Keresés

Részletes keresés

hutresder Creative Commons License 2015.11.28 0 0 60

Csak húsfélék, mellé kevés zöldség adható. Sok állatorvos nem ajánlja, de én muszályból nyers csirkehúst is adok neki, mert azt jobban megeszi.Forró vízzel jól átmosom, áztatom. Vagy párolva, picit sózva.Ha olyat főzök, ami neki is jó, abból adok neki/húst, zöldséget/. Például:gulyáslevesből adok neki, nokedlit és burgonyát nem. Direkt miatta jó sok zöldséggel főzöm meg, kevés sóval. Szedek ki neki, majd magunknak megsózom. Húslevest is szereti, hússal, zöldségekkel, tészta nélkül, vagy nagyon pici tésztával.stb.

A caninsulin mivel patronban van, sima tűvel adható be, ami fájhat neki, főleg ha nem szakszerűen van beadva.Lehet ettől kissé még depressziós is, előre fél.Ha írnál e-mail címet, ott jobban meg tudnánk beszélni.

Nanamouskouri Creative Commons License 2015.11.25 0 0 59

Szia!

 

 

Engem nagyon érdekelne, hogyan sikerült meggyógyítani a kutyusodat. Az enyém a 14. évében van, és a tünetei alapján 100% diabetes-es. Nagyon sokat iszik, nagyon sokat pisil, állandóan enne, idegrendszeri problémái vannak, a látása nagyon leromlott, szóval tipikusan cukorbetegségre utaló tünetek. Jövő héten tudom elvinni vérvételre, hogy tudjam, mennyire beteg. Egyébként négy éve epilepsziás gyógyszereket szed, és a Sevenal teljesen tönkrevágta a máját. Mostanra mondhatom, a májproblémák nagyjából rendeződtek, de jött ez a másik betegség, a diabetes.

Kérlek, segíts nekünk a tapasztalataid megosztásával, mert nem szívesen adnék neki inzulint, ha nem muszáj, így is annyit kínozom a gyógyszerek beadásával, naponta négyszer.

 

Kedves és szíves válaszod e-mail-ben kérném elküldeni erre a címre: csampeler@gmail.com

 

Üdvözlettel és köszönettel:

Siposné Csik Anna

Előzmény: hutresder (55)
PPetra7 Creative Commons License 2015.11.23 0 0 58

Jó estét!

Egy hónapja vérből megállapították a kutyámnál, hogy cukorbeteg, de valószínű, hogy már régóta az, csak nem vettük észre. 44-es cukra volt. Naponta 2x kap Caninsulint, reggel 7-kor és este 7-kor. Sajnos hajnalban hányt, reggel nem is evett, és nem igazán ízlik neki a Trovet táp. 
Utánanéztem én is a paleo étrendnek, de nem tudom eldönteni, hogy mit válasszak a táplálásához. Igaz, hogy kicsit túlsúlyos volt (spániel, 15 kg), de most viszont 3 hét alatt nagyon lefogyott. Le van lassulva. Amikor jön az inzulinadás ideje, már előre félek, mert tegnap is és ma is nyüszített, kapkodta a fejét. Egyedül be sem tudom neki adni, viszont nem mindig tudunk ketten itthon lenni. Állítólag nem is érzik a tűszúrást, mi lehet akkor mégis az oka, hogy nyüszít és sír? 

Ma este sem ette meg az adagját, csak 2/3 részben.

Megköszönném, ha valaki tudna nekem erre válaszolni! 

 

Előzmény: hutresder (57)
hutresder Creative Commons License 2015.11.23 0 0 57

Én is kétszer inzulinozom a kutyámat, és ezért kétszer etetem. Én több mint 2 éve így csinálom. Mivel dolgozom, muszály is volt olyan stabil időpontot találni, amit mindig be tudok tartani, és ez a reggel 8 óra és este 8 óra, tehát pont felezem a napot. Azért kis eltérés még nem gond. Hétvégén otthon vagyok, de akkor is így csinálom, hétközben ehhez szokik  a szervezete.

Nálam ez úgy zajlik, hogy megmérem a cukrát az ínyéből vett vérből, majd megkapja a humán bázis inzulint, mindig ugyanannyit, értéktől függetlenül, majd megkapja a gyors humán inzulint, hogy mennyit, az függ a mért cukorértéktől. A füléből lehetetlen megfelelő mennyiségű vért venni.

