Keresés

Részletes keresés

Répi Creative Commons License 2003.05.03 0 0 89
szahmet,
nagyon tanulságos volt az irásod :))))- engem nagyon érdekelnek a részletek, ha nem gond, akkor kérlek privátba ird le.
köszi,
K.
Előzmény: szahmet (88)
szahmet Creative Commons License 2003.05.03 0 0 88
Sziasztok!

Gondolkodtam, és eszembe jutott :-)), hogy egy valamiről még nem írtunk! Legalábbis én nem olvastam!

A tea, az emlékkönyv, meg "Magyar vagy? Segítenél képeslapot írni a Magyarországon élő barátomnak?" egy szóval: A hogyan invitáljuk be a naiv Magyar túristákat, hogy aztán az összes gagyit ami a boltunkban kapható a nyakába sózzam cimű, túristaszivató program!

Amint bemegy az ember Hurghadába, máris kedves arab emberkék invitálják boltjaikba, meg kédezik honnan valósi vagy, s miután közölted, hogy Magyar, ki is rukkol a : Puskás, Hadak útja dumával, aztán jön a következő három lépés közül valamelyik:

1, TEA: Ez még egy lightos verzió, ha már sikerült beinvitálnia, ha ügyibogyó az ember 30 perc alatt meg is úszhatja! Igen ám, de minden méteren van bolt ahova beinvitálnak egy teára, úgyhogy ezt felszorozva... Nem szabad bemenni csak, ha szomjas az ember, és pont jól esne egy tea, és van ideje arra, hogy meghallgassa őket! Persze nagyon érdeklődőek, melyik szállodában vagy, hol jártál idáig, tetszik-e a város stb. aztán jön a csak most, csak neked, csak ennyiért, csak ezt+ezt+ezt verzió! Ez akár jó is lehet, mert, ha tényleg vásárolni akarsz, szétalkudhatod magad és egy helyen megveheted jelentős kedvezménnyel az összes szuvenírt, amit a nagyinak stb. szántál!
Ha nem veszel semmit akkor sem sértődnek meg, legfeljebb szólnak, hogy gyere holnap is.
Ha nem akar senki épp egy teától felfrissülni / a fekete tea meg a rózsatea nagyon fini/, vagy nem akar semmit venni, akkor az olyan helyre ahova teázni invitálják inkább majd máskor menjen be mert egyhamar nem jön ki!

2,EMLÉKKÖNYV: Jópofa dolog! Részben igaz is.
Vagy teázáshoz kapcsolódik, vagy pont ezzel próbálnak beinvitálni az utcáról!
Megkérnek, hogy legyél szíves és írj egy pár sort, az emlékkönyvükbe a saját nyelveden. Szoktak hazai pénzérmét is beragasztani nekik! Ennek persze örülnek, de a vége ennek is ugyanaz természetesen!
Amíg az emlékkönyvet írod, már hozzák is eléd a teákat, annak persze ki kell hülni, és, hogy addig se unatkozzál, hát persze megmutatják a portékákat!

3. KÉPESLAP: A történet egyszerü, mész az utcán, és megkérdezik honnan jöttél. Közlöd ugye a tényállást, mire ő megörülve, szivességet kér tőled, hogy ha nem esne terhedre, és van 5 perced segíthetnél neki egy képeslapot megírni.
Az oltás onnan indul, hogy közli, hogy egy Magyarországon élő ismerősének kéne megírni egy lapot, úgy, hogy ő diktál egy angol szöveget, amit neked le kell írnod magyarul egy papírra, amit majd ő átmásol a lapra. Ezzel szeretné ismerősét meglepni, hogy magyar nyelven küd neki üdvözletet.
A poén az, hogyha azt mondanád neki, hogy Japán vagy, hogy-hogynem, neki pont Japánban lett volna egy ismerőse akinek lapot kéne írni.
És mondanom se kell, a végkifejlet ugyanaz, ha már úgyis itt vagy, nézzél körül a boltjában, mert most csak neked olcsón megszámítja a dolgokat!

És van még egy!

4, PARFÜM illetve OLAJ:
Standard, üdv., hogy vagy,stb. Van neki egy parfümériája, ahol a legfinomabb parfümöket és olajokat lehet kapni, hát, ha már úgyis ott vagy, gyere be, had mutassa meg és közben persze igyál egy teát és fogd rá a nyuszira!
A parfümök tényleg finomak, millió egyet fog mutatni, hogy a vízumod lejár mire kijössz az boltból az tuti!
Jön a slusszpoén a:had kenjelek be egy speciális frissítő olajjal, amitől olyan szép leszel, hogy rád se lehet nézni. Az arcod nem esik le ugyan, sőt még hidratálttá is teszi, csak úgy fogod magad érezni mint egy légypapír vagy ilyesmi. Pontosan nem tudom mert még nem voltam légypapír, de egy tuti, hogy úgy fogsz ragadni! S ha már így ragacsosan megittad a héten 138. teádat, hát mi is tarhatna vissza attól, hogy hazavigyél 2 évre elegendő parfüm és olajmennyiséget?

