Keresés

Részletes keresés

nettomazsola Creative Commons License 2009.11.07 0 0 964
" körzeti doki megszállott Eukanubás"

hat ERRRÖL van szo, ezt ugatom mar evek ota.
a topikinditoban is leirtam ... az orvosok ( ember is, a joedesanyjat parnak) egyszerüen " biznisz orientaltak" es nem az az elsö, h meggyogyitsanak.
minden orvos mastol kap jutalekot es akkor azt a tapot, azt a gyogyszert fogja nyomni.
itt kezdett nekem az egesz tap dolog elöször gyanus lenni ( es ket nyomorek kutya utan ...)


ha masik orvoshoz mentel volna akkor az meg megszallott akarmilyenes es meggyözött volna, h az eukanuba a nem jo, vegyel royal canin-t v a fene tudja mit.

en akkor hinnek el barmit orvosnak, ha biztos lennek benne, h semmifele erdek nem füzi egyik v masik taphoz.
mondjuk, tapot akkor sem etetnek soha eletemben fejlödesben levö kutyaval.
2 ev utan, kiegeszitesnek, vesztartaleknak oke.

Előzmény: secperc (961)
jingo Creative Commons License 2009.11.06 0 0 963

Sziasztok!

 

Ha van valakinek felesleges,közepes testű,halra-bárányra allergiás kutyának való szuperprémium tápja,átvenném(Acana,Eukanuba Medium Adult,Orijen Adult,Belcando  stb).

15,18 vagy 20 kilós tápért adnék egy 120 literes,jó állapotú,másfél éves,fagyasztó nélküli Zanussi hűtőt.Értéke 20 ezer ft.

A hűtő felesleges(3 van),és lehet,hogy valakinek pont jó lenne,akinek viszont felesleges táp van.

Budapesti vagyok.

 

06 30 3180868

este 20-23 óra között

 

secperc Creative Commons License 2009.11.06 0 0 962

 

Egy pár kép a teljesen gyógyult Berryről:-)))))))

secperc Creative Commons License 2009.11.06 0 0 961

Szia Mazsi!

 

Mi lenne az eredménye?

 

Ez, ami az enyém, hogy végül is megállapitották, hogy mire allergiás, de

 

MILYEN ÚTON ÉS MILYEN ÁRON??????

 

Legszivesebben elmennék a körzeti dokihoz, elvinném az összes leletet, meg számlát és a pofájába dobnám az egészet, de félek, hogy be is húznék neki egyet, igy inkább soha többé nem megyek oda.....

 

Az a baj ezzel, hogy látod a körzeti doki megszállott Eukanubás. Amikor berry kicsi volt, akkor is azzal akarta etetni, és most, hogy beteg lett, most is rögtön az Eukanuba gyógytápját ajánlotta - mit ajánlotta - kötelezővé tette!!!!

Szóval, ha magamtól nem jövök rá, hogy valami nem stimmel akkor ma már neki köszönhetően nincs kutyám....

 

Magamat is hibáztatom azért, hogy nem előbb léptem másik orvoshoz, de annyira biztam benne, mert a kaján kivül - amit végül is én magam megoldottam - áttértem a főzésre - csak oltani kellett Berryt és azt meg tudta.

Láttam én, hogy fogy a kutya, meg nem igazán jó a kedélye sem, meg vakar is, de azt gondoltam, hogy azért nem eszi meg a tápot, mert nincs semmi ize, hypoallergén - ergo ki van belőle vonva minden izfokozó, vagy bármi, ami ehetővé tenné azt. Gondoltam, hogy majd most a kutya érdekét szem előtt tartva - rászoktatom a tápra, mert muszáj - de nagyon szégyenlem magam, hogy én, aki még a széltől is óvom úgy vigyázok rá - nem figyeltem eléggé a jelekre, amiket produkált.

 

Szóval sosem bocsájtom meg magamnak a késlekedést, én is hibás vagyok, hogy eddig fajultak a dolgok.....

Előzmény: nettomazsola (957)
secperc Creative Commons License 2009.11.06 0 0 960

Szia Tücsi!

 

Mindenképpen vidd el a Dr. Túri Árpdhoz - aki egyébként Dunaújvárosban is rendel!!! - a klinikára Dunaföldvárra!!! Ott van labor, Rtg. és minden, ami kell. Jobb, ha inkább 2 orvos is látja, vagy 3, mint csak az az egy aki esetleg félrekezeli, vagy

 

PRÓBABABÁNAK HASZNÁLJA, MINT AZ ÉN KUTYÁMAT IS ANNAK HASZNÁLTA A KÖRZETI ÁLLATORVOS!!!!

