Keresés

Részletes keresés

:)látenshentes Creative Commons License 2010.09.30 0 0 2086
haho.
a forrázás a szomszédos országokban bevett szokás,sváb,szerb,szlovák ,stb!
az onnan betelepedett emberek használják a mai napig ezt a technikát.
ha mindenigaz este lesznek képek:)
:)látenshentes Creative Commons License 2010.09.29 0 0 2085
helo Robi.
a szurás és a bontás azért kivitelezhetetlen dolog legálisan othon mert trichinella vizsgálatra is vesznek mintát a sertésből "elvileg:)" és ezt a vizsgálatot csak a szerződőtt orvos csinálja!
ahoz,h othon csinálhassa az ember jo pár 10 milliorol kell lemondania:(
Előzmény: mind 1 (2072)
:)látenshentes Creative Commons License 2010.09.29 0 0 2084
üdv macellarius.
kőszi az oldalakat,megnézem őket.
azért gondoltam használt tőkére mert kevés ráforditással fel lehet ujjitani,persze nem mindenáron!
Előzmény: macellarius (2074)
macellarius Creative Commons License 2010.09.29 0 0 2083
Igen a hentesség felől, szerettem volna érdeklődni,. hogy közös nevezőn legyünk .Én most konkrétan igazából ,nem a házi privát, maszek vágásokra gondoltam,ha nem a potenciális, üzemelő vágóhídi helyzetre.

'Hát ügyesen csinálom e?' ,csinálgatom. igyekszem,”megfelelni”. 1996-óta. Ebből lejön mínusz 3év szakmunkás képző iskola, plussz egyebek hozzáadódnak .

Azt tudom Dombovár környékén egyes helyeken divat a forrázás .Náluk se szokás, és nem találkoztam még olyannal, aki kifejezetten kérte volna. Általában a (szilveszteri) malacokat szoktuk forrázni.
.

Köszönöm!!!
Előzmény: csampilampi (2076)
Butcher88 Creative Commons License 2010.09.29 0 0 2082
Felénk se nagy szokás a forrázás.Általában csak olyan embernél kell forrázni aki váltig állítja,hogy forrázás nélkül ehetetlen a disznósajt.... :-)
csampilampi Creative Commons License 2010.09.28 0 0 2081
Én is csak azért forráztam, mert teljesen fekete volt a coca.
Utána át lett pirítva.
Valóban kicsit tovább tartott, de viszont nagyon szépen kijöttek a szőrtüszők belőle.
farkasbi Creative Commons License 2010.09.28 0 0 2080

Én Somogyban lakom felénk nem nagyon szokták a disznót forrázni. Egyszer kétszer kiprobáltuk de nem lesz belőle rendszer. Szerintem úgy érdemes forrázni hogy utánna feketére lepírítod. Csak igy eléggé hosszadalmas a folyamat.

Előzmény: farkasbi (2078)
csampilampi Creative Commons License 2010.09.28 0 0 2079
Töltöttünk. Én legalábbis igen. Nagyon szép színe lesz tőle az anyagnak, csak kicsit műíze van, de egy kis utó fűszerezéssel teljesen tökéletes árut lehet készíteni.

Holnapra pontos infót adok a képzésről.
farkasbi Creative Commons License 2010.09.28 0 0 2078

Köszönöm a segítséget mindenkinek holnap 3ra megyek a helyi hatósági állatorvoshoz megbeszélésre. Remélem hogy sikerül ésszerü paraméterekben megállapodni.

 

A Cecei útmelleti szalonna és kolbász árusítást  én is láttam. A pikantériája az hogy a stand az úttól kb 2-3 méterre van ugyhogy eléggé veri a por valamint a ugynugy 2-3 méterre van a disznókarám hogyhogy eléggé jó a bukéja is.

 

Cshampilampi a hentes tanfolyan engem is érdekelne. Mikor tudsz pontos infót?

 

Érdeklődnék hogy töltöttetek e már a böllér kft fűszerkeverékeiből?

Előzmény: Törölt nick (2077)
csampilampi Creative Commons License 2010.09.28 0 0 2076
Üdv mindenkinek!

