Keresés

Részletes keresés

dcarter4 Creative Commons License 2008.02.06 0 0 1897

Szia!

 

Nem kell aggódnod. A kezelés fáj, de ki lehet bírni azt a kis időt. Utána pedig kb 2 napig nem célszerű kenegetni, tartósan áztatni (fürdeni). Én kezelés előtt szoktam fürdeni, és aznap már nem. Másnap pedig langyos vízzel jobban esik a kezelt területen, és nem kell sokat dörzsölgetni. Sebes nem lesz, és nem is fáj a kezelés után. Nem tudom milyen területtel mész. Ha kényesebb terület, akkor nem ajánlatos sportolni néhány napig, meg egyéb izzasztó mozgást csinálni!

 

A kezelést ki lehet bírni, és tekintve, hogy csak néhány alkalom kell (+-6), de ez több hónap/év leforgása alatt, szerintem még mindig ez a legegyszerűbb és legkényelmesebb módszer a szőr ellen.

Előzmény: ritamuller (1896)
ritamuller Creative Commons License 2008.02.06 0 0 1896

Sziasztok!

Húú, én holnap megyek a doktor úrhoz és minnél többet olvaslak titeket annál jobban aggódom mert annyit írjátok hogy fáj meg hogy utána kidörzsőlődik meg ilyeneket. Meddig kellemetlen a kezelés után az egész? Pl mit nem ajánlatos tenni utána és meddig? víz érheti? sebes lesz?

Köszi aki válaszol

Rita

dcarter4 Creative Commons License 2008.02.06 0 0 1895

Hát a tisztaságit és a nem pamut bugyikat felejtsd el, mert azok kidörzsölhetik. Amúgy nem olyan vészes. Nekem a popsirésznél lett érzékeny, mert azon ülök egész nap. Az sokat viszketett, úgyhogy hintőporral kentem (persze nem a kezelés után, csak pár nap múlva).

Előzmény: Törölt nick (1894)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.06 0 0 1894
Köszi! Nem is a fájdalomtól félek annyira, azt csak kibírom valahogy (bár azért biztos más lesz, mint az elektrolízis), hanem attól, hogy esetleg kidörzsölődik. Na majd meglátom, ha nem lesz sok meló, kiveszek szabit.
Előzmény: dcarter4 (1893)
dcarter4 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 1893

Tudom, hogy nem hozzám szólt a kérdés, de mint tapasztalt, gondoltam leírom a véleményemet.

 

Nemrég voltam a teljes fazon kezelésen. Bár én délután voltam, utána jólesett csak úgy otthon semmit tenni, és nem dolgozni.

Ha reggel mész, és meg tudod oldani, akkor kényelmesebb utána otthon maradni, de ha nem sokat kell mozognod a munkahelyeden, akkor nem vészes.

 

A kezelés pedig iszonyatosan fáj, de te már biztos jobban hozzászoktál a nagy fájdalmakhoz, mint én! :-))

Előzmény: Törölt nick (1892)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.05 0 0 1892

Nah igen, ezt sajnos meg tudom erősíteni. Azt hinnéd, hogy kész van egy terület, aztán eltelik pár hónap, és megjelenik pár kósza szál, egyáltalán nem olyanok, mint a régi szőrök, látszik, hogy újak. De nincs ok az elkeseredésre, azokat is ki lehet irtani, valószínűleg mindkét módszerrel (nekem még csak az egyikben van tapasztalatom). Szóval igen, ez nem egy pár hetes történet, igenis eltelik 1-2 év, amíg valami "végleges" lesz, értsd: 99,99999%-os, mert 100 sose lesz. Nekem pl. közel 5-6 éve szőrtelen a bikinivonalam és a lábszáram, de épp a múltkor kellett kiszedni kb. 5-10 darab odatévedt szőrt. Dehát ez legyen a legnagyobb problémám :)

 

Az elektrolízis versus lézer/ipl kérdésre azt mondanám, hogy mindenki döntse el maga, neki melyik a jobb. Amikor én kezdtem, még nem nagyon volt alternatíva, bár a Bársony akkortájt kezdett el beindulni, de valahogy sose volt szimpatikus + akkor még egy végig láb 1 millió forintba került...

 

Doktor úr, bejelentkeztem Önhöz reggel 7-re. Kérdés: kezelés után mehetek dolgozni (irodai munka), vagy inkább vegyek ki szabadnapot?

