinkon egyiken sem volt. Bár az igaz, hogy az egyik elkezdte tépkedni a cérnát a hasából, na annak, mondjuk nem örültem, úgyhogy levágtam a cérna végét tőből, meg aztán nagyon odafigyeltünk rá.

Még eszembe jutott a Tisza cicával kapcsolatban, hogy aznap éjfélkor mikor a Tisza kikéredzkedett és többet nem jött haza, ezt álmodtam:

egy kamionban vagyok, amit anyám vezet (aki már nem él és soha nem vezetett kamiont), nagy sebességgel haladunk az éjszakai úton. Kétoldalt erdő, és üres az út. Én hátul fekszem a kamionban és félálomban vagyok, amikor anyám megszólal, hogy meg kell állnia, mert úgy érzi, hogy egy kiskutya rohan a kamion mellett, és ő fél, hogy véletlenül elüti, ezért meg akar állni, hogy kiszálljon. Mindketten érezzük, hogy valami veszély lesz, ezért kérem, hogy ne szálljon ki, de ő hajthatatlan. Azt mondja, hogy zárjam be a kamion ablakait és ajtajait és semmi esetre se nyissam ki. Aztán kiszáll. Ahogy hátranézek a kamion hátsó ablakán, látom, hogy tényleg egy kicsit lemaradva lohol egy fekete kis tacskószerű kutya a kamion után. De amint megint hátranézek, látom, hogy egy kicsit távolabb két nagy fekete kutya rohan pórázon, közöttük a gazdájukkal, akin fekete kiképzőruha van. Aztán ők is odaérnek, és tudom, hogy borzalmas dolgok történnek a kamion mellett és látom, ahogy a véres lesz a kamion oldalsó ablaka.

Ekkor felébredtem, hát elég morbid álom, nem nagyon szoktam ilyeneket álmodni.(Álomfejtők, merre vagytok?) Ezért korábban arra is gondoltam, hogy a cicánkat talán kutyák támadták meg, de lehet, hogy mást jelent.

Előzmény: Bolivian Dancer (87)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2010.04.03 0 0 87
Az aranycsapat :-)

Bagicsek már jobban van, alszik hatalmasakat és evett és volt kaksi is, bizony, nagyon örültünk :-) Inni nem ivott, csak két kanálka laktózmentes tejet, (az mindig ki van téve a víz mellé, imádja és nem fosik tőle), ez kicsit aggasztó de figyelem, nem akarom, hogy kiszáradjon. A kedélye nem valami jó, de nem is rossz, érdeklődő és orientált, de fáradékony. Sértődés sincs benne, csak enervált.

Ma kétszer levettük a kalapját a fejéről, hogy nyugodtan tudjon enni, mosakodni, de amikor a hasát kezdte piszkálni, visszatettem, hát nem örült, de nem tűrte rosszul. Figyelem, figyeljük, egyelőre jól alakul.

Előzmény: Annie17 (86)
Annie17 Creative Commons License 2010.04.02 0 0 86

Akkor jobbulást neki. Holnapra már biztos jobban lesz. Én is minden macskámat ivartalaníttattam. Négy lány volt, most csak három lány maradt. Meg egy labrador kutya, aki szintén lány (volt).

Előzmény: Bolivian Dancer (85)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2010.04.02 0 0 85
Igen, nem egy nagy élmény. Az akkori kapcsoaltban több cica is eltűnt sajnos, késöbb meg egy meghalt, mert kiesett az ablakon. Tavaly a szüleim cicáját kellett elaltatni, ma meg a saját cicám mütötték este, kislány (volt) ivartalanítás történt, most kóvályog meg bambul, de hívásra már jön! (6 órával az altatás után)
Előzmény: Annie17 (84)
Annie17 Creative Commons License 2010.04.01 0 0 84
Ó, szegény! Ez olyan szörnyű, amikor eltűnik valakinek az állata. Nekem annyiból megnyugvás, hogy legalább mi megtaláltuk a mienkét, és olyan békés volt az ábrázata. Az nagyon rossz, amikor valaki hiába várja haza a cicáját vagy kutyáját.
Előzmény: Bolivian Dancer (83)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2010.04.01 0 0 83
Bámulatos! (ÉS ti is nagyon rendesek voltatok!)

Egyszer a volt barátnőm Pisti cicáját csapták el, az egyik hátsó térde teljesen szétment, gyakorlatilag térdprotézist kapott, de ő is felépült pár hét alatt. Nem volt olcsó, ha jól emlékszem 60ezer volt 2002-ben? De nem bántuk, nem haltunk bele..persze azért megéreztük rendesen.

