Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.01.30 0 0 176
Jo reggelt,
Talan valaki tud segiteni... Mar napok ota a ferihegyi "D" porta elott uldogel es szomorkodik egy szep, felnott nemet juhaszkutya. Csak ul a szakado esoben es szivszoritoan szomoru szemekkel nez minden egyes jarokelo utan... Talan kitettek, talan elveszett. Ugy lattam nyakorv van rajta, szoval nem hinnem, hogy kobor ebrol lenne szo. Ha barki tud a gazdajarol valamit, hogy keresik, vagy egyszeruen befogadna, keressen meg. Ha nem lenne mar egy bobtailunk magam is hazavinnem, de meg egy kutyat sajnos nem tudunk bevallalni.
Udv,

LA

Gyedmaroz Creative Commons License 2000.11.10 0 0 175
Most bukkantam rá snowman kollégám (:-))kérdésére, hadd adjak egy jó tippet, hátha más is hasznát veszi.
Elkóborló, Houdini típusú kutyák karámbantartására legjobb módszer a villanypásztor. Kétszer- háromszor pofáncsapja a húszezer volt, többet a kerítés közelébe se megy.
Előzmény: snowman (171)
Lony Creative Commons License 2000.10.13 0 0 174
Sziasztok!
Vadgesztenye!
Nekem szintén az első kutyám roti volt, vagyis még mindig az, bár a család kibővült háromra. Tapasztalataim szerint, kedves, ragaszkodó, nagyon okos, szeretetigényes állatok, erős kézzel, következetesen kell velük bánni, megverni nem szabad őket. Ha ügyes vagy, egy maximálisan család és gyermekbarát kedves kutyád lesz, amennyiben tényleg roti a kölyök. A korát biztosan csak állatorvos tudná megmondani, de ha megmondod körülbelül hány kiló, talán én is tudok tippelni, tavaly voltak kölykeink.
Előzmény: vadgesztenye (172)
seawing Creative Commons License 2000.10.13 0 0 173

Tudna valaki segíteni?
Egy ismerősünk nekünk szeretne ajándékozni egy kaukázusi juhász kölyköt. Pár napja születtek a kicsik. Szerintetek fiút vagy lányt válasszunk? Már van két tacskó fiú a családban. Ha fiút választunk nem fogja széttépni a tacsikat, ha felnő? A gyermekáldás nem aggasztana annyira, mint a széttépés lehetősége.
Mivel tenyészteni úgysem akarnánk, mennyi idős korában lehet egy lány kutyát ivartalanittatni? Kell-e hogy legalább egyszer szüljön?

vadgesztenye Creative Commons License 2000.09.25 0 0 172
Kedves Kutyások,
tegnap, járdatakarítás közben a szó szoros értelmében egymásba botlottunk egy kiskutyával.
Nyakörve nem volt, az utcán egy lélek sem járt, szóval elcsavargott. Persze hazavittem. Számos kutyakönyv alapján rottweilernek nézzük, szuka, nem megbízható becslések szerint kb. 6 hetes.
Lehet hogy megtaláljuk a gazdáját-akkor addig is-
ha nem, akkor azután is szükségem van tanácsra, mert soha nem volt kutyánk. Mint ilyenek, merjük-e ezt a fajtát elsőnek tartani?
Gyors válasz kellene: adhatok-e neki junior konzerv kutyakaját, melyiktől lesz hasmenése?
Adjak-e tejet, vagy külön vizet neki?
Milyen külső jegyek alapján lehetne meghatározni a korát?
vgeszt

