Keresés

Részletes keresés

bethsabé Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72165

-Ilyenkor nem mernek közelröl irni:-)

 

 

-Szerinted érdekli őket, hogy te itt mit írogatsz magadnak?

Előzmény: hazáel (72163)
bethsabé Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72164

-Nem akarod megérteni.

 

 

János:1:18

 

 

Az Istent soha senki nem látta; az egyszülött Fiú, aki az Atya kebelében van, az jelentette ki őt.

 

 

-Ehhez nincs szükség több kommentárra, felesleges szószaporításra 

 

Énokh sem látta. Mivel nem láthatta.

 

Megölte=elvette az életét, hamarabb, mielőtt rendes halállal halt volna meg Énokh. Azért írja így a biblia, hogy nem látott halált.

 

De már Ő sem él. Vár a feltámadásra a földre.

Előzmény: hazáel (72161)
hazáel Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72163

....hogy kedves volt Istennek.

 

Látod?Ebben az igében ez  amiért Isten magához vette.És itt nincs melé beszéd,hát mert broklyn ezt írata.

 

Broklyn azt mond amit akr,Isten mást mond. Egy nincs ihkletve az örtorony,neémely tanú azt hiszi igen,de sokan nem azt hiszik,mert volt egy ilyen tanitásuk is,hogy igen azt irták,hogy ihklete. Ilyenkor nem mernek közelröl irni:-)

Előzmény: bethsabé (72152)
Józsikácska3 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72162
Előzmény: Józsikácska3 (72160)
hazáel Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72161

 Zsidó levél11

 

5Hit által vitetett fel Énokh, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az Isten felvitte őt. Mert felvitetése előtt bizonyságot nyert afelől, hogy kedves volt Istennek.

 

....az Isten felvitte őt.=Akkor mért írod,hogy meghalt?

 

Amikor=Énokh, hogy ne lásson halált,

 

Neked itt azt írja,hogy MEGHALT? ol ír még Énokrol?

 

Ez is egy ferdités az örtoronybol.Hogy Énokot Isten megölHETE.Érted? mi a hangsuj?Hogy MEGÖLHETE.Mivel a János3:13ra alapoza,Jézus ezzen az igén nem arra mondta!

 

Előzmény: bethsabé (72152)
Józsikácska3 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72160

Kedves vunaros!

 

JT-i ezzel kapcsolatban teljesen jogosan kaptak "sok kritikát", még pedig nem csak azért, mert "még mindig nem történt semmi", hiszen ők nem általánosságban beszéltek arról, hogy "majd lesz valamikor valami", hanem konkrét forgatókönyvet adtak meg: ekkor ez történt, ekkor és ekkor meg ez és ez fog történni. Olyan dolgokat állítottak isteni tekintélyre hivatkozva, ami nyilvánvalóan nem volt igaz. És erre nem válasz a Példabbeszédek 4:18-ra való tudálékos mutogatás, méghozzá nem csak azért, mert az a vers nem erről szól, hanem azért is, mert akkor mindjárt jön jogosan a kérdés: Ha akkor tévedtek, akkor mi a garancia, hogy most nem tévednek? Ha pedig nincs garancia, akkor meg ugyan miért hallgassunk rá? Az a szöveg pedig, hogy "nem vagyunk ihletettek, sem tévedhetetlenek, csak szellemtől vezetettek", az csak annyit takar, hogy nem hajlandóak felelősséget vállalni saját kijelentéseikért, valahogy úgy, mint ahogy egy globálkapitalista üzletlánc prospektusában leírja, hogy "a változtatás jogát fenntartjuk". De még az is becsületesebb, mert ők legalább így, konkrétan leírják, míg JT-i nem írják ezt le minden egyes Őrtorony és Ébredjetek elejébe, hogy a tudatlan olvasónak felhívják a figyelmet, hogy ácsi, az itt leírt előrejelzések csak mi aktuális megértésünket tükrözik, bármikor kiigazításra kerülnek - és így is kell kezelni.