Előzmény: klsderm (1886)
dcarter4 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 1891

Hát azt a 6 kezelést tényleg célszerű lett volna lejárni, mert a garancia csak úgy működik. Sőt ha csak 6 kezeléssel lett ígérve, és betartotta volna, akkor még olcsóbban kijött volna az ismerős, mert a 6 felettiek ingyen lettek volna (már az ígért százalékig).

Előzmény: babuci27 (1887)
dcarter4 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 1890

Szia!

 

Elvileg 1-2 nappal előtte kell borotválni (attól függ, hogy milyen gyorsan nő a szőr), de nekem is sok esetben a kezelés előtt borotváljuk. Nem az a lényeg, hogy kiálljon a szőr. Akkor is vezeti a fényt, ha csak 1 pontot látunk a felszínen (a gép megtalálja azt is). Sőt az nem is jó, ha túl hosszú, mert akkor jobban fáj, és megpirulhat a bőr is.

Előzmény: Kykko (1885)
babuci27 Creative Commons License 2008.02.05 0 0 1889
Doktor Úr,

 

Ha Ön sértve érzi magát, én kérek elnézést a rokonom helyett, én csak leírtam a kálváriáját, igaz, anélkül, hogy megkérdeztem volna tőle, megtehetem-e? Láttam viszont a csalódását, ezért bátorkodtam róla, és a szőrtelenítés témájáról írni.  

Abban Önnek igaza van, hogy hibázott, mikor nem személyesen ment el rendezni az ügyét, de akkor megfogadta, hogy számára vége a próbálkozásoknak. Miután ez 3 évvel ez előtti történet, és azóta sem tett lépéseket ez ügyben semmilyen téren, gondolom komolyan is gondolja az elhatározását.

Én részemről befejeztem eszmefuttatásaimat, tisztelettel: Bea

Előzmény: klsderm (1888)
klsderm Creative Commons License 2008.02.05 0 0 1888
Kedves Babuci27!

Az egész a lézeres szőrtelenítésben a szép, hogy nem ismeri mindenki a saját szőreit. Miért nem kér elnézést és írja, hogy: nincs jogom 3 kezelés után kételkedni az eredményben? Miért nem írja, hogy nem vagyok szakember, csak el vagyok keseredve, mert nem tudom, hogy mi lesz a végeredmény? Ehelyett leírja, hogy ha 3 kezelés nem segített, akkor a 6 kezelés sem fog érni semmit sem. Honnan veszi a bátorságot, hogy ilyet ki mer jelenteni? Én nem tudok házat építeni, de látom, hogy kik és hogyan és miből építik, és sokszor gondolom, hogy összefog dőlni egy csomó ház, de nem dől, és én sem merem ezt elmondani senkinek sem, mert nevetséges lennék a téveszméimmel. Egészen más dolgok történnek a 3. vagy a 8. kezelés után. Egész más beállítások kellenek a 4. és a 6. kezelés után. A szőrtüsző nem ugyanaz az első, vagy a második, vagy akár az ötödik kezelés után. Mindig más anatómiai helyzetet kezelünk!

Volt egy nő nyelvtanár ikerpár páciensem. Eljöttek 3 éve és kértek egy óra vizitidőtartamot. Elmesélték az életüket. Dióhéjban: reggel fél ötkor keltek és mindketten másfél, két órát töltöttek el a tükör előtt csipeszeléssel 18 éves koruk óta, mert olyan erős és dús volt az arcszőrzetük. Most már elmúltak 30 évesek és az utcára nem mertek kimenni délután. Délig fogadtak tanítványokat, de 12 után csak lányokat, és csak olyanokat, akik már ismerték a problémájukat, mert akkor már kezdtek borostásak lenni. Ők belenyugodtak, hogy így élik le az életüket. Annyit kértek, hogy ha tudok vállaljam el őket, de ha nem, úgy engedjem őket el, mert már így rendezték be az életüket, és ne tápláljanak hiú reményeket, nem akarnak csalódni. A testükön is az átlagnál erősebb volt a szőrzet és a felelősség nagy volt, hogy mit vállalok be és mit ígérek nekik. A végtagokat és az arc kezelését 6 kezelésre vállaltam garanciával. A végtagokon már 3 kezelés után megkaptuk a mindnyájunk által várt eredményt, de az arcon a 6. kezelés után is hetente csipeszelés nélkül nem lehetett emberek közé menni. Érti, kedves Babuci27? 6 kezelés fizetve az orvosnak és nem naponta, hanem „csak” hetente kell a tükör előtt szenvedni. És beírtak a Fórumra a lányok nagy csinnadrattával? Nem! Még felvettek 4 kezelést (ingyen, garanciálisan) és a 10. kezelés után eltűnt a szőr! Akkor már egy fél éve nem volt szőr a lányok arcán, amikor felhívtuk őket (a garanciás pácienseket felhívjuk, hogy nehogy „elvesszenek” valahol). Akkor hatalmaztak fel, hogy ha valakinek kell a segítség, úgy adjam meg az elérhetőségüket, hátha tanácsot tudnak adni. Most már késő este van, arra nem hatalmaztak fel, hogy a net-re is feltegyem az adataikat, de ha felhív, úgy megadom a számukat és Ön is tisztában lesz azzal, hogy idézem Önt „azt, hogy egyszer valóban eljöjjön az az idő, amikor ezen a problémán is tudnak érdemben segíteni”. Az idő itt van, csak az előírt módon fel kell venni a kezeléseket!

