Keresés

Részletes keresés

req999 Creative Commons License 2003.06.13 0 0 103
Nyilván nem mindegy.

Itt azonban olyan érzésem lett, hogy nem látok elég tisztán, és nem tudom, pontosan mi történt, mi ez az egész kifogásolós nyafogás a pénz körül. Gondolom elég világosan leírtam, hogy miért tartom abszolút korrektnek, ha valaki pénzt kér a tanításért (akármi tanításáért), de azt se gondolom, hogy csakis pénzzel lehetne fizetni, kompenzálni. Mégis, egyszerűbb, mert a pénz univerzális értékhordozó, könnyen átalakulhat szinte bármi másba, míg ismeretlennek nagyon nehéz értéket adni.

Előzmény: Elizabeth Stride (102)
Elizabeth Stride Creative Commons License 2003.06.13 0 0 102
" Aki a "pénzéhségbe" beleköt, az nézeteim szerint egyszerűen csak sznob, vagy hazudik. A mindennapi élethez pénz kell. A teát se adják ingyen."
Szerintem nem így kellene érteni a dolgot. Szinte minden eladó a világban, ha nem minden. De vannak olyan dolgok amiért nem szabadna pénzt kérni. Gondolom neked sem mindegy, hogy pénzért fekszik le veled egy nő vagy azért, mert tetszel neki. Úgy gondolom, hogy egy mester és tanitványi kapcsolat nem vehető meg pénzen.
Előzmény: req999 (90)
Léleklepke Creative Commons License 2003.06.13 0 0 101
Kedves Khaosmage!
Azt hiszem, félreértettél.
S. Nattefrost
Előzmény: Khaosmage (99)
req999 Creative Commons License 2003.06.13 0 0 100
Mindig lesznek fikázók. Na és? Gondolom jól tippelem, hogy a 99,999%-uknak csak a pofája jár, semmi más, és nagyon passzívan el is tűnnek a szürke semmibe, ahonnan előette őket a fene. Remek sport az ilyenek miatt idegeskedni, de komolyan venni őket... Minek?

Persze hogy nem mindegy, mit mennyiért adtok. Annyiért érdemes, amennyiért megéri a vevőknek úgy, hogy később is lesz motivációjuk veletek maradni. A jó parazita is "ésszel" működik, csak annyit vesz el, amennyi nem árt a gazdaállatnak. Ettől működik az egész. (Remélem, nem gázoltam bele nagyon a lelkedbe ezzel a hasonlattal, de én már csak ilyen szögletes vagyok és egyébként is utálom a nyarat. Is.) Kell hozzá egy kis kufárlélek, kereskedőhajlam, minél több tapasztalat, és kész. De mit kell ezen szégyellni?

Egy pillanatig se hittem, hogy annak idején, a hőskorban ücsörögtetek, aztán valamelyikőtök a homlokára csapott, hogy "hábazmeg, józsikám, alapítsunk egyházat, tuti biznisz!", és ezt komolyan is gondoltátok volna. A wicca bármennyire is divatos, rétegvallás. Errefelé egyszerűen kevés a (fizetőképes) érdeklődő. De mint korábban írtam, nyilván még így is megéri nektek, ha anyagilag esetleg nem is, különben nem csinálnátok. Én biztos nem szerveznék egyházat, mert így is elég az a zombiréteg, amelyik megtalál az "okosságaival" (időnként olyan leveleket kapok, hogy égnek állna a hajam, ha lenne :] -- ma például egy 16 éves "több éve sátánista" ifjonc írt, hogy szövetkezni akarna), de szerencsére nem is igénylem az ilyen társaságot.

A lelkesedésetek meg párhuzamba hozható a Linuxos megszállottakkal. Köztük is vannak hülyék meg próféták is. Amíg tetszik nektek, amit csináltok, fölösleges abbahagyni, és még kevesebb értelme van kívülállóknak magyarázni a bizonyítványotokat. A fikázók meg nem ritkán komoly hasznot hajtanak, tudtukon kívül.

Ámen.

Előzmény: Khaosmage (99)
Khaosmage Creative Commons License 2003.06.13 0 0 99
Kedves Svmmvm Bonvm!

