Keresés

Részletes keresés

Butcher88 Creative Commons License 2010.11.30 0 0 2297

Megy-megy,már elfogyott 1 doboz patronom pedig nincs 1 hónapja hogy vettem:-)

Fogynak a disznók,remélem nemsokára képeket is tudok készíteni.

Előzmény: szabolcshentes (2296)
szabolcshentes Creative Commons License 2010.11.30 0 0 2296

üdv mindenkinek mi is szoktunk kimérésre vágni 3 hetente kettőt szezon megy mindenkinek?

Butcher88 Creative Commons License 2010.11.29 0 0 2295

Az igen csak jó... :-)

Én is csinálok kimérést,több szempontból is szeretem.

De változó iránta az érdeklődés.

hurkamáj Creative Commons License 2010.11.28 0 0 2294

Bocs vendégem volt.Szóval én is saját helyemen csinálom.Egyszerre mindig 2 hízót vágok,

komplettra feldolgozva(hurka,kolbász,stb).Ez szétmérve kb20 kuncsaftnak.Haminden jó

akkor 2 nap alatt 40000 tisztán a zsebbe.

csampilampi Creative Commons License 2010.11.28 0 0 2293

hurkamáj megkaptad a levelemet??

csampilampi Creative Commons License 2010.11.28 0 0 2292

Be vagyok rendezkedve kimérésre :) Ki van csempézve a helység stb.  Évente nagyon sok kimérés van.  Legjobban szeretem félbehasítva eladni, és ajándékba szétszedni ill. csontozni.

Ha lehet mindig nálam vágok, ha belemegy a tulaj is. Kéznél van minden stb.

Előzmény: hurkamáj (2290)
hurkamáj Creative Commons License 2010.11.28 0 0 2291

A kérdés helyesen:Tik szoktatok kimérésre vágni?

hurkamáj Creative Commons License 2010.11.28 0 0 2290

Üdv mindenkinek!

Természetesen nálam is megvan az a bizonyos határ.De szerencsémre ez nem sokszor fordult elő.Talán ez azért van,mert a vágásaim felét kimérem.Így talán kevésbé függök tőlük.

Kérdés mindenkihez:tik kimérésre vágni?

Előzmény: mormogi76 (2289)
mormogi76 Creative Commons License 2010.11.28 0 0 2289

Üdv hurkamáj

 

Igazad van hogy nyalni kell a tulaj seggét és tűrni de van egy bizonyos határ.  Végtelenségig nem lehet tűrni mert az már megalázkodás az én szemszögemből. Kis faluba nőttem föl és van hely ahová hiába hívnak nem vagyok hajlandó vissza menni mert a gazda úgy viselkedett. Hogyha az ember a földijeinél vág nem lehet azt mondani hogy nem ismeri. Az viszont nem értem hogyha elviselem más hülyeségeit mit tanulok belőle.

Előzmény: hurkamáj (2285)
csampilampi Creative Commons License 2010.11.28 0 0 2288

Üdv Mindenkinek!!

 

Nagyon szép és jó minden ami felgyülemlett a elmúlt napokban. Köszönöm a linkeket az eikaso-ról.

Akkor válaszolgatnék.

 

- Azért kell pár darab Eikaso hogy teljes legyen a készlet. ( Amúgy is jó kések, elférnek, hagy legyenek :) )

- A házi vágásnak tényleg alapszabálya, hogy a gada hátsója ki legyen nyalva akkor visszatérő vendégek leszünk.

-  Manapság azaz az elmúlt 2 évben csak háznál vagdosok, mióta a beütött a pedamókusi munkakör.

 

 

És köszönöm az elismerést a cuccokra. :) Jól esett.

hurkamáj Creative Commons License 2010.11.28 0 0 2287

Semmi baj nincs vele.De ha már egyszer az embernek kézbeillő szerszámai vannak,akkor nem szabad változtatni.Nekem is van 2 eikaso késem,teljesen rendben van vele minden.

Boarhunter Creative Commons License 2010.11.27 0 0 2286

Mi a baj az Eikaso-val?

Előzmény: hurkamáj (2282)
hurkamáj Creative Commons License 2010.11.27 0 0 2285

Írbandi és Csampilampi!

