Keresés

Részletes keresés

beny Creative Commons License 2000.03.08 0 0 391
Már Robzon írta, hogy nagyon hízlalnak, mert elég zsírosak.
Előzmény: Peter28 (390)
Peter28 Creative Commons License 2000.03.08 0 0 390
Walaki !

Ha atbeszeltetek a "pre.men" problemakat, akkor mondjatok mar meg, hogy mi a helyzet a turo-rudival ! :)
Marmint, hogy az mennyire hizlal ?

Koszi Peter

Robin Creative Commons License 2000.03.08 0 0 389
mitrohogsz, iceberg
magamon úgy vettem észre, hogy ez a pre-men. ciklus kb 2 napra rövidül, ha folyamatosan mozog az ember lánya (még a ciklus ideje alatt is). Tudom én marha szerencsés vagyok ilyen tekintetben, mert rövid, gyors és nem fáj semmim, de lehet hogy ehhez a mindennapos kutyasétának is köze van (immár kb 8 éve) Próbáljátok megfigyelni, hogy napra mikorra esik, és ilyenkor meg lehet emelni egy kicsivel az időhöz kötött kajáknál a mennyiséget, de az inkább gyümölcs legyen (mármint a plusz). Ugyanis az abban levő cukor és viz az ami kell ilyenkor. Nálam ez kb a 20-22. napra esik. Majd írok még egy almás tejbegriz/rizs receptet, az is működik ilyenkor. De tényleg a legjobb, ha 'magaddal megbeszéled', hogy egy kicsit most többet kapsz, de csak akkor ha itt az ideje.
A piritóst is azért tartom jobbnak a diéta idején, mert nem lehet 'falni', muszáj rágni is - ez is fontos lehet, annak aki túl gyorsan eszik. Tehát ha folyton ennél lehet az is megoldás, hogy minden kenyérszerűt csak piritva és jól megrágva.
mitrohogsz Creative Commons License 2000.03.08 0 0 388
Csatlakozom Iceberghez a premenstruációs problémákkal kapcsolatban. Ezt én is tapasztalom magamon. Én általában bulátát -puffasztott búza- szoktam rágcsálni, ez segít. De ha bármi más ötlet van én is szívesen veszem!
Peter28 Creative Commons License 2000.03.08 0 0 387
A jelenlevo noknek BOLDOG NONAPOT KIVANOK !!!

Peter

iceberg Creative Commons License 2000.03.08 0 0 386
Szia Robin!
Eléggé könnyen hízom,így gyakorlatilag folyamatosan kontroll
alatt kell tartanom a kajálásomat.+ mozgás.
Ezzel nem is lenne különösebb gondom,ha nem köszönne be
már - már egyhangú gyakorisággal / fijjug,ti most ne figyeljetek!/,
szal.a premenstruációs szakasz.Ilyenkor minden borul,hirtelen
megnő az étvágyam,és csődöt mond az összes önfegyelmem.
Muszáj ennem,/többet és bőségesebben/ ,mert különben rosszul
leszek./ Leesik a vérnyomásom,a vércukrom,szédülök és fáj a fejem/
Ha kajálok,akkor mindez elmúlik,de kb.2 hét múlva ott a 2-3 fölös kiló,
aminek a ledolgozásával kinlódhatok a köv 2 hétben.
Ne érts félre,ilyenkor sem zabálok,és főleg nem szalonnát,de minden-
képpen több a szénhidrát.Gondolom,ez a hormonokkal függ össze.
Van-e ezzel kapcsolatban tapasztalatod,ill,tanácsod,hogy miképpen
lehetne ezt a "2-3 kilót hízok ill.fogyok" -kivédeni.Vagy ez másnak nem
probléma?
Recept.Az egyik legtökéletesebb gabonánk a köles,érdemes kipróbálni.
1 csészényit megfőzünk 4-5-szörös tejben,ha kihűlt,kevés mézzel,fahéjjal,
reszelt narancshéjjal ízesítjük.Bűnözés édesszájúaknak,bűntudat nélkül.
iceberg
Peter28 Creative Commons License 2000.03.08 0 0 385
Robin !

