Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.27 0 0 944

Az OTP nél kelett volna maradnod, felesleges volt mindenkinek szerintem ugrálni össze vissza..

Aki el ment az OTP töl urgált egyik bankból a másikban az így járt sajnos..

 

Ennek ez volt a hátulütöje! Maradni kelett volna az OTP nél és a 80-100 ezret lehet hogy te is megkaptad volna ahogy én ! :)

Előzmény: korzo (941)
korzo Creative Commons License 2011.08.22 0 0 943

Közben megtaláltam a Generalis nyitó egyenlegemet: 2009 végén mentem át hzzájuk, és az azelőtti bő 8 évre, és befizetett bő 2millió forintra az nagynevű OTP kemény 1,2% hozamot adott át (nem reálban, csupán számszakilag).

Szóval az OTP bekaphatja... én meg így jártam.

Előzmény: Híd (942)
Híd Creative Commons License 2011.08.22 0 0 942

Ha 2008 végén mentél el az OTP-ből, akkor örülj, ha lett egyáltalán valamennyi reálhozamod.

Előzmény: korzo (941)
korzo Creative Commons License 2011.08.22 0 0 941

Az enyém is "szép": 2001 óta voltam tag. 2008-ig OTP, azután Generali. A most kiküldött elszámolás szerint:

befizetett össz tagdíj: 2,6millió

+össz hozam: 665ezer

amiből a reaálhozam: 36ezer

 

Rájuk uszíthatom a DAS-t? Vagy nyugodja bele, hogy így jártam?

Conan40 Creative Commons License 2011.08.19 0 0 940

Üdv a csapatban :) Akkor hasonló cipőben járunk, csak annyi a különbség, hogy nekem több volt a befizetésem, mint neked és fele annyi zsetont kaptam, mint te ;)

Egyébként írtam egy e-mailt az AEGONnak, mert úgy néz ki, hogy a telefonos ügyfélszolgálat csak annyit tud, hogy jó napot kívánok meg nem tudok segíteni... hátha az e-mailes részleg készségesebb, netalántán még infót is tud adni ;)

Előzmény: uhu20 (939)
uhu20 Creative Commons License 2011.08.19 0 0 939

Megjött asszonypajtásnak is. Kb. feleannyi-kétharmadannyi befizetésre, mint az enyém, 170e ft reálhozam (nekem 77).

 

A különbség akkor is meglepő, ha én viszonylag egyenletesen kerestem, míg neki az utolsó egy-másfél év erős volt.

 

 

Előzmény: uhu20 (938)
uhu20 Creative Commons License 2011.08.19 0 0 938

Papír nem jött, csak a pénz.

 

Azt, hogy ez megfelelő nagyságú-e az összeg, nem nagyon tudom megítélni. Kb. 2,2 mill befizetés, ebből kb. 600e a hozam és kb 80 a reálhozam. Talán 98 (vagy 99) óta voltam tag (először Axa-Colonia, majd Uniqa, végül Aegon, szóval nem léptem át sehova :) ).

Előzmény: Conan40 (937)
Conan40 Creative Commons License 2011.08.19 0 0 937

Paprít is kaptál, vagy csak pénzt? Átlépő vagy vagy mindig is aegonos voltál? Véleményed szerint megfelelően nagy az összeg vagy nem?

Előzmény: uhu20 (936)
uhu20 Creative Commons License 2011.08.19 0 0 936

Megjött az aegonos reálhozamom, ugyanannyi, mint amit a honlapjukon le tudtam kérdezni már vagy 1-2 hónapja.

Conan40 Creative Commons License 2011.08.17 0 0 935

Az AEGON egy lol! Felhívtam az ügyfélszolgálatot, kb 15 perc várakozás után fel is vették a telefont és azt az információt kaptam, hogy a kérdéses kimutatást csak akkor kezdik el kiküldeni, ha már minden tagot kifizettek, addig meg malmozhatok, hogy mégis mi alapján számolták ki azt amit...

Egyébként nagyon rájuk járhat a rúd, mert már azt a hülye zenét sem nyomják a telefonban, amit eddig, válszeg fogy a pénz.

