Keresés

Részletes keresés

Rigoletta Creative Commons License 2000.03.04 0 0 382
Szia néptáncos!

Végre örül nekem is valaki :)

A módszeremről nagyon szívesen írok, de inkább emilben küldeném el. Igyekszem vele, jó?

Egyébként jól vagyok, sőt egyre jobban.

Előzmény: neptancos (377)
Monty Creative Commons License 2000.03.04 0 0 381
Peter28,
nézd meg az elmúlt pár hét termését a topicban, volt szó arról, hogy a max pulzus (meg általában egy adott intenzitáshoz tartozó pulzus) nem mindig függ össze az életkorral, sőt, elég nagy eltérések is lehetnek. Tehát érdemes "bekalibrálni" magad, megnézni, hogy milyen pulzusnál kerülsz át döntően anaerob tartományba (anaerob küszöb), ugyanis ahhoz elég jól be lehet igazítani az optimális zsírégető tartományt.
"Meg az is eszembe jutott, hogy igaz-e amit a gep kaloria ugyben kiir. Azt irta, hogy 610 kcalt fogyasztottam el 45 perc alatt es 7770 metert futkostam.
A perc tuti, a 7770 is hiheto, de mi van a kaloriaval ? erdekes ez egyaltalan vagy "csak az erdekesseg kedveert" irja ki ?
"
Valamilyen empirikus képlet alapján szokták a gépek számolni. Az energiafogyasztás nagyon sok mindentől függ, így a gép által kiírt adatot durva közelítésnek kell tekinteni. Az általad teljesített edzésre a 610 kcal nagyjából reális, én egy kicsit (úgy 10-15%-kal) többet saccoltam volna.

yodamastah,
"De ugye az anyagcsere nem fekete feher dolog, ha vissza is pakol zsirt a szervezet, csak nem pakol vissza mindent.... "
Hát igen, pakolhat is vissza, mivel a zsírra is szükség van nagyon sok helyen. Már írtam a tél kellemetlen hatásáról, de akkor is lelassul a dolog, ha már nagyon alacsony a testzsír-arányod. Ilyenkor már több-kevesebb szénhidrát akkor is zsírrá alakulhat, ha még át tudna alakulni glikogénné. (Ez logikus is.) Ilyenkor vagy nagyon oda kell figyelni a diétára (testépítőknél), vagy napi (max. kétnapi) rendszerességgel le kell üríteni a glikogénraktárat (pl. kerékpárosoknál). Nem tudom igaz-e, de Miguel Martineznek, a '98-as CC világbajnoknak 4-5% a testzsíraránya, persze bőséges kajálás mellett.

Előzmény: Peter28 (371)
neptancos Creative Commons License 2000.03.04 0 0 380
Futáshoz célok lehetnek:
D á t u m
CITROËN Csúcsfutás a Gellérthegyre 2,5 km Március 12.
15. Jubileumi Matáv Vivicittá Városvédo Futás 12 km Április 2.
Expressz Újság Hegyi Félmaraton 21,097.5 km Április 15.
Dreher Maraton Váltó ( Ekiden ) 6x7 km Május 14.
Kékes Csúcsfutás 12 km Május 27.
Libresse Noi Futó- és Gyaloglónap 4,5 km Június 4.
Budapest Félmaraton 21,097.5 km Szeptember 3.
Kaiser's-Plus Budapest Maraton Október 1.
Avon Noi Világfutás Október 15.

A cím:
http://www.dataware.hu/bsi/
Ott meg a futás.
n.

neptancos Creative Commons License 2000.03.04 0 0 379
_Idézet:_
badmad válasz erre | adatok | e-mail 2000-03-02 22:35:12 (4274)

rob19
Új pédzs, régi címen. Egyenlőre. Ha a nagyok is úgy akarják, akkor lesz www.bikeposta.hu címem. Kb 2 hét múlva kiderül, aztat mondták. A régi oldalból csak a most is működő Bolhapiac és a Lányok maradnak meg. A többi az enyészeté lesz. Akciók meg lesznek, de csak majd. Egyenlőre 1 biztos, SIGMA PC-6 pulzusmérőóra mostantól állandóan 9990.- HUF

_Vége_

neptancos Creative Commons License 2000.03.04 0 0 378
Szeretném idézni a Spuri-t, pontatlanul, mert nincs előttem.
A hosszútávfutók, különösen a maratonisták nem a badibilder alakjukról híresek, de komoly relatív erővel rendelkeznek, és az ultrafutók, ill. triatlonosok (értsd: ironmanek) relatív komoly izomeggel mozdítják meg a súlyukat.
(Bocs Spuri Szerk.!)
n.
neptancos Creative Commons License 2000.03.04 0 0 377
Szia Rigoletta!
Ezer éve nem tudok rólad semmit!
Utoljára -18kg -ra emlékszem.
Mit csinálsz, és hogyan? Valakinek a számára kérdezem.
n.
yodamastah Creative Commons License 2000.03.04 0 0 376
Monty!

