Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Laci Fogassy Creative Commons License 2015.01.24 0 0 60

Maffia ez az egész, egy a cél a lehúzás...ingyenélő banda mint a sakálok veszik le azt aki jogsit szeretne ...vizsgabiztosnak buktatni kell ,anno 20%-os bukás volt ma  már most  80%-ban buktassák az embereket  első forgalmin ....minden lehetősségük meg van pl körültekintés tág fogalom ...emberséget kiőlik a vizsgaztatókból ,egy a cél a bukta és fizess ...........oktatók nem tanítanak MINDEN OKTATÓ AUTOBAN KAMERÁT ,MINDEN BUKOTT VIZSGÁT KÉRÉSRE KIELEMEZNI ÉS VISSZANÉZNI HOGY AZ OKTATÓ TANÍTOTTA E AZT AMI MIATT A BUKÁS TÖRTÉNT ...A 3500FT/ÓRA DÍJÉRT VALÓBAN OKTATOTT E EGYÁLTALÁN VAGY PL TELEFONÁLGATOTT ?NEM CSAK AZ A  TOLVAJ AKI KILOPJA A TÁSKÁBÓL A 200FT-OT ÉS  BÖRTÖNBEN ZÁRJÁK .... AZ IS LOPÁS HA AZ OKTATÓ ELLOPJA AZ OKTÁTÁSRA SZÁNT IDŐD ÉS EZZEL NEKED SZÁZEZRES KÁRT OKOZ ÖSSZEJÁTSZVA A VIZSGÁZTATÓVAL

Fonemes19 Creative Commons License 2014.05.11 0 0 59

Annak idején (2009) én megkenés nélkül, minden vizsgára elsőre mentem át. A forgalmi azért kalandos volt, egy indexet benéztem, valamint nem tettem egyesbe a váltót, ahol kellett volna. Ezek mellett mentem át. Már 4 éve vezetek egy 8 hónapos kihagyást leszámítva (betegségem miatt nem nagyon lehetne volán mögé ülni).

Forum Renegade Creative Commons License 2013.03.26 0 0 58

Így van, azért sosem buktatnak meg, ha elővigyázatos vagy, és úgy ítéled meg még egy 100 méterre lévő járműről, hogy a manővereddel akadályoznád. Ki kellett volna várnod egy tiszta helyzetet! 

Előzmény: pumukli89 (57)
pumukli89 Creative Commons License 2012.10.11 0 0 57

Azért lépd le az 50 métert,ma egy nem tanuló csinálta ezt a mutatványt.Csak a 40 T kamion kicsit nehezen áll meg.Aztán bosszantkozól azon,miért nem enged be Szent Péter.

Előzmény: petyus1988 (55)
madbalee Creative Commons License 2012.10.11 0 0 56

Lenne egy kedesem. Vizsgalapot csak sikeres vizsga utan kapja meg a vizsgazo? Sikertelen vizsgakor nem?

petyus1988 Creative Commons License 2012.09.07 0 0 55

Én ma vizsgáztam.  42 óra után. Szakvizsga biztosnál. Budapesten. Jól is ment egész egészen egy íven megfordulásig.  Történt ugyanis bő ötven méteres távolságra lévő autó jött szemben. Ettől még megkezdhettem műveletet meg is kezdtem de az autó többel jött mint ötven és eszébe se jutott lassítani már egyenesben volt autóm de ő  persze megelőzött. Ezután félre kellett állnom vizsga sikertelen mert: 

                                                                             - nem adtam meg elsőbbséget.

                                                                             - hirtelen irányváltásra kényszeríttettem

 

Véleményem szerint ebből szó sem igaz hiszen bő 50 méter nem elsőbbségadó távolság. Továbbá ha már egyszer megkezdtem egy műveletet szabályosan de ő odaér akkor most mivan? Tudtommal be kell fejeznem műveletet. Mi abba hirtelen látja megfordulok de nincs türelme kivárni és megelőz? Oktatóm utólag annyit mondott hogy azt kellett volna figyelembe vennem tanuló vagyok és nekem ez művelet lassabban megy rutinos járművezetőnek tehát nekem 50 méter is elsőbbségadó távolság... De ez max. egy strigula nem szabálysértés...