Conan40 Creative Commons License 2011.08.17 0 0 934

Van olyan volt AEGON tag, aki kapott már kimutatást? Mert a nevetségesen alacsony reálhozamot már 2 hete megkaptam, de kimutatás még mindig sehol, ami alapján elvileg lehetne reklamálni!

Híd Creative Commons License 2011.08.17 0 0 933

Simán előfordulhat ilyesmi. Nézzétek meg a kimutatást, hogy mi áll rajta. A reálhozam az infláció fölötti hozam, a különböző években eltérő volt, és volt, amikor negatív lett. Lehet, hogy neki több negatív éve, hónapja volt, mint neked.

Előzmény: pappnebzs (932)
pappnebzs Creative Commons License 2011.08.17 0 0 932

Sziasztok!

Tudna vki segíteni nekem! Én és a férjem is OTP Mnyp-sek voltunk. Férjem régebb óta tag mint én régebb óta dolgozik és 102e ft-os hozam után 93e ft-ot kaptam meg, Ő meg 104e ft-os hozam után 31e ft-ot kapott meg! Hogy is lehet ez? Hallottam valahol hogy vagy a volt Mnyp-dnek vagy a Pszáf-nek lehet írni reklamációs levelet az újra számoláshoz és gondoltam pár sort megér, bár úgy gondolom hiába, de  a remény hal meg utoljára.....

Tudnátok segíteni vagy halott vki ilyenről? Megköszönném...

Törölt nick Creative Commons License 2011.08.16 0 0 931

az otp lehet, hogy bizonyos penztartagoknak jol fizetett, es hogy keves a meglepetes, de ennek oka, hogy alapbol megeteti mindenkivel a baromi magas koltsegeket

 

Összekevered a bankot a manyuval.

Előzmény: Axióma (929)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.16 0 0 930

Az jutott még eszembe, ha megkeresnek bármilyen pénzügyi ajánlattal és különböző érvekkel keresnek meg telefonon, vagy bankfiókban erre fogok hivatkozni, hogy a nyugdíjpénztárnál is elég sok ígéretet kaptunk most meg Én fussak a saját pénzem után, ami ki tudja hol van. Semmi ajánlatnak nem szabad ezek után bedőlni, mert addig jók voltunk, amíg rábeszéltek a belépésre ill. átlépésre, de most, hogy problémánk van mindenki sunyi módon lapít. Az OTP-vel pedig szerencséd, hogy normáril Ügyintézőt találtál. Ott is vannak olyanok, akik bármit képesek megtenni a jutalékért. Aki rendes azt nem becsülik meg, mivel kevés hasznot hoz. A főnöknek is az a jó, ha az Ügyintéző minél több szerződést, mivel neki több haszna lesz belőle. Ha szeretik az Ügyfelek, mivel az ő érdekeit nézi az nem annyira szimpatikus, de ha panasz van a balekra irányítják.

Elég sok progléma van minden téren sajnos.

Axióma Creative Commons License 2011.08.16 0 0 929

Mar bocs, de az otp lehet, hogy bizonyos penztartagoknak jol fizetett, es hogy keves a meglepetes, de ennek oka, hogy alapbol megeteti mindenkivel a baromi magas koltsegeket. Azt mar lehet nagylelkuen nem valtoztatgatni otletszeruen, persze kedvezo iranyban sem.

De egyebkent ez se igaz, lasd tam. lakashitel ingyen elotorlesztes eltorleset (PSZAF buntetessel), meg netbank stb. ingyenesseg megszunteteset, lassan nem tudsz olyan szolgaltatast mondani, amivel ezt me'g nem jatszottak el.

Előzmény: Törölt nick (928)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.16 0 0 928

Köszönöm mindenkinek a hozzászolását! :)

 

De ez volt a legjobb! Ami fejlesen fedi is a valóságot és teljesen igazat adok neked! :)

Igen pontosan engem nagyon sokszor baszogattak az ügynökök a munkahelyen, mobilon, lakási telón illetve emailbe is!

 

Hogy lépjek át az AXA ba! AXA sok is baszogattak és AEGONOSOK is!