snowman Creative Commons License 2000.09.21 0 0 171
Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem kutya ügyben.
A házban ahol lakom van egy német juhász. Sajnos nem az enyém, csak a házinénimé, ezért sohasem kapott kellő nevelést és már 6 éves. Az udvarlási szokásait már megszoktuk, ilyenkor fél éjszakákra eltűnt (kerítés nem akadály), de mostanában kezd hosszabb időre kimaradni, és tegnap már odáig fajult a dolog, hogy este mikor hazaértem, az utca közepén várt, üdvözölt, majd elindult homlokegyenest másik irányba, mintha most ő menne dolgozni. Hiába szólítgattam finoman, hiába kiabáltam, fütyöltem, magyarán le se sz@rt. Kicsit úgy érzem, mintha nem szeretne már minket annyira, pedig mindent megkap. Kajából a jót, szeretetből a maximumot, de úgy érzem, mintha valahol többet kapna.
Mit tegyek? Az ivartalanítás gondolom már semmiképpen nem játszik. A szokásos tüzelési cikluson már túl vagyunk, ez annál jóval hosszabb periódus.
Adjatok tanácsot kérlek, mert nem szeretném, ha befognák.
Szidni nem akarom, mert akkor azért nem fog hazajönni.
Dícsérni sem akarom, mert akkor meg azt hiszi, hogy megdícsérem azért, mert csavarog.
Gyógyszerrel el lehet valamit érni?
Előre is köszi a segítséget.
szigmo Creative Commons License 2000.08.17 0 0 170
Sziasztok,
Most írok eloször ebbe a topicba, és a segítségeteket szeretném kérni. Van egy teljesen beszámíthatatlan szomszédom, alkoholista, és volt egy kutyája. Egy szép napon úgy döntött, hogy nincs rá szüksége tovább, és elteszi láb alól,.....baltával próbálta lefejezni. Sikerült megmenteni, és úgy tunik meg is fog gyógyulni. Jelenleg a Budai kisállatklinikán gyógyul, és gazdira vár. Két éves, fiú, és egy született komikus, színész. Nem túl nagytestu, egy kisebb vizsla nagyságú, fekete, fehér mellénnyel. Rengeteget lehet rajta nevetni, egy bohóc. Kérem, aki tud segítsen neki új, és normális gazdát találni!
Köszi!
Gorcsev Creative Commons License 2000.08.16 0 0 169
Hahó!
Egyik haverom talált egy -vsz. kitett- kiskutyát, az állatorvos szerint kb. öthetes, egészséges kaukázusi szuka. A srác nem tudja megtartani (panel szaxx :-( ). Menhelyre csak végszükségben... Ha tudtok vmi megoldást, dobjatok meg (1 emillel :))
Ps: Györben van a kutyi.
OFF
Vmelyik nap a helyi adón volt egy film, sajna csak a végét láttam, de vsz. "A vadon szava", egy gyönyörü leonbergivel. Ki látta?
csuti_a_kutya Creative Commons License 2000.07.23 0 0 168
rajtam is segíthetne valaki...

meg akarnak ölni...

Brunhilda Creative Commons License 2000.07.23 0 0 167
Sziasztok!

Nekünk 12 kutyánk van (kuvasz, spániel, angol mastiff, újfulandi, németjuhász, fox terrier és egy keverék). A spánieleket anyukám tenyésztette és két öreg kan maradt meg az állományból. A mastiffokba beleszerettünk, a kuvaszok jöttek házörzésre, a fox terrier funkciója egy görénnyel kiegészítve a patkányfogás, a többi meg csak ugy hozzánk csapódott. Egyébként anyukámék szerkesztik a www.doginfo.hu, ami egy kutyás honlap, cikkekkel, érdekeségekkel, stb. Ha van kedvetek nézetek bele, hátha találtok valami érdekeset.
Én személy szerint a kuvaszokat nagyon szeretem, örülök, hogy valaki itt a topicban már a védelmébe vette ezt a remek fajtát. Vidéken főleg bizonyos kisebbségi csoportba tartozó egyedek rettegnek tőle.
A mastiffok már a látványuktól fogva is betörő elrettentőek, a termetüktől eltérően iszonyú gyorsak és más idegen kutyákkal szemben kiméletlenek.
A fox terriert lelőni sem lehet, pattog mint egy nikkelbolha. Hasznos állat ott, ahol patkány vagy egér él (tehát mindehol).
A spanikat ugye nem kell bemutatni. A mi fundink lusta mint egy dög. Többen azt hitték már hogy meghalt, mert zajlott körülötte az élet és ő fel sem emelte a fejét. Ellenben kitünő időjárás jelentő. Ha ugat, akkor esni fog. A vizet ellenben utálja.
Kukkantsatok bele a Kiskutya nevelő (kutya neve Moira) topicba, azt hiszem valami ilyesmi a neve. Ott egy új irfarkas kölyök neveléséhez kér tanácsot Berill, a boldog tulajdonos.
Na most egyelőre ennyit.
Brunhilda