Hurhadában,mi azt a taktikát választottuk, hogy összeismerkedtük egy adott üzletben levő fiatalokkal, buliztunk is velük mert megtudták, hogy szülinapom van, és persze meg kellett ünnepelni. Nagyon aranyosak voltak, és miután még az első nap leállítottuk őket nem is nyomultak.
Indulás előtti pár napban bementünk hozzájuk és jelentős kedvezménnyel megvettünk nálluk mindent, mait szerettünk volna! Sőt, még átvittek egy aranyboltba, és igazán olcsón vettünk aranyat csak azért mert ők vittek be és haverok voltak a tulajjal.
Mág azért is hasznunkra volt az ismeretség mert ezek a fiatal srácok vállalnak 1-2 hónapos munkát pl: Németországban. Egyiptomban meg van szabva, hogy mennyi pénzt válthatnak ki, így megpróbálnak a túristáktól dollárhoz jutni. Mi is nálluk váltottunk, mert ezeken a helyeken jobban váltanak mint a szállodákban! Ilyen hely mindig van csak meg kell találni!
A féfiakat is ugyanolyan vendégszeretettel fogadják, persze azért nem akkora vehemenciával, ha rendszeresen benézeget hozzájuk az ember akár szólóban, barátnővel esetleg feleséggel ugyanúgy jó üzletek köttethetnek! Persze lehet, hogy bedobják a: Hány tevét ér meg a hölgy című verziót? de ezt már csak a poén kedvéért is! Ne aggódjatok, ha valaki tényleg kellene nekik azért nem kínálnának tevét hanem, elrabolnák! :-)
Nekünk sikerült beleakadnunk egy lánykereskedőbe, de nem lett semmi mert szóltak a fiúk a discoba, hogy nem pont vele kéne beszélgetnünk, mert hát hogy az ami. Majd ezt is leírom ha valakit érdekel.

Na egyenlőre azt hiszem ennyi, majd ha még jön valami leírom!
Sziaszok

Előzmény: szahmet (87)
szahmet Creative Commons License 2003.05.01 0 0 87
Szia!

Hát ha van akkor megnézném, köszi!

Mostanában nem jártam ilyennél, mert időm se lenne rá, de pszihológushoz nem is fogok szerintem, esetlegspiritisztához. De majd még meglátom.

Kiváncsi leszek idén Tunéziában fogok-e alvajárni vagy ilyesmi. Remélem nem!

Előzmény: kicsitommy (86)
kicsitommy Creative Commons License 2003.05.01 0 0 86
Hy,

Végülis sz a dolga, hogy kérdezzen. És, hogy megpróbálja feltárni ennek a problémának a rejtett okát. Biztos ezért feltételezte, hogy esetleg egy "ilyen" dolognak lehet köze a látomásokhoz. Szerintem. :)
Mostanában nem jártál ilyennél?

Halál komoly az ő hajszála volt. Csak azon voltam elképedve, hogy ennyi ideig megmaradt. =:)
Küldjek róla képet?

Előzmény: szahmet (85)
szahmet Creative Commons License 2003.05.01 0 0 85
Szia!

Legutóbb azt hiszem hétvégén volt ilyen! Mindig este, érzem ezt, amikor már fekszem az ágyamban, vagy aludni szeretnék vagy nézem a tv-t. Akkor "látogat meg valaki".

Pszihológushoz küldtek, aki egy csomó standard dolgott kérdezgetett, ami számomra hülyeség volt pl:molesztál-e a báttyám vagy az apám Erre tök kiakadtam arra emlékszem, haragudtam rá, hogy hogy feltételezhet ilyet. Pesze, hisz még ovis voltam

Tut király mamijának a hajszála???
Ez vicc?
Volt ilyen?
Nekem nem dereng, hogy nézett ki, hogy ámultba ejtett? Hol volt kitéve?

Azért a tanárodnak sem lehetett egyszerü megélni ezt a dolgot, ráadásul 4 évesen! Úgy tűnik ilyen korban jönnek ki ezek a dolgok.