Igértek nekem is fűt fát! 5 gigás pendrive.. Meg hasonló értékes ajándékok.. ugymond 5-10 ezer forinti ajándékokkal peobáltak behálózni embereket akiket sikerült azok rá faragtak!

Engem nem sikerült.

 

Mindi el hajtottam őket hogy nekem az OTP nél van mindenem és nem kivánok változtatni, mivel, ha valamit intéznem kell egy helyen el tudok mindent intézni nem kell 5 fele rohangáljak, és az OTP be meg bizom ennyi, de ezek után biztos hogy nem fogom cserben hagyni Őket!

 

A másik dolog a mai nap például telefonon felhívtak hogy rendelkezem e Önkéntespénztári tagsággal és hogy lépjek át.. Ezzel probáltak meg agitálni, jelentem hogy AEGON!

Most ezek szerint ezzel probálkoznak, lehet hogy titeket is fel fognak keresni, és elhajtottam őket! :)

 

Tudod a helyzet az hogy az ügynökök a jutalékrendszerben dolgoznak, ők azt fogják csinálni amik nekik jó én ezért is hajtom el az összeset a francba!

Az én pénzemmel majd én gazdálkodok, csak magamba bizok és egyik ügynökben sem!

 

A baráti társaságomba vannak ügynökök, meg telefonos operátorok, jutalékokért le járják a lábukat.. Veszélyesek és nem szabad velük foglalkozni, a pénzhez a mai világban mindenki ért szerintem nem kell ide tanácsadó mert csak csőbe húzz az összes!

 

Lehet hogy az OTP nek ilyen olyan szar a kamata meg stb..

De még is vissza jött tölük a 80.205.- forint reálhozamom, és nem basztak át soha!

Mondhatom azt hogy segítettek mindenben és nem a saját szakállukra dolgoznak hanem ők az embereké vannak !

 

Ha hülyeséget csinálsz le beszélnek róla, és lehet a tanácsukat kérni, érdekes modon csak az AXÁ nál és az AEGON nál vannak rámenős ügynökök vérszívóak! Utálom őket!

Ezzel jáatják le magukat sok emberek elött..

 

A kérdés az hogy az OTP s ügynökök vannak? Mert én még sosem találkoztam velük! :)

Ez is nagyon érdekes és egy első helyen álló bankról beszélünk..

 

Azt nem csinálják mint a többi.. amugy javaslom a pert én is, mert én perelnék.. Lehet hogy nekem is több járt volna vissza de nem panaszkodhatom.. És csak köszönet az OTP felé hogy ennyire korrektek voltam velem, és ahogy halottam mindenkivel. :)

 

 

Előzmény: Törölt nick (927)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.15 0 0 927

Azért gondoltam, hogy írok, mivel nekem is nagyon kevés lett a rálhozamom. 2,6 millió tőke és több, mint 500 ezer hozam után 4670 Ft. Ez eléggé kiakasztott. Úgy néz ki, hogy a per társasághoz fogok fordulni, ha nem lesz változás. Személyes véleményemet szeretném megosztani a Magánnyugdíjpéntárakkal kapcsolatban.

 

Kezdjük az elején: 1998-tól a Horn-kormány vezette be. Minden 18 és 35 év közötti munkavállalónak Magánnyugdíjpénztárat kellett választania, a 45 év feletti munkavállalóknak ugyanez szabadon választható volt. A Magánnyugdíjpénztárak fő funkciója az állami nyugdíj részbeni kiegészítése lett volna.  A tagdíj aránya mindenki számára egységes, a bruttó bérünk 8%-a, de az elért hozam pénztáranként és befektetési portfóliónként eltérő. A megfelelő pénztár kiválasztása fontos kérdés volt, tekintettel arra, hogy jövőbeni állami nyugdíjunk egy negyedéről van szó.

 

Ekkor indult meg a harc az ügyfelek megszerzésére. Minden eszközt bevetettek a pénztárak ügynökei és az ügyintézők a bankokban, hogy hozzájuk lépjünk be. Például, ha hozzájuk lépünk be vásárlási utalványt kapunk stb.