Nagyon jók vagytok technikailag.Viszont, még, nem ismertétek ki az embreket.Házi disznóvágásnál a leggyengébb láncszem: a házigazda.Nektek nyelni és tűrni kell, csak azért, hogy ti is tanuljatok a szakmából, és ti is egy idő után a sok láncszemből összerakjátok a saját láncszemeiteket.

És innentől fogva ha tudtok alakulni a házigazdákhoz, nem lesz gond, hogy jövőre hova  menni vágni.De minden kuncsaftnak ki kell nyalni a seggét.

Mondom ezt 140-150 éves disznóvágás után.

Hidjétek el, nem könnyű közel 100 emberrel a tökéletes jó viszonyt tartani éves szinten.

Úgy, hogy visszatérő kuncsaftok.

hurkamáj Creative Commons License 2010.11.27 0 0 2284

Kednes Írbandi!

Örülök a válaszodnak.Válaszodnak örülök, mert, ebből is látszik, hogy komoly szakmai tapasztalatra tettel szert.Örülök, hogy ezen a fórumon olyan emberekkel cserélhetek tapasztalatot, mint Te,Csampilampi, mind1, Farkasbi, stb.

Előzmény: irbandi (2283)
irbandi Creative Commons License 2010.11.27 0 0 2283

Tisztelt Hurkamáj!

Megfogadok mindeféle tanácsot, mert igaz nincs akkora tapasztalatom mint aki legalább 20-25 éve intenzíven űzte a szakmát, de azért próbálkozom én is, mint gyakorlatban, mint elméletben.

Előzmény: hurkamáj (2281)
hurkamáj Creative Commons License 2010.11.27 0 0 2282

Miért akarsz Eikaso-kat?Mikor neked sokkal jobb cuccaid vannak!Gondolkozz el rajta, azért mert te fiatal vagy, kövesd a tradiciót.Hidd el, hogy sokkal jobban jársz az időssebbek tapasztalatával.Csampilampi, örülök, hogy ilyen fiatalon ilyen tapasztalatra tettél szert.

Előzmény: csampilampi (2272)
hurkamáj Creative Commons License 2010.11.27 0 0 2281

Kedves Írbandi!

A csontozási technikád tökéletes. de egy házi vágási jó tanács: a jó csontozási technikád mellet (ami nagy üzemű)megosztok veled egy házi vágsi titkot: vastaghárgya mentén elválasztasz: majdsózás,pácolás, egy hét múlva háló, mjd, füstölés, és(hideg).

irbandi Creative Commons License 2010.11.27 0 0 2280

Köszi szépen az elismerést!

 

Nézegettem a neten hátha van videó, vagy kép, vagy bármi a pácra bontásról, de nem találtam semmit.

Szóban eltudom mondani, hogy mit, hogyan csinálj.

Levágod a csülköt(kikeresed a csülökcsont és a combcsont közötti ízesülést, bevágod, majd 45 fokos szögben a csülök felé levágod a húst, így se a frikandóba, se a felsálba nem vágsz bele), majd kiszeded a keresztcsontot( ha rajta van a farok, te döntöd el, hogy azt levágod-e róla vagy sem, ha felfüstölöd akkor el van rajta), majd jön a combcsont( a felsál és a dió között kell az első bevágást csinálni, úgy, hogy szinte vízszintesen rárakod a kést a csövesre és 1 határozott mozduattal hátrahúzod, így se a felsálba, se a dióba nem vágsz bele, majd a csont mentén vágsz jobbról is és balról is, majd a csöves hátsó részén rávágsz a hártyára és azt le tudod tépni), ha mindez megvan onnastól már marad a húsrészek szétszedése. Levágod a felsált, a leeső darabokat és puhazsírt levágod róla, bőrrel lefele lerakod, majd a bőrt 45 folos szögben szintén leszélezed, így majd sózás, vagy pácolás után(száradási veszteség) nem nyúl túl a húson, ezután jön a frikandó, amiről szintén lejönnek a lelógó cullangok, majd a bőrrel is ugyan ezt csinálod, már csak a fartő és a dió maradt, ezeket hagyd egyben, itt is maradt a cullang és a felesleges bőr levágása.

 

Remélem valamilyen szinten tudtam neked segíteni!

 

Minden jót!

 

Jó gyakorolást!