Előzmény: kicsitommy (83)
EbiHall Creative Commons License 2003.04.30 0 0 84
Hát ugyi én búvárszempont szerint utazom.
Megjártan Kairot, többször, mint szerettem volna, ha egy mód van rá, soha többet be nem teszem oda a lábam. Van kulturális érdeklődésem, de ami a piramisoknál folyik az arabok részéről, attól felfordul a gyomrom. Voltam egyszer Luxorban egy egynapos "átrohanunk rajta" programon, ode szívesen visszamennék, és voltam a St. Kathrine monostorban, oda nem.

Ezek persze mind csak inkább egynapos vagy átutazó programok voltak, nálunk a fő cél a tengerpart.
Egyszer voltam Dahabban, kétszer Sharmban és vagy négyszer Hurghadában.
Tervben van egy Dél-Egyiptomi merülő túra, de legkorábban is csak jövőre, augusztusban pedig Sharm megint, de szafarival (vagyis hajón lakás, korlátlan merüléssel egy hétre).

Ennyi.

Bár bevallom, nagyon erősen fontolgatom, hogy itthagyjak csapot-papot, kimenjenk pár hónapra vagy 1-2 évre Egyiptomba, letegyem a búvároktató vizsgát és kint dolgozzam egy darabig ...
Ábrándok ...!
:-))

Előzmény: kicsitommy (82)
kicsitommy Creative Commons License 2003.04.30 0 0 83
Képzeld: nekem volt egy tanárom, aki /mint mondta/ 4 éves korában megálmodta, hogy mi volt előző életében, és látta, ahogy meghalt. Azt mondta, hogy nagy trauma volt neki, meg nem is bírt hónapokig aludni tőle. DE mai napig pontosan emlékszik arra amit álmodott! Azt álmodta, hogy egy 19. századi tehetős családnak a takarítónője. De már nagyon öreg volt. És egyszer elhatározta, hogy megtisztítja a mennyezetei csillárt. Felmászott valami sámlira, és leesett és meghalt vagy meghalt és leesett. Ennyi. Ezt álmodta négy évesen. Kicsit rémisztő.

Legutóbb mikor volt ilyen eseted?

A pszihoturkász alatt mit értesz: pszichológust, vagy valami parafenomént?

Tudod nekem is fura volt látni THM maszkját. Annyi legende, annyi mese után most itt van előttem az eredeti. Amit ő viselt magán! Meg a többi cucc is ámulatba ejtett!
Főleg THM nagymamájának a hajszála!!!!
Ti láttátok?
Hy

Előzmény: szahmet (80)
kicsitommy Creative Commons License 2003.04.30 0 0 82
Olvastam. Hát "jó élmény" lehetett az biztos! :)

Mindig Shram el Sheikben voltatok, vagy voltatok Egypt más tájain is?
Én nem éppen szeretem a nagyon rámenős id.vezetőket. Egy ~ legyen kedves, aranyos, ajánljon programokat, DE ne legyen NAGYON rámenős!
Szia

Előzmény: EbiHall (79)
kicsitommy Creative Commons License 2003.04.30 0 0 81

Igen kék volt fehér csíkokkal!
Ez a szálloda már akkor is volt amikor én ott voltam? Mert nem emléxem semmire ami lett volna mellettünk. Maximum egy építkezésre... Lehet, hogy akkor építették???
Viszont alig 2X voltam a medencében (akkor se volt rajtam kívül senki) , mert olyan jéghideg volt, hogy majd' meglehetett fagyni!
Ti milyen utazási irodával mentetek?
Előzmény: rfpxl0 (77)
szahmet Creative Commons License 2003.04.29 0 0 80
Igen Tutanhamont még meg lehetne valahogy magyarázni, de azt sem lehet mert itthon amikor anyunak meséltem ugyanez volt!
Gondoltam már rá, hogy beszélek valaki hozzáértővel ez ügyben, de még nem tettem meg.
Szerencsére azóta nem voltak látomásaim.
Semmi trauma nem ért kicsinek, a családom is főnyeremény /akkor elküldtek pszihoturkászhoz de nem tudott hozzászólni/. Nem vezethető vissza semmire egyszerüen.
Akkor szokott néha rámjönni a parajárat ha érzem valaki jelenlétét a szobában. Nem tudom megmagyarázni, hogy mit érzek, csak egyszerüen érzem, hogy ott van.
Én is megijedtem, először az álom, aztán az első alvajárásom, már féltem lefeküdni nehogy álmodjak, vagy alvajárjak megint./én minden éjjel álmodom/ Mindháromszor annyira megijedtem, hogy legalább negyed óra kellett mire a szivem a rendes ütemben vert.

