Keresés

Részletes keresés

farkasbi Creative Commons License 2010.12.02 0 0 2313

Jó estét mindenkinek!

 

Elnézést az elírásért 300 kg-ot akartam írni a koca súlyára.

 

Tisztelt Hurkamáj,

 

a lapály és a nagyfehér sertéseket ismerem de erről a topigs fajtárol nem hallotam.

Az aposomnál is nagyfehér és lapály hibridek vannak 55% feletti színhús kihozatal. 

130-140 kg ig tökéketes a zsírarány is.

 

Tisztelt Látenshentes,

 

én mostanában nem foglalkozom a témával mert a tűzijátékos cégel foglakozom hiszen jön a szilveszter.

Majd januárban foglalkozok vele.

 

:)látenshentes Creative Commons License 2010.12.02 0 0 2312

Hello farkasbi!

minden ok?

mennifog a dolog?

valoszinüleg nekem is csak januárra áll őssze a téma:(!

Előzmény: farkasbi (2306)
:)látenshentes Creative Commons License 2010.12.02 0 0 2311

Hello mindenki!

én remek füstőlt termékeket szoktam csinálni az ugymond"maradványokbol".

oldalas,orja,nyelv,bőr,csont.

sokat eladtam már belőlle:)

persze az orja leves,sültoldalas az első:)

 

üdv

erős szezont mindenkinek!!!!!!!!!!

 

mind 1 Creative Commons License 2010.12.02 0 0 2310

Szevasz!

 

  Igen,ha több csülök összejön pöri a haverokkal a többi elfogy após,anyu stb!!!

 

  üdv Robi

Előzmény: homerx (2309)
homerx Creative Commons License 2010.12.02 0 0 2309

szia,

 

erdekelne, hogy mit csinalsz a tobbi _alkatresszel_? elfogy otthon annyi? korom, csulok, oldalas, csont,...

Előzmény: mind 1 (2300)
mind 1 Creative Commons License 2010.12.01 0 0 2308

Szevasztok!!!

 

   Szerintem elefánt kocára(bár nem így a pontos)gondolt a kedves kolléga:))))

 

  Üdv Robi

 

  ui.:A hétvége húzós lesz péntek bérvágás,szombat bulivágás a kollégákkal(kb 20 fő)

 

    Vasárnap favágás...............

Előzmény: hurkamáj (2307)
hurkamáj Creative Commons License 2010.11.30 0 0 2307

Hali!

A hízók fajtája.az anyák:dán lapály+nagyfehér,a kan:topigs(befejező).Ez egy szintetikusan

előállított kan.A kitermelésük vágóhidilag bemért orja és bordacsonttal.És farkasbi

nehogy megharagudj a helyesbítésért:a kocád súlya 300kg.

farkasbi Creative Commons License 2010.11.30 0 0 2306

Hali Csampi,

 

pénteken megyek Jászapátiba.

 

Ha minden igaz  addigra megjön a Lacítól bárd. Elviszem megmutatni.

 

Üdv Balázs.

Előzmény: csampilampi (2303)
farkasbi Creative Commons License 2010.11.30 0 0 2305

Köszönöm a segítséget. Korrektek az árak. Sokat segítetettek. Én is hasonlókat számoltam remélem hogy ismét beindul a biznisz. Ha bejön akkor csinálok egy hivatakos vágópontot.

 

Milyen fajta az a hússertés minek 68-70% a kihozatala?

Gondolom ebben bennevan a karaj és  a tarja csont valamint a bordacsont is?

Az aposóm is sertéstenyéstéssel foglalkozik neki 55-60% az átlagos színhús kihozatala.

Húsfatánként is lemérted a kihozatalt?

 

 

 

farkasbi Creative Commons License 2010.11.30 0 0 2304

Köszönöm a segítséget. Korrektek az árak. Sokat segítetettek. Én is hasonlókat számoltam remélem hogy ismét beindul a biznisz. Ha bejön akkor csinálok egy hivatakos vágópontot.

 

Milyen fajta az a hússertés minek 68-70% a kihozatala?

Gondolom ebben bennevan a karaj és  a tarja csont valamint a bordacsont is?

