Keresés

Részletes keresés

w.ullrichfun Creative Commons License 2007.05.18 0 0 211

Szuper volt a tavalyi csapat, igaz többségben rutinos visszatérőkkel voltunk együtt, de legfontosabb a hozzáállás. Fogadd el Tunéziát olyannak, amilyen és alkalmazkodj - nem enyhe ellazulással jár, és csodálatos nyaralást eredményez ebben a félig dél-európai, kicsit arab és afrikai országban. A hotel sajátos hangulatának "feelingjére" két nap alatt rá lehet kapni, onnantól tán a 11/9 nap is kevés belőle.

 25.-én hétfőn megyünk, júl. 5.-én csüt. jövünk - sajnos két nap veszni látszik a légitársaságok miatt ... :(

 A szahara túrát csak akkor, ha nagyon jól bírod a hőséget, + fizikálisan is rá kell készülni, az 2 nap erőltetett menet, ilyenkor 50 C° körül van már a sivatagban. Nálam rutinosabbak novembertől májusig ajánlják ezt kipróbálni. Azért "túl lehet élni" , csak hullafáradtan jössz vissza, kell még egy nap pihenés utána. (Előtte sem árt :))

 Sokmindent nem találsz a környéken, egy golfpálya, egy pálmaliget tevegelési lehetőséggel, egy Safari-klub mint legközelebbi net hozzáférés, étterem és vásárlás, kb. ennyi. Sousse-ba és Monastirba érdemes benézni taxival, de délelőtt, és 12 után vissza a légkondis hotelbe, esetleg este 6 után érdemes még benézni Sousse-ba.

 

Előzmény: pavell (206)
w.ullrichfun Creative Commons License 2007.05.18 0 0 210

"ő még reggel-este kakaózik"

 

 Az én kisebb lányom is ezt tette tavaly, és sztem ott helyben-tejben megoldható. A reggelinél hideg-meleg, és a vacsora svédasztalon is, bár lehet akkor csak meleg tej van, de termoszból tölthető korlátlan mennyiségben, a meleg tuti, h forralt, a lányom abból kakaózott naponta 2-3-szor.

 10 órától pedig a hall melletti bárban a szintén termoszból folyamatos kávézási lehetőséget biztosító "kávé-tea pult" részeként van kitéve forralt tej.(Előfordul, naná, gyerekből van, h reggelinél még nem, de 1-2 óra múlva kell neki, akkor itt ivott :)) Itt ittam én is naponta 3 kávét, nem túl erős, de nem is túl hosszú, mint a "németes" , hanem olyan átlagos, kis tejjel pont jó :)

 Semmiféle gyomorproblémánk nem volt a tejtől (sem) , merem ajánlani ! :)

 

Előzmény: bumi78 (205)
w.ullrichfun Creative Commons License 2007.05.18 0 0 209

Hello !

Nagyon drukkolok Nektek, h sikerüljön idén is ! :)

Mi is anyagi okok miatt megyünk júni végén, ebben az árkategóriában éppen belefért. Persze jó lenne utána augusztusban is "visszanézni" ..:))))

 Azért nézegessetek addig is be ide, az utazásig hátralevő időben sztem "élni fog" a topik, azután meg jönnek majd a beszámolók ...

 

Előzmény: domokosz (204)
bumi78 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 208

Szia Pavell!

 

Persze én is akarok majd összerakni egy kis utipatikát, főleg a kicsinek (hasfogó, lázcsillapító, sebfertőtlenítő, Calcium pezsgőtabletta). Szerintem inkább vigyük feleslegesen, mintha nem vinnénk és hiányozna!

 

Domokosz!

 

Jók a képek, szívem szerin már most mennék, főleg ilyen ramaty időben!

Mi is kértük a foglaláskor a kiságyat, remélem akkor kapunk is! Ti mekkora gyerekekkel voltatok? Nekem sokan mondták, hogy hogy merünk elindulni ilyen kicsi gyerekkel olyan messzire, mi lesz ha beteg lesz stb. Kicsit bogarat ültettek a fülembe, de bízom benne, hogy nem lesz semmi baj.

Előzmény: pavell (207)
pavell Creative Commons License 2007.05.18 0 0 207

Szia Bumi!

