Keresés

Részletes keresés

dawid154 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 2373

mg valami nem tud valaki olyan oldalt ahol lehet kábító pisztolyokat Kapni??

Mert egyig haver akar venni és ha már vesz nem sajnálja a pénzt egy ujra!

És goldoltam ti itt lehet hogy tudtok cimet vagy oldalt ahol lehet kapni valami komolyat!

dawid154 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 2372

Köszönöm szépen a gyors választ!

Előzmény: :)látenshentes (2370)
magyar bucó Creative Commons License 2010.12.10 0 0 2371

Tévúton jársz...

Előzmény: hurkamáj (2349)
:)látenshentes Creative Commons License 2010.12.10 0 0 2370

Hello!

amennyit vágsz a gumibol ugyanannyival nővekszik a koponyán bellüli roncsolás!

Előzmény: dawid154 (2368)
irbandi Creative Commons License 2010.12.10 0 0 2369

Helló látenshentes!

Azért van ez a név, mert Írországban dolgoztam 4,5 évig és még akkor csináltam az e-mail címemet. Szinte minden loginnév foglalt volt amire gondoltam, de ez nem, így mindenhova ezzel a névvel vagyok regisztrálva.

Most Finnországban vagyok.

Előzmény: :)látenshentes (2365)
dawid154 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 2368

köszönöm szépen a válaszod!

Csak kiváncsi voltam a már kájára hisz senki nem tudodd kellö információt adni!

És még anyit hogy még a rugó és a gumi is benne van de ha a bumibol vágok le egy kicsit jobban bele fog menni a fejébe?vagy az nem jelnt rajta semmit

Előzmény: csampilampi (2366)
Butcher88 Creative Commons License 2010.12.10 0 0 2367

Hellótok kollegák!:-)

Holnap vágok otthon 2-őt.

Ha minden igaz képek is lesznek,amiket megosztok veletek!

Visszatérve az előző témára én Tolna és Bács-Kiskun megyében mozgolódok:-)

csampilampi Creative Commons License 2010.12.10 0 0 2366

Hali!!

 

Csehszlovák Zbrojovka gyár által készített Jatecni Pristroj mod 2/a. Egyszerűen ez a Jp2/a.

A Jp 4 elődje.   Nagyon jó konstrukció, élvezet használni. Használható sertésr, marhára egyaránt.

Mit szeretnél tudni róla még???

Előzmény: dawid154 (2360)
:)látenshentes Creative Commons License 2010.12.10 0 0 2365

Hello,irbandi!

végre 1 békési foszer:)!

Te"ir-ban" dolgozol?:)

Én csabai vagyok eredetileg de füzesgyarmaton lakok.

Előzmény: irbandi (2363)
:)látenshentes Creative Commons License 2010.12.10 0 0 2364

hello!

majdnem olyan mint a jp4 csak teljesen más:)

az elsütő szerkezetet leszámitva tényleg hasonlit!biztos nem lehet rossz.

Csampi biztos tőbbet tud rolla mondani!

Előzmény: dawid154 (2361)
irbandi Creative Commons License 2010.12.10 0 0 2363

Helló!

Én Békésből jöttem, onnan is Sarkadról!

Előzmény: :)látenshentes (2344)
lángölő Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2362

Szevasztok JÁSZTESTVÉREK...:))

Előzmény: csampilampi (2342)
dawid154 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2361
dawid154 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2360

hellótok!

Erről a kábító pisztolyról szeretnék meg tudni pár dolgot!

Milyen fajta elsősorban!Mert nézegettem nem találtam hasonlót ehhez!S főleg azt hogy menyire megbízható és hatékony???

 

csampilampi Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2359

Azért jó a fórum, hogy megvitassuk a  szokásakot, észrevételeket, óhajt, sóhajt, panaszt, hozzáfűzést. :) Hááá neeem?? - DDeeee !!

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2358

egyetertek, ez csak a kulonfele keszitesi modok megvitatas volt...

Előzmény: mormogi76 (2357)
mormogi76 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2357

Hurkamáj!

 

Nem zavar az vitatkozás addig még nem megy át okoskodásba (akinek nem inge ne vegye magára) személy szerint én nem Jászsági vagyok hanem Kiskunsági Pest Megye Apajpuszta

hurkamáj Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2356

Csampi!

Diplomatikusan megfogalmazott,szép válasz volt.

csampilampi Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2355

Akárhogy csináltam még sajtot, lehet darálva   vagy  vágva sosem esett még szét.