Jo 5let a recept! Koszi !
Johet a pizza is !
Mas... turorudi (natur) hany johet egy nap, ha fogyozom ? (sajnos fuggo vagyok es kb 5-ot befalok)

Peter

Előzmény: Robin (384)
Robin Creative Commons License 2000.03.08 0 0 384
Végig olvastam újra a topicot, és találtam olyan kéréseket, hogy legyenek receptek. Most közreadok néhányat, meg néhány általam használt trükköt is.
A sajtok közül 20%-os, vagy alatta van az óvári (vigyázat nem mindegyik tejüzemé), a tura és a tolnai natur, köményes és fokhagymás sajtja.

Azoknak akiknek az esti 'zaba' gondot okoz: igyekezzetek az esti étkezést pontos időhöz kötni és ez lehetőleg tolódjon ki egy kicsit (főleg az elején). Lehet fél nyolckor, ha valaki 10 után fekszik. Persze ilyenkor se legyen luculusi lakoma, de össze lehet állítani úgy, hogy maradhasson benne valami szénhidrát is, pl. szelet kenyér. Az átalakulás elején vagyunk. Ha ugyanis túl korán vacsizunk a lefekvéshez képest, bazi éhesek leszünk éjféltájban. Ha nem eszünk csak 6-kor és akkor is csak gyümölcsöt és/vagy kefirt, tuti hogy később valamit még be kell kapnunk, és itt jön a baj. Ha viszont eleve később vacsizunk, jobban meg tudjuk állni, hogy ne együnk este 10-kor(után) pótvacsit.

receptek:
mustáros csirkemell, fóliában (eredeti recept népszabi e heti műsorújságjában), némi átalakítással.
elkészítési idő kb 1 óra - ajánlom elsősorban ebédre
2 adaghoz 1 kisebb kicsontozott, lebőrözött csirkemell, két púpos ek(evőkanál) mustár, 1 ek olaj, fél dl langyos viz, 1 kicsi fej vöröshagyma, ledarálva, vagy nagyon apróra összevágva, só
a fél melldarabot felezem, a vastagabb részt ketté vágom, hogy nagyjából három egyforma (és egyforma vastag) husi legyen, a másik felével ugyanigy.
a mustárhoz hozzákeverem lassan a langyos vizet, ügyelve, hogy csomómentes legyen, hozzá adom az olajat a hagymát és picit megsózom. Jól összekutyulom a kotyvalékot. Egy tepsit, vagy lábast úgy bélelek ki alufóliával, hogy le is tudjam fedni vele az edényt. A husit egymás mellé leterítem és a kotyvalékot kanállal rászedem a husira, úgy hogy mindre jusson. utánna a fóliát lezárom (az alját és a tetjét összehajtom), hogy ott meg tudjon párolódni a husi. Előmelegített sütőbe (gáznál 4,5-ös) kb 25-30 pecig párolom. Ezalatt a kotyvalék teljsen eltűnik, alul egy kicsit meg is pirul a husi. Krumplipürével, vagy sütőpariron sült krumplival nagyon fincsi.

snidlinges túró
Korábban volt körözött, ez annak a 'testvére', 1 közepes héjában főtt áttört krumplit, 20-25 dkg túró összekeverünk, sózni nem szükséges, kevés kefir hozzáadásával könnyebben megy a keverés, hozzáadjuk az apróra vágott snidlinget, és 1-2 órára hideg helyre tesszük. Nagyon finom reggelire rozskenyérrel, de vacsorára a már elkészített zöldsalátára is tehetünk belőle néhány kanállal. A saláta kiadósabb lesz, no meg finomabb.

