Keresés

Részletes keresés

mormogi76 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2357

Hurkamáj!

 

Nem zavar az vitatkozás addig még nem megy át okoskodásba (akinek nem inge ne vegye magára) személy szerint én nem Jászsági vagyok hanem Kiskunsági Pest Megye Apajpuszta

hurkamáj Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2356

Csampi!

Diplomatikusan megfogalmazott,szép válasz volt.

csampilampi Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2355

Akárhogy csináltam még sajtot, lehet darálva   vagy  vágva sosem esett még szét.

Ha van  benne elegendő  bőrke meg  pár dl. jó zsíros abalé, akkor nem fog szétesni.

Személy szerint jobban szeretem a vágott sajtot. Ízlésesen szép vékony , de hosszú csíkokra vágva. Szinte mosolyog ránk a  nyelv darab, ahogy  szeljük :))

Szóval a bőrke+ abalé összeköt. ( minket és a sajtot is :)))))

hurkamáj Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2354

Csá Fórumozók!

Nem akartam vitatémát nyitni.Nekem így jött be.Szerintem mindenkié ugyanolyan jó,

csak máshogy néz ki.

halkergető Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2353

Köszönöm! A legközelebbinél megpróbálom az általad is ajánlottat alkalmazni a kolbászkészítéshez.

 

Köszönöm a sajtra vonatkozó tanácsot is, de engedelmeddel, maradok a megszokottnál: Továbbra is daraboljuk. Ha eddig nem esett szét, valószínű ezután sem fog! Szoktunk belekeverni egy kis abalevet, az abálás után mégegyszer jól megszurkáljuk, és egy kicsit lepréseljük. Amikor kihűlt, megy a füstre, mert mi füstölve szeretjük.

Ami darálva van, azt mi hurkának nevezzük. (Bácskai-, vagy húsoshurkának, amit vagy  a fodrosbélbe, ill. a katakönyökbe /felénk ez az elnevezése/ töltjük, és a nagyobb részét ennek is füstöljük.)

 

A kezem meg előbb-utóbb csak helyrejön annyira, hogy képes leszek vele visszatérni a megszokott műveletekhez.     

Előzmény: hurkamáj (2348)
mormogi76 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2352

Akár darálva akár metélve csináltam disznósajtot soha nem eset még szét, pedig a metélthez nem raktam daráltat a darálthoz metél anyagot. Jól megtömöm abálom kB. egy órát aztán 24 órát préselem.

 

.tisza Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2351

Általában 30-50 kg-ot szeletelünk egyszerre, de még egy sem esett szét.

A 85 0C rendben egy órán keresztül.

Előzmény: hurkamáj (2348)
hurkamáj Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2350

Hát el vagyok keseredve!Mikor én rá érek,akkor más nem ér rá.Szomorú,mert sajnos

mindig ilyenkor érek haza 1 vagy 2 disznóvágás után.De ezentúl is:Hajrá,Hajrá

HÁZI DISZNÓVÁGÁS!

hurkamáj Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2349

A bemutatkozásod alpján TE a haldorádó tó tulajdonosa vagy.Akkor pedig tudom, hogy

ki vagy.

Előzmény: magyar bucó (2343)
hurkamáj Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2348

Meegerősítem:a technológia jó.A sajtról:Ha 3-kg-ot készítesz akkor is, 2-kg-ot darálj le a háromlyukú tárcsán, 1-kg-ot vágj össze.Különben nem lesz a sajtnak konzisztenciája.

Magyarul:Ha nem így csinálod a sajt szét fog esni.És szigorúan betartani a 85-fokos

maghómérsékletet.

Előzmény: halkergető (2346)
hurkamáj Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2347

Szívemből szólsz, JÁSZTESTVÉR!

Előzmény: csampilampi (2342)
halkergető Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2346

Köszönöm a reagálásod, de nekem alapvetően nem a darálással van a problémám, hanem a kolbásztöltelék megkeverésével, meggyúrásával, mert - miként írtam - eltörtem az egyik kezem, és még nem igazán működőképes. Félkézzel meg elég macerás mondjuk 70-100 kiló tölteléket összedolgozni.

 

Ha rendben lenne a kezem, akkor különösebb gond nélkül csinálnám azt a technológiát, amit eddig.

 

Azt erősítsd meg légyszi, hogy a befüszerezett húst ha egyszer átengedem a sajt-tárcsán, és egyszer a 6-os lyukon, akkor a ledarált anyag már nem igényel külön keverést, és nem is lesz krémszerű a töltelék?

