Keresés

Részletes keresés

Vivy22 Creative Commons License 2009.08.26 0 0 655
Hát.... ez nagyon durva... :( ezt még olvasni is rossz volt. Ezt sehogy nem lehet gyógyítani.. ? Nem állapot, hogy így éljen az ember...
És a rosszullétes időszakaidban tudsz enni... ?
Nálam az epilepszia tuti ki van lőve, és szerintem ilyen carotis ultrahang sem lesz, de a kíváncsiság kedvéért rákérdezek, hogy magát a vizsgálatot hogyan végzik, altatásban? Mi a "menete"?
Doki még annyit mondott, hogy menjek el szemészetre is, szemfenék-vizsgálatra... (ezt megint nem tudom, hogy működik.. sose volt gondom a szememmel...)
Meg jövő héten orr-fül-gégészetre is elnézek majd. Beszéltük, hogy elmehetnék reumatológiára is, ha esetleg a nyaki gerinc probléma lenne, hogy emiatt nem jó az agyban a vérkeringés... magyarul megbeszéltem vele azt, amit eddig is tudtam, ugyanis semmi újat nem mondott...
Előzmény: landsmann (654)
landsmann Creative Commons License 2009.08.26 0 0 654

Az EEG-vel azt vizsgálják, van-e epilepszia. Egy csomó elektródát teszenka  fejre és az agy elektromos tevékenységét figyelik vele. A vizsgálat egy részénél a csokott szemet villogó fénnyel "ingerlik". AZ epilepszia nem szereti a villogó fényeket, így ha van valami, akkor az ott nagy valószínűséggel kibukik.

A carotis ultrahanggal az agyat ellátó két vastag ütőeret vizsgálják. A nyak két oldalán helyezkednek el. Ezek beszűkülése is okoz iylen jellegű problémákat. Amíg csak az egyik van beszűkülve, általában nem okoz panaszt, esetleg extrém megterhelés esetén, mert az egyik ép ütőér még általában el tudja látni friss vérrel az agyat. De ha mindkettő problémás, akkor bizony gond van. Ez a két ütőér a koponyába egy kis csont alagúton át jut be. Ha ez a ksi alagút meszesedés, csontosodás miatt szűkül, akkor az ér keresztmetszetét is csökkenti. Általában műtéttel oldják meg, oly módon, hoyg akis alagutat kibővítik. Így nem nyomja az eret és megfelelő lesz a vérkeringés. Persze nem scak itt, ahnem az éren belül máshol is lehet szűkület. Nekem ez áll a zárójelentésen:

G4500 Vertebrobasilaris syndrome

G3100 Körülírt agyi sorvadás

I6300 Agyi infarctus a praecereblaris ütőerek rögösödése miatt

I6380 Agyi infarctus, egyéb

I6930 Agyi infarctus következményei

Ugyebár éppen az a baj, hogy ott van a rossz vérkeringés, ahol éppen az egyensúlyérzékelő szerveket látja el friss vérrel. Mivel néha oda sem jut elegendő oxigén, azért működik rosszul. Jön a  szédülés, az iszonyatosan erős forgó mozgású szédülés, ami pár óra múlva magától csillapszik, de addig a poklok poklát járom meg a hányingerrel és a rókabőrrel együtt. Aki ezt nem tapasztalta még meg, el sem tudja képzelni, hogy ennyire is lehet szédülni. Ha nyugalomban van az ember, akkor egy kiscit csillapszik, de  a legkisebb fejmozdításra is elindul a körhinta. Se állni, se feküdni nem lehet. Az ágyon szoktam tanyázni, a hátamat a falnak támasztom és csak nézek ki előre  afejemből. Ha becsukom a szemem, akkor jön a körhinta. Ha megmozdulok, jön a körhinta. Ilyenkor csak a csendet birom elviselni. Se rádió, se tévé, ez utóbbi főleg nem, a mozgó képek miatt. Se sötét, se teljes világosság. Ne is szóljon hozzám senki, de én sem tudok máshoz. Ilyenkor teljesen leizzadok, zsibbad a tenyerem, reszket a kezem, hányingerem van és iszonyatosan szédülök. Mérhetetlen álmosság jön rám, de elaludni nem tudok, mert ha becsukom a szemem, erősödik a szédülés. Aztán vagy 2 órányi egyhelyben, próbababa stílusú ücsörgés után merem vennia  bátorságot, hogy 3 párnára letegyem a fejem hanyattfekve. Persze ilyenkor mindig meglódul a világ, de szép lassan, 1-2 perc alatt normalizálódik a helyzet. Aztán úgy éjjel 2-3 óra körül már a harmadik párnát kivehetem a fejem alól, a szédülés minimális. Oldalt fekvésről szó sem lehet még ilyenkor, majd csak reggelfelé. Egy iylen "roham" után vagy 2 hétig mindennapos a spicces érzés és az állandó erős álmosság, rossz kedv. Érdekes, hogy a fejfájás nem jellemzője a rosszullétnek. Van hogy fájt, de nem mindig.