 

Továbbá ez a "nem ihletett, hanem szellemtől-vezetett" ez egyszerű játék a szavakkal, afféle "nem cigány, hanem roma" jellegű idióta szómágia - az ilyenek pedig tipikusan valaminek az eltakarásakor szokták használni beetetés céljából. Valaki meg tudná határozni pontos definíció szerint, hogy mi a különbség az "ihletett" és a csak "szellemtől vezetett" között? Mi az a többlet, amivel az "ihletett" rendelkezik, de a csak "szellemtől vezett" nem? Mert nekem az benyomásom ez mindössze annyit jelent, hogy az ŐT mindazokat a jogokat igényli, ami az "ihlettséggel" jár: a feltétlen engedelmesség és az állításainak igaz voltában való hit megkövetelése - ellenben az ihletettség állításával együtt járó kötelezettséget már nem hajlandó vállalni. Vagyis ez mindössze annyit jelent, hogy ő nem hajlandó felelősséget vállalni semmiért. Így ezt várja: Higgy nekem, de ha amit elhittél nekem mégsem bizonyul igaznak, azért nem vagyok hajlandó felelősséget vállalni, mosom kezeimet.

 

Pedig ez így igen csak tisztességtelen: minden rendszerben úgy néz ki, hogy igazságosan a több joggal több kötelezettség (felelősség) is jár. De az ŐT-nél amikor azt állítja, hogy "nem vagyunk sem ihletettek, sem tévedhetetlenek", abból nem következik náluk az, ami a normális ész szerint következne, ti. hogy akkor ők sem tekintik a maguk éppen aktuális elképzeléseit fogalminak azonosnak, ekvivalensnek az abszolút igazsággal, és így szabadon vitathatóak. Hiszen akkor mindjárt adódik a kérdés: "Ha még te sem zárod ki, hogy az amit állítasz, az téves - akkor én mire föl higgyek neked?" Akkor szabad lenne egyet nem érteni. Náluk ez csak azt jelenti, hogy igénylik azt a jogot, hogy ők akkor is az igazság letéteményeseinek tekintsék őket, ha amit állítnak teljesen tévedésnek bizonyulnak. Ha őszintén úgy hinnék, ahogy ezen védekezésekben fogalmaznak, akkor nem használnának olyan kifejezéseket, hogy "az igazságban van" (hiszen eszerint az hitrendszer, amiben vannak, nem maga "az Igazság", hanem csupán az igazság éppen aktuális - de lehet, hogy téves - megértése), nem igényelnének olyan vak bizalmat maguknak, ami igazság szerint csak annak jár, aki ihletettnek és tévedhetetlennek állítja önmagát. És persze akkor nem lehetne olyan rútul elszidalmazni mindenki mást.

 

Még rövidebben: "Bármit megtehetünk, de semmiért sem vállalunk felelősséget."

 

Ez csak az ŐT öndefiníciójának logikai bukfencére világít rá, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy milyen hatása volt ennek azokra az emberekre, akik vakon megbíztak bennük.

 

Az, hogy változik a világ, az kétségtelen. De ebből nem következik az, hogy éppen az fog bekövetkezni, úgy és azért, ahogy JT-i (éppen most) állítják. Ez marhára tisztességtelen hozzáállás: "változások vannak a világban, és ez minket igazol!" Nem, csak akkor igazolná ez a tény JT-it, hogy éppen azok történnének, amiket ők mondtak. De ha figyelemmel kísérjük az Őrtorony kiadványokban leírt dolgokat, abból éppen az tűnik ki, hogy ők sem látják (vallásos értelemben) előre a dolgokat, hanem csak emberi bölcsesség szerint követik utólag az eseményeket, és arról írnak dolgokat, következtetéseket. Tehát láthatóan semmiféle olyan többlettudással nem rendelkeznek, amiből arra lehetne következtetni, hogy velük Isten valami módon telefonkapcsolatban állna, hiszen semmiféle tényleges előrejelzésre nem voltak képesek, semmi olyanra, amit ne tudott volna bárki más pusztán emberi ésszel ugyanúgy kikövetkeztetni - anélkül, hogy magáról isteni koordinációt állítana*. Ha viszont így áll a dolog, miért kéne lelkesen a HBR útmutatásáért lihegne, ha soha semmi nem teljesedett be úgy, ahogy ő azt vallásos értelemben előzetesen állította? Az nem válasz, hogy valami történt helyette (pl. Russel 1914-re armageddont várt, helyette Európában háború tört ki abban az évben), mert ez kb. olyan mintha én tennék egy olyan állítást, hogy holnap belecsap a házadba a villám, de ez nem történne meg, de mondjuk helyette a postás vinne neked egy levelet: majd azt mondanám, hogy a dátum helyes volt, csak "nem egészen" az történt, amire "számítottam". De pl. 1914 esetén még ez sem igaz, hiszen nem csak az év volt megadva, hanem a hónap is: október eleje - márpedig akkor semmi nem történt, a háború nyár közepén tört ki, nem október elején.