 

Elrettentő példának idemásolom, hogy az allergiából hogyan lett ilyen súlyos állapot:

 

A baj a következő volt: amikor Berryről kiderült, hogy allergiás, a körzeti doki leállittatta az eddigi kajáját, mivel, hogy szürjük ki a csirkeallergiát. Igenám, de nem lett volna szabad egy késvágással ezt megtenni, hogy egyik nap még főtt kaja, a másikon meg már hypoallergén táp:-((( Fokozatosan kellett volna, ugyanis a kutya szervezete, bélrendszere megszokott egy etetési formát (ez ugyanolyan hiba volt, mintha egyik napról a másikra másik tápra állunk át) - és ha ezt a megszokott formát minden átmenet nélkül lecseréljük, akkor a belei megrenyhülnek, a perisztaltika nem megfelelő és a vastagbél rácsúszik a vékonyra!!!! A két bélfal között pedig pang a kaja, és toxinokat termel. Ha nem viszik idejében orvoshoz a kutyát még bele is pusztulhat, vagy pedig azonnali műtéttel ki kell vágni a fertőzött bélszakaszt!!! Azért is került Berry éjszaki őrizetbe, hogy lássák nem kell-e másnap megmüteni!!!! Szerencsére azt megúsztuk. Kapott gyógyszert és egy gyógykonzervet - amit naponta 5x-i étkezéssel 2 kanál konzerv + 2 kanál főtt rizs adagokban kellrtt etetni a kutyával. Olyan volt mint egy kisbaba......

 

Egyáltalán nem biztos, hogy csirkeallergia - mintahogyan nálunk sem az volt!!! Kiváltó kajának nyulat adtam neki a gyógyulási időszakában, még jó, hogy nem sokszor,

 

MERT ARRA VISZONT TÉNYLEG ALLERGIÁS!!!

 

Szóval vidd el éhgyomorra, mert vért biztosan vesznek tőle, és ha megröntgenezik akkor altatják is - ne hányjon az altatótól. Viddd el a gyógyszereket, amiket felirt a másik doki, és feltételnül csináltasd meg a tesztet!!!!!!!!!!!! Lehet, hogy most nincs olyan állapotban a kutyud, hogy a teszthez vért lehessen venni tőle, látod nálunk is mennyit kellett várni, amig le lehetett venni a vérét okt. 21-én vették le, és azért aug közepe meg október vége között is volt 2 hónap. Csak akkor veszik le a teszthez a vért, ha a kutya állapota megengedi. legyengült, hányó kutyától nem veszik le!!! Én már az utolsó stádiumban voltam, majdnem műtét lett a vége, és ha nem viszem időben, akár még egy napot is várok, teljesen összecsúsznak a belei. Nálad is pont most van az a dolog, hogy eddig tápot evett, és most hirtelen egy késvágással átálltál a főtt kajára!!! Kérlek vidd el a hét végén feltétlenül a klinikára mert most már ÉN AGGÓDOK ÉRTE, DE NAGYON!!!!

 

Látod mi mennyi kinlódtunk aug. 14-én vittem először orvoshoz, és most nov. 6-a van, 4-én jött meg a teszteredmény. Ne bizz semmit a véletlenre, hidd el, hogy teszt nélkül csak találgatnak. Igy legalább biztosan tudom, hogy mit nem adhatok neki enni.

 

Lehet, hogy túlreagálom a dolgot és rémeket látok, de hidd el, nagyon frissek és nagyon rosszak az élményeim......

Előzmény: _tücsi_ (959)
_tücsi_ Creative Commons License 2009.11.06 0 0 959

Sziasztok!

 

Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget, hozzászólást. Megpróbálok összeszedetten válaszolni. :)

Szóval, tegnap vissza vittem Bodzát az orvoshoz, megkapta a második antibiotkum adagját, meg valami étvágy növelőt, ezen kívül kapott egy cerucal nevű gyógyszer amiből tegnap és tegnap előtt kellett beadni egy negyedet, valami savmegkötő gyógyszert, és egy harmadikat (nem tudom a nevét, otthon megnézem és leírom).

Azt mondja az orvos szte. két lehetőség van:

A vakarózás valamilyen allergiára utal az nem kétséges. Ő is azt mondja amit a Te orvosod secperc, és amitől úgy óvsz, hogy zárjuk ki először a csirkét az étkezéséből. Mivel most már nem nagyon akar semmit megenni, ezért tegnap nyulat vettem, azt finom levesként megfőztem azt megette.