 

Az irodából annyit sikrült megtudnom, hogy a gépindulást Magyarországról nem tudják befolyásolni, mert külföldi a légitársoság, de reményeim szerint alakul még addig+hogy a jók (mint a Tiétek) nem változnak. Te készülsz valamivel az esetleges fertőzések ellen? Az orvosom azt mondta, majd ad valami porokat, de azt nem, hogy milyeneket. (Valószínűleg egyébként is túlaggódom a dolgot és nem lesz semmi vész).

 

W.ULLRICHFUN!

 

Tudsz ezzel kapcsolatban jó tanácsot adni?

Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat.

Pavell

Előzmény: bumi78 (205)
pavell Creative Commons License 2007.05.18 0 0 206

Szia W.ullrichfan!

 

A napégéssel kapcsolatban nagyon megnyugtattál. Köszönöm. Nem vagyok egyébként sem híve a túlzásoknak a faktorszámot illetően. A fórumodról több, mint 20 oldalnyi hasznos infót mentettem le még az indulás előttre:). Ha nem találok Rátok, nem valószínű, hogy itt foglalunk! Nem semmi lehetett a tavalyi csapat, ha ilyen pezsgő fórum lett belőle. Ti mikor is mentek? Előttünk, ha jól emlékszem. A Szahara túrát tudod ajánlani? A környéket érdemes egyénileg is bejárni?

Üdv:Pavell

Előzmény: w.ullrichfun (203)
bumi78 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 205

Szia Pavell!

 

Én meg elfelejtettem írni, mi 29 és 33 évesek vagyunk. Akkor nektek biztos szép nászutatok lesz!

 

A gép indulás az még csak tájékoztató jellegű, még előtte 1 héttel fognak szólni, hogy mikor indul pontosan!

 

W.Ullrichfun!

 

Akkor én máris kérdeznék, mivel mi picivel megyünk, ő még reggel-este kakaózik, így estére vennem kell neki tejet, van ott a közelben valahol bolt? Vagy csak Monastir és Sousseban? Illetve gyógyszertár merre van, mert pelust ott szeretnék venni! Köszi, ha válaszolsz!

Előzmény: pavell (202)
domokosz Creative Commons License 2007.05.17 0 0 204

Sziasztok!

Nagyon rég nem voltam itt fent, és most irigykedve olvasom, hogy ki - mikor készül, mikor megy.

Mi még nem döntöttünk, bár korábbi években sem tudtunk ilyenkor még dönteni.

Sajnos a két nagyobb gyerekünk elfoglaltságai miatt egyre nehezebb a szervezés. Hát költségben sem kevés 5 embernek. Most elég sok kiadásunk volt, házfelújítás, egyebek. Sajnálnám, ha nem sikerülne idén elmennünk. Nagyon ránk férne.

Utóbbi két évben mindig aug. közepe körül mentünk a 12 naposra. Mindig nagyon szerencsénk volt az indulás, érkezéssel. Három gyerekkel, vidékiként még fontosabb volt.

Előtte évben júliusban voltunk, az is klassz volt.

Ennél rövidebb időre nem érdemes. Mi még tovább is bírtuk volna.

A kicsinek mindig kértük, hogy írják rá a rendelésnél, hogy babaágyat kérünk, az így már mindig tuti rendben volt. A pincérek készségesen hozták mindig az etetőszéket. Imádják a gyerekeket, semmi okunk nem volt panaszra.

Mindenkit üdvözlünk a tavalyi klassz csapatból is!

Üdv:

Domokos család

 

w.ullrichfun Creative Commons License 2007.05.17 0 0 203

Sziasztok !

Bumi és Pavell, úgy tűnik mi több hullámban foglaljuk el a Skanes Beach hotelt :))

Érdekes ez a turnus leosztás, de lehet, h a megváltozott légi menetrendhez igazodik. Tavaly ha jól tudom csak kedden és pénteken volt repülés, ezért voltak 7 és 11 napos turnusok, viszont azokon a napokon 3 gép jött onnan 3 időpontban, és vissza ua. Akkor is este mentünk, viszont csak du. jöttünk. Most előfordulhat, h veszítünk 2 napot ... :/

 A nap miatt nem kell aggódni, tavaly aug. közepén is csak 12-15 óra között volt igen erős, de akkor meg ebéd és szieszta ugye, előtte és utána nem kell a 15-ösnél erősebb, párásabb a levegő mint itthon, nehezebb megégni.(Személy szerint jobban le szerettem volna barnulni, mint sikerült)

 Bármi kérdésetek van, írjatok, mostantól "élesben" folyik a készülődésünk a nyaralásra, és szinte friss élményeink vannak tavaly augusztusról ! :)

 

pavell Creative Commons License 2007.05.17 0 0 202

Szia Bumi!

