A gyümölcs centrifuga mellett nekem nagyon bevált, hogy a gyümölcsöket kisebb darabokra vágom, némi vizet hozzáadok, és egy jó botmixerrel veszem kezelésbe. Semmi nem vész kárba, benne marad a rost is.
Sziasztok! A búzafű préseléséhez leginkább a lassú fordulatszámú présgépet érdemes választani. Ez lehet egy egyszerűbb kézi prés, vagy egy komolyabb elektromos présgép. A fémmel való érintkezést nem tudod elkerülni, mert mindegyik készüléknél minimum a szűrőbetét fémből készül. De, mivel ezek rozsdamentes acélból készülnek, így nem lehet probléma. Az olcsó, nem rozsdamentes készítésű készülékeket, ami inkább a kézi kivitelben kapható, nem ajánlom megvételre. Ezekből az öntvényből készült készülékekből szivároghat a nehézfém. Esetleg érdemes őket megkeresni, mert nagy tapasztalattal rendelkeznek a készülékek és az egészséges levek készítésében. Ha jól olvastam, 2003-óta forgalmazzák Magyarországon a készülékeket.
A segítségeteket szeretném kérni.Használtan vettem egy Jack La Lanne's Power Juicer készüléket azonban sajnos nincs meg hozzá a léfüzet.Akinek megvan és be tudja skennelni igazán sokat segítene ha átküldené nekem. Egyúttal tanácsot is kérek mivel a 17 éves fiunknak vannak gyomor és máj problémái vajon mi lenne a számára legmegfelelőbb amivel méregteleníteni,roborálni lehetne?? Köszönettel:Creativehun
- kíméletes préselés - lassú 110 fordulat/perc préselési sebesség - mágneses ikerhenger technológia - tökéletes lé minőség és mennyiség - 48 órás lé eltarthatóság oxidáció nélkül - 50%-200% több ásvány anyag és magasabb cink és vas kinyerés - alacsony DNS, enzym és ásvány anyag elváltozás - alacsony "bakterium" szaporodási kézség - egyenletes léminőségi állandóság - magas ásvány anyag kinyerés - magas lé lúgossági tartomány - legmagasabb biominőség - legédesebb és legfinomabb ízek
Préselni a Green Star présgéppel
A németországi tesztpróbán 2003-ban a 12 benevezett és induló présgépek és centrifugák között, kiváló minősítést szerzett. Sikerét az egyedülálló mágneses ikerhenger préselési technológiájának, kimagasló vitálanyagokban gazdag préseltlé minőségének és a profi anyagokból és alkatrészekből való gyártásának köszönheti verhetetlen sikerét.
Független kutatások kimutatták, hogy a Green Star présgéppel készített levek ásvány anyag kinyerése, más lényerőkkel szebben, lényegesen több. Az alacsony, 110 / percenkénti fordulatszám minimális hőt termel, ezáltal az élettanilag fontos vitamin, enzim, nyomelem és ásványi anyagok nem sérülnek, károsodnak. Így a lehető legjobb minőségű a szervezet számára fontos enzimekben és vitálanyagokban gazdag friss zöldség, gyümölcs és leveles növények préselt leveit kapjuk!
A hengerek: A kettős ikerhenger technológiának (Twin Gear) köszönhetően, (a két henger közötti hézag 0.1 mm), még a makacs búzafüvet vagy más leveles gyógynövényeket, csalánokat is garantált minőségben préseli. sem okoz neki gondot. Ez a minimális hézag a hengerek között azt eredményezi hogy, a picurka szezámmag pépesítése és még a szőlő magja se okozzon gondot, hogy ezáltal az értékes szőlőmag olaja is belekerűl a préselt lébe. A szőlőmag olaj fantasztikusan erősíti és rugalmasabbá teszi az érfalakat. Krémes állapotban a visszeres panaszokra ajánlják bedörzsölésre.
Technológia: A fogaskerekek belsejében egy-egy köteg mágnes található, melyet egyfajta speciális összetételű "kerámiával" vettek körül. A mágneseket körülölelő kerámia betétnek köszönhetően egy infravörös sugár keletkezik a hengerek forgása közben, mely infravörös sugár így képes a víz molekuláit stabilizálni és életenergia rezgéssel feltölteni. A szervezetünk számára könnyebbé és tökéletesebbé teszi a préselt lé hasznosíthatóságát és ezáltal a lé eltarthatósága is megnövekszik akár 48 órán keresztűl oxidáció nélkül tárolhatjuk a kedvenc préselt levünket. Akár előre is préselhetünk nagyobb mennyiséget és hűtve tárolva mindig lesz friss préselt italunk.
Mágnesek: Az ikerhengerben található mágnesek a hengerek forgása közben egy 2600 Gaussos mágneses mezőt gerjesztenek, lehetővé téve az alapanyagokból a maximális vitálanyag kinyerést. Mikor a hengerek között áthalad a préselt alapanyag leve, egy teljesen új molekula szerkezet jön létre. Ez tartalmaz egy Oxigén és két Hidrogén elemet, ami maga a víz. Az új vízmolekula képessé válik a környezetében lévő hasznos vitálanyagok közrefogására. Amennyiben az alapanyag tartalmazott bármilyen peszticidet, műtrágyát, vagy más káros anyagokat, ezeknek a túlnyomó többségük a rostban visszamaradnak, mert nem tudnak a frissen képződött, már új vízmolekulához újból csatlakozni.
