Keresés

Részletes keresés

montekukk Creative Commons License 2011.02.02 0 0 3397

Egyesek azt hiszik, ez valami átjáró közpark. Ki kéne tenni több helyre
a MAGÁNTERÜLET táblát. Áll egy fószer a kapu előtt, telefonál. Kimegyünk, én meg kíméletlenül becsukom ám magam után. "Mért csukom be ?"

Mert magánterület, uram ! Próbáljon csak úgy besétálni

a budaörsi oldalon a házakba !

Szállítók, szerelők még véletlenül se csukják be a kaput.

 

 

 

chriscc Creative Commons License 2011.02.02 0 0 3396

A wd-40 mindenre jó. Kenő, kontaktjavító, kiszedi a hajból a rágógumit, BÁRMIT meg lehet vele csinálni. Csak kocsiajtó zsanérját ne fújd be, mert kimossa a zsírt és csak mégjobban nyikorogni fog... :)

Előzmény: nincs kecmec (3395)
nincs kecmec Creative Commons License 2011.02.02 0 0 3395

Ugy tudom az a WD-40 rozsdatlanito. De ha csikorog megprobalhatod :):):)

 

 

 

Előzmény: Coli-Zsiráf (3393)


nincs kecmec Creative Commons License 2011.02.01 0 0 3394

Szia Coli

Kerdezd meg Zolit /36202610869/ a parkettas havert. Nalunk az osszes szegelylecet kicsereltettem szelesebbre mert egyebbkent is  dirib-darabokbol volt kirakva

Kozeli viszlat.

Előzmény: Coli-Zsiráf (3393)
Coli-Zsiráf Creative Commons License 2011.02.01 0 0 3393

hali,

van ötlete valakinek mit lehet kezdeni a helyenként szarul lerakott parketttával?

ami úgy nyikororg mint Angliában egy 500-600 éves házban basszus :( parketta, bocs műanyag valami parketta hatású izé:):):):)

 

szóval az illesztéseknél egy két helyen, már gondoltam arra is hogy befúlyom az illesztésnél szilikon spray-vel:):):)

vagy WD-40 az aztán mindenre jó:):):):):)

 

üdv és szép napot:)

Coli

Coli-Zsiráf Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3392

Mi pont Helit Szereltünk Chriscc-nél és elvoltunk fogalva a carbon lapátokkal, meg a rotor állás szöggel:) nem holni földrengéssel :) minket az sem állíthat meg:)

 

Sajnálom, hogy menni kell:( Manóka, de igazatok van én sem tennék másképpen!!!!

 

Én is szilikonozok rendes a szakik után:( meg a parketta szegélyeket is nézzétek meg mert elég, nos nem a leg jobb sok helyen a ragasztása

 

Jó éjt mindenkinek:)

 

 

 

PapirElefant Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3391

Sajnálom, hogy az elköltözés mellett döntöttetek!

Megdöbbentett, amit a tolvajokról meséltél, de a Gropiusos hozzáállás a lakásotokhoz is.

Ez sokkal jellemzőbb rájuk, mint a kedvesség. Addig könnyű "édibédinek" lenni, amíg nincs komoly garanciális probléma! Ha jó lenne a hőszigetelés, nem fagyhatna meg a nedvesség az ablakon belül! Én a képek alapján valószínűnek tartom, hogy kívülről ázik a fal. Az 1. ütemnek egy ugyanilyen (földszinti, kívül földbucával) lakásbeázást hónapokig javítgatták. Ugyanez volt a gond. Láthatólag nehezen oldották meg a problémát. Gondolom nálad ezt a nagy költséget akarták megspórolni a nyilvánvaló felelősségük hárításával! 

Nem fagyhat le az ablak belülről akkor sem, ha nagyon párás bent a levegő! Ezt ők is tudják, bármit mondanak erről, csak ki akarnak bújni a kötelezettségek alól, vagy az időt húzzák. Már nem aktuális nektek, de én szakértői véleményt csináltatnék ebben az esetben! A hőtérképes vizsgálattal (thermográfiai vizsgálat) ki tudják mutatni azt is, ha kívülről ázik az épület. Kb. 30.000 Ft + ÁFA szakértői véleménnyel, de lehet olcsóbban is találni az interneten.

