Keresés

Részletes keresés

egy simabőrű Creative Commons License 2012.01.25 0 0 421

Ez mekkora hazugság!  Döcsakovszky-Csőzik páros 2006 nyárelején ezt az egyetlen nagyértékű ingatlant adta el szabályos pályázattal.

A többit: volt_ELMŰ-udvar, sportcsarnok-terület, Stop-Shop terület mindet szabálytalanul adták el. A szerződések gyakorlatilag semmisek.

Tette ezt két jogászvégzettségű városvezető. Akkor még ne,m tudtuk, hogy lesz ez még rosszabb is. A TMA-CsL kettős sokkal több kárt okozott!

A volt CBA területét már nem merték. Azt nagyon keményen megfizette a vevő. 53.000 Ft/ négyzetméter.

Arra az egyre nem igaz az ami t TMA mondott.

 

Előzmény: vincelléri (419)
vincelléri Creative Commons License 2012.01.25 0 0 419

 

"Az ingatlant az előző városvezetés adta el a Lidlnek. Az új tulajdonos olyan – külvárosba illő, sátortetős – épületet kívánt felhúzni a területre, amelyet mi nem tartottunk Érdliget központi részéhez illőnek. A Lidl új tervet készített, amely már építészeti szempontból elfogadható volt, és két éve megkapták rá az engedélyt. Tavaly, év elején azonban közölték: erre a komolyabb épületre nincs pénzük, és újra elővették a „pavilonra” vonatkozó elképzelést. Mikor jeleztem, hogy erre továbbra sem kaphatnak engedélyt, azt válaszolták, hogy ők mást nem építenek. Miután január elsejétől a 300 négyzetméternél nagyobb üzlethelyiségek építését korlátozzák, nagy valószínûség szerint a Lidl nem fog építkezni. A korábbi felelőtlen ingatlankiárusítás hátrányát így most az utódok „élvezhetik”." Forrás: TMA Érdi Újság jan. 25. 

Törölt nick Creative Commons License 2011.06.28 0 0 418

popor tihike úgy nyal, ahogy a főnöke,kenyér adó gazdija kívánja.

 

Az áruház meg ha megvette a területet, akkor igaza van, ha nem enged az érdekeiből. Ki az a telek tulajdonos, aki szereti, ha bírtokon belül megmondják, hogy mit tehet a fődjén és mit nem. Én sem szeretem, ha beordibálnak a kerítésen. Az áruháznak meg ezek szerint nem sürgős az, hogy legyen ott épülete.

Előzmény: vincelléri (415)
mariko629 Creative Commons License 2011.06.28 0 0 417

Tehát a Városvezetés akadályozza az Áruház megnyitását immmáron sok éve!

aramjs1 Creative Commons License 2011.06.28 0 0 416

Egy másik áruháznakl meg minden mentesítést megadnak, lásd M7 lehajtónál lévő gaztermelőhely.

Előzmény: vincelléri (415)
vincelléri Creative Commons License 2011.06.28 0 0 415

"Kopor Tihamér elnök tájékoztatta a részönkormányzati tagokat arról, hogy a Fürdő utcában tervezett élelmiszeráruház építési munkálatai miért nem kezdődhetnek el. A városvezetés nem enged az áruházlánc követelésének, ugyanis az áruházlánc nem akarja teljesíteni, vállalt kötelezettségeit." Érdi TV

sélliagrav Creative Commons License 2011.06.24 0 0 414

Bezony. Hiba volt olyan gyorsan elbontani a Közösségi Házat. Csak a rombolást hozta ez a projekt.

Előzmény: mariko629 (413)
mariko629 Creative Commons License 2011.06.23 0 0 413

Tud valaki érdemlegeset ebben az ügyben, ami igaz is??? Én már nagyon unom, hogy kilómétereket kell gyalogolni, ha valamit vásárolni kell. Nagyon megbántam, hogy ide költöztem 2o évvel ezelött, fontolgatom, hogy keresek egy

jobb helyet.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.05 0 0 412

A rossz májam kérdezi, hogy nem lehet-e a késlekedés oka, hogy folyton újabb és újabb kikötéseket, feltételeket akarnak rájuk lőcsölni?

Láttunk már olyat ebben a vadregényes kisfaluban, hogy hosszú évek, évtizedek mulasztásait próbálták egy potenciális befektetőre rányomni. Oszt vette a kalpagját és ágyőőő....