 

Csalódottságom azért is nagy mert ez szakvizsgabiztos akkor mit várjak legközelebb a többitől?

RadiosJani Creative Commons License 2012.09.01 0 0 54

valamiért nem linkeli, de itt jó:  www.facebook.com/jogsiinfo

RadiosJani Creative Commons License 2012.09.01 0 0 53

www.facebook.com/jogsiinfo Ezt szeretnék megtölteni történetekkel,  Ajánlatokkal (oktatók, iskolák) stbi...  gyertek és töltsük meg :)

babazsu Creative Commons License 2012.08.09 0 0 52

sos lenne!!

 

Előzmény: szigi02 (49)
babazsu Creative Commons License 2012.08.09 0 0 51

Szia 

Nemtudod megmondani privibe melyik ez az autós suli?

Előzmény: szigi02 (49)
boni30 Creative Commons License 2012.06.06 0 0 50

Sziasztok!

Én most kezdem még csak a hőn áhított jogsioktatást :)

Remélem akad pár sorstársam :))))

szigi02 Creative Commons License 2012.06.06 0 0 49

Hello!

Én pesten tanulok, jövő héten jutok végre el a 2.forgalmi vizsgáig... (visszasírom a tavalyi vizsgát...) most az oktatóm szerint (legalább ha a vizsga szar az oktató felhozatalból jót kaptam ki)  és más szerint is szinte lehetetlen átjutni és idén 85%ban csak azok jutottak át akik honorálták a kedves "hátsó ülésen utazót"! megkérdeztem h mennyibe fájna és 25.000 a legalja állítólag amiből 5.000 (persze külön borítékban) egy irodakukacé akit még kirendeltek a szenvedő alanyokhoz!

Szóval röviden szerintem nem elég h kifizetünk több mint 100ezret egy nyamvadt kártyáért de sajnos szinte mostanában már így lehet csak átevickélni! És persze van olyan aki veszi az akadályt de Senki nem megy vizsgázni most úgy h ne legyen hibája!

Éljen a bürokrácia!!!

-Jah és teljesen természetes január óta h akár másfél, 2hónapot is vársz egy időpontra!-

(Szóval ha úgy érzed nem mész át rögtön 2őt kérj :D )

 

bobolyka Creative Commons License 2012.05.22 0 0 48

Sziasztok!

 

Lenne egy elég fontos kérdésem. Most járok vezetni, és egy hete befizettem az oktatómnál a vizsga díját. Ő azt mondja, hogy még nem kapott időpontot, próbált kérni, de nem kapott. Egyébként Budapest 3. kerületben tanulok vezetni. Ha valaki ezen a részen tanul, milyen tapasztalataitok vannak ezen a téren. Tudom, hogy elég hosszú időre lehet időpontot kapni, de azt elég furcsának tartom, hogy az oktató még csak be sem tud jelenteni.

A válaszokat előre is köszönöm. Fontos lenne, mert nem tudok másra hagyatkozni, mint arra, amit az oktatóm mond.

 

Köszi

lecsóóó Creative Commons License 2012.05.20 0 0 47

Mi van veletek? Átmentetek? Sokba került?

Összetörtétek már magatokat azóta? Egyáltalán éltek még?

confiance Creative Commons License 2012.01.08 0 0 46

sziasztok .

fontos tudni valók ,uj törvényrendelet 2012 januártól.

itt egy link. ez fontos nézd meg.

http://www.kezdovezeto.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=51:tajekoztatas-a-b-kategorias-vizsgakkal-kapcsolatban&catid=2:friss-hirek&Itemid=10

ez pedig a hiba tényezők és a forgalomban végre hajtót feladatok ,fontos  .

http://www.nkh.hu/Kepzes/kozerdek_info/tantervek/kozutijarm/Documents/B-s_kepzes_2012.pdf

............................

rutin pálya vozsga nincsen forgalom van vizsga idő több ,bukás esélye nő.

lámpalázasok sajnos nehezen menek majd átt vizsgán.

remélem sokat segit tudni valókról nektek. 

ember131 Creative Commons License 2011.12.12 0 0 45

Üdv!

