Keresés

Részletes keresés

széles tamás Creative Commons License 2001.05.24 0 0 90
Sti!
Gödöllőn még mindíg a Lajos próbálja életben tartani az egészet, a jövő hétvégi boggie-t is Ő szervezi, és amennyire jól tudom előfinasnszírozza.
Sok embertől sok féle véleményt hallottam a Lajosról, szvsz egy rendes tag, az Ő lelkesedése nélkül lehet, hogy Gödöllőt már belepte volna a gaz.
Két hete rodeó is volt, meg pilótacsajok is kilátogattak gödöllőre (jujjjj), tőlük hallottam, hogy a reptér nagyon szép, tiszta, ápolt, rendezett.
Nem akarok más reptereket fikázni, mivel mindenki a fillérekből próbál gazdálkodni, de tény, hogy sok reptér tisztasága meg sem közelíti a gödöllőit. Pedig ahhoz nem sok pénz kell, hogy a kiürült üdítős flaskákat a szemetesbe helyezzük.
Ha komolyan érdekel, hogy milyen most Gödöllő, javaslom a júni 1-4-ig terjedő időszakban felkeresni és sok sikreres ugrást is kívánok 4000 méterről.

Sz.T.

Előzmény: Stiletto (89)
Stiletto Creative Commons License 2001.05.24 0 0 89
szeles tamas: szo sincs rola, nem sertettel meg. Kulonben is, miert neheztelnek azert, ha valaki ugy rendezte eletet, hogy nem vagja feltetlenul foldhoz a 4300Ft. Ez csak jo, teljesen rendben van.

Az igazsaghoz tartozik az is, hogy akikkel kezdtem, elobb morzsolodtak le mint en, s leginkabb anyagi okok miatt. Igy volt alkalmam latni, mikent cserelodnek le a kedves zuhanopajtasok naluk tehetosebb de sajnos sok esetben kevesbe baratsagos zuhanopajtasokra.. :) (tisztelet annak a jopar kivetelnek!!!)
Szoval a HUF még csak az erem egyik oldala, a masikon ott van a nem tul fenyes hazai helyzet, a tulsagosan korulmenyes uzemnapok, regi cimborak lekopasa + rajottem, hogy egyeb celokat is be kene iktatni eletem hataridonaplojaba.

BZoli: Az alkalmi boogiekra valo jaras tenyleg jo otlet, hirtelen most nem is tudok ellene talalni kifogast. :) ...ha csak azt nem, hogy azzal sem leszek mar vilagbajnok, akkor meg minek. :D
Na jo, csak rossz duma, ezen a ponton mar szembeszallok magammal - az ejtoernyozes igenis van annyira jo moka, hogy az ember mindenfele magasabbrendu celtol mentesen aldozzon ra evente legalabb egy hetet. Ja, jol megmondtam magamnak, hehe...
Csak nehogy aztan porul jarjak mint sokan, akik hosszabb kihagyas utan ugrottak bele a__________

Szvsz ne tokeld el elore, hogy nem fogtok soha 10 pont fole menni. Ki tudja, hatha osszeerik a csapat mint a korte az uvegben a palinkaval. :) Mondjuk engem soha nem erdekelt belulrol a relo, de ha szereti a csapatod akkor biztos nincs lehetetlen...

pack40: Szerintem sem kell szegyellned a jo oreg RS-t. Lattad a Halalugras c. filmet? Abban is egymasnak vetitenek a kocsmaban a sracok, hogy ki ugrott mar korkupolassal. Sot, szolnoki boogie-n nemeteknek rendszeresen szerveznek csoportos "nosztalgia" ugrast! An-2-esbol, RS-4/4-el a hatan olyan boldog a haromezer ugrasos Jurgen, mintha ez valami oriasi kuriozumnak szamitana az ejtoernyozesen belul. :)

Tenyleg, Szolnok Boogie lesz iden?
Meg erdekelne mi a helyzet pl. Godollon? Both Laja még a goré?

udv, stil.

széles tamás Creative Commons License 2001.05.23 0 0 88
Szevasz Stiletto!