Előzmény: vincelléri (410)
vincelléri Creative Commons License 2011.05.05 0 0 410

 

"Az érdligeti volt CBA területén máig nem kezdett el építkezni a LIDL, de a környéken élők arra panaszkodnak, hogy a tulajdonos nem gondozza az ingatlanát. Sajnos, a területet jó néhány évvel ezelőtt úgy értékesítette az akkori szocialista önkormányzat, hogy a szerződésben nem kötötte ki a beépítési kötelezettség határidejét. A LIDL ezzel visszaél, és folyton megváltoztatja az építési tervét. Ráadásul ma már ott tartanak, hogy a környékbeli ingatlantulajdonosokat már-már zaklatják a terület bővítésével, felvásárlási ajánlataikkal." (Forrás: Érdi Újság 2011. máj. 05.) 

hederg Creative Commons License 2010.10.27 0 0 407

Az a baj régen rengeteg telek állt rendelkezésére az önkormányzatoknak.Ma

eljutottunk a "parvárosi "státuszból a kertvárosihoz,lévén még egy normális tér,sétány sem maradt.

 

A régi köbánya is lakóteleppé változott,ahol épül az új éléelmoiszerárúház.

 

Félő úgy jár ez a térség is hogy árúház fog árúház hegyén állni kevés forgalommal

de máshol nem lesz semmi.Gondolom ez is befolyásolja a Spar beruházást.

 

De lehetne felépülés esetén a mostani élelmiszer üzlet épületében szolgáltatóház

 

Jutott eszembe lenn a falúban (város) a régi buszpályaudvar és üzletsor épületeit is

fel lehetne használni hiszen a válság kemény és nem célszerü ebek harmincára hagyni.Nem vagyunk annyira gazdagok...

 

 

 

Előzmény: sélliagrav (405)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2010.10.27 0 0 406
Csak a tisztánlátás kedvéért tisztázzunk egy pár félreértést:
"bezártak egy működő CBA-t (az újonnan megnyitott lényegesen kisebb eladóterületű) eladták a telket"
a sorrend fordítva volt: előbb Döcsakovszky eladta a telket, majd utána (az immáron magántulajdonos) lebontotta az üzletet (a saját épületét).

"visszaléptek az előzőleg bevállaltak teljesítésétől ( alközponti szolgáltató épület)"
Sajnos az önkormányzattól való vásárlásnál semmi ilyent nem vállaltak be. Megvettek egy telket egy ingatlannal és szabadon rendelkezhetnek vele.
Utólag, a 2007-ben kezdődött tárgyalások során szóban lebegtették meg, hogy esetleg szóba jöhetne egy ilyen lehetőség, de írásban nem vállalták be. Készültek látványtervek és ha a helyi építész maffia (a jogszabály másképp nevezi meg e nemes testületet, de én csak így hívom őket) nem tart be, amikor egy kedvezőbb gazdasági helyzet volt (2007 vége, 2008 eleje), talán meg is épülhetett volna. Az a hajó elment és ezért

"nem történik semmi."
ez a legsúlyosabb. Jogerős építési engedéllyel rendelkeznek, képviselőjük márciusban személyesen azt nyilatkozta, hogy legkésőbb májusban építkezni kezdenek és ez év végére befejezik.
Előzmény: tutus1 (401)
sélliagrav Creative Commons License 2010.10.27 0 0 405
Azért ez nem ilyen egyszerű. Azt írod:

"Parkváros iskolái,ovodái és egészségügyi ellátása,posta ill.ügyintézi lehetőségek stb fontosabb ak lennének."

Oktatási intézményt ne tegyünk autópálya mellé. Oda városközponti funkció kell. Az orvosi rendelők, a posta és egyéb (köz)szolgáltatások azonban a tervek szerint a SPAR beruházásban lesznek benne - már ha igazak a korábbi állítások.

Viszont egy jó szabályozással és egy hatékony alkudozással megoldható lenne a lehajtó kérdése ... egy olyan lehajtót lehetne csinálni, ami az épülettel egybe épül ... nem eretnek gondolat, Londonban is van olyan széles, többsávú autóút, ami átmegy egy többszintes házon ... képzeld el, ha -1+fsz+em (esetleg +1em) szinten megépülne egy ekkora szolgáltató és kereskedelmi komplexum és a tetején/tetjéről megvalósulhatna a lehajtó is rögtön két irányba (Lőcsei, Bajcsy) ... felbecsülhetetlen értékű a telek, amit egy tökös és kreatív vezetés a befektető tőkéjével nagyon jó célokra lenne képes használni ...