 

Nagyon szívesen válaszolok. 25 és 26 évesek vagyunk, nászútra megyünk. Most néztem az indulásokat, eléggé elkeseredtem. Késői indulás oda, korai vissza. Ez így nem túl nyerő. Hátha változik még. Már nagyon várom.

Pavell

Előzmény: bumi78 (201)
bumi78 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 201

Szia Pavell!

 

Mi csak 8 napra megyünk. Igen a kisfiúnk 19 hónapos lesz akkor, neki 40-es naptejet viszek, magunknak meg 15-öset, meg napozás utánit is viszek.

 

Hát mi a picivel nem megyünk fakultatív programra. Majd taxival megyünk Monastirba és Sousseba, mert ezek elég közel vannak a szállodához.

 

Megtudtad nézni a  Best Reisen oldalát? Én ahogy néztem, jó időpontban indul oda és vissza is a gép, remélem tényleg így lesz!

 

Akkor ti kettesben mentek? Hány évesek vagytok? (bocsi, ha nem akarsz ne válaszolj)

 

Bumi

Előzmény: pavell (200)
pavell Creative Commons License 2007.05.17 0 0 200

Szia Bumi78!

 

Igen, 27-én megyünk, tényleg érdekes, hogy egymásutáni nap indít turnust és ahogy látom a katalógusban, Ti is 11 napra jöttök. A 27-e számunkra az iskolakezdés miatt fontos (mert katedrához vagyok kötve...). Ezért a 'B' árkategória első napját választottam. A Szahara túrával nagyon kacérkodom, csak félek az égető naptól, de azt azért szeretném. A környéket talán egyénileg járjuk be. Nekem azt tanácsolták itthon, hogy a fakultatív programot csak kinnt fizessük be. Ti jöttök? Jól láttam itt a fórumon, hogy pici babával jöttök? Milyen magas fényvédőkrémeket hoztok kb.? Én itthon is van, hogy 30-ast használok.

Örülök, hogy írtál.

Üdv: Pavell

Előzmény: bumi78 (199)
bumi78 Creative Commons License 2007.05.17 0 0 199

Szia Pivall!

 

Örülök hogy írtál! Az indulási időt még én sem tudom, bár tegnap néztem a Best Reisen honlapján a várható menetrendet, állítólag az ugyanaz az iroda!

 

Ti akkor 27-én mentek? Érdekes, hogy 1 irodával megyünk, de ti 1 nappal előbb mentek, úgy gondoltam heti váltásban utaztatnak.

 

Mi még sosem voltunk Tunéziában, sőt még nem is repültünk, úgyhogy tényleg nagyon várjuk már!

 

Akkor ti is most mentek először? Valami fakultatív programra mentek?

Előzmény: pavell (198)
pavell Creative Commons License 2007.05.16 0 0 198

Sziasztok Bumi78!

 

A Medinánál foglaltunk mi is végül. Egy hónapja voltam utoljára az irodában, így még nem tudunk pontos indulást, érdemes lenne már utánaérdeklődni?! Kiváncsi vagyok nagyon. Jártatok már Tunéziában korábban?

Előzmény: bumi78 (197)
bumi78 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 197

Sziasztok!

 

Pavell!

 

Igen mi is akkor megyünk, pontosabban mi aug. 28-án megyünk a Medinával! Ti melyik irodával mentek? Indulási időt tudtok már?