Kérdeztem az allergia vizsgálatról, azt mondja azt nem ajánlja, mert csak akkor van értelme, hogy ha éppen nagyon durva allergiás időszaka van, akkor lehet a legjobban kimutatni, és most adott neki az allergiájára valami enyhe szteroidot, amit ha kiderülne pl, hogy allergiás valamilyen pollenre, az ellen ugye nehéz védekezni, vagy bármi más anyagra, amit nem nagyon lehet kikszöbölni, hogy ne érintkezzen vele, akkor is azt adna neki.

Szóval van az allergiás tünetek enyhítésére, megszüntetésére lehetőség, ezt majd biztos a te orvosod is elmondja.

A hányásos probléma nem az allergia miatt van, mert a hányás nem tünete az allergiának. Úgy néz ki refluxa van, amit helyes táplálással, gyógyszerezéssel akár teljesen helyre is lehet hozni de az egy hosszabb folyamat, most bízunk benne, hogy helyrejön főzöm neki a nyuszit, bárányt, rizzsel, zöldségekkel, csirkét azért továbbra sem adok és meglátjuk mi fog történni. Azt hogy ilyen rossz lett az állapota most az gyomorrontás nagy valószínűség szerint, mert én jól bezábaltattam marhahússal és nem nagyon bírta megemészteni.

 

Hát összegezve ennyi, de secperc megfogadom a tanácsod, és elég szerencsés helyzetben is vagyok, mert én Dunaújvároból származom, és hétvégén most megyek is a szüleimhez, onnan Dunaföldvár ugye egy köpés. El fogom vinni Bodzát.

 

 

nettomazsola Creative Commons License 2009.11.06 0 0 958
kutyanak nem jönnek be az "emberes" allergiagyogyszerek?
en majd 30 eve vagyok allergias, de miota az uj gyogszerek megjelentek, siman kibirhato.
Előzmény: secperc (956)
nettomazsola Creative Commons License 2009.11.06 0 0 957
arra lennek NAGYON kivancsi, h az a sok kutya aki "ranezesre" ilyen olyan allergias, es csak a kurvadraga TAP-oktol fog meggyogyulni ( aztan vagy nem ...) azoknak mi lenne az allergiateszt eredmenye?

en teszt nelkül semmilyen allergiaban nem hiszek.
baratnöm kislanyanak volt "vmi" baja. van otthon 2 macska. mondtam, h meg ne mondja az orvosnak, mert akkor minden tovabbi vizsgalat nelkül a macska lesz a bünös.
csinaltak tesztet es a macskaknak semmi köze a fulladashoz. szerencsere.
de hany haziallatot csapnak el otthonrol, mert "allergias" ra a gyerek...
Előzmény: secperc (955)
secperc Creative Commons License 2009.11.05 0 0 956

Füre, fára allergiás, hát a fákat nem vághatom ki, és nyilván akváriumban sem tarthatom:-))))))))

De gondolom ezek szezonális dolgok, igy csak a diófa és a mogyorófa az, ami hétköznapi, a többi növény különleges, nem hiszem, hogy van a kertünkben és a tanyán. Terepre eddig sem vittem, majd látjuk a következő szezonban. Most teljesen tünetmentes, nem vakaródzik, majd látom tavasszal és nyáron, hogy ha a kaja kielégitő, akkor mennyire viseli meg az immunrendszerét a fü + a fa.

 

Mondd még mit tehetnék?:-)))

Előzmény: nettomazsola (954)
secperc Creative Commons License 2009.11.05 0 0 955
 Sziasztok!

 

Megjött Berry allergiatesztjének eredménye.

 

A csirkére pont NEM allergiás!!!

 

Igy tök felesleges és költséges volt az egész cirkusz, amin átmentünk:-(((((((

Allergiás viszont kb. 20 féle növényre, fára, fűre, bokorra. A kajákból a nyúlra, tojásra, szójára, burgonyára, céklára, borsóra. Úgyhogy abban maradtunk a dokival, hogy etessem úgy, mint eddig a főtt kajával, és egy kis változatosságot azért vigyek az étrendjébe bárányos, pulykás, kacsás, konzervvel, vagy főtt formájukkal. S hogy ne legyen annyira egyoldalú az étkezés és kapja meg a vitaminokat és ásványi anyagokat, igy kap étrendkiegészitőt, még nem tudom milyet, ott még nem tartunk. Szóval ennyi, és ha rögtön ezzel kezdem, akkor csak 10 napot szenvedünk és utána lehet célirányosan kezelni. Na mindegy lényeg, hogy most már jól vagyunk, visszahiztuk a 40 kg-kat és teljesen egészségesek, jókedvűek vagyunk.

 

Mazsikám ezt én sem értettem, és még ma sem értem. Költségkimélés céljából akarta az első doki az allergiateszt árát megspórolni, de engem nem kérdezett meg, hogy akarom-e, van-e rá pénzem és igy továb. Úgyhogy hülye voltam és hagytam, hogy megtegye, nem vittem el máshoz, mert biztam benne.