Amúgy érdekes, az Ön rokona miért nem jött vissza és mondta el szemtől szembe nekem a problémáját és mutatta meg az eredményt, hogy össze tudjam hasonlítani az eredeti állapottal?

Kádárdr
Előzmény: babuci27 (1887)
babuci27 Creative Commons License 2008.02.04 0 0 1887
T. Doktor Úr!

Vitát valóban nem akartam és most sem akarok, egyszerűen a tényeket írtam le. A beírásomnak oka, hogy bosszantónak éreztem a mindig újabb csodákat ígérő alkalmazásokat a szőrtelenítés területén, a felesleges reménykedést azok részéről, akiket evvel a nagyon kellemetlen, komoly kozmetikai problémával sújtott az ég, a feleslegesen kidobott pénzeket.

Nem gondolom, hogy a rokonom mulasztást követett el, amikor nem folytatta ősszel a megkezdett kezeléseket. A szerződés szerint a Doktor úr a szőrtelenséget 6 alkalom után ígérte, és ebből 3-at a rokonom fel is vett. Miután 5 hónap elteltével észlelte azt, hogy nagy remények után a 3 kezelés abszolút semmit sem ért, nem változott semmi a szőrösség terén, mi értelme lett volna tovább folytatnia? Mindenki ismeri a saját arcát, szőreit annyira, hogy lássa, nem más, új szőrök nőttek ki, (különösen ilyen rövid idő alatt), hanem a meglévők bukkantak fel újra, azok, amiket bizonyos helyeken el akart pusztítani. Csak amint írtam, ezek a szőrök már nem szúrtak, viszont vastag jó hosszú fekete szálak voltak.

És sajnos a pénz, az összekuporgatott forintok számítanak. Ehhez az orvosnak természetesen semmi köze, ki hogyan tesz szert a kezelés árára (legtöbben szinte az utolsó pénzüket áldozzák rá), nem is az ő dolga, hogy evvel foglalkozzon, egy rendelő nem jótékonysági intézet. Ha nem számítana a pénz, akkor lehetne vég nélkül, akár örökké is járni szőrteleníttetni, mint egy jó kozmetikába.  És ahogy ismerem a rokonomat, el is járna. De sajnos itt még nem tartunk.

Kívánok a Doktor úrnak sikeresebb pácienseket, és azt, hogy egyszer valóban eljöjjön az az idő, amikor ezen a problémán is tudnak érdemben segíteni.

Tisztelettel: Bea

Előzmény: klsderm (1886)
klsderm Creative Commons License 2008.02.04 0 0 1886
Nem értem kedves Babuci27, ha nem kíván vitát nyitni, akkor miért írt be? Szívesen állok minden vita elébe.