Most forráztam egy fekete disznót. Háát meg lehet belőle élni, ha ügyesen csinálod. mármint a hentességet.

az időbeosztás az úgy van szerintem, ahogy megbeszéljük az oktatókkal.
macellarius Creative Commons License 2010.09.28 0 0 2074
Tiszteletem!!!

:)látenshentes : A fa húsvágó tőkével kapcsolatban ha még aktuális, ezen linkeken találol

http://gyor.olx.hu/hustoke-hus-toke-alig-hasznalt-iid-123323635 tőke használt

http://www.infoworld.hu/index.php?mode=teradat&termekekid=5153 tőke új gyártótól
talán megfontolandó, hogy érdemes e használtat venni, és menyitkell érte utazni, vagy inkább újat. Most Orosházán- ,Hódmezővásárhelyen a böllérboltban ( böllrboltbahttp://www.bollerkellekek.hu/aktualis.htm ) vagy szegeden 60 000ft körül. ez lábbal vagy láb nélkül? ( pluszköltseget lehet elengedik)..
Lajosmizsén van egy telep itt találhatol hasznát asztalt. Lehetséges ezek ről tudol, nem új információk.



Füstölés
Nálunk a tűzfészek bent van a füstölőben , ¼ vashordóból lett készítve egy katlan ,abba rakjuk a mágját, keményfából akác,tölgy,bükk, megspékelve gyümölcs fa darabokkal,megy….. ez adja az alapot,s betakarjuk akácfűrészporral. Pár éve hallotam az öregektől a száraz kukorica levelet tesznek rá,..


Fórumozók: valakinél hagyomány e a házi disznóvágásnál a forrázásos technológia .szokták e kérni. (Az ország valamely régiójában.)


csampilampi: érdeklődnék Szolnoknak a Jászsági részén keresett szakma a hentes, s van is ráigény,s munka lehetőség ,tisztességes fizetéssel?
csampilampi Creative Commons License 2010.09.27 0 0 2073
Válasz mindenkinek:

gyorstalpaló: felnőttképzés szerint van nyilvántartva elmélet gyakorlat 30-70 %
Meg van vagy 2 hónap alatt a képzés.

A szúrásnál ún. csőkést kellene használni. De senki sem szerez be ilyet szerintem.
mind 1 Creative Commons License 2010.09.27 0 0 2072
Szevasztok!!!

Szívesen segítettem még talán annyit,a feldolgozó helyiség csempés és a

szúrásnál kell még valami de nem tudom érdeklődöm én is.

Egyébként itt is az akác a nyerő néha keverik égerrel(nekem sajnos nincs)

Üdv.:Robi
Előzmény: farkasbi (2069)
farkasbi Creative Commons License 2010.09.27 0 0 2071

Ezt hogy gyorstalpaló azt hogyan érted?

 

Valamint bükkfával füstöltetek már? Az apósom azzal csinálja.

Előzmény: csampilampi (2070)
csampilampi Creative Commons License 2010.09.27 0 0 2070
ÜDV!!

A jászságban szervezünk gyorstalpaló OKJ-s hentes képzést. Idáig úgy néz ki, hogy INGYEN!! Akit érdekel szóljon.
farkasbi Creative Commons License 2010.09.27 0 0 2069

Köszönöm az ifót. A napokban gondolom felkeresni a hatosági állatorvost ezzel kapcsolatban. Remélem sikerük valami hivatalos formát önteni a dolognak.

 