"Mindenhol azt olvasom hogy napi viszonylatban negativ kalorai merleg (bevitt/elegetett) nelkul nincs fogyas. "

"Hát ez így általánosságban igaz, de gondolj csak arra, hogy mozgással megtöbbszörözöd az egy nap alatt elégetett energia mennyiségét. Lehet, hogy nem egészen értettem meg a problémát? :)"

Nos. Tegyuk fel hogy sikerul a kovetkezoket megcsinalni 1 heten keresztul mindennap: reggel 1.2 ora aerob (elegett mondjuk 80g zsir). Egesz napi kajalas fedezi az aznapi energiaszuksegletet, tehat annyi ettem amennyit mozgok, plusz ami a testem alapmukodesehez kell. Szenhidratbol nem vittem be sokat nehogy tultoltsem magam (Tenyleg a tul tudom tolteni magam 1 kajalassal?).

Tehat 1 hetig sikerult napi 80g zsirt lepucolnom ami 560g 1 het alatt. Szerintem ez frankon hangzik. De megsem kellett negativba mennem kaloriabevitelben :)

De ugye az anyagcsere nem fekete feher dolog, ha vissza is pakol zsirt a szervezet, csak nem pakol vissza mindent....

Kerdes hogy hogy orizzek meg mellette izmot?

