Keresés

Részletes keresés

dawid154 Creative Commons License 2010.12.16 0 0 2433

 Enyém is ugy nézki mindt a tied majd nem csak a elsötő ragasz az más!Elképzelhető hogy ez is ugyan az csak azt variáltákrajta?Vagy ez nem ugyan az a kivitel??

Előzmény: Andor0006 (2431)
Butcher88 Creative Commons License 2010.12.16 0 0 2432

Nagyon szép darab!

Egyszer majdnem hozzájutottam egyhez a vaterán,de utolsó pillanatokban lenyúlták előllem :-(

Azért a JP4-es is megfelel,jó pár éve hullajtja a disznókat de hibátlan!

JP4 for ever! :-)

Andor0006 Creative Commons License 2010.12.16 0 0 2431

Akit érdekel sosem használt JP2a, annak egy kis segítség:

 

http://www.tuza.cz/vismo/galerie3.asp?id_org=600190&id_fotopary=7967&prehravac=1&p1=1192

 

2200 Czk, elég borsos, de cserébe van egy legenda újonnan a kezedben. Leejtés védelemmel ellátva, és garantáltan kirántja a szeget a disznó fejéből. l 

:)látenshentes Creative Commons License 2010.12.16 0 0 2430

hello,Attila!

előszőr is el kell dőntsd,h milyet és mennyiért!

az évi 1-2 alkalomra tőkéletes ha bemész 1 gazda boltba és ott veszed +az edényeket ,2000 ft-ért lehet venni 90l-es edényeket,

10-15eft-ért tőltőket!a daráloval kapcsolatban jobb ha veszel  1 használt magyar 22-est v 32-est,esztergályossal becsapágyaztatod és szerzel hozzá 1 jo motort és hajtást ami legalább 70-80 at fordul evvel már lehet haladni és tőltő hillyán a tőltelékárut is be lehet vele tőlteni!üstőt azt sztem 1x kell+venni a boltban és ha vigyázol rá akkor sokáig birja,üstházat lehet hordobol is csinálni és venni is de viszonylag drága mulatság +venni!

kb ennyi:)

kérdezz bátran sztem bárki szivesen segit ezen a topicon!

JO DISZNOKODÁST:)!

Előzmény: OrszagAttila (2429)
OrszagAttila Creative Commons License 2010.12.15 0 0 2429

Sziasztok.

 

Nem teljesen ide tartozik a dolog....

Disznóvágáshoz szeretnénk komplett eszközöket vásárolni(töltő, elektromos daráló, üstház üstel, keverő edények...)

Aki tud segíteni az kérem jelezze!

Előre is köszönöm a segítségetek!

paca09 Creative Commons License 2010.12.15 0 0 2428

Köszi a hozzászólásokat, meggyőztetek!8-)

Vasárnap vágunk!Majd beszámolok az eredményről!

Előzmény: hurkamáj (2427)
hurkamáj Creative Commons License 2010.12.15 0 0 2427

Nem kell félni tőle ha egy kicsit zsírosabb,legalább jó minőségű a szalonnája.

Előzmény: paca09 (2421)
:)látenshentes Creative Commons License 2010.12.15 0 0 2426

hali hurkamáj!

ém álltalában akác és ha van cseresznye!de füstőltem már más porokkal is:)

Előzmény: hurkamáj (2419)
Boarhunter Creative Commons License 2010.12.14 0 0 2425

Egy 180 kilós cocót vágtunk a hétvégén, megmaradt a két hátsó sonka meg nagyjából az egyik oldala szalonnának, lett talán nyolc liter zsírja...de kéttenyérnyi tarja figyelt rajta...

Fajtától és takarmányozástól függ. De ha igengyorsan lett 180 kiló, azt aligha izomból rakta fel...

Előzmény: paca09 (2421)
dawid154 Creative Commons License 2010.12.14 0 0 2424

Hali!

Az nem biztos hogy zsiros attol függ milyen fajta vagy mivel van keresztezve!

Mi is vágtunk nyáron egy 200-as fehéret és ha voltrajta 20kg zsir kb de még lehet egy kicsit több nem tudom pontosan már.