Előzmény: pavell (184)
Éva71 Creative Commons License 2007.05.16 0 0 196
Teljes együttérzésem! E szerint Ti, meg a 8 napos szerdaiak jártak a legrosszabbul. Mi még nagyon jól jártunk, ha így marad, mert ugyan este indulunk mi is, de legalább délben jövünk. Remélem ez nem változik, de drukkolok, hogy a tiétek igen. Egyébként tavaly nekünk 1 héttel az indulás előtt még változott az időpont.
Előzmény: w.ullrichfun (195)
w.ullrichfun Creative Commons License 2007.05.15 0 0 195

Ajjaj ... :(

Remélem ez fog változni, mi ugyan a Medinával megyünk, de tudtommal a két cég lényegében ua. , tehát nekünk is ez a "tervezett menetrendünk" , és ez nagyon nem tetszik. A 11 napos nyaralásból ezzel csak 9 lesz, mert hétfőn este mennénk, és köv. hét csüt. reggel már jönnénk is. Mennyi az eély, h változik ez még ?

 Tavaly a Karthago-ra sokan panaszkodtak, h az "ilyen" utaztatással napokat vesztenek az ügyfelek. Egy Medina csak nem követi el ugyanezt a hibát, v mégis ?

 Most egy kissé izé, hm, nincs jó kedvem ettől ...

Előzmény: Silco_ (193)
nooora Creative Commons License 2007.05.15 0 0 194

Köszönöm szépen, én is megnéztem még tegnap este, de úgy látszik, mi szerencsésebbek vagyunk, mivel Debrecenből indulunk, ezek "emberibb" időpontok.(De gondolom, ez még változhat.)

A két picurkátok ezek szerint még nem repült. Az egyik ismerős család most jött haza külföldről, szintén hajnalban indultak haza egy kétéves kisfiúval, de állítólag nem volt gond, végigaludta az utat.:-)

Előzmény: Silco_ (193)
Silco_ Creative Commons License 2007.05.15 0 0 193
Mi is velük utazunk. Itt vannak az indulási időpontok:

Tervezett menetrend
Előzmény: nooora (192)
nooora Creative Commons License 2007.05.14 0 0 192

Szia!

Mi hárman megyünk, a hétéves lányunkkal.(Kétéves kisfiú a nagyira marad). Mi a Best Reisennel utazunk,(Ti is?) de én még nem tudok semmit a pontos időpontokról, mindjárt utánanézek. Örülök, hogy lesz már ismerős.:)

Előzmény: Silco_ (190)
Silco_ Creative Commons License 2007.05.14 0 0 191
A szálloda játszóterén milyen játékok találhatóak? Van esetleg homokozó (a parton kívül)? :-) Kölcsönözhetőek-e játékszerek, gondolok itt pl. labdára, vödörre, lapátra?

Időközben felkerültek a honlapra az indulási és érkezési időpontok. Nálunk a visszafelé úton a hajnali 3 vagy 4 órás felkelés lehet, hogy nem lesz annyira zökkenőmentes és lesz egy kis nyűglődés a gyerekeket illetően. :-)) 2-3 évesekkel van valakinek ilyen tapasztalata? :-)
Silco_ Creative Commons License 2007.05.14 0 0 190
Szia!

Eddig 3 család innen a fórumról biztosan egyidőben vagy átfedéssel lesz ott (ti, Ullrichfun és mi). Ti mennyien jöttök és hány évesek a gyerekek? Már lehet tudni az indulási/érkezési időpontokat és hát hogyis mondjam a visszaút is elég "izgalmas" lesz a korai időpont miatt. :-) De előbb-utóbb ezt is ki kell próbálni. :-))
Előzmény: nooora (181)
nabia Creative Commons License 2007.05.14 0 0 189

Szia....

 

Árban valóban nagyon sok eltérés van,de az Én tapasztalataim alapján ez látszólag nem tűnik fel.Ott is nagyon kedvesek az animátorok és a programjaik is jók.És persze lesznek ott is magyar animátorok a Medina tours jóvoltából.Nos a szobákban nincs internet és a szállodában sem/legalább is fél éve még nem volt/.De Sousseban vannak ilyen helyek ahova be tudsz ülni.És a Safari klubban is van ami a szállodától nem messze található.Csakhát nem mindegyik e-mailt küldi majd el....Vannak ilyen zűrok vele:D.Amúgy olyan 4-5 dínár egy óra a fél óra pedig 3dínár....

