Keresés

Részletes keresés

nori Creative Commons License 1999.08.05 0 0 1002
Még mondja valaki, hogy nem okosak a macskák! :-)
Mostanában nálunk Pocak rendez ébresztőket, neki amúgy is meglepően mély és erős a hangja. Ma reggel kikisért a konyhába, és amikor kitettem neki a kaját, állítom, hogy valami, "halihó, kaptam kaját" felkiáltással rontott a tányérjára!
Egyébként a kedvenc vastag, puha sárga plédemet már rég eltulajdonította...
nori
Yv Creative Commons License 1999.08.05 0 0 1001
Nálunk reggelente az a szokás, hogy Pacnika Mamimmal együtt jön kelteni engem. Az ágyamon yol kifeni a körmét, aztán Anyát átkiséri a hálójukba. Az ajtó előtt leül és wárja, hogy kitámojogjak és megdögönyözzem.
Amúgy nálunk kint alszanak a cickák, de mindig megérzik, hogy mikor megy le walaki, és olyankor már az ablakban ülnek, hogy engedjük be Őket reggelizni:)
Artúrkám egyik nap kozmetikushoz+herélésre wolt bejelentwe. És aznap _nem_jött_elő:) Csak akkor, amikor már Anyáék megunták a wárakozást, és felkapták Pacnit, hogy akkor Ő lesz most kiherélwe:) Ahogy a kocsi biztonságos táwolságra wolt, Tucuka megjelent az ajtóban és hangosan köwetelte, hogy Nagyim engedje be és etesse meg.. Hát nem gonosz?:)))
Caty Creative Commons License 1999.08.05 0 0 1000
Gyötör,
Stimmel az első gondolat!:DDD
Azt azért nem mondanám, hogy drágalátos macskáim rajtam nem ugrálnak. Ha turbó üzemmódba kapcsolnak (mint pl. ma reggel is), akkor nem igazán nézik, milyen berendezési tárgyakon - és ebbe beleértik a gazdikat is - gázolnak keresztül. Ma például Maszat macska artikulátlan üvöltözés közepette száguldozott össze-vissza a lakásban, és bizony rajtam is dobbantott egyszer-kétszer. De hogy mért ordított közben, azt nem tudom, talán játszani hívta a tesóját. Aztán amikor a Bandita nevezetű szörnyeteg is bekapcsolódott a hancúrba, repült a cipőm, az előszobaszőnyeg, fotel, és sok-sok macskaszőr...Tisztára olyan időnként a lakás, mint egy kataszrófa súlytotta övezet.:)
Egyébként valószínű, hogy Pamats macska hajnali énekóráihoz egyszerűbb hozzászoknod, mint őt leszoktatni róla. ;-)

Maminti,
Kobold is megszimatolja a szemedet? A két ördögfajzat kiskorától kezdve csinálja ezt, időnként azzal fűszerezve a mutatványt, meg is nyalogatják a becsukott szememet. Egyszerűen nem értem, mi készteti őket erre, a korábbi macskáim soha nem csináltak ilyet. Maszat odáig merészkedik, hogy ha elég közelről nézek a szemébe, akkor bámul egy darabig, majd odadugja az orrát, végül képen nyal. Kicsit bizarr szokás...

Yv,
Bandita maccs megtanulta a Párom ruhásszekrényének ajtaját kinyitni, és előszeretettel alszik elbújva az alsó polcon, természetesen a ruhákon. Maszat a törölközős szekrényt imádja, gyakran leül elé, elkezd énekelni, miközben felfelé bámul, és csak akkor hagyja abba, ha kinyitom neki a szekrényajtót. Ha fél órán át csak követelőző macskanyarvogást hallok, akkor hajlamos vagyok rá, hogy inkább beengedjem a macskát, és újra kimossam a törölközőket...
Ha elől marad valamilyen ruha, tutti, hogy a jól bevált alvóhelyük helyett azt választják, mert annak finom "gazdi illata" van.:) Asszem, minden macskára igaz, hogy a tiltott zónák sokkal jobban vonzák őket, mint az engedélyezett területek.