Nem gondoltam, hogy ide jutunk:-((((

Berry továbbra is főtt kaját kap, csirkét, bárányt, halat, pulykát, kacsát, marhahúst, disznóhúst főzve és sütve rizzsel és tésztával, répával és amit még megeszik és lehet neki enni. Ha nem akkor konzerv formájában ugyanezt kapja. Még étrendkiegészitőt kell kapnia amiben meg vannak az ásványok, vitaminok és nyomelemek, azt még nem választottuk ki a dokival, ez még hátra van. De Berry jól van, elérte a 40 kg-ját és vigyázok rá nagyon. Tápot továbbra sem eszik - úgy mint ahogyan eddig sem ette. A konzervben is megnézem, hogy van-e szója benne. Vigyázok rá nagyon.

Előzmény: nettomazsola (954)
nettomazsola Creative Commons License 2009.11.05 0 0 954
nem ertem, h ha egy orvos allergiara gyanakszik akkor miert nem csinal elsö lepesnek tesztet?
emberekkel igy szoktak ... gondolom kutyanal is bevalna.

ha füre - fara allergias akkor mit csinalsz vele? akvariumba nem tarthatod?

csomo kutya (ember) allergias szojara es az szinte minden tapban van.

most akkor mit eszik Berry? hogy van?
Előzmény: secperc (953)
secperc Creative Commons License 2009.11.05 0 0 953

Szia Tücsi!

 

Irtam volna mailt, de nem publikus a mailcimed, ezért csak reménykedem, hogy olvasod SOS!!! a fórumot.

 

LÉNYEG: NE KISÉRLETEZZ HÁZILAG !!!! LÁTOD ÉN ORVOSI UTASITÁSRA KISÉRLETEZTEM ÉS HOVA JUTOTTUNK!!!

 

Nem tudom, hogy hol laktok, de 2 kórházat is javasolok, mindkét helyen kezelték Berryt és most már jól van. Az egyik vecsésn van a másik Dunaföldváron.

 

www.sahinklinika.hu  és www.dunafoldvar.net

 

Mindkét helyen kiváló orvosok vannak és Berry megmenekült.

Másik dolog: az allergológiai vizsgálatot elvégeztettük az 50.000 forintba került.

De ha mindjárt ezzel kezdünk és nem hallgatok a körzeti állatdokira, és a kisérletezéseire - most nem irom le mégegyszer, hogy mi volt, a hozzászólásaimban megtalálod - akkor megmenekültem volna további 150.000 HUF kiadástól és célirányosan kezelték volna a kutyát -  RÖGTÖN !!!! - 10 nap múlva van eredmény a vérvételtől számitva - és nem kellett volna végignéznem a kutya szenvedését és azt, hogy lefogyott 6 kg-ot 1 hónap alatt. Sürgősen vidd orvoshoz, ezek közül bármelyikhez, vagy olyanhoz, aki allergiatesztet tud csinálni, mert az én kutyám majdnem belehalt a kisérletezésbe:-(((((((((

 

Az allergiateszt eredménye: kb. 21 féle fűre, fára, növényre allergiás, és az ételek közül a nyúlra, a tojásra, a szójára, a borsóra, a céklára, cirokra, stb. Nem sorolom fel, de a lényeg az, hogy amire a körzeti doki gyanakodott, hogy csirkeallergiája van - és ezért átálitotta kisérleti tápokra - arra NEM allergiás!!!

 

KVÁZI TÖK FELESLEGESEN DOBTAM KI EGY RAKÁS PÉNZT HYPOALLERGÉN TÁPOKRA, AMIT A KUTYA MEG SEM EVETT - MEG A KÓRHÁZI KÖLTSÉGEKRE ÉS AZ IDEGESKEDÉS - EZT MIND MEGSPÓROLHATTAM VOLNA MAGAMNAK, HA RÖGTÖN AZ ALLERGIATESZTTEL KEZDEK!!!

 

Nem tudom, hogy vagy eleresztve anyagilag, de mindenképpen erre szedd össze a pénzt, mert sokkal többe kerül a nulláról visszahozni a kutyát!!!!!

Majd értesits lécci az itt lévő mailcimemen, hogy mi történt.

Ne késlekedj, mert ez a másfél hónap is már csoda, hogy túlélte!!!

Berry is 1 hónap után kezdett el hányni, de még a vizet is kihányta - akkor kezdődött a kálváriánk. A Te kutyád lehet, hogy tápallergiás, netán valamelyik alkotórészére, de az allergiatszet nélkül sosem tudod meg, hogy mire.

