Keresés

Részletes keresés

L-Gee Creative Commons License 2003.04.26 0 0 59
Sziasztok !

Tök jó, hogy így megindult ez a topik. Én azt szeretném kérdezni a vízummal kapcsolatban, hogy nekünk azt mondták az utazási irodában, hogy a vízumot majd a hurghadai reptéren kell megigényelnünk, ha megérkeztünk. Most mi az igazság ? Csak nem mondtak hülyeséget az irodában, de most kicsit bizonytalan vagyok.

Előzmény: szahmet (57)
satine Creative Commons License 2003.04.26 0 0 58
Abszolút igazad van, tanusíthatom, én sem gondoltam erre, de a Sharm el Sheikhnél másoknak az eszébe jutott!!!
Figyelj, végül is az iroda felszámolja z intézés költségét, ez rendben.
ha magadnak intézed, viszont a te zsebedben marad.
Előzmény: szahmet (57)
szahmet Creative Commons License 2003.04.26 0 0 57
Ja igen! Kedves Egyiptomba utazók!!!

Még egy jó tanács azért lenne. Ne hagyjátok, hogy az utazási iroda intézze a vízumot, ha veszitek a fáradságot és elmentek az Egyiptomi Nagykövetségre és ott igénylitek meg 3 nap alatt kész és a lényeg, hogy fejenként 4000 Ft-al olcsóbb! Nekünk a Kartago intézte volna de nem kértük /10000 Ft-ért/, elmentünk a követségre, és ott megcsinálták 6000 Ft-ért! Elősször nem gondoltuk, hogy olcsóbb lesz, csak miattam mentünk a követségre kérni a vízumot, azért mert Korfun le akartak csukni /kitalálták, hogy körözött személy vagyok/. Ezért szerettem volna, hogy nállam legyen a vízum, nehogy gond legyen kinnt. Még nem is gondoltam volna akkor, hogy 4000 Ft-al olcsóbban fogok kijönni. Ha egy család megy ki akkor azért már az elég jó pénz!

Előzmény: szahmet (56)
szahmet Creative Commons License 2003.04.26 0 0 56
Ebben egyetértek! Mi nem alabástromból vettünk szobrot, hanem azt az egyszerűbbet, /barna szinű Tutanhamon/ meg ilyesmi, de nekünk nem volt vele gáz, még most se jött le a festék! Lehet, hogy mákunk volt? :-)) A barátnőmék alabástromot Hurghadában vettek ott olcsó is volt meg meg is mutatták, hogy nem gagyi. Őkis gyújtogattak meg világítottak stb. Mondjuk Hurghadába elég hamar megvolt az ismeretségi körünk, hogy mit hol vegyünk és jól is jártünk!
Előzmény: rfpxl0 (52)
szahmet Creative Commons License 2003.04.26 0 0 55
Én már rutinos vagyok ilyen szinten, de azért köszi! A Samsonite drága és inkább autós vagy buszos utazásokhoz jó. A mőanyag bőröndök kilőve, csak a puha bőröndök jók, legalábbis szerintem! Több ismerősöm is megszívta már, hogy vett Samsonit-ot és a terminálba már összekarcolva vagy eltörve kapta meg. Tény szép bőröndök, csak nem bírja a viszontagságot. A Maléven valami szenyát kaptunk meg tútórudit, a LotusAir-en sütit meg valami gányt amit nem evett meg senki! Hát a kaja az arab gépen nem volt túl jó, de a gépük az tuti volt! Az Egyptairről csak jót hallottam ilyen szinten, velük még nem repültem. Maléven 3 éve repültem, életem nagy csalódása volt Tu-154-el mentünk és B737-el jöttünk: Hát pont olyan volt mint amilyen a múzeumba van ott a bekötőútnál! Számomra az is kétséges volt, hogy fenntmaradunk-e pedig nem vagyok egy parás!
Előzmény: kicsitommy (54)
kicsitommy Creative Commons License 2003.04.26 0 0 54
Komolyan?
Ennyire lelakott már?
Én legutóbb 4 éve ültem Malév charteren, az akkori Tu-154-essel mentünk Mallorcára. Nem tudom, most milyenek a B737-400-asok, de azt tudom, hogy a menetrendszerinti járatokhoz képest +3 sort raknak még bele. Amikor én Hurghadában voltam Egypt Air-rel mentünk Kairói átszállással.
A Malévon CSAK legjobb esetben adnak meleg kaját. Ti mit kaptatok? Az Egypt Air-en meg választhattunk 2 féle pörköltből. Nekünk csak abból lett gondunk, hogy egy kicsit tropára mentek a bőröndjeink a CAI-HRG útvonalon. Majdnem szívrohamot kaptam amikor megláttam a vadiúj Samsonite bőrőndöket. Felvolt többsoron hasítva az oldaluk, össze-vissza voltak karcolva és egy pár foggantyú is letört. Erről ennyit. A reptéren felvettek minden adatot, és az itthoni irodában kifizették nekünk a bőröndök árát. Csak eg ytanács, hogy vigyázzatok milyen bőröndöt visztek!
Nektek lett valami vele?
Előzmény: szahmet (49)
rfpxl0 Creative Commons License 2003.04.26 0 0 53
Satine: Köszi a biztatást, remélem sokban igazad lesz:)
A nick-kel kapcsolatban már én is megbántam, hogy ilyen butát választottam, de egyetem ezen a kódon vagyok nyilvántartva:)
Ha akarsz rövidithetsz is (pl. rfp, fpx, xl0..stb), de keresztnevemet (Balázs) is használhatod, vagy ahogy szeretnél, csak jöjjek rá, hogy hozzámszólaz:)

