Keresés

Részletes keresés

abani Creative Commons License 2009.08.30 0 0 29
"2005 júniusában bejárta a világsajtót a hír, hogy 7000 éves civilizáció nyomait találták meg. Egy templomépítő népét, akik óriás, 150 méter átmérőjű, kör alakú cölöpökkel csillagászati megfigyelésekre is alkalmas, a kőkörökre emlékeztető templomokat építettek a mai Ausztria, Szlovákia, Csehország és Kelet-Németország területén - bár, ahogy utánanéztem, ugyanilyen kőkörök épültek a Kárpát-medencében és tőlünk keletre, a mai Ukrajna területén is. Már 300 embernek óriás, több tucat többtonnás kőoszlopból álló, Stonehenge-hez hasonló építményeket emeltek! Kőköröket Angliától a Kárpát-medencéig, és tovább, az egész ókori Szkítia területén, az Eurázsiái-síkságon, és még tovább, kőkörök épültek Kínában és Indiában is. A “The Independent" két cikkében azt is megírta, hogy Európa első civilizációja a mai Észak-Szerbiából és a mai Magyarország területéről indult ki i.e. 4800 körül (a világhálón: http://news.independent.co.uk/europe/ story.jsp?story=645976 http ://news .independent. co. uk/europe/ story.jsp?story=645972).

Forrás: http://tengri.gportal.hu/gindex.php?pg=5580615&nid=1241378

korieander Creative Commons License 2009.08.30 0 0 27
jajj de szeretjük az 1olodalúan kiollózott mondatokat lobogtató idiótákat...

de nézzük mit mondott a Prof valójában..

" A '75-ben megjelent könyvem nem azt akarta bebizonyítani, hogy a sumerek és magyarok nem rokonok, csak annyit, hogy azok az érvek, amelyeket az elmúlt évszázad során a sumer-magyar rokonság mellett komolyabb és linkebb szerzők felhoztak, tarthatatlanok. Akkoriban azt mondtam, és mai is csak azt mondhatom, hogy engem a sumer szövegek érdekelnek és a sumer szövegekben élek, mint ahogy az ókori keleti szövegekben általában. Engem a sumer-magyar rokonság akkor sem érdekelne, ha igaz volna. Annak, aki foglalkozik Kodály magyar népdalaival vagy Arany magyar verseivel, nem kell feltétlenül érdeklődést mutatni a magyar-török nyelvi kapcsolatok vagy a magyar-hindu régészeti kapcsolatok iránt. A sumer van olyan nyelv, mint bármilyen nyelve a világnak, sok tízezer sornyi gyönyörű szöveg van ezen a nyelven. A könyvemben azt akartam bizonyítani, hogy ezek az elméletek, elképzelések délibábok, amelyek egy olyan magyar múlt felrajzolására szolgálnak, amely nincs. Nemzeti történet-szemléletünk vagy nemzeti tudatunk zavarairól árulkodik a sumer-magyar nyelvrokonítás. Egyébként aki figyelmesen olvassa a könyvet, észreveszi, hogy először használtam egy olyan szót, amelyet akkoriban még nem volt szokás leírni: "szamizdat". "

Előzmény: abani (-)
abani Creative Commons License 2009.08.30 0 0 26
Hát éppen ez az. Ezekre az ősi leletanyagra és azok feldolgozására nincs pénze a T. Akadémiának, arra bizony van, hogy még mindig Hunfalvy és Budenz elméletét bizonyítsák. Na itt kellene jelentős változást elérni és megvizsgálni azokat a leleteket amelyek sumer, etruszk vagy iráni vonalra mutatnak. De a régi dogmák és beidegződések miatt erre nincs lehetőség.
Előzmény: mociga (25)
mociga Creative Commons License 2009.08.30 0 0 25
Vannak. Annyi már a régészeti lelet, hogy ha lenne rá pénz, ember és idő azok feldolgozása is évtizedekbe telne. (jelenleg bekerülnek raktárakba) Epítőipari ismerőseim ki is vannak kattanva azon, hogy nem tudnak dolgozni, mert lépten nyomon ilyen ősi nyomokra bukkannak és fordulnak ki a magyar földből. :-(
Előzmény: abani (21)
abani Creative Commons License 2009.08.30 0 0 24
Kifejtenéd bővebben?
Előzmény: Törölt nick (23)
mociga Creative Commons License 2009.08.30 0 0 22
Akkor minek kiemelni az uralisztikát? Szar az alapszabály, vagy van mire hivatkozni, hogy más eredezttetés kutatást közpénzből nem szabad támogatni? Nem tudom. :-((
Előzmény: méregkeverő (19)
abani Creative Commons License 2009.08.30 0 0 21
Ezt az adatot, mint az első legrégebbi KM -ben megtalált ősünkkel hoztam kapcsolatba.
Természetesen lehetnek ennél régebbi leletek is.
Előzmény: Törölt nick (17)
abani Creative Commons License 2009.08.30 0 0 20
Üdv: Mociga, bizony foglalkoznunk kell azokkal a dolgokkal, mint pl. a magyar nyelv és azok gyökei. Csak örülhetünk annak, hogy léteznek olyan nyelvészeink mint, Marácz aki tudományosan bizonyítja nyelvünk származását. Sajnos az MTA -át nem nagyon érdekli tanulmányai.
Előzmény: mociga (14)
méregkeverő Creative Commons License 2009.08.30 0 0 19
Az előzményt miért felejtetted ki?

"a magyar nyelvészet minden területének művelése, általános és alkalmazott nyelvészeti kutatások végzése,..."
Előzmény: mociga (14)
mociga Creative Commons License 2009.08.30 0 0 16

Hékás! Esetleg nem ők csinálják a dogmákat?