Előzmény: mind 1 (2057)
:)látenshentes Creative Commons License 2010.09.27 0 0 2068
oké faszi!
holnap vágok,+probálok pár képet csinálni
üdv
Előzmény: csampilampi (2066)
:)látenshentes Creative Commons License 2010.09.27 0 0 2067
hát ja.
csak ha kivágsz 1 fát abbol nem lessz max 1 marék por szerü dolog:)
ezért mondtam a rőnk darabokat!
Előzmény: csampilampi (2065)
csampilampi Creative Commons License 2010.09.26 0 0 2066
Felvettelek msn-re ha nem baj.
Előzmény: :)látenshentes (2064)
csampilampi Creative Commons License 2010.09.26 0 0 2065
ha van rönk akkor van por is !!!:)
Előzmény: :)látenshentes (2064)
:)látenshentes Creative Commons License 2010.09.26 0 0 2064
látom a tuti aromákkal te is tisztában vagy:)
nem muszáj cseresznye port szerezni.
ha van kéznél rőnkőd abbol lehet vágni darabokat és beizzitani
ha melléteszed az akácpornak és ha elég nagy a füstőlő belmagassága(a hő miatt)
akkor már az is jo lehet!
régen nagyapámék is hasonloan oldották meg ezt:)
Előzmény: csampilampi (2063)
csampilampi Creative Commons License 2010.09.26 0 0 2063
csampilampi Creative Commons License 2010.09.26 0 0 2062
Én is akáccal füstölök, de ha van egy kis cseresznye azzal meg van bolondítva. Csak sajnos nagyon kevés a gyümölcsfa fűrészpor.
Előzmény: :)látenshentes (2061)
:)látenshentes Creative Commons License 2010.09.26 0 0 2061
haliho
az én gázkamrám 6x4m es és a belmagasság kb270.
de szeretném bekocsizni a kőzeljővőben ugyhogy meg kell emeljem a tetőt.
én szinte csak akácporral füstőlők
Előzmény: csampilampi (2060)
csampilampi Creative Commons License 2010.09.26 0 0 2060
Üdv!

Általában belső füstölést alkalmazok, és itt is egy nagy vastepsibe van alágyújtva a lángoláshoz, majd erre van rászórva a fűrészpor.
A füstölő 1,5*1,5*2m alapterületű.

MILYEN FŰRÉSZPORT HASZNÁLTOK??
:)látenshentes Creative Commons License 2010.09.26 0 0 2059
hello Robi!
125 ős kuláréval szoktam dolgozni
+dorka,holyag vagy ritkán marha vastag de volt már,h tőltőttem marha vékonyba is
aki spirálosra kéri:)
nállam most van folyamatban az őstermelői.
szerencsére az itteni hatosági orvos jo fej:)
ha az ember az alap kővetelményeket betartja akkor nem nagyon szoktak baszakodni,
de ez tényleg ember függő!
Előzmény: mind 1 (2057)
:)látenshentes Creative Commons License 2010.09.26 0 0 2058
hello
én személly szerint,nyáron kivülről küldőm a füstőt a füstőlőbe télen pedig benti fedett tálcás modszerrel füstőlők.az a 150-200 ft k...a sok!sztem
max 80ft -kg a tarifám!
bár ha valaki kifizet annyit kilonként:)
Előzmény: farkasbi (2056)
mind 1 Creative Commons License 2010.09.26 0 0 2057
Szevasztok!

Kedves farkasbi topik társ a feljelentés elkerülhető ha "őstermelői"papírt

váltasz és arra csinálod !!Nekem nincs ilyen de a közeli faluban csinálják.

Egész évben vágnak azt hiszem heti 5 db a limit!!A beruházás csak annyi volt,

hogy a sózó helyiség saválló lemezzel van borítva.Sózás,füstölés minden

hagyományos!(szerintem az engedélyek kiadása sokban függ az ÁNTSZ

és a helyi állatorvos kedvétől,hangulatától)

Más..

Látenshentes képei között láttam a szalámikat azt szeretném kérdezni,

hogy az a világos színű bél az milyen?

Üdv.Robi
farkasbi Creative Commons License 2010.09.26 0 0 2056

Sziasztok.

 

Ti milyen technológiával föstöltök?

Szerencsére az aposomnál van füstölö igaz nem nagy de a lényeg hogy van. A bér füstölés eléggé drága 150 ft kilója. Ha meg szárítják is akkor 200 ft kilója.

 

 

 

Előzmény: csampilampi (2055)
csampilampi Creative Commons License 2010.09.24 0 0 2055

Hali!

 

Nem rontottam még hálisten sosem füstölést, azért nem szoktam másnak bérbe füstölni, mert egyszerűen nincs rá időm és nem kinlódok vele. Nem tartozik a kedvenceim közé  a füstölés.  Ezért szoktam csak magamnak és nagy ritkán 1-1 ismerősnek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!