Keresés

Részletes keresés

hosszu Creative Commons License 1999.11.12 0 0 375
Hali!

De regen jartam erre.

A mult het vegen rendesen megdobbentem. Lattam egy peldanyt a mienk utani chow alombol. Poraz nelkul setal, szoval lehet iranyitani, parancsra leul es azonnal pacsit ad, megmutatja a fogat, lesi a gazdaja tekintetet. Nem is chow szerintem. A mienk ehhez kepest egy onfeju es elkenyeztetett joszag. Tudom hogy hol rontottAK el (elete elso 5 honapjaban), csak azt nem tudom, hogy lehetne rajta valtoztatni.

A kaja elfogadasrol leszoktato recept tovabbra is johet.

Cirbissa Creative Commons License 1999.11.12 0 0 374
Sziasztok,
Mivel latom kutyaszereto emberek lakoznak eme topicban, van egy lehetoseg hogy megmenekuljon egy 3-4 eves afgan agar fiu szobatiszta es homeless feeling elott all.
Ugyanis a jelenlegi tulajnak ket kutyaja van, a rohadt,alkoholista,primitiv szomszedjuk akinek a passzioja a feljelentgetes, odaig muvelte, hogy szegeny kutyusra kilakoltatasi parancs van, november vegen el kell hagynia jelenlegi otthonat, es SZERETO EMBEREKET KERES!!!!
Szobatiszta, ha lakasba kerulne az is yo neki.
Ezen a szamon Enikot erheted el, e jelenlegi tulajdonost: 395 3824 vele beszeldd meg a reszleteket.
Koszonom mindenkinek aki segit a megmentesben.
Venyigeszu Creative Commons License 1999.11.12 0 0 373
Pocak!

Ez lehetetlen, terrier a drága! Én már feladtam, belenyugodtam és egyebek... Viszont rém szórakoztató, mert igen fifikás állat.
és Plankton

Előzmény: Pocak (370)
Szimba Creative Commons License 1999.11.12 0 0 372
A kerítés melletti tombolás megakadályozására nálunk nagyon jól bevált az, hogy nádfonatot erősítettünk fel a drótkerítésre. Azóta nincs ugatás a szomszédkutyával, meg a szomszédok sem látnak bele a számba.

Próbáld ki!

A háttérbe szorított blökit meg nem kell sajnálni, nem érzi ő ettől rosszul magát. A kutyáknál egyenesen igény van a hierarchiára.

Szimba

Előzmény: Bong (371)
Bong Creative Commons License 1999.11.11 0 0 371
Sziasztok, kutyusosok!
Sajnos nálunk is ugyanaz a probléma, mint Lujzáéknál, csak a mi kutyánk már 2 és fél éve csinálja ezt. Pedig megtettünk mindent, de hiába. Rettenetesen hízeleg, felugrál, törleszkedik és fél. Amikor megjövünk vagy ki akarjuk vinni őket, visít és ordít, mintha nyúznák. Ha egyedül viszem ki a másik kutyát, addig ordít, míg vissza nem jövünk. Ami még rosszabb, az az, hogy a másik kutyával rettentő ellenséges, vicsorogva elveszi tőle a labdát, mindig direkt abba a házba megy be, ahol ő feküdt stb. A másik meg nem egy hízelgő típus, teljesen hagyja magát háttérbe szorítani. Nagyon sajnálom néha.
A szomszédban is van egy pszichiátriai eset, az meg folytonosan a mi kutyáinkat lesi, ha valamelyik megmozdul, már rohan is a kerítés mentén fel-alá és ugat.
Pocak, félek, hogy ezeket már nemigen lehet megnevelni.:-((
Üdv mindenkinek
Bong
Pocak Creative Commons License 1999.11.11 0 0 370
Josagos eg!
Mennyi elkanaszodott eb var itt egy jo kis megnevelesre! ;-)))
Előzmény: Venyigeszu (369)
Venyigeszu Creative Commons License 1999.11.11 0 0 369
Sziasztok!
Végre kutyások! Én is rendelkezem egy kutyával és nálam is az ágyon alszik, sőt ezt be is vallom. Mitöbb, mindeneveő és mindenkitől evő. Szóval örülök, hogy rátok találtam.