Nyehh... sajnos ebben a tekintetben nem vagyok mentes a paranoiától :)) Ne haragudj, ha túlreagáltam volna a dolgot, és megértem, hogy (mivel eléggé lejáratták már ezeket a témákat), ezért van az egész "rontok-rontáslevevek" témának van némi Padrés mellékíze. Csak nekem pl. ez az egész dolog eléggé szívügyem - sokat dolgoztunk rajta.

Kedves Req999!

Arra akartam ezzel utalni, hogy mindig lesznek olyanok, akármilyen kedvesen, s nagyjából önzetlenül igyekszik az ember csinálni ilyen jellegű szervezetet, mindig lesznek olyanok, akik hangot adnak nemtetszésüknek (függetlenül attól, hogy ezt tapasztalatból teszik, lásd Léleklepke, vagy nem). A pénz egy eszköz, amit természetesen el kell fogadni, de szerintem nem mindegy, hogy miért, és mennyit. Fenntartom azon állításomat, hogy azért indítottuk el az egész szervezetet, hogy aki keresi az ezoterikát, és a mi utunkat is meg akarja tekinteni, az megtalálhasson minket. Nagyon sok időbe tellett, míg mi meg tudtuk találni, össze tudtuk gyűjteni azon forrásokat, információkat, amiket most megosztunk másokkal, és szeretnénk másoknak segíteni (pusztán azért, mert hasonló a "hobbink:)"), hogy nekik ez hamarabb menjen. A nevedből nem rosszindulatból vettem le a 333-at, hanem félreláttam, ezért bocsánatot kérek :)))

Kedves Léleklepke!

Az, hogy te a kezdő, fél évig tartó tanfolyamon úgy gondolod, semmi újat nem tanultál, és neked nem tetszett a tananyag, a te dolgod. Az, hogy te nem fogadod el, hogy az élethez szükség van pénzre, és elvárod, hogy mindenki mindent ingyen adjon neked, és pontosan úgy ahogy te elvárod, az is a te dolgod. Az viszont, hogy, azért, mert neked nem tetszik a csoportunk, minden fórumot megragadsz arra, hogy igyekezz lejáratni a szervezetünket, nem elfogadható. Hol van itt a becsület és a tisztesség, ami az Asatru alapja (ha jól tudom, te annak vallod magad)? Nem értem, hogy miért nem lehet békésen, csendben eltávoznod, levonni az esetleges konzekvenciákat, kivenni abból, amit tanultál itt, azt, amire szükséged van, a többit elvetni. Az, hogy a félévnyi tanfolyammal példálózol, azért fura, mert annak ellenére, hogy te megsértődtél, és otthagytál minket, bőven van még mit tanulni - de hogyan gondolnád a komolyabb dolgokat megtanulni, ha az alapokat nem kapod meg?

Nagyon szomorú vagyok, hogy ennyire vezérel téged a bosszúszomj csak azért, mert nem tetszik neked valami.

Mindenkinek minden jót!
Saddie

req999 Creative Commons License 2003.06.13 0 0 98
Bármely tanfolyam a közösségi élménnyel gazdagabb a magányos tanulásnál. Ez mindenképp extra, de nincs arra garancia, hogy ez jó vagy rossz, ezt mindenki maga dönti el.

Azt viszont nem értem, miért ne volna pénzzel kifizethető, hogy egy XY ember vállalja a tanítást, megszervezi a csoportot, biztosítja a helyszínt és persze a tudását, amit korábban úgy szerzett meg, hogy nem dolgozott (pénzkiesés), megvette a hozzávaló eszközöket (pl. könyveket), utazott miatta, nem ment el szórakozni. Ez tehát egy befektetés volt a részéről. A befektetett idejét tudássá konvertálta. Te erre vevő voltál, ezért fizetni is hajlandó voltál (gondolom nem volt kötelező odajárni). Az már más kérdés, hogy nem voltál elégedett a szolgáltatással.

Nem tudom, mi ez a nagy irtózás a pénztől. Így lesz belőle bálvány. Eszközből bálvány.