Lehet, hogy kissé félreérthető voltam, vagy félreérthetően jött ki. Nem, nem nézem le azt a "4.300.-"-ot. Tisztában vagyok a DRÁGA magyar forint értékével. Két aprócska lányomnak kb egy-egy DARAB cipő kerül annyiba, és mint tudjuk (szerencsés esetben) a cipőt párban kell vásárolni. Jómagam nem iszom és nem dohányzom. Ha napi egy doboz spangli árát félreteszem, hetente összejön egy cipőre való.
Mégegyszer bocsi', ha valakit megsértettem volna.

kék eget

Előzmény: Stiletto (85)
pack40 Creative Commons License 2001.05.23 0 0 87
Külföld vs. M.o.

Stiletto, BZoltan
Igazatok van, de gondoljatok a kezdők -pl. mint én- helyzetébe. Amennyibe kerülnek az ugrások, hogy lépjek tovább. Egy amerikai srác írta valahol, hogy k**vára boldog mert elérte a célját FAI 'D' vagy a hasonlo USPA vizsgát -remélem jól írom- egy ! év alatt szerezte meg. Na most ha jól tudom az 100 ugrás, 100/52 ~ minden héten legalább 2 ugrás! Hát ezt M.o.-n kicsit nehéz megtenni. A másik meg az hogy vagy van üzem egy hétvégén vagy nincs, most ez a baj most az, most nincs gép, most csak az X klubnak van gép...

Sokan nem eje-sek akiknek meselem élményeim azt furcsállják, hogy én még 'régi katonai ernyőkkel' kezdek ugrani. Ez a legkevesebb, én speciel még örülök is neki. Valamelyik külföldi oldalon a srác úgy írta, hogy ő egy bekötött körkupolásat ugrott mintha az valami irtózatosan nagy dolog lenne -neki tényleg olyan nagy dolog, olyan mintha mi kb. egy 1950 Chevy-vel mennénk egy kört-. Szóval a sport nincs rózsás helyzetben. Ami még érdekes külföldön -ti biztosan többet tudnátok mesélni erről- ök inkább buli jellegel közelítik meg a sportot. Jaj de jó kimegyük a DZ-re reggel 4 óra tanfolyam aztán már irány a kék ég, és ugorjuk a bekötött légcellásat. Én ismerve magamat ha M.o.-n lenne ilyen tanfolyam biztos nem ugranék, 4 óra tanfolyam azért egy kicsit kevésnek tűnik. Lehet, hogy alapos de én mégis biztonságban éreztem magam az elméleti / 'gyakorlati' vizsga után. Jó, jó az orvosi tényleg nem kéne, abban igazuk van a saját felelősség az tényleg saját felelősség -kint-.

NamajdhabelépünkazEUba.

BZoltan Creative Commons License 2001.05.23 0 0 86
Stiletto,

nem egyedi az amit irsz :( sajnos. Nincsen annal ocsmanyabb erzes mint amikor a lelkes kezdo latja a nagy magusokat leboritani a sportrol anyagi vagy mas okokbol... De a leghernyobb dolog az amikor a zse miatt inti szet az alakzatot valaki.

Talan oktatokent, talan tandemezessel, talan kamerazassal... es talan nem Magyarorszagon lehet nulszaldossan erdemileg tolni. De tenyleg tul soka a "talan" es en is csak varom a pillanatot amikor eleg lesz. Addig is kemenyen figyelek.

Havi harom az tenyleg folosleges, de szerintem ne abban gondolkodj, hogy havi harom es igy evente kijon mondjuk ugy 30 ugras.. hanem abban, hogy egyszer menjel egy egy jo hangulatu boogie-ra es ott ugorj 20-30-at tiz nap alatt. Valahogy ugy ahogy a teli siturakat szokta csinalni az ember...