Előzmény: Monty (373)
Monty Creative Commons License 2000.03.03 0 0 375
Na, már megint kezdek fáradni. :(
Előzmény: Monty (374)
Monty Creative Commons License 2000.03.03 0 0 374
Zsíragy,
"Az is meglepett, hogy a böjtölésről milyen lesajnáló véleményekkel találkoztam. "
Na akkor gyengébbek, valamint olvasni nem tudók/nem akarók kedvéért nézzük meg, mit írtam:
"Méregtelenítési szempontból valóban hasznos lehet néha a böjt, de a nagyon hosszú ideig tartó koplalás szvsz az önpusztítás egyik formája. "
Mégegyszer felhívnám szíves figyelmedet a mondatban megbúvó "nagyon hosszú ideig tartó" jelzős szerkezetre. Tudod, én természettudománnyal foglalkozó ember révén elfogadom az energiamegmaradás törvényét (felőlem akár korlátoltnak is tarthatsz emiatt), és tudván azt, hogy minden biológiai életfunkció energiát igényel, tudom azt is, hogy ha elvágod az inputot, akkor a tartalékokat használod fel. Amik bőven vannak, pláne túlsúlyos embernél, ezért megfelelő orvosi felügyelettel és ésszel csinálva pár napos böjtnek nem nagyon fordul elő negatív hatása, pozitív viszont annál gyakrabban. Azonban a raktárok egyszer elfogynak, és akkor kezdődnek a problémák.
"az egyszerűség kedvéért már most előre deklarálom, hogy mindenben Neked van igazad, akkor is, ha valahol az ellenkezőjét olvasom"
Nem muszáj hinni nekem, nézz meg néhány (sport)élettan/biokémia könyvet, kérdezz meg néhány, a sport különféle ágaival elméleti és gyakorlati szinten egyaránt komolyan foglalkozó képzett szakembert. Én ezt tettem, az információim ilyen forrásokból származnak, nem pedig bizonytalan eredetű website-okból, meg mindenféle természetgyógyász irományokból. Hogy Te személyesen melyiket fogadod el, az a Te dolgod, de légy szíves alaposabban nézz utána a dolgoknak, mielőtt nyilvános fórumon nekiállnál téveszméket terjeszteni. És néha nem ártana utólag visszaolvasni, hogy miket írkálsz.
"Én is kiszámoltam, durván számolva egy 80 kilós ember kb. 30 km/h sebesség mellett két óra biciklizéssel 1600 kcal energiát éget el."
Rosszul számoltál. Tudom ajánlani a következő könyvet referenciaként:
Silbernagl-Despopoulos: Élettan (SH Atlasz)
"Láttál már maratoni futót? Izmos ember benyomását keltette? "
Pl. ott van Kropkó Péter, aki a triatlonosok közül az egyik legjobb maratonistának számít.
Egyébként van egy olyan érzésem, hogy több maratonistát ismerek személyesen, mint Te. Bodybuilder alkatú tényleg nincs köztük, de nagyon szép, arányos izomzattal rendelkező bőven van.
"Nem tudom, mivel adtam okot erre a modortalan stílusra, szeretném, ha megmagyaráznád. "
Tényleg nem tudod? Akkor megmondom. Nagyon idegesítő tud lenni, hogy több ember évek alatt összegyűlt elméleti és gyakorlati ismereteken alapuló érveit egyszerűen elengeded a füled mellett, csak a magadét szajkózod, mint Debil Pistike az állatkertben.
Bocs a hasonlatért.
"Ha azt olvastad amit ajánlottam, akkor ott olyasmi volt, hogy a zsír elégetésének legjobb módja az, ha izmot fejlesztünk, mert az izom nyugalmi állapotban is növeli testünk kalória fogyasztását"
Ez megint olyan dolog, hogy igaz is, meg nem is. A dolog nagymértékben függ az izomrostösszetételtől. Szerintem ilyen óriási ismeretanyaggal, mint ami Neked van, könnyedén meg tudod mondani, hogy miként függ össze, ill. hogy az izomrostokat milyen szempont alapján szoktuk osztályozni. ;)
Előzmény: zsiragy (345)
Monty Creative Commons License 2000.03.03 0 0 373
Robin,
"ok, én is látom, hogy beszélhetünk bármennyien, mintha nem is hallaná, csak a maga által hitt/'tudott' dolgokat hiszi és
megingathatatlan. Közben meg ha utánna gondolna, de úgy igazán látnia kellene hol a baj az elgondolásában. Azért megpróbálni mégis érdemes, gondolj azokra, akik nem írnak ide, hanem csak olvassák a topicot. Ha nem látnak mást, gondolhatják, hogy az igaz és 'üdvözítő' megoldást találták meg.
"
Teljesen igazad van. Gondoljunk csak bele, hogy az általa leírtak alapján pl. valaki böjtöl 3-4 hetet, közben még fut is, hogy "élete legjobb eredményét érje el", és neadjisten éhen talál halni. A sajtó egyből felkapná a dolgot, és lehetne ujjal mutogatni ránk, hogy "na tessék, az internetről olvasta".

yodamastah,
"Mindenhol azt olvasom hogy napi viszonylatban negativ kalorai merleg (bevitt/elegetett) nelkul nincs fogyas. "
Hát ez így általánosságban igaz, de gondolj csak arra, hogy mozgással megtöbbszörözöd az egy nap alatt elégetett energia mennyiségét. Lehet, hogy nem egészen értettem meg a problémát? :)

Robzon,
"az izomépitéshez szénhidrát is kell, szóval nem kell negatívban maradnod, addig a mértékig pluszba mehetsz, amennyi az izomépüléshez kell. :)"
Így igaz, az anabolikus folyamatokhoz kell szénhidrát is egyrészt alapanyagként (erről már azt hiszem írtam), másrészt üzemanyagként, ugyanis a különféle bioszintézisek általában ATP-t (=energiát) igényelnek.

Előzmény: Robin (344)
Rigoletta Creative Commons License 2000.03.03 0 0 372
Hát, nem tudom. Én azt a nézetet képviselem, hogy a túlsúlyra ne menjen rá az ember egészsége, ezért kezdtem én is egy 2 éves programba. Szerencsére az elsőn már túl vagyok.

A többi izlés dolga. Én nem tartom magam igénytelennek amiatt, hogy nem a kisportolt, keményizmú fiuk tetszenek jobban. Sőt, a kemény idomok félelmet keltenek bennem. Na, azért nem mindegyik :)))

Előzmény: yodamastah (359)
Peter28 Creative Commons License 2000.03.03 0 0 371
Yodamastah !

Koszi a "biztatast" ! :)

Meg az is eszembe jutott, hogy igaz-e amit a gep kaloria ugyben kiir. Azt irta, hogy 610 kcalt fogyasztottam el 45 perc alatt es 7770 metert futkostam.