Előzmény: satine (45)
rfpxl0 Creative Commons License 2003.04.26 0 0 52
Most jókis ellentmondásokba kerültünk... szahmet:)
(de legalább ebből is látszik, hogy mindenki egész máshogy éli meg a kinti dolgokat...)

Ami az alabástrom múzeumot illeti, egyetértek, hogy drágák de abban már nem, hogy a parkolóban kéne megvenni.
Amit a parkolóban árulnak azok giccses vackok semmi eredtiség nincs benne.
Az eredetiséget alabástromnál (ezek azok a kis szobrok amiket mindenfelé árulnak, piramisok szfinx, anubisz-sakál stb.) úgy lehet könnyen megvizsgálni, hogy egy öngyújtóval "alágyújtasz" és ha átlátszik a fény a szobor másik oldalán akkor eredeti áruról van szó. (A parkolókban ezt nem szokták engedni)
Egy példa: utastársunk vett egy ilyen szobrot egy parkolóban (királyok völgye, kisvasútnál) és örült a fejének, hogy 20 fontért kapott "ugyanolyat" mint ami az alabástrommühelyben 200 volt...
Aztán másnap már mondta, hogy jól átejtették mert elkezdett kopni a fekete festék róla...
Összegezve: a bazárosok áruinak 90%(ha nem több), giccses hamisitvány... (De ennek ellenére szuvenirnak tökéletesen megteszi, csak valaki nehogy azt gondolja, hogy fillérekért vehet hatalmas szintiszta réztálakat, ezüstékszereket vagy papirusztekercset Ramszesz fáraó korából - az árus ugyanis ilyeneket fog mondani...)

szahmet Creative Commons License 2003.04.26 0 0 51
Látom megoszlik a helyi utazásiirodákkal kapcsolatban a véleményünk! Nos, a megbízhatóságról csak annyit, hogy a Medinások velünk jöttek snorkizni mert olyan simán otthagyták őket ahogy kellett!!! Nekem idén ha lesz lehetőségem Tunéziában tuti nem a miénknél fizetek fakt programokat! Amúgy visszagondolva a tuti idegenvezetésünkre...háááát no comment kategória! Még én is többet tudok Egyiptomról mint az Osama meg a Réka együtt.
Előzmény: rfpxl0 (47)
szahmet Creative Commons License 2003.04.26 0 0 50
Aha! 4 programot kell befizetni és akkor kaptunk 45 vagy 50 USD-t kedvezménynek!
Tomi:/ha jól emlékszem, ne haragudj,most jöttem rá, hogy szt neked akarom írni/