wizes Creative Commons License 2000.07.21 0 0 166
Úgy kezdtem, hogy hoztak /fiam/ egy kis kidobott szemétdombról összeszedettet.
Beteg volt alig állt a lábán. ( 1993. dec. 24. szeretet ünnepe) Lakótelepi lakás. kb. 3 hetes volt. Fogak ekkor ki.
Átgondolva a helyzetet: 13-16 év nekem annyi. 1 perc alatt végig gondolva az egészet, ezentúl nem én irányítom életem. Ez a rohadt dög.
Imádom! Vállalom.
Előzmény: zsiragy (165)
zsiragy Creative Commons License 2000.07.21 0 0 165
Kedves Kutyatartók!

Immár perfektuálódott a dolog: két hete egy briard szuka kiskutya tulajdonosa vagyok. Egyelőre még elég neveletlen, felugrál, kapdos a ruhák után, stb. De azért nagyon örül neki az egész család. Mindenkinek köszönöm a segítséget.

Gy_Rozi Creative Commons License 2000.02.09 0 0 164
Ha van pár percetek, olvassátok el: http://www.rex.hu/1percent.htm

Köszönöm

Rozi

Jedy Creative Commons License 1999.09.14 0 0 163
Persze, hogy lop. rendszeresen. Sütit, csokit, husit még csak kétszer de hát ez ô. Ami viszont nagyon szokott zavarni, hogy bosszúból bepisil. Pedig tudja hogy nem szabad! Egyébként imádjuk azt a komoly-szomorú ráncos fejét. 3 éves tricolor szuka. Nagyon tud ülni a fenekén mint egy ember. Persze meg is van róla gyôzôdve, hogy az is. Nálunk a kakiban hempergés szerencsére kimaradt a tárházából. Neve: Pogácsa. Egyszer már mi is majdnem elvesztettük, mert rendszeresen lyukat talál mindenhol és szeret csavarogni.
r_bendegúz Creative Commons License 1999.09.14 0 0 162
Totla,
a fundik Olaszországban vizimentőként (pontosabban tengeri mentőkutyaként) is szolgálnak.
r_b.
Gorcsev Creative Commons License 1999.09.14 0 0 161
Igen. Az eredeti leonbergit a bernáthegyivel, a fundival és a pireneusi hegyikutyával "javították föl".
Totla Creative Commons License 1999.09.14 0 0 160
Az újfund és a leon valahol rokonok ugye? Imádom mindkettőt.
Az ilyen szarban fetrengőt nem igazán bírnék ki.
Gorcsev Creative Commons License 1999.09.14 0 0 159
Persze, ezt nem kétlem. Amiért ennyire forszírozom a leót, azt már leírtam, de ismétlés a tudás anyja: mi ugyanúgy választottunk "típust", mint itt a topicnyitó, és maradéktalanul bevált. Sőt...
A szomszéd leóról mit tudsz? (neve, szülei, ilyesmik...)
Csülök Creative Commons License 1999.09.14 0 0 158
No, no kedves Cservonec kolléga, hátrébb az agarakkal (illetve a leonbergerekkel)! A legjobb, legszeretetreméltóbb, legaranyosabb, legokosabb, legszebb, legkutyább kutya mindenkinek a sajátja. Nekem például a belga juhász (tervueren).
A leonbergit két hónapja ismerem, a szomszédunkba költözött egy pár hónapos pofi, tény, hogy lenyűgözött a nyugalmával. Van egy tarka kiscica haverja, aki a fején alszik! Zseniális.
Sir Balambér Creative Commons License 1999.09.14 0 0 157
Nem semmi a dög.
Tegnap pl (este) 10 körül kikérezkedett rágni egy kicsit, 11-kor még javában csámcsogott...
Utána már csak 1:30 kor láttuk viszont talpig kakiban. Olyan szaga volt...
2 ig a fürdőkádban fürdettem. És mennyire örültünk neki a feleségemmel. Végigröhögtük az egészet. Ilyenek a Bassetek. Meg a bassettulajok. És legalább (ide most egy jó nagy számot képzelj) szer kibontotta már a keritést. Mert ő egy kutya-Hudini.
Az enyém 6 éves kan. (bikolor)
A tied szokott lopni? És kakiba hemperegni? Igazság szerint gyalázatos egy dög, csak olyan jól csinálja... Nem lehet nem rajongani érte.
Totla Creative Commons License 1999.09.14 0 0 156
Üdv Mindenkinek! Most keveredtem gépközelbe.
Ja, a kutya! Most kezd igazán zsivány lenni, de nem annyira mint modjuk egy vizslakölyök. Medencét még nem próbáltam, de lakóhelyem környéke tele van természetes tavakkal és folyóval, patakkal. (Sárvár mint fürdőváros)
Jedy Creative Commons License 1999.09.11 0 0 155
Én is basset tulajdonos vagyok.
A kislány 3 éves. Nem mondhatom, hogy kezdô kutyatartó lennék (elötte berni pásztorom volt 11 évig) de mindig meglep valamivel. Te hogy bírsz vele?
Gorcsev Creative Commons License 1999.09.11 0 0 154
Persze, ez minden kutyára igaz. De akkor is a leó a legjobb (legszebb, legnyugodtabb, legstabilabb idegrendszerű, stb.) ;-P
Gorcsev Creative Commons License 1999.09.11 0 0 153
"... csobbanós helyek látogatása?"
Egy fundinál? Kikerülhetetlen...
r_bendegúz Creative Commons License 1999.09.10 0 0 152
Totla,
Ankád nem fogja annyiban hagyni, hogy a macsekok ignorálják, ha ő játszana (tapasztalat Brúnó alapján), a tálkáját viszont ajánlatos kerülniük. :o)
Medence, fürdőkád és hasonló csobbanós helyek látogatása?
r_b.