 

Ha pl. 1938-ban azt "jósolom", hogy újabb háború fog kitörni, és én mondjuk egy külpolitikai elemző vagyok, senki sem fogja azt gondolni, hogy lám, nekem az Isten valami többlettudást adott, hanem egyszerűen csak a mindenki által felismerhető előjelekből kikövetkeztettem ezt. Ha azonban én egy magát prófétának nevező vallásvezetőként "jósolom" ugyanekkor, ugyanezt, akkor a követőim máris azt fogják mondani, hogy lám, lám, ez azt jelenti, hogy ez bizonyítja az én prófétaságomat. Az emberi butaság és naivság, ugye.

 

De amire ezen hozzászólásod alapítottad a lényeg mellett megy el: a katolikus Egyház mindig is tartózkodó, szkeptikus és mérsékelt volt az ilyen "mindjárt itt a vég" jellegű enthuziazmussal szemben. Ez a rajongó és gyanús szekták stílusa, és nem méltó egy komoly egyházhoz. De a hozzászólásod amúgy is telve van egy (hozzád is méltatlan) leegyszerűsíti rosszhiszeműséggel: ha katolikusok egy csoportja fokozottabban elkezd az eszkatológiával foglalkozni, akkor itt mindjárt valami gyanús összeesküvést akarsz szaglászni. Ugyan miért akarnák a katolikusok pont JT-it leelőzni? Hiszen még csak nem is ők az egyetlen, és nem is a legjelentősebb közeli világvégét hirdető csoport? Nem becsülöd egy kicsit túl a jelentőségüket, ha minden ilyenbe a JT-re kihegyezettséget akarod fellelni? De miért is lenne az "szabálytalan", ha adott esetben mi is foglalkoznánk ezzel? Talán nekünk nem szabad?

A hasonlatod már csak azért is röhejes, mert a jelen világrendben a katolikus Egyház egyáltalán nem tartozik az uralkodó osztályhoz. Ezt egy katolikusellenes paranoiásnak írtam nem rég: "

Vagy melyik nagyhatalomra is van olyan hatalmas befolyással a katolikus Egyház? Kínában, ahol be van tiltva, csak egy ilyen pszeudo-katolikus békipapi izé mehet? Esetleg az ortodox (és ezért harciasan antikatolikus) Oroszországra? Vagy az USÁ-ra, ahol összesen egy darab (legalábbis papíron) katolikus elnöke volt, JFK, aki ugye ki se tudta tölteni a ciklusát, mert hát lelőtték.

De legalább Magyarországon, tyű... aggódhatsz az ateistákkal karöltve, hogy az aktuális kormányban ott a KDNP az meg ugye nagyon "katolikusbérenc". Aztán még az abortusz betiltását se tudta elérni? Meg azt se látom, hogy bevagonírozták volna a protestánsokat, még te is itt írogathatsz, látod.

Dél-Amerikában az elnökök általában papíron katolikusok, gyakorlatban pedig tesznek az Egyház tanításaira: abortuszt propagálnak, elváltak, államosítják az egyházi tulajdont, törvényesítik a homoszexuális házasságot - hiába tiltakozik ellene a katolikus Egyház

Én nem igen látom, hogy a katolikus Egyháznak túl nagy gyakorlati befolyása lenne a világpolitikára. Ami van, az legfeljebb udvariaskodás, diplomácia. De miféle befolyás az, ahol nem tudja keresztülverni az uralmát? Poén lett volna ha a szovjet is így "uralta" volt Magyarországot az átkosban."

Így tehát máris megbukott az a hasonlatod, hogy a hatalmi elit lenne ugyanaz, aki ezt elkezdi "bedobni".

 

Ami a globális problémákat, mint a végidők jeleit illeti, ott nálunk az óvatosság a főszabály, és tudni kell, hogy JT-i amúgy is keményen trükköznek az adatokkal, ezt szépen feltárta Carl Olof Jonsson külön könyvet is írt (sajna nincs lefordítva), meg itt van két cikk:

 

A végidőkben élünk?