 

Azok számára, akik már Magánnyugdíjpénztár tagok, de nincsenek megelégedve a pénztáruk által elért eredményekkel, a törvény lehetőséget biztosított más pénztárba való átlépésre. Nem telt el sok idő és már azt vettük észre, hogy megpróbáltak rábeszélni minket, hogy lépjünk át másik pénztárba, mert amiben vagyunk éppen annál sokkal jobbat ajánlanak.

 

Nagyon sok visszaélés történt, az ügynökök részéről, valamint számos, magát pénzügyi tanácsadónak nevező egyén „játszott előszeretettel az Ügyfelek jövőjével” a magas jutalék reményében, ezért a PSZÁF szigorította az átlépés követelményeit és kötelezővé tette a közvetítők számára az átlépéssel kapcsolatos kockázatok ismertetését. Átlépésnél egyáltalán nem volt mindegy, hogy az elhagyni kívánt Magánnyugdíjpénztár esetében a pénzünk milyen portfólió szerint milyen várható időtávra volt befektetve, illetve ennek a függvényében kellett megválasztani az új portfóliót is. A válság idején ugyanis a legtöbb pénztár rengeteget veszített a hozamából.

 

Véleményem szerint az teljes információnyújtás nem valósult meg, mert csak a magasabb hozamok ígéretével érveltek. Az ügyfél számára hasznos információkat elfelejtették, vagy tudatosan nem közölték, vagy egyszerűen nem értettek hozzá, csak a belépés, átlépés utáni jutalékig volt fontos az ügyfél.

 

Gyakorlatban olyat is tapasztaltam, hogy a munkahelyen azzal indítottak, hogy van-e Magánnyugdíjpénztára ha nincs abba kötelezték a dolgozót belépni, amivel a munkahely kapcsolatban állt, mert a cégvezető, vagy hr-es kolléga is kapott jutalékot, ha az adott pénztárhoz lépteti be a dolgozókat. Nagy cég nagy haszon. Erre senkit sem kötelezhettek volna, mivel szabadon választható volt. Ha már tagja volt valamelyiknek átléptették hasonló szövegekkel. Azt viszont nem közölték, hogy az átlépésnek kockázatai és költségei is vannak.

2009. január 1.-től minden pénztárnál egységesen lehetővé vált a belépő számára az ún. befektetési portfólió kiválasztása, azaz mindenki maga dönti el, hogy a pénztár hogyan fektesse be a pénzét. Az egyén a kockázatvállalási hajlandósága és a nyugdíjig hátralévő éveinek száma szerint az alábbi portfóliók közül választhatott: 

 

Portfólió                    Kockázat            Részvény Arány               A nyugdíjig hátralévő idő

Klasszikus                  Alacsony                     0%                                    kevesebb mint 5 év

Kiegyensúlyozott       Közepes                 15 - 20%                                        5 - 15 év

Növekedési                 Magas                   35 - 50%                                   több mint 15 év

 

 

A különböző átléptetésnek, és a szakmai hozzá nem értésnek most meg van a gyümölcse. A pénzügyi vezetők pénze tovább gyarapodott az ügyfelek kárára, Nem kellett volna ennyire szabad kezet adni, hogy a nyugdíjunkat hogyan fektessék be. Az ügyintéző ajánlott valamit, mi bíztunk benne, mivel gondoltuk Ő a pénzügyi szakember, csak ért hozzá. Most meg sokan nem tudják hová lett az a sok pénz, amit a szakemberek eltőzsdéztek. Arra hivatkozik néhány pénztár, hogy 2008-ban a tőzsde nagyot zuhant ezért elbukták a pénzt, de ha folyamatosan érkeztek be a havi befizetések és a tőzsde 2009-től folyamatosan emelkedett, akkor oké, hogy 2008-ban nem volt nyereség, de később viszont az emelkedések miatt a hozamnak is nőnie kellett volna. És maximum csak az 50 %-át rakhatták részvénybe a többit alacsonyabb kockázatúba, akkor nem kellene az ellenkezőjét állítani. Valami hihetőbb történetet nem tudnának ki találni.