Előzmény: paca09 (2421)
mormogi76 Creative Commons License 2010.12.14 0 0 2423

Mostanában mivel nem kaptam akác fűrészport frissen vágott akácfával és vízhajtásával füstöltem. Az eredmény ugyanaz, csak amint kiszárad lángra kap tehát jobban odakel figyelni de amúgy hibátlan

Előzmény: hurkamáj (2419)
csampilampi Creative Commons License 2010.12.14 0 0 2422

Nem biztos, hogy zsíros. Azt szokták mondani, hogy lesz már   belőle minden :) Egyébként, ha mindenképpen meg akarod tudni, vigyél el egy szakavatott embert, aki már látott  pár sertést. Ő biztos  meg tudja  állapítani. Így látatlanba nem lehet megmondani. :)

 

 

 

Füstölésnél itt az akác, cseresznye ( ha van !! :)

Előzmény: paca09 (2421)
paca09 Creative Commons License 2010.12.14 0 0 2421

Sziasztok!

Tapasztalatokra lenne szükségem!  Szeretnénk disznót vágni kb olyan 130 kg körüli állatot amit már le is foglaltunk, de idő közben megnőtt és 180 kg-os a kicsike. A kérdésem, hogy az ekkora állat már nagyon zsíros?Sajnos nincs tapasztalatunk e téren a gazda meg azt mond amit akar, Ő el akarja adni!!!

Butcher88 Creative Commons License 2010.12.14 0 0 2420

Sima akác....néha éger

hurkamáj Creative Commons License 2010.12.14 0 0 2419

Üdv a Fórumozóknak!

Kb. 1 hónapja tölgy-akác forgács keverékkel füstölök(kádárcimborámtól való).Nagyon jók a visszajelzések

én is eszem,kiváló aroma.Mindenkinek ajánlom.Tik mivel füstöltök?

zsolesz88 Creative Commons License 2010.12.14 0 0 2418

Szevasztok!

Nekem nem azért kell tagló mert azzal kábítok. Hanem azért mert én mindent pisztollyal lövök és ha vágok majd marhát akkor kell. Mert nálunk az a szokás, hogy a marhát felbelövik és elfekszik akkor még 2-3 szor megütik mtaglóval. Biztos ami biztos. Egyébként én 16 éves vagyok és hobbiból tanultam meg disznót vágni, már egy pár darabot levágtam. Két hete 1 db 250 kg-os 4-szer ellett anyakocát, 2 db 250 kg-os hízót és 1 db 320-as hízót, plusz még nyáron 2 db 170 kg-osat. Én német Blitz féle patront használok a JP4-es pisztolyomba és még hálistennek 20 disznó után még nem kellett egyszer se újratöltenem. Higgyjétek el habár nincs túl sok tapasztalatom, de a Blitz patron sokkal jobb mint akármelyik. Persze kinek a pap kinek a papné.

Üdv.

rakos Creative Commons License 2010.12.14 0 0 2417

Sokat mérlegeltem, hogy folyamatosan kevesebbet, vagy a minuszokban a nagyot felfűteni ritkábban.

Előzmény: :)látenshentes (2416)
:)látenshentes Creative Commons License 2010.12.14 0 0 2416

hello!

jo ár!

nállam  csak az a szitu,h alsohangon is befér 4-4,5q cucc.

ez rendben is van csak mikor főlrakok 50kg kolbit akkor sajnos a belméret miatt sokkal tőbb fürészpor elmegy :) :(

viszont 4qig nincs gond és mivel sokat füstőlők valamivel kényelmesebb mint a kis füstőlők de 1ébként én is kissebbet épitettem volna!

Előzmény: rakos (2415)
rakos Creative Commons License 2010.12.14 0 0 2415

Nekem a füstölőbe kényelmesen 70 kg kolbi fér be, 4000 HUF-ért.

:)látenshentes Creative Commons License 2010.12.14 0 0 2414

halo tanbá:)

én 50-60 ft per kg-ért füstőlők.attol függ,h csak kolbit vagy mindent.

sztem nem drága,van aki 80 ft ért füstől.

csampilampi Creative Commons License 2010.12.13 0 0 2413

Halo!!

 

Hány kilo anyagot akarsz füstöltetni??