 

Kérlek tanulj az én példámból és cselekedj....gyrosan!!!!!

 

 

Előzmény: _tücsi_ (952)
_tücsi_ Creative Commons License 2009.11.04 0 0 952

Sziasztok!

 

Secperc, nagyon hasonló az általad leírt eset, ami nem végződött túl jól, mint az, amin most mi megyünk keresztül. Nekem egy 2 éves havanesem van. Kb. 1.5 hónapig nem volt semmi baj, többnyire száraztápot evett, általában royal canint vagy hillst, de ezenkívül mindefélét megevett, nagyon jó étvágyú kutyus volt. Már régebb óta felfigyeltünk rá, hogy többet vakarózik a kelleténél, és főleg, hogy elég sokszor előfordul, hogy a fenekét húzkodja a földön, de azt bűzmirigy problémának tekintették elsősorban az orvosok, csak akkor lett gyanús a dolog, amikor a bűzmirigye ürítése után sem múlt el ez a vakarózás, és elkezdte a lábait is rágcsálni, ez volt kb 1.5 hónapja. Ezzel egyidőben kb. elkezdődött a rendszeres hányogatás, először hetente, és egyre sűrűbben, most kb két naponta. Én rögtön ételallergiára gyanakodtam, amikor elkezdett hányni onnantól kezdve nem hajlandó megenni a száraztápot semmilyen formában, típusban, ízben. Ezekhez a tünetekhez párosult egy elég aggasztó kedvtelenség, már már depresszió, de ehhez hozzá tartozik, hogy én ebben az időszakban 13-14 órákat dolgoztam, soha nem voltam szinte otthon és a kutya nagyon erősen kötődik hozzám, illetve, hogy pont akkor múlt el a tüzelése, és az álvemhesség tüneteit is elkezdte produkálni.  A párom elvitte orvoshoz, aki azt mondta most több tünetegyüttest felsoroltunk, ami különböző betegségeket jelenthetnek. A vakarózás allergiára utal, arra adott neki valami enyhe szteroidot, amitől majdnem felrobbantam amikor meghallottam, mert én nem engedte volna bedani neki. Ettől aztán annyit ivott és pisilt mint egy ló, a lábrágása elmúlt, de a fenékvakarása nem mondhatnám, hogy sokkal jobb lett. Csinált egy vérvizsgálatot ami negatív lett, én meg elkezdtem neki marhát főzögetni, amivel talán enyhült a hányás egy időre, de most megint ugyanott tartunk. Tegnap este szín marhát kapott, éjszaka az egészet kihányta. Holnap viszem vissza az orvoshoz, nagyon remélem, hogy előrébb jutunk, eléggé aggaszt a dolog, hogy Bodza nincs túl jó passzban és aggódom is, hogy mi a fene lehet ez.

 

Secperc tudnál nekem tanácsokat adni? Mit tegyek szted? Kit javasolsz, melyik orvoshoz vigyem a picúrt?

 

Előre is köszönöm!

 

secperc Creative Commons License 2009.10.13 0 0 950
 

Sziasztok, szia Mazsi!

 

Nem volt egyszerű Berryvel ez a 3 hét, de azt hiszem a nehezén már túl vagyunk. Most a doki még irt fel neki Polyb-t, hogy jobb étvágya legyen, de a tápot változatlanul nem eszi meg. Még a gyógytápot sem!!! Főtt kaját kap, (pulykát, nyulat, halat, bárányt) rizzsel  + még a gyógykonzervből egy keveset hozzá. Csirkét nem kap. Az allergiateszthez a vért a jövő héten veszik le tőle. Még vakaródzik változatlanul, de már nem olyan intenziven.

Remélem, hogy nem kajaallergiás, ez valami szörnyű, hogy még mindig a sötétben tapogatódzom:-((((

Sosem bocsátom meg magamnak, hogy nem vittem el másik orvoshoz is, hanem hallgattam arra az egyre.....

Előzmény: nettomazsola (949)
nettomazsola Creative Commons License 2009.10.05 0 0 949
??
Előzmény: secperc (947)
nettomazsola Creative Commons License 2009.10.02 0 0 948
egy olyan allatorvos ( nögyogyasz, fogorvos, stb) KINCS akiben meg lehet bizni.
en is poklokat jartam meg, mig vegre vki megoperalta a kutyamat.
nekem a "juhasz klinika" nem jött be ... es akkor nagyon finom voltam.
draga, arrogans, nagykepü, es mindig azt ereztem, h hülyenek neznek.
pedig akkor labijuk volt ... es ismerös allatorvoshoz mentem a klinikan belül, de ez se segitett.
nekem az egyetemen a Dioszegi az etalon.
Előzmény: secperc (947)
secperc Creative Commons License 2009.10.02 0 0 947

Szia Mazsi:-))

 

Még nem derült ki, mert sajnos mnég nincs Berry olyan állapotban, hogy vért tudjanak venni a teszthez. Azt ugyanis csak akkor lehet, ha teljesen egészséges, nincs a szervezetében gyulladás és a szeme is rendbe jött. Majd beszámolok. Alább irtam egy részleteset olvass vissza. Jól megszivtam, ezt sosem bocsájtom meg a körzeti dokinak, mig élek......