A perc tuti, a 7770 is hiheto, de mi van a kaloriaval ? erdekes ez egyaltalan vagy "csak az erdekesseg kedveert" irja ki ?

Peter

yodamastah Creative Commons License 2000.03.03 0 0 370
Peter28!

Minel tovabb vagy az aerob tartomanyban annal jobb. Azt meg hogy 20 perc ne vedd keszpenznek. Sajnos mint ahogy elhangzott itt egyaltalan nem tuti hogy 20 perc mulva beindul a zsir uzemanyagkent felhasznalasa. De nem csuggedni :)
Monty majd jon es segit rajtunk, el fogja mondani hogyan lehet valakibol jo zsiregeto :)

Egyebkent en ugy vagyok vele hogy ha 30 perces edzes van betervezve neha akkor is tekerek 1 orat, mert ha mar ott van az ember fejeben a 30.percnel hogy frankon megya zsirgyilkolas, nem szivesen hagyja abba :) Nem is egyszer elkestem mar emiatt 1-2 helyrol :)

Azota 1 oras edzest tervezek :)

Előzmény: Peter28 (364)
Peter28 Creative Commons License 2000.03.03 0 0 369
Robin,
rendben, kiprobalom. Ugyis van a gephez pulzusmero csak strapas korbetekerni magamat vele. :)
Amugy a szerkezetet nem a pulzusmero miatt vettem hanem, hogy zenet hallgassak, mert marhara unalmas a futas. A walkamomat pedig sajnalom razogatni. Ez allitolag birja a strapat...majd meglatjuk.

Peter

Előzmény: Robin (368)
Robin Creative Commons License 2000.03.03 0 0 368
Peter28,
akik ismerik az ilyen pulzusmérőt semmi jót nem mondtak róla. tényleg próbálj szereni egyet, és próbáld ki, hátha...
Előzmény: Peter28 (367)
Peter28 Creative Commons License 2000.03.03 0 0 367
Robin !

A szerkezet az ujbegyen meri a pulzust. Futas kozben ezert lehet nemi pontatlansag, de szerintewm inkabb tobbet kellene mutasson a rangatas miatt. Amugy amikor merem, akkor nyugodtan probalom tartani.

A hagyomanyos modszeren a 15 mp-ig nyaki eren vegzett merest ertem (X4).

Peter

Előzmény: Robin (365)
Robin Creative Commons License 2000.03.03 0 0 366
Peter28,
szerintem a lassú iramban tovább futás, de várd meg ezzel Montyt, ebben nincs igazán tapasztalatom - nagyon rossz futó vagyok
Előzmény: Peter28 (364)
Robin Creative Commons License 2000.03.03 0 0 365
Peter28,
a hagyományos módszer mellett a saját kézzel és órával gondolod? Próbálj meg inkább valakitől egy mellpántos pulzusmérőt szerezni, és azzal fuss (az óra része mutatja a pulzusszámot folyamatosan) Persze ha nagyon edzett vagy akkor ne csodálkozz, olyankor megtörténhet. Ha tudsz próbálj hegynek fel, vagy lépcsőn felfelé futni, és kiderül tényleg a műszer hibás-e. (hogy méri a pulzust különben? - mármint milyen technikával)
Előzmény: Peter28 (363)
Peter28 Creative Commons License 2000.03.03 0 0 364
Meg valami..

Lehet azt tudni, hogy 20 perc futas utan mi er tobbet fogyas ugyben:
-5 perc erosebb iramban futas vagy
-tovabbi 10-15 perc 11/12 km/h-val ?

Peter

Peter28 Creative Commons License 2000.03.03 0 0 363
Robin !

Koszi a gyors valaszt ! Az a helyzet, hogy miutan a szerkezetnek en sem hittem elsore megmetem hagyomanyos modszerrel is es ua. volt az eredmeny. Most mi legyen ? Lehet, hogy egy droid vagyok raadasul rosszul osszerakva ? :)

Peter

Előzmény: Robin (362)
Robin Creative Commons License 2000.03.03 0 0 362
zsiragy,
másképpen gondolod - a te dolgod. Azért amit írok elolvashatnád figyelmesen, vagy legalább gondolod át amit olvasol ill. leírsz.

a fagyi nem = jégkrém, főleg a gyümölcsből készültekre igaz ez (bár a jégkrémek között is egyre több a sovány tejből készült kevesebb zsirt tartalmazó - de még nem ezek vannak túlsúlyban)

yodamastah
gratula, ahhoz hogy ilyen a munkád. Meg ahhoz, hogy nem tudtak eltéríteni.