Az aposóm is sertéstenyéstéssel foglalkozik neki 55-60% az átlagos színhús kihozatala.

 

 

Előzmény: mind 1 (2300)
csampilampi Creative Commons License 2010.11.30 0 0 2303

Cs. karaj   :950

 

cs.nélküli karaj : 1200

 

cs. tarja :  850

 

cs. nélküli tarja :1050

 

 

comb ( minden része  ) : 950

 

 

Dagadó:  870

 

Oldalas:  820

 

Csülök: 590

 

csont : 220

 

köröm: 130

 

hurka: vastagbeles 700, vékonyb. 650

 

tepertő: 1000

 

füstölt szalonna: 1000

 

sütőkolbász: 1000

 

füstölt kolbász: 1200-1400

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.30 0 0 2302

vastagkolbász extra minőségű fűszerekkel, tengeri sóval, 2500 / kg, hurka 1000 /kg, angolszalonna 2800 /kg. igaz én pestre adtam el mindent.

Előzmény: mind 1 (2300)
hurkamáj Creative Commons License 2010.11.30 0 0 2301

Sziasztok!

130 körülieket szoktam vágni.Hússertések a kitermelésük 68-70%(be van méretve).

Két hízó=10 liter zsír,szalonnát nem hagyok(nincs mit).Az áruk 320 Ft/kg.

Farkasbi,kérésedre az árak:karaj,comb, s.kolbász:1000.Lapi,tarja,oldalas:900.hurka 800.

köröm350,csülök 650,zsír 400,abárolt szali 800,kenőmájas 1000,disznósajt 1200,

füstölt kolbi 1300.

mind 1 Creative Commons License 2010.11.30 0 0 2300

Üdv!

 

  Nálam kolbász 1200-1300 füstölve,sütni 1000 ft

 

 

  Szalámi füst után 2000 ft

 

 

  Szalonna dagadóval 1700ft

 

 

  Sonka csontozva 2000ft

 

  Hurka 700ft

 

  Mást nem adok el!

 

 Tegnap vágtunk(vettük)anya disznót 80000ft-ért 160kg kolbász hús lett+karaj,tarja(25kg)

 

   Robi

Előzmény: farkasbi (2299)
farkasbi Creative Commons License 2010.11.30 0 0 2299

Ha nem vagyok tokakodó valaki tudna privátban árakat küldeni.

Régebben én is foglalkozatm kiméréssel de feljelentettek és abbahagytan.

Elköltöztem és újra szeretném kezdeni ezért érdekelne hogy hogy is megy a portéka.

Kezdésnek január első szombatján vágok  300 mázsás kocát szaláminak és kolbásznak.

 

farkasbi Creative Commons License 2010.11.30 0 0 2298

Szai, érdeklődnék hogy mekkora disznókat vágsz kimérésre és hogy úgy veszed őket?

 

 

Előzmény: hurkamáj (2294)
Butcher88 Creative Commons License 2010.11.30 0 0 2297

Megy-megy,már elfogyott 1 doboz patronom pedig nincs 1 hónapja hogy vettem:-)

Fogynak a disznók,remélem nemsokára képeket is tudok készíteni.

Előzmény: szabolcshentes (2296)
szabolcshentes Creative Commons License 2010.11.30 0 0 2296

üdv mindenkinek mi is szoktunk kimérésre vágni 3 hetente kettőt szezon megy mindenkinek?

Butcher88 Creative Commons License 2010.11.29 0 0 2295

Az igen csak jó... :-)

Én is csinálok kimérést,több szempontból is szeretem.

De változó iránta az érdeklődés.

hurkamáj Creative Commons License 2010.11.28 0 0 2294

Bocs vendégem volt.Szóval én is saját helyemen csinálom.Egyszerre mindig 2 hízót vágok,

komplettra feldolgozva(hurka,kolbász,stb).Ez szétmérve kb20 kuncsaftnak.Haminden jó

akkor 2 nap alatt 40000 tisztán a zsebbe.

csampilampi Creative Commons License 2010.11.28 0 0 2293

hurkamáj megkaptad a levelemet??

csampilampi Creative Commons License 2010.11.28 0 0 2292

Be vagyok rendezkedve kimérésre :) Ki van csempézve a helység stb.  Évente nagyon sok kimérés van.  Legjobban szeretem félbehasítva eladni, és ajándékba szétszedni ill. csontozni.