padlizsánkrém
padlizsán=török paradicsom (az a lila kicsit körte formájú zöldség a piacon, ami most még marha drága, de nagyon finom)
családi adag: 2 közepes (nem nagy, mert az magvas) padlizsánt simán közepes lángon a sütőben megsütünk (kb 20 perc). Onnan lehet tudni, hogy kész, hogy kicsit ráncos lesz a bőre, esetleg megreped. fontos csak műanyag, vagy fakéssel/villával (esetleg valódi inoxrommal) dolgozzunk tovább. Lehúzzuk a héjját és villával összetörjük. Egy csapott ek light margarint és két ek tejet, valamit 1 nagyobb fej apróra vágott hagymát és egy pici (kis csipet) sót keverünk hozzá. Alaposan kikeverjük és hideg helyen állni hagyjuk 1-2 órát. Utánna újra összekeverjük, piritóssal az igazi.

natúr fokhagymás csirkemell
személyenként fél mellet számolva felszeleletelem, ahogy a mustáros csirkénél, fél fej fokhagymát megtisztítok (ez is személyenként), összetöröm és pici sóval összekeverem. Ezt a mellszeletekre kenem és kb 20 percet állni hagyom. Egy teflon serpenyőt átmelegítek és hideg margarinnal átkenem (ez kb 10-15 g). Ebbe terítem szét a fokhagymás husiszeleteket és hirtelen kisütöm mind a két oldalát (kb 2-2 perc). Vigyázni kell, hogy a fokhagyma ne égjen meg. Nagyon finom savanyú káposztával.

krumplipüré másképp
családi adaghoz 1 kg krumplit héjjában megfőzök (sós vizben). Ha kész kicsit kihűtöm és áttörörm, picit sózom, de ez elhagyható. Egy fej fokhagymát megtisztítok és kb 2 dl zsirmentes tejjel elkeverem. Ez a tejet adom az összetört krumplihoz és kikeverem. Ha kell még 1 dl tejet adok hozzá (attól függ, mennyi rossz volt a krumpliban)
ha kész, igy is jó, de finomabb, ha egy tepsibe belesimítom és tolnait reszelek rá és a sütőben kicsit átpirítom.

Aki nagyon édesszájú, készüljön úgy, hogy tegyen el gyümölcsöt télire, lehetőleg jam formájában. Akinek erre nincs módja, használjon mirelitte málnát, epret, ha talál meggyet, cseresznyét. Nem szabad teljesen kiolvasztani, csak félig. kicsit össze kell aprítani és joghurt/kefirhez adni. nagyon finom.

jó étvágyat!

következő alkalommal szemezgetek a Szakácskönyv az egészségértből. Ha van konkrét kérdés mit hogyan, majd igyekszem.

Van egy elfogadható pizza receptem is - van rá igény?

neptancos Creative Commons License 2000.03.05 0 0 383
Rigoletta!
A hotmail-ra írj, légyszí!
n.
Rigoletta Creative Commons License 2000.03.04 0 0 382
Szia néptáncos!

Végre örül nekem is valaki :)

A módszeremről nagyon szívesen írok, de inkább emilben küldeném el. Igyekszem vele, jó?

Egyébként jól vagyok, sőt egyre jobban.

Előzmény: neptancos (377)
Monty Creative Commons License 2000.03.04 0 0 381
Peter28,
nézd meg az elmúlt pár hét termését a topicban, volt szó arról, hogy a max pulzus (meg általában egy adott intenzitáshoz tartozó pulzus) nem mindig függ össze az életkorral, sőt, elég nagy eltérések is lehetnek. Tehát érdemes "bekalibrálni" magad, megnézni, hogy milyen pulzusnál kerülsz át döntően anaerob tartományba (anaerob küszöb), ugyanis ahhoz elég jól be lehet igazítani az optimális zsírégető tartományt.
"Meg az is eszembe jutott, hogy igaz-e amit a gep kaloria ugyben kiir. Azt irta, hogy 610 kcalt fogyasztottam el 45 perc alatt es 7770 metert futkostam.
A perc tuti, a 7770 is hiheto, de mi van a kaloriaval ? erdekes ez egyaltalan vagy "csak az erdekesseg kedveert" irja ki ?
"
Valamilyen empirikus képlet alapján szokták a gépek számolni. Az energiafogyasztás nagyon sok mindentől függ, így a gép által kiírt adatot durva közelítésnek kell tekinteni. Az általad teljesített edzésre a 610 kcal nagyjából reális, én egy kicsit (úgy 10-15%-kal) többet saccoltam volna.