Gyötör Creative Commons License 1999.08.05 0 0 999
Caty,
jó a reggeli a menetrend:)a hasonlóság szembeötlő - eszerinte megállapítható hogy mindannyiunknak nagyjából ezek az első gondolatai "Györsan kaját kell kipakolnom", vagy "Már megint nyávog az a rohadt dög" esetleg "Mi ez a nedves, érdes dolog a fülemben, nyakamon stb." :D
De szerencséd van bizonyos szempontból, hogy a két cic egymást fárasztja, nem rajtad ugrál. :)

Brühühüüüüü! :(
Már éppen dicsekedni akartam Nektek, hogy a Pamats becézetű kistigris mostanság (kb. három-négy napja)- háromszor lekopogva, balkézzel, fán, alulról felfelé - nem ébreszt hajnali órákon, erre ma negyed négykor kezdte el a "szegény, szerencsétlen, magányos matska vagyok" című áriáját.
Hogy lehet erről leszoktatni?
Bár némileg vigasztal, hogy a régi cicás, tapasztalt Maminti :) is ilyen gondokkal küzd.

Yv,
a mats tudja mi a tuti, midíg olyan helyre telepedik ami "illatos",vagy puha kényelmes, vagy jó stratégiai pont, tehát jól beláthatja a terepet. A miénk spec. a fotel fejtámláját részesíti előnyben.

Yv Creative Commons License 1999.08.04 0 0 998
Jajjj a mi HájPacniDisznónk is ruhákon szeret aludni. A múltkor festettük a konyhát, így csomó cucc, lepedőbe csawarwa a nappaliban az asztal alatt wolt. Egyből kiszúrta magának és amíg ott wolt, addig nem wolt hajlandó ágyon-Mamim lábánál szunyni.:) Aztán rájött, hogy a fürdőszobában a mosógépen általában wan egy két kényelmes ruhadarab. Azóta ott alszik békésen esténként.
Macsi cica pedig állandóan be akar törni a szobámba. Pedig az tabu. Régen hörcsög, hal, stb. öwezet wolt, most már csak nem szeretem, ha allergia-wakarózás lesz a cicmicek miatt. Tudja, hogy nem szabad bejönni, de ha teheti beslisszol:)
Ennek oka Ötsi, aki még a szekrényének ajtaját is nyitwa hagyja, hogy Macsi a kényelmesen munkás-olajos ruhákkal berendezett alsó polcon alhasson:)
Maminti Creative Commons License 1999.08.04 0 0 997
Gyötör, köszi szépen! :))

Sajnos Kobold is hozzászokott a reggeli zenés ébresztőkhöz. Eddig, amíg csak hozzám bújt és közelebbi ismerettségbe hozta a hideg nedves nóziját a szememmel, nyugodtan tudtam tovább szundizni. De ezzel az énekléssel nem tudok mit kezdeni, pedig nem is a szobában, hanem a konyhaajtó előtt szólózik... Ma ennek örömére egy órával korábban ébredtem (és keltem!) a kelleténél... :)