 

Csak hogy a sztori teljes legyen, közben persze megcsináltam a forgalmi vizsgát 3.-ra. A vicces, hogy az időpontomat elrontották, így egy órát kellett a vizsgára várni. "Jól" esett. Az oktatóm mondja, hogy egy korrekt pasi lesz. Egy idősebb bácsi volt, nevét nem írom le. Kedvesen elmagyarázta, hogy mi lesz, hogyan lesz, és mintha csak egyedül mennék. A vizsga nagyon jól sikerült, mondta hogy fél éve nem láttott ilyen szép vezetést, nyugodtan el mer engedni. Azt mondta az is tetszett neki, hogy a végére nem fáradtam, sőt javult a figyelmem. :) Kiszáll a kocsiból, mondom az oktatónak, hogy most jól ment és ez jófej is volt. Erre közli az oktatóm, hogy ez a pasi a legnagyobb fasiszta hitler vizsgáztató, azt mondta hogy ugyanilyen mosolygós arcccal kedvesen buktat meg mást is, ez csak látszat nála, csak a vizsga előtt azért  nem mondta, hogy ne ijedjek meg. Azt is hozzátette, hogy ha ő megdícsér akkor az külön érdemérem, nagyon ritka. No, ezek után jön csak az ami érdekel lehet. Ugyanis vizsga után még azt is hozzátette, hogy látja hogy bő 1 hte buktam meg és hogy ennyit bő 1 hét alatt NEM lehet fejlődni. Kérdezte akkor ott hogyan buktam meg. HÁt nem akartam mondani, hogy 'a kollégája egy suttyó tenyerestalpas paraszt volt, úgy...'. Persze, nekem is jobban ment, de ebből is látszik, hogy a vizsgáztatón is sok múlik. 

Előzmény: ember131 (44)
ember131 Creative Commons License 2011.11.17 0 0 44

Sziasztok!

 

Én csak lelkem könnyítése céljából írom le ami leírok. Nekem eddig csak "A" korlátlan motoros jogsim volt, elég sokat mentem már motorral, most nyáron is 4000km felett. Aztán ősszel elkezdtem a B-t is, rutin is ment elsőre. A forgalomban olyan jól mentem (kisebb hibákkal persze) hogy az oktatóm azt mondta, hogy ha az utolsó 2-3 órát kihagyom az sem baj. Forgalmi vizsga, egy elég antipatikus vizsgabiztos volt. Mondta mi lesz most, aztán hogy kezdjem el az ellenőrzést. Hangsúly le, szünet. Ezért én elkedzem. Erre szó szerint rámordít, hogy 'nem várná meg míg befejezem?'. Köcsög. Elindultunk, mentem jól, bár belekötött hogy nem jó ütemmel váltok (hát lehet kissé motorosan csinálom bevallom) meg cinkelt, hogy nem elég finoman fékezek,.. Parkolás, beálltam, korrigálni kellett kettőt, bevallom nagyon jól nem érzem még + ekkor már ideges voltam. Mikor készen voltam, mondta hogy buktam, mert szerinte nem elég egyenes. Háát, a többi parkoló autóhoz képest szép volt. :)  Így ma 2,5 hét elteltével újra mentem, mert persze minden időpont zsúfolásig. Tegnap azért vettem még két órát, de a tanárom mondta hogy szépen megyek, nyugisan, a motor után a forgalom nem lep meg. Szal ma a vizsga: elindulok, egy emelkedőn kissé visszagurultam, de max 30-40 centit. Mentünk is tovább "már" 2 perce, kanyar, parkoljak. Beállok, most előre menetben. Pechemre épp ott egy púp, emiatt kicsit gurolós, de 1 korrigálás után jó volt. Közölte, hogy na jó bukta, mert úgy érzni, technikailag nem vagyok gyakorlott. Igaz, de szerintem ez már gecizés. Amikor megkaptam a motoros jogsit, akkor mennyit értettem a motor valódi vezetéséhez? Semmit, tkp annyit hogy hol kell beindítani. Amíg meg nem vettem a sajátom és mentem el Safety Hungária és egyéb tanfolyamokra, addig nem volt rutin. 

