Keresés

Részletes keresés

Tipetupa Creative Commons License 2013.04.01 0 0 4094

Szerintem más van a háttérben:-(
Pár napot ül majd Magyarországon. Az ír bíróság már kimondta, hogy Írországban nem kell börtönbe vonulnia. Lenne egy fogadásom arra, hogy az ír hatóságok nem ültetik majd le és a magyarok nem fognak tudni mit kezdeni vele, hiszen a börtönből való kiadás után már tényleg nem lehet majd szökésről beszélni...

Az egyetlen amiben bízom, hogy az aláírásos sztori kivizsgálása alatt nem adják majd ki a magyarok (ehem, ehem, azért vannak kétségeim) és amíg az a vizsgálat tart, legalább addig ül.
És ráadásnak ezzel tényleg le is zárta az egész ügyet. Ezek után teljesen szabadon jöhet-mehet, nyaralhat bárhol a világon.

Előzmény: MGPB (4093)
MGPB Creative Commons License 2013.04.01 0 0 4093

szerintem nagy volt rajta a nyomás, éveken át, és egyszer csak elég lett.

Előzmény: gligeti (4092)
gligeti Creative Commons License 2013.03.29 0 0 4092

Hmm. Csak nem az okirathamisításos megoldás jött be? Gondolom nem a lelkiismerete szólalt meg, hanem előremenekül. 

V.Gy. Creative Commons License 2013.03.29 0 0 4091

Óó... Hát ezt is megértük. Örömre persze semmi ok, de az emberek igazságérzete régen ezt követeli, hogy vesse alá magát a büntetésnek. Most végre megtörténik?

Előzmény: yenoee (4089)
nettomazsola Creative Commons License 2013.03.29 0 0 4090
Most olvastam en is.
VEGRE!!!!!
Előzmény: yenoee (4089)
yenoee Creative Commons License 2013.03.29 0 0 4089

Leülné büntetését a leányfalui gázoló

Francis Ciarán Tobin csak annyit kért, hogy Írországban vonulhasson börtönbe. Tovább »

forrás: Index.hu

Tipetupa Creative Commons License 2013.03.21 0 0 4087
Tipetupa Creative Commons License 2013.03.20 0 0 4086

index.hu- belföld

Navracsics színvallásra kéri az ír igazságügy-minisztert 

2013. március 20., szerda 16:57 |  Navracsics Tibor igazságügy-miniszter levelet küldött ír kollégájának, azt tudakolta, hogy Alan Shatter osztja-e Vivane Reding uniós biztos nézeteit a Tobin-ügy megítélését illetően, és egyetért-e azzal az állításával, hogy az ír bíróságok bármikor is politikai megfontolásokra alapoznák az ítéleteiket.Címkéknavracsics tibortobin-ügyírországviviane reding

A magyar tárcavezető a levelét, amelyet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szerdán közzétett, Viviane Redingnek, az Európai Bizottság alapjogi, bel- és igazságügyi biztosának a Frankfurter Allgemeine Zeitungban március 9-én megjelent interjújával kapcsolatban küldte az ír miniszterhez.

Navracsics kifejtette, ebben az interjúban a biztos közvetlen összefüggést próbál teremteni az ír bíróságok azon döntése között, amelynek értelmében nem adták ki Francis Ciarán Tobint Magyarországnak, és a magyar bíróságok függetlenségének állítólagos megkérdőjelezhetősége között, azt sugallva, hogy valójában ez utóbbi tükröződik az ír bíróságok elutasító döntésében.

 Alan ShatterFotó: Georges Gobet

"Egy pillanatra félretéve most a Tobin-ügy részleteit, szeretném megkérdezni Önt mint Írország igazságügyi miniszterét, hogy osztja-e Reding asszony nézeteit az ügy megítélését illetően, és ténylegesen egyetért-e azon állításával, hogy az ír bíróságok bármikor is politikai megfontolásokra alapoznák az ítéleteiket" - fogalmazott Navracsics Tibor. Kiemelte, mivel Viviane Reding nyilatkozata nyilvános, így "talán egyetértünk abban, hogy a jelenlegi körülmények között a hallgatásunk beleegyezésnek tűnhet". Éppen ezért utasította vissza nagyon határozottan ezt a feltételezést egy a biztosnak címzett nyílt levélben, és ezért várja a lehető leghamarabb Alan Shatter válaszát is - magyarázta.

h i r d e t é s

Az ír állampolgárságú Francis Ciarán Tobin 2000. április 9-én Leányfalun halálra gázolt két gyereket. A magyar bíróság 2002-ben távollétében három év fogházra ítélte. A magyar hatóságok kiadatási kérelmét az ír legfelsőbb bíróság 2012. júniusban végleg elutasította.