Caty Creative Commons License 1999.08.04 0 0 996
Kedves Gyötör,
Köszönet vígasztaló szavaidért! :)))
A mi macsijaink reggele is hasonlóképp néz ki, mint ahogy Pamats maccsé. Normál esetben hatkor kelek, ha jók a maccsok, akkor néma csendben sorakoznak a hálószobaajtó előtt, úgy várnak az ajtónyitásra (viszonylag ritkán alhatnak bennt a hálószobában). Ha viszont olyan kedvükben vannak (és ez a gyakoribb), akkor öttől - fél hattól áriáznak az ajtó előtt. Mint például ma is. Ha bennt alszanak, akkor is ébresztenek öt körül, mászkálással, dorombolásal, gazdi arcának nyalogatásával.
Hétközben én etetem őket reggelente, hétvégén a Párom. Kibotorkálok a két macsival, akik úgy tekeregnek kérdőjel alakban tartott farkincával előttem, hogy csoda, hogy rájuk nem lépek. Megkapják a kajájukat, amit hangos követelőzés szokott megelőzni a részükről. Kicserélem a vizüket, adok vizet a "macskafű"-nek is, majd bebotorkálok a fürdőszobába. Ha netalán később kapnak kaját, akkor nemtetszésüket ordibálással és rohangálással szokták kifejezni, ami időnként a fotel felborulásával szokott járni. Miután befejezték a táplálkozást, utánam jönnek, és kezdődik a macskadajkálás című műsorszám. Ebben eltér a két jószág viselkedése, reggelente általában Maszat szokta kikövetelni a pátyolgatást, míg este Bandita üdvözöl vehemensebben. Macskadajkálás után pedig a két macsi turbó üzemmódba kapcsol, vad kergetőzésbe fognak, és keresztül-kasul száguldoznak a lakásban, nem kímélve a gazdik idegrendszerét. Mire elindulok a melóba, addigra lenyugszanak, békés egyetértésben összebújva megmosdatják egymást, és elalszanak. Ehhez vagy az ágyterítőt, vagy a párom valamelyik elől felejtett cuccát részesítik előnyben (természetesen a sötét színű cuccokat, mert azokon jobban látszik a rajta hagyott több kiló macskaszőr...).
Yv Creative Commons License 1999.08.04 0 0 995
Tegnap HájPacniDisznó és Macsi cicánk úgy döntött, hogy Ők is enni akarnak finom wajas kiflit és kakaót, csináljak Nekik is. Persze én úgy gondoltam, hogy ha igazán éhesek, akkor megeszik az eléjük tett tápot + husit is. Wégül 10 perc nyáwogás után úgy gondolták, hogy mégiscsak macskajára fanyalodnak. De ezek után rám sem néztek. Annyira sértődékenyek:)
Gyötör Creative Commons License 1999.08.04 0 0 994
Maminti,
Örülök, hogy Arisz oké. :-)
Kobold bujócskája nomeg az ajtóugrása, azt a gondolatot érleli bennem, hogy nincs igaza azoknak, akik szerint egy éves koruk után a matsok lenyugszanak.
Pamats egyenlőre hat hónapos és még "csak" a vasalódeszka tetejére szokott ugrálni, és a kanapé alá bujkálni. Persze előfordul, hogy nem tud előkeveredni, pl. tegnap este, ilyenkor jön a nyers erő és bútor emelés. :-)

Caty, Enid,
bármit is mindjon Alibasa aranyos sztorik! A ti cicátok nem szokott utánozni titeket?
Nállunk a reggel úgy zajlik, hogy az előszobában vár a cic reggeli "hiányoztok, unom az egyedüllétet" nyávogással. :-) Ha meglát nyújtózkodik, hangos dorombolás, tíz perc kényeztetés, buksi, has, nyak vaki - részemről félálomban. Reggeli készítés,- Pamats öntudatosan kiköveteli a részét:) - és még evés közben is dorombol! Sőt a WC-re is elkisér, ott van az ő tálcája is, és isten bizony akkor végzi a dolgát, amikor van társasága! :-)))
Persze az öltözködés alat már vadászó üzemmódba kapcsol, és jaj a frissen vasalt ingnek, sötét nadrágnak, zokninak, és persze a szegény gazdának ha a látóterébe kerül! Gyűr, rág, rúg, rohan és mindehez ötcentis fehér szőröket hagy maga után. Na ezért szoktam általábban késni, és gyürötten, "szőrösen" kinézni. Próbáljon meg ezek után valaki frissen, elegánsan megjelenni reggel a munkahelyén! :-)

Kandurka,
Mi a matsot egy ismerős lányhoz adtuk le a nyaralás alatt - jobb szerettem volna, ha arra az időre beköltözik hozzám, így ha imeretlen is az ember, de legalább a környezet nem változott volna Pamatsank,- de így is összebarátkoztak, bár eltartott nekik egy pár napig.

Caty Creative Commons License 1999.08.03 0 0 993
Alibasa!

