hello igen,mondjuk megértem. sokaknak akik 1 kicsit is belelátnak a folyamatba vagy rontoták már el a füstőlni vitt termékeit azok kicsit szkeptikusak is lehetnek. viszont én garantálni tudom az embereknek az eggyenletes minpségü füstőt télen is és nyáron is.nállam is előfordul,h a megrendelő hoz a disznohoz mindent mert ő csak saját paprikát,belet,fokhagymát akar!van aki azért is jőn a disznojával,h ő kavarja ki a vérét a hurkához:) van akinek kényelmesebb ha én adok mindent mert nekem itthon van és már nem kell érte szaladgálni.
A rizst és palackot + fűszereket a gazda hozza. Vágás után a maradékot,visszaviszi. Manapság sokan választják ezt vágást. Idősebbek és fiatalok egyaránt. Aki nem szeretne pepecselni és piszkolni, inkább rászánja azt a pénzt. Végül is a meleg víz és a mosogatószer+ befektetett energia +pakolászás+ stb. Kb. 5000
a bérvágásnak ezt a változatát manapság inkább csak a tehetősebb nyugdijjasok és a vért,nyershust látni nem birok választják vagy azok akiknek büdős ez a melo:) de valami oknál fogva mégis tartanak vagy vesznek disznot.
Én is szoktam ilyet csinálni nagyritkán ha van rá igény,de sajnos nem túl jellemző.Sokkal gyorsabban lehet haladni ha az ember tudja hova kell nyúlni nem beszélve az utazásról,pakolásról stb. mint ahogy már leírtátok:-)
hello,csampi! én is szoktam párszor itthon bérvágást csinálni,főként ha magamnak is akkor vágok igy a legjobb!minden kéznél van és nem megy el az idő az uttal+a ki-be pakolászással! a baj csak az,h az emberek 1re kevesebben engedhetik+ maguknak ezt a lukszust mert amit háznál vágok ugyanazért tőbb mint a dupláját fizeti akinek itthon vágok mert mindent adok hozzá
Mindig vannak olyan emberek ahol: vagy nincs ez vagy nincs az esetleg még hely sincs. Vagy olyan is akad, hogy nem foglakozik vele, leadja a rendelést miből mennyit, és hogyan. Elhozzuk a hízót és ................... Bezacskózva, ládákba rakva átveszi szemlélet után és viszi.
meg sosem hallottam ilyet, h a bollernel vagni rendszeresen. jelzem, nem ertek hozza, max segedkeztem sokszor disznovagaskor. viszont szimpatikusan hangzik, mert ha esetleg olyan is akarna vagni, akinek nincs ra lehetosege, akkor ez adott. nem reklamozod? mar sokan csinalnak szorakoztatasbol ilyet, folklor, meg miegymas, de normalis vagasrol meg nem hallottam ilyen modon.
Szolnok megyében változó a bérvágás. Személy szerint 5000/ hízó ,ha nálam itthon van vágva ( 10.000 ) - marha, ló : 15000-16000/db - kecske, birka: 2000/ db
( jobban szeretem ,ha nálam van vágva a jószág mert itthon minden kéznél van , meg persze kicsit több is a jutalék. ---- csak sajna nekem kell mosogatni. :( )
sajnos jol látod a szitut!nagyon kevés ember engedheti+ magának a minőséget! bár az előttem szolo kolega árai nagyon barátiak:)! az a 6-12 sertés amit havonta lecsaptál az már elég jo tétel volt ahoz,h a joakaroid vérszemet kapjanak vagy irigyek legyenek! én ezért sem viszem el a dolgot annyira,mert ha esetleg valami ok folytán ellenőrzést kapnék sosem találnának nállam annyi terméket,h megtudnának fogni vele! én a bérvágásaim során kuncsafttol függően: teljes feldolgozás:55-60ftí per kg asztalra 35 ft
Én személy szerint egy teljes disznóvágást disznónként 6-7 ezer ft-ér szoktam vállalni.Haveroknál nincs bér csak legközelebb egy kocsmázás a delikvens számlájára :-)Az áruról nagyon részletesen nem beszélnék de 1400-2000Ft/kg között mennek az árak nálam.Nagyjából ki lehet következtetni melyik termék mennyibe kerül:)
Amint olvasom nálatok is ugyanaz a helyzet mint Somogyban. Nálunk is kiment a divatból a disznótartás. Valamint az emberek nem értékelik a minőséget hanem csak az árat.