Ezután kap enni. A napi adagját kb.megfelezem 2 alkalomra. Szigorúan ketogén étrenden kell tartani, semmi szénhidrát! Húsfélék, zöldségek, gyümölcs is lehet ha szereti, szénhidrát helyett az energiát a zsírokból nyeri, ezért nem kell nagyon sovány húson tartani.A paleolit táplálkozás elvei a mérvadóak, tehát amit ott lehet enni, neki is adható-már ami kutyának is jó.

Jól néz ki a kutyám, jól van, pedig már öreg.Mint írtam, majdnem meghalt, mikor kiderült mi a baja, és míg Caninsulint kapott, ami nem hatott semmit.

Bkriszta0903 Creative Commons License 2015.11.21 0 0 56

Kedves Tagok!

 

Olyan gazdi segítségét szeretném kérni, akinek kutyusa napi 2x reggel-este kap inzulint. Ti hány alkalommal és milyen időközönként adtok neki enni? Sajnos kutyusomról 4 hónapja derült ki hogy cukros, valószínű korábbi hasnyálmirigy gyulladásának következményeként, és azóta sem sikerült neki jól beállítani a cukrát, nagyon ugrál neki. Azóta hogy cukros lett, 2 újabb hasnyálmirigy gyulladáson vagyunk túl (nem az étkezés miatt esett vissza, a dokik is csak találgatnak), ezért úgy döntöttem, hogy a diabetikus tápok helyett én főznék rá. Jelenleg húst/tojást/halat, zöldséget, gyümölcsöt és esetleg zabot kap, viszont egyre több helyen olvasom azt, hogy két inzulin mellé kettő étkezés is elég lenne. Ö eddig négyszer evett, reggel és este fél 8 kaja+inzulin, délután fél 1 és este fél 11, ezeket az időpontokat az orvos ajánlotta. Előre is köszönöm a segítségeteket :)

hutresder Creative Commons License 2015.11.19 0 1 55

Nekem 2 év 4 hónapja cukorbeteg a kutyám. Eleinte én is rengeteget kínlódtam vele, csontsoványra fogyott, nem evett, vércukra 30-40 között, stb. De aztán megtaláltam a kezelés módját, azóta/2 éve/nagyon jól van, pedig idős kutya már. Akit érdekel, szívesen megosztom vele.

Bolla Anikó Creative Commons License 2015.07.21 0 0 54

Szia! 

Nekem is van egy cukorbeteg kutyám, kistestű, szuka kutya. Áprilisban derült ki a betegsége, előtt 3-4 nappal már semmit nem evett, elvittük orvoshoz, először azt mondta valami bélfertőzése van vagy valami hasonló, adott rá neki vmit, hazavittük. Nem lett jobban, már inni se bírt, mert az is visszajött. Elvittük megint, akkor mondta, hogy lehetne vérvizsgálatot csinálni, mert így ő nem  tudja megmondani mi a baja (nem értettük, hogy akkor ezt mért nem  mondta már előbb). Mindegy, 41 volt a cukra, és hasnyálmirigy gyulladása volt. Ekkor elküldtek másik orvoshoz, aki szerint kétséges volt hogy egyáltalán életben marad-e, mert hogy a hasnyálmirigy gyulladás is nagyon veszélyes, nem beszélve a 41-es cukorszintről. Azt is mondta, hogy még az sem biztos, hogy be tudják majd állítani neki, legelőször 2 egész fecskendővel kapott inzulint. Később már azért kellett visszavinnünk, mert már túl alacsony volt neki. Szóval ez olyan dolog, hogy nagyon nehezen tudják beállítani, első 2 hétben naponta kétszer vittük, de szerencsére most már jobban van, bár nagyon megviselte szegényt. Reggel kap egyszer egy kis adag inzulint. Viszont azóta nagyon oda kell figyelnünk, hogy mikor és mennyit eszik. Nem csak arra, hogy ne egyen túl sokat, de mostanában nagyon válogatós lett, és semmit nem akar megenni, de az inzulin miatt ugye muszáj lenne, úgyhogy küzdünk vele rendesen.
Ha hány, akkor szerintem mindenképpen vidd vissza az orvoshoz, mert a 25 az nagyon magas, 1-6 a normális. 
Mi is etettük fecskendővel, első napokban éjszaka is meg kellett etetni, mert csak kis adagokat kaphatott egyszerre. Tényleg csak nagyon keveset adj neki, és azt se engedd hogy egyszerre sokat igyon (tudom, hogy biztos nagyon szomjas), mert attól is hányhat, hiszen gondolom már jó ideje nem evett. Mi is azt hittük, hogy már soha nem fog magától enni, aztán mikor már jobban érezte magát, akkor elkezdett enni. Tudom, hogy nagyon megterhelő lehet lelkileg, én is végigcsináltam.
Remélem valamennyit tudtam segíteni, ha még kérdeznél valamit, nyugodtan írj! De a kutyust mindenképpen vidd vissza az orvoshoz!