Peter28,
cseréld ki a pulzusmérődet, nem benned, hanem a készülékben van a hiba

Peter28 Creative Commons License 2000.03.03 0 0 361
Sziasztok !

Az "Alakformalas" topicban mar leirtam, de hatha itt valaszol nekem valaki:

Segitsetek !

Sokat olvasgattam (itt es mashol is) a helyes pulzusszamrol. Szoval fogyni szeretnek es vettem egy olyan radiot (SONY) ami nemcsak a futas unalma ellen jo, hanem meri a pulzusomat is.

Tegnap nekialltam es a sulyzos edzes utan 45 percet futottam gepen. (2 perc 8 km/h, utana 11-12 km/h sebesseggel) az a gond, hogy a bemelegedes utan a pulzusom 90 kornyeken megallt es nehezen kuszott fol a 35-40. perc kornyeken 120-ra. Nekem kb. a 28 eves koromhoz 140 kellene. Nem? Mit tegyek fussak gyorsabban kevesebbet, vagy husz perc utan huzzak bele mondjuk 15 km/h-val amig le nem esek a geprol ? Ugy talan meglesz a 140. Szabdban futasnal a pulzusom konnyebben eleri a 140-et, de gepen nem, csak, ha emelkedore allitom, de akkor pedig csak a vadlimat eroltetem es az pedig hajlamos a gorcsolesre.

Van valakinek valami otlete ?
Elore is koszi!

Peter

zsiragy Creative Commons License 2000.03.03 0 0 360
Yodamastah!

Jó neked. Tulajdonképpen én is élhetnék így, csakhát házat meg kocsit kellett építeni meg venni, persze nem volt kötelező :-))

>1. Leadni a meglevo zsirfelesleget.
>2. Megtartani az alacsony testzsirszazalekot.
>A sok izom a 2. hez a franko szerintem. (az >1.hez is kell persze mivel felesleg leadashoz >frankon az is kell hogy minel tobb kaloria >elegjen)

Ez igaz. Ezért van az, hogy a nagyon izmos testépítők is keményen diétáznak verseny előtt (bár amit ezek csinálnak, az már semmiképpen nem tekinhető egészségesnek). Ezért tervezem én azt, (ember tervez, Isten végez), hogy akkor kezdek megint bodibildezni, amikor már kellőleg lefogytam. Egyébként a CKD diéta segítségével el lehet érni, hogy a felhalmozott zsírpárnák alakuljanak át az izmok táplálékává, de erről már többször esett szó, a CKD diéta hatásosságáról megoszlanak a vélemények.

Előzmény: yodamastah (359)
yodamastah Creative Commons License 2000.03.03 0 0 359
Zsiragy:

Akar hiszed akar nem sulyzos edzek is :) 5 perc mulva mar lent leszek a teremben es nyomom :)

Rengeteg idom van es imadok mozogni.

Mai program pl: reggel 1 orat tekertem (kozbe tv :) delutan kondi 1 ora. este squash 1.5 ora.

Modjuk ez kicsit sok, holnap tuti pihenni fogok, de egy kis aerob belefer. Egyebkent ma itthon ulok, neten logok, es dolgozgatok (maszek).

Igyekeztem olyan munkahelyet es kiegeszito munkat keresni hogy sok szabadidom legyen, mindemellett jol keressek vele. Ez nekem sikerult es nagyon elvezem.

Viszont nekem nincs csaladom. Egyertelmu hogy mas helyzetet teremtene, es valoszinu hogy ez egyszer megvaltozik. Addig is elvezem a sok szabadidot es az eletet :)

"a zsír elégetésének legjobb módja az, ha izmot fejlesztünk, mert az izom nyugalmi állapotban is növeli testünk kalória fogyasztását"

Hat en inkabb ugy mondanam hogy a kaloria egetesenek legjobb modja hogy izmot fejlesszunk, es nem a zsir egetese.

A meglevo zsir elegetese szempontjabol a nyugalmi alapotban levo izomtomeg nem hiszem hogy olyan sokat szamit.