Dadognám.... ;-)

Előzmény: Törölt nick (9)
abani Creative Commons License 2009.08.30 0 0 15
Nem erre akartam kilyukadni, csak hagyni kéne ifjú történészeinket, hogy a tudomány és a felszinre került bizonyítékok alapján folytathassák munkájukat.
Előzmény: Törölt nick (11)
mociga Creative Commons License 2009.08.30 0 0 14

Mit csodálkozunk?

Az alapító okirat szerint ("az uráli nyelvészet tudományos vizsgálata")

is ezzel ajánlatos foglalkozniuk. Egy fociklubb nem fog elkezdeni tekézni. Arra csinálnak a tekeszerető klubbtagok egy másik klubbot, vagy módosítják az alapszabályt. Ennyi.

 

http://www.nytud.hu/dok/alapito.html

 

 

 

 

Előzmény: abani (-)
abani Creative Commons License 2009.08.30 0 0 13
Ebben igazat kell, hogy adjak és sajnos ez a nézet a mai napig nem változott.
Előzmény: Törölt nick (8)
abani Creative Commons License 2009.08.30 0 0 12
Amennyiben a személyeskedés a fő alapelved, (indokok híján) akkor keress magadnak egy másik topikot.
Előzmény: Törölt nick (7)
méregkeverő Creative Commons License 2009.08.30 0 0 10
1. Ki az a "Dr. Komoroczy", az "MTA tagja"

<a href="http://mta.hu/index.php?no_cache=1&search=1&id=421&LANG=h&IDN=Komor%F3czy&HOL=all&OSZT=all&TAG=all&Submit=Keress%21" target="_blank">Az MTA nem ismeri</a>

Létezik egy kandidátus
Előzmény: abani (-)
abani Creative Commons License 2009.08.30 0 0 6
Lehet, hogy neked szükséged van rá, de a műveltebb és új tudományos alapokra helyezett nézeteket valló társadalomnak és azok kutatóinak nincs rá szüksége.
A történelmet nem szabadna, hogy a politika és azok nézetei határozzák meg.
Előzmény: Törölt nick (5)
abani Creative Commons License 2009.08.30 0 0 4
"Az egyenes járású majom ember (Afrika) és a kínai ember. Ln. : László Gyula: I.m. 41.old. "

A vértesszőlősi ősember az őskőkor alsó szakaszában élt (kb. K.e. 1.200.000-200.000), az egyik legrégibb felegyenesedett már embernek mondható lény a Kárpát-medencéből, Magyarország területéről származott szét a világba. Az ember megjelenésével foglalkozó szakkönyvek az ősember ’szabványosított mértékének’ mégis a kihalt meandervölgyi típust tartják. . .

"Ha a vértesszőlősi és nem a neandervölgyi típusú ember fejlődött tovább, akkor miért a neandervölgyihöz viszonyítják az összes ősembert, azokat is, amelyeknek a fejlődése töretlen és jelenlétük kimutatható a nagy közel-keleti kultúrák kialakulásának kezdetén? Ennek oka talán az, hogy a neandervölgyi ősember ’németországi’ volt, nem pedig ’magyarországi’. A világhírű vértesszőlősi leletekről kevés szó esik, mintha nem illesztették volna bele a nagyközönségnek szánt, ismeretterjesztő művekbe, s csak az e könyvben említett szerzők munkaiban lehet róluk olvasni."

Forrás: Marton Veronika: A történelem előtti korok pecsételői

http://www.magtudin.org/Marton%20pecsetnyom.htm

A fent említett írást azért tettem közzé, mert úgy gondoltam, hogy az alapoktól kell kezdeni történelmünket.
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.30 0 0 3
Nem semmi teljesítmény egy írástudótól!

:-) ;-)

[Elkerultek egymast a hozzaszolasaink.]
Előzmény: halkergető (1)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.30 0 0 2
Íme a MTA tudósának fémjelzett és felejthetetlen munkarendszere, mely a Habsburg rendszer felkent utódja, s az utána következő germán Drang nach Osten és a szláv terjeszkedéseket is elősegítő bajnoka.

A munkarendszer a Habsburg rendszer felkent utoda? Ez jo! :-)

Es meg bajnok is ez a munkarendszer! :-)
Előzmény: abani (-)
halkergető Creative Commons License 2009.08.30 0 0 1

.” Íme a MTA tudósának fémjelzett és felejthetetlen munkarendszere, mely a Habsburg rendszer felkent utódja, s az utána következő germán Drang nach Osten és a szláv terjeszkedéseket is elősegítő bajnoka."

 

Ezt a mondatot kinek sikerült összehoznia?

Nem semmi teljesítmény egy írástudótól!   :((

Előzmény: abani (-)
halkergető Creative Commons License 2009.08.30 0 0 0
Nem 0 !
Előzmény: abani (-)
abani Creative Commons License 2009.08.30 0 1 topiknyitó
"Dr. Komoróczy, a MTA tagja, s a keleti nyelvek szakértője egy újságíró előtt azt a véleményét nyilvánította ki, hogy még ha igaz volna is a sumir nyelvrokonság, akkor is letagadná.” Íme a MTA tudósának fémjelzett és felejthetetlen munkarendszere, mely a Habsburg rendszer felkent utódja, s az utána következő germán Drang nach Osten és a szláv terjeszkedéseket is elősegítő bajnoka."

Forrás:TOMORY ZSUZSA

MAGYAR-ETRUSZK ROKONSÁG KÉRDÉSE

http://www.szittya.com/ETRUSZK.htm#_ftnref1

Még mindig a dogmatikus nézetek vannak előnyben a T. Akadémia nyelvkutatás és magyar történelem szakmai körében.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!