Előzmény: blali67 (53)
blali67 Creative Commons License 2015.06.22 0 0 53

Üdv!Az én kutyusom 3 hete inzulinos sajnos 3 napja hány így 25 a cukorszint van e valaki köztetek akinek volt ilyen problémája persze voltunk vele orvosnál felemelte az inzulint,fecskendővel adok neki bébiételt de az is kijön belőle.Tanácsokat,segítséget előre köszönöm

gaborosszo Creative Commons License 2015.05.11 0 0 52

Elfelejtettem írni,hogy szuka a kutyus!

gaborosszo Creative Commons License 2015.05.11 0 0 51

Sziasztok!

Legyen szíves valaki adjon tanácsot a következőben. A kutyusom vizelet mintáját el kellene vinnem a dokihoz. Hogy tudnék mintát venni? Előre is köszönöm a válaszotokat!

bbb226 Creative Commons License 2015.04.23 0 0 50

Ja és az etetés nálunk reggel 7 és este hétkor van, fél 8-kor pedig inzulin, reggel is este is.

bbb226 Creative Commons License 2015.04.23 0 0 49

Szia!

 

Hidd el, eleinte ez természetes, hogy tele vagy kételyekkel, hogy jól teszed-e a dolgod, és jól van-e a kutya, elég félelmetes tud lenni, hiszen nehéz észre venni, ha túl alacsony a vércukra. Szokták is mondani, hogy inkább magasabb legyen mint alacsony.. Nekünk egy éve kezdődött ez a kálvária, mostanra eljutottunk oda, hogy belenyugodtunk, de éjszakánként nekem is rossz érzésem van néha, nehogy bekómáljon véletlenül a kutyám. Szóval eleinte nálunk is válogatás ment, napi 4x kapott enni, ezért a 2. és 3. kajálásoknál mindig kézből kellett etenem, hogy valami legyen a pocakjában, de volt, hogy nem ette meg az egészet és ment a para. Most, hogy már 2x kap csak enni reggel és este már megeszi magától (száraztáp). A konzerves kajával sose volt gond, azt mindig ette magától, szóval lehet, hogy neked is érdemes lenne eleinte azzal rászoktatni erre a valószínűleg nem túl élvezetes tápfélére. Idősebb is már a kutyusod, szóval simán lehet, hogy ezért sem akar már annyit enni, inkább a könnyedebb, ízesebb hust választja, mint a számára felesleges, ízetlen rizst (nem tudom mennyire mozgékony, de gondolom nem annyira, ha nem kivánja a szénhidrátot). Erről kérdezd, meg a dokit, ha nem javul. Nálatok, hogy van pontosan az inzulin és kaja időpont? 1x vagy 2x kap enni? Ha kézből eteted akkor akár még a habzsolást is etudjátok kerülni. Sok energiát igényel a dolog, de meglehet szokni, főleg ha már biztosra beáll neki a cukra és inzulin egysége, te is magabiztosabban, hagyod majd otthon. Kontrollra szoktatok még járni? Ja és mi a royal canin konzervet, vagy trovet konzervet adtuk neki, mindkettőből van diabéteszes táp, De a royal canin és eukanuba diabéteszes száraztáp is elég jók, főleg a royal canin, csak annak az ára a legborsosabb. Remélem segítettem. Üdv, Barbi

Előzmény: Mercy87 (48)
Mercy87 Creative Commons License 2015.04.15 0 0 48

Sziasztok!