Előzmény: nettomazsola (943)
secperc Creative Commons License 2009.10.02 0 0 946

Sziasztok!

 

Én sem gondoltam volna, hogy ennyire súlyos lesz a helyzet:-(((((

 

Szóval most hol tartunk: már 4 napja nem hányt Berry, naponta 5x kap 2-3 kanál rizst az általatok ajánlott Hill`s Presciption Diet i/d pulykás konzervvel - melyből szintén egy negyedet kap alkalmanként. Eddig a klinikán vásárolt konzervvel együtt vasárnap este óta 8 db fogyott el, azaz 2.960 gramm összesen.  Alkalmanként igy kb.18,5 dkg konzervet kap. Egyenletesen adagolom, szerdán az utolsó esti adaghoz már kapott egy pár falat főtt csirkemellet is, mert az itteni doki  - Dr. Sahin Állatklinika Vecsés  dr. Tóth Tibor - az mondta, hogy vissza kell szoktatni majd lassan az eredeti táplálkozáshoz. Nyilván majd ha újra csak főtt kaját eszik, akkor a megfelelő étrendkiegészitőt veszek majd a dokinál. Ha pedig allergiás mégis a csirkére, akkor más húst fogunk kitalálni főzés céljából.

A széklete rendben, normális szinű, szagú és állagú.

Berry nagyon éhes, mindig többet enne, mint amennyi jár neki, különösebb gyomormegterhelés nélkül:-)))) 

Érdekes annyira mégsem, hogy tápot egyen:-)))))) Pedig csak egy szemet próbáltam meg adni a Hill`s bárányosából:-)))

Tegnap voltunk kontrollon a dokinál. Mindent rendben talált, és a továbbiakban is igy kell folytatni az etetést, lassan és sokszor keveset, mindaddig, amig rendbe nem jön. Sajnos nagyon lassú és bonyolult folyamat, mert az emésztőrendszer megbetegedése a legrohadtabb a kutyáknál.  Egyébként azt el is felejtettem megirni itt a nagy kavarodásban, hogy a doki bolhacsipés nyomokat talált a bőrén (amit nem is igen értek, mert 2 db Exspot van rajta havonta frissitve + Preventic nyakörv volt folyamatosan rajta, amig aug. 14-én le nem vetette róla a körzeti doki, hogy hátha arra is allergiás) - úgyhogy nem kizárt, hogy a bolhanyálra allergiás a kutya és a kajáltatást azt csak ellőtték nála:-(((( Kapott Advantixot is még hétfőn. Mondjuk az allergiára utaló fülgyulladása még fennáll, de kezeljük, ugyanúgy, ahogyan a kötőhártya gyulladását is. A klinika által adott Pro-Kolin paszta ma fogyott el, reggel kapta meg az utolsó 3 ml-es adagot. Egyenlőre ennyit tudok irni, most már nem annyira lelakott a kutyu, mint eddig volt és az elmúlt éjszaka volt az első péntek óta, amit nyugodtan végigaludtunk mindannyian:-)))

Igérem, hogy folyamatosan be fogok számolni az eredményekről, és a haladásról.

Én is nagyon kiváncsi vagyok, hogy akkor most tök linkre tette gallyra a körzeti doki a kutyámat az egyik napról a másikra való kajamegvonással, vagy tényleg az ételre lesz allergiás, hamarosan kiderül, mert amilyen gyorsan csak az állapota engedi, megejtjük a vérvételt az allergológiai vizsgálathoz. Legközelebb 1 hét múlva megyünk kontrolra, addig ugyanez a terápia....

Előzmény: Töti77 (945)
Töti77 Creative Commons License 2009.10.02 0 0 945

Jézusom! Nagyon durva, amit írtál, nem csodálom, hogy kivagy. Azt hallottam, hogy nem jó hirtelen váltani kaját, de nem gondoltam volna, hogy ilyen súlyos problémákhoz vezethet. :(

 

Remélem hamarosan rendbe jön a kutyusod, jobbulást kívánok neki.