Kérdeztem a vizsgáztatót, akkor melyik pont alapján buktam meg? De semmi balesetveszély, kihágás nem volt, csak gondolta hogy most se menjek át. Még egyszer nekifutok, újabb 15.000 ft bánja. Utána megyek papír nélkül, maaajd 200km városi vezetés után visszamegyek amikor már tényleg érzem. x-S

 

üdv

 

 

izabella79 Creative Commons License 2011.10.17 0 0 43

Az én oktatóm azt mondta, eszembe se jusson a kenőpénz, az itteni vizsgabiztosokat nem lehet megvesztegetni. Ma volt a vizsgám, és bevallom, akkor sem sikerül, ha a fél világot lefizetem. Még a VB szerint is nagyon ügyes voltam, egészen a 39. percig, amikor már kanyarodtam vissza az oktatóbázishoz...Ha az oktatóm nem fékez bele, akkor belerongyoltam volna egy másik kocsiba kanyarodás közben :-( Az ok: annyira boldog voltam, hogy minden szépen, simán ment addig, már a zsebemben éreztem a jogsimat, és ettől figyelmetlen lettem! Nem vagyok rá büszke, tényleg meg is érdemlem, hogy meghúztak, csak miért pont a legvégén kellett elbénáznom...Jó lecke volt, 2 hét múlva megyek újra...

Spórolni én azzal tudtam kicsit, hogy a néhány pótórát, amit vettem (önszántamból, mert bizonytalan voltam magamban), azt "zsebbe" fizettem az oktatónak.

 

fcsabi84 Creative Commons License 2011.10.13 0 0 42

Én már a "D"- s jogsimnál tartok, itt meg is buktam rendesen a forgalomban, önhibámon kívül. (felül elolvashatod). Valóban nem szükséges kenőpénzt adni, ugyanis anélkül is át lehet menni, de ez NEM a tanulón múlik. Ugyanis mi is úgy jártunk vizsgázni, hogy max 2 tanuló, mert ha többen akkor abból 1 de inkább 2 bukni fog a statisztika miatt. Milyen viszgabiztos már az ahol mindenki át megy??? Na meg egy bukta esetén újabb befizetés ami haszon, illetve újabb munka egy másik vizsgabiztosnak. Mi 3-an voltunk, nekem ment a legjobban. Az előző két srác múlthéten volt, hibákkal, de átmentek. Én csak 10 percig vezettem és már megbuktam, pedig az oktató szirint is hibátlanul mentem. Szóval szerencse, viszgabiztos, szimpátia és a végén múlik a tanulótól, akármilyen jogsira is megy az ember.

Előzmény: cmon.barbie (31)
fcsabi84 Creative Commons License 2011.10.13 0 0 41

Segítségeteket szeretném kérni, hogy heves megyében, hol, milyen módon lehet egy vizsgabiztost feljelenteni, illetve panaszt nyújtani be, ugyanis a mai napon "D" forgalmi vizsgámon 10 perc alatt megbuktam, úgy, hogy még az oktatóm is nekem adott igazat és hibátlanul vezettem. Eddig gond nélkül átmentem mint a "B", mint pedig a "C" vizsgáimon, csak most a "D"-n buktam el. A Retardert használtam minden fékezéskor, mikor 5 perc után azt kérte, hogy kezdjem használni. Kialakult az első vitánk, hiszen én eddig is használtam, mint a buszmegállóba való beállásnál, mint pedig a kereszteződésben való elforduláskor. Egyszer nem használtam, mikor kb 20km/h órával ahadtam, 3. alapjáraton, mert a kreszben úgy van, hogy 30km/h felett lehet csak használni. E végett, illetve egy sárga lámpás áthajtásnál buktatott meg. Ott is 3. -ban gyorsítotam, mikor a felfestézhez értem, ahol pirosnál meg kell állni. Előtte 1 m-rrel villant be a sárga, és mivel nem tudtam volna vészfék nélkül megállni, illetve fent áll a veszélye hogy akkor hátulról belémjönnek, átmentem a sárgán. A gyalogosoknak és a szembe jövő forgalomnak még bőven piros volt. Ezek ellen szeretnék panaszt és feljelentést tenni.