Buddha szobrom van itthon, lehet, hogy ebből adódik, dehát láttam, nem álmodtam, úgyhogy nem tudom. Semmivel nem tudom megmagyarázni, és semmire nem tudom visszavezetni az eseményeket, hogy megtaláljam a miértet!

Az UFOkban nem tudom, hogy hiszek-e. Abban biztos vagyok,vagy hát szerintem legalábbis így van, hogy amit a közvélemény tud kutatásokról /NASA stb/ az százezrednyi töredéke az igazságnak.

Előzmény: rfpxl0 (78)
EbiHall Creative Commons License 2003.04.29 0 0 79
Spec. mi március közepén Travel Service géppel repültünk, nekem megfelelt, arra a 3-4 órára!
:-)))

Ha átmentek az Egyiptom - Sharm El Sheikh topicba, elolvashatjátok hazautazásunk hiteles történetét - az iraki háború kitörésének hetére esett ugyanis.
Szerintem jó írás lett, és főleg, igaz.
Amúgy nem mondok rosszat a Karthagoról, mi már több mint egy éve velük repülünk Egyiptomba, és még sosem volt semmi bajunk velük.
Igaz, a Sharm-i idegenvezetőjük rémes ... és piszok rámenős.
Brrr!

Előzmény: kicsitommy (42)
rfpxl0 Creative Commons License 2003.04.29 0 0 78
Hűűű a nemjóját, mik történtek itt veled.... Ahogy olvastam, olyan volt mintha egy pszihothrillert, de legalábbis valami sci-fi könyvet olvasnék.

A Tutanhamont még csak lehetne úgy magyarázni, hogy a múzeumba meleg volt, az üveghelység viszont jól hűtött volt és ez okozta a remegést.
De ezek a látomások...elég különleges képesség lehet, mert én még álmodni is alig alig szoktam. Pszihológussal (bár nemszeretem őket) nem beszéltél még ezekről a dolgokról?
Lehet, hogy valamit le tudna szürni ezekből a látomásokból...
Ha már ilyen bizalmasan írtál, akkor meg merem kérdezni nem történt kiskorodban valami trauma vagy valami sokk?
Ez a Buddha szobor is, tök fura...

HA velem ilyenek történnének (látomások, alvajárás) enyhén szólva megijednék...
Nemszoktál félni mikor ilyenek vannak?
Hiszel a földönkívüliekben?

Előzmény: szahmet (76)
rfpxl0 Creative Commons License 2003.04.29 0 0 77
Akkor mi szomszédok lettünk volna, ha Te egy évvel később mész:)
A Hilton Plaza ugyanis a Grad Azur (mostani Grand Plaza) mellett van.:)
A kék szin dominált a napernyőkön/napágyakon, ha jól emlékszem...
Előzmény: kicsitommy (74)
szahmet Creative Commons License 2003.04.29 0 0 76
Szióka!

Mi 2 hetet voltunk tavaly Hurghadában, ott volt a "bázis" és onnan indultak a fakt programok. Voltunk Luxorban: Memnon kolosszusok, Hatsepsut szentélye, alabástrom múzeum, Kiályok Völgye, kaja a Níluson és a Karnaki templom. Voltunk jeep safarin a beduinoknál. A harmadik program Giftun meg snorcling a korallzátonyoknál. És anegyedik volt Cairo: a Cairoi múzeum, piramisok, kaja nem messze a piramisoktól, Sfinx, papírusz múzeum.

A történet régen kezdődik, de muszály onnan kezdenem, mert jelentősége van!

Két-három éves voltam, és állandóan látomásaim voltak. Ébren voltam, és mégis láttam a 72-ben meghalt nagyapámat/soha nem találkoztam vele 80-as vagyok/, és egy ördögöt aki az ágyam mögül jött föl vasvillával. Ez a kettő visszatérő volt, és hiába mondta az anyu, hogy aludjak nyugodtan tovább nincs ott semmi, én akkor is láttam.

