Keresés

Részletes keresés

Lütyő Creative Commons License 1998.09.23 0 0 246
Én is kutyás valék vala. Amióta az eszemet tudom, volt kutyám. Valamennyi fajtatiszta faluvégi korcs volt. Kivéve a két utolsót. Közülük az egyiket a közelmultban kellett átsegiteni az égi kotorékokba. Gyönyörű törpetacskó volt mind az 5 kilójával. (Szegény 11 éves volt, és cukorbeteg.) Kijöttek a könnyeim - de ez egy másik topic témája.
A másik kutyám fajtáját nem merem leirni, mert eddig csak megvetést, utálatot kaptunk érte. Pedig szerencsétlen zoknitolvaj /csak a piszkosra bukik/ nem tehet arról, hogy olyan rossz hirét keltették Egyébként lakásban van, vele együtt 5-en 60 négyzetméteren. Rendkivül játékos. Érdekes, hogy a tacsi elaltatása előtti napon egész nap a testével takargatta. Utána egy hétig nem lehetett játékra rávenni.Mind a mai napig, ha távolról meglát egy tacsit, rögtön iszonyu fakcsóválás, és menne játszani.
Pocak Creative Commons License 1998.09.23 0 0 245
Csulok,

Ez nem is kutya! Mokus. Mokuskutya.

Cowboy Creative Commons License 1998.09.22 0 0 244
A ketrec természetesen texasi méretü volt, kétszer elfért hosszában, egyszer széltében és eléggé magas is volt. És sokkal jobban elviselte, mint a kertbe való "kirekesztést". Egyébként mindkettöt kipróbáltuk. Amikor elmentünk kinyitottam a kertajtót és választhatott kimegy vagy a ketrecbe! A ketrecet választotta. A gyerekeket nem zártam ketrecbe, de ha elmentünk valahová, Öket magunkkal tudtuk vinni.
Wágner úr Creative Commons License 1998.09.22 0 0 243
Óóóriási tévedés! Sör az rogyáson túl is van:)))
Na, hogy ne kelljen sokat szaladgálnotok, itt a kutyu, na meg a gazdája is mellékelve :)))
Csülök Creative Commons License 1998.09.22 0 0 242
De jó, hogy ez előkerült, most meg tudom mutatni nektek Ami-t 8 hetesen.
Typographic Creative Commons License 1998.09.22 0 0 241
Felhozom a topicot mert már messzi mélyre sűllyedt.
A Wágner úr féle kocsma arcképcsarnokában nemsokára – Wágner Úr segítségével – látható lesz egy új fotó Apolló és Typographic összeállításban. Akit érdekel szíveskedjen átfáradni a Kocsmába, sör van rogyásig.

Typographic

Valentine Creative Commons License 1998.09.01 0 0 240
Állva vagy fekve férjen el a ketrecben a kutya?
Valentine Creative Commons License 1998.09.01 0 0 239
Cowboy,

Azért halad a szocializmus útján Télapó isch. Bár rögös, de...
Ketrec? Mekkora? azért 1 nm-re korlátozni szegény kutyát, nem korrekt, vagy mégis?

Valentine/télapókutytaszabadságjogvédő- soltikaplagizáló+ szétrágottkaputelefonnagykereskedő

Soltika,
:)

Typographic Creative Commons License 1998.09.01 0 0 238
Gorcsev
Pont így vagyunk mi is vele, (időnként hanyattkutya a neve, és sokszor nyalakodik főleg a fiaimmal). Bárki bejön az ajtón fogaival meg akarja fogni a csuklóját, mintha az átmérőt akarná leellenőrizni (de már az is fújj neki).
Az apja például bizonyos kissebségeket rögtön megérez bezár ablakon keresztül is amiben csiszolt tejüveg van, amin természetesen nem lehet keresztül látni. Az utcán szintén haragszik rájuk.