Szűrőjének köszönhetően egyaránt préseli a rostos fűfélét, zöldséget gyümölcsöt, zöldes leveleket, gyógynövényeket valamint a különféle olajos magvakat, gabonaszemeket is kiválóan pépesíti. Különleges homogenizáló tárcsája olyan eltérő állagú és összetételű ételek előállítását teszi lehetővé, mint pl.bébiételek, fagyasztott gyümölcs sorbet, mogyoró és dió vaj, magpástétomok, szendvicskrém, jégkrém, időseknek pépes étel, Salsa vagy Pesto stb.
Semmilyen más készülékben nem alkalmazhatják csak is az EREDETI:Green Power, Green Life és a Green Star-ban!
van egy Green Star 3000 presgepem, amitol megvalnek. Nemetorszagban vettem, 2 eves, de nehany alkalommal hasznaltuk csak, tokeletes allapotu. A garancia 2013 majusaban jar le.
Nehany adat rola:
A Green Star facsarók jól ismertek nagyszerű minőségükről és tartósságukról. A mágneses csigák műanyag és rozsdamentes acél kombinációja, ami nem a legjobb párosítás. A Green Star tisztítása több időt vesz igénybe, tekintve, hogy több alkatrészből áll. Nagy előnye, hogy a Green Star facsaróval készített juice nem tartalmaz habot, és tovább áll el.
A Green Star 3000 a teljes csomag, olyan kiegészítőkkel, mint a durva rosta ( lédús gyümölcsökhöz), csepegtető tálca, tésztakészítő, rizstorta készítő, szűrő.
Hasznos volt ez a leírás a 3 különböző technikáról. Nekem az ikerhajtóműves változat ( triturating) tetszik a legjobban, de bárhogy böngészem a magyar online boltokat írmagját sem találom. Minden magyar net boltban kizárólag a centrifugális erővel préselő gépek vannak jelen, esetleg kézifacsaró.
Tud valaki esetleg ebből a duplatengelyű darálósból beszerzési forrást ?
bár talán jobb is, mert az a sejtésem, hogy ha meglátnám az árát dobnék egy hátast.
DeLonghi citrusfacsarót ne vegyetek, bármilyen dizájnos is a külleme (lábon álló ufo). A teljesítménye harmatgyenge és már 1 hét után letört a felső narancsnyomó része, most meg már egyáltalán nem működik - kuka. /Egyébként akármilyen DeLonghi gépünk volt eddig, mind nagyon hamar elromlott./
Ismeri valamelyikőtök a Nimbusz márkát? Szfehérvári cég és állítólag magyar. Tőlük néztem ki egy gépet Nimbusz 305J. 800W,12.000fordulat, acél kések+szűrő, 1l létartály, 2l rosttartály,bizotnsági kapcsoló, 2 fokozat,visszajelző lámpa. Inox és masszív darab ránézésre. Van garancia, valamint ha cserélni kell, v. javítani itt Szfehérváron egyből megoldják. Én még bízom a magyarban.:):) De esetleg valami tapasztalat?
Nem, sajnos azt nem láttam. De engem is a magasabb teljesítmény csábított. De találtam egy véleményt a gépről, ami teljesen elégedett volt, azzal a negatív megjegyzéssel, hogy áll. ez is elég nagy helyet foglal el.
Ott a link a hsz-ben képpel, de ez a kép van hozzá, beteszem egyenesben is. Talán nem egy az egyben az, de nagy vonalakban igen. A legolcsóbb általam fellelt itthoni ára 71 ezer alatt van egy kicsivel... Hogy mi kerül rajta ennyibe, tényleg nem értem. Igaz, azt sem, mit tudhat az a gyümölcscentrifuga a Catlertől, aminek a paraméterei nagyjából egyeznek az enyémmel, csak épp 100ezer felett van az ára. Sőt, van egy 140 ezres is. lehet az már le is szedi a gyümölcsöt... Egyébként a prés motorjának teljesítménye tizede a centrifugáénak, gondolom, ezt hallani a hangban is ;-)
A narancs csavaro dragabb mint a centrifuga??? Hm... nincs az jol, jo hogy nem vettetek meg. Ha lattok elfogadhato aron, erdemes, mert jo.
A fiammal limoncellot csinalunk - es vagy 40 citrom levet csavartam ki tegnap (nem a limoncellohoz, ahhoz csak a heja kell - lefagyasztom, sajnaltam kidobni) semmi ido alatt.
Gondolom, nem kell akkora erejű, teljesítményű motor... Ja, ezt ki is felejtettem az okok közül: a párom pont a vásárlás előtti héten jött haza Németországból, ahol a szállodájában egy Catler narancs csavaró volt, és teljesen beleszeretett. Csak aztán megláttuk az árát.... drágább, mint a centrifuga, több. mint 70ezer forint....szóval, ilyenünk nem lesz...