Szoval 2 kulonbozo dologrol van itt szo.

1. Leadni a meglevo zsirfelesleget.
2. Megtartani az alacsony testzsirszazalekot.

A sok izom a 2. hez a franko szerintem. (az 1.hez is kell persze mivel felesleg leadashoz frankon az is kell hogy minel tobb kaloria elegjen)

vagy hulyesegeket beszelek? :))

Rigolettta:
Enis kenyelmes alak vagyok, szeretek nagyokat lustalkodni, meg sokat aludni :) Nem kell megvaltoznod, nem akartalak befolyasolni :) En az utobbi idoben sokat valtoztam, haverok ki is rohognek, de szerintem paran nem szivesen jonnenek velem ki a strandra mar :P
(pedig szerintem meg total bena vagyok, csak hat eleg nagy az igenytelenseg :(

Rigoletta Creative Commons License 2000.03.03 0 0 358
Szia! Köszönöm a jótanácsod.

Hogy jobban megérts, abszolút egy nyugodt, kényelmes alkat vagyok, sajnos hízásra hajlamos, ezért tanácsolta az orvos még tizenéves koromban, hogy kb. a harmadát ehetem annak amit megkívánok, mert különmben hízni fogok.

Lehet, hogy többet kéne tornázni járnom, de már az egész nekikészülődés egy nagy gyász, amikor meg ott vagyok legszívesebben azonnal menekülnék. Egyszerűen nem szeretem. Mint ahogy hegyetmászni sem. Meg kirándulni.

Már általános iskolában fineszes aggyal felmentettem magam a torna alól, ill. a könyített tornára jártam, mert mindenhol szédűltem :))))

Szerinted most fogok megváltozni? Azt hiszem nem. És valószínüleg azért mert nem akarom erőltetni ezt az egészet. Mert valahol a gondolkodásomon és a hozzáálláson kéne változtatni, és azt hiszem ez az amit nem akarok. Vagy talán így kényelmesebb.

Előzmény: yodamastah (353)
Rigoletta Creative Commons License 2000.03.03 0 0 357
Szia! Köszönöm a jótanácsod.

Hogy jobban megérts, abszolút egy nyugodt, kényelmes alkat vagyok, sajnos hízásra hajlamos, ezért tanácsolta az orvos még tizenéves koromban, hogy kb. a harmadát ehetem annak amit megkívánok, mert különmben hízni fogok.

Lehet, hogy többet kéne tornázni járnom, de már az egész nekikészülődés egy nagy gyász, amikor meg ott vagyok legszívesebben azonnal menekülnék. Egyszerűen nem szeretem. Mint ahogy hegyetmászni sem. Meg kirándulni.

Már általános iskolában fineszes aggyal felmentettem magam a torna alól, ill. a könyített tornára jártam, mert mindenhol szédűltem :))))

Szerinted most fogok megváltozni? Azt hiszem nem. És valószínüleg azért mert nem akarom erőltetni ezt az egészet. Mert valahol a gondolkodásomon és a hozzáálláson kéne változtatni, és azt hiszem ez az amit nem akarok. Vagy talán így kényelmesebb.

Előzmény: yodamastah (353)
zsiragy Creative Commons License 2000.03.03 0 0 356
Kedves Yodamastah!

Örülök, hogy megnézted az általam ajánlott webhelyeket - megtisztelő, hogy végre valaki nem kapásból válaszol, hanem hajlandó megnézni is valamit. Azt azért megjegyezném, hogy ezek a dokumentumok nem az én véleményemet képviselik és sok mindenben nem is értek velük egyet, de úgy gondolom, érdemes ezeket is elolvasni.

>Pl volt egy hely ahol kemenyen allitottak hogy >az aerob eddzes ertelmetlen, sot izomleepito >hatasu, inkabb egyel kevesebbet kicsit, de ne >aerobozz. Erdekes.

Azért ez egy kicsit sarkított fogalmazás. Általában nem azt mondják hogy az aerob edzés értelmetlen, hanem azt, hogy ami jó hatása van (nyilván egy átlagember szemszögéből), azt súlyzós edzéssel könnyebben és jobban el lehet érni. Azt valóban írják hogy ne aerobikozz, de olyan értelemben, hogy súlyzózzál helyette. Mint mondtam, nem az én véleményemet képviselik, csak érdekesnek tartom őket. Egyébként a leginkább aerob dolog a futás. Láttál már maratoni futót? Izmos ember benyomását keltette?