Ez tudjátok mit cáfol: http://index.hu/tudomany/2011/03/13/nem_gyakoribbak_a_foldrengesek/   Ébredjetek! 2010. december 21. oldal " Még több földrengés várható Ha azt vesszük, hogy milyen sok magas fokozatú földrengés rázta már meg a bolygónkat, arra kell hogy következtessünk[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

 

Jelek teljesülése 1.

Jehova Tanújaként sokáig visszafogta a kételyeimet az a hiedelem, hogy az úgynevezett jelek teljesednek. Jól emlékszem a jelet teljesülni látó szólamokra. Nagyon sajnálom, hogy ezeket nem vettem fel magnóra, mert ma milyen jó lenne lejátszani. Miközben lapozgattam a[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

 

Aquinói Szent Tamás ezt írta erről:

  • "When Christ shall come to judge He will appear in the form of glory, on account of the authority becoming a judge. Now it pertains to the dignity of judicial power to have certain signs that induce people to reverence and subjection: and consequently many signs will precede the advent of Christ when He shall come to judgment, in order that the hearts of men be brought to subjection to the coming judge, and be prepared for the judgment, being forewarned by those signs. But it is not easy to know what these signs may be: for the signs of which we read in the gospels refer not only to Christ's coming to judgment, but also to the time of the sack of Jerusalem, and to the coming of Christ in ceaselessly visiting His Church. So that, perhaps, if we consider them carefully, we shall find that none of them refers to the coming advent, as he remarks: because these signs that are mentioned in the gospels, such as wars, fears, and so forth, have been from the beginning of the human race: unless perhaps we say that at that time they will be more prevalent: although it is uncertain in what degree this increase will foretell the imminence of the advent.

    Towards the end of the world there will be a general persecution of the good by the wicked: so that at the same time some will fear, namely the good, and some will be secure, namely the wicked. The words: "When they shall say: Peace and security," refer to the wicked, who will pay little heed to the signs of the coming judgment: while the words of Luke 21:26, "men withering away," etc., should be referred to the good.

    All these signs that will happen about the time of the judgment are reckoned to occur within the time occupied by the judgment, so that the judgment day contains them all. Wherefore although men be terrified by the signs appearing about the judgment day, yet before those signs begin to appear the wicked will think themselves to be in peace and security, after the death of Antichrist and before the coming of Christ, seeing that the world is not at once destroyed, as they thought hitherto.

    The day of the Lord is said to come as a thief, because the exact time is not known, since it will not be possible to know it from those signs: although, as we have already said, all these most manifest sings which will precede the judgment immediately may be comprised under the judgment day.

    At His first advent Christ came secretly, although the appointed time was known beforehand by the prophets. Hence there was no need for such signs to appear at His first coming, as will appear at His second advent, when He will come openly, although the appointed time is hidden."
Előzmény: Törölt nick (72143)
bethsabé Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72159

Ezt még :

 

 

"A világ szemében, no meg a magad szemében az lehetsz, sőt az is vagy, hiszen nem villogtatnád azt a sok kioktató igét, a TE pökhendi stílusodban :)"

 

 

Példabeszédek.

 

Az Úr fenyítését fiam, ne utáld meg, se meg ne und az Õ dorgálását.

 

 

Akik csúfolók, Õ megcsúfolja azokat; a szelídeknek pedig kedvességet ád.

 

 

üdv.

Előzmény: Törölt nick (72155)
bethsabé Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72158

 

Bocsi, de már én sem tudom eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek az írásaidon, ha néha sajnos elcsíplek.

 

 

 

 

"ha néha sajnos elcsíplek."

 

-Nem kell elolvasni, pörgess csak tovább.

 

 

péld:23:9

 

A bolondnak hallására ne szólj; mert megútálja a te beszédidnek bölcseségét.

 

 

-Ezennel be is fejezem a veled való társalgást.

 

 

Üdv.

Előzmény: Törölt nick (72155)
bethsabé Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72157

-Félreérthetetlen.

 

egypuputeve1válasz | megnéz | könyvjelző 2011.07.13 01:49:18 © (72134)

 

Te, Tanú! Te! :)

 

Előzmény: bethsabé (72127)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Elvégre csak kijavítottam a kollégát. Nem TI, hanem TE!