és Plnakton

Előzmény: Pocak (368)
Pocak Creative Commons License 1999.11.11 0 0 368
Robin,

Megneztem a kepeket, enyi kutya egymas hegyen-hatan!
Buksika az "alaposan gyanusithato szemely" kategoriaba tartozik! ;-)))

Előzmény: Robin (361)
Pocak Creative Commons License 1999.11.11 0 0 367
Hu de leult ez a tema!

Senki nem kutyazik? Mi megyunk haza, alig varom mar, hogy Luca Nyenyit megneveljem!

Ujabban kulon hevero jar neki (persze csak a regi, amit kiraktak az udvarra, de akkor is!).

Lujza,

Ha orokoltetek, akkor lehet hogy elotte volt egy idoszak, amikor nem kapott annyi figyelmet. Ezert olyan ragaszkodo meg hiszterikus. Ha ereztetitek vele, hogy nalatok biztonsagban van, es nem fogjatok elhagyni, akkor meg fog nyugodni.
Nagyon fontos a pontos napirend, hogy mindig ugyanabban az idopontban foglalkozzatok vele, es ne maradjon ki seta (jatek). Akkor o ezt meg fogja szokni, es ehhez fog igazodni.

Ha tenyleg van ket kan kutyatok, akkor jobb lenne megmuttetni, 97-ben kb. 5000 forint volt egy ilyen mutet, es semmilyen problemat nem okoz a kutyusnak, nagyon hamar gyogyul.

En egyszer a testveremek kutyajat fogadtam be egy idore, gyerekuk szuletett es egyaltalan nem figyeltek szegenyre. Teljesen hiszterikus volt, felugralt meg a hatamra is, nem hagyott olvasni, pedig rengeteget setaltunk es jatszottunk. De aztan ket het mulva mar rajott, hogy mindig megkapja a napi adagjat, nem tobbet, nem kevesebbet, es akkorra megnyugodott.

Előzmény: lujza (358)
Szimba Creative Commons License 1999.10.14 0 0 366
Nálunk kitört a parasztlázadás!
A két kislány nekiállt tüzelni, Brunó meg mintha sípot nyelt volna, egyfolytában nyüszít.:-(

Szimba

Szimba Creative Commons License 1999.10.12 0 0 365
Hát igen!
Nekem hosszú hónapok kitartó munkájával sikerült elérnem, hogy csak jelszóra eszik Szimbácska. (Ha én vagy a feleségem látjuk.)

Amúgy meg aljas módon körülnéz és ha nem lát minket, akkor szívfájdalom nélkül bezabál mindent.

Úgy látszik, neki annyi ment át az egészből, hogy ha az a nagydarab szemüveges vagy a kisebb kétlábú lát, akkor meg kell várnom a jelszót.

Idegenekkel meg próbát tesz. Ha szimpi az ember és elsőre minden smakkol, akkor megeszi.:-(((
(Mondjuk kevés embernek van mersze kínálgatni.):-)))

Szóval kitartás hosszu! Szívós munkával el lehet érni bármilyen eredményt. (Átmenetileg.)