Hmmm... szoval nem nyersz vb-t? :) Ezt az dolgot sok igen jo relostol hallottam mint leboritasi indok... Erdekes... en sem leszek soha vb bajnok, es en ezt mar most tudom amikor meg aktiv vagyok, hol vagyok en attol, hogy 18-20 pontos csapatban ugorjak :) ez meg viccnek is rossz. Orulok annak, hogy sajat kis hulladek csapatunkkkal tolunk 5-6 pontot es nem hiszem, hogy valaha is 10 fole mennenk... es nem is akarunk. Minek? Felek, hogy hogy kiegnek hamar.

Az elkeserito egyebkent az, hogy hihetetlenul szukseg lenne 10-20 ev mulva a sportban azokra az oreg halakra akik mostanaban szallnak ki. Oregek nelkul nem megy a dolog.

z

Előzmény: Stiletto (85)
Stiletto Creative Commons License 2001.05.23 0 0 85
Sziasztok!
Belebotlottam a topikba, oszt gondoltam beugrok egy pillanatra. (ertitek, ugrok, mekkora szovicc!)

Fajo szivvel emlexem vissza a jo kis eje evekre de nosztalgia ide vagy oda, azt hiszem lezarult mar nekem az az idoszak, hupp-hupp :((
Errol szeles tamas "egy beszálókártya csak 4.300.- forint" beszolasa gyozott meg igazan! :))
Ha _csak_ 5 ugrassal szamolok egy hetveget (nem 10-el!!!) mar az min. hatvanezer felett van + kaja,pia,buli,nok, szoval egy szazast konnyeden el tudnek ra verni havonta, de nem tudok. Nekem ez sajna nem fer mar bele, havi 3-at ugrani meg hiaba mondjak, szerintem nincs ertelme, ez a moka nem errol szol...
Jajajajajaj, kedves jo oreg ugralgatas, azt hiszem nem nyerek mar vb-t! ...mar a Cypres-t is eladtam.
Regebben soha nem ertettem, hogy tudja valaki abbahagyni ezt a sportot. Ugy gondoltam az ilyen tokhulye, atlagember, foldi patkany stb.
Tulajdonkeppen nem is gondoltam rosszul... :-/

Nna, kek eget,
ready, set, go...

széles tamás Creative Commons License 2001.05.22 0 0 84
Szasz' BZoli!

Gödöllő most is KING volt, bár szombaton az egyik srác rosszul ért földet él a futóművei megsínylették! (Mentő, kórház, stb;)
Vasárnap már 7-szer, vagy 8-szor fordult az L-10-es jó sokan jöttetek ki.
Nagyon, nagyon király volt, felhőpamacsok voltak már 7-8000 feet-nél, úgyhogy 4000 m-ről ugrálva nagyon pöpec volt a látvány is.
Mielőtt félre értenétek esetleg, jómagam nem ugrálok, csak PPL-el rendelkezem, de azért én is jobban szeretem, ha a lábam messzebb van a talajtól.
Remélem a következő alkalmat nem mulasztjátok el, és akkor személyesen is megismerhetlek.
A töletek kölcsönzött köszönéssel élve:
Kék eget!

Előzmény: BZoltan (83)
BZoltan Creative Commons License 2001.05.22 0 0 83
Hat az gigant jo volt... nagyon jo borok voltak es igen sok nagy pinceszet kepviseltette magat,

utanna meg kimentunk a szegedi repterre (elvileg ott lett volna az ejeraktarban a cimbora lakaskulcsa ahol a felszerelesek voltak, de a raktar zarva volt a harom raktarosbol egy Belgradban versenyzett, egy elhagyta a kulcsat egy meg ismeretlen helyre tavozott) es ott napoztunk es masnaposkodtunk... mentunk egy iskolakort vihornyassal meg bekunyeraltam magam egy motorossarkanyba :) csak hogy legalabb a futol messzebb legyek.

Godollo milyen volt?

Előzmény: széles tamás (82)
széles tamás Creative Commons License 2001.05.21 0 0 82
És milyen volt a borfesztivál? Én azt hagytam ki!

Sz.T.