Az Ön hozzátartozója kötött velem egy szerződést, amit megszegett, mert nem jött vissza az előírt időben. Ilyen, meg olyan ok miatt. Ön szerint jogosan járt el a rokona? 3 kezelés után kéri számon rajtam a 8 ill. 10 kezelés után járó eredményt? Mert idő előtt feladta?
Ha fotorejuvenációs fejjel (580-980 nm) kezdtem a kezelést, akkor a rokonának valószínűleg problémás (világos, szőke, vöröses árnyalatú szőrzet) lehetett a bőre, ami azt is előre vetíti, hogy 8, esetleg 10 kezelésre vállaltam el.
Leírok egy nagyon érdekes dolgot, amiről itt a Fórumon alig nem volt szó. A szőrtüszők egy igen aktív szervecskék. És sokáig pihennek. Erre vannak azok a sémák, hogy egy arckezelés másfél, két év. És van olyan eset is, hogy a páciens szépen, időben (nem úgy, mint a rokona) felveszi a kezeléseket, és sajnos a szőr visszanő 2-5 év múlva. DE NEM AZ A SZŐRSZÁL NŐ VISSZA! Ezért vettem egy profi fényképezőgépet, hogy ezt tudjam bizonyítani. Visszanő, pontosabban ÚJ szőrszál nő. Ez a fotókon gyönyörűen látszik! Ehhez mit szól? Ezt beszéljük meg a páciensekkel, hogy vannak olyan területek (ilyen az arc bizonyos része is), amelyeket egy életen át kell „gondozni”, mert ÚJ szőrszálak nőnek. Kérdezze meg Krikét, hogy miért jár bajusz elektrolízisre már 2 éve, és miért szúrtak már erre a kis területre több mint ezer szúrást, és meddig fog még járni?

Más! A dióda 815 nm és 900 nm még ha egy gépen is van, nem ugyanaz. A 900 nm tényleg csodát tesz, de alig szőrtelenít. Csodát tesz, mert eltünteti a II-III típusú ráncot. Évek alatt. Nem holnapra. Azt sohasem írtam, hogy a magyaroknak nem való, mert drága. Azt írtam, hogy nem való azoknak, akik „másnap” akarnak szőrtelenek, ránctalanok lenni.

Én nem fejeztem be, nyitott vagyok minden problémára, írjon nyugodtan, a rokonának (ha megírja a nevét) is meg van bizonyára a fotóm, a szerződésem.

Kádárdr
Előzmény: babuci27 (1884)
Kykko Creative Commons License 2008.02.04 0 0 1885
Lézeres szőrtelenítés előtt mit javasoltok, milyen rövid legyen a szőrzet, mert erről eltérő adatok vannak. Van aki 1mm van aki 2mm mond illetve van aki azt mondja előzőnap lekell borotválni, de akkor nem nő annyit, hogy 1 mm legyen. Ez mennyire gond tekintve, hogy a szőr vezeti be a hőt a hagymába. Ha nincs szőr mármint kiálló rész a borotválás miatt akkor mi a helyzet?
babuci27 Creative Commons License 2008.02.04 0 0 1884
Tisztelt Doktor Úr!

Köszönöm válaszát. Ez megmagyarázza, hogyan került a képbe a dióda.

Ön most azt írja, hogy a diódával csodákat tesznek a világban. Én ezt úgy értelmezem, mintha ez még jobb lenne, mint az Auróra. A baj csak az, hogy 2006-ban az Auróráról írta azt, hogy mindentudó, vagyis azt sugallta, hogy akkor az volt a legtöbbet tudó gép a piacon, és megfelelő kezekben avval a géppel lehetett igen jó eredményeket elérni.

Mindezt nem véletlenül írom. Egyik hozzátartozóm felkereste Önt 2006-ban nagy reményekkel szőrtelenítés ügyben. Nagyon szimpatizált Önnel, és meg is állapodtak. Vakon bízott a gépben és az Ön szakértelmében is. Azt furcsának találta, hogy rejuvenációt alkalmazott a szőrtelenítésre (miután arcról volt szó), de nem kérdezősködött, tudván azt, hogy az orvosok nagyon idegesek lesznek a laikus, okvetetlenkedő betegektől, és rábízta magát az orvosára. Felvett 3 kezelést, közben eljött a korai (és egyre korábban érkező nyár), szüneteltetni kellett a kezelést. 5 hónap elteltével, 3 kezelés után sajnos a kiégetett szőrök mind ott virítottak az arcán, kövérebben, jól tápláltabban, mint azelőtt. Különbség annyi volt, hogy ezek a szőrök vaj puhák voltak, nem szúrtak. De ez kevés eredmény egy arcon. Ezen annyira elkeseredett, hogy utána nem foglalkozott tovább evvel a témával. Megoldotta, mint előtte.

Tehát a kezelés alatt a bőr igen szép volt, néha itt-ott egy kicsit megpörkölődött a kezelés alatt, de ez később elmúlt. A kezelésekre szűk 4 hetente került sor, igazán az újabb szőrök ki sem nőttek addig, ezért volt nagyon letaglózó a nyár végén előtűnő eredmény. Mindezeket csak azért írtam le, mert közeli rokonomról van szó, aki nem akar már evvel foglalkozni a továbbiakban, de azért látom rajta, hogy nyugtalanítja az egész.