Amúgy szerintem jobban megéri helyi utazási irodáknál befizetni mert jobban jönnétek ki anyagilag! Mi 70 USD-t csengettünk Luxorért, egy magyar család helyi utazási irodánál 70 USD-t fizettek hármuknak úgy, hogy 2 napra mentek ellátással és egy 3*-os szállodában aludtak! Nagyon dícsérték! Szerintem első este, ha bementek Hurghadába /nem tudom hol a szállásotok/ érdemes megérdeklődni szerintem! A taxival vigyázzatok mert valamelyik elejére pici betüvel van kiírva, hogy 25-fontért visznek el! Mindig előre egyezzetek meg a taxissal-buszossal az árban! Tartsátok magatokat az 1-2 fontos tarifához személyenként, éjjel 3-4 fonthoz! Ha nem akar ennyiért elvinni had menjen 15 másodperc múlva ott egy másik! Buszos taxival menjetek azoknál jól lehet alkudni, a személyautós nem jó!
És valamennyire eltérés van a taxi meg a busz között de csak akkor veszed észre, hogy taxiba ülsz amikor bennt ülsz mert belülre van kiírva. Minket ezzel be akartak rántani, egyszer, az ember enm akart kiengedni /2-en voltak/ a buszból amig nem fizetünk fejenként 25 fontot neki! Szewrencsére volt nállunk mobil és úgy tettem mimtha telefonálnék és közöltem, hogy hívom a túristarendőrséget! Erre megiedtek, és kiengedtek minket! Ezért mondom, hogy addig ne szálljatok be amíg nincsakialkudva az ár és csak akkor nyomjátok a kezébe a pénzt amikor szálltok ki.

Ha mentek kirándulni az alabástromműhelynél ne vegyetek semmit /Hatsepsut szentély után/, persze az idegenvezetők tanácsolni fogják mert "eredeti" meg "olcsó" /jutalékot kapnak!/ Itt nem lehet annyit alkudni, hogy az jó legyen mert nagyon magas árról indulnak! Egy szobor 200 font! Mi ugyanolyan szobrot vettünk 3 db-ot 20 fontért!!! Érdemes vásárolni a piramisoknál, Hatsepsut szentélye előtti parkolónál és a Királyok Völgyénél szintén a parkolónál! Na itt aztán lehet pofátlanul alkudni!!!!!!!

Előzmény: rfpxl0 (47)
szahmet Creative Commons License 2003.04.26 0 0 49
Nem is tűnt fel, hogy voltak külföldi utasok csak visszafele mert problémáztak valamin! De a gép okés volt nem? Szarintem a Malév chartereihez képest baromira fennt volt a szeren! A Malév tök gáz, olyan mint egy Ikarus busz belülről
Előzmény: rfpxl0 (44)
szahmet Creative Commons License 2003.04.26 0 0 48
LotusAir-rel mentünk egy A-320-sal! Nagyon jó gép volt szerintem csak nyoják a légkondit mint a barom úgyhogy valami tréningfölső vagy kardigán nem árt! A kaja odafele gázos volt de a gép tuti!
Előzmény: kicsitommy (42)
rfpxl0 Creative Commons License 2003.04.26 0 0 47
Tényleg baromi fárasztó meg hosszú a Kairó....(ha jól emlékszem már éjjeli 2-kor van ébresztő és éjfélre ér haza az ember) DE, szerintem aki Egyiptomba megy, mindenképpen látnia kell a piramisokat (már ezért az egy dologért éri meg).

Érdemes néha bemenni Hurghadába taxikkal, ha bátrabbak vagytok kalandosabbak vagytok akár még a sikátoros részekbe (ahol már nincsek európaiak) is mindenképp tanulságos látvány lesz!

Az összes fakultativ program pénztárcafüggő, de mivel 12 napra mentek ezért tényleg meggondolandó, hogy érdemes-e négy programot vállalni....
Én a sivatagosat hagynám ki...
DE, minden ember számára más érdekes és kevésbé érdekes (aki pl. nemtud úszni annak a hajósra nem érdemes, aki utálja a hosszú buszutazást annak a Kairót, aki utálja a perzselő forróságot az ne menjen Luxorba, aki már tevegelt és látott sivatagot annak a jeep-safarisat)

Megtalálam azt a papirt amire a pfakultativ programok árai voltak (ezek tavalyi árak, de mindenképpen irányadóak lehetnek)
-Kairó-Gizai piramisok (75US$)
-Jeep Szafari (30US$)
-Búvárkodás, Giftun sziget, hajókázás (20US$)
-Luxor, Karnak (70US$)
-Tengeralattjáró - 1 órás merülés a Vörös-tengerben (50US$)
Azt hiszem volt valami kedvezmény ha többre fizetsz be.