Typo

soltika Creative Commons License 1998.09.01 0 0 237
Cowboy
Én csak remélni tudom hogy a két fiadat
talán nem zárod ketrecbe , ha elmentek otthonról.
Finci kutya ketrecneismerésügyi ,nem mellesleg kocka-cukor nemszerető
Cowboy Creative Commons License 1998.09.01 0 0 236
Valentine!
Nekem is volt gondom, amikor még kicsi volt. A kuka átkutatása és megrágása után,(mivel kint a kertben nem akart maradni) vettem egy ketrecet és amikor elmentünk oda lett betéve. Természetesen nagyon útálta. Majd elkezdtük kint hagyni, amikor csak rövid idöre mentünk el. Amikor megérkeztünk, átnéztük a lakást és megdicsértük, ha nem csinált semmi rosszat.(Igaz, ha csinált, azt onnan tudtuk, hogy amikor meglátott minket behúzta a farkát és elbújt. OLYAN bünbánó pofát tudott vágni, hogy nehéz volt nem megszidni!)
Egyébként úgy kell nevelni öket mint egy kis gyereket, (nekem két fiam van) tehát 1.5 méter alatt semmit nem szabad hagyni, ami "érdekes" lehet. Persze mind a kettönél (mármint gyereknél és kutyánál lényeges), hogy mindig következetesnek kell lenni. Akinek nincs még gyereke annak nagyon jó gyakorlás egy kutya. A kutyák is érzik ki az a lágyszivü "nagymama" aki mindent megenged és mindig megvéd.
Üdv.
Cowboy
soltika Creative Commons License 1998.09.01 0 0 235
Igen tisztelt kutyatartók/vagy nem/!
mostanság nálam úgy kezdődik a sorrend:
gyerekek,finci kutya,mutter,/talán/ emberek?
Azt a vesszőt kérem figyelembe venni.
soltika/tollashátú../ + Finci kutya tacskóféle de legalább őszinte
Finci kutya válasza:
Igen tisztelt/már akit/ embertartók:
vegyétek már észre hogy talán az emberek között is vannak állatok.
/A mi szarunk az igaz hogy büdös de legalább
belőlünk jön./
Hivatásos Finci kutya jelenleg hazudni tanuló
soltikátnemmegharapó kiskutya/nem pógáremberállat/
soltika állitja:
a Finci kutya által lerakott "termék " talán
még környezetbarát is, miért azon kell szaglászni.
No hol vannak az Emberek?
cáfolni tessék a finci kutyát!:
Valentine Creative Commons License 1998.09.01 0 0 234
Mallory,

Az érdekes rágnivaló csak 1 ideig érdekes, aztán, megint finomabb a kaputelefon :) Olyan viccesen himbálózik, ha lelöki, lehet rá vadászni, ugatni, rángatni. A kukázásról úgy szoktattam le, hogy a fél kutyát belenyomtam még kiskorában, miután kipakolta. Azóta tudja, hogy tabu. Csak úgy tűnik, hogy minden tárgyat külön kell neki megtanítani..

Valentine

Erdeilány Creative Commons License 1998.08.31 0 0 233
Kedves Szörnyeteg,

hát igen, a husky klub... Akkor úgy pontosítok, hogy a Bacsó Beáéhoz és a Berke Attiláéhoz képest IS más az elképzelésem úgy a klubról, mint a kutyázásról egyaránt. A klubbal kapcsolatban: először is, szabályossá és a fennálló törvényeknek (pl. számviteli) megfelelővé szerettem volna tenni a működést, amiből ők csak azt látták, hogy fölöslegesen akadékoskodom. Másrészről pedig, nálam az egész kutyázás más, mint náluk. Én például nem lennék képes árut csinálni a kutyákból, hanem nekem ők a barátaim. Egyebek mellett, nem lennék képes eladni egy felnőtt kutyát. És a többi. Szóval, egészen más a szemléletünk. Emiatt, asszem, nem találtuk meg egymást itt a klubban... Ettől függetlenül, ha van kedved, lépjél be, ártani nem árt. A Berke Attilával fennálló nézetkülönbségeim ellenére is állítom, hogy a mai huskyállományban a Roni a legszebb kutya. Tényleg. Úgyhogy, valószínűleg a te kutyád is szép, érdemes lenne elvinned kiállításra. Csak el ne menjen a kedved, mint nekem. Nem a huskyk miatt. Hanem a Világgyőztes dogom miatt, aki összenyerte az összes kiállítást 2 éves koráig. Amíg meg nem ígérte a konkurencia, hogy megmérgezik, ha még egy kiállításra elviszem. Az én barátságos, kedves, mindenkiben vakon bízó kutyámat! Nem vittem többé. Szóval, nem egy kellemes szabadidőtöltés a kutyakiállításra járás, hanem bizony kőkemény konkurenciaharc, érdek, hiúság, pénz. Nekem már nincs hozzá kedvem. Inkább gyönyörködöm itthon ebben az 5 boldog kutyában. Nekem többet ér!