Inkább azon bukhat a dolog, hogy ha a multikat ezzel a különadóval jól megterhelik (amit egyébként én helyeslek!), akkor kisebb hajlandósága lesz beruházni ilyen hatalmas projektekbe ...
Előzmény: hederg (403)
sélliagrav Creative Commons License 2010.10.27 0 0 404
És ne felejtsük el: az érdligeti rombolásnak esett áldozatul az Érdligeti Közösségi ház is. Azóta nincsen olyan hely, ahol térítésmentesen előadásokat, összejöveteleket tudna tartani egy városvezetéstől független, politizáló civil szervezet. Mert hogy a LIDL a konkurens CBA-fészket lebontotta, az még piaci szempontok alapján érthető ... kiütötték a konkurenciát. Na de a közösségi házat miért áldozta be a város? ... bár ha jól meggondolom, talán ugyanezért :(
Előzmény: tutus1 (401)
hederg Creative Commons License 2010.10.27 0 0 403

M7 melletti terület...

 

Szerintem a Spar épitése nem időszerü.A telket kár elfecsérelni.Parkváros iskolái,ovodái és egészségügyi ellátása,posta ill.ügyintézi lehetőségek stb fontosabb ak lennének.

 

Kellene egy lakossági forumot tartani mi a fontossabb számukra!

(magam nem vagyok érdekelt benne,de a kissebbik fiamék igen)

 

Annál inkább mondom mert látom épül egy újabb áruház igaz a régi feltételes megállónál.(volt köbánya)

 

Ne legyünk feltétel nélküli szolgái mások elképzeléseinek .Főleg ha azok nem is élnek ott.

 

Szerintem...

 

 

Előzmény: Törölt nick (402)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.27 0 0 402
Ismét az a valódi kérdés, hogy a képviselő kit is képvisel. Mert pl. amikor az M7 lehajtó melletti (Spar?) telekről volt szó, akkor is volt képviselő, aki amellett lobbizott, hogy hosszabbítsák meg a határidőt, ne kelljen még beépíteni a telket. Ő vajon kinek a pénzéből is él? Kit kellene képviselnie? (Netán van nagyobb jövedelme máshonnan, és azt védte?)
Előzmény: tutus1 (401)
tutus1 Creative Commons License 2010.10.27 0 0 401
Diótörő olv.társunk 44 hónappal ezelőtt kérdezte, hogy ki mit tud a ligeti Lidl építkezés ügyében.
Valamelyik újságban azt írták, hogy ez év végére megnyílik. Természetesen ez nem így lesz.
A központi Lidl-ben felmérést készítenek, hogy melyik vásárló, honnét, melyik utcából jött vásárolni, hogy az új Lidl áruház ideális helyét kijelöljék, kérdésemre elmondták, hogy egyelőre nincs döntés ligetre.

Meg kell kérdeznem, hogy mi a város vezetésének a véleménye arról, hogy bezártak egy működő CBA-t (az újonnan megnyitott lényegesen kisebb eladóterületű) eladták a telket, lebontattak minden épületet (a Casinót is) visszaléptek az előzőleg bevállaltak teljesítésétől ( alközponti szolgáltató épület) és nem történik semmi. Amikor egy magánszemély telket vásárol az önkormányzattól, 2-3 év beépítési kötelezettséget írnak elő. miért nem tárgyalnak a beruházóval, miért nem találják meg azt a jogi lehetőséget, hogy kezdjenek építeni.

Mivel nem egyedi az eset (Parkváros-SPAR) lehet, hogy nem veszik komolyan az érdiek igényeit? Nem képes a vezetésünk a lakosság érdekeinek képviseletére? Nem kell elfogadni, hogy válság, pénzhiány, stb.. mert mind a két cég csak ebben az évben több, kisebb városban, épített és nyitott üzleteket.
vz55 Creative Commons License 2010.09.20 0 0 400
A dózer olcsóbb, mint az építőmunkások.......
Előzmény: vincelléri (399)
vincelléri Creative Commons License 2010.09.20 0 0 399

Érdliget-központ: igéret van, munkagép még mindig nincs.

