Keresés

Részletes keresés

Boarhunter Creative Commons License 2010.09.12 0 0 1992
Nem "kitűnő ízt ad" csupán, kitűnő belőle a pörkölt.
Egy ismerősöm valamelyik zalai vadászatáról egy tucat szarvaslábbal tért haza. Valahogy rávette a hentes cimboráját, hogy perzselje meg őket, darabolja fel oszt nosza pörkűtt... A kanál megállt benne, de a hentes azóta az udvarba sem engedi be a szarvaslábakat, annyit szenvedett vele.
Előzmény: zsandár (1990)
zsandár Creative Commons License 2010.09.11 0 0 1991
Folytatván.Olyanról azonban nincs tudomásom, hogy az egész marhát perzselnék, sokkal több időt venne igénybe, mint a nyúzás, tönkremenne a bőr,meg semmi értelme nem lenne , mert tepertőt nem lehet marhából készíteni.
Továbbgondolván, még lehet, hogy fel is robbanna a marha gyomra.A kérődzőknek nagyon gyorsan felfúvódik a gyomra a vágás után..
Előzmény: zsandár (1990)
zsandár Creative Commons License 2010.09.11 0 0 1990
Igen, aztán szalagfűrésszel ízlésesen feldarabolva , kitűnő ízt ad a pörköltnek.
Előzmény: Boarhunter (1989)
Boarhunter Creative Commons License 2010.09.11 0 0 1989
Borjúlábat...mintha...
Előzmény: zsandár (1988)
zsandár Creative Commons License 2010.09.11 0 0 1988
Én még soha nem hallottam arról, hogy perzselve lenne.Egyébként mi is ilyen traktor emelős megoldással szoktuk nyúzni a marhát.
Hiába leleményes a mi népünk:-)))
Előzmény: homerx (1987)
homerx Creative Commons License 2010.09.10 0 0 1987
lenne eg keresztkerdesem. amikor a marhat vagjak, azt nyuzni szoktak, vagy ott is van neha hasonlo eljaras mint a porzsoles? gondolom ez fugghet a bor felhasznalasatol.
Előzmény: csampilampi (1985)
csampilampi Creative Commons License 2010.09.10 0 0 1985



Egy jó múltkori áldozat.
Kedves barátommal és kollégámmal.
macellarius Creative Commons License 2010.09.10 0 0 1984
„Tisztelt”!!! Vagdullah,X-Y. Én be vallom ,nem volt még rá konkrét igény, nem csináltam .Ha ilyen húsokra lenne szükséglete,ami itt magyr országon regionálisan „általában” kuriózumnak számít.Talán első sorban más országban,egyébb nemzeti kultúráknál próbálkozzon!,Interneten keresztűl elég sokminden bonyolítható,erre is találhat megoldást,vagy aki megoldaná problémáját.Egyébként ön egy igazi gasztro innyenc lehet, vagy nem? Írhatna magáról egy pár sort,testi-lelki,szellemi hovatartozásáról,identitásáról,csak hogy,többet tudjunk önről.Mi vel sikeresen belépett a Disznóvágás-Index Fórumra,De esetleg ha nagy érdeklődés lessz, vagy érdekli a kutya ,macska téma ,nyithatna neki egy fórumot, Igaz a sertés és a marha ,nem annyira veszélyes állat fajok,mint a macska, s a kutya. Ha nem veszélyesebbek,főleg ha érzik nincs rendben valami, veszélyben vannak. Csak két videó: http://www.mommo.hu/media/Mangalica-tamadas
http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/100125

Most egybe mindent.

smeqa :

Szerintem( én egyéni véleményem), a disznó vásárlássál kapcsolatosan azt kel figyelembe venni mi a cél mire hajt az ember,milyen termékre.Ha szalámira akkor annak a nagyobb súlyú idősebb, szárazabb, rostosabb húsú sertés jobb meg szalonnára,de hát itt is vannak kivételek a nagysertésnek is lehet vékony szalonnája,de fordítva is igaz a kicsinek is lehet vastag.Meg fajtájától ,takarmányozásától is függ.A fiatalabb kisebb súlyú sertés húsra,sonkára jobb igaz vizesebb is általában, de a húsa puhább. Míg a nagy sertésnél a parsztsonkával jobban vigyázni kell. Meg szerintem érdemesebb belőle darabolt combot frikandót kötözöttsonkát füstölni.. ha segítség Jó disznóvágást!! Talán próbáld ki mind kettőt.