Előzmény: secperc (942)
nettomazsola Creative Commons License 2009.10.01 0 0 944
tavasszal?
Előzmény: kriseva (941)
nettomazsola Creative Commons License 2009.10.01 0 0 943
ez tenyleg remalom ...
es akkor most kiderült, h tenyleg mire allergias??
Előzmény: secperc (942)
secperc Creative Commons License 2009.09.29 0 0 942
 Sziasztok!

 

 

Sajnos ez a hétvégém olyan volt, mint egy rémálom. Megpróbálom leirni, hogy mi miért történt, nem tudom, hogy fog-e sikerülni szabatosan mindent beleirni kronológiai sorrendben, sőt levonni az ok, okozati összefüggéseket.

Már sokszor panaszkodtam, hogy Berry nem eszik. Pénteken lementünk a tanyára és már pénteken este 10-kor Berry kihányta a reggel adott kaját, közötte emésztetlenül!!! (14 órai gyomorban levés után!!!!) - tápot. Na akkor este még nem gondoltam semmi rosszra. Másnap szombaton reggel már nem evett és nem volt a régi. Nem volt vidám, nem játszott, nem apportiroztunk, vagyis igen, de csak egy kicsit, mintha azért hozta volna oda az apportfát, hogy úgy nézzen ki, mintha, de 2-3 kör után már nem hozta vissza, kifáradt. Délután 4 óra körül hányt, pedig nem is evett. Utána ivott vizet és azt is kihányta. Akkor már tudtam, hogy nagy baj van, de ott álltunk a semmi közepén. Össze-vissza telefonáltam és végül is megtudtam, hogy a tanyától nem messze 30 km-re Dunaföldváron van a Dr. Túri Árpád Állatklinika. www.dunafoldvar.net Én még ilyen magas szintűen felszerelt orvosi intézményt nem is láttam. Bevittük Berryt, kb. 3 óra hosszáig vizsgálták, vért vettek kb. 20!!!!!! perc múlva volt lelet!!!! Utána elaltatták és végigröntgenezték a beleit, hogy nincs-e bélelzáródása. Nem volt, de 100%-ig ki akarták vizsgálni a dolgot, ezért bent tartották a kutyát éjszakára megfigyelésre. Kapott toxikus anyagokat lekötő gyógyszereket, infúziót, s mindent, amit kellett. A baj a következő volt: amikor Berryről kiderült, hogy allergiás, a körzeti doki leállittatta az eddigi kajáját, mivel, hogy szürjük ki a csirkeallergiát. Igenám, de nem lett volna szabad egy késvágással ezt megtenni, hogy egyik nap még főtt kaja, a másikon meg már hypoallergén táp:-((( Fokozatosan kellett volna, ugyanis a kutya szervezete, bélrendszere megszokott egy etetési formát (ez ugyanolyan hiba volt, mintha egyik napról a másikra másik tápra állunk át) - és ha ezt a megszokott formát minden átmenet nélkül lecseréljük, akkor a belei megrenyhülnek, a perisztaltika nem megfelelő és a vastagbél rácsúszik a vékonyra!!!! A két bélfal között pedig pang a kaja, és toxinokat termel. Ha nem viszik idejében orvoshoz a kutyát még bele is pusztulhat, vagy pedig azonnali műtéttel ki kell vágni a fertőzött bélszakaszt!!! Azért is került Berry éjszaki őrizetbe, hogy lássák nem kell-e másnap megmüteni!!!! Szerencsére az megúsztuk. Kapott gyógyszert és egy gyógykonzervet - amit naponta 5x-i étkezéssel 2 kanál konzerv + 2 kanál főtt rizs adagokban kell etetni a kutyával. Még tegnap is hányt. Közben vasárnapról hétfőre virradó éjszaka sem aludtunk, mert mint utóbb kiderült még kötőhártya gyulladást is kapott. Még jó, hogy az ottani dokinak van itt pesthez közeli testvérklinikája, és tegnap pedig oda vittük ki Berryt, de már akkor láza is volt, igy antibiotikumos injekciót is kapott, meg kinyomták a bűzmirigyét újra (kb. 1 hónapja volt kinyomva) + kapott a szemére kenőcsöt is, ma már a napi 5x-i  etetéssel elértem azt, hogy nem hányt. Sajnos most 34,5 kg, ami az aug. 14-i állapothoz képest 6 kg-os fogyást mutat:-((((((

Szóval 100 szónak is egy a vége, ha akkor rögtön megcsináltatom az allergológiai vizsgálatot - nem az én ötletem volt, hogy várjunk , és nem akartam megspórolni az árát,  mert már a vizsgálat árát + még egy kicsit többet is kifizettem eddig a tápokért és a kezelésekért, szóval mindezt megúszhattam volna, ha a sarkamra állok és megcsináltatom a tesztet, netán elmegyek másik orvoshoz - akkor nem tettem volna ki Berryt ezeknek a megpróbáltatásoknak, hanem már régen célirányosan kezelnék, mig igy most meg kell várni, hogy rendben legyen az emésztőrendszere, a szeme, és ne legyen lázas, hogy vért tudjanak venni az allergiateszthez, ami max. 50.000 forint még az amerikába való kiküldéssel együtt is.

