Köszönöm a segítséget. Korrektek az árak. Sokat segítetettek. Én is hasonlókat számoltam remélem hogy ismét beindul a biznisz. Ha bejön akkor csinálok egy hivatakos vágópontot.
Milyen fajta az a hússertés minek 68-70% a kihozatala?
Gondolom ebben bennevan a karaj és a tarja csont valamint a bordacsont is?
Az aposóm is sertéstenyéstéssel foglalkozik neki 55-60% az átlagos színhús kihozatala.
Köszönöm a segítséget. Korrektek az árak. Sokat segítetettek. Én is hasonlókat számoltam remélem hogy ismét beindul a biznisz. Ha bejön akkor csinálok egy hivatakos vágópontot.
Milyen fajta az a hússertés minek 68-70% a kihozatala?
Gondolom ebben bennevan a karaj és a tarja csont valamint a bordacsont is?
Az aposóm is sertéstenyéstéssel foglalkozik neki 55-60% az átlagos színhús kihozatala.
Be vagyok rendezkedve kimérésre :) Ki van csempézve a helység stb. Évente nagyon sok kimérés van. Legjobban szeretem félbehasítva eladni, és ajándékba szétszedni ill. csontozni.
Ha lehet mindig nálam vágok, ha belemegy a tulaj is. Kéznél van minden stb.
Természetesen nálam is megvan az a bizonyos határ.De szerencsémre ez nem sokszor fordult elő.Talán ez azért van,mert a vágásaim felét kimérem.Így talán kevésbé függök tőlük.
Igazad van hogy nyalni kell a tulaj seggét és tűrni de van egy bizonyos határ. Végtelenségig nem lehet tűrni mert az már megalázkodás az én szemszögemből. Kis faluba nőttem föl és van hely ahová hiába hívnak nem vagyok hajlandó vissza menni mert a gazda úgy viselkedett. Hogyha az ember a földijeinél vág nem lehet azt mondani hogy nem ismeri. Az viszont nem értem hogyha elviselem más hülyeségeit mit tanulok belőle.
Semmi baj nincs vele.De ha már egyszer az embernek kézbeillő szerszámai vannak,akkor nem szabad változtatni.Nekem is van 2 eikaso késem,teljesen rendben van vele minden.
Nagyon jók vagytok technikailag.Viszont, még, nem ismertétek ki az embreket.Házi disznóvágásnál a leggyengébb láncszem: a házigazda.Nektek nyelni és tűrni kell, csak azért, hogy ti is tanuljatok a szakmából, és ti is egy idő után a sok láncszemből összerakjátok a saját láncszemeiteket.
És innentől fogva ha tudtok alakulni a házigazdákhoz, nem lesz gond, hogy jövőre hova menni vágni.De minden kuncsaftnak ki kell nyalni a seggét.
Mondom ezt 140-150 éves disznóvágás után.
Hidjétek el, nem könnyű közel 100 emberrel a tökéletes jó viszonyt tartani éves szinten.
Örülök a válaszodnak.Válaszodnak örülök, mert, ebből is látszik, hogy komoly szakmai tapasztalatra tettel szert.Örülök, hogy ezen a fórumon olyan emberekkel cserélhetek tapasztalatot, mint Te,Csampilampi, mind1, Farkasbi, stb.