Kedves Andor0006

Régebben írtad, hogy sikerült össze gyűjtened egy pár antik,s újabb hús ipari eszközt( kábító pisztolyok ,elektromos kábítók stb…) remélem a többiek is így gondolják szívesen fogadnánk pár darab képet róluk . Köszi szépen!
csampilampi Creative Commons License 2010.09.10 0 0 1983
Előző reagálásom nem jelent meg még!!! De nem baj újraírom. Ha netán megjelenik akkor elnézést érte.

Kedves Vagdullah !

Tűzbe rakom a kezem, hogy az itt beszélgetők között senki nem vág v. vágott kutyát v. macskát.
De viszont Neked szedünk össze pár lapát kutya és macska szart, hogy megehesd vagy hajadra kenhesd.
Légy oly kedves kímélj meg mindenkit a kreténségedtől, ha nem tudsz normálisat írni vagy kérdezni!

Üdvözlettel
csampilampi Creative Commons License 2010.09.10 0 0 1982
Kedves Vagdullah!

Fennkölt hangom szeretném közölni veled, hogy kutyát , macskát nem szokott a topicolók közül senki vágni.
De!! Kutya vagy macska szart szívesen szedünk Neked össze, hogy kend a hajadra vagy edd meg!
Nem szeretnélek megbántani, de ha nincs értelmes mondanivalód vagy véleményed húzz innen a büdös pics-be.

üdv!
Előzmény: Törölt nick (1981)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.10 0 0 1981
Kutyát, macskát melyikőtök vág? Gondolom egyikőtök se, mert olyan állattal nem mertek kezdeni, ami harap vagy karmol.. pedig lenne ezekre a húsokra igény
Butcher88 Creative Commons License 2010.09.09 0 0 1979
hehhhee :-)
Jól mondod!
csampilampi Creative Commons License 2010.09.09 0 0 1977
Úr Isten!! Ki ez a ......?? Ilyen köcsögöt még nem láttam............................
Butcher88 Creative Commons License 2010.09.09 0 0 1976
Te se vagy 100-as,az is biztos!
Előzmény: Törölt nick (1975)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.09 0 0 1975
Pedig aki pisztolyt használ, az a meleg.
csampilampi Creative Commons License 2010.09.09 0 0 1974
Te biztosan apukádén cseperedtél fel!!!!
Előzmény: Törölt nick (1973)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.09 0 0 1973
A péniszét meg szoktad enni?
Előzmény: csampilampi (1966)
Butcher88 Creative Commons License 2010.09.07 0 0 1972
Nekem egy Felix Solingen acélom van.Szezon elején elég egy köszörülés,utánna már csak acélon húzom a késeket munka közben.Nekem már szombaton elkezdődik a szezon,hajrá mindneki!:-)
Remélem mostmár beindul megint a fórum!
csampilampi Creative Commons License 2010.09.07 0 0 1971
3 féle acélom van. Dick Dickoron, Dick Polir és Dick Multicut.
Mióta megvan a Multi csak azt használom. Papírja szerint 7in1. Nem tudom , hogy rakják a hetet az 1 re :) , de azt tudom, hogy akármilyen bot kést pár húzásra használhatóvá tud tenni.
Persze néha azért kell köszörülni is.
Andor0006 Creative Commons License 2010.09.07 0 0 1970

Sziasztok !

 

Dick RS 75 gyémántkorongos, lassú fordulatú késköszörűt használok. Drága, de minimális anyagkopás mellett mindig tökéletes szögben köszörüli a késeket. Nem karistolja össze a kések oldalát, egy drága kés elég csúnya látvány összekarcolva.

Kipróbáltam mindenféle köszörűt, vettem vizes követ, aztán elektromos vizes köszörűt, szalagosat is. Nagyon ügyesnek kell lenni, hogy mindig egyforma szögben tartsd a kést mindkét oldalának élezésekor. Ez nekem nem ment, ezért vettem a DICK Rs 75-öt. Gut, besser Dick RS 75.

 

Ölés közben használtam már többféle acélt. Először egy Dick Standardzugot, majd egy méregdrága Dick combi hygienicet ( ez kétoldalas, saphire és polírozott), jelenleg pedig Dick Diamantot valamint cseh Mikov acélt használok. A DICK Diamant kovácsolt konyhakésekhez készül, ezért még a viseltes csontozó késeket is két húzással borotvává varázsolja. Koptat, de cserébe brutális éles a késed mindig.