A szópárbaj-iszonyt se értem... Hát minek jársz kocsmába, ha nem inni meg cigarettájának füstjét szívni? :]

Előzmény: Léleklepke (97)
Léleklepke Creative Commons License 2003.06.13 0 0 97
Nem tudom...szerintem ez erkölcsi normák kérdése. Amikor elkezdtem azt a tanfolyamot, nagyon naiv voltam még, és azt hittem, hogy nyújt valami extrát azon az elméleti anyagon túl, amelyet véleményem szerint egy hét alatt meg lehet tanulni. Nagyot csalódtam.
Noha van pár dolog, amelyekhez érzéseim szerint konyítok valamelyest, soha nem jutna eszembe, hogy ezeket pénzért áruljam- mivel én is ingyér'kaptam ezeket. Pénzben legalábbis nem kifizethető ez.
Ismeritek a Symbolon kártyákat? Ez tulajdonképpen egy divinációs kis kártyajáték, a zodiákus jegyein keresztül mutat be élethelyzeteket, fejlődési stádiumokat. Ebben a játékban van egy kártya, a "Bika/Nyilas" kártyája: néhány fiatal szerzetest ábrázol, akik egy templom bejáratához visznek mindenféle drága ékszereket, s ezekért cserébe az ajtót őriző fazon beengedi őket a templomba. Nos, a tanfolyamról mindig ez a kártyalap jutott az eszembe.
Azt hiszem, hogy erről ennyit éppen elég mondanom. Meggyőzni úgysem fogjuk egymást, jó kis indexes szokás szerint úgyis csak a véget nem érő szópárbaj következik ezután. Viszont azok után, amit tapasztaltam, úgy éreztem: talán nekem is lehet különvéleményem arról, ami itt "Mágusszék" címszó alatt folyik.
Előzmény: req999 (93)
req999 Creative Commons License 2003.06.13 0 0 96
Nem volt nehéz kitalálni. :]
Előzmény: Fawn (95)
Fawn Creative Commons License 2003.06.13 0 0 95
Bingo.
Fawn
Előzmény: req999 (93)
Fawn Creative Commons License 2003.06.13 0 0 94
Akyra:

Akkor nem atomfizikát, hanem ami éppen tetszik. Csomó mindent tanítanak az egyetemen, amit simán meg lehet tanulni otthon is.
Bocs, de egyetértek Doodoo-val.

Fawn

Előzmény: Törölt nick (92)
req999 Creative Commons License 2003.06.13 0 0 93
Szerintem a lényeg szempontjából érthető, amit írt. Azért fizet az ember, hogy foglalkoznak vele. Azt az időt fizeti ki, amit a tanár annak idején a saját tanulására áldozott.
Előzmény: Törölt nick (92)
doodoo Creative Commons License 2003.06.13 0 0 91
Szia Léleklepke!

Az atomfizikát is meg lehet tanulni "megfelelő szakirodalomból", mégis oktatják az egyetemen.

A kérdésem csak az, hogy miért nem szedted össze Te? :)

Az iskola pedig nem TV, hanem interaktív és általában a "rejtett" tudásért kell fizetni - annak előbányászásáért pedig hiába pengetsz, azért tenni kell...

Előzmény: Léleklepke (86)
req999 Creative Commons License 2003.06.13 0 0 90
Kedvestiszteltdrága Khaosmage!

Miért gondolod, hogy meg kellene felelned a sátánisták és nemsátánisták elvárásainak? Egyáltalán miért merült fel benned, hogy bárkinek elvárásai lennének irányotokban? Ha a célközönségetek számára meggyőző a stílusotok és megfelelőek a programjaitok, tetteitek, sikeresek vagytok és jól megy a szekeretek.

A gonoszkodó mellékzöngét én is mindig ingyen adom, ez amolyan extraként felfogható valami. Érdekes, hogy bár cinikus stílusban fogalmaztam, a lényeget mégis sikerült leírnom: egy szervezet bármiféle megmozdulása reklám, a szervezet fejlesztését, gyarapítását célozza meg, akár úgy is, hogy az épp rendelő kollégátok egóját tápolja (és ezáltal az egész szervezet erősödik). Lehet, hogy ezt nem divat kimondani, de attól még így van. Aki szövetséget alapít, azért teszi, hogy hatalomra tegyen szert, hogy növelje az egóját, hogy karbantartsa a hitét és -- szerencsésebb, gazdagabb vidékeken -- elérje, hogy minden idejét a világnézetének szentelhesse.

