Hasznos volt ez a leírás a 3 különböző technikáról. Nekem az ikerhajtóműves változat ( triturating) tetszik a legjobban, de bárhogy böngészem a magyar online boltokat írmagját sem találom. Minden magyar net boltban kizárólag a centrifugális erővel préselő gépek vannak jelen, esetleg kézifacsaró.
Tud valaki esetleg ebből a duplatengelyű darálósból beszerzési forrást ?
bár talán jobb is, mert az a sejtésem, hogy ha meglátnám az árát dobnék egy hátast.
DeLonghi citrusfacsarót ne vegyetek, bármilyen dizájnos is a külleme (lábon álló ufo). A teljesítménye harmatgyenge és már 1 hét után letört a felső narancsnyomó része, most meg már egyáltalán nem működik - kuka. /Egyébként akármilyen DeLonghi gépünk volt eddig, mind nagyon hamar elromlott./
Ismeri valamelyikőtök a Nimbusz márkát? Szfehérvári cég és állítólag magyar. Tőlük néztem ki egy gépet Nimbusz 305J. 800W,12.000fordulat, acél kések+szűrő, 1l létartály, 2l rosttartály,bizotnsági kapcsoló, 2 fokozat,visszajelző lámpa. Inox és masszív darab ránézésre. Van garancia, valamint ha cserélni kell, v. javítani itt Szfehérváron egyből megoldják. Én még bízom a magyarban.:):) De esetleg valami tapasztalat?
Nem, sajnos azt nem láttam. De engem is a magasabb teljesítmény csábított. De találtam egy véleményt a gépről, ami teljesen elégedett volt, azzal a negatív megjegyzéssel, hogy áll. ez is elég nagy helyet foglal el.
Ott a link a hsz-ben képpel, de ez a kép van hozzá, beteszem egyenesben is. Talán nem egy az egyben az, de nagy vonalakban igen. A legolcsóbb általam fellelt itthoni ára 71 ezer alatt van egy kicsivel... Hogy mi kerül rajta ennyibe, tényleg nem értem. Igaz, azt sem, mit tudhat az a gyümölcscentrifuga a Catlertől, aminek a paraméterei nagyjából egyeznek az enyémmel, csak épp 100ezer felett van az ára. Sőt, van egy 140 ezres is. lehet az már le is szedi a gyümölcsöt... Egyébként a prés motorjának teljesítménye tizede a centrifugáénak, gondolom, ezt hallani a hangban is ;-)
A narancs csavaro dragabb mint a centrifuga??? Hm... nincs az jol, jo hogy nem vettetek meg. Ha lattok elfogadhato aron, erdemes, mert jo.
A fiammal limoncellot csinalunk - es vagy 40 citrom levet csavartam ki tegnap (nem a limoncellohoz, ahhoz csak a heja kell - lefagyasztom, sajnaltam kidobni) semmi ido alatt.
Gondolom, nem kell akkora erejű, teljesítményű motor... Ja, ezt ki is felejtettem az okok közül: a párom pont a vásárlás előtti héten jött haza Németországból, ahol a szállodájában egy Catler narancs csavaró volt, és teljesen beleszeretett. Csak aztán megláttuk az árát.... drágább, mint a centrifuga, több. mint 70ezer forint....szóval, ilyenünk nem lesz...
A gyumolcscentrifuga eleg hangos - ami nem szokatlan a tobbi gep mellett. Viszont... a citrus felekhez ajanlott hangtalan! Csodalatos erzes a csendes gep!
Miert nem tudtak a centrifugat is csendesen csinalni?