 

 

- Ezután majd rozálka 1-nek küldöm azt, amit neked szánok.

Előzmény: Törölt nick (72154)
kari333 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72156
Sokkal jobb versek az én támadásomhoz Ézsaiás próféta 63,9-11 szakaszában foglaltak a betű szerinti olvasatban :DDDDD
Mindig elfelejtkezel arról , hogy 1 Megváltó és 1 Mindenható Él , Aki Bethlehemben született meg , felvéve 1 állandó formát Magára . Az ÓT.-ban ideiglenes módon megjelent , és Szólt , ma viszont Uralkodni kíván népe ( gyermekei ) felett , Jézus KrisztusBAN .
Előzmény: Leslie07 (72140)
bethsabé Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72153

János:1:18

 

 

Az Istent soha senki nem látta; az egyszülött Fiú, aki az Atya kebelében van, az jelentette ki őt.

 

 

-Ehhez nincs szükség több kommentárra, felesleges szószaporításra 

A Jézus, a Fia beszélt Istenről a földön.

Előzmény: Törölt nick (72137)
bethsabé Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72152

Kedves hazáel!

 

 

-Ha szórakozásnak szánod az írásaidat, akkor most nem jó partnerre találtál bennem.

 

 

Péld.22:15

 

A gyermek elméjéhez köttetett a bolondság; de a fenyítés vesszeje messze elűzi ő tőle azt.

 

 

Üdv.

Előzmény: hazáel (72151)
hazáel Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72151

tara tatta, tara tatta! :-)

 

 

Na remélem megtaláltad azt az igét,amit állitotál,hogy Énokot Isten megölte!

Előzmény: bethsabé (72150)
bethsabé Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72150

 

 

Károli

 

Péld.15:14

Az eszesnek elméje keresi a tudományt; a tudatlanok szája pedig legel bolondságot.

 

 

16:15

 

Útálatos az Úrnak minden, aki elméjében felfuvalkodott, kezemet adom rá, hogy nem marad büntetetlen.

 

 

 

Üdv

Előzmény: Törölt nick (72134)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72149

Szia,

 

Nem hiszem, hogy leakarnák elozni JT-ket (már írtam, hogy JT-i elhanyagolható tényezők ez egész kereszténységet nézve), hisz lényegében egyes karizmatikus katolikus korokon kívul ezek az uzenetek senkit sem érdekelnek. 

Amúgy ha leszámítjuk az egyes katolikus tanításokat, akkor az oldal tényleg rátapint a lényegre (már ami világ erkolcsi állapotát illeti ), mindenestre most kezdődnek el az érdekesebb események, amúgy meg az is elképzelhető, hogy Isten így próbálja megszólítani a katolikuskat a megtérésre, lényegében a kereszténységen belul az egyik legnagyobb csoport. Ha pedig Isten azt akarja, hogy mindenki megtérésre jusson, akkor SZVSZ mindent megtesz annak érdekében, hogy választás elé állítsa a híveit. Persze azért  maradok az óvatosság mellett, sok az átverés ebben a világban,  már lassan semmi sem az, aminek látszik.

Előzmény: Törölt nick (72143)
chEszed Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72148
Derék dolog, de a korrektúra jócskán ráférne...
Előzmény: Portalanító (72112)
Leslie07 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72147

Te ebben sokkal tajekozottabb vagy.

Előzmény: szombatos (72145)
szombatos Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72145

Huh? Lennél szíves beszélni mádzsár?

Előzmény: Leslie07 (72144)
Leslie07 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72144

Na ne szedits,mar a puritanok is Izraelbe koltoztek varni  Krisztus megerkezeset.

 

Russell 17 eves koraban az adventistaktol sajatitotta el a hiteto szellemekkel valo kommunikalas mesterseget.

 

Hazugsagot hirdetett,nem azt,amit az Ur a mate 24: 14,15-ben kijelentett.

 

Epp az ellenkezojet mindennek,amit Krisztus mondott.

 

A sok satanfajzat elmebeteg balvanyszekta vezer miatt az Evangeliumrol,amit Krisztus hagyott

hirdetni,meg egy szo sem hangzott el a vilagban.