yodamastah,
"De ugye az anyagcsere nem fekete feher dolog, ha vissza is pakol zsirt a szervezet, csak nem pakol vissza mindent.... "
Hát igen, pakolhat is vissza, mivel a zsírra is szükség van nagyon sok helyen. Már írtam a tél kellemetlen hatásáról, de akkor is lelassul a dolog, ha már nagyon alacsony a testzsír-arányod. Ilyenkor már több-kevesebb szénhidrát akkor is zsírrá alakulhat, ha még át tudna alakulni glikogénné. (Ez logikus is.) Ilyenkor vagy nagyon oda kell figyelni a diétára (testépítőknél), vagy napi (max. kétnapi) rendszerességgel le kell üríteni a glikogénraktárat (pl. kerékpárosoknál). Nem tudom igaz-e, de Miguel Martineznek, a '98-as CC világbajnoknak 4-5% a testzsíraránya, persze bőséges kajálás mellett.

Előzmény: Peter28 (371)
neptancos Creative Commons License 2000.03.04 0 0 380
Futáshoz célok lehetnek:
D á t u m
CITROËN Csúcsfutás a Gellérthegyre 2,5 km Március 12.
15. Jubileumi Matáv Vivicittá Városvédo Futás 12 km Április 2.
Expressz Újság Hegyi Félmaraton 21,097.5 km Április 15.
Dreher Maraton Váltó ( Ekiden ) 6x7 km Május 14.
Kékes Csúcsfutás 12 km Május 27.
Libresse Noi Futó- és Gyaloglónap 4,5 km Június 4.
Budapest Félmaraton 21,097.5 km Szeptember 3.
Kaiser's-Plus Budapest Maraton Október 1.
Avon Noi Világfutás Október 15.

A cím:
http://www.dataware.hu/bsi/
Ott meg a futás.
n.

neptancos Creative Commons License 2000.03.04 0 0 379
_Idézet:_
badmad válasz erre | adatok | e-mail 2000-03-02 22:35:12 (4274)

rob19
Új pédzs, régi címen. Egyenlőre. Ha a nagyok is úgy akarják, akkor lesz www.bikeposta.hu címem. Kb 2 hét múlva kiderül, aztat mondták. A régi oldalból csak a most is működő Bolhapiac és a Lányok maradnak meg. A többi az enyészeté lesz. Akciók meg lesznek, de csak majd. Egyenlőre 1 biztos, SIGMA PC-6 pulzusmérőóra mostantól állandóan 9990.- HUF

_Vége_

neptancos Creative Commons License 2000.03.04 0 0 378
Szeretném idézni a Spuri-t, pontatlanul, mert nincs előttem.
A hosszútávfutók, különösen a maratonisták nem a badibilder alakjukról híresek, de komoly relatív erővel rendelkeznek, és az ultrafutók, ill. triatlonosok (értsd: ironmanek) relatív komoly izomeggel mozdítják meg a súlyukat.
(Bocs Spuri Szerk.!)
n.
neptancos Creative Commons License 2000.03.04 0 0 377
Szia Rigoletta!
Ezer éve nem tudok rólad semmit!
Utoljára -18kg -ra emlékszem.
Mit csinálsz, és hogyan? Valakinek a számára kérdezem.
n.
yodamastah Creative Commons License 2000.03.04 0 0 376
Monty!

"Mindenhol azt olvasom hogy napi viszonylatban negativ kalorai merleg (bevitt/elegetett) nelkul nincs fogyas. "

"Hát ez így általánosságban igaz, de gondolj csak arra, hogy mozgással megtöbbszörözöd az egy nap alatt elégetett energia mennyiségét. Lehet, hogy nem egészen értettem meg a problémát? :)"

Nos. Tegyuk fel hogy sikerul a kovetkezoket megcsinalni 1 heten keresztul mindennap: reggel 1.2 ora aerob (elegett mondjuk 80g zsir). Egesz napi kajalas fedezi az aznapi energiaszuksegletet, tehat annyi ettem amennyit mozgok, plusz ami a testem alapmukodesehez kell. Szenhidratbol nem vittem be sokat nehogy tultoltsem magam (Tenyleg a tul tudom tolteni magam 1 kajalassal?).