Aztán Pisti eltűnt egy napon, soha nem került elő, csodaszép fekete kandúr volt.
Előzmény: Annie17 (82)
Annie17 Creative Commons License 2010.03.31 0 0 82

Háát nem hiszen, hogy légpuska volt volt, mert a szájában sem volt vér, meg sehol a mellette nem csurgott ki, nekem inkább valamiféle horzsolásnak tűnt. Szóval valószínűleg már sosem tudom meg. :(

Mi is egyszer találtunk egy macskát egy forgalmas út mellett, amit elütött az autó, és nem tudott a hátsó lábaira állni, de élt. Mindenesetre megkerestük a gazdáját úgy, hogy mindenhova becsöngettünk a környéken, és utána a gazdával együtt elvittük állatorvoshoz. Az állatorvos azt mondta, hogy egy ilyen műtét nagyon sok pénzbe kerül, és csak egy csípőtöréssel foglalkozó specialista tudja megcsinálni, de ezt a gazda nem akarta vállalni, inkább elaltatta volna, a doki meg azt nem vállalta. Azt mondta, hogy vigye haza a macskát, és gondolkodjon pár napig. A gazda hazavitte a macskát, csinált az udvarán egy kis fészket egy dobozban. De másnap a macska eltűnt nyomtalanul. Ki tudja, hogyan, mivel nem tudott járni, még kúszni se nagyon. Mindenhol keresték, hívogatták, de nem lett meg. Aztán egy hónap múlva hazajött a saját négy lábán, teljesen le volt ugyan fogyva, de még csak nem is bicegett. Teljesen felépült! A saját szememmel láttam. Később elmeséltem az állatorvosnak, aki nagyon csodálkozott, azt mondta, hogy hihetetlen az állatok öngyógyító képessége. Talán ezért bújnak el, azt hiszik meggyógyulnak maguktól, de hát ez nem mindig sikerül.

Előzmény: Bolivian Dancer (81)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2010.03.31 0 0 81
Nem vagyok szakember, de legjobb tudomásom szerint a macskák óvatosan esznek, ezért nem könnyü megmérgezni őket. A patkányméreg elvileg idegméreg, ott nincs vérzés (szerintem), a fagyálló meg nem olyan, amit megisznak a macskák, (maximum idióta emberek).

Az emlitett seb érdekes, 3-4 mm köralakú? Az nem lehetett légpuska..? Mondjuk ez esetben nem ment volna egy centit sem.

Azt végképp nem tudom, miért, hogy csinálják, láttam hazajönni félholt macskát, félig leszakadt lábú macskát, elcsapta az autó, de megmentettük, és van, hogy elbújnak, ha veszélyt éreznek: erre sajnos nem tudok válaszolni. Lehet egyedfüggő is, ki mit választ.

Előzmény: Annie17 (80)
Annie17 Creative Commons License 2010.03.30 0 0 80

Időnként mondják a szomszédok, hogy mérgezik a macskákat, de én nem hiszem, hogy minden esetben mérgezésről lenne szó. Úgy tudom a patkányméregnél a testnyílásokon vér folyik. Lehet, hogy fagyálló volt? Van, akinek a macskája fagyállótól halt meg? Hogy zajlik az ilyen?

Volt egyébként egy apró seb a cicán az alsó szájszéle alatt, a szőrön, de csak egy 3-4 mm-es kör alakú. Belső vérzése sem lehetett, mert csak a nyála csorgott ki a szőrére. De én ezt nem értem a macskáknál, hogy miért nem jön haza, ha rosszul van. Itt is talált volna menedéket, nekünk is van melléképületünk, ahova be tud bújni. Biztos, hogy ott halt meg, valahogy be kellett oda mennie.

Légpuska jobban előfordul ezen a környéken, de annak nyoma van. Van még három másik macskánk, az egyik 15 éves, a másik kettő pedig 4-4. Az egyikből már ki kellett operálni két éve egy légpuska-lövedéket. Keresztülment rajta. Az egyik oldalán volt a vérző seb, a másik oldalán pedig egy nagy dudor keletkezett. Az volt a golyó. Na ő majdnem belehalt., minden csupa vér volt. De aztán nagyon gyorsan, egy-két nap alatt magától felgyógyult, és csak később, az ivartalanásnál szedettük ki belőle a golyót. Mondta az állatorvos, hogy hihetetlen szerencse, hogy nem érintett fontos részt.

Köszi a honlapcímet. Már fenn van a találtcica.org honlapon az In memoriam rovatba.

Előzmény: Bolivian Dancer (79)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2010.03.30 0 0 79
Volt már mérgezés a környéken? Semmi nyom nem volt rajta? Ott hunyt el, biztos?

Sajnálom nagyon, szép cica volt, hasonlít az én Micumra, régről.
Előzmény: Annie17 (74)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2010.03.30 0 0 78
Együttérzésem. Van egy emléktopik: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9133794

Az állatok közül sok elbújik, de nem a halál miatt bújik el, hanem mert biztonságot keres a gyógyulásra, szülésre, akármire. Sajnos nem mindig alakul úgy, de a fedezékbe vonulás alapvető ösztön.
Előzmény: Annie17 (77)
Annie17 Creative Commons License 2010.03.29 0 0 77
Előzmény: Annie17 (76)
Annie17 Creative Commons License 2010.03.29 0 0 76
Tisza
Előzmény: Annie17 (75)
Annie17 Creative Commons License 2010.03.29 0 0 75
Tisza cica
Annie17 Creative Commons License 2010.03.29 0 0 74

Sziasztok!