Viviane Reding március eleji interjújában azt mondta, hogy a magyar igazságügy-miniszter az elmúlt évben többször is panaszkodott nála, amiért Írországban a legfelsőbb bíróság vonakodik kiadni egy halálos gázolással elítélt ír állampolgárt. Úgy fogalmazott: "személyesen nem lepett meg", addig a pontig ugyanis Magyarország több olyan döntést hozott, amely kérdéseket vet fel a magyar igazságszolgáltatás függetlenségét illetően.

Navracsics Tibor a múlt vasárnap nyilvánosságra hozott nyílt levelében azt írta: "nem tűnik helyénvalónak az, hogy egy olyan ügyben, ahol az elkövető gondatlan járművezetéssel két kisgyermek halálát okozta, az alapvető jogok védelméért felelős biztos összemosson egy 2002-ben hozott bírósági ítélet végrehajtása iránti igényt a magyar igazságszolgáltatás függetlenségét érintő jelenlegi politikai vitákkal; sőt odáig merészkedjen, hogy valójában érthetőnek tartsa, hogy az ír hatóságok nem hajlandók az elkövetőt Magyarországnak kiszolgáltatni, elkerülhetővé téve számára a büntetést".



Zolady Creative Commons License 2013.02.27 0 0 4084

Jogi következménye már úgysem lesz,tán az a nyomorult is jobban járt volna,ha leüli a 3 /vagy ki tudja mennyi/ évét. De így az egész életét úgy éli le,hogy néha megjelenik valaki Magyarországról a felesége,és a gyerekei előtt,hogy most mi a bánat van,miért nem vagy börtönben??

20 év múlva is számíthat erre.. Tobin,mindenki tudja a nevét.

Minden tiszteletem a családé,én gyilkoltam volna.....

Előzmény: ZöPö (4083)
ZöPö Creative Commons License 2013.02.27 0 0 4083

Minek neked Nagy-Magyarország?

Hosszan jött utánam. Végig, Tahitótfalutól Szentendréig egyfolytában telefonált. Kézből. Időnként megpróbált előzni. Én 54-gyel mentem, tehát legalább hetvenre kellett volna gyorsítania. Nem jött össze neki, mindig érkezett valaki szemből. Ott kezdte el az új számot[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Ma más a kása Creative Commons License 2012.12.01 0 0 4081

"Michael JamesTurner elsőrendű és Jason Lee McGoldrick másodrendű vádlottakat bűnösnek mondta ki 40 rendbeli, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és 63 rendbeli csalás vétsége bűncselekményekben mint társtetteseket, ezért az elsőrendű vádlottat öt hónap börtönre ítélte, amit két év próbaidőre felfüggesztett.

Jason McGoldrick másodrendű vádlottra ugyanezért a bűncselekményért hét hónap két évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki.

A két vádlottat körülbelül 4,2 millió forint polgári jogi igény megfizetésére kötelezték, és 800-800 ezer forintot kell a magyar államnak megfizetniük az eljárás költségei miatt.


A költségekből 3 millió forintot a magyar állam áll. "

 

Itt a szerényen csak annyit kérdeznék,

hogy milyen alapon jótékonykodnak az én és a többi magyar adófizető pénzéből?

Előzmény: Total (4079)
V.Gy. Creative Commons License 2012.11.30 0 0 4080
Total Creative Commons License 2012.11.30 0 0 4079

Nem is annyira off.

Elolvastam ezt a cikket és ebben is felismertem az ezt az ügyet is befolyásoló angolszász magatartást, ami tekintve a történelmi kapcsolatokat, Írországra is jellemző. Ez pedig az igazságot semmilyen szempontból figyelembe nem vevő, de a hazugságot is elfogadhatónak tartó szimpla gyarmatosító gőg.