Tehat 1 hetig sikerult napi 80g zsirt lepucolnom ami 560g 1 het alatt. Szerintem ez frankon hangzik. De megsem kellett negativba mennem kaloriabevitelben :)

De ugye az anyagcsere nem fekete feher dolog, ha vissza is pakol zsirt a szervezet, csak nem pakol vissza mindent....

Kerdes hogy hogy orizzek meg mellette izmot?

Előzmény: Monty (373)
Monty Creative Commons License 2000.03.03 0 0 375
Na, már megint kezdek fáradni. :(
Előzmény: Monty (374)
Monty Creative Commons License 2000.03.03 0 0 374
Zsíragy,
"Az is meglepett, hogy a böjtölésről milyen lesajnáló véleményekkel találkoztam. "
Na akkor gyengébbek, valamint olvasni nem tudók/nem akarók kedvéért nézzük meg, mit írtam:
"Méregtelenítési szempontból valóban hasznos lehet néha a böjt, de a nagyon hosszú ideig tartó koplalás szvsz az önpusztítás egyik formája. "
Mégegyszer felhívnám szíves figyelmedet a mondatban megbúvó "nagyon hosszú ideig tartó" jelzős szerkezetre. Tudod, én természettudománnyal foglalkozó ember révén elfogadom az energiamegmaradás törvényét (felőlem akár korlátoltnak is tarthatsz emiatt), és tudván azt, hogy minden biológiai életfunkció energiát igényel, tudom azt is, hogy ha elvágod az inputot, akkor a tartalékokat használod fel. Amik bőven vannak, pláne túlsúlyos embernél, ezért megfelelő orvosi felügyelettel és ésszel csinálva pár napos böjtnek nem nagyon fordul elő negatív hatása, pozitív viszont annál gyakrabban. Azonban a raktárok egyszer elfogynak, és akkor kezdődnek a problémák.
"az egyszerűség kedvéért már most előre deklarálom, hogy mindenben Neked van igazad, akkor is, ha valahol az ellenkezőjét olvasom"
Nem muszáj hinni nekem, nézz meg néhány (sport)élettan/biokémia könyvet, kérdezz meg néhány, a sport különféle ágaival elméleti és gyakorlati szinten egyaránt komolyan foglalkozó képzett szakembert. Én ezt tettem, az információim ilyen forrásokból származnak, nem pedig bizonytalan eredetű website-okból, meg mindenféle természetgyógyász irományokból. Hogy Te személyesen melyiket fogadod el, az a Te dolgod, de légy szíves alaposabban nézz utána a dolgoknak, mielőtt nyilvános fórumon nekiállnál téveszméket terjeszteni. És néha nem ártana utólag visszaolvasni, hogy miket írkálsz.
"Én is kiszámoltam, durván számolva egy 80 kilós ember kb. 30 km/h sebesség mellett két óra biciklizéssel 1600 kcal energiát éget el."
Rosszul számoltál. Tudom ajánlani a következő könyvet referenciaként:
Silbernagl-Despopoulos: Élettan (SH Atlasz)
"Láttál már maratoni futót? Izmos ember benyomását keltette? "
Pl. ott van Kropkó Péter, aki a triatlonosok közül az egyik legjobb maratonistának számít.
Egyébként van egy olyan érzésem, hogy több maratonistát ismerek személyesen, mint Te. Bodybuilder alkatú tényleg nincs köztük, de nagyon szép, arányos izomzattal rendelkező bőven van.
"Nem tudom, mivel adtam okot erre a modortalan stílusra, szeretném, ha megmagyaráznád. "
Tényleg nem tudod? Akkor megmondom. Nagyon idegesítő tud lenni, hogy több ember évek alatt összegyűlt elméleti és gyakorlati ismereteken alapuló érveit egyszerűen elengeded a füled mellett, csak a magadét szajkózod, mint Debil Pistike az állatkertben.
Bocs a hasonlatért.
"Ha azt olvastad amit ajánlottam, akkor ott olyasmi volt, hogy a zsír elégetésének legjobb módja az, ha izmot fejlesztünk, mert az izom nyugalmi állapotban is növeli testünk kalória fogyasztását"
Ez megint olyan dolog, hogy igaz is, meg nem is. A dolog nagymértékben függ az izomrostösszetételtől. Szerintem ilyen óriási ismeretanyaggal, mint ami Neked van, könnyedén meg tudod mondani, hogy miként függ össze, ill. hogy az izomrostokat milyen szempont alapján szoktuk osztályozni. ;)
Előzmény: zsiragy (345)
Monty Creative Commons License 2000.03.03 0 0 373
Robin,
"ok, én is látom, hogy beszélhetünk bármennyien, mintha nem is hallaná, csak a maga által hitt/'tudott' dolgokat hiszi és
megingathatatlan. Közben meg ha utánna gondolna, de úgy igazán látnia kellene hol a baj az elgondolásában. Azért megpróbálni mégis érdemes, gondolj azokra, akik nem írnak ide, hanem csak olvassák a topicot. Ha nem látnak mást, gondolhatják, hogy az igaz és 'üdvözítő' megoldást találták meg.
"
Teljesen igazad van. Gondoljunk csak bele, hogy az általa leírtak alapján pl. valaki böjtöl 3-4 hetet, közben még fut is, hogy "élete legjobb eredményét érje el", és neadjisten éhen talál halni. A sajtó egyből felkapná a dolgot, és lehetne ujjal mutogatni ránk, hogy "na tessék, az internetről olvasta".