Sokan kérdezik, hogy ki a felelős a pénztárban összegyűlt pénz nem megfelelő befektetéseiért. Ügyintéző, ügynök, munkahely, ahol kötelezték az adott pénztárba való belépést ill. átlépést, vagy maga a pénztár, ahol nem megfelelő szakemberek kezelték a pénzünket.

Szerintem ebből mindenki tanult, hogy csak azt szabad elhinni, amiről saját magunk meg vagyunk győződve. Ha most megkérdeznénk azt az ügyintézőt, vagy ügynököt, hogy miért ajánlotta az átlépést a jutalékért, vagy csak jót akart az ügyfélnek vajon mit mondana?

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (916)
hilz Creative Commons License 2011.08.15 0 0 926

Ezek után a magánnyugdíjpénztárak nem fogják a kapuit megnyitni!

 

Most is nyitva vannak. Annyi történt, hogy az anno 1998 évi kb 2millió nem pályakezdő belépése a rendszerbe a mostani részleges államosítással eltünt. Aki pályakezdő beléphet (a tagdíja majd később befizetésre is kerülhet), és láthatja, melyik pénztár lett a jobb/rosszabb, bár ez azért nem jelzésértékű a következő 40 évre...

Előzmény: Törölt nick (916)
bluyoo Creative Commons License 2011.08.13 0 0 925

Szépek a képletek meg jók a magyarázatok de ez cseppet sem oltja azt a dühöt amit érzek.Sőt csak szítja hiszen azt sugalja mi ba..... el.Mindha tájékoztattak volna minket hogy ez is megtörténhet.

És nem változtat a tényen hogy pár ember pénzét ellopták.

Érdekes módon 2011ben már ezt érte el a "befektetésem" az AXA-nál:

Befektetési tevékenység eredménye (hozam)- 112 444.20
Egyéb jóváírás  144 506.32
ÖSSZES JÓVÁÍRÁS (Ft) 32 062.12

Szóval mégha lett volna egy kevés kifizetés azt is lehúzták.

A kettes táblázat elég érdekes:

http://www.portfolio.hu/befektetesi_alapok/nyugdij/mindent_tudunk_ennyi_realhozamot_vehetunk_fel.145031.html

Vinnie11 Creative Commons License 2011.08.13 0 0 924

Nyilván a csökkenés nem úgy fog kinézni, hogy egyik napról a másikra nincs nyugdíj. 2 lehetősége lesz az államnak szerintem. Vagy egyre jobban kitolja a korhatárt, így egyre kevesebb embernek kell kifizetnie ugyanazt az összeget, vagy csökkenti a nyugdíj összegét. A mostani akcióval a jelenlegi problémák megoldására áldozták fel a hosszútávú megoldást.

Előzmény: Törölt nick (923)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.13 0 0 923

Lehet ki tudja.. Meg persze az is kérdéses ki éli meg a nyugdijjat a mostané átlag életkor 50-60 között van.. 

80 évig nem igen fog élni senki, tulságosan felvan gyorsulva a világ, és nincs meg a kiegyensulyozottság sem!

Talán ezt is bele kalkulálhatták vagy ki tudja.. :)

Előzmény: Vinnie11 (918)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.13 0 0 922

Lehet igazatok van, de még is akárhogyan is vannak a reálhozamosok az OTP szépen fizetett mindenkinek itt nálunk is. :)

Előzmény: Híd (920)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.13 0 0 921

Hihetetlen és megdöbbentő eredmények jöttek ki igazad volt sajnos.. :(

Előzmény: Axióma (919)
Híd Creative Commons License 2011.08.13 0 0 920

A bank =/= magánnyugdíjpénztár. Semmi köze a kettőnek egymáshoz. Amúgy meg kinek a pap, kinek a papné. Nem mindenkinek az OTP a legjobb, és vannak az Axának is jó konstrukciói. 