Brühühüüü...meg is mondalak a macskámnak. Meg az óvónéninek.
Bár lehet, hogy csak az irigység beszél belőled? :))))))

Kandurka Creative Commons License 1999.08.03 0 0 992
Köszi, ezeken mar mind tul vagyok. Alberletben vagyok, a foberlo a Balatonnal, es egyebkent sem dijazza a cicakat. A megbizhato baratok pedig ugyanakkor nyaralnak, mint en. Teljes a kilatastalansag.
A Reggeli penteki beharangozojaban pedig emlitettek, hogy van valami megoldas ilyenkor, ami nem menhely jellegu. De persze pont hetfon reggel kellett koran elmennem otthonrol. A video meg sehol.....
Maminti Creative Commons License 1999.08.03 0 0 991
Esetleg meg lehetne kérni a szomszédokat, ha megbízol bennük és náluk hagyod a lakás kulcsát. Vagy a barátaidat, hogy naponta járjanak oda etetni, almot tisztítani, és így a lakás sem marad teljesen őrízetlen.
Kandurka Creative Commons License 1999.08.03 0 0 990
Kedves Macsbaratok!

Az lenne a kerdesem, hogy ki tud egy jo megoldast arra, hogy hova tegyem 2 imadott cicamat a nyaralasom ideje alatt. A csalad es a baratok nem johetnek szoba macskagyulolo kutyak es egyeb tenyezok miatt.
Allitolag a hetfoi (08.02.) Reggeli c. TV musorban beszeltek errol a temarol, de sajna nem lattam.
Nagyon surgos lenne, mert kezdodik a szabadsagom es nem akarok otthon maradni.

Elore is koszi

Alibasa Creative Commons License 1999.08.03 0 0 989
Most már elég ebből a macska-ember pornóból!
ilyen hozzászólások közzétételére javaslom a "Hölgyek, urak, szex (macskák)" topicot.

Ali (a provokátor)

Enid Creative Commons License 1999.08.03 0 0 988
Délelőtti ámokfutás by Micó

Az imént felhívott anyukám, hogy közölje, egy gyilkossal élünk együtt. Épp a konyhába tartott a nagyszobából, 3 tányérral a kezében, amikor összeakadt a lopakodó-lesbőltámadó-rávetődő Micivel, aki megfogta a lábát a karmaival, és ezerrel beleharapott a lábába. Aztán egy pillanat alatt eltűnt a kanapé alatt. Amint egyet lépett volna anyukám, Mici máris újra ott termett, és megismételte a villámgyors mutatványt, aztán ismét eltűnt. Valahogy nagy nehezen azért kivergődött szegény mami a konyhába, elcsigázottan leült egy székre, hogy felhívjon engem, és bepanaszolja nálam a matskát, de ebben a pillanatban Mici ott termett, felugrott, és BELEHARAPOTT A FENEKÉBE, aztán megint elrohant, felpofozta az útjába kerülő Öcsilábakat, és az erkélyen fejezte be az ámokfutást. Azóta ott van. Verekszik a plüssnyuszijával. :-)
Öcsi szerint úgy néz ki a hátralapított füleivel és a villogó szemeivel, mint egy valódi gyilkos nagymacska. :-)
Jaj, miért kell nekem ilyenkor dolgoznom?! :-(

Caty Creative Commons License 1999.08.03 0 0 987
Derűs szép napot mindenkinek!

Mese: ma reggel Őfensége Első Maszat meglepetésszerűen "letámadott". Én a fürdőkád peremén ülve bambultam magam elé, és a berozsdásodott fogaskerek csikorgását hallgattam az agyamban (vagy a helyén?:-)), mikor bejött Maszat, meglátott, örömteli murrmogást hallatott, majd egy dömper lendületével az ölembe vetette magát. Ugyanezzel a mozdulattal hanyatt is fordult, úgyhogy nem semmi reflex kellett ahhoz, hogy a macsit elkapjam.:) Innentől viszont fél óra macskadajkálás, pocisímogatás, fülvakarászás és egyéb finomságok következtek. A legédesebb jelenet azonban az volt, mikor az ölemben hanyatt fekvő maccs szerelmetes pillantással rámhunyorgott, kinyújtotta egyik első pracliját, és teljesen behúzott karmokkal, végtelenül puhán és gyengéden végigsimította az arcomat. Kissé elolvadtam tőle.:))) Ettől már jól indult a napom.:)