Ahogy olvasom azért mindenki probálkozik valamivel. Én is csináltam pár évvel ezelött szezonban havi 6-12 disznó kapacitással de mint tudni illik megmutatkozott a magyar mentalitás és feljelentettek. Ugyhogy Kiszáltam. Én is most gondolkozok rajta hogy újra kéne kezdeni. Föleg hogy az alapanyag ellátás biztosított mivel az aposom mg vállalkozó és vannak disznók rendesen.
Fő problémám hogy utánna jártam hogy hogyan is lehetnek ezt hivatalossan is csinálni.
Sehogy mivel a magyar előírások olyan szigorúak hogy a legkisebb méretü vágohíd és húsfedolgozó kivitelezése minimum 60millió ft. Igaz annak olyannak kell lennie hogy napi 100 disznót is le lehet rajta vágni. azt meg havi 10 disznóból kitermelni nem lehet.
Kérdeznék egy két számszaki dolgot ha nem veszitek tolakodásnak. Mennyiért vágtok le egy disznót töltéssel és annélkül? Valamit felétek mennyibe kerül a házi kolbász és szalámi kilója.
A meglátásod sajnos jo! csak a legnagyobb baj,h a kurva multikat segiti mindenki. az állam és a polgárok is akik oda járnak vásárolni és +veszik tőllük az álltalad részletezett árukat! a magunkfajta becsületes,tisztességesen megélni probálo munkásembereket viszont senki nem támogatja:(! jomagam pontosan tavaj ota kilincselek a nagyobb hatoságoknál,h támogatást vagy pályázatot tudjak intézni! az agrárkamarátol a kirendelt falugazdászig bejártam mindent és a legtőbbhelyen csak pislogtak!
Én akkor szomorodok el , amikor a multik és más egyebek ontják a pár filléres SAVANYÚ ÉS MÓCSINGOS, disznót akkor látott, amikor a címkét ráragasztották kolbásznak nem nevezhető szart. Háztól meg sokallják a KOLBÁSZ kilónkénti árát. Na de mindegy........ Hátha lesz még jobb világ is!!!
sajnos rossz a helyzet! visszaemlékezve kb 15 éve csak a családon bellül vágott disznok száma bőven meghalatta a 15 db-t.most?:( csak remélni tudom,h nem jőn az az idő amikor elárasztják az országot a kokány sufnisintérek és lépten nyomon árulják a 6+700 forintos kolbászokat! mert aki valamirevalo matériábol késziti a termékeit az tudja,h ennyi pénzből nem lehet minőségi terméket csinálni,sajnos sok a laikus aki ezeknek az embereknek pénzt ad a szemétért:(
Hát itt azért még mindig van vágnivaló de lényegesen kevesebb mint pár évvel ez előtt!Csampi kollégával egyetértve éhesek az emberek,viszont pénzük nincs vagy nagyon kevés,hogy hízót tartsanak.Igen,az egyik szempontból jó mert van meló annál aki bevállalja a tartást és még saját kis bizniszt is lehet csinálni azok számára akik nem.De számomra elkeserítő,hogy itt tartunk,hogy az emberek el kell gondolkozzanak azon,hogy lesz-e pénzük fent tartani 1 vagy esetleg több hízót.Sajnos egyre többen döntenek úgy,hogy inkább megveszik a húst de szerencsére nagyon sokan nem boltba hanem háztól,piacon veszik a saját készítésű árut.Van jó és rossz oldala is ennek. :-)
hello csampi éhesek és szegények! 1részről jo mert van munkánk bár a sertések tuti mást mondanának másrészt nem tul jo mert nagy a pénztelenség és sokan mint pl én is +fogadtam,hogy mig élek tőbbet nem fizetek a boltokban x ősszeget 1 kevés husért stb.igy aki tud sporol egész évben,h mire bejőn a tél tudjon venni legalább 1 disznot és izlése szerinti dolgokat készitsen(készittessen) belőlle!
van is felétek vágnivalo? mert sajnos felénk már nagyon kevesen tartanak,mondjuk még a tavalyi szezonom elég türhető volt pláne,h mellette párhuzamban csináltam a saját bizniszt+stb. de már tavaly is csongrádbol kellett hordjam a selejt kocát+ a nagysujjut mert errefele nem is volt tul sok és az is überdrága volt!nállatok mi a szitu?
sziasztok! érdeklődnék. savállo asztal csontozo betéttel vagy annélkül. érdekelne fa tőke az sem baj ha felujitásra szorul. segitségeteket előre is kőszi!