Előzmény: BZoltan (81)
BZoltan Creative Commons License 2001.05.21 0 0 81
Aha... el is mentem majdnem...csekely parezer kilometeren at cigoltam a motyomat, hogy toljunk egy parat Godollon.. aztan az indulas elotti napon elmentunk borfesztivalra es elaludtunk egy kisse :) az egyuterzo sporttarsak pedig alaposan elzartak a felszerelesemet.

Szoval porgott a szopogep , na majd talan maskor.

798081:

oszinte gratulaciom. Most mar te is tudod, hogymiert enekelneka madarak :)

kek eget.
z

széles tamás Creative Commons License 2001.05.19 0 0 80
Sziasztok skacok!

Csak belecsöppentem ebbe a topic-ba és látom, hogy itt is milyen rankó élet folyik.

Nem tudom tudtok-e róla, de Gödöllőn ismét igyekszenek feleleveníteni egy régi szokást. Ma és holnap (05.19 és 20-án) Gödöllői boggie néven ejtőernyős heppeninget szerveztek. L 410-ból lehet ugrálni 4000 méter magasból. Mellette (utána) kaja, pia, stb. este a reptér egyik sarkában egy régi kulpola alatt szalonnasütés, anekdotázás, miegymás.
A szervezők két hét múlva - a husszúhétvégén - megismétlik. ( júni 1,2,3,4)
Ma is szép számmal voltak kint, bár a szél egy kissé erős volt.
Ja és majd' elfelejtettem, egy beszálókártya csak 4.300.- forint.

798081 Creative Commons License 2001.05.18 0 0 79
Röviden csak annyit, hogy ma volt az első ugrásom, és...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
BZoltan Creative Commons License 2001.04.11 0 0 78
huzzal bele... kek az eg, sut a nap, lagy szello lengedez es keroillat van a levegoben :)

Irany a repter mindenkinek!

z

Előzmény: englishman (77)
englishman Creative Commons License 2001.04.10 0 0 77
Most váltok klubot, a régi megszűnt (Adrenalin/Pelikán). Sajna még nincs orvosim, nem tudom mikor lesz időm elintézni. Meg kéne mentőernyő törzskönyv is (tavaly kezdtek el szívózni érte, előtte kutya sem kérte).
Előzmény: BZoltan (76)
BZoltan Creative Commons License 2001.04.10 0 0 76
akkor melyik klubbnal vagy? Csak nem DAC :) mert akkor fix,hogyvan kozos ismerosunk... Naszradi, Olah , Gyemant, etc.

Szegeden en is ugrottam, majer az AN-2, meg voltam tavaly Szolnokon L410-esbol ugrani, ja meg befigyelt egy Gavron :)

Nalunk hal istennek nincs pangas.. a hetvegen sikerult 11-et ugrani 4 kilcsirol, remelem ugyanolyan jo lesz az ido husvetkor is.

Na meg ma is, meg holnap is, meg mindig :)

z

Előzmény: englishman (75)
englishman Creative Commons License 2001.04.10 0 0 75
Sajna csak 80-90. Múlt évben nem ugrottam egyet sem. Korábban Szeged, Gödöllő, Szolnok, Esztergom, stb. Idén majd meglátom, de igen nagy a pangás.
Előzmény: BZoltan (74)
BZoltan Creative Commons License 2001.04.10 0 0 74
te is az vagy? :)

hany ugrasod van es hol ugrasz?

z

Előzmény: englishman (73)
englishman Creative Commons License 2001.04.09 0 0 73
nicsak, mégegy ejtőernyős contractor...
Előzmény: BZoltan (72)
BZoltan Creative Commons License 2001.03.26 0 0 72
Delta,

"...Az első ugrásomnál "túlfékeztem" a földetérésnél..."
Arra gondolsz, hogy tulkoran kezdted a lebegtetest es az ernyod elindult felfele majd leestel, vagyarra, hogy talajkozelben atejtetted a kupolat?