yodamastah,
"Mindenhol azt olvasom hogy napi viszonylatban negativ kalorai merleg (bevitt/elegetett) nelkul nincs fogyas. "
Hát ez így általánosságban igaz, de gondolj csak arra, hogy mozgással megtöbbszörözöd az egy nap alatt elégetett energia mennyiségét. Lehet, hogy nem egészen értettem meg a problémát? :)

Robzon,
"az izomépitéshez szénhidrát is kell, szóval nem kell negatívban maradnod, addig a mértékig pluszba mehetsz, amennyi az izomépüléshez kell. :)"
Így igaz, az anabolikus folyamatokhoz kell szénhidrát is egyrészt alapanyagként (erről már azt hiszem írtam), másrészt üzemanyagként, ugyanis a különféle bioszintézisek általában ATP-t (=energiát) igényelnek.

Előzmény: Robin (344)
Rigoletta Creative Commons License 2000.03.03 0 0 372
Hát, nem tudom. Én azt a nézetet képviselem, hogy a túlsúlyra ne menjen rá az ember egészsége, ezért kezdtem én is egy 2 éves programba. Szerencsére az elsőn már túl vagyok.

A többi izlés dolga. Én nem tartom magam igénytelennek amiatt, hogy nem a kisportolt, keményizmú fiuk tetszenek jobban. Sőt, a kemény idomok félelmet keltenek bennem. Na, azért nem mindegyik :)))

Előzmény: yodamastah (359)
Peter28 Creative Commons License 2000.03.03 0 0 371
Yodamastah !

Koszi a "biztatast" ! :)

Meg az is eszembe jutott, hogy igaz-e amit a gep kaloria ugyben kiir. Azt irta, hogy 610 kcalt fogyasztottam el 45 perc alatt es 7770 metert futkostam.

A perc tuti, a 7770 is hiheto, de mi van a kaloriaval ? erdekes ez egyaltalan vagy "csak az erdekesseg kedveert" irja ki ?

Peter

yodamastah Creative Commons License 2000.03.03 0 0 370
Peter28!