Ugyanakkor ott van mondjuk Béres Alexandra. Ő izmos. Szerinted az izmai mitől ekkorák? Súlyzózástól vagy futástól?

>Azt hiszem megtalaltam mi az ami nagyon nem stimmel nekem. Mindenhol azt olvasom hogy napi viszonylatban negativ kalorai merleg
(bevitt/elegetett) nelkul nincs fogyas. Azonban az is leirodik legtobb helyen hogy van egy edzesmodszer amivel komolyabb mennyisegu zsir egetesere vehetjuk ra a szervezetet (aerob ugye). <
Ha azt olvastad amit ajánlottam, akkor ott olyasmi volt, hogy a zsír elégetésének legjobb módja az, ha izmot fejlesztünk, mert az izom nyugalmi állapotban is növeli testünk kalória fogyasztását, ha jól emlékszem (de vess rám követ, ha tévedek a pontos adatokban) fél kilóval több tiszta izom esetén napi kb. 100 kcal-val nő a testünk energiafogyasztása - nyugalmi állapotban is.

>Ha ezt megcsinalom majd mindennap, akkor miert >kell negativbanmaradnom???

A kérdés rosszul van feltéve. Azért vagy negatívban, MERT megcsinálod (több kalóriát égetsz el mint amennyit eszel, vagy kb. ugyannyit).

>Ha nullara jovok ki akkor is elegettem 1 oras >edzessel kb 50-100 g zsirt, es mivel nincs folos >energia, ezert nem raktaroz a szervezet. >Gondolom en :)

Tökéletesen igazad van. Ha neked van időd meg kedved napi 1 óra intenzív erobik tevékenységre, akkor csináld és váljék egészségedre. Mint már említettem, nekem erre se időm se kedvem, ezért én a magam szempontjából maradok a kevesebb evés meg a súlyzós izomfejlesztés mellett. Ha neked más vált be, az csak annyit jelent, hogy nem vagyunk egyformák.

Előzmény: yodamastah (349)
yodamastah Creative Commons License 2000.03.03 0 0 355
Fagyinak ajanlom a lefagyasztott proteinturmixot. (en WPC szoktam neha fagyasztgatni) Lefekves elott lehet becsapolni, es meg jot is tesz :P (csak a tejjel vigyazni :)
Előzmény: zsiragy (354)
zsiragy Creative Commons License 2000.03.03 0 0 354
Robzon!

Nem tudom, mivel adtam okot erre a modortalan stílusra, szeretném, ha megmagyaráznád.

Egyrészt a tapasztalatom nem 10 hét, hanem volt már n darab fogyókúrám, csak éppen ez sikerült. Amúgy úgy vélem, jobb 10 sikeres fogyókúrai tapasztalat mint 10 év sikertelen.

Jobb ha tudod, hogy a kifejezetten zsírmentes vagy zsírszegény fagylaltok kivételével a legtöbb fagyi zsírtartalma ennél jóval több. De ha nem hiszed, legközelebb a boltban nézd meg valamilyen jégkrém címkéjét - meg fogsz lepődni (a jégkrém meg a fagyi hasonló készítmények). Különösen a csokisat ajánlom a figyelmedbe - abban még kakaóvaj is van.

Előzmény: Robzon (351)
yodamastah Creative Commons License 2000.03.03 0 0 353
Rigoletta:

Gratulalok a fogyashoz :)

Mozgasundorrol. Kb 9 eve voltam eloszor konditeremben, es a haver akivel egyutt edzettem par honapig (o annyi utan abbahagyta) rettenetesen utalta az egeszet. Persze formalodni azt szeretett volna, de mikor en mondtam mennyire elvezem az edzest, milyen jo erzes megterhelni az izmokat, erezni hogy faj, o elmondta hogy neki kifejezetten roszul esik az egesz. Nem is ertett engem. Lehet hogy rosszul csinalta nemtom, de lehet hogy csak ilyen :) Mindenesetre o most egy hajpacni, es 5-10 ev mulva a korzeti dokija is figyelmeztetni foja erre ;)

A 3 alkalom amit irtal nem sok. Ki kene probalnod hogy par honapig rendszeresen mozogsz, akarmennyire is utalod. Lehet hogy siman mozgasfuggo leszel :)

Előzmény: Rigoletta (352)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!