Biztos, hogy egy ilyen szakértői vélemény birokában is harcolni kell a Gropiusszal, de legalább kevésbé tudják a lakót hülyének nézni!

Remélem, szerencsésebbek lesztek a következő lakással!

Előzmény: manóka206 (3390)
manóka206 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3390

Köszönjük a jobbnál jobb ötleteket a külső behatolókra, de úgy néz ki ez a ma hajnali "produkció" volt az utolsó csepp a pohárban. Kicsit örülök, hogy csak béreljük a lakást, mert így van lehetőség tovább állni és mi úgy döntöttünk a baba egészségét és a mi épségünket nem kockáztatjuk, elmegyünk. Nagyon szerettünk itt élni, de nem maradunk. Amikor ideköltöztünk 1 éve, akkor meg a kocsinkat törték fel lent a garázsban. Nem mondom, hogy máshol nem fog semmi ilyen történni, de nem szívesen maradunk már. 

 

Mi is csak később gondoltunk bele, hogy akár kést is ránthatott volna a betolakodó és akkor komolyabb baj is történhetett volna, csak abban a pillanatban ez nem futott végig az agyunkon. Máskor (ami remélem nem lesz) óvatosabbak leszünk ilyen helyzetben. 

 

A földrengésből mi semmit nem éreztünk pedig itthon néztük a tévét. Párom kollégája a gazdagréti lakótelepen lakik és rendesen érezték, mozgott a kulcs a zárba. 

keroppi Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3389

Sziasztok!

 

Ez a Gropius-os Gábor nálam is kiverte a biztosítékot. Nálunk a burkolatváltó jött fel két szoba között. Kijöttek, megnézték, és közölte a srác szemtelenül vigyorogva,hogy ügye most már bevalljuk, hogy azért mi rúgtuk szét ezt a burkolatváltót. Biztosan amikor valami bútort cipeltünk be a szobába.

 

Tényleg pofátlan a hozzááláásuk, pedig nem sok mindent kértünk. Pedig lett volna mit, mert nálunk nagyon gyatra minőségben burkoltak, festettek. De már nem akartuk, hogy hozzányúljanak, amit lehetett, magunk javítottunk (fugázás, szilikonozás, glettelés, festés).

 

A penészedés miatt én is nagyon aggódok. Próbálok szellőztetni, de kisgyerek mellett ez tényleg nem mindig kivitelezhető egyszerűen.

 

 

Jó éjt mindenkinek!

Előzmény: manóka206 (3377)
hardrockM Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3388

Nagyon aranyos a kis"Manó", remélem ez a csúnya penészügyetek is megoldódik, szerintem is szigetelési próbléma lehet és ha nem hajlandóak "kijavítani" akkor sajnos kell a külső szakértő, más ötletem nincs, de , hogy ilyen "kedves" látogatóid voltalak, ez borzasztó ! A kapu becsukása itt nálunk is állandóan próbléma , jó lenne valami közös megoldást találni.

 

Csak érdeklődnék , hogy itt lehetett érezni a földrengést ? nem voltam itthon és érdekelne, hogy itt mi volt érezhető...

Előzmény: manóka206 (3385)
chriscc Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3387

Az idős bácsinak azóta is a létező legnagyobb riszpekt a világon. Neki volt igaza!

Mozgásérzékelős kell, de nem lámpa, hanem HALÁLSUGÁR! Vagy kirakom a helit karbon lapátokkal és mozgásérzékelővel, aztán lehet sütni szeletelt betörőbácsit ;) Tőlünk max egy rozsdás grillsütőt meg egy fűrészt tudnának elvinni, de ha észreveszem, mindkettőt elhelyezem a kedves uriemberek végbelébe, az tuti... Szerencse, hogy nem lett nagyobb bajotok, és csak ennyi lett a kár.

Előzmény: Coli-Zsiráf (3386)
Coli-Zsiráf Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3386

SZia Manóka:)

 

 

Erre nem akarok írni, mert csak elszálna az újam a billentyűzeten!!!!! a durva anyukat az biztos, és akkor még óvatosan fogalamazok!