 

Az én 10 és fél éves westimről is kiderült, hogy cukorbeteg. Már lassan két hónapja inzulinozzuk, az első hónapban még szinte minden jól is ment. De most ez a második hónap egyszerűen katasztrófa... iszonyatosan válogatós, van, hogy nem is eszik, többször előfordult már, hogy annyira leesett neki a vércukor, mert nem evett rendesen. Napi egyszer kap inzulint, ha eszik rendesen (2/3 hús, 1/3 szénhidrát, zöldség) akkor nincs probléma. De sokszor a szénhidrátot meg sem eszi, kiválogatja a husit...és ez miatt van, hogy leesik neki a cukor, ami nagyon veszélyes, már szinte görcsöl. Kutyakaját, még a legjobb minőségűt se hajlandó megenni.(régen szájhúzogatva megette, amikor már nagyon éhes volt, de most az inzulin miatt ezt most nem lehet kivárni) De van, hogy nagyon habzsol, és kihányja a kaját is, akkor nem akar utána enni, és vészhelyzet van megint.

A betegség előtt napi egyszer kapott enni, azelőtt is válogatott nagyon. Nagyon tanácstalan vagyok, hogy, hogy lenne a legjobb neki, amikor elkezdtük a terápiát, reggel kapott inzulint, de 6-8 órára enni kéne, de sajnos a munka miatt csak 9 órára tudok hazaérni, és félek, hogy le ne essen neki a vércukor. Jelenleg munkahelyről ebédidőben kiszaladok így 1 órakor kapja az inzulint, és így 7kor tudom etetni....dehát ez is kitudja meddig mehet így.

Vagy jobb lenne napi kétszeri inzulin? De akkor Ti mikor etetitek? Segítsetek légyszi, mi lehetne a megoldás, mert most nagyon idegölő minden nap. :( :( Mindig attól rettegek, hogy észreveszem e időben ha leesik a cukor.... :(

Gesztike1 Creative Commons License 2015.01.14 0 0 47

Szia Ildikó! Mi a helyzet a kutyusal? Sikerult mar beallitani a cukrat?Az en kutyam is cukros ha kérdésed van irj!

Előzmény: Moró Ildikó (46)
Moró Ildikó Creative Commons License 2014.11.17 0 0 46

Gyakorlott cukorbeteg kutyások tanácsait keresem

Előzmény: Vafe7 (43)
Moró Ildikó Creative Commons License 2014.11.17 0 0 45

Kedves vafe7! Ti is a caninsulinnal kezelitek? Mit adsz enni neki, házi kosztot vagy tápot? Milyen gyakran jártok vércukorvizsgálatra? Mi hetente kétszer, a vércukorvizsgálat 3000 Ft, előbb-utóbb lemerül a családi kassza, mert havi szinten nem fogjuk bírni a 24-30000 Ft-ot. Vettünk mi is vércukormérőt D Cont Trend, de nem tudunk venni a füléből vért, mert nem jön ki annyi vér, amit a készülék mérni tud. teljesen tanácstalanok vagyunk.

Előzmény: Vafe7 (43)
Moró Ildikó Creative Commons License 2014.11.17 0 0 44

Kedves Gabi! Segítenél tanácsokkal, mert lassan 1 hónapja caninzulinnal napi kétszer kezeljük a 6 kg-os tacskókeverék kutyánkat, de az inzulin kezelés után két órával 17-20 között van a cukra, 11 órával utána pedig mérhetetlen, vagy 29-30. Az állatorvos tanácsára főtt húst és zöldséget kap reggel és este, utána kapja az inzulint. A vizeletében 1 hónap után is a színskála szerinti legsötétebb, legtöbb cukor van és állandóan éhes és szomjas. Ha tudsz írjál, esetleg azt is, hogy hova jársz. Mi Csillaghegyen lakunk, itt egy neves orvoshoz járunk, de mégsem sikerült 1 hónap alatt egyszer sem 10 körüli cukrot elérnünk.

Előzmény: gresagabi (39)
Vafe7 Creative Commons License 2014.11.16 0 0 43

Kedves Ildikó!

 

Én is beszereztem itthonra cukorszint mérőt, de az állatorvos közölte, hogy a legjobb vénásan venni vért Kirától (kutyusom), mert az ad pontos értéket. Viszont, ha van valakinek ötlete, vagy tapasztalata, azt én is szívesen venném.

Mi napi egyszer inzulinozzuk Kirát, éhgyomorra. 