Üdv mindenkinek
Szimba

Előzmény: hosszu (364)
hosszu Creative Commons License 1999.10.12 0 0 364
Altalaban az idegentol (ide ertendo a szomszed is) es a folrol evesrol is le kellene szoktatni. Jobb az elovigyazatossag. Nincs bajom a szomszeddal, de inkabb ne fogadjon el semmit.
Anno turta a foldet a cserebogarak utan, aztan meg oltogette a nyelvet. Biztos nem izlett neki, megis csinalta. Fogott mar nehany lotetut is. Ami veszelyesebb, paros labbal raugorva fogott mehet es egyeb repulo alkalmatossagokat. Errol nem hiszem, hogy le lehet szoktatni, de azt hiszem, ilyen akciok utan szokott kohogni. Szerencsere meg nem dagadt be a torka egyszer sem.
Előzmény: Csülök (363)
Csülök Creative Commons License 1999.10.12 0 0 363
Ha a jó szomszéd adja a kutyának a kaját, akkor hiába riasztod el a födről evéstől, mert a derék eb pontosan tudni fogja, hogy amit a szomszédtól kap az nem csíp, nem ráz, nem harap ezért bátran elfogadja! Próbálkozz inkább a szomszédnál...
Előzmény: hosszu (362)
hosszu Creative Commons License 1999.10.12 0 0 362
Udv Kutyasok!

Ebemen ugy veszem eszre, neha nem kell neki a vacsora. Mintha a szomszedektol is kapna napkozben egy kis kiegeszito kosztot.

Mi a pontos recept a leszoktatasra? Erospaprika, es mas hozzavalok vannak.

Robin Creative Commons License 1999.10.11 0 0 361
hát ez nem jött össze, de talán most:
kedvenceim
Robin Creative Commons License 1999.10.11 0 0 360
lehet nézegetni
kedvenceim
Robin Creative Commons License 1999.10.11 0 0 359
Kedves Tasztaltársak,
Wágner úrnak elküldtem, Titi és Füstös(ma Buksika) képeit. Öreg Buksi jobblétre szenderült, nagyon nehéz volt már az élete. Nem volt könnyű, neki és anyunak sem. De itt van a 'tökmag', aki minden lében kanál. Harap mint egy igazi 'vadállat'. Még nagyon nevelésre szorul. A hangját is hallattja. Nagyjából kész a háza is, végül sikerült ismerőst találni aki megépítette. Schnuzer vér biztos van benne, de majd látjátok.
lujza Creative Commons License 1999.09.28 0 0 358
Segito otleiteket varom, kedves kutyasok!
"Orokoltunk" egy kutyat. 3 eves torpeuszkar jellegu kutya.
A problema vele nemcsak az, hogy lany.:(
(2 meglevo nagy db kankutya van, kertes hazban), hanem, hogy tulsagosan hangosan orul, mikor megerkezunk, mikor kijovunk reggel, mikor setalni visszuk.
Hiszterikusan ugral fel rank es visiiiit. A szomszedok malacnak hivjak, mert ugy visit, mint a malac, ha olik.

Mi a nyavalyat lehetne csinalni vele, hogy abbahagyja ?

mash Creative Commons License 1999.09.27 0 0 357
Angel szetter mama + egy apa, kinek személye bizonytalan -> eredmény egy kis kutya
Na Ő keres gazdit
kiscsaj, 3 hónapos, minden oltása meg van Ár: 6000 Ft ennyibe került az oltása
Robin Creative Commons License 1999.09.26 0 0 356
hello,
ma meglátogattam a kicsi kutyut (ezentúl Füstös) no meg anyut is. Valamennyit már nőtt a kutyu, és szalad minden érdekli. Már nem sötétkék a szeme, hanem szürke. Ezek szerint ilyen is marad. A világosabb színű szőre kezd cserszínbe váltani és jön belőle a babaszőr. A táp még mindig sláger. Reggel fél hétnél tovább nem birja - anyu bezárja szegényt a helyére, mert fél, hogy éjjel valahol kitalál és nem tud visszajönni. No és anyu felé a róka sem számít ritka állatnak. Este a vacsora után elvonul, és nem veszi zokon, hogy rács kerül a kijárat elé. Már hallgat a nevére és meghatározott helyre jár a dolgát végezni, ha nem nagyon sürgős (mert reggelente az, de a helyére igy sem piszkít). Engem megismert, pedig egy hete nem látott, igaz én vittem haza kiskezemben (ill. hátizsákomban). Vittem csonterősítőt, de a csontot itthon felejtettem :(. No majd legközelebb. folyt. köv.
SaGa Creative Commons License 1999.09.26 0 0 355
Sziasztok!