atiso Creative Commons License 2011.09.02 0 0 40
soltiger Creative Commons License 2011.07.13 0 0 39

Sziasztok!

Fél éve volt a rutin vizsgám, elég nagy mázlival mentem át. Az elméletnél elfelejtettem a féklámpát ellenőrizni, mert nagyon ideges voltam, de szerencsémre a vizsgáztató rendes volt, és addig kérdezgetett hogy biztos vagyok e benne hogy mindent ellenőriztem, amíg eszembe nem jutott, és gyorsan megcsináltam. Aztán pedig beültünk a kocsiba és nagyon elkezdtem izgulni, annyira hogy elindulás előtt nem engedtem ki a kéziféket, és persze a kocsi nem indult el. Ekkor a vizsgáztató mondta hogy állítsam le a motort, nyugodjak meg, gondoljam át hogy mit kell csinálni, és kezdjem előről. Vettem egy nagy levegőt, és onnantól simán ment minden, átengedtek. Nagyon nagy szerencsém volt, hogy ilyen kedves vizsgáztatót kaptam! De ez is bizonyítéka annak, hogy bizony létezik ilyen is! :) Most nagy kihagyás után elkezdtem a forgalmit, és hát annyira nem megy meggyőzően a vezetés, sokat bénázok, mondjuk még csak a harmadik óra után vagyok, ma lesz a negyedik, de nem megy túl jól. Az a baj hogyha meg is tanulom, én annyira izgulok a vizsgán hogy alapvető hibákat tudok elkövetni, amiket előtte soha nem csinálnék. Én is gondoltam arra hogy ha nem lesz hasonló mázlim a forgalmi vizsgán a vizsgabiztossal akkor lehet hogy kenőpénzhez kéne fordulnom, a saját, és a vizsgabiztos nyugalma érdekében... Nem tudom mit csináljak, majd kitalálok valamit!

Mindenkinek sok sikert a jogsihoz!

pappeszko Creative Commons License 2011.05.11 0 0 38

én már harmadszorra buktammeg a tegnapi nap Békéscsabán C kategóriás jogsit szeretném megcsinálni a megélhetés miatt. De ha ilyenek a vizsgabiztosok akkor nem tudom , hogy mi lessz.  B- s kogsim 1994 óta van 3 éve vezetek napi szinten 4-500 km-t Betegszállításban .De ezekszerint nem tudok vezetni mert mindig meghúznak valami ürügyel.

kökény80 Creative Commons License 2011.01.25 0 0 37

Az oktatóm azt mondta, már nem divat a kenőpénz, bár lehet ez iskolafüggő. Náluk nem divat, csak szimpátia kérdése. Amelyik VB akar kifogást találni, az fog is.

Előzmény: 1234567890abcd (36)
1234567890abcd Creative Commons License 2010.12.21 0 0 36

Szia Üröm!

