Szevasz! Nem felest ivott,hanem stameszt.Utána áttért a leóra.(vörösboros Pepsi Cola). A leót kifejezetten jól bírja,nagyon sokat meg tud inni(legyen,aki bírja követni). Üdv.:Gabi a Szomszéd
A vörösfenyőből készült fateknőt is brádnak említi meg néhány erdélyi recept (a higénia akkor is nagyon fontos volt , lúgos vízzel kimosás utána a nyers hús a kolbásznak való.). Próbáld meg a többibe is behelyettesíteni az 1sőnél talán bráddal- brádban megálja a helyét. Üdv trasgo
Más a megoldás. Kaptam egy 70 évvel ezelőtt íródott húsipari szakkönyvet, 214 féle recept van benne. Szalámi készítésénél használják többször ezt a kifejezést. Pl: "Fiatal kicsontozott sertéshúst elősózatlan állapotban, fűszer hozzáadásával, friss bráddal jól összegyúrjuk, majd ledaráljuk." Másik: "azután tesszük rá a füszerrel jól kidolgozott kemény brádot, majd átdaráljuk..."
Csampilampi - Tökéletes szúrás, ennél jobban ezt nem lehet csinálni. Szegycsont végénél, vékony pengéjű késsel. Nekem ugyan ez a technikám, arra figyelek még, hogy kábítás után ha lejt a talaj, a disznó feje legyen alacsonyabban a faránál. Minden vér kifolyik belőle, alig kell törölgetni a húsokat. Szép munka!
Megmarkolásztam az este a késeket, és a konklúzió a következő: mivel nagy kezem van, a Viktorinox kisebb markolatán egyből éreztem, hogy nem olyan jó, mint a másik kettő. A Giesser kés markolata nem valami formás, viszont az éle sokkal hajlékonyabb a többinél, és valamivel élesebb is (most még). A Dick kés markolata a legkényelmesebb, és ugyan kevésbé hajlékony a pengéje, mint az előzőé, mégis ezt éreztem leginkább a magaménak. A szüleim szintén akarnak venni kést és nekik is a Dick a befutó, viszont a sógorom, aki nagy horgász, filézési célokra is gondolva a Giesser mellett döntött (hamár itt külön filéző kést nem kapni).
Köszönöm a segítséget, ez a "fogd meg és érezd" tanács bejött! (Holnap a párommal is kipróbálom :)))) )
Egy pár évvel ezelőtt volt szerencsém szétnézni a Húsipari múzeumban,régi,antik kábító eszközöket,egyéb gépeket megtekinteni,ott készítettem ezeket a képeket a pikkerről,taglóról,kontyos fejszéről.A kés vásárlással kapcsolatban azemlített márkákről, csak anyit hogy igen előszőr vegyél kezbe mindegyikből egyet -egyet s tepasztald mig milyen a fogás melyik esik ,a kezedre.Egyéni véleményem nekem a Giesser nem igazán jött be nem igazán nyerte el a nyele a tetszésem, apengéjét meg puhának,nem éltartónak találom,A DICK az igen,a Victorinoxhoz csak futólag ,volt szerencsém, elég jó.
Kiváló mind3 kés. Igazából egetverő különbség nincs köztük. Azt hiszem az anyagösszetételük is hasonló. Azt nézd meg neked melyik a legkényelmesebb nyelű. Melyik az ami legjobban igazodik a kezedhez. Garantáltan egyikben sem csalódsz, ha megveszed. Ezek szerint válassz. Vagy mindből vegyél egy készletnyit :):):):)
Sziasztok! Egyszerű kérdésem lenne. Disznóölő késkészletet szeretnék összegyűjteni (nem hobbi, csak egy késkészletnyit), és egy ismerősöm az alábbi márkákból tud egyazon áron késeket beszerezni: Dick, Victorinox, Giesser
Van-e ezek közt minőségi különbség, vagy bátran vehetem bármelyiket? Az ára egyébként 2500 Ft/db.