 

(Ha sajtot csinálok, azt meg akkor sem darálom, ha van hozzá háromlyukú tárcsám, mert mi úgy szeretjük a sajtot, ha vágottan jó drabos. Tudod: Ízlések és pofonok különbözőek.)  :))

Előzmény: hurkamáj (2335)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2345

1 pestre elfajozott nyírségi jelentkezik...

:)látenshentes Creative Commons License 2010.12.09 0 0 2344

Hello!

Mindenki szolnok megyei ezen a topic on?

:) a Csampival az élen:)

békésből nincs senki?

magyar bucó Creative Commons License 2010.12.08 0 0 2343

+1 berényi

Előzmény: csampilampi (2342)
csampilampi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 2342

Édes drága jó JÁSZTESTVÉRÜNK !!! :))

Előzmény: hurkamáj (2341)
hurkamáj Creative Commons License 2010.12.08 0 0 2341

Yes!Berény.

Előzmény: csampilampi (2339)
csampilampi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 2340

Viszneken csak nem a lovas Tariékat ismered?? ( kocsmájuk is van )

Előzmény: Törölt nick (2338)
csampilampi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 2339

Apáti !! :)  Ejj Hurkamáj  Te is erre valósi  vagy??

Előzmény: hurkamáj (2333)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.08 0 0 2338

elméletileg. gyakorlatilag 2 mes magasság alatt szerintem szívás a dolog márt csak a kényelem miatt is:)

Előzmény: hurkamáj (2337)
hurkamáj Creative Commons License 2010.12.08 0 0 2337

Igen.

Kedves Horasz!

Hidegfüstnél nincs jelentőssége a magasságnak.

Előzmény: ürgefogó (2334)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.08 0 0 2336

Hat horasz nickel, a horasz blogot linkelni...igen enyem. Én itt néznék körül:

 

http://www.solvent.hu/webset32.cgi?Solvent@@HU@@70@@330913432

 

sok jó leírás van, illetve javalom még ezt az oldalt:

 

http://grocceni.com/tor/fustkolb.html

 

 

Füstölő: hideg vagy meleg füstölöt akarsz? Mindkét esetben az a jó ha minnél magasabbra tudod lógatni a cuccot. Részemről hidegfüstölök, 3 méter hosszú csövön megy be a füst a füstölőbe, talaj szinten. A füstölő ideális estben legyen 3 méter belmagasságú, de ezzel majd sokan vitakoznak itten.

 

Jó olvasgatást:)

Előzmény: inmi (2332)
hurkamáj Creative Commons License 2010.12.08 0 0 2335

A háromlyukú tárcsa a legmegfelelőbb a sajthoz.A kolbászhoz is előbb engedd le ezen ,utána

6-oson.Príma árú lesz ,majd meglátod.

Előzmény: halkergető (2322)
ürgefogó Creative Commons License 2010.12.08 0 0 2334

egyik se de mindeki azt kérdezi elsőre!!:) mert ismersz ott tarit?

Előzmény: hurkamáj (2333)
hurkamáj Creative Commons License 2010.12.08 0 0 2333

Dr Tari?Esetleg Árok vagy Visznek?

Előzmény: csampilampi (2331)
inmi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 2332

Tiéd a blog? El tudsz irányítani olyan linkre, ahol a szalámi öszeállításában, füstölésében kapok segítséget?

 

Bárki: füstölő kialakítására ötletek?

Előzmény: Törölt nick (2328)
csampilampi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 2331

Hogyne tudnám bazz+ !!  Elsőre a dr Tari jött be ! :)

Előzmény: ürgefogó (2330)
ürgefogó Creative Commons License 2010.12.08 0 0 2330

majd kést letudjuk!!!így már tudod ki vagyok??:):)

Előzmény: csampilampi (2329)
csampilampi Creative Commons License 2010.12.08 0 0 2329

Hajjaj hogyne menne!! :):)

Előzmény: ürgefogó (2327)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.08 0 0 2328

Szia,

 

 

itt egy kis szamolgatas

 

Disznótor 2009

Csendélet Először is, megtörtént a sok kicsi akció sorsolása, ezúton is gratulálok Mátraházi Zsuzsannának, aki a klasszikus disznótoros vacsorát nyerte, az első e-mailt már elküldtem Zsuzsának, ígérem, finom vacsorára számíthat. Tegnap lezajlott a tor, sikerült az év[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

 

Előzmény: inmi (2325)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!