 

A párommal hasonló cipőben járunk mint amit leírtál. Csak már a harmadik vizsgánál járunk. (de nem fogunk kenőpénzt adni inkább valahogy bebuktatjuk a vizsgabiztost) Az a baj,h az oktatója is 1 beszari mert meg se mert szólalni, pedig visszaértek a kiindulóponthoz és utána kezdett el a VB olyanokat dumálni, hogy hát itt meg ott látta bizonytalannak és ezért nem engedheti át. Gondolom várta, hogy hátracsússzon a boríték. :@

Én már a második után mondtam a páromnak, hogy utána megyek kamerás autóval, h meg tudjuk fogni ha a VB valami kamura akarja megbuktatni. (a második vizsgán azért buktatták meg mert a körforgalomban nem húzódott rá a hófalra 1 cm-re hanem 30-40 centire volt) Szerintem ezért sem lehett volna megbuktatni, mert a kresz azt írja elő, hogy " az út- és forgalmi viszonyok szerint lehetséges mértékben jobbra tartva kell közlekedni". Tehát ha 1 kib@szott hófal van az út szélén akkor ahhoz nem fogok közel húzódni, mert az olvadhat, az esetleg korábban megolvadt rész lefagyhatott a tövében, tehát nem megyek oda nehogy meglepetés érjen. Erre természetesen lehetőséget ad a kresz. Légyszi írj privátban a címem: cs(pont)locsos(kukac)gmail(pont)com.

A legboldogabb akkor lennék, ha valami bizonyítékkal be tudnám szivatni a VB-t mert már bosszantó, hogy ilyen pofátlanul a pénzre utaznak. 

 

Előre is köszönöm!

 

cs

 

Előzmény: Üröm (33)
Doky1988 Creative Commons License 2010.12.09 0 0 35

Igazából nemtom, nekem erről még nincs úgy különösebben véleményem, én még ma kezdem a forgalmi vezetést, tegnap volt rutin vizsgám, speciel én normális vizsgabiztost fogtam ki. 1 hibám volt talán, 20méter tolatásnál a bója mellé álltam, de utánna javítottam.Extra feladatom pedig az emelkedőn megállás és elindulás volt.

Nekem volt olyan szerencsém a rutin vizsgához, hogy szakadt az eső, és nem akart elázni a vizsgabiztos:) Egyébként fékfolyadék ellenőrzése lett volna a feladatom :) De ezt megúsztam, a gyakorlatot kellett csak megcsinálni, annyi hibám volt a legvégén,hogy ablaktörlőt nem kapcsoltam ki úgy felejtettem, és leállítottam az autót, kéziféket behúz.Szélvédő közepén meg az ablaktörlő, de nem buktatott meg:) Rendes faszi volt:)

kökény80 Creative Commons License 2010.10.15 0 0 34
Öröm az ürömben, hogy Ürömtől sok mindent megtudtunk. Sztem evvel sok fórumozónak segítettél. Köszi.
Előzmény: Üröm (33)
Üröm Creative Commons License 2010.10.14 0 0 33
Szia!

Nekem fogalmam sincs, hogy hol, mennyi pénzt és ki szokta átadni, de van ahol nem szerencsés ezzel próbálkozni. Az oktatódat kérdezd meg erről, mivel Ő ismeri általában a VB-kat! Azt viszont jó ha tudod, hogy Te is lehetsz akár statisztika. Azaz még Te hiányzol a meg adott kvótából akiket meg kell húzni. Ez úgy néz ki, hogy hiába vezetsz Te jól, szépen, ha nem vagy szimpatikus, akkor meghúz. Elég egy kis hiba, pl: erősebben fékezel egyszer és azt fogja mondani többször "durva fékezéssel" álltál meg. Nem számít, hogy indokolt volt e a fékezés, vagy sem. Ha nem nézegetsz a tükrökbe, nem látja a fejed mozgását, mert nem elég a szemed mozgása, ha nem forogsz, tekingetsz irány váltásokkor, szerintem már, már színpadiasan, akkor abba is bele köthetnek.
Nem szeretnélek meg rémíteni, de sajnos az egész szubjektív megítélés lesz és ott, akkor a VB az "isten". Semmi és senki nem überelheti felül Őt és hiába is élsz panasszal. Szerintem érdekük fűződik ahhoz, hogy elhasaljanak néhányan.
Ellene vagyok a lefizetéseknek, de ha igazán jól vezetsz és az oltatód is meg erősíti ezt, és módodban áll "támogatni a VB anyagi jólétét" tedd meg ha boldogulni akarsz, mert egy korrupt, gátlástalan világban élünk. Azon se lepődj meg, hogy ha olyat fogsz ki ("tisztelet a kivételnek"), aki sárba tipor és az mellet, hogy megbuktat, még nem csak cinikus, de rúg egyet még rajtad.
Abszolút a jóindulatukra vagy bízva és sajnos ebben sokan nem jeleskednek.
Empátia nulla és mosolyra, kedvességre ne is számíts.
Némelyiket még állat idomárnak sem engedném! Emberekkel bánnak nap mint nap és nem csak az anyagi javaikat csapolják meg rendesen egyeseknek (11000,-Ft forgalmi vizsga díj), de érzelmekkel is játszanak és embereket tehetnek tönkre, csupán azért, mert kell a statisztika, vagy nem szimpi valaki!!!!
Egy rém gusztustalan rendszerbe kerültél bele Te is. Ki kellene zárni őket a döntés hozatalból és max. mit megfigyelő lehessen ott. A kamerák, számítógépes világban még mindig valaki jóindulatára, vagy köcsögségére vannak emberek bízna??!! :((( Az a legrosszabb, hogy megkapod az oktatódtól, hogy szépen, jól vezetsz és, ha így vezetsz biztos a siker.
Aztán jön a VB és nem csak az oltatót nézi hülyének, de Téged is.