 

Nos mozgásérzékelős reflektor persze, csak a kis terasz részre beállítva és nem úgy hogy az esetleg szemben alvóknak a retinája felkapcsolódáskor egyből elégjen!!!:) lehet gyagya ötlet, de biztos nem szeret senki sötétben turkálni!!!!!! így legalább majd ő is, meg ti is láthatjátok ki kivel áll szemben!!!!!mikor lendül az arcába a baseball ütő:)

 

a másik, hogy egy egyszerű akár időzítőkapcsoló(ikea) és nektek nem kell vele foglalkozni csak bedugni a konnektorba és aki este közel megy a sőtétben az máris fényárban úszhat!!!! hangsúlyozom a beállításokra a szomszédok figyelembe vétele melett......

szerintem egy jó ötlet...

 

a másik meg az áram:) de erre sajnos már egy idős bácsika is ráfaragott majdnem, igaz precedens értékű volt az ügy!!!!!

 

 

manóka206 Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3385

Azon már mi is gondolkodtunk, hogy ilyen hidegben jó ha egyszer szellőztet az ember egy nap. Főleg, hogy azt vissza kell fűteni. 

Mi laktunk a SRI-ben is és semmi problémánk nem volt. 

 

Viszont most áldom a penészt és a babámat, mert éjjel épp etettem (4 óra lehetett) és ugye kint a nappaliban (a drága penész miatt). Egyszer csak hangokat hallok. Mondom magamban, biztos jöttek a munkások, annyian járkálnak itt manapság. Meg sem fordult hirtelen, félálomban a fejemben, hogy azért ehhez még egy kicsit korán van. Majd matatás a teraszon. Kinézek és egy "jólszituált" emberke kezdi nézegetni a cuccainkat, ami kint van. Üdítőt és vizet tárolunk kint, mindez lefedve egy tejes ládával. Illetve a másik oldalon egy kölcsön kapott kiskocsi van. Gyorsan szóltam a páromnak, hogy némi problémát vélek felfedezni (persze nem ilyen nyugodtan). Odaugrott a teraszajtóhoz, majd amikor az ember kezében az üdítőkkel elindult kifele a kapun kiugrott és kikergette őket (ketten voltak). Hihetetlen mik vannak, bár már semmin nem csodálkozunk. Persze nekik állt feljebb és egymással üvöltöztek a kertben (szegény párom egy szál semmiben). A ládát elvitték. Kezem lábam remegett, alig tudtunk elaludni. A kapu szerintem amióta megépült nem jól működik. Hol csak kóddal lehet kinyitni, de legtöbbször tárva nyitva vagy csak be van hajtva. Tudnám ilyenkor hol a portaszolgálat??? A lényeg, hogy mindenki vigyázzon a teraszon tárolt dolgaira.

 

 

Coli-Zsiráf Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3384

 

 EZekszerint senkinek nem hiányzik a kulcsa:):):):) ez jó hír:)

 

igaz nem is olyan mint amiket  a lakásokhoz kaptunk ( bár zárcsere nem lehetettlen manapság ) :):):)

 

chriscc Creative Commons License 2011.01.31 0 0 3383

Mi van, hogy 3 napig nem szellőztetünk, amikor nagyon cidri van, egész nap itthon vagyunk, lélegezzük kifele a párát, vagy 5x csinálok teát ami szintén gőzöl rendesen, és érdekes mégsincs penész, szóval az hogy a ti hibátok egy jó nagy kamu. Ne hagyjátok annyiban.

Előzmény: manóka206 (3377)
Coli-Zsiráf Creative Commons License 2011.01.30 0 0 3382

 

                                                                             FIGYELEM !

 Találtunk egy kulcsot szép szivecskés kő kulcstartóval, valaki már fel akasztotta az SR2 F-D épület garázsbejáróhoz, de jobbnak láttuk onnan levenni és így most nálunk átvehető!!!!

SR2/F épület /10 lakás

Coli-Zsiráf Creative Commons License 2011.01.29 0 0 3381

Ne hadjátok magatokat!!!! főleg ne hadjátok , hogy hülyének nézzenek:)

 

jó hétvégét:) aranyos a pöttöm ember:)

Pocok-e Creative Commons License 2011.01.28 0 0 3380

Szia Manóka!

 

Sajnálatos, hogy nem akarják elismerni, hogy ez az ő hibájuk. Érdekes, hogy előfordul, hogy nem szellőztetünk naponta, nálunk mégsem áll fenn ilyen probléma, sőt merem állítani, hogy a lakások 95%-nál sem, akkor miért ti vagytok a hibásak?