Én kívülállóként úgy látom, hogy ez egy valóban nagyon jó üzlet. Ön, és mások is, akik lézeres szőrtelenítést végeznek, mindig hangoztatják, hogy nem való ez a magyaroknak, mert drága nekik. Sajnos ez így igaz, egy átlagfizetésből élő, nagyon sokáig kuporgat, hogy elérhetővé váljon számára is a kultúrált megjelenést biztosító szőrtelenség. Az elkeseredés tehát jogos, ha eredménytelenséget tapasztal.

Nem kívánok vitát nyitni ebben a témában, ezek sajnos tények.

Tisztelettel: Bea

Előzmény: klsderm (1882)
Veolia Creative Commons License 2008.02.04 0 0 1883

Tisztelt Dr. Úr!

 

24 éves lány vagyok, s olyan hófehér bőrrel, amit Hófehérke is megirígyelne. Ezzel nincs is baj, mert már elfogadtam a tényt, hogy nem vagyok az a barnulós fajta, de sajnos a köldököm alatt, és körül hosszú fekete szőrszálak víritanak! :(

 

A kérdés, hogy Ön milyen kezelést tudna ajánlani, illetve hogy ez a terület is kezelhető e. Itt is lehetne e garantálni, hogy  az idővel (remélhetőleg évekről van itt szó) visszanövő szőr csak pihe legyen...

Minden vágyam egy szép, szőrmentes pocak!

Van megoldás?

 

Válaszát előre is köszönöm!

klsderm Creative Commons License 2008.02.04 0 0 1882
Kedves Babuci27!

Semmilyen provokáció nincsen az amúgy nagyon nyilvánvaló kérdésében.

Bőrgyógyász szakorvos vagyok és a klasszikus dermatológia mellett a kültakaró fénnyel történő stimulációja érdekel. Elsősorban az, amihez igazán nagy gyakorlat, szakértelem kell, amit a teljes bőrgyógyászati tudás igénybevételével meg tudok oldani. Ennek csak egy része a nemkívánatos szőrtüszők roncsolása.

A Syneron cég a bőr teljes rétegére fejlesztett ki egy készülék arzenált, melynek első tagja az Aurora gép. Ez tartalmaz egy „bőrfiatalító” (580-980 nm) és egy „szőrtelenítő” (680-980 nm) kezelő fejet. Később a bőr mélyebb rétegeire való stimulációra fejlesztett ki a cég egy „Polaris” nevű dióda lézert (900 nm), melyet megrendeltem. Ez 2005-ben a szakma csúcsa volt. Ezzel a mai napig szerte a világban „csodákat” művelnek a bőrgyógyászok. De a készülék csak egy évig volt forgalomban, utána kivonták, mert továbbfejlesztették és hozzátettek egy szőrtelenítő fejet (815 nm) is. Tehát az új készülékhez „járt” egy szőrtelenítő fej is. Igazából én nem éreztem hiányát egy másik szőrtelenítő fejnek, mert az Aurorával is meg vagyok elégedve. De nagyon jól jártam, mert elég gyenge a monoton tűrő képességem, így egy lábszárat ezzel az új diódával egy óra helyett fél óra alatt tudok szőrteleníteni. Egy másik fontos dolog is nyilvánvalóvá vált, hogy a nagyobb lézerklinikák több készülékkel dolgoznak, ha az egyik valamilyen szerviz probléma miatt kiesne. Ezt is sajnos megtapasztaltam.

Remélem, tudtam segíteni.

Kádárdr
Előzmény: babuci27 (1881)
babuci27 Creative Commons License 2008.02.01 0 0 1881
T. Doktor Úr!

 

Nem provokálni szeretném, csak tisztelettel megkérdezem, hogy:

 2006-ban az Auróra ELOS gépét úgy mutatta be a fórumon, mint amelyik a legtöbbet tudja a szőrtelenítés területén, és egyetlenként írta le az országban. Miért volt szükség ezek után 2007-ben egy dióda lézer beszerzésére is?

 

Válaszát várom, tisztelettel:  Bea

 

Előzmény: klsderm (1852)
dcarter4 Creative Commons License 2008.01.31 0 0 1880

Szia!