Sokan mondják, hogy érdemes helyi irodákkal menni, ez a lehetőség is megvan (sok ilyen "házaló" fog megkeresni majd a tengerparton) de én NEM ajánlom. Egyrészt szükséged van jó nyelvismeretre (angol mindenképpen); aztán elég nagy a kockázat, hogy befizeted és nem jönnek érted; harmadrészt, tapasztalataim szerint az áraik sem (sokkal) olcsóbbak.

Előzmény: Répi (46)
Répi Creative Commons License 2003.04.26 0 0 46
Sziasztok,

tegnap szerencsém volt képeket látni a hurghada-i Tropicana Palacio szállodáról. Marha szép!!! Már nagyon örülök, hogy ezt a szállodát foglaltuk le. Mi 0618-0629 leszünk kint (45 fokban). Az lenne a kérdésem, remélem tudtok segíteni, hogy: hova érdemes elmenni kirándulni ??? Már kb 4-5 emberrel beszélgettem, és egyikük se ajánlotta Kairót. :( Inkább menjek Luxorba.

Köszi,
Kriszti

satine Creative Commons License 2003.04.26 0 0 45
Sziasztok rfpkI0 - félórába telik, amíg leírom a neved:)) - és Szahmet, üdv zsenge ifjúság!
Szóval itt (is) vagytok!
Kicsi a világ.

rfpx...stb! Ha neked Egyiptom hangulatosabb, mint Tunézia, akkor Marokkót imádni fogod, csak kicsit ki kell mozdulnod Agadírból! marokkó még színesebb, még gazdagabb, még ősibb, még kultikusabb, nem tudtam, ott nem érzékeltem, mármint a M-topicban az elképzeléseidet, elvárásaidat.

Mi Hurghadában "csak" egy 3*-ban voltunk, a Sand Beachben, nem ám Hiltonban meg Plázában, és bizony az is jobb volt, mint a marokkói szálloda;
de ez ne vegye el a kedvedet, mert ugye már tudjuk, hogy ott is más szálloda van a palettán.
De azért ezek a szállodák, amelyekben Hurghadában laktatok, tényleg hajlottak a luxus felé, nem?
Ebből egy picit lejjebb kell adni, és akkor majd nem csalódtok M-ban.

Agadír azért jóval nagyobb, több látnivalóval, másabb tengerparttal rendelkezik, én most ezt jóval szebbnek látom, nem beszélve a lehetőségekről, programokról, Agadír környékéről, az óceánról, az Atlaszról. Ha H-át élveztétek, Ma-t, és A-t még jobban fogjátok, ez tuti!!!!

Előzmény: rfpxl0 (44)
rfpxl0 Creative Commons License 2003.04.25 0 0 44
Elöszőr EgyptAir gép volt mondva, végülis Lotus Air lett a dologból.
Együtt román és szlovák utasokkal:)
Előzmény: kicsitommy (42)
kicsitommy Creative Commons License 2003.04.25 0 0 43

Bocs, Karthago Tours! :)
kicsitommy Creative Commons License 2003.04.25 0 0 42
Sziasztok!
Akik a Harthago tours-al mentek Egyiptmba azok milyen légitársasággal mentek? Esetleg Travel Service? Malév?
Köszi: Tomi
szahmet Creative Commons License 2003.04.24 0 0 41
Jó éjt neked is! Tényleg sorry a többiektől, és persze válaszolunk a kérdéseitekre, csak ontsátok őket, legalább újra élhetjük őket!
Előzmény: rfpxl0 (39)
szahmet Creative Commons License 2003.04.24 0 0 40
Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy meg, hogy , hogy hívnak??? Részemről Kati és 23
Előzmény: rfpxl0 (36)
rfpxl0 Creative Commons License 2003.04.24 0 0 39
Na akkor ott pont váltottuk egymást:))
Azthiszem most elköszönök, mert holnap bizony mérsékelten korán de azért fel kell kellnem...