 

 

 

 

 

 

mind 1 Creative Commons License 2010.09.04 0 0 1969
Szevasztok!!!

Itt a "vizes kő" a nyerő utána csak acélozás!Szinte az egész szezont bírják

a kések!!!

Üdv Robi
Előzmény: csampilampi (1968)
csampilampi Creative Commons License 2010.09.03 0 0 1968
Nyáron inkább itt birka volt terítéken. Azt vagdostunk vagy 20 darabot+ 1-2 kecske is áldozatul esett. De most kezdődik az igazi marha-sertés szezon.

Kérdés: Milyen köszörűvel ill. korongon szoktatok köszörülni?
Én csak egy sima gyémánt köszörű korongot használok, ami után esetenként a kést áthúzom filc korongon is. De mostanság köszörülés után csak polír acélon szoktam áthúzni.
Andor0006 Creative Commons License 2010.09.03 0 0 1967

A késeimet már megköszörültem, a pisztolyok is leolajozva várják a szezont. A nyár elég hamar elillant, úgyhogy idén előbb kezdünk. remélem a fórum is visszatér a nagy nyári szabadságról.

Egyébként nyáron sem pihentem, leböktem kettőt a kánikula kellős közepén.

csampilampi Creative Commons License 2010.08.31 0 0 1966
Lassan szezon kezdés. Egy kis ízelítő. Remélem nem veszitek zokon.
Andor0006 Creative Commons License 2010.08.31 0 0 1965
Vegyél 2db 140kg-os  disznót. A disznó 140kg-ig húsos, efölött már inkább a zsír százaléka nő. Persze most nem mangalicáról beszélek, mert az 100 kg-osan is zsíros. A hurka és a sajt is finomabb, mert a máj, nyelvek, tüdő, lép duplázva van. Jó bökést!
csampilampi Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1964
szia!


Szerintem is 2 kisebbet vágj.
Mindenből dupla van.
Sonkád is lesz húsod is, stb stb.
farkasbi Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1963

Szia,

 

szerintem 2 kissebbet vennék a helyedben. Mivel azoknak jobb a húskihozatala. Valamint pl parasz sonkáról van szó akkor a nagyból csak kettőt mig a két kicsiből négyet lehet csinálni.

Előzmény: smega (1962)
smega Creative Commons License 2010.08.25 0 0 1962
Emberek!

Épp vásárlás előtt (kb. 3 hónappal előtte) vagyunk, és tanácsot szeretnék kérni. Szerintetek hogy érdemes venni a (hízott) disznót? Inkább egy nagyot ( 250 kg fölött) vagy inkább két közepes méretűt (kb. 160-180 kiló)?
Mert hát a nagyobb az már inkább zsírosabb, ami nem baj, de hát inkább húst ennénk. A két kisebből több hús lenne, de összességében több dolgot dobnánk ki pl. belek.
Tudom, hatalmas probléma, de meg akartam kérdezni itteni szakemberektől is. :-)
Kösz a választ előre is.
Butcher88 Creative Commons License 2010.07.19 0 0 1961
Az ötlet nagyon tetszik!:-)
Én is sokat gondolkoztam már ezen,csak mindig arra jutok,hogy az indítótőke hiányzik a zsebből :( :-)
Viszont biztos vagyok benne,hogy van rá kereslet és talán ha sok ember gondolkozna így akkor rájönnének az emberek,hogy igenis jobb az itthoni disznóból az itthoni fűszerből,az itthoni kolbász és más egyéb disznóság :-)
Jó lenne ha nem vásárolnának ennyi külföldi szart,de ez nem is csak erre vonatkozik.....
csampilampi Creative Commons License 2010.07.16 0 0 1960
Persze van ilyen is.
De nem dögből gondoltam. Erre már túl sokan ismernek, így ilyesmi meg se fordulna a fejemben. Meg őszintén szólva nem szeretnék senkit sem át....-ni, hogy dögből lenne, vagy valami romlott húsból. Kizárólag adalék és minden más vegyi anyag nélkül előállított kolbászra gondoltam és persze nem külföldről behozott húsból. Nem beszélve arról, hogy külön mangalica kolbászt is lehetne csinálni, hogy egy kicsit legyünk lokálpatrióták is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!