 

Én csak annyit mondanék, hogy a mi lakásunk nagyon jól sikerült ugyan, de a grupios-os meg a sasad- os emberek hozzáállása felháborító. Mikor nekünk lejött a kád előlapja, mert nem volt megfelelően rögzítve és felhívtam a kedves gropius figyelmét rá, megkérdezték, hogy mit csináltam vele hogy leesett? Mit csináltam volna? Rugdostam egész nap, tök jó szórakozás nem? :)

 

Tényleg hajlamosak hülyének nézni az embert!

 

Remélem, hogy megoldódik a problémátok, nagyon aranyos a kis csöppség! :)

Előzmény: manóka206 (3377)
Zöldharisnya Creative Commons License 2011.01.28 0 0 3379

Szia Manóka,

 

küldj egy e-mailt  s küldök infot. Üdv

Előzmény: manóka206 (3378)
manóka206 Creative Commons License 2011.01.28 0 0 3378

Egy más témában kérném még a segítséget!

Valaki meg tudná írni, hogy akinek földszinti lakása van kell-e a teraszra is valamilyen közös költséget fizetni? 

 

Köszönöm!

manóka206 Creative Commons License 2011.01.28 0 0 3377

Sziasztok,

 

 

Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget és javaslatot. 

A Groupiusnál bejelentettük a hibát A  napon, B napon kijöttek Újvári Csaba és  valamilyen Gábor.  Amikor bejöttek rögtön azt mondták, hogy ez szellőztetési hiba. Feltépték a szegélyléceket és akkor is azt mondták hogy ez nem külső szigetelési hiba. Következő javaslatokat tették.

Ne toljuk a gardróbot a falra se az ágyat, szellőztessünk napjában 3szor, majd fűtsem fel minden egyes szellőztetés után az egész lakást.

Addig a pici babát a fürdő lakásba rakjam ????

 

Köszönjük a felajánlásokat,de állítólag mindent elintéz a Groupius.

 

Most jelenleg a nappaliban élünk, rögtön kiköltöztünk ahogy megláttuk a penészt.

 

Az a fura nekem ebben az egészben, hogy azt mondják azért penészes mert nem szellőztetek viszont kérdem én a lakásnak mért csak az a sarka penészedik ami a kinti föld buckával érintkezik???????

 

Egyértelmű, hogy jó a kinti szigetelés egyébként. (Szerintük )  Ha 5-ösön megy a radiátor és amikor fúj a szél akkor látom, hogy a függöny össze-vissza mozog és érzem a bőrömön a hideget.

 

Ma kijöttek megint a Groupisutól egy nagydarab emberke és Gábor elkezdek egy kütyüvel hadonászni és azt mondogatták nagyon magas a lakásban a páratartalom. Azért penészedik a lakás mert nagyon jó a szigetelése az ablakoknak. Persze azért jegesedik az ablakom belülről mert nagyon jó a lakás hőszigetelése.

 

Egyébként össze vissza magyaráznak. Szerintem tudják, hogy ez az ő hibájuk de hát amíg megtudják etetni az embereket addig nincs baj.

 

Nem tudtok adni egy olyan kontaktot, aki teljesen független műszaki szakértő és természetesen tud hivatalos jegyzőkönyvet adni???

 

 

 

Ő érte aggódunk. :) :) 

Coli-Zsiráf Creative Commons License 2011.01.28 0 0 3376

én most mondhatom, nem kell félni, akkor biztos majd megköveznek, hogy beépített ember vagyok:):):)

 

Nem, nem az vagyok:)

 

Amúgy ezek az esetek szerintem nem állatlánosak.... mármint persze, ha ennyi lakás van abból a nagy számok törvénye alapján is van olyan ami defektes (sajnos) vagy éppen még javításra szorul....

ezt a saját lakásomról is elmodhatom itt is van mit kijavítgatni, DE és most jön a De, mivel nem nagy hibák ezek, és kb fél perces munka az ember nem veri nagy dobra megcsinálja és megy tovább!!!!!!

 

szóval összeségében arra az egyre figyelj, hogy érezd itt jól magad:)

 

 

P.S.:

És ha emeleten laksz ne húzkod a bútorodat a parkettán éjjel nappal filc lábvédő nélkül pls......Persze ez nem neked szólt:) hanem annak aki csinálja:) talán a fölöttem lakó?????? ah hát:)

 

na csók:)

Snyesz

 

 

Előzmény: wculec (3375)
wculec Creative Commons License 2011.01.28 0 0 3375

Sziasztok!