 

Igen, ezzel én is egyetértek. Nagyobb területnél az elektrolízis sokkal drágább.

De nem mindenki gondolkozik így, van, aki a lézerben nem hisz.

 

Dicséretes, hogy fiú létedre téged is zavarnak a szőrök, és hogy ezért képes vagy fájdalmas áldozatokat is megtenni. Sok sikert kívánok neked a továbbiakban is!

Előzmény: okhg (1879)
okhg Creative Commons License 2008.01.30 0 0 1879
Sziasztok!
Nos, én már mindkét fajta szőrtelenítésen átestem. Csináltak rajtam tűvel és lézerrel/villanófénnyel/ is. Az utóbbit Kádár dr. Eredményről még nem tudok beszámolni, mert csak 2-3 hete történt, de a fájdalom az mind a kettőnél van, nem is kicsi. Nem akarok elijeszteni senkit, de fáj és mondom én ezt úgy hogy 21 éves srác vagyok, és azthiszem nem is alacsony a fájdalomküszöböm. Ha a kettő közül kellene választani úgy hogy a pénz nem számít akkor egyértelműen a lézer, mert bár ugyan úgy fáj, sokkal rövidebb ideig tart, és az alatt a rövid idő alatt több ezer szálat pusztít el. Sztm egy egész lábat nagyon nagy butaság tűvel szőrteleníteni, persze ez csak az én véleményem, aki bírja csinálja. A tűt inkább csak akkor javasolnám ha néhány zavaró szál van csak (max 1500). Ezen felül szerintem kibírhatatlan az állandó járkálás, a lassú eredmény, és sok kis apró fájdalom a tűnél. El sem tudom képzelni mekkora türelem kell ahoz hogy valaki egy egész lábat le tudjon így epiláltatni. Én tűvel kb. 1500 szálat csináltatok már augusztus óta, már csak 1-2 kezelés van hátra, de mondhatom hogy már nagyon unom. Kb. erre költöttem már legalább 150000 Ft-ot. Hatásos, és olcsóbb mint a lézer, épphogy (mivel doktorúrnál 45000 lett volna erre az 1500 szálra egy alkalom [mert elszórva voltak/felkar váll/] és 8 alkalom kellett volna ami 360000 Ft összesen). Mert akinek ennél akár kétszer több van, az se pénzben se időben se fájdalomban nem éri meg jobban mint a lézer, nem látom értelmét a tűvel való epilálásnak ennél több szál esetén. És nem akarok reklámot csinálni senkinek, csak a tapasztalataimat és véleményemet mondtam, aki hisz nekem sok időt és pénzt spórol.
Sok sikert!
^^Riana^^ Creative Commons License 2008.01.30 0 0 1878
azt akartam irni hogy febr vége )
Előzmény: ^^Riana^^ (1877)
^^Riana^^ Creative Commons License 2008.01.30 0 0 1877
mert türelmetlen tipus vagyok :)De ugyanakkor rohadt kitarto is és már döntöttem.

csak sajnos februárra kaptam időpontot ugy televan és azt mondta előszőr probát csinál a karon hogy el tudjam dönteni. És mindjárt itt a nyár :/ Ezért szeretném sürübben csináltatni hogy legaább bajuszon és karon lemenjen egy része addig
Előzmény: Törölt nick (1876)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.30 0 0 1876

Kétlem, hogy lenne sok olyan ember, akit 3-5-10 éve kezeltek... Örülhetünk, ha egyáltalán valaki olyan beír, aki már 1 éve túlvan rajta.

 

A krémeket majd megbeszélheted a kozmetikussal, gyógyszertárban/drogériában elég sok fajtát lehet kapni.

 

Tényleg, ha alacsony a fájdalomküszöböd, akkor miért kérdezed, hogy lehet-e minden nap menni, vagy egy nap akár többször? Szerintem először menj el és próbáld ki, addig felesleges parázni. Utána eldöntheted, hogy akarod-e az egészet.

Előzmény: ^^Riana^^ (1872)
dcarter4 Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1875

Higgy, amit akarsz! Részemről is befejeztem.

 

Kezdek rájönni, hogy nem érdemes segíteni és leírni a véleményemet, mert nem értékeli az, akinek szól.

 

A legtöbb új ember pedig megkapná a válaszát, ha kicsit visszaolvasna.