Öt napja eltűnt macskánkat a szomszéd (szintén macskabarát) sufnijában találtuk meg holtan. Nem volt rajta semmilyen külsérelmi nyom és még csak egy éves volt. Rajta kívül még három macskánk van, a szomszédnak pedig kettő. Ha megmérgezték, miért nem jött haza, úgy tudom egyik méreg sem hat olyan gyorsan, és a többi macskát miért nem? Éjfélkor engedtük ki a házból, de reggel már nem jött reggelizni, hiába hívogattuk, pedig hallótávolságon belül volt. Érdekelne, hogy van-e valakinek hasonló tapasztalata. Egyáltalán, miért bújik el egy haldokló macska?

Manócska01 Creative Commons License 2006.09.29 0 0 73

ugyan - nagyon szivesen- tudom mit érzel - gyere csak abba a topikba- főleg munkanapon van ott több ember- segitenek - hidd el -

Előzmény: Madelaine (72)
Madelaine Creative Commons License 2006.09.28 0 0 72

Köszönöm Manócska01!

Igazán jólesett!

Manócska01 Creative Commons License 2006.09.26 0 0 71

sajnálom- 8-((

itt kaphatsz tanácsot- segitséget -

 http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9073230&la=57453301

Előzmény: Madelaine (70)
Madelaine Creative Commons License 2006.09.26 0 0 70

Vígasztalhatatlan vagyok,ugyanis tegnap veszítettem el a kanárimat.Most lett volna nemsokára 6 éves,nem tudom sok ez vagy kevés,de ez most nem is érdekes.Teljesen váratlanul ért,nem is számítottam rá,mert nem tűnt betegnek csak mostanában napközben többször el el szundított,de nem tulajdonítottam ennek különösebb jelentőséget,mert azért mégsem volt már teljesen fiatal.Aki azt gondolja,hogy egy kismadarat nem lehet úgy szeretni,mint egy kutyát vagy egy macskát,az nagyon téved!Én tegnap óta szinte folyamatosan csak sírok,olyan érzés,mintha az egyik legjobb barátomat veszítettem volna el.

Utólag talán mindegy,de én nagyon szeretném kideríteni,hogy mi történt vele,ezért ha bárki tud,kérem segítsen nekem!!Egyáltalán meddig élhet egy kanári?

funny7777 Creative Commons License 2006.08.09 0 0 69

Sziasztok!

Két héttel ezlőtt tűnt el a macskám, és ezelőtt soha nem ment el ennyi időre.

Mit gondoltok miért ment el?Mennyi esély van arra hogy visszajön???

Írjatok

Köszi:

Funny

jingo Creative Commons License 2006.04.19 0 0 68
Hát nem tudom,én boldogan élnék 100 éves koromig a mostani kutyámmal,mert nekem ő tökéletes.
Előzmény: amarok0 (63)
kriseva Creative Commons License 2006.03.25 0 0 67

Őszintén sajnálom:((((((((((

Nyugodjék békében:(((

Előzmény: OWO (65)
izabó Creative Commons License 2006.03.25 0 0 66
Öszinte részvétem.:o(((
Előzmény: OWO (65)
OWO Creative Commons License 2006.03.25 0 0 65
Ma 10:30-kor meghalt a Kutyám Csöpi, 1 németvizsla kutya. Élt 16 évet és másfél hónapot. Emlékét, amíg élek megőrzöm :(. Nyugodjon békében.

OWO
kismacskáim Creative Commons License 2002.11.26 0 0 64
Látod, végül kiderül, hogy hiába klónozzák a kedvenceket, az az állat már úgysem ugyanaz lenne!
Mi is máskánt állunk hozzá, ennek következtében ő is másként reagálna.
Tehát az élet egyedi és megismételhetetlen!
Előzmény: bubu (48)
amarok0 Creative Commons License 2002.11.25 0 0 63
Borzalmas lenne,
szóval iszonyu lenne ugyanazokkal az élőlényekkel a végtelenségig élni. Az ember idegrendszere se a monotóniára van kitalálva - ha én elvesztek egy kétlábut avagy négylábut megsiratom és örökre megmaradnak a szép emlékei
- de jön a következő, aki másként lesz csuda.

Innen jut eszembe egy volt kolléganőm: egyetlenegy gyerekük van, és soha is ' nem lett több, (pedig nagyon van mit a tejbe apritani), mert az az egy oly tökély, hogy soha más gyerekük a nyomába se érhetne...

Erről az egészről ennyit.

Előzmény: Muster Mark (57)
kismacskáim Creative Commons License 2002.11.24 0 0 62
Igen, igy értem igazad van!
De érdekes lenne, ha már a sci-fi témakör részét boncolgatnánk,----elveszitett
kedvenceink mellett, kedvenc szüleinket, vagy sajátmagunkat is felnevelhetnénk..
de ez off...
Előzmény: Muster Mark (61)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!