Keresés

Részletes keresés

drager Creative Commons License 2010.02.06 0 0 1817
Bocs,csak 1x akartam írni,de először nem küldte el!
drager Creative Commons License 2010.02.06 0 0 1816
Biztos voltak követői a nap folyamán!Szegény felesége!
Előzmény: hugoneni (1814)
drager Creative Commons License 2010.02.06 0 0 1815
Biztos voltak azért követői a nap folyamán...
Szegény neje!
Előzmény: hugoneni (1814)
hugoneni Creative Commons License 2010.02.06 0 0 1814
Szevasz!
Nem felest ivott,hanem stameszt.Utána áttért a leóra.(vörösboros Pepsi Cola).
A leót kifejezetten jól bírja,nagyon sokat meg tud inni(legyen,aki bírja követni).
Üdv.:Gabi a Szomszéd
Előzmény: drager (1813)
drager Creative Commons License 2010.02.06 0 0 1813
Nem látszik rajta,hogy két feles után van!Vagy hamar megárt neki?
Előzmény: hugoneni (1812)
hugoneni Creative Commons License 2010.02.06 0 0 1812
Szevasz!
A második képen pörzsöli a sertést,cigivel a szájában két stampó pálinka után.
Üdv.:Gabi
Én fényképeztem
Előzmény: drager (1811)
drager Creative Commons License 2010.02.06 0 0 1811
Kedves mind1!
Jók ezek a képek!De melyik vagy rajta Te?Ha szabad tudni...
mind 1 Creative Commons License 2010.02.06 0 0 1810
Szevasztok!!

Ez történt a múlt vasárnap.......
.tisza Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1809
Hm?
Paszz.
Előzmény: trasgo (1808)
trasgo Creative Commons License 2010.02.02 0 0 1808
A vörösfenyőből készült fateknőt is brádnak említi meg néhány erdélyi recept (a higénia akkor is nagyon fontos volt , lúgos vízzel kimosás utána a nyers hús a kolbásznak való.).
Próbáld meg a többibe is behelyettesíteni az 1sőnél talán bráddal- brádban megálja a helyét.
Üdv trasgo
Előzmény: .tisza (1805)
.tisza Creative Commons License 2010.02.02 0 0 1806
Románul a brád=fenyő
Előzmény: arnys (1804)
.tisza Creative Commons License 2010.02.02 0 0 1805
Más a megoldás.
Kaptam egy 70 évvel ezelőtt íródott húsipari szakkönyvet, 214 féle recept van benne.
Szalámi készítésénél használják többször ezt a kifejezést.
Pl:
"Fiatal kicsontozott sertéshúst elősózatlan állapotban, fűszer hozzáadásával, friss bráddal jól összegyúrjuk, majd ledaráljuk."
Másik:
"azután tesszük rá a füszerrel jól kidolgozott kemény brádot, majd átdaráljuk..."
Előzmény: csampilampi (1803)
arnys Creative Commons License 2010.02.02 0 0 1804
Erdélyi bányaváros.
Előzmény: .tisza (1802)
csampilampi Creative Commons License 2010.02.01 0 0 1803
BRÁD a BÁRD felcserélt betűit jelenti :)

A brádot még sosem hallottam.
Előzmény: .tisza (1802)
.tisza Creative Commons License 2010.02.01 0 0 1802

Szakértők!

Mit neveznek brád-nak?

rakos Creative Commons License 2010.01.30 0 0 1801

Most kell disznót vágni. A hó folyamatosan puhítja a bőrt.

Hangulatosabb a munka.(forralt borral)

csampilampi Creative Commons License 2010.01.29 0 0 1800
Igazán köszönöm az elismerést.
Szegényke igen véres lett, mire kihúztuk a placcra ahol a műtét további szakaszai zajlottak. :)
Előzmény: Andor0006 (1799)
Andor0006 Creative Commons License 2010.01.29 0 0 1799
Csampilampi - Tökéletes szúrás, ennél jobban ezt nem lehet csinálni. Szegycsont végénél, vékony pengéjű késsel.
Nekem ugyan ez a technikám, arra figyelek még, hogy kábítás után ha lejt a talaj, a disznó feje legyen alacsonyabban a faránál. Minden vér kifolyik belőle, alig kell törölgetni a húsokat.
Szép munka!
mind 1 Creative Commons License 2010.01.27 0 0 1798
Szevasztok