Előzmény: Moró Ildikó (42)
Moró Ildikó Creative Commons License 2014.11.15 0 0 42

cukorbeteg kutya otthoni cukormérésével kapcsolatban tud segíteni valaki? Füléből nem sikerült vennünk a D Cont Trenddel. Egyéb tanácsokat is szívesen fogadok, sajnos a vizelete is cukros, lassan 1 hónapja inzulinozzuk napi kétszer.

Vafe7 Creative Commons License 2014.09.23 0 0 41

Kedves küf!

 

Engem érdekelne a Caninzulin és a száraz táp is. Kérlek, jelentkezz, ha elolvastad az üzit, hátha meg tudunk egyezni!

 

Köszönöm!

Szép napot Mindenkinek!

Előzmény: küf (40)
küf Creative Commons License 2014.08.11 0 0 40

Sziasztok!

Sajnos lett egy fölösleges bontatlan, megfelelően tárolt inzulinunk (Caninsulin). Szívesen odaadom, akinek szüksége van rá. És van egy bontatlan RC Diabetic táp is.

gresagabi Creative Commons License 2013.11.24 0 0 39

nekem is van kutyám akit 3 éve inzulinozok.

Nem kell elaltatni ,csak egy kis odafigyelést igényel!!

Ha valaki szereti a kutyáját és nem akar lemondani róla szívesen segítek.

Írjatok

ÜDV

 

diacska68 Creative Commons License 2013.10.29 0 0 38

Szia!

Tudom nem friss a hsz-od, de az én problémám sajnos most kezdődött. Vagyis egy hete tudom, hogy a kutyém cukorbeteg. 8 éves westy, parlagfű allergiás, sajnos az utolsó injekció után nem maradt el a szuri egyik melékhatása, sokat iszik, és pisil. Ezért vittem orvoshoz, ahol sajnos cukorbetegséget állapítottak meg. Mivel kisértetiesen hasonló  a Te eseted is, gondoltam megkérdezlek mi van a kicsiddel, és szívesen venném, ha adnál tanácsokat, hiszen még elég tehetetlennek ézrem megam. De mindent meg fogok tenni. Főleg etetés ügyben kérnék segítséget. Köszönöm.

Előzmény: Ágika70 (33)
Replay Creative Commons License 2012.04.30 0 0 37

Szia! Rég jártam itt, ezért csak most tudok válaszolni. Mi a Juhász T. klinikára (ha igy beírod a googliba megtalálod) jártunk, nem  Dél-Pest, (XI.ker, közel az Egér úthoz), de mi is Csepelről jártunk oda, pont a nyitvatartása miatt. Mint irtam kb. 3 hétig jártunk folyamatosan és hozzájuk tudtunk menni szombat-vas. reggel és este is, itt a helyi állatorvosnál pont a hétvégi nyitvatartás nem megfelelő.

Előzmény: Aliz2000 (35)
küf Creative Commons License 2012.04.24 0 0 36

Szia!

Nálunk pár hete derült ki a 12 éves kutyusunk cukorbetegsége, Solymáron kezelik, őket tudnám Neked ajánlani (bár nem éppen déli rész :)).

Előzmény: Aliz2000 (35)
Aliz2000 Creative Commons License 2012.04.12 0 0 35

Kedves Replay!

Ha nem titkos és nem sért semmi érdeket, kíváncsi lennék, hol, ki (orvos) állította be a westi vércukrát.

Olyan állatorvost keresek (Bp-en, lehetőleg déli részén), aki jól ért a kutya cukorbetegséghez. 

Nekünk egy 12,5 éves keverék kutyusunk van. kb. 5 éve cukorbeteg, azóta inzulinozzuk, de sajnos mostanában eléggé elszált a vércukra. A doki, aki régebben beállította, sajnos nem elérhető.

Előzmény: Replay (34)
Replay Creative Commons License 2012.01.28 0 0 34

Szia! Írtam Neked a westie-s topicba is. Több mint egy évvel ezelött én is ugyanúgy éreztem, mint most Te, nekem akkor derült ki a 11 éves westimről, hogy cukorbeteg.

Fel a fejjel, mi 3 héten keresztül jártunk reggel és este vércukormérésre, mire beállították az inzulinszintet, azóta kb. 3 havonta szoktuk elvinni (lehet, hogy sürübben kéne), de jók voltak az eredményei, pedig nálunk még az ugyanabban az időben etetés sem mindig jön össze sajnos, és időnként leesik az asztalról is egy kis finomság. Van egy másik kutyánk is, aki viszont egészséges, ezért van időnként egy kis engedetlenség.