Szerencsére mióta szedem a gyógyszereket, ezeka  rosszullétek megszűntek, de azért lightosan néha kimutatja a foga fehérjét. Ilyenkor csak káromkodok egyet, aztán tudomásul veszem, hogy 1-2 hétre megint végem van. Az a szerencse, hogy jó alvó vagyok és ezek a rosszullétek szinte mindig este 9-10 óra tájban jönnek. Napközben talán 2 eset volt, meg egy korán reggel, azt hiszem nekem az adta meg a kegyelemdöfést. Utána tapasztaltam maradandó "hibákat".

Azért nincs oylan rossz, amiben nincs valami jó. Az egészből annyi hasznom lett, hogy a fejem sokkal kevesebbet fáj az infarktus óta. :) Azért persze egy átlagos emberhez képest sokkal többet. Nem is megyek hosszabb távra fejfájáscsillapító nélkül. Melóhelyen is be van tárazva egy doboz gyógyszer.

Előzmény: Vivy22 (652)
Vivy22 Creative Commons License 2009.08.26 0 0 653
Pffff......... október 9. : MR ! Korábbi időpont nincs..... mondom én, addig meg forduljon fel az ember! :( Semmit nem mondott a doki. Reflexeim rendben vannak, meg stb. aztán ezen kívül mást nem mondott. Magyar egészségügy... :S
Előzmény: Vivy22 (652)
Vivy22 Creative Commons License 2009.08.26 0 0 652
EEG, carotis ultrahang... pff... kínai :) na jó, az EEG-t tudom, mi, és hogyan csinálják. A másikat nem tudom, hogyan csinálják... én ma még szemészetre kérek időpontot, meg reumatológiára, mert a nyaki gerinc probléma is okozhatja a rosszulléteimet, mert az agyban nem jó a vérkeringés... meg az egyensúlyérző rendszerben... na majd meglátjuk. Mindjárt megyek neurológiára, 11.45re van időpontom. Kicsit félek, mert eddig mindig rosszul lettem várakozás közben is.... :S múltkor volt olyan, hogy időpontra mentem valahova, és rá 2 órára jutottam be... na ettől félek.

Ezt írják valahol a hányingeres-szédüléses rosszullétről:
"Az egyensúlyérző rendszer nem csak külső okok miatt jöhet izgalomba. A középfül, ill. belső fül betegségei is okozhatják. A nyaki gerinc meszesedése következtében vérkeringési zavar (vertebrobasilaris insuffitientia) is előfordul."
"Az egyensúlyérző rendszer betegsége a Menière-betegség, ilyenkor a félkörös ívjáratokban található folyadék felszaporodik, s ezt rohamokban jelentkező forgó jellegű szédülés, fülzúgás, szemtekerezgés (nystagmus) és hányás kíséri. Jóval gyakoribb az egyensúlyérző rendszerhez tartozó ideg gyulladása (vestibularis neuritis), amit feltehetően vírusfertőzés okoz. Ilyenkor rendszerint a fej mozdítására jelentkezik a forgó jellegű szédülés, amit hányinger, hányás kísér. Nagyon ijesztő, kellemetlen betegség, azonban nem súlyos és magától meggyógyul."