Maminti Creative Commons License 1999.08.03 0 0 986
Ma reggel Koboldom, egyem a zúzáját, bemászott a konyhaszekrény alá, ahova pedig utoljára csecsemő korában fért be. Ennek örömére kora reggel asztalos mesterséget folytathattam, hogy Sokeszű ki tudjon mászni... :)
Enid Creative Commons License 1999.08.02 0 0 985
Halászkirály,
Őszintén sajnálom. :-( Tudom, mit érzel. Én is ettől rettegtem, amíg Mici csavargott. :-(

Mennyi aljas ember van, istenem. :-( Aki a macskákat bántja, az nem ember az én szememben. :-(((

Gyötör,
valami tetrános krém volt, de már ki is hajítottam nagy ívben. :-)

Tetkók állandóan készülnek. :-))) És ezt szó szerint is érthetitek, mert az én bőrömön nagyon sokáig meglátszik a sebek helye. Marhára vigyázok, hogy fel ne sértsem valahol, mert utána hetekig/hónapokig keseríti az életem a nyoma, de macskatetkó ellen nincs orvosság... Micike született tehetség. :-)

Yv Creative Commons License 1999.08.02 0 0 984
Az a baj, hogy légpuskája wan, és az sem igazán az öwé, hanem egy hawerjáé. Mert ők a nagyfiúk:(

A söprűwel-werős szomszéd azért ebben az egyben yobb. Mert csak morog, söprűz, de EDDIG még nem lőtt/mérgezett cicát.
Minek költözik kertes házba az olyan, akit zawarnak a cicák?

Caty Creative Commons License 1999.08.02 0 0 983
Halászkirály,
Nagyon sajnálom, ami szegény cicáddal történt.:(((

Yv,
egy ennyi idős cicaknál nem olyan biztos, hogy a kasztrálás alapjában megváltoztatja a viselkedését! Közeli ismerősünk vénségesen vén és lestrapált ex-kandúrja még mindíg a falu réme, amikor lemennek nyaranta a telekre. Pedig az a falu mégcsak nem is az állandó vadászterülete!
Ha meg Artúrka mégsem csavarog majd ugyanannyit, mint előtte, kevésbé lesz kitéve verekedések által begyűjtött sérüléseknek, autónak, kegyetlen szomszédnak, és nem hoz létre sok-sok kóbór kismacskát...Nézd a jobbik oldalát a dolognak. Nem ez a gonoszság.

Gonoszság az, amit a szomszédok művelnek. Soha nem tudtam az ilyeneket megérteni. Nem lehet a lövöldözős szomszédokra valamelyik hatóságot ráuszítani engedély nélküli fegyverviselés és ember-, állat életének veszélyeztetése ürügyén?

Maminti Creative Commons License 1999.08.02 0 0 982
Szegény Maxi, őszintén sajnálom... :((

Gyötör kedves, Arisz teljesen úgy viselkedik, mint akinek semmi baja a szívével. Rohangál ő is megszállottan, időnként elhúz az orrom előtt egy krémszínű kondenszcsík, innen tudom, hogy elemében van... Néha képtelen vagyok megetetni vele a gyógyszereket, egy-egy szeánszot ki kell hogy hagyjunk, de (lekopogom), nem árt neki...

Koboldról csak annyit, hogy valamelyik alkalommal a nyitott ajtó tetejére ugrott fel... :) igaz, a kályháról, de hát így is csak tátott szájjal néztem... Nem úgy Arisz, aki fel-alá mászkált az ajtónál, bámult felfelé, és dühösen követelte, hogy valaki őt is juttassa fel az ajtóra... :)