Előzmény: ^^Riana^^ (1874)
^^Riana^^ Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1874
mások szemében a szálkát magadéban a gerendát sem igaz? :D

no comment részemről befejeztem a "vitát"
Előzmény: dcarter4 (1873)
dcarter4 Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1873

Amikor a kedvességet osztották, te biztos nem álltál sorba...

 

Bocs, hogy próbáltam segíteni! Máskor tedd föl úgy a kérdést, hogy egyértelmű legyen!! De nem hiszem, hogy olyan sok ember van, aki ugyanazt a területet csináltatta elektrolízissel és lézerrel...

 

Ha kicsi a fájdalomküszöböd, akkor minek gondolkozol elektrolízisben? Fél órát sem fogsz kibírni, nemhogy az egész lábadat.

Előzmény: ^^Riana^^ (1871)
^^Riana^^ Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1872
azok a sebecskék elég horrorisztikusak :DDD
Istenem nagyon be vagyok tojva tőle hogy mennyire fog fájni mert rohadt alacsony a fájdalomküszöböm :/

Utána milyen krémeket kell rátenni hogy gyorsabban gyógyuljon?
Előzmény: Törölt nick (1870)
^^Riana^^ Creative Commons License 2008.01.29 0 0 1871
az egy dolog hogy neked nem lett semmi bajod, de ha jol vettem ki a szavadibol akkor te még éppen kezelés alatt állsz. És ha valami bajod lenne tőle az nem most nem akezelés végeztével hanem évekkel utána jön ki, én igy értettem. Az elektrozás pedig már olyan régi hogy ha lenne gond akkor már tudnánk róla igy ezt biztonságosabb módszernek itélem meg. De jelentkezzenek olyanok akik kádárdokinál lézeretzek és eltelt 3-5-10 év kiváncsi lennék mi lett velük
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.27 0 0 1870

Szia, megpróbálok mindenre válaszolni:

 

- kis sebecskék: nem igazán olyan, mint borotválkozás után, ezek nem pattanásszerű dolgok, hanem icipici sebek, varas felszínnel. sajnos friss sebekről nincs képem, csak pár hetesekről, azt azért felteszem ide, meg egy olyat is, hogy milyen lesz (bár ez már szerepelt korábban is).

 

- az, hogy nem érheti víz, azt jelenti, hogy vigyázni kell rá, hiszen semmilyen sebnek nem tesz jót, ha víz éri. természetesen vannak területek - pl. arc, intim részek - ahol ezt elég nehéz lenne megoldani, itt én sem veszem ezt annyira komolyan, ugyanúgy megmosakszom, vigyázva. a lényeg az, hogy pl. kádban áztatni túl sokáig nem ajánlott őket, vagy uszodába menni, vagy bárhol fürdeni, ahol esetleg fertőzés érheti őket.

 

- én soha nem tettem rájuk sem alapozót, nekem fontosabb volt, hogy meggyógyuljanak, inkább rejtegetem mindig őket. friss sebekre semmiképp nem tennék alapozót.

 

- a bajusz területe más tészta, mert ott lehet úgy csinálni, hogy ne látsszon szinte semmi. nekem már majdnem 1000 darabot kiszedtünk onnan, és soha senki nem vette észre a "sebeket", csak én (nem is nagyon voltak sebek, csak pár napig néhány apró piros pöttyöcske). igaz, hogy nekem nem voltak ott túl erősek a szálak, ha valakinek erősebb, akkor több áramot kell ráadni és akkor meglátszik a helye egy ideig.

 

- miért lenne káros a szemre, ha a szemöldököt szedik? az elketrolízist először benőtt szempillák kezelésére használták!!! ja, és az én szemem se károsodott tőle :)

 

- az elektro minden szőrt megöl, a világos fehér pihéket is, csak ezeket elég nehéz kiszedni, mert még erős lámpafénynél is nehezen látszanak, az meg főleg nem, hogy merre van a gyökerük, úgyhogy szegény kozmetikusnak egy kínszenvedés lehet. viszont ha kezelés előtt befested őket, az sokat segíthet, hogy a kozmetikus szeme se károsodjon :)

 

- nyár: azért nem ajánlott nyáron vagy közvetlenül nyár előtt csináltatni mert egyrészt nem esztétikus pl. végig pöttyös lábbal a strandon vagy akár az utcán mászkálni, másrészt ha nap éri, az nem tesz jót, meg fog látszani később a sebek helye. el lehet kezdeni most, még áprilisig-májusig bőven lehet csinálni annyit, amennyi belefér, aztán nyáron szünet, és ősszel folytatni. vagy ha vállalod, hogy egész nyáron takargatod magad, nem mész napra, akkor lehet nyáron is, de szerintem érdemes inkább megvárni az őszt. én egy nyarat végigcsináltam takargatott bikinivel, hogy haladjak, de mondhatom, borzalmas volt...