Konkrét példa!
A feleségem vizsgázott és az oktatója szinte csak dicsérte. Megjegyezném vetem a bátorságot és a volán mellé engedtem a nejem a vizsga előtti napon, egy: kíváncsiságból, kettő: pedig megnézzem mit tud és tanáccsal lássam el.
Valóban elfogulatlanul mondhatom, kezdő létére jól vezet, még zűrös helyzetekben is ura volt az autónak.
A vizsgán a VB azt mondta, csak úgy vezessen, mint ahogy az oktatónak jó volt eddig. A nejem úgy vezetett, és az oktató nem feszengett, lehetett látni rajta, hogy elégedett a párom teljesítésével. Mikor vissza értek a kiindulási ponthoz, akkor közölte a VB, hogy ez sikertelen lett. A nejem szerint nem csak Ő lepődött meg, de az oktató sem tudta mire vélni. Aztán jött egy "liturgia" cinikus, bunkó megjegyzésekkel körítve: - rengetegszer durván fékezett, még az ebédem is feljött és ha ezt tudom, az utolsó sorba ülök!
Igen egy ötszemélyes autó hátsó ülésén ült és nem egy buszban!!!
De a hab a tortán az, hogy a nejem csak úgy vezetett ahogyan eddig ahogy azt a VB kérte: - mint az oktatónál! Amikor ezt meg merte említeni neki, hogy ő mondta így vezessen és az oktattó sohasem szólt neki, hogy ez durva lenne, akkor azt mondta: - beszélje ezt meg az oktatójával! Mikor ezt említette az oktatónak, mit is mondott neki a VB, akkor azt mondta neki, hogy jól vezet és szó sincsen erről!
A másik amit felhozott és meghúzta ("párhuzamos közlekedés"), ugyanennél az oktatónál ugyan azon az útszakaszon, egy másik VB kollégája egy srácot átengedett, nem is szolt. Nos hogy van ez hiba, vagy nem hiba??? :)))
Aztán hibáit kérdezte, hogy megkaphatja e a forgalmi minősítő lapját akkor a VB válasza az volt hogy nem! És különben is már le adta!
Lehetne panasszal élni, de semmi foganatja nem volna. A VB a főnökének meg említette már az egészet rögtön (aki kissé arrogáns), hogy szerette volna nejem a vizsgalapja másolatát megkapni azét, hogy tanulhasson a hibáiból, de ezt elutasították.
Sumákság van ott valami, mert a Budapesti központban azt mondták ennek mi akadálya lenne?! Hát van ezek szerint.
Szerintem, a nejemet már elkönyvelték és tuti, hogy nincsen ott esélye.
Persze rossz lóra tesznek velünk, ha indokolatlanul, falból ismét meghúzzák, csak ezt ők még nem tudják.
Ilyen világba és rendszerben élünk akol a VB az atya úristen!
De teszünk róla, hogy kellemetlenül érezzék magukat, ha szarakodni akarnak!
Ha nem lennénk meggyőződve az igazunkon nem is érdekelne, de gyűlölőjük az igazságtalan, gerinctelen eljárásokat!