Üdvözlettel: Erdeilány

Erdeilány Creative Commons License 1998.08.31 0 0 232
Kedves OWO,

köszönöm szépen!

Üdv.: Erdeilány

Gorcsev Creative Commons License 1998.08.31 0 0 231
Typo...
Az jó! Teccik. Van egy a faluban az egyik ismerösnél. 1* mentünk hozzájuk, és teljesen elszörnyülködtek, mikor látták, hogy a kutya hanyatt fexik elöttünk és vakartatja a hasát, mi meg fülig össze vagyunk nyalva. Mások a kerítés ellenére is az utca túloldalán közlekednek :)). A tulajok meg -addig- nyugodtak voltak, hogy hozzájuk aztán se ki, se be :)))
Mallory Creative Commons License 1998.08.31 0 0 230
Valentine,
ha biztosítasz a kutyának egy csomó érdekes rágnivalót, pl. műcsont, rongyszônyeg, csörgôs labda, fadarab stb., minden mást pedig következetesen tiltasz, akkor vszínűleg leszokik a károkozásról.
Vagy egy üres szobát gondolsz a kutyának?
És ha vennél mellé még egy kutyát (valami kiséretűt pl. csivava vagy tacskó)??? Együtt jól ellennének...

De ha nem, hát nem...

OWO Creative Commons License 1998.08.31 0 0 229
Kedves Erdeilany !

Látod, nem feledkeztem meg Rólad, de a kért címet keresnem kellett, eddig tartott. Ime:

http://orso.dfmk.hu/~MEOE/index.html

Bye: OWO

Szörnyeteg Lajos Creative Commons License 1998.08.31 0 0 228
Ragi!

Nnnna? Körülmetélés megvolt?

Valentine Creative Commons License 1998.08.31 0 0 227
Mallory,

Még most keresem a lakást, 29-nél csak nagyobb lesz. A mostani 63, és ez pont jó kutya szempontból. Nehezen tudom elképzelni kisebb helyen, különösen, hogy ha nem vagyok otthon, nem jöhet be a szobába, így is lerágott már 2 kaputelefont. Szóval egyelőre nem merem egyedül hagyni túl nagy értékekkel, szintetizátorokkal, kábelrengeteggel, ... Most ez nem gond, de egy 30-40 nm-es lakás általában 1 légtér... Aztán lehet hogy kifogok egy kis társasházat, ahol el tudok neki keríteni egy részt a kertben.
Hogy lehet egy kutyát rávenni, hogy ne kártékonykodjon? Anyukám tacskója (Tacsikutya) 10+ év után is kaparja a falat, lerágja az ajtófélfát, és falja a könyveket.