 

Krisaztus a mate 24. fejezeteben,amikor azt mondotta, hogy EZ az evangelium lesz hirdetve

az egesz vilagon bizonysagul minden nepnek,akkor a Daniel profeciajara utal. Mate 24:15

 

Konkretan a Daniel 8:11-19-ben leirt profecia az,amit senki sem hirdet.

Pedig Jezus arra uatasitott.

 

Ez pedig azert van, mert a sok onjelolt hamispasztor a sajat maga altal koltott

meseket hirdeti, a hierto szellemek altal elultettett hazugsagokat.

 

Tobbekkozott,hogy a Mate 24:15 -ben megemliettt profecia nem akkor a Veg idejen

fog beteljesedni,ahogyan azt Danielnek az ur kijelentette, hanem mar beteljesedett

az onjelolt hamis pasztorok, Jezabelek altal a sajat balôvanyszervezetuk altal.

Előzmény: Törölt nick (72143)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72143

Szia

 

Eddig mindig JT voltak azok (persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy az adventisták is mondogatták), akik sokat beszéltek az egyre közeledő "rendszer"-végről. JT-it lényegében mindig ez jellemezte, és ezért is kaptak sok kritikát, mivel úgymond még mindig nem történt semmi.  Most viszont, amikor az események olyan fordulatot vettek, hogy már egy ateista ember is láthatja, hogy hamarosan valami írtózatos változásnak kell történnie, most, amikor a küszöbönálló vég már letagadhatatlan, hirtelen a katolikus vallás egyes (nem hivatalos) képviselői "szabálytalanul" le akarják előzni JT-it.

 

http://www.thewarningsecondcoming.com/all-translated-languages/

 

Ez a következő dologhoz hasonlítható. Amikor egy országban forradalmi helyzet alakul ki, mindenki elégedetlen, a változás igénye már szinte tapintható, akkor a hatalmi elit (aki eddig a régi rendszer haszonélvezője volt) bedobja nagy alakítását és ő áll a forradalom élére. Ezt annál is inkább sikeresen meg tudja tenni, mert neki van a legtöbb tapasztalata, a saját rendszerét ő ismeri a legjobban, úgyhogy a "forradalmárok" között nagyon gyorsan nagyon jó pozíciót tud szerezni. Lényegében ez történt 1989 után, ahol a meggyőződéses "forradalmárok" váltak bohóccá és bábba, és a régi elit mozgatta tovább a szálakat. De ez sem új találmány, "sátán zsinagógája" az évszádok folyamán mindig ezt a trükköt alkalmazza. Ezért sátáni ez a világrendszer, és engem erről győz meg a fenti link. És mivel a "régi rendszer" haszonélvezői tényleg tapasztaltabbak, ezért valószínű, hogy most ezek a konkrét jövendölések nagyrésze is tényleg be fog jönni. De azért szelektálva kell olvasni ezt is.

Előzmény: Törölt nick (72137)
Leslie07 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72142

Ezert kell normalisan viselkedni a forumon.

 

Mellesleg ne sirankozz, ne alszenteskedj,mert azota is irogatsz.

 

Alig,hogy kitiltottak az Ujvari neveden,maris megjelentel Vunaros neven.

 

Emlekszel en lepleztelek le azonnal?

 

Azota meg cserelgeted a nickneveket,mint a kigyo a boret evente.

Előzmény: Törölt nick (72117)
Leslie07 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72141

A foldre a mindenhato Isten jott le,az Atyja pedig a mennyben maradt.

 

Felesleges ezert aggodnod,amiatt, hogy hogy van jelen mindenutt.

 

Mertr nem volt az Atya jelen a foldon.

 

Ha jelen akart volna lenni,akkor nem a Fiat kuldi.

 

Logikus nem?

Előzmény: kari333 (72114)
Leslie07 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72140

Mozes az Atya Istennel nem beszelt. Mozes az Angeolsszal, azaz az Urhoz leg kozelebb allo Hirnokevel a Szent Szellemmel beszelt,akire

Izraelt a Mozessel szinrol szinre beszelo mindenhato Isten .

 

Ezert is helyezte bele a sajat nevet. Igy Mozes Urnak szolitotta.