 

Akkoriban én is sokat olvasgattam a neten a témában, olvastam a négyszeri etetésről, volt olyan doki, aki ezt mondta, a más orvosok pedig kétszeri etetést, ugyhogy mi az utóbbinál maradtunk, napi négyszeri etetést nem tudtunk volna tartani, egyszerűen a kutyát nem tudtuk volna átszoktatni.

 

Az insulin beadással nem kell parázni, bőr alá megy, nem izomba, nem fáj, először én is nagyon féltem tőle, de könnyű belejönni, figyeld meg az orvosnál, hogyan adják be.

 

 

 

Előzmény: Ágika70 (33)
Ágika70 Creative Commons License 2012.01.22 0 0 33

Sziasztok!!!!

Én még nem jártam itt ezen az oldalon,de sajnos csütörtökön kiderült,hogy cukorbeteg a kutyusom!!!

9 és fél éves Westie kutyus!!!!

Nincs elhízva,de az allargiája miatt (parlagfű)Prednizolont szedett ,de csak időszakosan!!!Ez válthatta ki nála!!

Inzulinz kap holnaptól,vinnem kell naponta 3-szor kontrolra!!De zet Ti is tudjátok,hiszen benne vagytok ezekben!!!Sajnos!!!

Tudom,hogy etetni mindig ugyanabban az időben kell:reggel 6,dél,délután 6 és éjfél!!!

félek!!Kétségeim vannak!

Jól adom be az inzulint?Ha leeseik a cukra esetleg éjszaka én azt észreveszem?Megeszi majd amit elé teszek?Még  sorolhatnám!

Szervi baja egyáltalán nincs ez a vérképből kiderült!!!

Szó nem lehet róla ,hogy én elaltassam!!!

tudjátok minden megteszek érte,mert imádom!!!!!!!!!!!!!!!!:)

Azt is tudom,hogy nem lesz olcsó ez a dolog!!!

kérlek írjatok!!Nyugtassatok meg ,hogy végig tudom csinálni!!!!!!!!!

Előre is kösszönöm Ágnes

black-flower Creative Commons License 2011.02.09 0 0 32

Sziasztok!

 

 Ma jöttem haza az állatorvostól és egy ivartalanítási rutin vizsgálat alkalmával derült ki, hogy valószínű cukorbeteg a kutyám. Hasnyálmirigy gyulladásra utaló jelek után, kiderült, hogy cukor volt a vizeletében és 10,4 volt a vércukor értéke (éhomi vizsgálat). Teljesen le vagyok törve!

 

Fiatal 2,5 éves egyáltalán nem kövér - nagyon figyelek az etetésére. Jó minőségű, ételeket kapott nassoloni nem szokott.

Meddig lehet együtt élni egy cukros kutyával, karban lehet tartani a vércukorértéket az inzulinnal?

 

Hogyan tolerálja a kutya a redszeres szúrásokat, nem romlik meg a viszonya a gazdával? Nekem szörnyűnek tűnik az íny farcolása, vércukor gyorsteszthez.

 

Ha meggyógyul a hasnyálmirigy gyulladása akkor elhagyható az inzulin? Mik a gyakorlati tapasztalataitok? Az orvos egyenlőre royal canin hasnyálmirigy kímélő gyógytápot írt fel neki.

 

Szerintetek alternatív gyógymóddal segíthetek a kutyámon? (homeopátia, természetgyógyászat - esetleg ismertek ezzel a gyógymóddal is foglalkozó állatorvos Budapesten vagy Tatatbányán?)

Piros1999 Creative Commons License 2011.01.27 0 0 31

 

Sziasztok!

 

Dízel, a kutyám egy angol bulldog. Két és fél hónapos. Most derült ki, hogy cukorbeteg. Szeretnék érdeklődni,hogy milyen tapasztalataitok vannak ilyen téren? Mennyire "macerás"? Milyen időközönként kell a kutyát inzulinozni? Milyen időközönként? Ki mivel eteti a kutyát? A dr ajánlott száraz tápot, de 1,5kg 5500ft, hosszú távon ezt nem biztos,h tudom biztosítani számára?  Cukorszint mérőt is be kell szereznem? Milyen fajták vannak? V hol tudok ennek utánajárni? stb-stb...

 

Előre is köszönöm!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!