Közösségek kialakítása az emberi természet része volt mindig, és a közösségek a szimbiózison alapulnak, azon, hogy a közösség tagjainak megéri a közösség fenntartása, mert ezért nekik megfelelő juttatásokban részesülnek. Az adok-kapok nagyban a "pénz" elnevezésű közvetítőeszköz használatával működik. Aki a "pénzéhségbe" beleköt, az nézeteim szerint egyszerűen csak sznob, vagy hazudik. A mindennapi élethez pénz kell. A teát se adják ingyen.

Az mindenesetre elég világos, hogy teljes nyugalommal adhatjátok ingyen a különféle szolgáltatásokat, hiszen ezzel magatokhoz toborozzátok az ezeket igénybe vevőket. Nagyon helyes! Minél többen vagytok és minél több a szimpatizánsotok, annál jobban megy a cég. Nincs is ezzel semmi gond. Csak fölösleges eljátszani az önzetlen adakozót és levonni a nevemből 333-at "gonoszkodva".

Előzmény: Khaosmage (83)
Léleklepke Creative Commons License 2003.06.13 0 0 89
Bszövről nincs infóm, a KWHE-nél szerzett tapasztalataimról beszélek.
Előzmény: svmmvm bonvm (88)
svmmvm bonvm Creative Commons License 2003.06.13 0 0 88
Mármint ki tanít, a bszöv?
Miféléket?
Előzmény: Léleklepke (86)
Léleklepke Creative Commons License 2003.06.13 0 0 87
Jáh, hogy senki ne vádoljon rejtőzködéssel: Nattefrost nicken ismernek páran.
Előzmény: Léleklepke (86)
Léleklepke Creative Commons License 2003.06.13 0 0 86
Az a legviccesebb, hogy olyan dolgok ellen kívánnak fellépni, hogy ilyen alapon önmagukat átkozhatnák ki először. Jó pénzért tanítanak, ráadásul olyan dolgokat, amelyeket kis utánajárással akárki összeszedhet a megfelelő szakirodalomból. Erre sajna későn jöttem rá, becsületből ültem végig a tanfolyamot (ha már a Kedvesem volt olyan jó, hogy kifizette azt a negyvenezer forintot...) Mindenkit csak lebeszélni tudok arról, hogy ilyen formában okkuljon.
Előzmény: svmmvm bonvm (85)
svmmvm bonvm Creative Commons License 2003.06.13 0 0 85
Igazad van!
Bár azon nem meglepő, hogy a bszöv kitagadta pádrét, azon csodálkozok, hogy az anyja még nem tagadta ki:)
Előzmény: Léleklepke (81)
svmmvm bonvm Creative Commons License 2003.06.13 0 0 84
Kedves Saddie:)
Magasabb rendűnek nem tartom magam senkinél (dr Morrell most biztos elnyomott egy röhögést:), és azt hiszem, a 'hülye' szót (szavat) nem használtam ebben a topicban sem senkire. Egy kis ironizálástól meg szerintem nem kéne senkinek a falnak rohannia, főleg, ha okod is ad rá. Sem a wiccát, sem a bszövöt, sem az érdeklődő embereket nézem le. De hadd élcelődjek már egy kicsit - főleg ha egy ilyen szakrális vezetők kerülnek a szemem elé, mint az ott lent:)
Előzmény: Khaosmage (83)
Khaosmage Creative Commons License 2003.06.13 0 0 83
Sziasztok!

Bocsi, nem vettem észre, hogy milyen gyorsan telik ez a topic.

Kedves Svmmvm Bonvm!
Teljesen elfogadható az az álláspontod, hogy te nem hiszel a rontásban, stb. stb., de úgy gondolom, hogy ettől nem leszel intelektuálisan magasabb rendű senkinél, aki viszont hisz benne. Egyszerű világlátási különbség, nem iskolázottság, meg IQ kérdése. Te nem találkoztál ilyennel, vagy ha igen, másként magyarázod, fogalmazod meg. Semmi baj nincs ezzel, de másokat a gondolkodásuk miatt lehülyézni szerintem beszűkült látókörre vall... ne haragudj, ha megbántottalak volna ezzel. Azt írod, hogy a "komolyabb körök" alatt az olyan embereket érted, mint pl. te. Mi nem azoknak igyekszünk segíteni, akik nem szorulnak rá, és gyökeresen más a világlátásuk, nem célunk a térítés.