A gyumolcscentrifuga eleg hangos - ami nem szokatlan a tobbi gep mellett. Viszont... a citrus felekhez ajanlott hangtalan! Csodalatos erzes a csendes gep!
Miert nem tudtak a centrifugat is csendesen csinalni?
Egészen biztosan. De én már nagyon féltem a Moulinex után, hogy nehogy megint sz...t vegyek. Mert olyan 20 ezer körülig, amit először keretnek szántunk, nekem elég sok gép arra hasonlított. Ezért eldöntöttük, hogy jó, akkor legyen kicsit több, elvégre jön a karácsony, és akkor ezzel lepjük meg magunkat. Így lett a célösszeg magasabb, és így néztük ki a Phillipset. De el kezdtem erre turkálni a neten, és akkor találtam egy még jobbnak tűnőt. Akkor tusakodtam, hogy kell-e öt fokozat, meg dupla erős motor, ekkor már konkrét gépekről kerestem véleményeket, de valahogy Mo-n nem divat ez a fajta értékelés. Szerencsére találtam csehül meg angolul, és persze meggyőzött, amit olvastam, hogy jó az az erős motor. A Jézuskát meg nem kérdezzük az áráról, csak örülünk neki ;-)))
Sziasztok! lassan már egy hete, hogy tulajdonosai lettünk egy Catler je4010-es centrifugának. Mivel nekem sokat segített a fórum a választásban, ezért leírom az eddigi tapasztalatainkat vele, meg azt is, hogy mik voltak a szempontok.
Szóval, a fent említett darab nem a legolcsóbbak közül való. Nálunk csak a centrifuga jöhetett szóba, mert leginkább olyasmire használjuk, amire ezek a legjobbak (gyorsan friss gyümölcslé előállítása) Korábban már két centrifugánk is volt, az első, egy bolgár darab még vagy húsz évvel ezelőtt, és így visszatekintve meg kell mondanom, hogy a sok hátránya mellett sok előnye is volt. Igaz, hogy behemót volt, és formátlan, meg orrán-száján dőlt a lé, de viszonylag jó hatásfokkal dolgozott (erős volt a motorja), és a szita előtt volt egy szúnyoghálóra hasonlító csík, amit kivéve viszonylag könnyű volt tisztítani a szűrőjét. A legjobb az volt benne, amilyen szárazra tudta csavarni a pépet. (ami persze azért volt, mert nem volt péptartója, tehát a pép maradt a szűrőben, és így azt gyakran kellett tisztogatni. Utána jött egy Moulinex Juice Vitae, ami ránézsére azt tudta, mint a valaha volt bolgár, csak modernebb dizájnnal, de aztán kevés használat után kiderült, hogy nem, mert valami tragikus egy szerkezet volt, nehezen tisztítható szűrővel, kis motorerővel. Tehát bebizonyosodott, amit Ti is írtatok: nem éri meg olcsó gépet venni.
A mostani választás végére három jelölt maradt: sokáig gondolkodtam a Phillips 1861, a Moulinex ju650 meg eközött. A Catlerben az vonzott, hogy nagyon erős a motorja, öt fokozata van a motornak, meg hatalmas adagolónyílása. Kutakodtam a neten is, és két hasznos oldalt találtam: Az egyik a , itt két típust árulnak (ezt, amiről itt megtudtam, hogy más piacokon a Breville vagy a Gastroback névre is hallgat), meg egy Magimix típust. De elég használhatóan szedték össze a szempontokat a választáshoz, tehát az is használhatja, aki nem a fenti típusokból választana. Illetve itt találtam egy olyan infot, hogy az egyik jelöltemet, a Phillips 1861-est már azért nem forgalmazzák, mert állandó garanciális problémáik voltak vele, és pl. 40mp-ként le kell állítani, mert a motor ennyi terhelést bír el egyhuzamban. (ha nem, akkor jönnek a hibák) Nekem hasznosak voltak még a videók is, amiket a Catlerről találtam. Az első az egy összehasonlító videója, a másik meg egy Catler demo (mindkettő eujuciers-es)
Szóval, a catler lett a vége, és eddig, egy hetes napi használat után nem csalódtam benne. Bika a motorja, nagy mennyiségű gyümölcsöt tud kicsavarni rövid idő alatt. Takarítani is könnyű, elég csak elöblíteni a részeket, és kész is (kivéve a kosarat, amihez persze kell a kefe, de az sem vészes) A maradék pép is viszonylag száraz, bár nem annyira, mint a valaha volt bolgár gépé, de épp az eujuicers írta le, hogy ez természetes, mert azok a gépek, amik kidobják a kosárba a pépet, nem tudják olyan szárazra csavarni. Tisztán dolgozik, nem fröcsög, folyik, csak ott, ahol kell neki. Ami hátránya talán, hogy nagyon nagy, kis konyhákban nem lehet a pulton hagyni, mert sok helyet foglal el (a péptartója pl. feleslegesen nagy, mert ötödig sincs, mire a leves kancsó már dugig van), és mivel viszonyt elég nehéz, nem hinném, hogy valaki naponta veszi elő, meg rakja el...