Előzmény: Törölt nick (911)
Axióma Creative Commons License 2011.08.12 0 0 919

Azert az a 2M-ra 0 Ft ugy volt igazan, hogy 1.8M befizetes elkenve 13 even keresztul, es kamata (hozama) is volt (ugye nem a teljes osszegnek vegig), csak az is megy az allamiba.

Azt javasolnam, olvasd el a 808-as hsz-t, csinald vegig egy-ket peldara, es latni fogod, hogy mi tortenik (akar mondjuk 5% inflacio vegig, 6% hozam majdnem vegig, kiveve 1x -10%, annak mi a hatasa - 14 ev "realis" (inflaciokoveto) befizetessel, majd ugyanez ha a -10-es evnel kezded, stb. Aztan nem egyenletes befizetessel, stb.

Előzmény: Törölt nick (916)
Vinnie11 Creative Commons License 2011.08.12 0 0 918

Hosszú távon a jelenlegi felosztó-kirovó rendszer nem lesz fenntartható az elöregedő társadalom miatt. A problémára a megoldás az egényi számla lett volna, de ez a visszaléptetés egy elég nagy gondot fog okozni néhány éven belül.

Előzmény: Törölt nick (916)
Vinnie11 Creative Commons License 2011.08.12 0 0 917

És egy fellebezés azért 2 millára nulla forint hozam 1999 óta írta valaki???

 

0 ft reálhozam.

 

Am voltak elég szép reálhozamok is, szóval nem feltétlenül lehet rendszer szinten azt mondani, hogy meglopták az embereket.

Előzmény: Törölt nick (916)
Törölt nick Creative Commons License 2011.08.12 0 0 916

Tudsz jobbat? :)

Ezek után a magánnyugdíjpénztárak nem fogják a kapuit megnyitni!

Mert ki lesz az a marha aki be fog léni? Szerintem senki, az embereket így is meglopták szerintem!

 

Bár egy kedves hozzászoló akivel itt beszélgetni szoktam el magyarázta mi hogyan müködik nagyjából meg is értettem és köszönöm neki! :)

 

De szerintetek itt kinek lesz nyugdíjja ? Ha lesz is mindenkinek annyi lesz ami hidegvizre is kevés lesz..

 

Ezt ők baszták el annó, hogy a TB t a zsírfejüek ki lopták, én ezért is mentem vissza az államiba, mert az esélye több hogy lesz pénzed! Mint ha magánnyugdíjas lennél...

 

5-10 év alatt rengeteg minden történik! Csődbe megy a bank stb.. a kutya nem fog fizetni!

Az OTP az jó az biztos hely tény és való csak ki tudja hogy lesz e OTP mondjuk 25-30 év mulva!

 

2 millió feletti összegre fizettek 0 forintot azért ezt sem értem....

Ide média kellene, és segítség az embereknek!

Mert azt nem hisszem el hogy sehol se lehetne fellebezzni! A kérdés most az hogy az AXA sok ki letek fizetve? Azon értetendő akik annó az OTP ből léptek át az AXA ba mert ugye a pénztárak kaptak valami 7-8 napot az újra számolásra.

 

Felkellene lebezzni azt nem hisszem el hogy nem lehet sehol ... Mert itt valaki nagy pénzeket lop most.. Csak az emberek nem veszik észre... És mindenki belenyugszik nem szabadna kellene egy TV riport! 

És egy fellebezés azért 2 millára nulla forint hozam 1999 óta írta valaki???

Most ne haragudjon meg senki de én le kötök 2 milliót 12 évre számoljátok már ki hogy mennyi a kamata? :)

 

Ilyen nincs ezt nem tudom el hinni, vagyis el hisszem de ez egy rohadt nagy szamátség!

 

Ez Magyarország sajnos 2011. ben és a helyzet még ennél rosszabb lesz mert a fekete leves csak ez után jön ahogy a dolgok jelenállását nézzük!

 

 

Előzmény: Vinnie11 (914)
Csabi11 Creative Commons License 2011.08.12 0 0 915

Én a reálhozamomat felajánlom az önkéntes államadóság csökkentő alapba. :)

 

Az összege: 0 Ft., nem nyert.

 

13 éve magánynyugdíj pénztári tagság után ennyi jött össze.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!