Tanuljatok az én esetemből, több orvos is lássa a kutyát.....

kriseva Creative Commons License 2009.09.26 0 0 941
Légyszíves vedd figyelembe,hogy a labradorom már 8 éves,ha még vársz pár évet a látogatással,kihalnak a kutyáim:)))És akkor kivel fogod szétkutyázni magad?
Előzmény: nettomazsola (940)
nettomazsola Creative Commons License 2009.09.26 0 0 940
igen, igen.
oktober 1-ig nem vagyok aztan igen!

egyszer meglatogatlak es szetkutyazom magam. igaz ezzel mar fenyegetlek jo par eve ... de egyszer, majd talan ....

vigyazz magadra, irj es küldj fotokat a dogokrol!

Előzmény: kriseva (939)
kriseva Creative Commons License 2009.09.26 0 0 939
hát nagyon nincs időm,totál leköt ez a rengeteg kutya,ami nálam van örökké.
már secperc mondta,hogy nézzek már be ide:))
a mailcímed még él?ha igen,majd írok.
Előzmény: nettomazsola (938)
nettomazsola Creative Commons License 2009.09.25 0 0 938
hat te jol eltüntel!
mi van veled?
Előzmény: kriseva (934)
Töti77 Creative Commons License 2009.09.25 0 0 937

Az Acana-t próbáltad már? Az én környezetemben több olyan kutya is ímádja, akik előtte alig ettek (még házi kosztot sem). Ráadásul ezekben nincs gabona, amiről azt mondják, szintén allergiát okozhat. Úgy tudom, hogy a Hills, Eukanuba és társai mind tartalmaznak gabonát, szóval ha igaz, amit mondanak, akkor nem sokat érnek. :S

Az Acana két hipoallergén tápja: bárány-alma, és a Pacifica (halas)

 

De szerintem is az a legjobb, ha az ajánlott húsokból (bárány, hal, nyúl) készítesz neki hamit. Annál legalább biztosan tudod, mit tartalmaz az étel. :)

Előzmény: secperc (936)
secperc Creative Commons License 2009.09.25 0 0 936

Szia!

 

Nem csak egyfélével próbálkoztam, többféle hypoallergén táppal is. A doki az Eukanuba Dermatosis FP-t ajánlotta, de az én kutyám egyáltalán nem eszi a tápot és most kinosan, keservesen próbáltam rászoktatni ezalatt az egy hónap alatt de nem megy. Kipróbáltam a Happy Dog sensibiljét is - bárányos rizses + a Select Gold sensitivjét, ami szintén bárányos + rizses, vettem a Hillsnek a bárányos rizsesét, a Dog Chow-nak a bárányos rizsesét, és minden ilyesmi prémium tápot + a Natura Real bárányos rizses konzervjét is keverve a táppal. Nem nyert:-(((((((((

Na tegnap főztem neki nyulat rizzsel, azt megette, sőt még egy kis tápot is belecsempésztem a főtt kajájába, azt tegnap este megette jóizűen!!!

Előzmény: Töti77 (935)
Töti77 Creative Commons License 2009.09.25 0 0 935

Szia Secperc,

 

Milyen hipoallergén tápokkal eteted Berry-t? Csak egyfélét próbáltok, vagy több gyártót is? Mert én most kipróbáltam egyet az amúgy nagyon válogatós kutyánknál, és azóta úgy eszik, hogy öröm nézni. :)

Egyébként nem értem, hogy ilyen esetben miért erőltetik a  tápokat, a tiszta diétás húsban sincs semmi allergén.

Előzmény: secperc (932)
kriseva Creative Commons License 2009.09.25 0 0 934
Szia Mazsi!

Mert a marha nem diétás kaja.Bárány,hal,nyúl diétás.
Én is mondtam Secpercnek,hogy főzzön rizst,báránnyal,hallal,nyúllal,nem kell erőltetni csak a tápot,Berry egyszerűen nem hajlandó megenni a tápot,és kész.Még így főtt kajában megeszi,de magában nem,inkább éhenhal.Nem véletlen fogyott ennyit.
De így most jó,hogy nyulat csinált rizzsel,és belerakta a tápot.Azt megette,kérdés meddig:)))
Előzmény: nettomazsola (933)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!