Egyébként erre a kolbásznak 500Ft/ rúd. ( kb .6 szál egy rúdon )

 

HJocek123 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 2412

Szevasztok!

Érdeklődni szeretnék tőletek,milyen árban mozog egy disznó füstölése(maszek háznál),tehát kolbászok,disznósajt,szalonnák,sonkák!A röfi 160-170 kilós!

Butcher88 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 2411

Amint már írtam,nálam mindig készenlétbe van és viszem magammal a hosszúnyelü 3kg-os kalapácsot,ha netán nincs már más választás,azzal egyszerüen véget tudok vetni a dolgoknak.Max 2 ütés,de általában egyáltalán nincs is rá szükség mert a pisztoly tökéletes és megbízható!Kábítás nélkül neki sem állnék!

Előzmény: csampilampi (2410)
csampilampi Creative Commons License 2010.12.13 0 0 2410

Teljes mértékben igazat adok!!

Egy párat már sikerült vágni mindenből hála a magasságosnak, de kábítás nélkül csak 1-2-t kellett szúrni, de azt is kényszerből.

Nagyon elítélem azokat az embereket, akik  tesit erő, felkészültség és szaktudás nélkül próbálkoznak egyes állatok kábításával hasztalanul.

Ki mit gondol???  Hogy a jobb és hogy humánusabb??  Ha netán valaki nem bírja elkábítani az állatot  ütéssel vagy lövéssel, netán elektromosan  kínlódik. ( gondolok itt  taglóval való 56x-i ütésre, vagy orrbalövésről, esetleg házilag tákolt  elektromos tákolmányról.) Vagy hagyományosan egyetlen szúrással kábítás nélkül végez a vágóállattal.

 

Előzmény: dawid154 (2409)
dawid154 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 2409

Hellótok!

Nem tudom,hogy vagytok vele de nekem nem tetszenek ezek a kőkori mutatványok amikor taglóval meg pikker meg stb-vel szabály szerűen agyon verik az állatot!Én a gyors módszereket szeretem amikor az állat észbe kapna már régen döglött. Hisz a marhákat is simán lelövik felénk nem taglóval 8-10x jól fejbe verni azt talán össze esik XD Én is szeretem a húst de ha már kinyírjuk azt a szerencsétlen állatot akkor nálam mindig megérdemli az állat hogy kíméletesen és fikarcnyi szenvedés nélkül kimúljon.

 

 

 

zsolesz88 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 2408

Szevasztok!

Ha valakinek van vagy tud eladó tagló az értesítsen és ha lehetséges akkor képet is küldjön!

Kössz

cinga Creative Commons License 2010.12.13 0 0 2407

Sziasztok!

 

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat!  A firelére nem is gondoltam, de  köszönöm hogy arra is felhívtátok a figyelmem!

Butcher88 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 2406

Ja,éppen 1 órája vettem egy doboz 9x27 Tempo-t....9500 pénz + egy doboz 9mmJat 5000Ft :-)

 

 

Butcher88 Creative Commons License 2010.12.13 0 0 2405

Én is rénfán(vas)szedem szét ha van rá lehetőség,de van ahol nincs ezért a földön kell.

Szerintem mindenképp jobb a rénfa mert:

-nem kell hajolgatni

-tisztább

-egyszerűbb a műveleteket megcsinálni

-stb.

A kábításról annyit,hogy nekem is van "profi" bénítóm (nyakbaszúrós),de csak akkor használom ha nagy az állat és pl. csak ketten vagyunk rá.

Volt már olyan,hogy eltörött a lapockája akkorát rántott rajta,de a vér mindig szépen kifolyt belőle,egyépként "pisztolypárti" vagyok ahogy szokták mondani,a 450kg-os anyadisznó, a 6-7 mázsás bika,ló.....próbáltam már mindent vele és tökéletes,csak a patronokra kell egy kicsit odafigyelni és hibátlan!

JP4 forever! :-)

rakos Creative Commons License 2010.12.13 0 0 2404

Mi is rénvasra akasztva szedjük szét.

Így a legtisztább és nem marad benne "semmi".

Nekem a kényelmesebb, mint görnyedni  raklap felett.

Előzmény: dawid154 (2400)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!