Kedves Req666! (50. hozzászólás) Hajh... nehéz egyszerre megfelelni a sátánisták, meg a nemsátánisták elvárásainak is :)) Attól, hogy nem hiszünk a sátánban, még nem jelenti azt, hogy jók is vagyunk :)) Minden meggyőződésed ellenére nem az "első adag" van ingyen, hanem az összes többi is. Az ördögi (ja, nem, abban sem hiszünk :)) ) tervünket azonban valóban leleplezted, ha leszámítjuk a gonoszkodó mellékzöngét. A cél valóban maga az összejövetel, a hivatalosan meghirdetett program volt, mert az jó. Beszélgetni olyan emberekkel, akiket szintén érdekel az ezoterika, mint téma. Ennyi. Ugyanezért teázunk, meg járunk bulizni, meg minden egyéb. Megragadnám az alkalmat, hogy mindenkit, aki rólunk nyilatkozik, hogy ilyen pénzéhesek, meg olyan térítősök vagyunk, szeretettel meghívjak a teljesen semleges helyen tartott teázásra. (75. hozzászólás) Sajna a Banyatanya el van lőve, az Oktogonnál van egy kb 10 négyzetméteres boltocska ezen a néven...

Kedves Azirafael!
Az idők változnak. A Mágusszék kezdeményezést meg kellett lépni, és mivel ezt mind az MBSZ, mind a KWHE magáénak érzi, kiállunk a közös cél mellett. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az összes többi célunk / technikánk és a gondolkodásunk elkezdene összemosódni. Ők olyanok, mi meg ilyenek vagyunk. Mindegy hogy egyetértünk-e avval, hogy a másik mit hogyan csinál, itt szükséges az összefogás. "Szakmai" (hah, míly fellengzős :)) ) szempontból ugyanúgy két elkülönült szervezetről van szó.

Mindenkinek minden jót!
Saddie

Jericho... Creative Commons License 2003.06.12 0 0 82
Most már sosem tudod levakarni ezt magadról!
Sátánista vagy és kész.

Ja és őrült:)

Előzmény: svmmvm bonvm (74)
Léleklepke Creative Commons License 2003.06.12 0 0 81
Sziasztok! Ugye, nem haragszotok meg érte, ha az erdeti topikról ejtenék pár szót (szavat)? :)))
Szerintem egy ilyen históriát nem valami etikus a nyilvánosság elé tárni, kiváltképp nem ilyen intim részletekkel megtűzdelve. Az, hogy Padre nyilvánosan gyalázkodott, és nyilvánvalóan hiányos tudását üres fenyegetőzéssel próbálta kompenzálni, csak őt minősíti; kicsit hasonlít ez a "tehetségtelen színésznő" attitűdhöz, melynek lényege: "az sem baj, ha rossz kritikát írnak, mert legalább van szó rólam a médiában". Azonban az, hogy a Boszorkányszövetség ezt a saját ügyeként kezeli, azért felemás, mert tudomásom szerint Padrét már 1996-ban eltanácsolták a szövetségből.
Emellé, de ez már teljesen a privát véleményem: az igazi mágus nem hirdeti magáról, hogy kicsoda, pláne nem könnyű megélhetési forrásként kezeli tudását, képességeit. Padre abban a fantasztikus zöld selyemruhácskában, amelyben a nyilvánosság előtt mutatkozni szokott, valami nevetséges. Rituális klepetyusban az ember rituálét csinál (ha tud egyáltalán ilyet:)))), ugyanúgy, ahogyan nem szoktak az emberek szmokingban elmenni a gyárba dolgozni, vagy ócska farmerben és ocsmány pólóban állófogadásra menni:)))))))))))
svmmvm bonvm Creative Commons License 2003.06.12 0 0 80
Majd előveszem a lui pádre meditációs kazettáimat, vagy a baranyai fakír felvételeit:)
Előzmény: req999 (78)
req999 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 79
Rájöttem! Hexen--slussz! Vagy: hexenanslussz!