A szívemből beszéltél,nálam is a Dick a nyerő,bár mostanában a Victorinox-hoz tudtam hozzáférni!!!(A sógoroktól hozzák kb 2000 ft-ért"méretfüggő")

Mi ma is hasonló kábítót használunk csak fejszének hívják:)

Vasárnap vágom a párámat,ha a szomszédom (nick néven hugoneni)fotóz
és segít feltenni az egész napról lesznek képek....húúúú:)

Üdv.:Robi
Előzmény: macellarius (1794)
Boarhunter Creative Commons License 2010.01.27 0 0 1797
Ha nem elég hajlékony a Dick, vegyél félflexibilis vagy flexibilis pengéjűt...
Előzmény: Herqles (1796)
Herqles Creative Commons License 2010.01.27 0 0 1796

Megmarkolásztam az este a késeket, és a konklúzió a következő: mivel nagy kezem van, a Viktorinox kisebb markolatán egyből éreztem, hogy nem olyan jó, mint a másik kettő. A Giesser kés markolata nem valami formás, viszont az éle sokkal hajlékonyabb a többinél, és valamivel élesebb is (most még). A Dick kés markolata a legkényelmesebb, és ugyan kevésbé hajlékony a pengéje, mint az előzőé, mégis ezt éreztem leginkább a magaménak. A szüleim szintén akarnak venni kést és nekik is a Dick a befutó, viszont a sógorom, aki nagy horgász, filézési célokra is gondolva a Giesser mellett döntött (hamár itt külön filéző kést nem kapni).

Köszönöm a segítséget, ez a "fogd meg és érezd" tanács bejött! (Holnap a párommal is kipróbálom :)))) )

farkasbi Creative Commons License 2010.01.26 0 0 1795

Mindegyik márkás kés de én a Dick-et ajánlom neked. Nekem csak az van hozzá Dick acél. Kényelmes a fogása és nagyon létartó.

Előzmény: Herqles (1789)
macellarius Creative Commons License 2010.01.26 0 0 1794
Egy pár évvel ezelőtt volt szerencsém szétnézni a Húsipari múzeumban,régi,antik kábító eszközöket,egyéb gépeket megtekinteni,ott készítettem ezeket a képeket a pikkerről,taglóról,kontyos fejszéről.A kés vásárlással kapcsolatban azemlített márkákről, csak anyit hogy igen előszőr vegyél kezbe mindegyikből egyet -egyet s tepasztald mig milyen a fogás melyik esik ,a kezedre.Egyéni véleményem nekem a Giesser nem igazán jött be nem igazán nyerte el a nyele a tetszésem, apengéjét meg puhának,nem éltartónak találom,A DICK az igen,a Victorinoxhoz csak futólag ,volt szerencsém, elég jó.
csampilampi Creative Commons License 2010.01.26 0 0 1793


Szombati nap termése.
Butcher88 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 1792
Holnap töltök fel képet én is az enyémről!
csampilampi Creative Commons License 2010.01.26 0 0 1791
farkasbi köszi szépen minden infót.
Előzmény: farkasbi (1782)
csampilampi Creative Commons License 2010.01.26 0 0 1790
Hali!!

Kiváló mind3 kés. Igazából egetverő különbség nincs köztük. Azt hiszem az anyagösszetételük is hasonló. Azt nézd meg neked melyik a legkényelmesebb nyelű. Melyik az ami legjobban igazodik a kezedhez. Garantáltan egyikben sem csalódsz, ha megveszed.
Ezek szerint válassz. Vagy mindből vegyél egy készletnyit :):):):)
Előzmény: Herqles (1789)
Herqles Creative Commons License 2010.01.26 0 0 1789

Sziasztok! Egyszerű kérdésem lenne. Disznóölő késkészletet szeretnék összegyűjteni (nem hobbi, csak egy késkészletnyit), és egy ismerősöm az alábbi márkákból tud egyazon áron késeket beszerezni: Dick, Victorinox, Giesser

Van-e ezek közt minőségi különbség, vagy bátran vehetem bármelyiket? Az ára egyébként 2500 Ft/db.

Előre is köszi!

farkasbi Creative Commons License 2010.01.26 0 0 1788

Na végre sikerült.

 

 

 

 

kábító1kábító2

Előzmény: farkasbi (1787)
farkasbi Creative Commons License 2010.01.26 0 0 1787
Talán most sikerül.
Előzmény: farkasbi (1786)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!