Yv Creative Commons License 1999.08.02 0 0 981
és jön a wőlegényem, hogy mi milyen gonoszok wagyunk, mert kiheréltetjük a cicáinkat (2 db. kiherélt wan és most Artúrkát is ki akarjuk heréltetni)
A herélt cicák nem szeretnem túl messzire menni az udwartól, háztól. Inkább a kertben játszanak.
Nem tudom, hogy a most hét éwes Artúr mennyire fog megwáltozni, de a doktornő szerint fele ennyit fog mászkálni, mint most. Én azért húzódom ettől, mert Ő mr megszokta, hogy fiú és nagyfiú. A környék hódítója:) Mi lesz, ha nem lesz képes towább.... ?
Yv Creative Commons License 1999.08.02 0 0 980
arról nem is beszélwe, hogy az utóbbi két-három éwben három cicánk tünt el nyomtalanul, és ezek csak a mieink:( A többi szomszédéról nem is tudok:(
De ha nem engedjük ki Őket, akkor hisztisek:(
Yv Creative Commons License 1999.08.02 0 0 979
Én akkoriban nem laktam otthon és Anyáékkal se wolt walami rózsás a kapcsolatom, így csak mesélték, hogy a szomszéd srác kilőtte cicánk szemét:(
És már azelőtt is találtunk többször golyót a cicákban:(((
Azóta persze nem is köszönök ennek a bunkónak! De az igazi megoldás az lenne, ha kilőhetném a szemét és golyót helyezhetnék el az oldalában!!! De ezt már büntetik:(((
nori Creative Commons License 1999.08.02 0 0 978
Halászkirály
Ettől rettegek én is, ha macskáim kimaradnak. Történt már olyan is egy két házzal arrébb lakó macskával, hogy sörétes puskával hátsón lőtték, Meggyógyult szegény, de iszonyúan szenvedett
Yv Creative Commons License 1999.08.02 0 0 976
Makszika: ez szörnyű. AMikor wégig kell nézned, hogy a cicád szenwed:(

Tawasszal Artúr cicám a nagy csajozásba belebetegedett. Anyáék azt mondták, hogy Ők nem wiszik el dokihoz, mert olyan csúnya, nem égnek Vele. (Tiszta gonoszok, mert szerintem a hótkoszos, sebes, szőrhiányos perzsa cicám MINDIG szép). Ötsit kértem meg, hogy fuwarozzuk át cickót. A doki még infúziót is adott Neki. Aztán Anyáék witték már át, mert nem woltam otthon. Jawult az állapota.
És hirtelen megint leromlott:( Angyalkámék (legkedwesebb barátném) esküwőjén kellett segítkeznem akkor. Wégig bőgtem, mert Artúrka már négy napja nem wolt otthon! Wégül az esküwő előtti napon, amikor hazamentünk a cuccunkért hazajött.
Annál nagyobb boldogságot elképzelni se tudok.

Legelőször én is mérget mondtam. De a doki azt mondta, hogy összeszedett walamit.

A méreg-gyanú oka az a fránya szomszéd! Állandóan hisztizik mindenért. A legfőbb bánata, hogy a macskáink az ő füwére járnak át -szerinte- piszkítani. Mintha a környéken csak nekünk lenne macskánk! Erős a gyanúm, hogy néha, amikor barangolásukból zaklatottan térnek haza cickók a szomszéd söprűjéwel randiztak:(

Yv Creative Commons License 1999.08.02 0 0 975
SasMadár: a macskák rengeteget tudnak enni. A mi három cicánk többet eszik, mint a két kutya együtt.
Reggelire főtt farhátat kapnak 1-1-t. Esznek mellé párizsit, tápot, maradékokat:) De szerintem tudják, hogy mikor elég nekik.
Néha wan, hogy kíwánósok. És olyankor ki kell találni, hogy mit szeretnének. :)) Ez a legnehezebb, de ha már ismered a maccsot megy.
Halászkirály Creative Commons License 1999.08.02 0 0 974
Állítólag valami mérget evett (vagy etettek vele). Egy-két nap alatt teljesen legyengült és már nem evett semmit. Azon a reggelen már nem is ébredt fel...
SasMadár Creative Commons License 1999.08.02 0 0 973
Segitség!!!
Mennyit eszik egy kismacs? Slicc 1 hete él nálunk, igazi falusi kicsi cirmos, profi túlélő. Amióta nálunk van, úgy csinál, mint aki éhen akar halni. Akkora a pocija, hogy majdnem kidurran, de eszik, eszik, eszik.
Nekünk eddig kutyánk volt ( és van) ahhoz vagyok szokva, hogy a jószág tudja, mennyi az elég.
Oltani mikor kell, illetve kell-e? És egyáltalán, minden tanácsot szivesen fogadok.
Yv Creative Commons License 1999.08.02 0 0 972
Sajnálom Makszikám:(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!