Egészen biztosan. De én már nagyon féltem a Moulinex után, hogy nehogy megint sz...t vegyek. Mert olyan 20 ezer körülig, amit először keretnek szántunk, nekem elég sok gép arra hasonlított. Ezért eldöntöttük, hogy jó, akkor legyen kicsit több, elvégre jön a karácsony, és akkor ezzel lepjük meg magunkat. Így lett a célösszeg magasabb, és így néztük ki a Phillipset. De el kezdtem erre turkálni a neten, és akkor találtam egy még jobbnak tűnőt. Akkor tusakodtam, hogy kell-e öt fokozat, meg dupla erős motor, ekkor már konkrét gépekről kerestem véleményeket, de valahogy Mo-n nem divat ez a fajta értékelés. Szerencsére találtam csehül meg angolul, és persze meggyőzött, amit olvastam, hogy jó az az erős motor. A Jézuskát meg nem kérdezzük az áráról, csak örülünk neki ;-)))
Sziasztok! lassan már egy hete, hogy tulajdonosai lettünk egy Catler je4010-es centrifugának. Mivel nekem sokat segített a fórum a választásban, ezért leírom az eddigi tapasztalatainkat vele, meg azt is, hogy mik voltak a szempontok.
Szóval, a fent említett darab nem a legolcsóbbak közül való. Nálunk csak a centrifuga jöhetett szóba, mert leginkább olyasmire használjuk, amire ezek a legjobbak (gyorsan friss gyümölcslé előállítása) Korábban már két centrifugánk is volt, az első, egy bolgár darab még vagy húsz évvel ezelőtt, és így visszatekintve meg kell mondanom, hogy a sok hátránya mellett sok előnye is volt. Igaz, hogy behemót volt, és formátlan, meg orrán-száján dőlt a lé, de viszonylag jó hatásfokkal dolgozott (erős volt a motorja), és a szita előtt volt egy szúnyoghálóra hasonlító csík, amit kivéve viszonylag könnyű volt tisztítani a szűrőjét. A legjobb az volt benne, amilyen szárazra tudta csavarni a pépet. (ami persze azért volt, mert nem volt péptartója, tehát a pép maradt a szűrőben, és így azt gyakran kellett tisztogatni. Utána jött egy Moulinex Juice Vitae, ami ránézsére azt tudta, mint a valaha volt bolgár, csak modernebb dizájnnal, de aztán kevés használat után kiderült, hogy nem, mert valami tragikus egy szerkezet volt, nehezen tisztítható szűrővel, kis motorerővel. Tehát bebizonyosodott, amit Ti is írtatok: nem éri meg olcsó gépet venni.
A mostani választás végére három jelölt maradt: sokáig gondolkodtam a Phillips 1861, a Moulinex ju650 meg eközött. A Catlerben az vonzott, hogy nagyon erős a motorja, öt fokozata van a motornak, meg hatalmas adagolónyílása. Kutakodtam a neten is, és két hasznos oldalt találtam: Az egyik a , itt két típust árulnak (ezt, amiről itt megtudtam, hogy más piacokon a Breville vagy a Gastroback névre is hallgat), meg egy Magimix típust. De elég használhatóan szedték össze a szempontokat a választáshoz, tehát az is használhatja, aki nem a fenti típusokból választana. Illetve itt találtam egy olyan infot, hogy az egyik jelöltemet, a Phillips 1861-est már azért nem forgalmazzák, mert állandó garanciális problémáik voltak vele, és pl. 40mp-ként le kell állítani, mert a motor ennyi terhelést bír el egyhuzamban. (ha nem, akkor jönnek a hibák) Nekem hasznosak voltak még a videók is, amiket a Catlerről találtam. Az első az egy összehasonlító videója, a másik meg egy Catler demo (mindkettő eujuciers-es)
Szóval, a catler lett a vége, és eddig, egy hetes napi használat után nem csalódtam benne. Bika a motorja, nagy mennyiségű gyümölcsöt tud kicsavarni rövid idő alatt. Takarítani is könnyű, elég csak elöblíteni a részeket, és kész is (kivéve a kosarat, amihez persze kell a kefe, de az sem vészes) A maradék pép is viszonylag száraz, bár nem annyira, mint a valaha volt bolgár gépé, de épp az eujuicers írta le, hogy ez természetes, mert azok a gépek, amik kidobják a kosárba a pépet, nem tudják olyan szárazra csavarni. Tisztán dolgozik, nem fröcsög, folyik, csak ott, ahol kell neki. Ami hátránya talán, hogy nagyon nagy, kis konyhákban nem lehet a pulton hagyni, mert sok helyet foglal el (a péptartója pl. feleslegesen nagy, mert ötödig sincs, mire a leves kancsó már dugig van), és mivel viszonyt elég nehéz, nem hinném, hogy valaki naponta veszi elő, meg rakja el...