Állatdoki tippeket köszönöm, az érdit megpróbálom, mert jó közel van (mi Battán lakunk).

A rákospalotait meg majd apámnak, mert ďk meg ott laknak két kutyával, madarakkal, keresztanyámék meg még mókussal is.

Mégegyszer köszi, eredményt majd megírom.

Robin: kiskutyiról rendszeres beszámolót kérünk....

Rágás ellen egy rágócsont (az a bďrbďl préselt), meg pár napi intenzív blökikövetés használ. Nálunk két napig próbálkozott anno, de mivel mindig lestem és ha olyat próbált megkostolni amit nem szabad, kapott egy koppintást a nózijára, abbahagyta. Gyakorlatilag semmi nem esett áldozatul neki, csak két labda...

Hali

Robin Creative Commons License 1999.09.25 0 0 354
Anyunak megvan a kiskutyája. Mostmár majdnem 7 hetes (aug. 12-ei) és nagyon helyes. Szuka és vagy kaukázusi vagy leonbergi keverék - a gazdik sem biztosak a mama tipusában és minthogy vörös mind a két fajtánál előfordulhat, nem tudtam eldönteni. A mama tekintete, nézése minden esetre olyan mint egy belgáé, maszk és álló fülek nélkül. A kicsi nagy zabás. Indulásnak Happy Dog Junior-t kap és nagyon izlik neki. Most háromszor, és langyos vizben megáztatva - anyu szerint minden kipottyant szemet összeszed. Már a második éjszakára kiköltözött az előszobából, mert a háza sajnos még nem készült el (csak ígéretem van). Az öreg kutyával még (egy hete van nálunk) nem túl jó a viszonya, de az öreg nem marad soká, mert egyre rosszabbul van. Két három hónapja agyvérzést kapott, és újra rosszabbodik az állapota. A kicsi Füstös névre hallgat, és a macska - mert az is van - igyekszik minden találkozást elkerülni vele. Bármilyen kicsi is az újsütetű házörző, úgy néz ki, nagyon jó örző-védő kutyu már most.
Pillanatnyilag mindent rág ami az útjába kerül, minden rongyot megtalál és elhurcol. Doki látta, szerinte nagytestü lesz. Szemre a leo-kölykökre hasonlít a legjobban, de várni kell még néhány hónapot, mi lesz belőle...folyt köv.
Robin Creative Commons License 1999.09.25 0 0 353
SaGa,
Budaörsön vagy egy doki, aki papilomás fertőzésből gyógyítottam meg a belgámat, tudod ez kutya dolog, ha a műtét után kiújúl. Nekünk több hetünkbe és több orvosba telt, míg megoldótott. Dr. Ekés Károlynak hívják, de nem emlékszem a címére, de ha kell utánnakavarok, valahol megvan.
A szemes és csontos problémáknak egy jó hírű dokija van, a Zsoldos a Rákos út 60-ban (XV.ker) akik most is odajárnak, azt mondják a többi is jó, de ezt nem tudom. Zsoldos csak a különleges esetekkel, vagy a reménytelenekkel foglalkozik és CSODÁKra képes. Nálunk Achilles-inszakadást hozott rendbe, ahol az inhüvely is elszakadt (törött üveg) és a helyi doki majdnem tönkretette a kutyu lábát - kerülöm is nagyívben azóta-. A küllemvizsgán sem vették észre, hogy baj volt a lábával. Ha a szem-probléma komoly akkor hozzá kellene elmenni.
Közben az Ekés címét is megtaláltam: Budaörs, Esztergályos u. 1.
Előzmény: SaGa (350)
Pocak Creative Commons License 1999.09.25 0 0 352
Ja, mind a ket telefonszam el, az egyik erdi, a masik mobil.
Előzmény: Pocak (351)
Pocak Creative Commons License 1999.09.25 0 0 351
SaGa,