 

Nemrég költöztem a lakóparkba és nagyon pozitívan tapasztaltam a értékesítők valamint a műszaki emberek segítőkészségét. A lakásomon is csak 2 jelentéktelen hiba volt amit 1 héten belül korrigáltak a kivitelező szakemberei.

 

Ezeket a hibákat látván kicsit félek.

Mit javasoltok, mire kell odafigyelni?

 

Köszi

Zöldharisnya Creative Commons License 2011.01.26 0 0 3374

Szia Manóka!

 

....... a  kisbabával, ilyen helyzetet, ez szörnyű, a baby önmagában is elég stressz így start up időben és, hogy nem az elvárt egészséges száraz meleg szoba várja, az absurd.......gondolom evidens, de azért leírom, hogy a babát semmiképpen ne tegyétek ebbe a szobába, az ő tüdeje még nem biztos, hogy jól veszi  a gombaspórát. Ha meg volt a kivitelezői szemle, akkor hypóval mosd le a falakról a penészt (de rajtad is maszk legyen!), s még így nedvesen fessd át penészölő festékkel jó vastagon. A vizesedést ez sem oldja meg, de legalább a spórák nem keringenek a levegőben és ha csak nem szuper rezisztens a csapat, nem jön vissza a penész.

A fal mellett kívülről van egy műanyagszerű vízzárró szigetelés,  a földkupac és a fal között. Lehet, hogy ez sérült. De a szigetelés egyébként sem ok a fszti lakásoknál, hideg a padló és a külső falak 5fokozatu fűtésnél is!! 

üdv

 

Előzmény: Zöldharisnya (3373)
Zöldharisnya Creative Commons License 2011.01.26 0 0 3373

Szia Manóka!

csinált vmit a kivitelező??? Ugye fszt-i a lakás? Ez szigetelési és nem szellőztetési hiba!

Üdv

Előzmény: manóka206 (3371)
Coli-Zsiráf Creative Commons License 2011.01.26 0 0 3372

Őrület!!!!!!!!!

 

Na ez tényleg nagyon durva:( és szerintem a szellőztetés biztos tényleg csak javaslat volt, nem hinném, hogy gonoszkodásból mondta volna martindoc:)  ugye!

 

amúgy itt komoly kivitelezési hiba lehet a háttérben, mert az, hogy penész van az nem nagy újdonság, mert az a harmadk emeleten is volt nálunk mikor a kisszobába teregettünk  és csesztük kinyitni az ablakot így sarok bedurrant penésszel:)(ALbérlet és tégla épület volt)

 

szóval bent teregettek vagy van szárítógép?

ha szellőztettek akkor nem szabadna ennyire penészesedni

mindenképpen kivítelezőnek kell szólni, és szavo spry leöli a penészt! nekem van itthon kicsit büdi de csak pár percig viszont utánna tiszta lesz a fal és steril!!!!!!!!!! ha kell szívesen átugrok vele akár du. is...... jelezzetek hogy kell e!!!!

üdv COli

manóka206 Creative Commons License 2011.01.25 0 0 3371

Nem tudom, én nem így szoktam javasolni dolgokat, ennél valamivel kulturáltabban.

Északi fekvésű, de akkor sem tartom normálisnak, hogy fel van vizesedve teljesen a fal kb. 1 méter magasságban.

Ami igazán aggaszt, hogy egy három hetes babával vagyunk itthon.

Előzmény: martindoc (3370)
martindoc Creative Commons License 2011.01.25 0 0 3370

nem itelkeztem, javasoltam. foldszinti, eszakkeleti fekvesu lakas?

Előzmény: manóka206 (3369)
manóka206 Creative Commons License 2011.01.25 0 0 3369

Viccelsz????

 

 

Naponta többször van szellőztetve.  

Egyébként amíg nem tudod a részleteket nem kell ítélkezni.

 

 

 

Előzmény: martindoc (3368)
martindoc Creative Commons License 2011.01.25 0 0 3368

lehet neha nem artana szelloztetned az uj lakasodban...

Előzmény: manóka206 (3367)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!