Minel tovabb vagy az aerob tartomanyban annal jobb. Azt meg hogy 20 perc ne vedd keszpenznek. Sajnos mint ahogy elhangzott itt egyaltalan nem tuti hogy 20 perc mulva beindul a zsir uzemanyagkent felhasznalasa. De nem csuggedni :)
Monty majd jon es segit rajtunk, el fogja mondani hogyan lehet valakibol jo zsiregeto :)

Egyebkent en ugy vagyok vele hogy ha 30 perces edzes van betervezve neha akkor is tekerek 1 orat, mert ha mar ott van az ember fejeben a 30.percnel hogy frankon megya zsirgyilkolas, nem szivesen hagyja abba :) Nem is egyszer elkestem mar emiatt 1-2 helyrol :)

Azota 1 oras edzest tervezek :)

Előzmény: Peter28 (364)
Peter28 Creative Commons License 2000.03.03 0 0 369
Robin,
rendben, kiprobalom. Ugyis van a gephez pulzusmero csak strapas korbetekerni magamat vele. :)
Amugy a szerkezetet nem a pulzusmero miatt vettem hanem, hogy zenet hallgassak, mert marhara unalmas a futas. A walkamomat pedig sajnalom razogatni. Ez allitolag birja a strapat...majd meglatjuk.

Peter

Előzmény: Robin (368)
Robin Creative Commons License 2000.03.03 0 0 368
Peter28,
akik ismerik az ilyen pulzusmérőt semmi jót nem mondtak róla. tényleg próbálj szereni egyet, és próbáld ki, hátha...
Előzmény: Peter28 (367)
Peter28 Creative Commons License 2000.03.03 0 0 367
Robin !

A szerkezet az ujbegyen meri a pulzust. Futas kozben ezert lehet nemi pontatlansag, de szerintewm inkabb tobbet kellene mutasson a rangatas miatt. Amugy amikor merem, akkor nyugodtan probalom tartani.

A hagyomanyos modszeren a 15 mp-ig nyaki eren vegzett merest ertem (X4).

Peter

Előzmény: Robin (365)
Robin Creative Commons License 2000.03.03 0 0 366
Peter28,
szerintem a lassú iramban tovább futás, de várd meg ezzel Montyt, ebben nincs igazán tapasztalatom - nagyon rossz futó vagyok
Előzmény: Peter28 (364)
Robin Creative Commons License 2000.03.03 0 0 365
Peter28,
a hagyományos módszer mellett a saját kézzel és órával gondolod? Próbálj meg inkább valakitől egy mellpántos pulzusmérőt szerezni, és azzal fuss (az óra része mutatja a pulzusszámot folyamatosan) Persze ha nagyon edzett vagy akkor ne csodálkozz, olyankor megtörténhet. Ha tudsz próbálj hegynek fel, vagy lépcsőn felfelé futni, és kiderül tényleg a műszer hibás-e. (hogy méri a pulzust különben? - mármint milyen technikával)
Előzmény: Peter28 (363)
Peter28 Creative Commons License 2000.03.03 0 0 364
Meg valami..

Lehet azt tudni, hogy 20 perc futas utan mi er tobbet fogyas ugyben:
-5 perc erosebb iramban futas vagy
-tovabbi 10-15 perc 11/12 km/h-val ?

Peter

Peter28 Creative Commons License 2000.03.03 0 0 363
Robin !

Koszi a gyors valaszt ! Az a helyzet, hogy miutan a szerkezetnek en sem hittem elsore megmetem hagyomanyos modszerrel is es ua. volt az eredmeny. Most mi legyen ? Lehet, hogy egy droid vagyok raadasul rosszul osszerakva ? :)

Peter

Előzmény: Robin (362)
Robin Creative Commons License 2000.03.03 0 0 362
zsiragy,
másképpen gondolod - a te dolgod. Azért amit írok elolvashatnád figyelmesen, vagy legalább gondolod át amit olvasol ill. leírsz.

a fagyi nem = jégkrém, főleg a gyümölcsből készültekre igaz ez (bár a jégkrémek között is egyre több a sovány tejből készült kevesebb zsirt tartalmazó - de még nem ezek vannak túlsúlyban)

yodamastah
gratula, ahhoz hogy ilyen a munkád. Meg ahhoz, hogy nem tudtak eltéríteni.

Peter28,
cseréld ki a pulzusmérődet, nem benned, hanem a készülékben van a hiba

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!