Mi Erden a Thokoly u. 41-be jartunk a kisallat klinikara, nekunk jo volt. A dokik kedvesek, foleg a kinai nagyon aranyos, es figyelmes (pl. kivagta a szort a Luca labujjai kozul, ezt nem nagyon szokjak allatorvosek csinalni..).
A Lucanak ket mutetet csinaltak 97-ben, nagyon tisztan es komplikacio mentesen gyogyult (pl. nem leukoplasztot hasznalnak, hanem valami kellemesebb ragasztoszalagot, ami nem tepi le a bort, szort es varratot).
Az epulet is uj es tiszta.
Akkor nem volt idopont osztas, kerdezd meg, hatha...
A szamuk: 23-365-229 vagy 20-365-229 (pontosabban 20-9365-229), lehet hogy valtozott azota.

Előzmény: SaGa (350)
SaGa Creative Commons License 1999.09.25 0 0 350
Sziasztok!

Ajánljatok nekem valaki, általatok ismert, megbízható és ügyes állatorvost, akivel esetleg telefonon, vagy e-mail-ben lehet elďre egyeztetni idďpontot. Budapest vagy dél-nyugat Pest megye lenne a legjobb, de ha tudok kocsit keríteni bárhova elmegyek 100 km-en belül.

A kedvenc csocsómnak a jobb szemhéjára ( a szemzugba) nďtt valami szemölcs szeršség egy fél éve. Nem lesz se nagyobb, se kisebb, nem is zavarja, emiatt még nem vacakolnék állatorvossal, de pár napja az állán (illetve az alsó szájszél alatt oldalt) megjenlent egy nagy, kb centi átmérďjš kemény duzzanat, ami viszont szép lassan növekszik, rendszeresen vérzik kicsit. Emellett szeretném kitisztíttatni a hallójáratát is, mert nekem se hagyja, hogy a mélyebb részt kimossam. Az imént vesztünk össze. č most nagyo szégyelli magát, én meg csupa víz vagyok.

Szóval: olyan állatdokit keresek, aki képes olyan altató mennyiséget beadni, ami kb arra a 20 percre elzsongítja a jószágot, amíg a jelzett gondokat meg tudja oldani, jól dolgozik, és gyorsan. Mindezt egy elďre egyeztetett idďpontban (a kutyit altatás elďtt 12 órával már nem illď etetni) és nem kell órákat sorbanállni. Ha olcsó az sem baj, de nem ez az elsďdleges szempont. És azt sem árt ha tudja: a csauknak valamiért más altató adagolás kell, mint a többi blökinek.

A Juhász féle Budai kisállatklinika csak végsď esetben érdekel, ott már jártunk 8 évvel ezelďtt.... 8-((

Köszi

Robin Creative Commons License 1999.09.11 0 0 349
mert ők tetszenek
Gorcsev Creative Commons License 1999.09.11 0 0 348
"Egy kau vagy berni amit szeretnék..."
Miért nem akarsz inkább leót? Ugyanazt tudja, mint a kaukázusi, csak sokkal kevesebb vele a gond.
Pocak Creative Commons License 1999.09.10 0 0 347
Ez a kis tal eloiras meglep, engem kulon figyelmeztettek, hogy eszembe ne jusson berakni talat (mert veszelyes valamiert), itassuk meg elotte es New Yorkban, bar kiskutyak nyilvan kevesebb vizet tudnak tartalekolni.
Mikor visszavittem, vettem neki egy kulacsot, amit a ketrecen belulre lehet szerelni, es egy golyo van az aljan, ha azt nyalogatja, jon a viz.