Breville citrusfacsarót szeretnék venni. Sajnos, vagy nem szállítanak Magyarországra az USA-ból vagy horror-áron. Valaki tud valahol ilyet M.o.-n vagy Európában: Kösz.
Van egy PowerJuiser gyümölcscentrifugám eladó, masszív, erős darab, egész almákat is bele lehet dobálni, kb. 5 kilós masina, új ára 150 euró volt Németországban. Sürgősen KP kéne érte, érdeklődni emailben benedek_csalog@yahoo.de Budapesten elvihető!
hát valami olyasmi van, hogy a centrifugális erők kifejtése közben van valami kis melegedés, talán forrósodásnak nem nevezném, de a folyamatos nagy fordultazsámú pörgés közben hőt ad le a cucc ( nem vagyok nagy fizikus)
Ezeknél a készülékeknél az összes nyersanyagot felszeleteljük és szétterítjük a forgó szűrőn. Ezekre a készülékekre a magas fordulatszám a jellemző, ami lehetővé teszi a centrifugális erő kihasználását. A lé a nyersanyagból átnyomódik a forgó szűrőn és a maradék rost automatikusan a gyűjtőtartályba kerül. A centrifugálási technológiával működő készülékek többnyire a gasztronómiai létesítményekben használatosak.
előnyök Valószínűleg a legnagyobb előnye a gyorsaság és a könnyen tisztíthatóság.
hátrányok A gyors fordulatszámnak köszönhetően a gyümölcslé minősége és tartóssága romlik. Ez az eljárás nem alkalmas a leveles zöldségek és gyógynövények facsarására
A készülékek általában rendelkeznek a "twin gear" technológiával. A préskerék két önálló fogas részből áll, amelyek kölcsönösen illeszkednek egymáshoz. Az alacsony fordulatszám miatt a behelyezett nyersanyagok préselése során a lé hő által vagy mechanikusan nem károsodik.
előnyök Maximális kihasználtság és a lé minősége. Az összes alapanyag tökéletes feldolgozása.
hátrányok Facsarás 30 perces intervallumokban.
Más:
A powerdzsúszerrel nekem nincsenek ilyen lé problémáim, de valóban oda kell figyelni, hogy jól oda legyen passzintva a rostoskosár, különben hátrafele kidobálja a rostokat. Nekem nem a lé csurog összevissza, csak a rostok kenődnek fel a falra :) ami egy céklánál elég vicces. Ja és ha nem pucolom ki a rostkosarat azonnal akkor meg bepenészedik. Az én általam alkalmazott technológia, hogy zacsit teszek a kosárba és akkor csak a zacsit dobom ki. A szétszedése nem egy leányálom, de sztem nem rosszabb mint a többieké, illetve az újabb verzió kisebb, állítólag halkabb és kevesebb alkatérszből áll- ezt láttam is.
aha, turmixgép a jobbik fajtából, de így legalább minden benne marad a gyümölcsből. ha valaki ezt nem szereti, meg is szűrheti, én spec nem bánom, ha minden benne van. nézted a videókat? elég hamar ledarálja a gabonát, úgyhogy a gyümölcs nem lehet nagy ellenfél... közben találtam egy olcsóbbat ezt
powerjuicerem nekem is van, nem tudom, hogy a régebbi-e, de ez is 30 körül volt, ausztriában vettem. az a nyűgöm, hogy állati macerás elmosni+ az egész konyha úszik a gyümölcslében ha beüzemelem.
nekem van egy PowerJuicerem (a régi, a nagyobb) , abba konkértan bele tudok dobni egy egész céklagumót, vagy egy köteg répát, zellert egészben és secperc kicentrizi belőle a levet, száraz rostok meg hátra. Sztem, az jó gép, bivalyerős csak mióta bebeszélték nekem, hogy felsorrósodik és szétzúzza az enzimek nagy részét nem tudok nyugodni : ))) pedig egész kis komoly szerkezet, ráadáusl 30e-ért