Eltelt 20 év nem volt semmi látomásom, igaz olyan dolgaim vannak, hogy néha érzem valakinek a jelenlétét a szobában.
Tavaly 3 hónapig nagyon beteg voltam, semmi nem sikerült, alig tudtam teljesíteni az évemet az iskolában, ki voltam idegileg. Annyira nem jött össze semmi, hogy már féltem az Egyiptomi nyaralástól is, hogy valami baj lesz, lezuhan a gép vagy valami.
Egyik éjjel forgolódtam az ágyamban, nem bírtam aludni, elnéztem az ablakom felé, és az ablakom mellett ott állt egy kb.60cm magas Buddha szobor! Nem akartam elhinni, dörzsölgettem a szememet, csípkedtem magamat, nem akartam elhinni, hogy 20 év után újra látomásom van. Ébren vagyok és látom! a hideg futkosott ahátamon reggel. Kezdtem egy kicsit megnyugodni az úttal kapcsolatban, hisz a Buddha szerencsét hoz.
Végülis így is volt, kijutottam minden gond nélkül Egyiptomba.
Minden nagyon tuti volt amíg nem jött az első gixer. Először csak rosszat álmodtam, azt,hogy bennt vagyunk egy piramisba, az egyik barátnőm arcát látom csak gyertyafényben, majd hirtelen eltűnik és korom sötét lett. Nagyon megrémülhettem élmomban, hogy nem fogok kijutni a piramisból, mert a saját ordításomra keltem fel, azt üvöltöttem, hogy segítség. Mire felnéztem a barátnőim már éppen rohantak felkelteni, nem értették mi van. Mondták, hogy még kuncogtak is rajta, hogy dumáltam álmomban, de arra nem gondoltak, hogy minden átmenet nélkül elkezdek torkom szakadtából üvölteni.
Másnap reméltem nem lesz ilyen álmom. Az álom elmaradt, helyette egymást követő két éjjel alvajártam. Nem tudom mit csináltam, és, hogy hogy kerültem oda, de egyszer a fürdőszoba köszöbébe botlottam meg, és arra ébredtem fel, egyszer pedig nekimentem a bejáratiajtónak. Megijedtem nagyon, össze-vissza kalapált a szivem, hogy mit keresek ott, hogy jöttem el odáig, a takaróm a földön volt. A lányok először azt hitték hülyéskedem, de másnap amikor az egyik barátnőm pont akkor nézett fel amikor nekikoccantam a bejárati ajtónak, már elhitték. Már féltem lefeküdni mert nekem iszonyatosan rossz érzés volt az amikor föleszméltem, és először azt sem tudtam hol vagyok, volt, hogy az se esett le, hogy Egyiptomban. Szerencsére nem fordult többet elő.
A következő esethez az tartozik, hogy Tutanhamon mindig érdekelt és a maszk... nem tudom elmagyarázni vele kapcsolatban mit is érzek. Először csak vonzódtam ahhoz,hogy lássam és belenézhessek a szemébe. Amikor amúzeumban jártunk, már nagyon be voltam sózva, hogy lássam. Épp az aranyszekereknél játunk amikor kezdett a türelemem elfogyni, és megkérdeztem az idegenvezetőt, hogy ugye itt van! Mondta, hogy igen, és az üveg szoba felé mutatott. Otthagytam a csoportot és elindultam, hogy végre láthassam. És ott volt, megálltam előtte, belenéztem a szemébe, és nem tudtam róla levenni a szememt. Alábam meg a kezem erőteljesen elkezdett remegni. oda is jött az őr megkérdezni, hogy jól vagyok-e. Amikor a lányok utolértek, már holtsápadt voltam állítólag. Kédezgették, hogy mi van? Én sem tudtam mi van, csak azt, hogy remeg kezem lábam és nagyon furcsán érzem magam.
Ez még egyszer megismétlődött, amikor hazajöttem és az anyunak elmeséltem mindezt. Ugynúgy remegett mindenem, elsápdtam, szegény anyukám teljesen meg volt rémülve!

Kicsi korom óta vágytam Egyiptomba mert már akkor is nagyon érdekelt. Akkor még nem gondoltam, hogy többek közt ilyen élményekkel fogok hazatérni. Mindezek ellenére Egyiptomban töltöttem életem legjobb nyarát! /hát legalábbis egyenlőre/ Az tuti, hogy még visszamegyek mert ezeket is látni akarom újra, és szeretném megnézni többek között Assuant is!

Előzmény: kicsitommy (74)
kicsitommy Creative Commons License 2003.04.29 0 0 75
Eszembe jutott: egy bizonyos Hotel Cairotel-ben laktunk, valahol a nilus partján!
Előzmény: kicsitommy (74)
kicsitommy Creative Commons License 2003.04.29 0 0 74
Aha vágom! :)
A múzem is szép volt. De a negyedét sem tudtuk megnézni szerintem, olyan sok minden van.
Ez tök érdekes dolog, amit leírtál! Mesélj róla! Én is gondolkodtam már ilyenen, de nem tudom mi lehettem előző életemben. De nagyon szerettem volna egyiptomi lenni. Valahogy én is egy ilyen furcsa kötődést éreztem az országgal kapcsolatban. Lehet, hogy hülyeség, de igy van.