A medences veszelyrol olvastam egy-ket honapja, talan a Newsweekben. Egy kornyeken csak egy csaladnak volt medenceje, es a gyerekek rendszeresen beszoktek a kertbe. Tobb even keresztul uzte a gyerekeket, beszelt a szulokkel, rendorseggel, semmi, meg birtokhaboritasert sem lehetett elovenni a gyerekeket, viszont ot barmiert be lehetett volna perelni (eleg, ha csak elcsuszik).
Igy aztan kb. fel meter atmereju karika szogesdrotot szereltetett fel a keritesre.

Cowboy Creative Commons License 1999.09.10 0 0 346
Kedves Pocak!
Sajnos, nem én jártam MO.-on, hanem a sógórnöm járt itt, Ö hozta magával. (Sajnálom, korlátozott anyagiak miatt nem tudok több rokont adoptálni és fizetni a repülöjegyeket!) Mindketten élvezték a repülöút elsö részét, mivel a fedélzeten utazott és a stewardesek állandóan kényeztették öket (Austrian Airlines), még a pilótafülkébe is ellátogattak. Tudom, hogy elfogult vagyok, de gyönyörü a bestia. (Törzskönyvi neve: Perbálmenti Beste) A második rész már keményebb volt, New Yorkban a fekete jegykezelönö beparancsolta a ketrecbe és az elöirásoknak megfelelöen egy tálba vizet kellett tenni, amit ugyan rögtön kiboritott, de az elöirás betartása a lényeg. A 3órás utat csak több órás vihar miatti betonon várakozás elözött meg, amit már nehezebben viselt a kisasszony. Azóta nagyot nött, már nem tudja levágni a kanyarokat az asztal alatt, amikor a nagyot kergeti. Sokmindent a nagytól tanul. Látta, hogy a nagy eltünik a kutyaajtón keresztül a házba, gondolkozás nélkül követte. (Az egyik udvari ablak elé szereltem a kis ajtót, ha elmegyünk otthonról az ablakot kinyitom, igy szabadon közlekedhet ki/be.) A medencébe az elsö alkalommal megmutattuk, hol tud kijönni, azóta tudja. Ha eleget úszott a lépcsöhöz úszik és simán kijön. Sétálni ö is szeret, ha az elöszoba felé megyek, már ugrik is a pórázhoz, minél elöbb kerüljön a nyakára és usgyi. Most már ö is ugatja a felénk közeledöket, jobbnak látják, ha kitérnek az utunkból. Napközben ketrecben kell lennie, mivel sem a szemetes, sem a lakás nem lenne biztonságban. A házörzés igy csak a nagyra marad, amit becsülettel ellát. Tegnap volt itt a hütögép szerelö, addig a kutyuk a kertben voltak, a kertajtót döngették az idegent látva. A szerelö már itt járt a múlt héten, de mivel elfelejtettek telefonálni, nem voltunk otthon. Csak a nagyobbik kutyát látta az ablakban, de olyan hevesen ugrált és ugatott, hogy attól félt, kitörik az ablak és a kutya széttépi. Szerinte csak úgy lehet a házba bejutni, ha elötte a kutyát lelövik! Természetesen nem árultuk el, hogy az a nagy vad kutya csak jó szinész, ha belépne, azért ugrana rá, hogy képennyalja. Nem árt, ha mindenki úgy tudja, egy (most már két) fenevad védi a házat. Az új szomszéd fia is átnézett a keritésre mászva, amit a nagyobbik rögtön kiszúrt, és a 2.5 méter magas kerités tetejéhez ugorva a gyerek képébe ugatott. Az rögtön le is ugrott onnan, és hallottuk, ahogy az apjának meséli, milyen veszély van a másik oldalon. Ennek örültünk, ugyanis, ha a keritésen átmászva a medencébe fulladna, akkor is beperelhetnének minket! Mivel nekik nincs medencélyük, jobb ha valami elriasztja egy kis napközbeni fürdéstöl.
Még csak egy képet scanneltem le a kisasszonyról, de remélem, a hétvégén lesz idöm a többit is elküldeni Wágner úrnak.
üdv, Cowboy

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!