Azt hiszem, nem is olvasgatok már ilyeneket, mert a végén még beképzelek magamnak minden betegséget.... :) :(
Előzmény: landsmann (651)
landsmann Creative Commons License 2009.08.25 0 0 651
Na, ha te is ugyanzt érzed, akkor üdv a klubban! :) Én majd egy év után kerültem MR vizsgálatra. Mondjuk ebből több mint fél év az volt (augusztustól májusig) hogy el sem mentem orvoshoz. Májusban mentem el és egy hónap múlva volt MR. Előtte EEG, meg volt carotis ultrahang és kardiológiai vizsgálat is. Érdekes, hogy bosszantott ez a spicces érzés, de azon nem nagyon aggódtam, hogy mitől lehet. Pedig inkább kellett volna. Az áprilisi rosszullét aztán mergadta a kegyelemdöfést. Utána tapasztaltam magamon olyan problémákat, amik előtte nem voltak, vagy csak a rosszullét idejére korlátozódott. Magyarul szépen kibasztam magammal. Nem kellett volna májusig várnom az oirvoshoz menéssel. Hozzáteszem, akkor sem emiatt mentem, hanem azért mert sérvem lett. Ezt a másik problémát meg csak úgy mellékesen említettem meg a háziorvosnak. Persze emgírta a beutalót a neurológiára is a sebészeten kívül. De oda már nem volt időm elmenni, meg amúgy is a műtéthez szükséges vizsgálatoknál tettek fel egy kérdést, aminél el kellett döntenem, hogy kussolok a rosszullétekről és akkor meg lesza  műtét 2 héten belül, vagy elmondom és akkor végeláthatatlan vizsgálatok következnek. Nem hallgattam el, így aztán onnan küldözgettek ide-oda. Nem volt szükség a beutalóra a háziorvostól a neurológiára.
Előzmény: Vivy22 (650)
Vivy22 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 650
Aaazaz! Nem tudtam megfogalmazni, de Te most nagyon jól megfogalmaztad. Mintha spicces lennék, olyan érzés!
A CT-re várakozással kapcsolatban.... pfff.... több mint 2 hónapja rosszul vagyok, és még esetleg heteket, hónapokat várjak CT-re...... ????? :(
Előzmény: landsmann (649)
landsmann Creative Commons License 2009.08.25 0 0 649

INtézményenként változik, hogy mennyit kell váérni a CT-re. AKár hónapokat is. A vizsgálat nem különösebben izgalmas. Mindenfélét kérdezgetnek, mint hogy a családban volt-e korábban valamilyen neurológiai betegség, meg hasonlók. Aztán reflexewt néznek, kézszorítás erősségét meg iylen hasonlókat.

A bizonytalanság érzés nekem is megvolt/van. De nálam nem ugynaazt jelenti mint nálad. Én nem félek attól hogy összeesek. Nálam a bizonytalanság azt jelenti, hogy oylan, mintha spicces lennék. Magyarul úgy érzem mintha szédülnék is, meg nem is. Mintha minden egy picit mozgásban lenne. Nehéz ezt megfogalmazni, de aki hasonló cipőben van, az egyből érti mire gondolok.

Előzmény: Vivy22 (648)
Vivy22 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 648
Elég ijesztőek ezek a dolgok :( még szerencse, hogy nem fordultak elő gyakrabban.
Nálam annyi most a helyzet, hogy a szokásos hányinger, szédülés mellé betársult egy bizonytalan érzés... párom is kérdezte, hogy vagyok, és mondtam is neki, hogy nem tudom megfogalmazni, bizonytalanul. Gyengének érzem magam, és félek, hogy pl összeesek, ha megyek valahova. Furcsa érzés....
Holnap megyek neurológiára.... még sose voltam. Hogy zajlik egy ilyen "vizsgálat"? Azon kívül, hogy viszem az összes papíromat, és elmondom, hogy mik a panaszaim. Koponya CT-re vajon mennyit kell várni ?
Előzmény: landsmann (647)
landsmann Creative Commons License 2009.08.18 0 0 647

A masszírozást nem próbáltam még, de lehet, hogy segít valamit. Majd próbálkozok én is.