Előzmény: vizizé (2279)
vizizé Creative Commons License 2010.11.27 0 0 2279

Állatok vagytok :-)

 

Köszi, nagyon jó.. Igazán olyat keresnék, ahol a nagy hátsó sonkából 2 db kicsontozott, de bőrös marad füstölni. De ezeket is öröm volt nézni. :-)

 

Előzmény: irbandi (2278)
irbandi Creative Commons License 2010.11.26 0 1 2278

Hali vizizé!

 

Ezen a videón én vagyok:

http://www.youtube.com/watch?v=xih63XA9uaI

 

Ez pedig a mentorom:

http://www.youtube.com/watch?v=lSb3Z5cQdvw&feature=related

 

Remélem ki tudsz belőle ezt-azt venni!

 

Minden jót!

Előzmény: vizizé (2274)
mind 1 Creative Commons License 2010.11.26 0 0 2277

Üdv!!

 

 Holnap vágunk 3-at,ha  sikerül telefonnal csinálok neked videót!!!

 

Hy

Előzmény: vizizé (2274)
hurkamáj Creative Commons License 2010.11.26 0 0 2276

Kb. 1 hónapja olvaslak benneteket,most regisztráltam. Nagyon jók a hozzászólások,remélem mindenkinek szerencsésen beindult a szezon.Hajrá hajrá disznóvágás!

mormogi76 Creative Commons License 2010.11.26 0 0 2275

Üdv. Remélem ilyenre gondolsz

 

http://www.youtube.com/watch?v=p_DiHWcLhmg

Előzmény: vizizé (2274)
vizizé Creative Commons License 2010.11.26 0 0 2274

SZép napot,

 

Hátsó sonka csontozásának módjáról keresnék videót. Úgy tűnik jobban preferálná a család , ha a nagy hátsó sonkák helyett, kisebb, csontnélkülieket csinálnánk. Illetve ezt is azt is. A nagy soká érik át ,a kicsik addig pont elfogynának :-)

 

 

irbandi Creative Commons License 2010.11.26 0 0 2273

Helló Csampi, ezen a honlapon találsz Eikaso termékeket!

http://gastrolease.mikroweb.hu/shop/index.php?categoryID=69

 

Hali

 

Előzmény: csampilampi (2272)
csampilampi Creative Commons License 2010.11.24 0 0 2272

Üdv!!

 

Kérdésem lenne.

Nem tud valaki eladó Eikaso-kat??

mind 1 Creative Commons License 2010.11.23 0 0 2271

Szevasztok!!!

 

    Köszönöm    "farkasbi"  topiktársnak a korrekt ügyintézést minden rendben

 

  zajlott. Gyors,pontos eladó!!!!!

 

 

     Még 1 szer Köszönöm!!!!!!!!!!

 

 

   Üdv Robi

farkasbi Creative Commons License 2010.11.23 0 0 2270

Még mindig eladó a bárd.

Paramáterei: saválló anyag 21cm penge. Nyele 18 cm fekete műanyag. Tökléetes egyketes daraboló bárd. Súly a kb 2 kg.

Ára 5000 Ft úgy hogy a postaköltéget én fizetem.

 Nem azért szeretnék tőle megszabaduli mert nem jó, mert ha rossz lenne nem árúlnám itt hogy 5000 ft-ért leégessem magamat a fórumon, inkább elvinném a méhbe. Pont ellenkezőleg én jónak itélem meg ezért gondolom hogy másnak még ló szolgálatot tehet. Én már nem használom mivel  karácsonyra a Jézuska Dick bárdot hoz helyette.

Sajnálnám hogy a szekrényben porosodna.

csampilampi Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2269

nem baj, ha külföldön vagy megvár!!

 

méretek: nyél 20 cm szegecselt poliprpilén

 

penge: 38 cm ugyan annyi mint a dick-nek.

 

súly: 2kg 

 

anyaga: passzolom az összetételét, de tudom , hogy marhát hasítottam és viszi mint a vajat.  Kicsorbulva nincs  és a marha sem vette ki az élét.

Előzmény: irbandi (2268)
irbandi Creative Commons License 2010.11.22 0 0 2268

Szia!

Egyébb paramétereket tudnál majd írni: nyélhossz, pengehossz, anyagvastagság, súly?

Lehet, hogy érdekel, csak a probléma az, hogy most külföldön vagyok!

 

Előre is köszi!

 

Helló

Előzmény: csampilampi (2267)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!