Mi tavalyelőtt voltunk szept. 11.-e után kb. egy hónappal. 2 nap Kairóban, majd repülővel Hurghada. És innen mentünk ilyen kirándulásokra. Pl: Luxor-Karnak-Királyok völgye, Gifton sziget.
Majd egyszer még Shram el Sheikbe szeretnék elmenni. Azt hallottam, hogy ott csodálatos a víz!
Na, visszatérve. HRG-ban a Hilton Plaza-ban laktunk, a kairói szálloda nevét meg nem tudom, de lehet, hogy eszembe jut. Ja meg voltunk ilyen beduin faluban is, jeep-ekkel. Az út a sivatagon király volt?
Ti merre jártatok?
Szia

Előzmény: szahmet (71)
otibor Creative Commons License 2003.04.29 0 0 73


Háttérképek Egyiptomról

szahmet Creative Commons License 2003.04.29 0 0 72
Szia!

Hát ahogy elnéztem, tényleg a helyi sör /Stella/ volt a leg fogyaszthatóbb, bár ez megfigyelés mert egyikünk sem szereti. Mi általában Baraka és Shveppes ásványvizet ittunk. Gondolom abban megállapoghatunk/nemtudom ittál-e/ ,hogy az Egyiptomi Coca Cola termékek kegyetlenek!!!
Egy bárba volt szerencsém inni egy PinaColadat /sorry nincs ékezet az "n" tetejére
:-)/, hát azon felül, hogy semmi alkoholtaratalma nem volt, még enyhén szólva gázos is volt!
Nállunk, a hotelben azokból az ivólevekből szerencsére a narancslé nagyon finom volt!
Voltunk egy közértben, néztünk jobbra-balra, egyszer csak mit látok? Egy polcnyi Hey-Ho üdítőket arab és angol felirattal, és Korpovit kekszet! A Hey-Ho valami csillagászati áron volt /25 vagy 27 font!!!/.

Nekem is akadt egy kis afférom, a hazajövetelkor/mert, hogy miért ne?/. Már majdnem mindenki átment a detektoron, mire én következtem. Mondanom se kell, hogy temészetesen besípolt! Nem akartam elhinni, azt hittem a piercingem volt, ugyanakkor kezdett gyanússá válni, hogy az egyik barátnőmnek is van, és neki nem jelzett be! Elővette a tiszt a kézi detektort, és lelkesen elkezdett pásztázni. Ekkor már, három másik egyenruhás állt melletem, érdeklődve nézve az eseményeket. Persze, az is besípolt, hogy teljes legyen a dolog! És, hogy hol? Hát a bal karomnál a melltaróm merevítőpántjánál. Az arckifejezések mindent eláruktak! Az ellenőrző tiszt kérdőn nézett rám,komoran, maj felröhögött egyet a többiek kiséretében, maj jó utat kívánva átengedett.

Előzmény: rfpxl0 (69)
szahmet Creative Commons License 2003.04.29 0 0 71
Szia!

Hát akkor, had mutatkozzam be: Tóth Katalin vagyok :-))) Mostmár vágod miért akartak lecsukni!
Mi sajnos nem voltunk a bazárban csak annál a kis picinél amit a piramisoknál röffentettek össze. Legjobban azt hiszem, a múzeum tetszett, de igazából nem tudom eldönteni, mert egész Egyiptom nagy hatással volt rám! Nem tudom olvastad-e rfpx10-el való beszélgetésemet, neki írtam azt, hogy mind az Egyiptomi utam előtt, mind ott, olyan megmagyarázhatatlan dolgok történtek velem, ami kicsit meg is rémített, ugyanakkor meg is nyugtatott, de talán arra utal, amibe nem tudom még, hogy hiszek-e, hogyha volt előző életem, akkor biztosan ott éltem. Valami megmagyarázhatatlan erő vonz Egyiptomhoz! Tényleg érdekes dolgok történtek velem, a barátnőim féltettek is nehogy legyen valami./ Ha esetleg kiváncsi vagy rá majd leírom/

Engem az vágott fejebe egy kicsit, hogy amikor megérkeztünk a gépben kb.25 fok volt, és mi 53 fokban szálltunk le! Így egy lépéssel kilépté a 25-ből az 53-ba. Sajnos asztmás is vagyok, úgyhogy az első 1-2 órában nagyon kűzdöttem a levegővétellel! Nekem ez okozta a fő gondot. A szag elenyésző volt igazából annyira vártam ezt az utat, hogy nem érdekelt semmi, csak az, hogy végre ott vagyok!