Ha koran lebegtettel es megutotted magad, akkor sajnos nem volt megfelelo a kikepzesed sem a helyes lebegtetesre sem pedig az eses helyes kigurulasara. gondolj bele, hogy jo technikaval meg 4-5 meterrol is siman le lehet esni ha ugy gurulod ki az esest ahogy kell. szakemberek szerint a reflexszeru eses begyakorlasahaz tobb szazszor is el kell gyakorlni a gurulo/eso mozdulatsort. Az meg kulon erdekes, hogy hogy a fenebe tudtad te atejteni a tanulo ernyot? Nemlehet, hogy nem a sulyodnak megfelelo lomha ernyovel ugrottal?

"harmadik ugrásomnál egy árok rézsüjén értem földet, a bal bokám 4 helyen eltört"

Eros a tippem, hogy ugyancsak kikepzesi hianyossaggal volt dolgod. Helyes leszallasi terv birtokaban, jo ugratasi pont eseten, ha ismertek a szelviszonyok, akkor egy tanulo ejtoernyosnek nemszabad olyanhelyre erkeznie ami veszelyes lehet. De meg egy gazosabb terepre valo leszallast is vegre kell tudni halyatni, ha ki vagy ra kepezve... Nem ismeretlen szituacio az arokba, fara, haztetore, vizbe valo ugras, ennek mind szerepelnie kellet/kellet volna a tanfolyamon.

Volt rajtad radio? Ha igen, akkor a a radio instruktor volt a szar, ha meg nem,akkor miert nem? Egy radio a sisakban meg egy D vizsgas ejtoernyos a vonal masik vegen mindent megold... nem szallsz rossz helyre es nem lebegtetsz koran vagy keson.

Nem ismerem reszletesebben az esetede, sem pedig az oktatodat, de elek a gyanuperrel, hogy voltak ott hianyossagok...

Ja es tartsuk szem elott, hogy a tanulo balesetekert _MINDIG_ az oktato/ugrato a felelosek es minden esetben elkerulhetoek lennenek ha az oktatok jobban odafigyelnenek es jobb felszerelesel ugratnanak.

z

Előzmény: Delta (70)
BZoltan Creative Commons License 2001.03.26 0 0 71
InnerChild,

ez az a dolog amiben nagy valoszinuseg szerint senki nem fog neked egyertelmu tanacsot adni. Erre az orvosok a hivatottak. Menj el a reporvoshoz, mond el neki a valos helyzetet, vizsgalasd ki magad alaposan es hallgasd meg a vemenyet. Ha megkapod az orvosi engedelyt, akkor az mar csak a te dontesed, hogy ugrasz vagy nem.

z

Előzmény: InnerChild (69)
Delta Creative Commons License 2001.03.24 0 0 70
Szia InnerChild! Az én történetem:
Tavaly augusztusban kezdtem el a légcellás ugrásokat.(36 éves fejjel.) Az első ugrásomnál "túlfékeztem" a földetérésnél, az ernyő hátrarántott, és a sejhajom ütöttem oda csúnyán. A videofelvételt kikockázva olyan voltam, mint az autók töréstesztjeinél látható próbababák. Csodálom, hogy a nyakcsigolyám kibirta! 2-3 hónapig borzalmasan fájt a keresztcsontom.
Másnap jött a második ugrás, ami tökéletetsen sikerült, ahogy a nagykönyvben le van irva! Csodálatos volt!
A harmadik ugrásomnál egy árok rézsüjén értem földet, a bal bokám 4 helyen eltört, 3 órás mütét, csavarok, drótok még mindig a lábamban. Talán soha sem lesz már tökéletes. Ennek ellenére csodálatos volt életem 3 ejtőernyős ugrása, ha az orvosok engedik, akkor folytatom tovább. Talán....
Mindez egy hétvége történése. Az én gerincem az ugrás előtt makkegészséges volt, és még mindig az. Azt javasolom, hogy inkább ugorj 1-2 tandemet,(az kevésbé veszélyes) éld át ezt az élményt, és vigyázz a gerincedre, mert arra szükséged van életed végéig.
A döntés a Te kezedben van.

Kék eget mindenkinek!