Mikor kezdik végre a bevásárlóközpont, mélygarázs építését és a Fürdő utca rendezését? Az év végi átadásból nem lesz semmi.

vz55 Creative Commons License 2010.06.18 0 0 398
Egy kicsit off:
Láttam a minap, hogy a Bem téren áll az élet. (meg a gaz)
Előzmény: Törölt nick (397)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.18 0 0 397
Kedves Tutus!
De lehet, sőt meg is kell büntetni a parlagfű miatt...
Minket megbüntetnek, légy nyugodt..
Azt én sem értem hogy miért húzódik az építkezés..Úgy látszik nem vagyunk fontosak a számukra...Nembaj, majd ha kinyitnak, akkor mi meg nem megyünk be...vásárolni...

Az illetékesek helyett: Kurta Kocsma
Előzmény: tutus1 (396)
tutus1 Creative Commons License 2010.06.18 0 0 396
Tisztelt Illetékesek!

Nem lehetne legalább arra kötelezni a Lidl-t, hogy kaszálja le, az általa lebontott területen a parlagfüvet, ha már nem építkezik?

Különben sem értem, hogy miért húzódik az építkezés, mert pl. Dunaharasztiban (16.500 lakos) két Lidl épült a két Aldi és a Tesco, Spar üzletek mellé.
Ennyire nem vagyunk fontosak a számukra?
sélliagrav Creative Commons License 2010.06.14 0 0 395
Szegény CBA. Erre szokták a multik azt mondani, hogy ők "csak piacot vettek".
Előzmény: tutus1 (394)
tutus1 Creative Commons License 2010.06.14 0 0 394
Az első ilyen jellegű kérdésed óta eltelt 40 hónap. ennyi idő alatt városokat építenek fel. Szerintem az erre az évre beütemezett munkálatokat elvégezték. Talán jövőre kezdenek.D
Eddig volt a jópofi, de jó lenne tudni, hogy vállalt-e valamilyen kötelezettséget a Lidl, amikor minimális szintre csökkentette, a D.B.-nek tett ígéreteit?
Ha vállalt, kérjék számon, ha nem, akkor mi kérjük számon a város vezetőit, de történjen végre valami!
Előzmény: Diótörő (393)
Diótörő Creative Commons License 2010.06.14 0 0 393
A kérdés a régi. Tud valaki valami fejleményt?
"'1'' Creative Commons License 2010.04.30 0 0 392

Te meg semmit nem tudsz és mehetnél már messzire,mert a büdös ebben az esetben tényleg az és nagyon!

Menjetek papírokat lopdosni,te agyon iskolázott!

Előzmény: Budos_Bogar (391)
Budos_Bogar Creative Commons License 2010.04.29 0 0 391
Kérdezzétek a Simót ő mindent tud, ő az igazi kísértet. Láttam a helyi pénzpocsékoló tv ben . Micsoda mellébeszélés, kecskére káposztát bízni, az emberek pénzét. Messziről jött ember azt mond amit akar, ő pedig nagyon messziről jött. Azt mond amit akar.
Előzmény: Carrie5 (387)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.29 0 0 390

 

 

  Miért érdekes ez. Van Neki és kész. Zavar az ott valakit?

  A szomszédokat kéne megkérdezni,van-e bajuk azzal, hogy ott van az a hát és ami ott szokott lenni zavarja-e Őket. Ennyi és kész.

 

 

  Viszont van egy zsák csalán magom és sóm, hogy beszántsuk és bevessük a CBA helyét, mert abból szerintem nem hogy őszig, de még jó sokáig nem fog semmi kinőni a gazon kívűl bármennyire magán terület lett az.

 

Ha mégis felépülne, akkor majd az ügyeletes magnyitási engedélyt táskájában a helyszínre a PMH.-ból kivívő egyén kaphat őjabb nagy jutalmat. DE csak őszig! utánna Neki is vége.

 

Az lesz a pozitív példa, hogy megszünnek az ilyen jelenségek.

 

Előzmény: még nem törölt (389)
még nem törölt Creative Commons License 2010.04.28 0 0 389
Már régen az övé.
Előzmény: Carrie5 (387)
Törölt nick Creative Commons License 2010.04.28 0 0 388

 

 

   Mit gondolsz, amit te a TV-ben látsz műsort ami a Lakzi Lajcsi udvarháza,azt hol szokták felvenni?

 

Na ezért van az ott lakatlanúl.

Előzmény: Carrie5 (387)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!