 

- az én kozmetikusom kiszedett szálanként számol, nem szúrásonként. tehát ha egy szálat többször kell megszúrni, azt nem számolja fel többször. viszont vannak olyan helyek, ahol a szúrások száma után kell fizetni.

 

- elvileg lehetne akár naponta menni, vagy naponta többször is, de én ilyenről nem tudok. először menj el, próbáld ki, aztán meglátod majd, mennyit bírsz. azért ez egy megterhelés a szervezetnek, ne felejtsd el. én is nagyon türelmetlen voltam az elején, többször is jártam, mint most, amikor már csak finomítások vannak hátra. majd kialakul ez nálad is, mindenesetre kitartás addig is!pár hetes epil sebek      ilyen lesz...

Előzmény: ^^Riana^^ (1866)
dcarter4 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 1869

Szia!

 

Nem igazán értem ezt a sok idézetet, amit beszúrtál, mert nem mindegyikhez van kérdésed.

 

Mindegy, egy pár dologra válaszolok:

 

Az biztos, hogy semmilyen kárt nem tesz, ha elektrolízissel kezelteted magad, és utána ugyanazt lézerrel, hiszen én is így tettem, és nem lett hátrányom belőle.

 

Nyilván bőrtől és kezelőtől függ, de én nem igazán vettem észre kis hegeket a lábamon és a fazonom sem elektrolízis után.

 

Járhatsz minden nap is elektrolízisre, ha bírják az idegeid, mert nemcsak testileg fáj, de én speciál teljesen idegbeteg voltam, már előre féltem a kezelésektől, mert én is 1 héten 3-4 szer jártam. aztán feladtam, mert nagyon fáj, és nagyon sok időt elvesz, nagyon lassú.

 

A Doktor Úr pedig nyilván nem kedvtelésből és unalomból van jelen a fórumon :-)), szerintem egyértelmű, hogy bízik magában, és szeretne több kuncsaftra szert tenni. Pláne, hogyha eddig pozitív a visszhangja. Miért, te nem így tennél, ha orvos lennél?

És ez a fórum tökéletes arra, hogy megosztjuk egymással a jó és rossz tapasztalatainkat. Egy másik sorstárs bizalma és megelégedettsége pedig mindennél többet ér.

 

Ha engem kérdezel, én biztos nem ajánlanám az elektrolízist nagy területre (fazon, láb, stb). Annyira fáj, és annyira lassú. Én is inkább áttértem a lézerre, mert sokkal kényelmesebb. Sokkal kevesebbet kell szenvedni ugyanazért az eredményért. Ráérsz utána menni, ha még maradt 1-2 kószaszál. És még azt sem lehet mondani, hogy olcsóbb lenne az elektrolízis. (Vagyis mindenhol más ára van. Én időre jártam, máshol szálanként van, és nemcsak a sikeres szálak után fizetsz. Azt nem tudhatod előre, hogy sikerült-e eltalálni, csak amikor visszanő.)

 

Remélem segíthettem.

Előzmény: ^^Riana^^ (1865)
^^Riana^^ Creative Commons License 2008.01.25 0 0 1868
Megnéztem az elektrolisyses videot. Tehát a folyamat megszúrja a tűvel és kitépi csipesszel. ha nem volt jo a szúrás és nem jön ki könnyen megszurja ujra és ujra amig jo nem lesz.

Kriket szeretném kérdezni vagy azt aki oda jár. A kozmetikus minden egyes szúrásért felszámítja a pénzt vagy csak a sikeres kitépettért? tehát ha egy szőrt 3szor szúr akkor 3mat számol vagy csak szőrszálanként számol függetlenül a szúrástól?

Valamint azt is írtátok hogy van aki 200-400 szúrást is bir egy alkalommal és hetente 1-2szer megy lehet naponta is menni?

Vagy pl kiszed 200at szünet pár órát amig másokat kezel és ujra 200?


Mert én kezet és lábat is szeretnék csinálni ami naaagy terület és soook szőr és szeretnék hamarabb tullenni a kis nyavajások megsütögetésén. "Relatíve" mert gondolom igy is lesz egy év legalább vagy több

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!