Ha van  benne elegendő  bőrke meg  pár dl. jó zsíros abalé, akkor nem fog szétesni.

Személy szerint jobban szeretem a vágott sajtot. Ízlésesen szép vékony , de hosszú csíkokra vágva. Szinte mosolyog ránk a  nyelv darab, ahogy  szeljük :))

Szóval a bőrke+ abalé összeköt. ( minket és a sajtot is :)))))

hurkamáj Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2354

Csá Fórumozók!

Nem akartam vitatémát nyitni.Nekem így jött be.Szerintem mindenkié ugyanolyan jó,

csak máshogy néz ki.

halkergető Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2353

Köszönöm! A legközelebbinél megpróbálom az általad is ajánlottat alkalmazni a kolbászkészítéshez.

 

Köszönöm a sajtra vonatkozó tanácsot is, de engedelmeddel, maradok a megszokottnál: Továbbra is daraboljuk. Ha eddig nem esett szét, valószínű ezután sem fog! Szoktunk belekeverni egy kis abalevet, az abálás után mégegyszer jól megszurkáljuk, és egy kicsit lepréseljük. Amikor kihűlt, megy a füstre, mert mi füstölve szeretjük.

Ami darálva van, azt mi hurkának nevezzük. (Bácskai-, vagy húsoshurkának, amit vagy  a fodrosbélbe, ill. a katakönyökbe /felénk ez az elnevezése/ töltjük, és a nagyobb részét ennek is füstöljük.)

 

A kezem meg előbb-utóbb csak helyrejön annyira, hogy képes leszek vele visszatérni a megszokott műveletekhez.     

Előzmény: hurkamáj (2348)
mormogi76 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2352

Akár darálva akár metélve csináltam disznósajtot soha nem eset még szét, pedig a metélthez nem raktam daráltat a darálthoz metél anyagot. Jól megtömöm abálom kB. egy órát aztán 24 órát préselem.

 

.tisza Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2351

Általában 30-50 kg-ot szeletelünk egyszerre, de még egy sem esett szét.

A 85 0C rendben egy órán keresztül.

Előzmény: hurkamáj (2348)
hurkamáj Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2350

Hát el vagyok keseredve!Mikor én rá érek,akkor más nem ér rá.Szomorú,mert sajnos

mindig ilyenkor érek haza 1 vagy 2 disznóvágás után.De ezentúl is:Hajrá,Hajrá

HÁZI DISZNÓVÁGÁS!

hurkamáj Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2349

A bemutatkozásod alpján TE a haldorádó tó tulajdonosa vagy.Akkor pedig tudom, hogy

ki vagy.

Előzmény: magyar bucó (2343)
hurkamáj Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2348

Meegerősítem:a technológia jó.A sajtról:Ha 3-kg-ot készítesz akkor is, 2-kg-ot darálj le a háromlyukú tárcsán, 1-kg-ot vágj össze.Különben nem lesz a sajtnak konzisztenciája.

Magyarul:Ha nem így csinálod a sajt szét fog esni.És szigorúan betartani a 85-fokos

maghómérsékletet.

Előzmény: halkergető (2346)
hurkamáj Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2347

Szívemből szólsz, JÁSZTESTVÉR!

Előzmény: csampilampi (2342)
halkergető Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2346

Köszönöm a reagálásod, de nekem alapvetően nem a darálással van a problémám, hanem a kolbásztöltelék megkeverésével, meggyúrásával, mert - miként írtam - eltörtem az egyik kezem, és még nem igazán működőképes. Félkézzel meg elég macerás mondjuk 70-100 kiló tölteléket összedolgozni.

 

Ha rendben lenne a kezem, akkor különösebb gond nélkül csinálnám azt a technológiát, amit eddig.

 

Azt erősítsd meg légyszi, hogy a befüszerezett húst ha egyszer átengedem a sajt-tárcsán, és egyszer a 6-os lyukon, akkor a ledarált anyag már nem igényel külön keverést, és nem is lesz krémszerű a töltelék?

 

(Ha sajtot csinálok, azt meg akkor sem darálom, ha van hozzá háromlyukú tárcsám, mert mi úgy szeretjük a sajtot, ha vágottan jó drabos. Tudod: Ízlések és pofonok különbözőek.)  :))

Előzmény: hurkamáj (2335)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2345

1 pestre elfajozott nyírségi jelentkezik...

:)látenshentes Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2344

Hello!

Mindenki szolnok megyei ezen a topic on?

:) a Csampival az élen:)

békésből nincs senki?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!