Ha lehet mindig nálam vágok, ha belemegy a tulaj is. Kéznél van minden stb.

Előzmény: hurkamáj (2290)
hurkamáj Creative Commons License 2010.11.28 0 0 2291

A kérdés helyesen:Tik szoktatok kimérésre vágni?

hurkamáj Creative Commons License 2010.11.28 0 0 2290

Üdv mindenkinek!

Természetesen nálam is megvan az a bizonyos határ.De szerencsémre ez nem sokszor fordult elő.Talán ez azért van,mert a vágásaim felét kimérem.Így talán kevésbé függök tőlük.

Kérdés mindenkihez:tik kimérésre vágni?

Előzmény: mormogi76 (2289)
mormogi76 Creative Commons License 2010.11.28 0 0 2289

Üdv hurkamáj

 

Igazad van hogy nyalni kell a tulaj seggét és tűrni de van egy bizonyos határ.  Végtelenségig nem lehet tűrni mert az már megalázkodás az én szemszögemből. Kis faluba nőttem föl és van hely ahová hiába hívnak nem vagyok hajlandó vissza menni mert a gazda úgy viselkedett. Hogyha az ember a földijeinél vág nem lehet azt mondani hogy nem ismeri. Az viszont nem értem hogyha elviselem más hülyeségeit mit tanulok belőle.

Előzmény: hurkamáj (2285)
csampilampi Creative Commons License 2010.11.28 0 0 2288

Üdv Mindenkinek!!

 

Nagyon szép és jó minden ami felgyülemlett a elmúlt napokban. Köszönöm a linkeket az eikaso-ról.

Akkor válaszolgatnék.

 

- Azért kell pár darab Eikaso hogy teljes legyen a készlet. ( Amúgy is jó kések, elférnek, hagy legyenek :) )

- A házi vágásnak tényleg alapszabálya, hogy a gada hátsója ki legyen nyalva akkor visszatérő vendégek leszünk.

-  Manapság azaz az elmúlt 2 évben csak háznál vagdosok, mióta a beütött a pedamókusi munkakör.

 

 

És köszönöm az elismerést a cuccokra. :) Jól esett.

hurkamáj Creative Commons License 2010.11.28 0 0 2287

Semmi baj nincs vele.De ha már egyszer az embernek kézbeillő szerszámai vannak,akkor nem szabad változtatni.Nekem is van 2 eikaso késem,teljesen rendben van vele minden.

Boarhunter Creative Commons License 2010.11.27 0 0 2286

Mi a baj az Eikaso-val?

Előzmény: hurkamáj (2282)
hurkamáj Creative Commons License 2010.11.27 0 0 2285

Írbandi és Csampilampi!

Nagyon jók vagytok technikailag.Viszont, még, nem ismertétek ki az embreket.Házi disznóvágásnál a leggyengébb láncszem: a házigazda.Nektek nyelni és tűrni kell, csak azért, hogy ti is tanuljatok a szakmából, és ti is egy idő után a sok láncszemből összerakjátok a saját láncszemeiteket.

És innentől fogva ha tudtok alakulni a házigazdákhoz, nem lesz gond, hogy jövőre hova  menni vágni.De minden kuncsaftnak ki kell nyalni a seggét.

Mondom ezt 140-150 éves disznóvágás után.

Hidjétek el, nem könnyű közel 100 emberrel a tökéletes jó viszonyt tartani éves szinten.

Úgy, hogy visszatérő kuncsaftok.

hurkamáj Creative Commons License 2010.11.27 0 0 2284

Kednes Írbandi!

Örülök a válaszodnak.Válaszodnak örülök, mert, ebből is látszik, hogy komoly szakmai tapasztalatra tettel szert.Örülök, hogy ezen a fórumon olyan emberekkel cserélhetek tapasztalatot, mint Te,Csampilampi, mind1, Farkasbi, stb.

Előzmény: irbandi (2283)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!