Merre jártatok még Egyiptomban? Mikor voltatok? Hol szálltatok meg?

Szia :-)

Előzmény: kicsitommy (68)
szahmet Creative Commons License 2003.04.28 0 0 70
Idén Tunéziába vesszük az irányt. Júli 16-30ig megyünk Monastirba! /te nem Tunéziába mész mostanában véletlenül?/ Ha hazajövök biztos tartok élménybeszámolót a Tunézia vagy inkább ne /azt hiszem ez a neve/ topicon. /erről már ott beszélgettünk, mármint, hogy oda megyek/ Megyek Olaszba is, de az ezen a topicon nem lényeg.
Előzmény: satine (66)
rfpxl0 Creative Commons License 2003.04.28 0 0 69
Vízumos témáról csak annyit, hogy ezek szerint akkor minket megröviditettek 16ezerre (ugyanis 4en voltunk), de kösz a tanácsot ezentúl majd figyelünk az ilyenre (is).

A vámtisztekkel és a feltartoztatással kapcsolatban csak egy élmény: visszafelé Hourgadai repülőtéren kipakoltatták a táskámat mert volt benne egy fém névjegykártyatartó. (amit a fémdetektor jelzett) Természetesen meglepődtek a táska tartalmán, mert a kagylókon, csigákon kivűl más is volt benne...
A szállodánk ugyanis olyan volt, hogy adtak mindig ilyen instant teát meg kávét és én minden nap szobatakaritás előtt az összeset betettem a táskába, úgyhogy hazafele kb 60-70 ilyen kis csomag volt ami feltünt az egyiptomi vámtisztnek.
Megkérdezte ez micsoda (nemzetközi nyelven természetesen: heee?), amire én mondtam neki, hogy nescafé, ha akar egy párat adok neki. Egy mosoly és egy "go" felszólitás után engedtek tovább.

Helyi italokról még talán nem volt szó:
ha szállodába mész, akkor hamar rájösz, hogy a 2 leginkább fogyasztaható ital a helyi sör no meg a szóda. (ha all inclusivba vagy akkor ahhoz járnak ilyen édeskevert löttyök, főleg reggelihez, amik szerintem elviselhetetlenül rosszak egyetlen előnyük, hogy árban vannak)
Van még egyiptomi vörösbor, amit szoktak ajánlani de nekünk nagyon nem izlett... (a magyarnak nyomába se ér).
Aztán van valami helyi pálinka, amit nemtudod papirusznádból vagy miből csinálnak de borzalmas:)
(A Bar-okban általában minden nyugati ital megtalálható természetesen drágábban mint a helyi)

kicsitommy Creative Commons License 2003.04.28 0 0 68

Semmi probléma! :)
Mindenki tévedhet! :)
Na, én láttam a TV-ben egy olyan v.kit aki valamelyik görög szigetre /szerintem Krétára/ ment nyaralni. És nagyon átlagneve van pl: Tóth Éva. És magyarországon köröznek egy ilyen nevű személyt. Innen már kitalálhatod... És ha ráadásul a születési idejük is egyforma akkor kész a katasztrófa. Ezután meg csak úgy hazaküldték!
A körömreszelős dologban igazad van. Az egyik ismerősünkkel voltunk egyiptomban és elvették tőle, DE nem dobták ki, hanem odaadták a kapitánynak aki a leszállás után visszaadta.
Egy másik. Tavaly ősszel Párizsban voltam a családommal. Odafelé benne volt anyukám táskájában a körömolló (valahol a legalján) és nem vették észre. Visszafelé meg észrevették és annyi.
A Cairosat csak kérdeztem. Mi is voltunk. Neked mi tetszett a legjobban? Szerintem a bazár /Khan el Khalili/ COOL volt. Az árúsok simán megismertek, hogy magyarok vagyunk. Végül is az egész város jó! Szeretem az ilyen nyüzsgő helyeket. Bár amikor leszálltunk a repülőről. Majdnem rosszul lettem. Nem tudom, hogy te, hogy vagy vele, de szerintem nagyon büdös volt, olyan mintha az egész városban égett hamburger lenne.

Szia

Előzmény: szahmet (64)
Répi Creative Commons License 2003.04.28 0 0 67
rfpxIO,
nagyon köszi a részletes leírást. Igazából, én mindenhova nagyon szívesen elmennék, de ha jól látom, akkor eléggé költséges. :(
Kriszti
Előzmény: rfpxl0 (47)
satine Creative Commons License 2003.04.28 0 0 66
Hova utazol?
Miről fogsz írni és hol?
Hol keressünk?