A leírt esetet én még nem tapasztaltam, ámbár két furcsa esetem nekem is volt 2 nap eltéréssel. Mindkettő meló közben. Egy boltban dolgozok már ezer éve, így aztán a pénzkezelés és a pénztárgép használata egyáltalán nem okoz(na) gondot. Történt egyszer, hogy a vásárolt áru értékét beütöttem a gépbe, még a megfelelő regiszterbe is, amikor teljes filmszakadás. Fogalmam nem volt mit nyomjak még a gépen, hogy kijöjjön a nyugta. Mintha akkor láttam volna először azt a gépet, noha akkor már vagy 3-4 éve napi rendszerességgel használtam. A tudatom egyébként tiszta volt, mert még azt is hallottam, hogy a kollégám kiszolgálja az egyik vásárlót, miközben még másik két vevő beszélgetett egymással. Sőt, még az is eszembe jutott, hogy meg kellene kérdezni a kollégámat, mit nyomjak a pénztárgépen. Sőt, még az is végigfutott bennem, hogy most hozzam rá a frászt ezzel a kérdéssel, amikor már évek óta kezelem azt a gépet? Aztán mintha mi sem történt volna, rutinszerűen nyomtam  aTotal gombot és megkaptam a nyugtát. Ez az egész esemény körülbelül olyan 5-10 másodpercig tarthatott. Se a kolléga, se a vásárló nem vett észre semmit. Hoyg a tekintetem üveges, vagy normál lehetett, azt nem tudom, mert meredten csak a pénztárgépet bámultam.

A másik eset is akkoriban történt. 500-assal fizettek, leteszik elém a pénzt, én meg scak bámulom az ötszázast, aztán lesek bele a kasszába, majd megint a pénzre. Fogalmam nem volt mit kezdjek vele, nemhogy leszámoljam a visszajárót. Ugyanúgy 5-10 másodpercig tarthatott ez is, legalábbis az én időmegítélésem szerint. Mindkét esemény ugyebár úgy történt, hogy éppen álltam. Ha ez járás közben történik, akkor nem tudom mi a helyzet. De én az égvilágon semmi fizikai nehézséget vagy problémát nem tapasztaltam, csupán mintha pár másodpercre az agyamat kapcsolták volna ki. Mondtam is a doktornak, furcsának és érdekesnek találta, mivel az ilyen jellegű "kiesés" az epilepszia jellemzője. Ez évekkel ezelőtt történt, azóta nem tapasztaltam ilyet. Igaz, ezek még akkor voltak, amikor elkezdtem, szedni a gyógyszereket, aztán gondolom pár hét nem volt elegendő ahhoz, hogy ez ne forduljon elő. Hozzáteszem, előtte sem volt ilyen problémám, igaz az esetek előtt két, két és fél hónappal történhetett az agyszövetek pusztulása oxigénhiány miatt egy velős reggeli rosszullétkor. Na, ez után tapasztaltam maradandó problémákat, amik korábban scak a rosszullétek időtartamára korlátozódott. Bár meg kell vallanom, előtte én már legalább fél évvel észrevettem, hogy valami nincs rendben. De nem gondoltam semmi rosszra, bár a hangulatom szinte folyamatosan nyomott volt, álmos, fáradt voltam és szinte mindig úgy éreztem magam, mintha egy kicsit spicces lettem volna. Alig akadt néhány nap, amikor ezt nem éreztem.