Valentine

Mallory Creative Commons License 1998.08.31 0 0 226
Valentine,
mennyire kicsi az a lakás?
Az a tapasztalatom, hogy a lakásban tartott kutyák jobb helyzetben vannak sok, kertben tartott társaiknál, mert a lakásból muszáj ôket kivinni min. 3szor naponta, és ha park van a környéken, hatalmasakat tudnak szaladgálni, meg játszani más kutyákkal.
Mi 29nm-en élünk együtt a (nagy mozgásigényű) dobermannunkkal (aki élete elsô nyolc hónapját kertben töltötte), és úgy tűnik, mindannyian jól megvagyunk így. A reggeli és délutáni 20 perces egészségügyi séták mellett szigorúan be van iktatva egy esti egy-másfél órás hatalmas séta a futtatón, kutyatársasággal.
Szóval: nem megoldható, hogy mégis veled maradjon Télapó?
Typographic Creative Commons License 1998.08.31 0 0 225
Gorcsev
Elnézést csak most értem ide.
Bullmasztif, Neve: Felley Apolló, törzskönyv van, szept. 6-án lesz 7 hónapos, kan

Typo

lisa66 Creative Commons License 1998.08.30 0 0 224
Kedves Valentine.
Ma délután szomorúan értesültem róla, hogy 16 és fél éves kutyánk végelgyengülése után a végét járja. Meg fog halni. Holnap, vagy azután. Az anyukám és az apukám nagyon szomorúak. Én is. Megkérdezem tôlük, hogy kell-e most egy új kutya, mert egyébként nagy kutyarajongó család vagyunk. Kert is van. Majd még gondolkodom.
Szia: Lisa
Törölt nick Creative Commons License 1998.08.30 0 0 223
Aszonta a kutyám, ha ma se viszem sétáni, délután háromig vár asztán tökönharap.
Na gyerünk.
Vauuuuuuuuu
Valentine Creative Commons License 1998.08.30 0 0 222
Köszi, Pocak.

Télapó csak megbízható, jó kezekbe kerülhet!

Pocak Creative Commons License 1998.08.29 0 0 221
Valentine,

Csinalj A/5-os meretu hirdeteseket, es ragaszd ki piacokon, a kornyekbeli telepuleseken, buszmegallokban. Az se baj, ha a hatterben van egy kutyakep.
(Express, Apronet nem hatekony)


Ha talalkozol az illetovel, es nem erzed szimpatikusnak, akkor razd le, mert a kutya is csak szenvedni fog tule!

Gorcsev Creative Commons License 1998.08.29 0 0 220
Typo...
MiJJen fajta az a szép nagy?
Valentine Creative Commons License 1998.08.28 0 0 219
Ja. A címem így 7dvégén b.udvarhelyi@usa.net.
Valentine Creative Commons License 1998.08.28 0 0 218
Van egy nagyon kedves kutyám, de el fogok költözni kisebb lakásba, ahol már nem fog elférni... Nem szívesen, de kénytelen vagyok megválni tőle. :( Szeretném, ha jó helyre kerülne. 10 hónapos, kb. vizsla méretű hosszú szőrű keverékkutya fekete szőr, fehér szakáll, zokni, meg nyakfolt, meg orrfolt. Télapónak hívják. Ha valamelyikőtök be tudná fogadni, vagy van ismerőse, aki odavan a kutyákért, szóljon! Budapesten lakom. Ezt csak azért írom, mert az Internet jóvoltából már Cowboy jelentkezett volna (akkor úgy nézet ki, hogy csak 1 hétre adom kölcsön) de kiderült, hogy Dallasban lakik :) Viszont ha ezen múlik, hogy jó helye legyen, vidékre (Mo. határain belül) szívesen leviszem.

Köszi!

Valentine

Erdeilány Creative Commons License 1998.08.28 0 0 217
Kedves Mallory,

sajna mindig többen lesznek, akik nem szeretik a qtyákat, mint akik igen. Én még az igen tekintélyes küllemű német dogjaimmal is mindig igyexem elkerülni azokat a helyeket, ahol kutyátalan emberek is lehetnek. Gondolj bele: elég, hogy valaki véletlenül megijedjen, hanyattessen, szétcsapja a fejét, és kész az irdatlan balhé. Szerintem jobb a kutyát inkább pórázon tartani, és csak ott elengedni, ami tényleg kutyás hely, vagy ahol nincs más ember. Jobb a békesség!

Üdvözlettel: Erdeilány

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!