Felhívom a figyelmet az angliai parlamenti képviselőre, aki szerintem még életében nem mondott igazat. De ennél is sokkal érdekesebb az egyik csaló védekezése ami teljesen analóg Tobinéval, az ügyhöz semmilyen formábann nem kapcsolódva elpanaszolja milyen depressziós is lett, meg egy egész családot kell eltartania sok gyerekkel és egyébként Ő egy sikeres ember!

Rémület! :D

Kanári-szigetek helyett Markó utca

Öt és hét hónap börtönt rótt ki a magyar bíróság a két üdülési joggal megtévesztő angolra. Tovább »

forrás: Index.hu

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.10 0 0 4078

Persze, van benne sok faszság. De sok igazság is. Akárhogy is nézem, szarnak a fejünkre. Ha nem ezt tennék, akkor már leülte volna a büntetését az a mocsok.

Egyébként ne kövesd el azt a hibát, hogy elvárod mindenkitől, hogy a te szemszögedből közelítse meg a történetet. Sok ember sokféleképpen látja a dolgokat és ez mindenképp alkalmas lehet arra, hogy olyan dolgokat is megvilágítson, amit egy megközelítés nem tudna.

A kezdeti hozzáállásom az üggyel kapcsolatban sokat változott azóta, hogy immáron több mint 10 éve azt látom, hogy az az ember büntetlen. És ez bizony érdekes kérdéseket, politikai kérdéseket is felvet bennem.

Ugye ti nem hisztek el, hogy annak az embernek csupán a szerencséjén múlik a büntetlensége??? Ugyan már! Ti is jól tudjátok, hogy a hatályos jogszabályok szerint már börtönbe kellett volna vonulnia. Akkor hogy lehetséges mégis a jelenlegi helyzet? Engem ne szédítsen senki jogi, kiadatási és egyéb procedúrákkal. Azok tökéletesen alkalmasok arra hogy ez legyen a végeredmény.

 

A család és az édesapa emberfeletti kitartásának - mely előtt mélyen főt hajtok -, el fog jönni az eredménye. Érzem! Ez nem lehet másképp, különben tényleg nincs igazság a Földön!

Kitartás!

Előzmény: ZöPö (4066)
MGPB Creative Commons License 2012.11.06 0 0 4077

átlag 30 embert lehet ezzel mozgósítani, más eszközök jobban működnek

Előzmény: MGPB (4076)
MGPB Creative Commons License 2012.11.06 0 0 4076

Egy békemenetet? :)

Előzmény: Tipetupa (4075)
Tipetupa Creative Commons License 2012.11.05 0 0 4075

Zöpö, miért nem szerveztek tüntetést mostanra?

 

 

Előzmény: ZöPö (4074)
ZöPö Creative Commons License 2012.11.05 0 0 4074
KMG Creative Commons License 2012.10.27 0 0 4073
Total Creative Commons License 2012.10.26 0 0 4072
Á!
Reménytelen. Ez már így, jogi úton soha nem jön ossze.
Innen is üzenem a Fórumot szemléző TEK-es munkatársnak, hogy ha egyszer az életben meg akarja szolgálni a fizetését és bizonyítani akarja hogy van értelme a létezésüknek, üljön be a Q7-be, menjen ki Írországig, aztán a csomagtartóban hozza haza azt a szardarabot.
Előzmény: bakibaby (4071)
bakibaby Creative Commons License 2012.10.26 0 0 4071

Navracsics: Ülhetne Tobin Írországban

A férfi 2000-ben Leányfalun gázolt halálra 2 gyereket. Tovább »

forrás: Index.hu

 

túl sok a "ha"...

 

bb

Tipetupa Creative Commons License 2012.09.28 0 0 4070

http://hvg.hu/vilag/20120925_Ir_gazolo_Viviane_Reding_kiall_a_buntetes

Ír gázoló: Viviane Reding kiáll a büntetés letöltése mellett
Viviane Reding, az Európai Bizottság igazságügyi kérdésekben illetékes alelnöke kikényszerítené a Magyarországon két gyereket halálra gázoló ír férfira kiszabott fogházbüntetés letöltését - írta a Magyar Nemzet Online (mno.hu) kedd este.
A hírportál ezt arra hivatkozva írta, hogy állításuk szerint birtokukba került Viviane Reding válaszlevele, amelyet Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszternek a Tobin-ügyben írt.