Előzmény: Vivy22 (646)
Vivy22 Creative Commons License 2009.08.18 0 0 646
Szegény :( nem irigyellek. Nekem ma tanácsolták, hogy masszíroztassam meg a nyakamat, meg a vállamat. Ezáltal javul az agyban a érellátás... a fülben levő vestabuláris rendszer is kap vért, ezáltal megszűnhet a hányinger és a szédülés. Ugyanis mondtam az audiológusnak is ezt a hányingeres dolgot, meg hogy sokat fáj a fejem, hátul-alul, a tarkóm... próbáltad már a masszázst? Szerintem érdemes kipróbálni. Veszíteni nem veszítünk vele :)
Amúgy 1 hét viszonylag "jóllét" után 2 napja megint rosszul lettem.... hányinger ezerrel, enni megint nem tudok, és néha jönnek a szédülések. Egyik nap fura élményem volt, érdekelne, volt-e már valakinek ilyesmi. Mentem bevásárolni, és hirtelen elsötétült minden előttem, és nem tudtam emelni a lábam, olyan, mintha 200 kiló lettem volna, egyszerűen "éreztem" hogy nagyon nehéz vagyok..... mi lehetett ez ?
Messze van még a 26.-a..... kíváncsi leszek, mit mondanak majd neurológián. Most már 2.5 hónapja szenvedek a hányingertől... már 11 kilót fogytam, pedig amúgy is vékony voltam... :S
Előzmény: landsmann (645)
landsmann Creative Commons License 2009.08.18 0 0 645
Hajnalban sikerült szédülésre ébrednem. Szerencsére csaka kkor, ha oldalra fordultam. Így aztán az éjszaka hátralévő részét hanyattfekve töltöttem. MOst jónéhány napig olyan leszek mint a mosott szar. Ilyenkor ingerlékenyebb vagyok. Remélem melóhelyen nem nyűgösködnek, mert azt ilyenkor rohadtul nem bírom.
landsmann Creative Commons License 2009.08.13 0 0 644
Ezt az alvásba menekülést én is ismerem. A rosszulléttől, rossz közérzettől, szédüléstől én is alvásba menekültem. Szerencsére könnyen elalszok, ráadásul mikor a tünetek erősebben jelentkeztek, akkor meg még gyorsabban elalszok. Nekem is volt olyan, hogy a Barátok köztöt már alig tudtam ébren végig bírni. Utána lefeküdtem, aztán reggelig úgy aludtam, mint akit bealtatóztak. Most pár napja megint rosszabb a közérzetem, de majd elmúlik, abban bízok.
Előzmény: Vivy22 (643)
Vivy22 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 643
Ja és még annyi, hogy van egy "menetrendem", ami majdnem minden napra igaz : reggel , mikor felkelek, csak émelygek... dél körül, ha eszem, akkor hányinger... aztán du 3-5 körül már erős hányinger, ami estig fokozatosan rosszabbodik. Este 10 óra körül már csak arra vágyom, hogy aludjak végre...
Olyan, mintha az alvásba menekülnék, mert tudom, hogy akkor nem leszek rosszul, voltak olyan időszakok, amikor du is aludtam 1-2 órát és a napi alvásmennyiségem 12-13 óra volt.
A gyengeségemet foghatom elvileg a gyors fogyásra.. ja és sokat fáj a fejem is.
Előzmény: afintha (641)
Vivy22 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 642
Tuti! Fogamzásgátlót szedek, a vérzésem rendben megjött, és már nőgyógyásznál is voltam.. :)
A leleteimet nem tudom bescannelni, de az a lényege, hogy amikor először bementem az ügyeletre, mert annyira rosszul voltam, akkor még hasmenésem is volt meg magas vérnyomásom (alapból ilyen vagyok, ha stresszelek, akkor jön a hasmenés meg felmegy a vérnyomásom az egekbe), azt állapították meg, hogy gyomor és bélhurutom van, eszerint írtak fel gyógyszert, amit be is szedtem 2 napig, de akkor már tudtam, hogy nem jó a diaganózis, mert nem volt hasmenés, csak a hányinger. 4 nap múlva megint nagyon rosszul voltam, visszamentem az ügyeletre, akkor csináltak EKG-t,hasi ultrahangot, vérvétel volt, stb. és másnap mentem gyomortükrözésre. Ott meg mindent rendben találtak. A vérvételem eredménye is szinte tökéletes. Fül-orr-gégészeten a hallássérülésem miatt voltam, belenéztek a fülembe, nincs gyulladás, semmi elváltozás, ami hányingert okozhatna. majd kiderül, 26án mit mond a neurológus... :(
Előzmény: afintha (641)
afintha Creative Commons License 2009.08.12 0 0 641
ha bescanneled az eddigi osszes leletedet, es elkuldened az emailemre, megneznm, mi tortent eddig.
biztos, hogy nem vagy terhes?
Előzmény: Vivy22 (640)
Vivy22 Creative Commons License 2009.08.11 0 0 640
Sziasztok! A folyamatos hányingernek lehet neurológiai oka... ? Már mindenhol voltam, és sehol nem találtak semmit, sem a belgyógyászaton, sem a fül-orr-gégészeten... voltam gyomortükrözésen.. voltam hasi ultrahangon, volt EKG, vévétel.. 26án megyek majd neurológiára, több mint 1 hónapja kaptam ezt az időpontot. Állítólag koponya CT-re is kell mennem. 2 hónapja szenvedek ettől a hányingertől, hányni még egyszer sem sikerült. Gyógyszerek nem használnak, se a Daedalon, se a Cerucal. Rengeteget fogytam már, mert képtelen vagyok enni, amint kaja van a számban, iszonyatos hányingerem lesz... meg úgy alapból is mindig van. Azzal kelek, akkor fekszem.... néha szédülök, de nem gyakori a dolog. Most már teljesen kétségbe vagyok esve.... van valakinek ilyesmi tapasztalata esetleg valami javaslata..?
afintha Creative Commons License 2009.06.19 0 0 639
amennyiben nem vagy elegedett a mostani neurologusoddal, akkor a hozzad legkozelebbi egyetemi neurologiai klinikat tudom javasolni.
Előzmény: cleopatra-nyusz (638)
cleopatra-nyusz Creative Commons License 2009.06.19 0 0 638
sziasztok!voltam neurologusnál korházba is voltam csináltak ct mr meg eeg
ct frontális túlsúlyú atrophia corticalis cerebri agysorvadás kezdeti tünete az
mr hyperostosis frontalis interna
eeg valami de azt mondták kezelést nem igényel.megkérdeztem tegnap asürgöségin a dokinöt hogy okozhat e azt mondta okozhat de mivel a 3 együttesen nem mutatta ki egyértelmüen nem kezelhetik mert nincs keret.valami ilyesmit mondott.
3 ct ua mutatta ki egyre rosszabbul érzem magam.a fejfájás egyre rosszabb.szédülés rángatozásos rosszulétek.....hol lesz a vége?mert nincs pénzem ilyen fiatalon ez vár rám?nem értem mi történik velem.SEGITSÉG!!!!!!!!!!
elnézést kicsit kétségbe estem.ha tudtok valami jó szt kás ideggyogyászt irjátok meg.kérlek benneteket mert nagyon félek.előre is köszönöm.
afintha Creative Commons License 2009.06.13 0 0 637
jol emlekszem, hogy a Thalassa hazban voltal?
ott mi tortent?
kezeloorvosodnak emlitetted, hogy feledekeny vagy?
Előzmény: kutykuruty brekege (636)
kutykuruty brekege Creative Commons License 2009.06.13 0 0 636