A vízumban igazad van!
Vidékről már nem biztos, hogy megéri feljönni, utazás, idő stb,
de meg kell kérdezni a fogadóórákat.
De Bp-en sokat lehet spórolni vele.

Előzmény: szahmet (65)
szahmet Creative Commons License 2003.04.28 0 0 65
Most nézem Kicsitommy, hogy egy kicsit összekevertelek L-Geevel! Sorry:-))
Azért biztos megérted, a vízumos dologra nem te voltál kivácsi, de azért neked is ajánlom! Ha valamit nem válaszoltam meg csak szólj rám! És kérdezz nyugodtan bármit, válaszolok! Szia
Előzmény: kicsitommy (63)
szahmet Creative Commons License 2003.04.27 0 0 64
Szia Kicsitomi!
A dekkolást azért nem ilyen komolyan értettem! Az egész procedúra kb.1 óra amíg 1 repülőgépnyi utasnak bepecsételik a vízumot, csak aki itthonról viszi annak nem kell sorbanállni, hanem mehet egyenesen a csomagjaiért, csak fel kell mutatnia a vízumot és kész! Ha a Korfui majdnem lecsukásom érdekel /mert azt a tv-s dolgot nem tudom mire érted, gondolom erre/ az nem volt egyszerü.Nagyon röviden: Megnézte a tiszt az útlevelemet majd telefonált, kiállt két 2m-es drabális állat gépfegyverrel a hátammögé, majd hívtak valami fejest, és egy 20 perces nyaggatás után nagy nehezen visszaadták az okmányomat, és átmehettem az ellenőrzésen. De még az utolsó elektromos ajtónál is gépfegyveresek álltak és engem méregettek amíg fel nem sztálltam a buszra. Ha nem erre voltál kiváncsi bocsi, de nem teljesen vágom mire vagy kiváncsi. Ha az izgat, hogy esélyes-e ez a verzió Egyiptomban, akkor a válaszom az, hogy szerintem nem! Ők éhenhalnának ha nem lenne túristaforgalmuk, úgyhogy nem szórakoznak! Egy kikötés van: a táskában amit a repülőgépre visztek nem lehet semmilyen olyan eszköz amivel szúrni lehet!!! Még körömreszelő vagy kisolló sem! Egy laza mozdulattal kidobják a szemétbe!
Tehát a lényege, hogy itt váltsátok a vízumot az az egy, hogy több pénzetek maradjon! Szerintem ez elég ok!

Igen, voltunk Cairoban! Mire lennél kiváncsi?

Előzmény: kicsitommy (63)
kicsitommy Creative Commons License 2003.04.27 0 0 63
Komolyan?
Láttam már ilyet a tv-ben. És az a valaki egy párnapig ott dekkolt a reptéren utána meg hazaküldték. Ennyi. Veleg mi történt? Tovább engedtek? Kairóban jártatok?
Előzmény: szahmet (55)
szahmet Creative Commons License 2003.04.26 0 0 62
És a cím segítségül: EMBASSY of the ARAB REPUBLIC OF EGYPT 1016 Budapest Bérc u. 16 Ez a Gelléthegyen van, a Búsuló Juhász vendéglőnél kell leszállni a kisbuszról és ott az egyik kis utca! A kapunál lehet, hogy be kell csengetni de van amikor nyitva hagyják. Ott ki kell tölteni egy papírt, hogy: általános kérdések+ miért mész oda hol fogsz megszállni/szálloda nevét be kell írni/ milyen céllal mész/turizmus/ ilyeneket. És ha jól emlékszem 2db. igazolványkép kell. Ha van még kérdésed írd meg nyugodtan bármivel kapcsolatban, most nem leszek itthon kb. 11-ig de ha hazaértem válaszolok!
Szia
Előzmény: L-Gee (59)
szahmet Creative Commons License 2003.04.26 0 0 61
Így van! És itt ez a lényeg, hogy a te zsebedben marad a lé! Volt egy család kinnt tavaly szegények amikor meghallották... 7-en voltak, az már 28000 Ft lett volna a zsebükben plusszra nyaralásra!
Előzmény: satine (58)
szahmet Creative Commons License 2003.04.26 0 0 60
Hülyeséget nem mondtak! Egyszerüen az van, hogy az utazási irodában ha kifizeted akkor a vízumot a Hurghadai reptéren fogjátok megkapni! Ha viszont itt intézitek olcsóbb is mint ahogy írtam és nem kell a reptéren Egyiptomban a vízumért dekkolnotok, hanem mehettek egyenesen a csomagjaitokért, csak fel kell majd mutatni az útlevelet és annyi!
Előzmény: L-Gee (59)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!