Totla Creative Commons License 1999.09.10 0 0 151
Sorrend még nincs. Macsek van kettő is, de mivel idősebbek már nem akarna játszani az ebbel, ezért aztán Anika roppant mód mérges.Már amennyire egy fundi mérges tud lenni.
r_bendegúz Creative Commons License 1999.09.10 0 0 150
Totla,
Anikutyának fülvakarás! :o) Felállított már rangsorrendet a családban? Rajtad kívül elfogad mást is falkavezérnek?
Macsek van?
Az Iszoldába szánt fotográfiákat Gyötörnek vagy Wágner úrnak emild el (jpg v. gif)
r_b.
Csülök Creative Commons License 1999.09.10 0 0 149
Hmmmm. A kiemelés csak a "húzta a szánkómat" kitételre vonatkozik!
De ha már mgint írok, egy saját tapasztalat általában a házőrzésre tartott kutyákról: A kanok mindenkit meg akarnak enni aki a ház előtt elhalad, a szukák csak azokat :), akik be is akarnak jönni. A környéken lakók nyugalma szempontjából ez egyáltalán nem lényegtelen.
Csülök Creative Commons License 1999.09.10 0 0 148
A kuvasz nem ilyen. A kép azért alakult ki, mert a kuvaszt sok helyen szűk helyen, láncon tartják, amitől egy csivava is emberevő szörnyteg lesz. Gyerekkoromban nekünk volt egy Betyár névre hallgató ötven kilós kuvaszunk, számtalan emlékem van róla, amint úgy ötévesen a hátán lovagolok és vadul kapaszkodok a fülébe, ülök a párhetes kölykei közt (kevés kutya tűri el), és gyömöszkölöm őket, húzta a szánkómat! Úgy hogy a véleményalkotás előtt mindenki nézzen meg egy kertben szabadon, szeretettel tartott kuvaszt. (Azért macskát senki ne vigyen magával!)
Totla Creative Commons License 1999.09.10 0 0 147
A törzskönyvi neve: Missiauga Alméra, a hívóneve Ani.

Papucsokat, meg kinti(udvari) cipőket már viszi, de nem szedi, rágja szét. Fotózás sürün.Majd ha be tudom ide játszani (informatikus barátom segítségével) akkor megláthatjátok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!