Kedves Afintha, elméleti megerősítést, illetve nem megerősítést szeretnék kérni Tőled.

Má 9. éve élek a depressziómmal - sőt először 9 évesen vitt be a mentő szívpanaszkkal, amiről kiderült, hogy szorongásos állapot volt. Mára ez már bipolárisba ment át.

nagyon szeretnék kérni eeg-t vagy egy mri-t, hogy azért végre nezzenek már be oda, mert rettenetesen feledékeny vagyok.

 

köszi

afintha Creative Commons License 2009.06.13 0 0 635
mit mondott a neurologus?
Előzmény: cleopatra-nyusz (634)
cleopatra-nyusz Creative Commons License 2009.05.28 0 0 634
sziasztok!hát engem üldöz a balsors.lehet eddig...félrekezeltek persze ilyenre nem gondol senki fiatalon.
volt egy erős rosszullétem nem tudom pontossan mi történt.állitólag rángatóztam.utánna pár napig szinte állandóan aludtam.zsibbadt a bal felem,nyelni nem tudtam,első pár napban menni nem tudtam utánna megjavult nagyjából.meg beszélni se tudtam segitséget kérni se tudtam.erős fejfájás szédülés rosszullét még most is fent van.valahogyan bekerültem a fertőzőre.nem tudom hogyan.onnan elküldtek neurologiára.a doki elküldött ct re meg ee g re.
2008 év véáge felé frontalis atrophiát állapitottak meg meg meszesedést.21 mm
2009április vége ct n frontális túlsúlyú atrophia corticalis cerebri
szeretném tudni mi ez?mi van velem?elég rossz ugy élni hogy szinte mindent elfelejtek meg eddig is buta voltam de most aztán kész.
nagyjából leforditotta a párom csak azt nem tudom mit jelent a túlsúlyú.szerdán megyek neurólógiára de nagyon félek.kiértékelik az ee g
kérlek mondjátok mi történik velem?az orvoshoz mindenképp elmegyek.de addig is szeretnék valamit tudni erről.annyira félek.
melinda
cereusaethiops Creative Commons License 2009.05.16 0 0 633

Sziasztok!