Ahogy Rejtőnél mondják: a felével benne vagyok! :]

Előzmény: svmmvm bonvm (77)
req999 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 78
Koncentrálós táborokban nem vagyok valami jó, más szakembert javaslok. Deazér...
Mit áruljak emelt díjjal? Ehhez meg kéne tanulnom annak az ördögi szerkentyűnek a használatát, amit ezidáig oly sikerrel elkerültem. Megéri az nekem?

Az offolásnál meg máskor ne a könyveidet, hanem a bélyeggyűjteményedet mutogasd! Bár... aki nem olvas sátánista könyveket, azzal lehet, hogy nem is érdemes kezdeni. :]

Előzmény: svmmvm bonvm (77)
svmmvm bonvm Creative Commons License 2003.06.12 0 0 77
Banyatanya? Nem tudom, ez valahogy nem igazán tükrözi azt, hogy ez nem sima hanem egy koncentrációs tábor.
A szakrális vezetővel meg nem az a baj, hogy ilyen tulokfejjel érzi jól magát, sőt voltaképpen semmi bajom vele. Elvégre mindketten üzletemberek lennénk - ugyan eltérő szegmensben munkálkodunk.
Jut eszembe, a scythera is mehetne valami ilyen emeltdíjas sms szolgáltatás (az archív üzenőpaneled alapján simán:) na, mit kapok az ötletért?:)

Az offal meg a mentalitás ütött szíven kissé.
-Őrült vagy!
-Nem vagyok őrült.
-Persze, minden őrült ezt mondja.
-Akkor őrült vagyok.
-Ugye mondtam!

Előzmény: req999 (76)
req999 Creative Commons License 2003.06.12 0 0 76
Nyehenc... :] Ez a kép teljesen az "uram! vegye meg ezt a szép kést!" kategória. Ha meg egyenesen egy Főtulok kínálja, udvariatlanság volna visszautasítani. :]

A frappáns néven elkezdtem gondolkodni, ha valami az eszembe jut, leírom. A Banyatanya túl gagyi?

Az offon meg mit nem értesz? NEM olvas sátánista könyveket. Van olyan. :]

Előzmény: svmmvm bonvm (74)
svmmvm bonvm Creative Commons License 2003.06.12 0 0 75
Olvasd el te is az előző postot! Már biztos tudod, mit kell tenned:)
Előzmény: Azirafael (73)
svmmvm bonvm Creative Commons License 2003.06.12 0 0 74
Persze, persze:) De már elmúlt.:)
Átok-ügyben jó helyen keresgélsz, egy jelképes összegért (elég, ha az egyik vesédet adod el) szívesen leveszek rólad mindenfélét. El se hinnéd, mennyi átok van rajtad! Csoda, hogy még élsz! (Meg persze a többiek is!)
Szóval nézz mélyen a hipnotikus szemembe


koncentrálj, és küldj el egy smst a 06-90-3-156-667 számra ÁTOKLEVÉTEL szöveggel (333Ft+áfa)
(Megj. ugyanitt KÖTÉS XY és RONTÁS XY szolgáltatások is élnek!)
Meg még gondolkozunk egy önköltséges tábor beindításán is, ahol lehet jól koncentrálni, már csak valami frappáns név hiányzik. Hozzá.

Off
Kis partit rendeztünk a minap, az egyik vendég betévedt a szobámba, és megtalálta Wass Alberttől Az Antikrisztus és a pásztorokat.
-Te tényleg sátánista vagy?
-Dehogy vagyok, ez a könyv egészen másról szól. A kommunista megszállás Erdélyben stb stb olvasd csak el!
-Nem olvasok sátánista könyveket.
- :-/ ?

Előzmény: req999 (72)
Azirafael Creative Commons License 2003.06.12 0 0 73
Én is tájékozatlan vagyok, inkorrekt és minősítem azokat, akik belépőjegyet árulnak a magasabb szellemiséghez...Megérdemlem a rontást meg az átkot ezerszeresen is:)))))
Előzmény: svmmvm bonvm (71)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!