Jó éjszakát Neked, és a többiek pedig (akiket esetleg érdekel a topic) nézzék el a személyes dolgokat, kárpótlás képpen bármilyen kérdésre válaszolok (és szerintem szahmet is:)

Előzmény: szahmet (37)
szahmet Creative Commons License 2003.04.24 0 0 38
Tudom, hogya Hollydaypark németbe van 90-be voltam ott! A Port Aventura miatt kérdeztem! A hullámvasút-Dragon Kahn állati volt imádom az ilyet! Vizividámparkba konkrétan nem voltunk csak a Marinelandba! Baromijó a vizividámpark Korfun!
Előzmény: rfpxl0 (36)
szahmet Creative Commons License 2003.04.24 0 0 37
Spanyolba az Eurotourssal voltunk! Utoljára 2001 08.24-09.02-ig! De voltunk 96- ba és 98-ba is! Santa Susannaba és Malgratba. A Caragoba, az Alhambrába és 2001-ben az Indalo Parkban szálltunk meg.
Előzmény: rfpxl0 (33)
rfpxl0 Creative Commons License 2003.04.24 0 0 36
Hát a Hollydaypark az németországba van szerintem, de lehet, hogy máshol is.:)

Szóval Spanyolországba voltam (hű de kicsi voltam akkor még...
1999-ben Salou és Costa Dorada, 2000-ben Malaga és Gibraltár
Port Aventurából ami megmaradt, hogy rohadt sokat kellett a szüleimet tuningolni, hogy menjünk mert mi alapvetően "vizividámparkosak" vagyunk (lásd Aquapark Salou mellett):)
De baromi nagy volt és csomó dolog volt amit nem mertem kipróbálni:)) (pl azt a nagy hullmávasútat ami már kilométerekkel távolabb levő autópályáról látszik:)
Te mikor voltál?

Előzmény: szahmet (35)
szahmet Creative Commons License 2003.04.24 0 0 35
Part Aventura KIRÁLY! Hollyday Park AZ IS KIRÁLY aharmadikba nem voltam! Spanyolba mikor is voltatok? Ha ott is voltunk együtt lehidalok!!!
Előzmény: rfpxl0 (33)
szahmet Creative Commons License 2003.04.24 0 0 34
Mennék én is az tuti! Helyette én is tanulhatok! Milyen reggelicsomira gondolsz??? Arra a bazinagy dobozra?
Előzmény: rfpxl0 (27)
rfpxl0 Creative Commons License 2003.04.24 0 0 33
Kicsit nagyon OFF topic de ha már igy chatté alakultunk, most mérem mennyire közös az érdeklődésünk...:)
2 helységet mondok vált e ki valami reakciót:)
Port Aventura (Salou), HollydayPak (Hassloch)?
Előzmény: szahmet (32)
szahmet Creative Commons License 2003.04.24 0 0 32
Mindhárman épp úgy mentünk ki, hogy épp free-k voltunk! Ránk is voltak szállva eléggé! Nekem szőke göndör hajam van kék szemem és va egy nagyon szép köves piercing a köldökömben! Ki voltak borulva teljesen! Fotóztatták magukat velem állandóan nézték az ékszerem, körülvettek, néha kicsit terhes volt már olyan szinten csinálták! Mentek a fogadások a hotelben, hogy a 3 Magyar lány nem megy úgy haza hogy valaki meg ne "húzza" őket! Vesztettek! Nem azért mentünk!
Előzmény: rfpxl0 (30)
szahmet Creative Commons License 2003.04.24 0 0 31
Még én is tanulok, idén végzek hála istennek! Én csak OKJ-s felsőfokura járok. Külkereskedelmi üzletkötő leszek ha minden igaz
Előzmény: rfpxl0 (28)
rfpxl0 Creative Commons License 2003.04.24 0 0 30
És, ha szabad ilyen magánjellegűeket kérdezni, hol voltak a fiúk a társaságból? Esetleg ott kerestétek meg őket?:)
Az arab zene az télleg jó...
Előzmény: szahmet (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!