 

Remélem jó helyre írok. Most 29 éves koromban találtak nálam elzáródásos hydrocephalust. Eredetileg depresszióval kezeltek, és úgy derült ki, hogy orvos csináltatott egy CT-t. Jellemző tünetem a pszichomotoros lassúság, koncentrációs nehezség. Ez már elég komolyan rontja az elvégzett munkám minőségét és az egész életminőségemet. Nemsokára meg fognak operálni, kapok egy shuntot. Került már valaki hasonló helyzetbe? Milyen tapasztalatai vannak az operációról? Eredményes volt a műtét? Tapasztalt valami javulást az operáció után? Előre is köszönöm a választ.

afintha Creative Commons License 2009.04.28 0 0 630
Ez a polineuropathia es erszukulet a cukorbetegseg kovetkezteben alakult ki?

2 dolgot tudok javasolni:
1. vannak neuropathia ambulanciak, ezek egy resze belgyogyaszok altal, masutt inkabb neurologusok altal vezetettek. en egy belgyogyasz tipusut keresnek fel.
2. (er)sebesz velemenyet megkerdeznem.
Előzmény: Roszinka (629)
landsmann Creative Commons License 2009.04.23 0 0 628
Velem nem hitetik el, hogy az ugyanolyan hatóanyagú és dózisú, d emás nevű gyógyszer ugyanolyan hatású. Olyan 3 hete a Nootropilt egy olcsóbbra sceréltem. Sosem volt problémám az elalvással, de mióta a Pirabene nevűt szedem, még hamarabb elalszok. Ilyenkor már alig állok a lábamon, majd lefordulok a gép elől az álmosságtól. Nem azt mondom, hogy a drágább az mindig jobb. KInek melyik válik be. MIvel a hatóanyagon kívül egyáb más összetevőkből áll a gyógyszer, szerintem a többi anyag közrejátszhat abban, hogy hogyan szívódik fel a gyógyszer, illetve hogyan fejti ki hatását a hatóanyag. Lehet, van akinél az olcsóbbal is ugyanazt az eredményt lehet elérni mint egy drágábbal. DE nekem valahogy ez az olcsóbb nem vált be. AMit megspóroltam az árkülönbözeten, annak már többszörösét költöttem el, hogy napközben ne legyen olyan álmos, fáradt. Ha megyek az orvoshoz, akkor szépen visszatérek az eredeti gyógyszerre, mert azzal nem volt ilyen gond. Nem beszélve arról, hogy majdnem mindennapos azóta a fejfájás. No nem oylan erős, de ahhoz elég, hogy az ember napját szépen eltolja.
macogi Creative Commons License 2009.04.11 0 0 627
és kaptam május 7re idöpontot :D de a doki szerint elképzelhető h a mandulám müvel vmit ami ilyen furcsaságokat okoz nálam, már lassan egy éve h igy van :S szerdán kiveszik aztán kiváncsi leszek , hátha eltűnnek majd ezek a furiságok:S

macogi Creative Commons License 2009.04.06 0 0 626
Nyíregyházára május 20-ra lenne idöpont , viszont abba a kórházba szóló beutaló kell , nem fogadják el a miskolcit :S
Előzmény: afintha (625)
afintha Creative Commons License 2009.04.05 0 0 625
szerintem irjal kheiron-nak, o valoszinuleg tud javaslatot adni, hol erdemes megkerdezni.
Előzmény: macogi (622)
macogi Creative Commons License 2009.04.04 0 0 624
hétfőn megpróbálom nyíregyházát, és köszi a tippeket
landsmann Creative Commons License 2009.04.04 0 0 623
Nyíregyháza? Az közelebb van Miskolchoz. Gyulát már nem akarom példának hozni, az elég messze van tőled, de a tavasszal a szomszédnak 3 hétre adtak időpontot.
Előzmény: macogi (622)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!