Az ír állampolgárságú Francis Ciarán Tobin 2000. április 9-én gázolt halálra Leányfalun két gyereket. A magyar bíróság 2002-ben távollétében három év fogházra ítélte. A magyar hatóságok kiadatási kérelmét az ír legfelsőbb bíróság idén júniusban végleg elutasította.

Az mno.hu cikkében felidézték, hogy az ír gázoló kiadatási ügyében múlt péntek óta várt válaszra Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter. Viviane Reding, az Európai Bizottság igazságügyekért felelős alelnöke még júniusban ígéretet tett arra, hogy a magyar és az ír igazságügyi minisztériummal háromoldalú tárgyaláson egyeztethet arról, milyen módon vonható felelősségre az Írországban tartózkodó férfi. Az alelnök szavaira reagálva Navracsics Tibor azonnal levelet küldött Brüsszelbe, és arról érdeklődött, mikor és hol találkozhatna személyesen Viviane Redinggel. A két ország igazságügyi tárcájának képviselői július közepén egyeztettek ugyan, a KIM vezetőjének a személyes találkozót illető kérdésére azonban nem érkezett felelet, így Navracsics múlt pénteken újabb levelet küldött.

A portál szerint válaszlevelében Viviane Reding emlékeztet arra, hogy július 17-én a magyar és az ír igazságügyi minisztérium képviselői sikeresen egyeztettek, és megállapították, hogy nincs rendszerszintű probléma az európai elfogatóparancs jogintézményében. "Ennek ellenére úgy látja, a feleknek folytatniuk kell az informális megbeszéléseket annak érdekében, hogy ki lehessen kényszeríteni az ír bíróságtól a Magyarországon kiszabott letöltendő fogházbüntetés végrehajtását" - írta a portál, hozzátéve: az Európai Bizottság igazságügyi főigazgatójánál ezért egy újabb szakmai egyeztetést kezdeményezett az ügyben.

Az alelnök levelében azt jelezte, hogy a következő, októberi ülésen szívesen asztalhoz ülne Navracsics Tiborral, és a tanács előtt is beszámolna arról, milyen jogi megoldásra jutottak.

Az MTI az üggyel kapcsolatban megkereste Mina Andreevát, Viviane Reding szóvivőjét, de ő nem kommentálta a sajtóértesülést, a KIM viszont megerősítette, hogy érkezett ilyen levél Redingtől a miniszternek.

.

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2012.09.22 0 0 4069
V.Gy. Creative Commons License 2012.08.30 0 0 4068

Ezt hallottuk már?

 

"Azóta azonban jogszabályváltozás történt, az ügy miatt az ír büntető törvénykönyv is megváltozott, az ír parlament erre az esetre hozott egy új törvényt, pontosan azért, hogy ne fordulhasson elő újra egy ilyen eset."

 

Itt olvastam.

ny63 Creative Commons License 2012.07.15 0 0 4067
Előzmény: ZöPö (4066)
ZöPö Creative Commons License 2012.07.13 0 0 4066

Ennyi fasságot rég olvastam egy szuszra:

 

Nektek coki! - egy magyar Dublinban keresi az igazát

Bár a leláncolt kiflicsücskök, meg a lemerült szadomazó akkuk foglalják el a híreket mostanság, azért jusson eszünkbe egy igencsak, valószínűleg végletekig elfáradt és elkeseredett polgártársunk, Zoltai Bence esete, aki pár napja már az Ír Köztársaság Legfelsőbb[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

gligeti Creative Commons License 2012.07.13 0 0 4065

Ezt a szálat kellene nyomni, már régebben is ez volt a véleményem (sőt, pont azt javasoltam, hogy valami ilyesmit kell keresni). Az alapján újra kérni a kiadatást, hogy a tv. közben változott (tkp. kijavították), az elhibázott próbálkozás volt, a visszaható hatály tilalmát az írek komolyan veszik. Tkp. az lepett meg, hogy nem is utasították el olyan egyhangúan.

Előzmény: ZöPö (4061)
Tipetupa Creative Commons License 2012.07.12 0 0 4064
garrincha765 Creative Commons License 2012.07.12 0 0 4063
Előzmény: ZöPö (4061)
Tipetupa Creative Commons License 2012.07.11 0 0 4062

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!