 

A 2.Mozes 33:20-ban mar Mozes nema mindenhato Istennel beszel,hanem a Orczajaval,Anggelsosszal,

akit mellejuk rendelt,hogy vezesse oket. 2.Mozes 33:14

 

Az Atyat soha senki nem latta nem is hallotta.Janos 5:37, ezert nem is szallott ala,hogy Mozesnek magat

hatulrol megmutassa.

 

Jo lenne ,ha ulatramodern-punkosdi es ultrazagyva miszterumaidat es hazugsagaidat nem ebben a topikban

terjesztened.Mert itt figyelunk. Az ilyen hazugsagokat ,mint ahogyan jehova tanui reszerol,toled sem turjuk.

 

A Szentiras kiforgatasa,meg amugy is gyalazatos cselekedet nem gondolod?

Előzmény: kari333 (72120)
Leslie07 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72139

Mindenesetre halasak vagyunk a forditasert.

 

Nagy erdeklodesnek orvend majd jehova tanui koreben is.

Ha elkeszul sziversen segitunk a terjesztesben,akar hazrol- hazra jarva is.

Hogy kartalanitsuk az embereket  sok hazugasag miatt,amit jehova tanui predikaltak hazrol-hazra.

 

Legalabb 100000 peldanyra lesz szukseg,hogy minden 5. csaladba eljusson.

 

Mar elkezdtem a sponzorokat felkutani, hogy ha lehet ingyen terjeszthessuk.

Előzmény: Portalanító (72112)
Leslie07 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72138

Varhattal volna a bejelentessel. Mi itt titokba tartjuk,te meg elarultad.

Az OT kozpont barmire kepes,hogy megakadalyozzon a munkadba.

Ne feledd, hogy nem Isten szervezetevel alsz szemben,hanem Abaddon onkentes

pusztito sasskaival a nyocfeju vadalattal az elen.

Előzmény: Portalanító (72112)
Törölt nick Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72137

A "mindezek" nem vonatkozik Énokra, figyeld meg a Zsidók 11:4-ben először Ábelt említi Pál, hozzá is teszi, hogy meghalt

 

"Hit által ajánlott fel Ábel értékesebb áldozatot, mint Kain, és ezáltal nyert bizonyságot arról, hogy ő igaz, mert Isten bizonyságot tett áldozati ajándékairól, úgyhogy hite által még holta után is beszél."

 

utána jön Énok 11:5-ben, aki viszont nem látott halált, tehát nem halt meg 

 

"Hit által ragadtatott el Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mivel elragadta őt az Isten. Elragadtatása előtt azonban bizonyságot nyert arról, hogy Isten szemében kedves."

Pál Énoknál még hozzá teszi, hogy 

"Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt, mert aki az Istent keresi, annak hinnie kell, hogy ő van; és megjutalmazza azokat, akik őt keresik". - Ez Énoknál meg is történt

Ezután jonnek csak a "mindezek",  akik vándorok voltak a földön, és nem kapták meg az igéretet itt földön, 

"...Csak távolról látták és üdvözölték azokat és vallást tettek arról, hogy idegenek és jövevények a földön.

Mert akik így beszélnek, jelét adják annak, hogy hazát keresnek.

És ha arra a hazára gondoltak volna, amelyből kijöttek, lett volna alkalmuk visszatérni.

Így azonban jobb után vágyakoztak, mégpedig mennyei után. Ezért nem szégyelli az Isten, hogy őt Istenüknek nevezzék, mert számukra várost készített. 

 

Előzmény: bethsabé (72019)
hazáel Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72131

 

Nem aranyos?

 

 

 

Előzmény: bethsabé (72125)
hazáel Creative Commons License 2011.07.13 0 0 72130

tara tatta, tara tatta! :-)

 

 

Na remélem megtaláltad azt az igét,amit állitotál,hogy Énokot Isten megölte!

Előzmény: bethsabé (72125)
Pagatim Creative Commons License 2011.07.12 0 0 72129

Vigyázz, mert ha nem azt írod neki, amit hallani szeretne, meg fog átkozni.

 

 

Nehezen érthető a logikája. Ha egy görög szövegbe héber betűs szót írnak be, az miért lenne hamisítás ?  Nevetséges erőltetés.

Előzmény: katolikus2 (71936)
Pagatim Creative Commons License 2011.07.12 0 0 72128

A te pápáidat még nála is jobban elfeledték. 

Előzmény: Józsikácska3 (71937)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!