 

Üdv Nabia

Előzmény: vizizé (188)
vizizé Creative Commons License 2007.05.14 0 0 188

Köszönöm!

 

Épp azért kérdeztem, mert láttam, hogy elég komoly eltérés van az áraik közt. Tudja valaki esetleg van-e szobai internet hozzáférés? Esetleg netkávézó, vagy hasonló a szállodában vagy környékén?

Előzmény: Éva71 (187)
Éva71 Creative Commons License 2007.05.14 0 0 187

Szia!

 

A másikat csak hallomásból ismerem. A hely szempontjából mindegy hová mész, mert nagyon közel vannak egymáshoz. Az animátor csapat ott is nagyon jó, a tavaly ott lévők közül egy fiút személyesen is ismerünk, aki nagyon lelkes és kedves srác.

A Chiraz előnye, hogy sokkal olcsóbb, főleg akcióban, mint a Skanes Beach, illetve ott ingyen adják a palckos ásványvizet, ami a Skanesban úgy emlékszem kb. 1/2 Dínár volt. Egyéb előnye szerintem nincs. A Skanes Beach szállodáról még soha nem hallottam panaszt a szobákat illetőleg, mind a régi, mind az új szárnyban nagyon jók, csak más stílusúak. A kaja szerintem nagyon jó, az alkalmazottak kedvesek, a medencék szintén nagyon jók. Ha nem annyira számítanak az anyagiak, akkor mindenképpen a Skanes Beach szállodát javaslom, bár az ára más szállodákhoz képest jobb. Pl. Marhaba Beach félpanzióval annyi, mint ez all.incl. ellátással.

 

Üdv., Éva

Előzmény: vizizé (186)
vizizé Creative Commons License 2007.05.13 0 0 186

Sziasztok!

 

A másik Dinoclub szállóról is van infótok? (Chiraz)

Esetleg aki ismeri mindkettőt, melyiket ajánlaná 10, 12 éves csajokkal??

sylar Creative Commons License 2007.05.13 0 0 185
Sziasztok!
Bocs, hogyha esetleg írta már valaki lentebb, de most nem volt türelmem visszaolvsani.
Szóval a tengerben vigyázzatok, mert rengeteg pici medúza van, ami igencsak nagyot tud csípni. Tapasztalat! Mi aug. végén voltunk, de előttünk levő turnusok is panaszkodtak hogy sokukat megcsípte. Elvileg a parton van doki aki ad valami krémet rá. Az 1 éves kislányomat nem is engedtem többet ott a tengerbe. De azért ne ijedjetek meg, mert a szálloda kárpótol mindenért! Az tényleg csúcs és úgy irigellek titeket!
pavell Creative Commons License 2007.05.13 0 0 184

Sziasztok!

 

A férjemmel aug. 27-én megyünk az El Mouradi Skanes hotelbe. Java részt a fórumotok alapján választottuk ki a szállodát, ezért előre is nagyon hálásak vagyunk. Ez lesz az első utunk Tunéziába és minden hasznos tanácsot, illetve tapasztalatot köszönünk szépen. Úgy láttam más is jön ebben az időpontban.

Üdv.

Éva71 Creative Commons License 2007.05.13 0 0 183

Szia!

 

Erre sajnos gondoltam, hogy a módosítás által Veletek is csak nagyon keveset fogunk találkozni. Az ár azonban annyira kedvezőbb, (csak 23.000,-Ft-tal több hármunknak a három nap), hogy kis gondolkodásba telt csak a változtatás. Remélem így a nyaralás elején kicsit enyhébb idők is lesznek, amikor jobban lehet kirándulni, aztán a 40 fokban meg csak pihizünk a parton. Remélem azért lesznek utitársak, bár a fórumokon nem nagyon jelentkezik senki.

 

Jó várakozást, már nagyon közeleg az idő!

 

Üdv. Éva

Előzmény: w.ullrichfun (182)
w.ullrichfun Creative Commons License 2007.05.12 0 0 182

Hello !

Akkor 2-3 napig "találkozunk" ott, mert mi 25.-én megyünk. A télen még mi is 2 hetet terveztünk, aztán kicsit visszavettünk, de az a 10-11 nap is extra lesz :)

Előzmény: Éva71 (180)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!