Mindenesetre sok sikert kívánok neked és másoknak is, mert remény az mindig él és azért vannak tisztességes, normális vizsgabiztosok is. Ilyet kívánok mindenkinek!

Üdv: Üröm
Előzmény: kökény80 (32)
kökény80 Creative Commons License 2010.10.13 0 0 32

Sziasztok!

Nekem is már csak a forgalmi van hátra, de nem készülök kenőpénzzel. Egyáltalán, mennyit is "illik" adni manapság? És hogyan? Borítékban? Én vagy az oktató adja oda? Mindenkitől az hallaom, hogy csak a szerebcsén múlik, emberfüggő.

cmon.barbie Creative Commons License 2010.09.23 0 0 31
Sziasztok, Gondoltam megosztom veletek saját tapsztalataimat, mivel nekem is elég sok segítséget nyújtott a fórumon való olvasgatás, sőt néha még tanulságos is volt. A rutinról nem sokat említenék, ott azért annyi buktató nincs, mint a forgalomban és talán igazságtalanság sem. (?) nekem az másodjára sikerült, az első vizsgámon elkéstem, amit addig sohasem tettem és így a rohanás és kapkodás rányomta az egészre a bélyeget. A forgalmi vizsgáim számszerint 3 volt. Mindig is tiltakoztam, hogy pénzért vizsgázzak... az első vizsgámat is így kezdtem meg, amikor egy félre értett utasítás miatt kitettem az irányjelzőt, és emiatt buktam meg. Azt hittem ott kell balra kanyarodni, de nem ott csak besorolni kellett még, erre rá is jöttem, de már az, hogy levettem az irányjelzőt és mentem tovább egyenesen nem volt elég megbuktam. A második vizsgám volt a legigazságtalanabb ugyanis levezettem, mind a 40 percet megcsináltam a feladatokat és mikor végeztem és a tanpályára visszaértem, akkor mondta, hogy ez nem sikerült......... Néztem nagyokat, és talán ez tört össze a legjobban, mert a legösszeszedettebben vezettem. Semmi olyan hibát nem követtem el, amire meg bukhattam volna. Ilyen indokot kaptam: túl gyorsan közelítettem meg a zebrát, nem húzódtam le eléggé mikor valakit elengedtem. Számomra mondva csinált indokok. Na ezután gondolkodtam el, hogy OKÉ, lehet fizetetk ezután, mert gondolom, ebben az esetben is ha pár 10-es a zsebében van, már nem zavarta volna, hogy nem húzódtam le eléggé egészen a sövénybe, mert ott meg akkor azért buktat meg. Na mind1 végülis hosszas tanakodás után amellett döntöttem, hogy a következő 3. vizsgámat is tisztán akarom csinálni, valahogy azt éreztem ez így a legnagyobb öröm. És végülis, sikeres volt. Számomra az egyik legnehezebb útvonalon mentem, nehéz feladatokkal és helyzetekkel. A 2. vizsgámhoz képest voltak benne bakik, de nem voltak nagyok, ezek az életben is alakulnak így. A vizsgámat sikeresen zártam, és nagy dícserettel. A vizsgabiztos megdícsért... ami külön öröm volt. Kicsit még most is hihetetlen, hogy sikerült.
Azt, hogy kenőpénzt adjunk-e vagy sem?!? mindenki döntse el, de teljes megnyugvást az sem ad, tehát aki nagy bakit követ el, úgyis megbukik. Én próbáltam megnyugtatni magam (elvégre akkor is ezt tenné az ember, ha pénzt ad vizsga előtt)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!