InnerChild Creative Commons License 2001.03.24 0 0 69
Mielott leperkalnam a penzt az orvosi vizsgalatert, szerintetek mennyire terheli meg a nyitas/foldeteres a gerincet? Eleg gorbe a gerincem, neha enyhen faj is ebredes utan. Van ertelme probalkoznom?
BZoltan Creative Commons License 2001.03.05 0 0 68
Yeeeehhaaa,

szombaton megvolt az idenynyito ugrasom, bar csak Cessnabol es csak 4000 labrol meg -8 fokos talajhomersekletnel es felmeteres hoba, de ugras volt :) Majd lefagyott a kezem, de fantasztikus erzes volt.

Kezdodjek a boogie!

z

BZoltan Creative Commons License 2001.02.26 0 0 67
mesterseges legzes? :)

z

12qper Creative Commons License 2001.02.26 0 0 66
O
BZoltan Creative Commons License 2000.10.29 0 0 65
pack40,

"eje-s hulladek"???? Miket nem beszelsz te... mar hogyen lehetne hulladek... szent ereklye minden targy, minden aprosag amihez kozom volt ugras kozben.
En azt ajanlom, hogy altalad beugrott kegytargyakkal ekeskedj :)

Ja amugy megneztem a sitet, nem rossz, de nagyon kezdo.

kek eget
z

pack40 Creative Commons License 2000.10.29 0 0 64
Bar ez a topic halott (sajnos). Azert aki ide vetodik nezze meg a:

http://eje.hu

oldalt. Uj eje-s homepage keszulofelben (de pl. 2 egesz jo 10-18 MB film mar fonnt van)
erdemes megnezni!

UI: Ha valakinek van olyan hasznalt, lejart torzskonyvu ernyoje, tokoja illetve barmifele eje-s "hulladekja" (regi mar nem hasznalatos nyitoernyo, kioldo, hevederek, csattok, BARMI MAS) amit KIDOBNA -es NEM ELADNA nekem- irjon egy email-t pack40@hotmail.com.
Barmit lomtalanitok!
A cel szobam eje-s dekoraciokkal valo feltoltese.

Koszi!

Kek eget!

BZoltan Creative Commons License 2000.10.25 0 0 63
Azon kivul amit az index irt, annyit tudtam meg, hogy az ugratoparancsnok elmulasztotta kibiztositani az automata nyitorendszert az ugras elott. Nyilvan meg kell varni a hivatalos eredmenyt, de csodalkoznek, ha a felelos meguszna kovetkezmenyek nelkul...
Egyebkent megint bejott az ejtoernyos tragedia harom hibas elmelete
1. automata kioldo nem volt kibiztositva
2. kezdo ejtoernyos leter tul alacsonyrol instabil ugrast hajtott vegre.
3. Pesti ejtoernyos tanulo letere idegen klubban ugrott
4. Nem nyitott
5. Nem oldott le es nem nyitotta a mentoernyot

Hat ez boven eleg, sajnos. De az biztos, hogy mivel tanulorol van szo, igy o semmikeppen nem hibaztathato semmiert. Az oktatoinak kellet volna felkesziteni megfeleloen a tanulot es az eloirasnak megfeleloen kibiztositani az automatat...
Ez borzaszto.. jo lenne ha a magyar erjtoernyozes vezetoi elgondolkodnanak, hogy nem kellene-e a torzskonyves baszogatas meg mas hasonlo kicsinyesseg helyett a kikepzesre es a szemelyes felelosgerzet novelesere koncentralni.

kek eget

z

Előzmény: Gedeon Bacsi (61)
Gedeon Bacsi Creative Commons License 2000.10.19 0 0 61
De még csak szűkebbet sem. Mi történt Győrben?
Előzmény: BZoltan (60)
BZoltan Creative Commons License 2000.10.19 0 0 60
Na ugy tunik, hogy ez a topic alszik de rendesen...

ami ugye azert jo hir, mert ez azt jelenti, hogy az erintettek ugranak mint a gep :)

ja tud valaki valami bovebbet a gyori esetrol?

z

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!